Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Homemade hydro HELP (propojení reservoárů) - Klikni zde pro originální téma
Vana
Zdárek obracim se na vás zkušené :)
Hlína mě přestává bavit a jelikož mám čas atd se starat o vodu měřit denně PH,EC tak si řikám že bych zkusil hydro.. a vzal bych to nejjednodušší možnou cestou ( systémy z growshopů mi přijdou předraženný a nelíbí se mi žádnej systém :/ )
Chtěl bych jednoduše "reservoár" s košíčkama na víku a k nim hadičky z čerpadýlka a nonstop koloběh...

Mám prostor 80x80 a chtěl bych dva tyto boxíky vedle sebe a v každém 4 až 6 košíčků.

https://www.uni-max.cz/produkty/vyb...F8aAoi9EALw_wcB

(Rozměry jednoho boxíku 75 × 35,5 × 28,5 cm)

Nechal bych si poradit s výkonem čerpadýlka..popř je-li potřeba nějaké vzduchování tak taky.
Další věc je že mám městskou vodu ( EC zjistím v týdnu )
Jaké používat hnojiva? Které vám vyhovují? :)
A poslední velice důležitá věc.. chtěl bych tyto dva boxíky mít nějakým nejjednodušším způsobem propojené abych upravoval vodu jen v jednom boxíku a nemusel upravovat dvakrát. :) Doufam že jsem to napsal srozumitelně a doufám že se najde někdo zkušený :) popř. Rady atd všechno sem.. nechal bych se i ukecat na nějakej ověřenej systémek,ale sám vůbec nevím mockrát díky všem :)
Váchy 55
Zdravím tě.
Udělat recirkulaci s 1 rezervoárem do 2 stanů bude hrozně složitý. Musel by si to vše nějak svést trubkami zpět do rezervoáru a to si snad ani nedokážu představit. Další věc je jak to budeš chytat? Musel by sis udělat nějakou odtokovou vanu se spádem. Já osobně mám 80x65 prostor a kupoval jsem NFT vanu 100x75 a zmenšoval jí rozbrusem, lepil silikonem všelijak a byla to neskutečná dřina. I tak si myslim, že kdybych jí použil na NFT (že bych vanu napouštěl), tak by tekla. Pak jsem měl ještě myšlenku udělat si ten odtok z rybníčkové folie, ale kvůli složitosti jsem si raději vybral tu vanu a jedu drip kokos tak, že pod vanou mám misku a vylévám přebytečnou vodu co proteče květináčema. Šlo by to mít podle mě i bez té vany, ale vždy je dobré když ti při zálivce něco vyteče a to pak můžeš následně vylít, kvůli hnití a vlhkosti. Pro tebe by byl podle mě také nejjednodušší drip kokos a šlo by to udělat s 1 rezervoárem, ale nebyla by to recirkulace. Ono i kdyby si to měl tak jak chceš tu recirkulaci na 2 stany s 1 nádrží, tak by ti to podle mě dělalo bordel s pH i EC.

Za mě takto - 1. velký rezervoár.. 2. na každý stan 1 čerpadlo s topspin kapilárním rozvodem a vychytat zálivku dig. spínačkama.. 3. do nádrže spíše ještě 1 čerpadlo míchací (dle mě lepší než vzduchování) 4. pH a EC měřák a jedeš.

Jinak co se týče tohodle všeho, tak každý si ty začátky musí osahat sám. Není voda jako voda. Každý musí upravovat trochu jinak, někdo se bez osmózy neobejde a někdo jako třeba já má EC z kohoutku 0,17. Pak jde o tu pufrační schopnost, jak ti bude lítat pH. Osobně upravuji min. první 3 dny. Množství kyseliny taky musíš vychytat sám, to stejné dobu potřebnou pro zálivku, která se mění podle toho jak kytky pijou a ,,žerou" hnojky. S tímto budeš bojovat min. 1. kolo, i když budeš mít nastudovanou hydroponii od A do Z a věř, že ten drip kokos ti odpustí víc než třeba recirkulace v hydrotonu. Teď je na tobě jak se rozhodneš. Pokud chceš i tak recirkulaci, určitě bude jednodušší mít pro každý stan samostatný rezervoár který budeš mít hned pod kytkama (wilma).
Jinak síla čerpadla se určuje podle délky rozvodu (čím výš a čím víc odboček, tím silnější potřebuji čerpadlo). Proto má wilma malé čerpadýlko, protože ten rozvod je pár cm jen rovně nahoru.
Tady je ten top spin -
https://www.higarden.cz/drip-kapila...e-hadici--20mm/
k tomu mám čerpadlo Neptune 800 (výtlak 1,3m) a rozvod je tak 50cm nahoru, Lko - 20cm do strany a stačí to. (pro info - topspin je průběžný, takže na ukončení potřebuješ nasadit kousek trubky a zašpuntovat)
Snad jsem ti alespoň trochu poradil.
Good luck Vana.
Vana
Zdárek mockrát díky že si se takto rozepsal :)
Špatně jsem asi napsal co potřebuji :)
Chci mít recirkulační hydro ..plastovou bednu s víkem a nahoře košíčky do kterých povedou hadičky z čerpadýlka které bude v té bedně a chtěl jsem původně v jednom stanu který má 80x80 mít ty plastový bedny dvě vedle sebe a chtěl sem původně je mít nějak propojené aby měli stejnou vodu ale pak sem se asi rozhodl že bude lepší když propojené nebudou. Jsem asi určitě rozhodlej že bych chtěl tu recirkulaci s tím že mi je jasné že PH a EC bude potřeba denně měřit a hlídat :) s tím jak se bude chovat má voda jsem zvědavej no snad to bude OK
.zítra změřím EC a snad to bude pod 0,5 ...s hnojivama jsem se asi rozhodl pro Canna Aqua řadu právě pro recirkulační systémy. Takže dám do toho stanu 80x80 dvě ty plastový bedny jak sem dával odkaz a v každé 4 až 6 košíčků.. jediný co je otázka jak se bude chovat ta moje voda no :/ ... Zítra změřim EC a uvidíme a během ledna bych to zkusil sestavit :)
Váchy 55
No uvidíš jak to vymyslíš, ale s tím, že budeš mít každou tu bednu sólo, by to šlo v pohodě. Hnojiva jsou to poslední. Sám používám cannu, ale je moc drahá. Hodně lidí jede třeba Jungle in da box..nebo AH, Metrop...
Vana
Zdárek tak jsem pořídil EC metr essentials nový předkalibrovaný a naměřil jsem 1,0 - 1,1 ec... S tím to asi moc fungovat nebude co :/
RENE.2
Uf 1,1 ec čisté vody to je moc na hydro ani náhodou budeš muset koupit reverzní osmózu a to ti teče s kohoutku .
Vana
:( jono z kohoutku...odstátá voda měla 1.0... a čerstvá 1.1 ...
A co pořídit abych za to nedal ranec? Šlo by pořídit něco co bych používal jen když bych potřeboval vodu do systému? Aby mi ta filtrace vydržela co nejdýl... Používal bych jí jen na nějakých 100l za týden
RENE.2
Tady http://www.mangala.cz/ro-mini75-fil...otka-p-500.html nebo já mám http://www.mangala.cz/ro-310100m-fi...notka-p-48.html ale ta je drahá a počítej že těch 100l budeš napouštět cca 6-7 hodin a že budeš potřebovat nějaký sud na tu vodu.
Vana
Proč sud? A kdybych pořídil jinou? Zvládne to rychleji?
RENE.2
Bude to drahý a moc si nepomůžeš fakt to trvá dlouho a sud nebo jakoukoliv nádrž na vodu potřebuješ u hydra musíš každých 14 dni měnit komplet roztok .
Vana
Jo takhle :) ale bylo by hrozně neekonomický když jsem ve městě a za vodu samozřejmě platim. Když hromada vody odteče do odpadů při používání RO?
RENE.2
Jo bohužel to je nevýhoda RO ale nic jiného neuděláš jestli chceš jet hydro a máš tak špatnou vodu.
Vana
citace:
Původní příspěvek od RENE.2
Jo bohužel to je nevýhoda RO ale nic jiného neuděláš jestli chceš jet hydro a máš tak špatnou vodu.


Asi jo no... Každopádně tahle voda je špatná i pro hlínu
RENE.2
Jo jo stejně tu RO budeš muset koupit.
Vana
citace:
Původní příspěvek od RENE.2
Jo jo stejně tu RO budeš muset koupit.


A šla by i tahle? https://www.rostlinna-akvaria.cz/es...GRoCx_wQAvD_BwE

Kolik cca vody proteče do odpadu když si odtočim 100l? Ono to nebude zas tak hrozný ne?
CigBig
Staci se mrknout na youtubko a budes vedet co potrebujes...

https://www.youtube.com/watch?v=qSF5saWrmB0
Vana
citace:
Původní příspěvek od CigBig
Staci se mrknout na youtubko a budes vedet co potrebujes...

https://www.youtube.com/watch?v=qSF5saWrmB0


Paráda díky už jsem objednal :) jak mám potom takovou vodu z RO smíchat s vodou z kohoutku aby tam byl dostatek vápníku atd. Když má moje voda EC 1.1? Na jaký EC to mám cca naředit? Jakoby jestli z RO bude EC 0.1 mám to naředit kohoutkovou na EC např. 0,3 aby tam byl dostatek minerálů? :)
RENE.2
Čau uvidíš co ti poteče z RO potom to nařediš vodou třeba na EC 0,3 0,4 nebo si kup cal mag https://www.hotchilli.cz/hnojiva/ge...ASABEgJ6tfD_BwE no a tim to doladiš na EC 0,3 0,4
Vana
citace:
Původní příspěvek od RENE.2
Čau uvidíš co ti poteče z RO potom to nařediš vodou třeba na EC 0,3 0,4 nebo si kup cal mag https://www.hotchilli.cz/hnojiva/ge...ASABEgJ6tfD_BwE no a tim to doladiš na EC 0,3 0,4


Super díky :)
Jinak prosimtě už mi to dovalilo koupil sem za 1400 75gpd nějakou akvaristickou ale věřím že dost pomůže... Přišlo to bez manuálu a potřebuju zjistit kam napojit hadičky a následně na sprchovou hadici jako to bylo na videu v odkazu o stránku míň.. neporadil bys mi? :D ještě jsem to moc nezkoumal páč nebyl čas a určitě je to EZ. Dík :)

Edit// tak sem to dal dohromady a zjistil, že musim dokoupit přechodku na sprchu :D
RENE.2
Čau tak co už jsi tu RO zprovoznil a co ti s ní teče za ec.
Vana
citace:
Původní příspěvek od RENE.2
Čau tak co už jsi tu RO zprovoznil a co ti s ní teče za ec.


Jsem maximálně spokojenej :)
RO za 1300,-
90l maltovník jsem dal v 21:00 napouštět a v 11:00 ráno byl plnej a hodnoty EC 0.0
Co jsem koukal na náhradní filtry tak to není žádná pálka a dají se koupit i výkonnější o pár stovek dražší... a plno doplňovacích " kitů " na zrychlení nebo na úsporu odpadní vody atd... dojedu hlínu a zkusim dát dohromady nějakej ten homemade systém :) díky moc za rady hoši :)
RENE.2
No paráda tak ať se daří.
Vana
Jen jedna věc .. nemůžu nikde najít moc informací ohledně hnojení v recirkulačních systémech... Koupil jsem Jungle IndaBox komplet A,M,B a X .. používat budu vodu z osmózy smíchanou s kohoutkovou na EC 0.3... čím se řídit u těhlech hnojiv a v tomhle systému? :/ Podle tabulky EC 1.0 na semínka není to moc? Dík :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma