Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
W666 - Mazar (2. kolo) - Klikni zde pro originální téma
Waclaw@666
Ahoj, právě rozjíždím své druhé kolo indoor. První kolo jsem ukončil cca v polovině února, kde mi po likvidaci dvou hermafroditů zbylo 5 rostlinek (4x Orange Hill Special a 1x Mazar, oboje od Dutch Passion) s výsledkem 323g při 400W HPS. Z toho prvního kola pak udělám rychlý fotoseriál.
Na druhé kolo jsem koupil Mazar od Dutch Passion, strašně se mi líbil v prvním kole. Ač o týden méně na růstu (oproti ostatním), tak měl druhý nejvyšší výnos ze všech. Velké, jako kámen tvrdé, palice. Účinek super.

Sestava:

Box - Probox Master 100

Odtah - ventilátor Prima Klima 125 TC+ filtr Can Lite 425 m3/h

Světlo - výbojka Osram Plantastar HPS 400w + elektronický předřadník Lumii
Black 600W/240V

Stínidlo - Adjust-A-Wing Avenger M

Ofuk - 2x oscilační ventilátor RAM ECO Clip 20W + Secret Jardin Monkey Fan 30W
jako ofuk výbojky

Květináče - 8x textilní květináč Gronest 11L

Substrát - Plagron Lightmix + přidán perlit a na dno květináče keramzit jako
drenáž (cca 2-3 cm)

Hnojiva - Terra Grow, Terra Bloom, Pure Zym, Power Roots, Vita Race, Sugar
Royal, Green Sensation a PK 13-14 (vše od Plagron)

Zvlhčovačka - ultrazvukový zvlhčovač Humipro 4L

pH metr - Essentials

EC metr - Milwaukee CD611

Luxmetr - digitální luxmetr VDL
Waclaw@666
Semínka byla vhozena do vody v pondělí 8.3., následující den (po 24 hodinách) jsem je přendal do Jiffy tablet napuštěných odstátou vodou s pH 6,1 a EC 0,4. První 4 kytky vykoukly z hlíny v pátek, další 3 v sobotu a v neděli i to poslední. 100% klíčivost potěšila. Semena byla objednána z Holandska, přímo od Dutch Passion.
Waclaw@666
V pondělí 15.3. přesazeno rovnou do finálních květináčů Gronest 11L. Trošku jsem zaspal dobu a zapomněl pro začátek koupit malé květináče pro předpěstování, tak šly rovnou do velkých, protože díky slabému světlu se začaly dost natahovat a některé začaly dorůstat stropu pařníčku. Substrát jsem sterilizoval v mikrovlnce při výkonu 800W na 21 minut. Dost tím přeschnul a špatně saje vodu. Zaléváno rozprašovačem s vodou pH 6,1 a EC 0,5. Světlo bylo cca 1m nad vrcholky. Následující dny jsem vždy o kus snižoval výšku světla. Dle Luxmetru mají dnes intenzitu kolem 30000 luxů.

T: 24-28° (noc 18-20°)
H: 60-90% (noc až 95%)
Waclaw@666
17.03. - 3. den růstu

První zálivka (každá 250 ml)

pH 6.0
EC 0.5

Power Roots 1ml/l
Pure Zym 1ml/l

Substrát špatně saje vodu, dlouho byla na vrchu kaluž, která se postupně vsákla, dost vody vyteklo spodem, kolik nevím, neměřil jsem. Nejhorší je, že na povrchu je hlína mokrá, ale těsně pod povrchem sypká a suchá, dovlhčuji rozprašovačem.

----------------------------------------------------------------------------------------

18.3. - 4. den růstu

zálivka pro kytky 1 - 5, těsně pod mokrým povrchem je substrát suchý, voda asi dost protekla rychle ven nebo nevím proč, opět zálivku doplňuji rozprašovačem na povrch hlíny.

pH 6,2
EC 0,5

Power Roots 0,5ml/l
Pure Zym 0,5ml/l
Waclaw@666
Dnes (7 den růstu) další zálivka (0,5L ke každé) ve složení:

Terra Grow 0,8ml/l
Pure Zym 1ml/l
Power Roots 1ml/l
Calmag 0,4ml/l

Objevily se na 1 rostlině malé hnědé tečky jako od nedostatku Ca. Další jedné začínají blednout a žloutnout listy.

T: 25°-29°
H: 75-90%
Growoli
Čau
Prosím tě vůbec nehnoj takhle malé kort v light mixu
Máš to spálené hnojivy dle mého....deficit calmag se nevyskytuje u takhle malých rostlinek....snad jsem pomohl, ať se daří
Spronty
Ahoj,
Tohle jsem měl taky. Nevšímej si toho, to dělá ten lightmix a hnojiva v něm. I na tak malé je ten lightmix moc.
Já to nechal být a normálně to jelo dál. Později se to ztratí.
Waclaw@666
Oboum díky za reakci, hnojiva jsem dal jen minimum (0,8 ml/l) a Calmag taky jen málo (0,4 ml/l), právě proto, že jsou malé. Vtip je v tom, že minulé kolo jsem jel v Growmixu (předhnojený na 3 týdny) a už po 2 týdnech se mi udělalo to samé, žloutly listy a hnědé fleky na listech. Zde na Groweru mi bylo řečeno, že jsou hladové, že to předhnojení, udávané výrobcem, může být i menší. Dal jsem jim růstové hnojivo a Calmag a spravilo se to. Lightmix má být jen na týden, tak mi příšlo, že jsou opět kytky hladové. Žlutý list jen na 1, na další ty tečky. Tak uvidím, co to provede.

2Growoli:
Na spálení to nevypadá, na té fotce ta poškozená špička listu je mojí chybou, při zalévání rozprašovačem jsem při mačkání omylem za ten list zatáhnul, až jsem si myslel, že jsem kytu poškodil, list byl pak svěšený, ale během 1 dne se normálně zase zvednul, jen ta špička jakoby odumřela. Na druhém, párovém listu, to není, přehnojení by se projevilo na obou listech, nebo ne?!? Ten mnou poškozený je trochu víc zažloutlý, než ten druhý a děložní lístky pod nimi jsou již žluté. Tipoval jsem to právě na nedostatek dusíku. Kytka se i jakoby zarazila v růstu. Po včerejším přidání hnojiva se malinko rozjela, si myslím, ale asi brzy soudit. Uvidím zítra.

2Spronty:
Právě v tom Growmixu se mi to začalo dělat až po 2 týdnech, je v něm více hnojiv, tak by to spálení bylo rychlejší a horší než v Lightmixu?!?

Substrát jsem sterilizoval v mikrovlnce a dost přeschnul, nevím, zda se živiny v něm mohly tím nějak "poškodit" nebo "vyprchat".

Každopádně díky za reakci, budu rád za každý postřeh nebo radu.
Waclaw@666
Foto z dnešního rána, omlouvám se za špatnou kvalitu
eňo ňůňo
nechapu proc sterilizujes jiz od vyrobce sterilizovany substrat. pridavam se k nazoru,ze takto male kyti nehnojit!to je fakt blbost. jestli polemizujes nad mnozstvim zivin v lightmixu,tak na 14dni minimalne tam ty ziviny jsou.takze bych byl v klidu,zaleval cistou vodou a az bude mit kyticka 10-15 cm,pak bych zacal postupne hnojit.snad ti to pomohlo.
Waclaw@666
citace:
Původní příspěvek od eňo ňůňo
nechapu proc sterilizujes jiz od vyrobce sterilizovany substrat. pridavam se k nazoru,ze takto male kyti nehnojit!to je fakt blbost. jestli polemizujes nad mnozstvim zivin v lightmixu,tak na 14dni minimalne tam ty ziviny jsou.takze bych byl v klidu,zaleval cistou vodou a az bude mit kyticka 10-15 cm,pak bych zacal postupne hnojit.snad ti to pomohlo.


Sterilizoval jsem, protože minulé kolo jsem měl sustrát od stejného výrobce (Plagron Growmix) a už při nandavání do květináčů jsem si všiml, že ze substrátu občas vylezla černá muška (smutnice). Nevěnoval jsem tomu pozornost, protože až do té doby jsem pěstoval pouze outdoor a tam toho hmyzu okolo rostlin létalo dost. No a už pár týdnů před kosou jsem co každé 3 až 4 dny měnil žluté lepové šipky pokryté smutnicemi. prostě se pěkně pomnožily za tu dobu. Nevím, jaký vliv na výnos měly (323g pod 400W HPS --- 0,8g/W --- žádná tragédie). No a tak jsem se rozhodl každé další kolo substrát sterilizovat. Na netu jsem se dočetl, že výrobci substrát sice sterilizují, ale ne vždy je sterilizace důkladná a dostatečná a tak, že je vhodné ho ještě jednou před výsevem pro jistotu sterilizovat.

Hnojiva jsem dal minimum (0,8ml/l) spíše jako první pomoc a nejspíš to pomohlo, žloutnutí se nešíří a rostlina se rozjela v růstu (před tím cca 3 dny bez jakéhokoliv posunu v růstu). Samozřejmě hodlám pro jistotu v příští zálivce hnojivo vynechat, jen Power Roots dám. Co se týče předhnojení, zde na fóru se kdosi vyjádřil, že zdaleka to nemusí být tak, jak udává výrobce a i každá rostlina má jiné nároky. To, co jedné stačí na 2 týdny, tak jiné nestačí ani na týden.

Každopádně po 2 dnech po zálivce s růstovým hnojivem nepozoruji známky přehnojení (žluté špičky listů)
eňo ňůňo
no tak uvidis no,ja vzdy v lightmixu hnojim az po 14dnech a je to cajk.ted mam 3odrudy a ani jedna neskemra po 14dnech o ziviny.prikladam foto 4kyti po 14dnech na 18/6 bez hnojiv v lightmixu.
podle me se moc bojis.pravda je, ze ja mam substrat od biobizzu.nikdy nebylo potreba sterilizovat.
Waclaw@666
Tak včera ráno další zálivka. Jen Power Roots (1ml/l) a Pure Zym (1ml/l). 600 ml ke každé. pH 6,4 a EC 0,5. Dnes ráno postřik Vita Race (2,5ml/l), pH 64 a EC 0,7. Kytkám se celkem daří, bych řekl. Teplota 26°-29° a vlhkost 60-80%. Kytka, které žloutly listy a nerostla, po nedělním přidání hnojiva na růst se rozjela (fotka č.3)!

Dnes 11 den růstu.
Slunce83
zdarec, jak budes resit vyteklou vodu po zalevani?
jednak je nadobek vic
za druhe nejsou vubec hluboke
muze hrozit zasoleni.
Waclaw@666
citace:
Původní příspěvek od Slunce83
zdarec, jak budes resit vyteklou vodu po zalevani?
jednak je nadobek vic
za druhe nejsou vubec hluboke
muze hrozit zasoleni.


Čs, pod květináčema jsou podtácky, které cca do hodiny po zalití vyleju. Teď ještě je pohoda, kytky jsou malé a snadno se vyndavají ven. Až budou velké nebo hlavně ke konci květu to bude podstatně horší manipulace, ale dá se to. Minulé kolo jsem měl Root Pot květináče, kde dno bylo cca 2-3 cm nad zemí, takže ve vodě nemohly stát ani náhodou. Nehledě na to, že jsem při zalévání květináče vyndaval a zaléval je tak postupně. Tak velký podtácek na ně jsem měl jen 1, do boxu by se mi ty podtácky pro každý květináč prostě nevešly. Takže jsem zalil a počkal, až většina "odpadní" vody vyteče a vrátil zpět do boxu. Zdlouhavé, ale šlo to.

Na dně květináče je vrstva cca 2-3 cm keramzitu.
Waclaw@666
Dnes zálivka (750 ml ke každé).

Power Roots 1ml/l
Pure Zym 1 ml/l
Terra Grow 1 ml/l

pH 6,4
EC 0,7
Waclaw@666
Další
Waclaw@666
Tak po týdnu menší update:

Úterý - 16 den růstu

Zálivka (850ml ke každé) ve složení Power Roots (1ml/l) a Pure Zym (1ml/l), hnojivo na růst vynecháno. Holkám se celkem daří, listy bez známek deficitu.

pH 6,4
EC 0,5

-------------------------------------------------------------------

Ve středu jsem provedl záštip u některých rostlin.

-------------------------------------------------------------------

Čtvrtek - 18 den růstu

Ráno postřik Vita Race (3,5ml/l) před rozsvícením.

pH 6,4
EC 0,9

-------------------------------------------------------------------

Dnes - 20 den růstu

Zálivka (850 ml ke každé)

Power Roots 1ml/l
Pure Zym 1ml/l
Terra Grow 1,5ml/l

pH 6,4
EC 0,8

Holky (7 z 8) mají dobrou barvu, u 2 z nich mírně tmavší listy. Jen u 1 se kroutí listy dolů a jakoby sesychají (asi Wind Burn, přímo nad ní je oscilační ventilátor který jí dával až moc velký vítr - dal jsem ho výš a u nových listů se to asi zatím nedělá), ale nové listy mají zelené žilky a mezi nimi žlutá barva. Po postřiku s Vita Race se barva trochu zlepšila, se mi zdá, ale pořád to není ono. Napadá mě deficit železa. Nebo draslíku. Jinak roste, ale má slabý stonek. Možná jen slabší kousek, přeci jen měla oproti ostatním 2 dny zpoždění, než vykoukla z hlíny. Uvidím, co to provede po zálivce s hnojivem.
BlueRhino
Ahoj, co jsem za ty roky vypozoroval tak takhle to proste u pěstování ze semen je. Vždy se mi jedna nebo dvě kytky takhle začali jeb*t. Je to dle mého názoru prostě špatnou genetickou informaci semena. Teď už je dávám vždy pryč, nedožene ostatní a vždy zabírá jen místo okolním silným rostlinám.
Waclaw@666
citace:
Ahoj, co jsem za ty roky vypozoroval tak takhle to proste u pěstování ze semen je. Vždy se mi jedna nebo dvě kytky takhle začali jeb*t. Je to dle mého názoru prostě špatnou genetickou informaci semena. Teď už je dávám vždy pryč, nedožene ostatní a vždy zabírá jen místo okolním silným rostlinám.



Taky si to myslím, ale zatím ji nechávám, ventilátor jsem dal výš, takže nové listy a větve vypadají v pohodě (nechytají tvar drápu) a i barva se lepší. Tak uvidím, ještě má šanci. Jak jsem psal, vylezla jako poslední 2 dny po ostatních, už jsem myslel, že je špatné semeno a najednou ráno vykoukla.
Waclaw@666
Tak při dnešní kontrole jsem objevil nějaký problém s listy. Týká se to zatím 1 kytky. Žloutnou 2 nejspodnější vějířové listy. Včera zálivka s růstovým hnojivem (Plagron Terra Grow - 1,5ml/l). pH 6,4 a EC 0,8. Teplota 25-29°. Vlhkost 55-75%.
Je fakt, že v těch místech byla už nějakou dobu jakoby méně sytě zelená, než na zbytku kytky. Jinak se mi zdá, že nijak nestrádá, po zaštípnutí jede dál a i barva zbytku rostliny je v pohodě.
Dusík? Nebo jen prostě už se zbavuje nepotřebných listů (což se mi nezdá, světlo mají)? Nějaký nápad? Díky za případné rady.
Waclaw@666
Dnes ráno postřik s Vita Race

pH 6,5
EC 0,7

Při postřiku se stala malá nehoda, omylem jsem zavadil o drát, kterým byla ohnuta větev a tím jsem ji zlomil. Tak snad to rozchodí. Na druhé fotce je stejná nehoda z minulého kola, kdy začala jakoby usychat, ale druhý den ráno se vzchopila a nakonec to byla jedna z největších palic na celé rostlině (nakonec se vyléčila takto).
JetiX
Ahoj, ako presne pripravuješ zálievku?
Waclaw@666
citace:
Původní příspěvek od JetiX
Ahoj, ako presne pripravuješ zálievku?


Ahoj, vzhledem k tomu, že mám z kohoutku celkem tvrdou vodu (pH kolem 7,6 a EC 0,7 - 0,8), tak ji míchám 1:1 s destilkou (výsledné základní EC 0,3 - 0,4). Vodu nechávám odstát minimálně 36 hodin v 25L kanystru se vzduchováním do akvária pro okysličení a rychlejší vyprchání chlóru. Pak klasika Power Roots (1 ml/l) a Pure Zym (1 ml/l) do každé zálivky a ob zálivku přidávám Terra Grow (začínal jsem na 1 ml/l, pak přidal na 1,5 ml/l a teď hodlám dát už 2,5 ml/l). pH upravuji na 6,3 - 6,5, jak se povede. Používám Plagron Lemon Kick. EC max 0,8 zatím (při 1,5 ml/l Terra Grow). Dělám něco špatně?


Foto z dnešního rána, těsně o rozsvícení
JetiX
Práveže mne to znie celkom fajn, možno to bude naozaj tou hlinou. Na začiatku si písal, že nedrží dobre vodu, lebo si ju sterilizoval, ja by som imho povedal, že tam bude problém v tej hline, a teda s utopenými koreňmi bez kyslíku. Čo si o tom myslíš?
Waclaw@666
Právě utopená si nemyslím, že by byla. 2 - 3dny po zálivce je květináč lehký, hlína pár cm pod povrchem suchá nebo max lehce vlhká (ne mokrá). Pro jistotu dělám pár hodin po zálivce ostrou špejlí díry do substrátu pro provzdušnění. Dnes zálivka 1,2L ke každé a průměrný odtok spodem cca 15%. Na spodku je keramzit. Spíše nějaký deficit. Dal jsem růstové hnojivo 2 ml/l a uvidím.

Ty květináče jsou textilní Gronest. Dle výrobce nelze rostliny přelít.
JetiX
Mám doma Plagron lightmix, akurát v ňom mám dve rastliny ( tiež v textilných kvetináčoch) a už len z tej fotky tá hlina vyzerá tak nejak hydrofóbne. V tej hline je dosť hnojív a ani sa mi nezdá, že by si ich prepálil.
Problém by som hľadal v médiu.
Waclaw@666
citace:
Původní příspěvek od JetiX
Mám doma Plagron lightmix, akurát v ňom mám dve rastliny ( tiež v textilných kvetináčoch) a už len z tej fotky tá hlina vyzerá tak nejak hydrofóbne. V tej hline je dosť hnojív a ani sa mi nezdá, že by si ich prepálil.
Problém by som hľadal v médiu.


Nějak to nechápu. Pokud vypadá hydrofóbně (tzn. vodu odpuzující), tak by naopak měla vody málo, protože by se nenasákla dostatečně do substrátu a většina by jen tak protekla spodem ven a kořeny by měly vody naopak nedostatek?! Ze začátku zemina opravdu špatně brala vodu a ta dlouho stála na povrchu, ale postupným promokřováním rozprašovačem se to napravilo. Jak jsem psal, tak dnes ze 1200 ml odteklo spodem ven průměrně 180 ml (tj 15%).
Co se týče hnojiv v substrátu od výrobce, tak u 1 byl už po týdnu deficit. Žloutly první zubaté listy a po přidání růstového hnojiva se rozjela a je jedna z nejhezčích. ,

Nevím, zda jsem tou sterilizací ten substrát spíše nějak "nepoškodil". Rozhodil pH, poškodil strukturu zeminy nebo mikroorganismy v substrátu obsažené nebo co já vím. Každopádně se na tu sterilizaci příště vykašlu. Spíš víc problémů, než užitku.
JetiX
Ja len kvôli tomu, že máš komplet parádnu výbavu všetkého, jediná zmena je ten sterilizovaný substrát, za normálnych okolností sa má za talýchto parádnych podmienok sotva čo pokaziť. To sa už zmeniť nedá, tak len proste skúsiť pokračovať a ono sa to zrovná. Inak ja by som im tam dával len ten root a grow. V light mixe s hnojivami alga v rastovej fáze, mi stačil vždy len alga grow a power roots a vždy boli pekné listy. Vidím, že v rade terra píšu udržovať pH 6,0 ale neni to málo? Predsa len je to lightmix hlina.
w_rhino
Podla mna to mas spalene zmeraj si vytok a tu vodu mas veru strasnu to si kup osmozu radsej za par kacek
JetiX
Spálené by to nemalo byť, píše, že ec leje max 0,8.
Myslím, že to je tých 21 minút v mikrovlnke :D, ja som to skúsil na minútu a úplne to syčalo.
To musí byť jak prach, alebo piesok, proste nie dobré.

Vodu si niekde myslím písal, že miešaš dažďovú, tak ju skús použiť čistú, Ja používam iba čistú RO, aj do DWC aj do hliny. A to ph by som dal aspoň na 6,5 ale s radou terra nemám osobné skúsenosti.
Mne to vychádza, že je to pH, alebo Hlina. Alebo oboje.
Waclaw@666
citace:
Původní příspěvek od JetiX
Spálené by to nemalo byť, píše, že ec leje max 0,8.
Myslím, že to je tých 21 minút v mikrovlnke :D, ja som to skúsil na minútu a úplne to syčalo.
To musí byť jak prach, alebo piesok, proste nie dobré.

Vodu si niekde myslím písal, že miešaš dažďovú, tak ju skús použiť čistú, Ja používam iba čistú RO, aj do DWC aj do hliny. A to ph by som dal aspoň na 6,5 ale s radou terra nemám osobné skúsenosti.
Mne to vychádza, že je to pH, alebo Hlina. Alebo oboje.


Spálený si nemyslím, že by bylo. Spíše se přikláním k té hlíně. Ta sterilizace jí asi neudělala dobře. Máš pravdu, že ze začátku (i teď, když dost vyschne) byla spíše jako prach. Přelitá asi nebude, nemá svěšené listy. A takovýto problém má zatím jen 1 z 8. Ostatní jsou v pohodě. Teda ještě 1 další má stejné ty spodní listy (ale rozhodně ne tolik), ale vršek je OK.

Vodu míchám kohoutkovou s destilkou. Dávat čistou destilku se mi nechce, přeci jen něco stojí, ale mám kliku, že ji kupuji v práci a vyjde mě na 5 Kč za litr, což ještě jde. Dávám to 50/50, tím stáhnu EC na 0,3 - 0,4. Nad reversní osmozou jsem už taky přemýšlel, ale vzniká odpadní voda a využití bych našel snad jen na spláchnutí záchodu, nehledě na to, že nemáme zrovna velký byt a další kanystr na vodu bych před přítelkyní už neobhájil. Už tak je tu málo místa.

pH upravuji na 6,3 - 6,5, jak se povede, ale většinou těch 6,4.

Jinak problém trochu postupuje nahoru. Další list o patro výše začíná také chytat tu žlutou barvu a místy i tmavě hnědé skvrny.

Foto 1 - Pohled shora, vypadá to v pohodě
Foto 2 - Tam, kde byly ještě včera jen malé světle zelené tečky (těmi to vždy
začíná, jsou tam od začátku, co se list plně rozvinul, ale dlouho se to
nehoršilo), začíná žloutnutí a udělala se tmavá (nekrotická?!) skvrna.
Vápník?
Foto 3 - Tyhle listy byly ještě včera celkem v pohodě, kromě malých, světle
zelených teček a dnes toto
Foto 4 a 5 - Tyto listy jsem už fotil a mírné zhoršení si myslím

Každopádně jsem dal včera zálivku s růstovým hnojivem (2 ml/l).
pH 6,5
EC 0,9
Zatím žádné zlepšení, ale co čekat po pouhých 24 hodinách.

Nutno dodat, že problém je jen na hlavních velkých vějířových listech, nové výhonky i větve mají listy v pořádku
w_rhino
No mas 11 litrovy kvetinac v 6,5 som mal v lightmixe taketo rastlinky bez kvapky hnojiva a je pekne ze lejes 0,8 ec ale kolko ti vyteka si zmeraj nehovoriac ze aj na ostatnych ti zltnu spodne listy podla mna a ked tam lejes takto skoro hnojiva si tam mozes rozhodit pomer zloziek a problemy zacinaju a ta voda ked mas hentaku to zraz este viac aj na 0.2-0,3 bohvie co v nej mas
Waclaw@666
Stejným stylem žloutne jen 1 list na jedné další kytce. Na další žloutnou jen ty první jednocípé zubaté listy. Na té první je postiženo více listů, na té druhé zatím jen jeden. Na ty nejde prakticky žádné světlo, tak se jich rostlina zbavuje. Toť můj skromný, začátečnický názor. S další zálivkou samozřejmě změřím jak pH, tak i EC výtoku. Pro jistotu.

Ty nejvíce postižené listy jsou křehké a při sebemenším ohnutí prasknou.

No uvidím zítra, kdyžtak nebudu čekat na vyschnutí substrátu a udělám zálivku pro změření výtoku. Nebo radši počkat až vyschne?
JetiX
Je pravda, že v tom lightmixe je mega veľa hnojív a keď hnojíš v každej zálievke, tak sa to tam kumuluje, pretože to mladé rastliny nestíhajú žrať. Bohvie aký mala vplyv tá sterilizácia na živiny v hline.
Rastlina sa nezbavuje listov, som v 30. dni v kvete a donedávna mala na sebe dokonca ešte tie prvé zastrihnuté lístky, keď bola ako klon, odtrhol som ich, lebo som sa bál plesne. Možno keď dozrieva, tak vyťahuje všetky zásoby a žlté listy samo opadnú.

Nalaď si čistú vodu a zmeraj nám výtok, sme zvedaví :)
Waclaw@666
citace:
Původní příspěvek od JetiX
Je pravda, že v tom lightmixe je mega veľa hnojív a keď hnojíš v každej zálievke, tak sa to tam kumuluje, pretože to mladé rastliny nestíhajú žrať. Bohvie aký mala vplyv tá sterilizácia na živiny v hline.
Rastlina sa nezbavuje listov, som v 30. dni v kvete a donedávna mala na sebe dokonca ešte tie prvé zastrihnuté lístky, keď bola ako klon, odtrhol som ich, lebo som sa bál plesne. Možno keď dozrieva, tak vyťahuje všetky zásoby a žlté listy samo opadnú.

Nalaď si čistú vodu a zmeraj nám výtok, sme zvedaví :)


Tak výtok změřen. Měřeno u 3 kytek, které mají problémy. Větší nebo menší. Zálivka čistá voda a enzymy.

pH 6,5
EC 0,3

Kytka č.1 (foto 1 - 3)

Nejvíce postižená, hnědé skvrny jsou už i na nejvyšších vějířových listech, žloutnutí spodku moc nepokračuje. Větve (listy) jsou OK

Výtok:
pH 6,5
EC 1,4
Waclaw@666
Kytka č. 2

Žloutnutí příliš nepokračuje, žluté jsou jen 2 spodní listy, vršek OK

Výtok:

pH 6,7
EC 1,1
Waclaw@666
Kytka č. 3:

Ještě včera čisté listy, dnes hnědé skvrny na vrchních listech

Výtok:

pH 6,5
EC 1,3
JetiX
Je to tam rozhasené v tej hline.

Teraz by som ich nechal deň dva oddýchnuť, a potom začal hnojiť s polovičnými dávkami, nech sa dajú dokopy, aby si mohol prepnúť na kvet rastliny v čonajlepšej kondícii.
Dúfam, že sa to napraví čím skôr.
Waclaw@666
citace:
Původní příspěvek od JetiX
Je to tam rozhasené v tej hline.

Teraz by som ich nechal deň dva oddýchnuť, a potom začal hnojiť s polovičnými dávkami, nech sa dajú dokopy, aby si mohol prepnúť na kvet rastliny v čonajlepšej kondícii.
Dúfam, že sa to napraví čím skôr.


Doteď jsem dával ob zálivku postupně 1 - 1,5 - 2 ml/l růstového hnojiva. Naposled v neděli. Takže myslíš, že nejsou přehnojené? EC 1,4 je v cajku? Další zálivku dám 2,5 ml (tj polovina max dávky). Nebo radši méně? Pro jistotu dám i Calmag. Ty skvrny mi přijdou jako deficit vápníku. A hnojit ob zálivku, jako doposud? Nebo s každou zálivkou, jak udává výrobce hnojiv?
JetiX
Keď rastliny zdravo papajú, tak sa znižuje ec a klesá aj pH. V tvojom prípade to je opačne, ec narastá a pH sa zvyšuje. Ja by som to prelial čistou vodou pH6,5 nechal uschnúť a potom začal s hnojivami ale polovičnou dávkou (samozrejme treba sledovať, ako na to reagujú listy). Tie mlilitre chápem ako orientačné čísla, po čase už ajtak nebudeš pozerať do tabuliek. EC a pH čo tam leješ a EC a pH výtoku je dôležitý, tak vidíš presne, že čo tá rastlina robí, alebo čo chce.
Waclaw@666
citace:
Původní příspěvek od JetiX
Keď rastliny zdravo papajú, tak sa znižuje ec a klesá aj pH. V tvojom prípade to je opačne, ec narastá a pH sa zvyšuje. Ja by som to prelial čistou vodou pH6,5 nechal uschnúť a potom začal s hnojivami ale polovičnou dávkou (samozrejme treba sledovať, ako na to reagujú listy). Tie mlilitre chápem ako orientačné čísla, po čase už ajtak nebudeš pozerať do tabuliek. EC a pH čo tam leješ a EC a pH výtoku je dôležitý, tak vidíš presne, že čo tá rastlina robí, alebo čo chce.



Jasný, teď už chápu, že přidávat nebo ubírat hnojiva dle toho, zda se EC zvyšuje nebo snižuje. Ale kolik je ta hranice pro rostliny ve vegetačním stadiu, kterou bych neměl překročit? . Dočetl jsem se, že ve vegetačním stadiu by mělo být EC 1 - 1,4.
JetiX
Neznamená to ale, že treba zakaždým tie kvetináče prešťať, za ideálnych okolností by si mal byť schopný ten kvet vypestovať bez podtácky, to znamená, polievať rastlinu vždy akurát ("rozprašovačom", aby substrát navlhol), aj ec, aj množstvo dobrej vody. To meranie EC výtoku je, až ked je nejaký problém. Mne to v hline nešlo nikdy a v hydre sa to chcem naučiť.

To koľko je tá hranica má asi každá rastlina iná, informácie v tabuľkách sú orientačné, treba sa naučiť čítať listy. V každom prípade, je lepšie dať menej a potom pridávať (čo je v niektorých prípadoch ľahšie povedať, než dodržať :D). Bledý list sa ešte zafarbí, ale zoschnutý sa už neopraví.
w_rhino
ma chemky takze tych 20 perc by mu malo vytiect nech zo sebou ta voda zobere soli lebo sa to tam bude usadzat a ten light mix je dost vzdusny lej tam ec 1.4 max vytok by mal byt o trosku vyssi pokial ho mas napr 2,0 tak neprelievaj cistou vodou ale v dalsom polievani daj tretinovu koncentraciu hnojiv napr 0,7 a tym prelej a substrat ako ja som sa na celu hlinu vyprdol hlavne kvoli takymto problemom ale 11 litrovy kvetinac staci asi liter vody aby ti 200 ml vytieklo a su textilaky takze to ti krasne dycha aj pomerne rychlo vysycha

https://pevgrow.com/blog/en/plagron...nnabis-growing/
Waclaw@666
Pánové, díky za informace a rady. Každopádně jsem dnes dělal zálivku pro kytky (5), kterým jsem ještě nedělal měření výtoku. Ty kytky jsou bez větších známek deficitů nebo beze změn na listech, tak jsem byl zvědav na hodnoty. Vstupní zálivka byla včetně růstového hnojiva Terra Grow (2 ml/l) a preventivně Calmag (0,5 ml/l), dále enzymy (1 ml/l) a Power Roots (1ml/l).

Teplota: 25° - 28°
Vlhkost: 60% - 80%
---------------------------------------------------------------------------

Zálivka:

pH 6,5
EC 0,8 (vstupní voda 0,3)

Výtok:

1 - pH 6,6
EC 1,3

2 - pH 6,6
EC 1,3

3 - pH 6,6
EC 1,9

4 - pH 6,6
EC 1,5

5 - pH 6,6
EC 1,8
----------------------------------------------------------------

Kytky 3 a 5 jsou bez známek přehnojení (EC 1,8 a 1,9), jen jsou mírně tmavší a nižší než ostatní, internody jsou dost krátké a větve jsou dost u sebe. Takže příště uberu hnojivo.

Hlavně budu muset srazit pH, takže další zálivka s cca 6,2!?
-----------------------------------------------------------------
A teď k těm problémovým. U té nejpostiženější to pokračuje, na další se začínají také na 1 listu dělat skvrny. Řekl bych, že velký deficit fosforu (listy jsou uprostřed hnědé a stáčejí se nahoru) a začínající deficit draslíku (žluté některé špičky na mladých listech na větvích a začínající žloutnutí okrajů těch listů). Ráno dostanou zálivku s Terra Grow a děj se vůle matky přírody. Pokud se pletu, tak mě někdo opravte, snažím se rozeznávat deficity a ještě v tom mám trochu hokej.

Foto 1 - deficit draslíku? (odbarvené špičky listů a počínající žloutnutí na okraji

Foto 3 a 4 - deficit fosforu?
w_rhino
Tak podme na to ze ph mas dobre ec mas tiez v zasade niekde trosku vyssie a problem s draslikom :
✅ What causes lack of Potassium?
1.Poor substrate quality
2.Inadequate PH
3.Excess Calcium blockage in irrigation water or substrate
4.Lack of Potassium in the nutrient solution
5.Blockage by excess of salts in general
No podla toho co si pisal tak ten substrat moze robit svoje splnas bod 1. ak pouzivas cal mag a naprd vodu aj bod 3. a ak si to zacal hnojit nespravne aj bod 5 a ta druha fotka vyzera ze ma cosi seknute .. u ganji je dolezite spravny pomer npk a ked tam nalejes nieco co nepotrebuje tak sa to tam usadi duplom ked ti nic nevytece vacsina hnojiv ma npk pomer ze draslik tam je v najvacsom pomere mozno az na hnojiva na kokos . tak sa mi nezda ze by si ho mal malo aj tej terre by ho malo byt dost a fosforu az tak vela nepotrebuje rastlinka v raste teda poviem ti co by som spravil ja namiesal by som si
1 k 1 grow a bloomu bez vsetkych additiv ec 1,2 -,1,4 a prelial postihnute kvety vacsim mnostvom s ph 6-6,5 kym by sa otdok a vytok nezrovnal do podobnych hodnot a sledoval
Waclaw@666
citace:
Původní příspěvek od w_rhino
Tak podme na to ze ph mas dobre ec mas tiez v zasade niekde trosku vyssie a problem s draslikom :
✅ What causes lack of Potassium?
1.Poor substrate quality
2.Inadequate PH
3.Excess Calcium blockage in irrigation water or substrate
4.Lack of Potassium in the nutrient solution
5.Blockage by excess of salts in general
No podla toho co si pisal tak ten substrat moze robit svoje splnas bod 1. ak pouzivas cal mag a naprd vodu aj bod 3. a ak si to zacal hnojit nespravne aj bod 5 a ta druha fotka vyzera ze ma cosi seknute .. u ganji je dolezite spravny pomer npk a ked tam nalejes nieco co nepotrebuje tak sa to tam usadi duplom ked ti nic nevytece vacsina hnojiv ma npk pomer ze draslik tam je v najvacsom pomere mozno az na hnojiva na kokos . tak sa mi nezda ze by si ho mal malo aj tej terre by ho malo byt dost a fosforu az tak vela nepotrebuje rastlinka v raste teda poviem ti co by som spravil ja namiesal by som si
1 k 1 grow a bloomu bez vsetkych additiv ec 1,2 -,1,4 a prelial postihnute kvety vacsim mnostvom s ph 6-6,5 kym by sa otdok a vytok nezrovnal do podobnych hodnot a sledoval


Dík za odpověď. Situace se má tak, že po minulé zálivce s hnojivy se problém u té nejhorší zastavil (předtím se to zhoršovalo ze dne na den hodně rychle), listy nežloutnou a nové skvrny se také nedělají. Jen to, co mi přijde jako deficit draslíku (žluté špičky a lehce i okraje listů), zůstává stejné, nevypadá, že by se to zhoršovalo. Napadl mě taky deficit železa. Dával jsem včera postřik na listy Vita Race (železo). Zatím beze změn. U další 1 se občas udělá hnědý flíček, ale žádné masové šíření. Na ostatních také žádné deficity. Paradox je, že ty problémy byly u kytek s nižším EC, ty co měly při prvním měření EC 1,8 a 1,9 jsou krásné a bez jakýchkoliv nepatřičných projevů na listech a bez znaků spálení živinami. Nebyly ty postižené spíše hodně hladové?

Já se přikláním k té hlíně, ta sterilizace ji asi nějak poškodila, po zalití a vyschutí je jakoby taková spečená a tvrdá na povrchu.

Calmag dávám tak cca každou 3 zálivku a jen v malém množství.

Enzymy by právě měly pomáhat proti zasolení, dávám v každé zálivce.
------------------------------------------------------------------------------------

Dnes zálivka (6 z 8), 29 den růstu, dána hnojiva a měřen výtok. U těch, kterým se hodnota EC výtoku zvýšila, dám příště 1/2 dávku hnojiva (oproti dnešku), jak jsi psal dříve. Ten proplach zatím vynechám a udělám kdyžtak příště, EC u žádné nepřekročilo 1,8, nejspíše jim taková hodnota svědčí.

Kytka 1 - EC 1,5 (minule 1,4) - to je ta nejvíc poškozená

Kytka 2 - EC 1,8 (minule 1,3) - bez deficitů

Kytka 3 - EC 1,6 (minule 1,1) - několik malých hnědých fleků, spíše starších, nové minimum

Kytka 4 - EC 1,4 (minule 1,3) - bez deficitů

Kytka 7 - EC 1,8 (minule 1,5) - bez deficitů

Kytka 8 - EC 1,7 (minule 1,8) - bez nových deficitů

------------------------------------------------------------------------------------

Tak do týdne bych chtěl přepnout na květ.

------------------------------------------------------------------------------------

Foto 2 - deficit draslíku nebo železa (limetkové vrcholky)? to je na té nejhorší
Waclaw@666
Tak po delší době je tu menší oživení. Momentálně jsme na začátku 3 týdne květu. Problémy s listy (výživou) celkem vyřešeny, holky šly do květu v co nejlepší kondici. Problém byl nejspíš v tom, že byly prostě hladové. Ta nejvíce postižená je už v pohodě. Postupně se srovnala. Počáteční EC výtoku bylo zvýšeno z 1,1 na současných 1,7 a listy bez známek deficitů. Ostatní mají EC výtoku od 1,6 do 1,9 a vypadá, že se jim daří. Začinají se pomaličku dělat paličky, ale objevil se nový problém. Kytky začaly hermit. U 3 z 8 jsem si jistý a u dalších 2 mám podezření. Zatím je nechávám a prohlížím, kuličky jsem odstranil. Nevím zda je to stresem nebo genetikou, ale stres měly minimální, jen s výživou, ale hermit začaly jak ty s problémy, tak i ty, které byly po celou dobu OK. Fotoperiodu jsem určitě nenarušil, vždy pečlivě zatemním i sací otvory, teplota nyní max 27° při světle a 19° za tmy. Vlhkost udržuji kolem 50%. Bojím se, že je to spíše genetikou, četl jsem kdesi na fóru, že se Dutch Passion dost zkazili a jejich semena mají vysoké % hermafroditů, ale nevím, dost možná dělám někde chybu. Má tu někdo špatné zkušenosti se semeny od DP? Samčí banánky se nejvíce objevují v kalichu s pestíkem u napojení větve na stonek (tam, kde se objeví první pestíky), viz foto. V těchto kalíšcích se čas od času udělá semínko samo, aniž by byla kytka opylena, takže je to možná normální, ale nevím, nikdy jsem to v těchto místech nepozoroval a nezkoumal. Vždy jsem měl amčí kouli pod tímto kalichem samostatně. Toto vidím poprvé. Vyhazovat je nechci, to by mi tam moc nezbylo. Snad to uhlídám. Bude to pakárna, ale snad to bude OK.

Foto 1 - 15 den 12/12

Foto 2 - banánek v kalichu s pestíkem
StanoZajeci
DP jedu každý rok už x let a nikdy jsem neměl problém, ale od mnoha zdejších členů jsem četl dost špatný recenze, hlavně poslední dobou, že mají s hermatěním problémy. Si tak říkám , jestli nejedou už kvantitu na úkor kvality , jak to tak bývá, čímž by si ale dost uškodili. Druhá věc je, že ty semena vždy kupuju na cannafestu anebo sázím to, co dají občas jako dárek do legalizace, jestli si tam na to nedávají víc majzla🤔
kadleec
Čau, teď nedávno jsem měl od DP orange Hill speciál, a jako dost bída, 2 kytky paráda ale zbylých 8 tragédie skoro nic na těch větvích nebylo.. Od DP asi už nic..
Gramy
Dp pulka hermaci vse na vyhozeni, takze jsem s nima skoncil, muzu jit do mlyna namlyt mouku...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma