Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: 1 [2] 3 
4th grow 250-400-600W 18ks Orange Bud (SOG/Bush?) - Klikni zde pro originální téma
Chronik Duck
Bohužel foceno už za přítomnosti sodíku..
Dostali 100% dávku hnojiv (Dutch formula na květ/ AMINO / ADVANCED PK/ENZYMES+) Přidal jsem H²O² pro podporu kyslíku a odbourání usazených hnojek. Netvrdím že jsou krásně zelené ale nejhorší jsem díky Vám kolegové potlačil.
Dnes je nechám pořádně proschnout, protože do zalitých holek jsem přidával zálivku s hnojkami, takže 3 dny v mokru a nerad bych hnilobu kořenů.
Chronik Duck
foto KRYSTALICA
34 den 12/12
Chronik Duck
foto ORANGE BUD
34 den 12/12

t den min/max= 23/26 °C
t noc min/max= 19/21°C

zálivka= 100% koncentrace všeho

po úplném proschnutí zalito na max

provedena očista podtácků

ostříhání špatných listů, už neusychají, žloutnutí je v menším množství, ale pokračuje dál

CT výška od vršků zpět na 50cm

za 2 dny přibyde do arzenálu PH a EC metr ;-)
Chronik Duck
foto Listů
Chronik Duck
foto CELKU
CBDheaven
Máš to pěkný :) ale světlý, kolik jim dáváš EC a kolik teče ven?
Woody
Ten PH a EC meter sa ti budu hodit .. je to jak nedokrmene podla mna .. ale s metrami budes mudrejsi .. nech sa dari !
Chronik Duck
citace:
Původní příspěvek od CBDheaven

To ti řeknu v úterý ;-) taky bych to rád věděl...
Přibyde viz výše...
crazyn
Nakrm to..
Negative Creep
Měřit pH v hlíně no uvidíš
Chronik Duck
citace:
Původní příspěvek od Negative Creep
Měřit pH v hlíně no uvidíš

Tak to mi musíš nějak objasnit, protože nevím co si jako tím myslel??? Zkus mi to vysvětlit jako malému dítěti co tím chtěl básník říci..
Chronik Duck
citace:
Původní příspěvek od CBDheaven

mě to přijde, že to nečtete celé od začátku... ;-)
Chronik Duck
citace:
Původní příspěvek od crazyn
Nakrm to..

krmím na 100% a dnes 150% ale za 2 dny budu vědět jak moc (málo) krmím.. prostě chybami se člověk učí. Ale krmím co to jde..
BRooT
Měřit pH v hlíně můžeš jen měřákem, který na to má elektrodu... Například Bluelab Multimedia PH Metr se sondo pH probe. Obyčejná sonda ti neukáže přesnou hodnotu. Tuhle zapíchneš do substrátu a ukáže ti to pH substrátu...

V hlíně je další věc, že když to zahnojíš tak to uvidíš cca za 2-3 dny co to udělá za efekt. Tak mít trochu trpělivost a nepřehnojit to.

Podle toho jak vypadají tak nepřijmají dobře živiny, což může dělat to špatné pH nebo problém s kořeny.

Pythium nebo jinou kořenovou plíseň můžeš vyloučit, je hodně malá šance, že v hlíně by se udržela
pH špatný mít můžeš, jak jsem psal, ty kapky nejsou vždy dobrým zdrojem informací o pH vzhledem k tomu, že používáme hnojiva, které mohou ovlivnit chemickou reakci roztoku.
Taky mohli být kořeny neustále utopený a mohli začít hnít, respektive kytky byly přelítý

Až změříš pH a EC tak budeš vědět víc a můžeš vyloučit co by to mohlo být, nebo naopak přijdeš na něco uplně jiného proč to tak je.
Chronik Duck
Děkuji za objasnění situace... jelikož o měření PH hlíny nepadla zmínka tak jsem to nechápal......
Určitě můžu změřit PH zálivky a výtoku a pokud rozpustíme hlínu v destilované vodě tak taky ...

Změřím všechno co půjde.....

Nicméně do úterý musíme všichni vydržet..
Chronik Duck
dnes velké měření

zálivka neděle do plna, pondělí půst. Úterý uvidím nechám opět proschnout. Napadlo mě zvážit 3 holky a zapisovat váhu po zálivce a v průběhu schnutí. Uvidím kolik udrží vody.
PH EC metr hned jak dorazí začíná měření. Od neděle odstátá voda připravena na hnojky a úpravu vody :-)

pár fotek po 12ti hodinové periodě na květ
Negative Creep
Myslel jsem to tak, že hlína má největší buffery a jen častá špatná zálivka dokaže pH rozhodit do té míry, že by to nepřijímalo živiny kvůli pH... když nechceš řešit pH, jedeš hlínu... nebo kokos. Je fakt, že já mám vodu, která nemá žádnou alkalinitu, takže její potenciál měnit pH substrátu není žádnej.
Growoli
V kokosu se pH řešit musí kámo 😄 jinak ses v hajz....jedině hlína si sama srovná,ale řekl bych že taky ne do nekonečna
Negative Creep
Mám odjeto v kokosu a pH jsem nikdy neřešil. S nízkou alkalinitou prostě nemusim, přidáš do ní hnojiva a je to někde kolem 6.2 ... Je to asi blbě řečený, hnojiva mi to pH hoděj vždycky do správný meze, nic pak neupravuju ani neměřim.
Chronik Duck
A je to zde!! Fakta !!!!

popis průběhu akce
Kamarád se stavil se svým PH EC metrem a já si koupil ty samé. Vše měření první kapky (neovlivněné hodnotou na displeji) pak jeho, poté mým metrem 5min pauza mezi měřením

hnojky dle tabulek od AH
Dutch formula dávka na květ
2 Bloom 3ml/l (100%)
3 Micro 1ml/l (100%)
Advanced PK 1ml/l (100%)
Advanced AMINO 0,2ml/l (100%)
Enzymes+ 1ml/l (100%)
Growth/Bloom excellarator 1ml/l (100%)

H2O z řádu
PH kapky/on/já 7 / 6,4 / 6,6
EC on/já 0,2 / 0,2

H2O den odstáté t=17°C
PH kapky/on/já 8 / 7,8 / 7,5
EC on/já 0,2 / 0,2

+Dutch 100%
PH on/já 6,5 / 6,8
EC on/já 0,8 / 0,8

+Advanced PK 100%
PH on/já 6,4 / 6,6
EC on/já 0,9 / 0,9

+ Enzymes/ excellarator/ amino
PH kap/on/já 6,5 / 6,2/ 6,5
EC on/já 0,9 / 0,9

+Dutch 100% (cel. 200%)
PH kap/on/já 6,2 / 6,1 / 6,3
EC on/já 1,5 / 1,5

+Advanced PK 100% (cel. 200%)
PH on/já 6,1 / 6,4
EC on/já 1,6 / 1,6

+Dutch 100% (cel. 300%)
PH on/já 6,1 / 6,3
EC on/já 1,9 / 1,9

300% Dutch
200% PK
100% ostatní

EC odečet 0,2 vstup 1,7

zálivka t=20°C PH= 6,3

výtok PH Orange Bud 6,2
výtok PH Kristalika 5,7

PH kapky a můj PH metr ok (stejné hodnoty)
Jeho PH -0,2 odchylka....(dlouho nekalibrované)

Verdikt a hodnocení za chvíli bo to bylo náročné... Prosím o posečkání s názory až po mém hodnocení
Jamés
Jak to tak čtu tak bych časem šel asi u kazde slozky stejne % navyseni ale chce to otestovat a spočítat 😃
Určitě bych tam teď nalil co máš a počkal jestli se stane zárzak 😉
Koukal jsem na tu dávkovací tabulku od AH a to jsou strašné věci,z toho by nikdy nic nevyrostlo,možná v bubbleru 😃
A ten rozdíl EC (vystup - vstup) bych si hodil do průměru,takže místo odečtu 0,2 bych odečetl 0,1 at je tam nějaká tolerance
I tak uz jsi pozadu cca o 10dnu stim počitej bohuzel
BRooT
Výtok jste neměřili ?
Chronik Duck
citace:
Původní příspěvek od BRooT
Výtok jste neměřili ?

Zapomněl jsem napsat, ale je to trochu divné
EC výtok
2,4
BRooT
A pH výtoku 5,7 je celkem málo
Chronik Duck
5,7 má kristalica v 1,6l květináči
OB má 3,4l květináč

Jinak bez úpravy PH mínus (fosforečná již doma)

Před tím 15kapek dusičné na 5l den předem a po té přidány hnojky... Čili úplně zbytečně jim rvany dusík..
Ale hlavně i při 100% koncentraci hnojek dostávaly holky suchý chleba...
BRooT
V tý kyselině dusičný není tolik dusíku. Je to jen koncentrát z kyseliny dusičné, tam je fakt 00 nic. To ti moc EC neovlivní. Používej fosforečnou na celý cyklus
Jamés
citace:
Původní příspěvek od Chronik Duck

Jinak bez úpravy PH mínus (fosforečná již doma)

Před tím 15kapek dusičné na 5l den předem a po té přidány hnojky... Čili úplně zbytečně jim rvany dusík.

Nedostávaly zbytečně dusík,ale zbytečně jsi jim snižoval ph,to ph by ti upravily buffery obsazene v hnojkach,ktere tam evidentne jsou.
Nicméně lít jim při 100% koncentraci EC 0,9 (vstup 0,2) je tezka bida.Bohužel jsou to nevymakané dávkovací tabulky od AH..
Teoreticky jsi začal proplach v 30.dni.
Ten EC výstup neřeš,ovlivňuje to organika v substrátu,proto to ukazuje nemysly.Není to Hydro ani kokos aby to ukazovalo nějaký rozumný rozdíl +nebo- toho co tam liješ
Chronik Duck
postřehy z mých chyb

1.) Nevěřit tabulkám

"Co je psáno to je dáno" neplatí vždy...
Přitom já sám u jídla nečtu nějaké nutriční hodnoty ale vždy se řídím potřebou a chutí ;-)

2.) PH

Jsem rád že kapky jsou "docela" přesné. Ovšem chyba byla v přípravě zálivky. A tohle označím jako největší můj prů*er..
Alfu a Omegu pro dobrý pěst!!
EC a PH metr koupit jako první a pak řešit ostatní vybavení !n! Ano, vím a kolegovi jsem se omluvil

:angel:

3.) Substrát

Buď rovnou light mix a hnojky korigovat sám, nebo si poznačit do kalendáře dobu na zvyšování dávky hnojiva protože substrát bude "vyždímaný"
Keramzit, který je 3cm vrstva od spodu není převařený ani umytý. Tuto informaci jsem nezachoval (u hydra se o tom píše ale hlava to nezaregistrovala pro použití v hlíně)
Keramzit neupravený prý ovlivňuje PH !!

4.)teploty

Tady myslím že vše OK!!
Start 600w bylo trochu teplo ale ne nad 29°C !!
pár nocí to kleslo k 17°C ale nebyl to standart

5.)hnojky

Dutch formula (2+3) je pár let stará,ale nikde jsem neviděl expirační dobu. A dle všech maličkostí na láhvi jsou stejné jako 1 dokoupena letos. EC metr si alespoň půjčit od kámoše a přeměřit hodnoty!!

Edit

6.) zálivka

Jen jednou jsem měl pár listů povadlých z vyschnutí, ale zalité až protékalo bylo většinou. Nevím je to o hlavě nebát se vyschnout. Prostě strach že člověk není doma a zalije raději před odchodem než po příchodu!!
Ovšem METRY mám takže se rýsuje hydro ;-)

Takže suma sumárum... Teď to nepo*rat ještě víc a zdárně dojet do konce...
Chronik Duck
frézování asfaltu

Dnes byla aplikována povrchová úprava terénu. Dosypal jsem cca 1cm light mix pro redukci výmolů po zálivkách a příkopů na krajnici.
Nyní budu čekat na zázraky a proschnutí kořenového systému!!
Chronik Duck
foto pod 600w sodík
Chronik Duck
foto po zhasnutí sodíku pod zářivkou
Chronik Duck
foto ve tmě jen s bleskem
Jamés
citace:

Keramzit, který je 3cm vrstva od spodu není převařený ani umytý. Tuto informaci jsem nezachoval (u hydra se o tom píše ale hlava to nezaregistrovala pro použití v hlíně)
Keramzit neupravený prý ovlivňuje PH !!
[B][COLOR=Blue]

Cau jak tam pises o prevareni nebo proplachnuti keramzitu,tak to neni bufferovani.
Bufferovani je to ze u toho keramzitu zmenis ph ktere ma tak ze:

1. Nachystas si kybl s cistou vodou a upravenym ph kyselinou.
2.Nasypes tam ten keramzit promichas a nechas par hodin.
3.Zmeris ph vody v tom kyblu s keramzitem a kdyz nebude stejne jako predtim,tak tu vodu kyselinou zase upravis na tu puvodni hodnotu kterou potrebujes.
4.Zase zamichas a nechas par hodin.
5.Opakujes krok 3 a 4 dokud ta voda v kyblu s keramzitem nebude mit ph hodnotu kterou potrebujes

Převařenim bys odstranil maximalne nejake breberky kdyby tam byly,ale s ph by to moc nepohlo.
Chronik Duck
39 den květu

zálivka
t= 22°C
PH= 6,2
EC= 1,8 (200% všeho + 300% PK)
Chronik Duck
41 den květu

zálivka viz předchozí údaj
teploty
den max/min 26/20
noc max/min 20/18
Chronik Duck
pár postřehů ze zálivky

Včera (42d 12/12) bylo již proschnutí takové, že cca 3 holky měly spodní listy ohnuté dolů...

Namíchán 5l koktejl:
100% AMINO, Bloom, Enzymes
200% AH Dutch formula
300% advanced PK
t= 22°C
O² = bublák ON 20min
pH = 6,5 ( 20 kapek pH minus fosforečná)
pH = 6,2
EC = 2,1 ( odečet 0,2 vstup)
EC = 1,9

Žluté listy jsou stále ale nepřibylo jich...
Co vidím pozitivně je nárůst svalové hmoty na palicích.
Další klady jsou "savost"
Myslím si že jim prospělo suché období a zálivka probíhala velmi pomalu... vyčerpal jsem celých 5 litrů koktejlu a nic neproteklo do podtácků.!!
Připadalo mi to jako by upijeli hned jak dostali koktejl.
Chronik Duck
poslední tučný výkrm 44den květ / kadeřnictví / sanitace / úprava slunce / focení

Namíchán 5l koktejl:
H²O 24h odstátá
t = 23°C
O² = bublák ON 60min

100% AMINO, Bloom, Enzymes
300% AH Dutch formula
300% advanced PK

O² = H²O² 2,5ml/5l
pH = 6,6 ( 15 kapek pH minus fosforečná)
pH = 6,3
EC = 2,3 ( odečet 0,2 vstup)
EC = 2,1

Myslím že víc nedohoním a nechci je přehnojit, takže budu snižovat EC a pomalu příprava na flushing

Výtok
OB (3,4l květináč)
pH = 6,4
EC = 2,5

Padlo celých 5 litrů a cíleně jeden květináč prolit skrz pro získání dat.

RV% (humidita) = min/max/aktual 27 / 55 / 38

Stříhání

Odstranění suchých a žlutých listů
Žluté listy měly červené řapíky (většina ve středu holek v džungli), ale suché uschlé listy měly řapíky zelené (spodní listy)

Úklid boxu a podtácků
Provedena očista podtácků a celého boxu.

osvětlení
Přepnutí předřadníku na 660w
Vyčištění Cooltube

focení
Po vypnutí slunce focení z bleskem

otázka?!?!
do kdy mám držet 660W slunce a jestli na konec nedat 400W s podílem modrého spektra...

Growoli
Ahoj ,můj názor že přidávat vatáž ke konci pěstu je zbytečný....to jsi měl pálit hned od přepnutí a na poslední týden třeba už můžeš ubrat,to už více méně jen zrají
BRooT
citace:
Původní příspěvek od Growoli
Ahoj ,můj názor že přidávat vatáž ke konci pěstu je zbytečný....to jsi měl pálit hned od přepnutí a na poslední týden třeba už můžeš ubrat,to už více méně jen zrají

Přesně tak ;)
Growoli
Ale jinak musím uznat,že to máš všechno parádně popsané co a jak děláš a i údržba boxu a vybavení je na jedničku,jen tak dál 🤘
Chronik Duck
citace:
Původní příspěvek od Growoli
Ale jinak musím uznat,že to máš všechno parádně popsané co a jak děláš a i údržba boxu a vybavení je na jedničku,jen tak dál 🤘

Děkuji za pochvalu... Odborné popsané jak po*rat celý Grow..
;-)
Když už z toho nevyždímám 600g tak snad to pomůže osvětě..
Co bych neudělal pro vzdělání dalších generací.

CHRONIK DUCK "Komenský"
Chronik Duck
45 den květ
Kristalica 1,6l

chtěl jsem dávat opěrnou síť, ale holky se o sebe hezky opírají a samostatné jsou taky vitální......
Chronik Duck
45 den květ
Orange Bud 3,4l

Za mě spokojenost, jasně že to mohlo být o level či dva lepší ale vrabec v hrsti je lepší než káně na obloze...
;-)

edit:
sorry ale mobil ty fotky nějak zamícha toto je Kristalica a o patro výš Orange Budl, co už.....
Chronik Duck

46 den květ
Zálivka/foto

Namíchán 5l koktejl:
H²O 24h odstátá
t = 21°C
O² = bublák ON 20min

200% AMINO, Bloom, Enzymes
200% AH Dutch formula
100% advanced PK

O² = H²O² (30%) 1,5ml/5l
pH = 7,2 ( 36 kapek pH - 59% kys. fosforečná)
pH = 6,3
EC = 1,7( odečet 0,2 vstup)
EC = 1,5
Zálivka jen 2,5l (byly proschlé, ale tak na 80%)

Výtok
OB (ten co pózuje fotografům byl násilím utopen)
pH = 6,6
EC = 2,7

Foceno pod sodíkem z úpravou vyvážení bílé barvy..

Chronik Duck
prosím o radu kdo má vlastní zkušenosti se světlem UV-A

Je mi jasné že kytka se brání tvorbou plyskyřice proti UV záření.
Našel jsem sice jen 9W ale je to UV-A
Je to na kontrolu bankovek, s hodně tmavým sklem jako ochrana.
Se sklem je to jako v 80' na díze kdy svítí jen bílé a fosforové věci ale bez skla to svítí i jako světlo.

Myslím si že tím (výkon 9w) nic nepo*eru.

Zkrátím o 5 min svícení 600w a dám na 5-10 min UV-A

Jak to vidíte??? Není to ko*otina ??

edit:
Stačí číst co je tučně...
FAQ

Pro fázi kvetení nakonec zvolíme světlo intenzivně červené, které podpoří rozvoj palic. Rovněž se v této fázi vyplatí poskytnout i trochu ultrafialového záření UV-A a UV-B (290-400mn), které jako stresující faktor způsobuje zvýšenou produkci pryskyřic a THC (proto se obvykle setkáváme s tím, že venkovní verze té samé genetiky mají větší potenci - slunce narozdíl od konvenčních výbojek dodává toto záření v dostatečném množství).

V této fázi můžeme též experimentovat s UV-A či UV-B zářivkami či výbojkami (speciální typy pro horská slunce), optimum je prý 20-30 minut denně opalování :).

toto jsem "vygůglil"

Typy UV záření:
UVA- Jedná se o záření které se považuje za neškodné, samozřejmě ne v neomezené míře. Člověk je tomuto záření vystaven prakticky trvale. Ve vyšším množství má za příčinu stárnutí kůže. Co se týče rostlin, nemá na ně žádný vliv, jelikož rostlina UVA vnímá jako modré světlo a nikterak neovlivňuje tvorbu THC a pryskyřice. Vlnové délky se pohybují v rozmezí mezi 315-400nm. Někdy je též nazýváno jako tzv. "černé světlo".

UVB- Toto záření je z většiny pohlceno přímo v ozonové vrstvě. Pro organismus je nebezpečnější, protože energie UVB rozkládá bílkoviny, při zasažení DNA dochází k onemocnění rakovinou. Negativně se podílí i na zraku. Dokáže poničit tyčinky, čípky, gangliové buňky a nervová zakončení v rohovce. Neovlivňuje pouze člověka ale i rostliny. Negativně se podílí například na fotosyntéze. To jsme si řekli negativní vlivy. Z pozitivního hlediska působením UVB na kůži se podílí na vzniku vitamínu D3, který zajišťuje správnou funkci imunitního systému. Jeho dlouhodobějším nedostatkem je tělo náchylnější k akutním respiračním infekcím a chřipce. Zajímavostí je, že dokáže proniknout i několik metrů vodou. Oblečení, sklo, mraky nebo jiné věci jej dokáží zachytit. Rozpětí vlnových délek se pohybuje mezi 280- 315nm.

UVC- Záření tohoto typu je velmi karcinogenní pro organismy. Rozdíl mezi UVB a UVC je takový, že UVB pronikne jen skrz několik vrstev buněk, kdežto UVC má daleko větší podíl průniku. Je využíváno k dezinfekci vody nebo k ničení bakterií v nemocnicích a potravinářském průmyslu. Proto se také často označuje jako tzv. "dezinfekční záření". Vlnové délky jsou menší než 280nm.

Účinky na rostliny:
Pro pěstování konopí indoor se využívá UVB záření. Nejdostupnější jsou trubice do solárek. Platí zde určitá pravidla.

nesmí se svítit moc dlouho, jelikož UV se aktivně podílí na rozkladu THC na CBN
nesmí se svítit příliš silně, jinak dojde ke spálení rostlin
svítit UV světlem je třeba až na konci květu

UVB působí jako stresující faktor, který vyvolá zvýšenou produkci THC a pryskyřice, což je hlavním cílem. Rostlina se tak snaží chránit před negativními vlivy.

odpovím si sám....
Je to ko*otina ;-)

Mám tohle dle dat na netu:
Philips PL-S 9W|10|2P
350-400nm

A tomuhle vůbec nerozumím ;-(

Light Technical Characteristics
Color Code
210 [leadfree 360 glass]
Color Designation (text)
Ultra Violet A
Chromaticity Coordinate X
227 -
Chromaticity Coordinate Y
212 -
Depreciation 5000 hours
45 %
Depreciation 2000 hours
20 %

Chronik Duck
Dnes poslední zálivka s hnojky.. od 50 dne bude flushing s Final solution od AH

pH 6,2
EC 1,1 ( 100% všeho)
t = 22°C

Dnes mi pH nechtělo klesat a po 45 kapkách ukazoval pH metr 6,5 tak jsem pro jistotu použil staré osvědčené kapky a bylo to červené jak rajče. Alespoň jsem použil zaprášený pH+
Kalibroval jsem pH metr a rozdíl 0,8 !!!

A to ho mám 14 dní...
Milwaukee pH 600

Naštěstí že většinou jsem dával max 28 kapek tak mě to trklo...

Koupil jsem dětský mikroskop za 300,- s 100x až 300x zvětšením tak jsem zvědav.... Fotky holek a makra až večer bo teď holky budit nebudu.
Negative Creep
Jojo pH metry... kopnout je do prdele, jestli někdy ještě nějakej zkusim tak jedině od bluelab, to jedou v americe:p:
Chronik Duck
od včerejška teda brutálně nakynuly!!!
Jak jsem si myslel že to bude bída tak jsou moc krásné ( v rámci možností )

1. OB
2. Kristalica v 1,6l
3. Celek ( uprostřed nejblíž jde vidět krásně zelená Kristalica)
Chronik Duck
Jelikož nejhezčí holky co se týče barvy i velikostí palic jsou v rohu tak bych "typnul" že s tím světlem jsem to přehnal.
Někdy méně je více v mém případě
"výš je víc"

Je to jenom teorie ale logická.
Zítra začíná flushing s Final solution.

Trochu mě mrzí že teď když už jsou v poho a papají tak jim nemůžu uvařit pořádnou večeři...

foto před spaním ;-}
Chronik Duck
50 den v květu.. cíl před náma, jen v klidu doklusat!
foto po večerníčku..

dnes poslední zálivka s hnojkama.
EC= 0,6
pH = 6,3
t = 22°C
Dutch formula 50%
Ostatní 100%
Bulwaj
Sem to psal s tema merakama :))) ale jinak paráda!!! moc se mi libi jakej maj sestrih i barva. ty krasne zeleny kyti maji byt v rustu a ne koncem kvetu. krasna prace
Chronik Duck
51 den v květu

zálivka
EC= 0,2
pH = 6,1 (1ml kys. dusičné tj. 20 kapek}
t = 22°C
Dutch formula 0%
Advanced PK 0%
Advanced AMINO 0%
Enzymes+100% (výtažek z řas)
Bloom excellarator 100% (výtažek z řas)

Krásně proschnuté květníky.. jde vidět že papají

Je mi jasné že od včerejška se nic zvláštního nestalo, takže rozdíl nejde vidět... Ovšem pro detailisty je tu foto z 51 dne 12\12
Chronik Duck
54 den květ (K-6)

"K-6" Kosa za 6 dní

foto pod sodíkem před spaním

Zalivka H²O + Final solution pH 6,2

Kynou holky jako těsto v troubě....
Chronik Duck
pod lupou...
Chronik Duck
po večerníčku....
Chronik Duck
vyčůrat, vyfotit a spát ;-)

krystaly jsou zatím krásně čiré, pokračuje čekání na zatmění a zálivka pokračuje Final solution
Chronik Duck
55 den květ
pokus fotit dětský mikroskop ;-)

včera zálivka
H²O + Final solution
EC 0,3 (vstup 0,2) takže 0,1
pH 6,1
výtok
EC 1,6
pH 6,1
Fénix
Moc krásné fotečky ;-) radost koukat :)

Navíc ještě Orange Bud - má nejoblíbenější kytička :))
Chronik Duck
chtěl bych opravdu poděkovat všem pozorovatelům za 10000 návštěv.
Pokud se mi ozve ten desetitisícátý a bude moct to prokázat dostane ode mne novou Škodu Octavia.
;-)
Chronik Duck
Jelikož na foto trichomy je třeba dostat kytku na mikroskop byl jsem nucen situací něco sejmout...
Volba vyšla na výškově střední variantu.( Ne top ne dno) Netopnedno je dost zábavné ;-)

Je to móóóoc dobrý.,

úsměv od ucha k uchu a chuť si stejně nepamatuji, ale byla napůl vlhká takže chuť až u druhého skla cca zítra ( jde na větrák holčička..)

Jako jo... Veselý budu asi dlouho... ;-)))

Edit
Už vím co dostane vítěz typovacky .. teda pokud neodmítne ;-))
Chronik Duck
Foto Kristalica..
Chronik Duck
Foto OB
Chronik Duck
58 den květ
K - 2
Chronik Duck
dnes je to 60 dní květu čili bude kosa....
pěkně bumbaly a každý den dostaly zálivku Final solution s H2O2 pH 6,1
Dnes jim naposledy posvitim jen kvůli fotkám a budu kosit a věšet
Pokusím se udělat foto každé zvlášť a očíslovat je ať můžeme zjistit která dala nejvíc...

edit:
trichomy jsou sice stále průhledné, ale raději budu mít úsměv od ucha k uchu než hlavu na stole ;-)
Chronik Duck
provedena desinfekce boxu.

na fotu jde vidět falešné dno s aktivním přítahem a teplotní čidlo
Kulatina 20mm přes box usazena ve zdi (Ytong)

Celý box izolace 20mm extrudovaný polystyren

po obvodu boxu cca 2cm mezera pro přítah vzduchu do boxu zakryta zhora "rozptylovou okapní lištou"

Vpravo ve stěně externí přívod pro zvlhčovačku 50mm průměr

uprostřed boxu perforované plechy pro přístup vzduchu do boxu

Pokud jsou nějaké dotazy rád odpovím........

fota očíslovaných holek přidám.. bylo to náročné ;-)
Chronik Duck
pár fotek ze spod visících holek...
Chronik Duck
Foto holek č.1-5
Orange Bud
květináče 15x15x20

edit:
na pozadí rysky v cm
(výška holek bez květináče)
Chronik Duck
Foto holek č.5-9
Orange Bud
květináče 15x15x20
Chronik Duck
Foto holky č. 10
Fotomodelka
(focená od začátku)
Orange Bud
květináče 15x15x20
Chronik Duck
Foto holek č.11-15
Označení X1 - X5
Orange Bud
květináče 15x15x20
Chronik Duck
Foto holek č.16,17,18
Označení X6,X7,X8
Orange Bud
květináče 11x11x19
Chronik Duck
Foto holek č.19,20
Označení X9,XX
XX = fotomodelka (od začátku)
Kristalica
květináče 11x11x19
Chronik Duck

Tipovačka může začít ;-)

A.) Celková váha
B.) Nejmacatější holka

Mustr...
A.) 666g
B.) X2

1.) Top 3 nejpřesnější tipy K+
2.) někdo v top 5 uhodne "macandu" K+
3.) Uhodnutí A+B ( PM .. léčivé kapky)
4.) Pokud nedojde k "3" nejlepší borec\ka. ( PM .. léčivé kapky)

Edit

X2= č.12!!
2 = č.2
Nejlepší psát dle kachličky na fotu

GOOD LUCK!!!
Solitar
Čím dezinfikuješ box? Savo?
A-578g
B-x2
Moc pekné.
Chronik Duck
citace:
Původní příspěvek od Solitar
Čím dezinfikuješ box? Savo?

Cooltube a výbojka - isopropylalkohol (výbojka OFF)
Omyvatelné povrchy - Savo bez chlóru
Nedostupné části - SU392 (alkohol 1:1 s H²O) postřik rozprašovačem.. vyprchá

edit:
jinak v místnosti 6x4m² mám na stropě průmyslový ionizátor (popis viz. někde na začátku) , který jede nyní na plno... ani vůně ani plíseň nemá šanci ;-)
Trisuli
Máš to pěkné!
Moje tipy:

A- 633 g
B- X1
Jamés
Taky si tipnu
A- 459g
B- XXK
BlueRhino
A 380g
B X9
Fénix
Krasavice ;-)

A.) 826g
B.) X1
Chronik Duck
citace:
[SIZE=7][B]
Tipovačka může začít ;-)

[
Mustr...
A.) 666g
B.) X2

X2= č.12!!
2 = č.2
Nejlepší psát dle kachličky na fotu

Já jen pro info .. zatím vedou čísla holek od 10 výše..
Chronik Duck
citace:
Původní příspěvek od Fénix

A.) 826g

Chlapče ty se mi zamlouváš... ;-) ale to bych je asi musel zvážit dvakrát..

Jinak ještě foto kořenového systému
Vlevo 1,6 květník
Vpravo 3,5 květník
AladinXXX
560g
X1
Fénix
citace:

Chlapče ty se mi zamlouváš... ;-) ale to bych je asi musel zvážit dvakrát..

Jinak ještě foto kořenového systému
Vlevo 1,6 květník
Vpravo 3,5 květník

jn, jsem to odeslal a až pak jsem si uvědomil, že si tam měl vzadu výšku (35 cm)...kalkuloval jsem to na větší rostlinky.......ale tak někdo musel nastřelit nejvyšší hodnotu :D
kaktus
Ahoj. Promiň, ale tipuju 300. Ony ty kytky sice v závěru nakynuly, ale kvůli tomu, že v období největšího bujení, kdy se ty palice měly natáhnout, tak byly podviživený, nezaložily květenství jaký by měly, pak to nějak jakž takž obrostlo novýma bliznama. V budoucnu pokud jedeš hlínu, nezabýval bych se tak detailně pH a výtokama, ale stačí EC metr, aby sis ověřil zálivku a s pH se hlína vypořádá. Udělal jsi to celý podrobně do detailu, takových threadů tu je málo, pěkný.
Chronik Duck
Není se třeba omlouvat za něco co je očividně pravda. ..
pH a EC metr už mám i s roztoky, ale jak jsem psal "alespoň si půjčit od kamaráda a přeměřit!"
Dnes jsem takto vypomohl kolegovi. AH Dutch formula jako já koupeno letos.
EC vstup 0,2
100% Dutch formula na růst
100% Enzymes
100% root stimulátor
Výsledek 1,1 čili 0,9

Na start růstu Ok ale u mě "total poser"

A jinak 300g úsměvu od ucha k uchu mi stačí ;-)
Chronik Duck
Malá nápověda pro TIPOVAČKU

humidita min\max = 33\44 %
t min\max = 17,5\19,2 °C
Ventilátory jedou všechny..
2x ofuk horní 12x12cm 220V
2x ofuk spodní 10x10cm 12V
RK přes pácháč
crazyn
Ty větráky vypni... akorát to rychleji ususis a dojebes , nech jen odtah na minimum
Chronik Duck
citace:
Původní příspěvek od crazyn
Ty větráky vypni... akorát to rychleji ususis a dojebes , nech jen odtah na minimum

Vypnuto.. díky za info (chtěl jsem ať mají vzduch ať neplesnivi)
Bez těch ofuků je tu ticho jako v hrobě;-)
Chronik Duck
Tak dneska konečně dorazila, sice 5 dní zpoždění ale co už..
Dal jsem jí na spodek boxu a jsem zvědav jestli něco nachytá.

https://www.pohodovydum.cz/odvlhcov...c-vzduchu-7992/
1400,-

Trafo made in China
Zarucak nikde
Návod formát A5 v AJ (lepší jak čínsky)
On 18.2.2020 v 11:00 SEČ obsah H²O v nádrži 0ml

Data za posledních 24h
t°C min\max = 17,3\19,6
RV % min\max = 44\58

Reset dat k 18.2.2020 v 11:00 SEČ

:titanic: :titanic: :titanic: :titanic:

edit: dotaz?
když postupně odstraňujete listí jak schnou tak to děláte za světla nebo pod zelenou žárovkou (protože na práci ta zelená jako nic moc, na čumendu jako stačí... )
biz
A.) 468g
B.) X1
buprenorfin
Přesně tak - taky jsem nad kytky pověsil 3 litrovou PET - uvnitř cukr s vodou a kvasinky - pomalu to kvasí a pouští na listy CO2. BOX cca 1x1x1,5 metru. V noci mi teploty dovolují vypnout ventilaci vždy na pár hodin, pak to profoukne VENTILACI na pár minut a zase hodiny klid. Takže se na ně pomalu sune CO2 - je těžší než vzduch, takže na ně padá shora.... Rozhodně jim to neuškodilo. Až to přestává bublat (CO2 v lahvi), tak cca 7-14 dní, tak dám novou náplň a jede se dál. Ale jakmile je ventilace v provozu, tak to nemá účinek a všechno hned letí pryč, to je jasný.

citace:

Testy mám moc rád ;-) hlavně experimeny, koumani, bádání a kutěni a výsledné poznání ....

Na 1,5l kvasu (300g cukr a ¼ kostky droždí)
Bublinky v 3mm hadicce
5ml / 1min = 300ml/h = 6l/den
Expanzní nádoba z nafukovacího míče (lehký plážový velký)
A jak zapneš světlo tak holkám foukneš ranní kávu pro hezké vstávání do práce ;-)
foukneš znamená, že se opřeš o box bachorem na balón a zařveš "do práce vy lemry" nebo "šup šup"
Kvas do demižonu větších proporcí než 2l v testu ;) dimenzované dle velikosti balónu...

Propriety:
Hadička
Rychlospojky s ručním ventilem
Balón
Demižon (kanistr)
Chuť na ko*otiny....

Vím, zahradníci 21 století by nevolili tuto ruční, levnou, málo efektivní sestavu, ale jde o poznání ;-)
foto z průběhu měření čas/objem na sestavě...hodinky typ.XX.
;-)

to Luise: už se nemůžu dočkat na tvé výsledky...
Luise
Ahoj, tak myslim ze muzes byt spokojenej uz ted a kostovacka to jen podtrhne :D

Poslední příspevek konci tak povzbudive, ze musim reagovat :D
Jezich se zpozdil a dodelal mi to cidlo az ted o vikendu, no o dva mesice jenom. Ale to jeste neni vsechno, musim dat dohromady nejaky ty boostry a treba i domacky recepty. Ale co je mozna pozitivni zprava, co uz ted pozoruju. Tak doma v tomhle obdobi to je presne naopak, COcka az moc, neni problem pri zavrenym okne vydejchat vzduch na 1200 ppm, v zavrene loznici i na hodnoty pres 2000 ppm.
Proto nekdy rano takovej bolehlav.

Kazdopadne o vikendu zalozim vlakno, jendriv na pruzkum co je v mich moznostech koupit a pak teprve nejaky test. Kazdopadne to vypada ze fungovat bude cokoli a zalezet bude uz jen na trvanlivosti. gl
Chronik Duck
citace:
Původní příspěvek od Luise

Ale to jeste neni vsechno, musim dat dohromady nejaky ty boostry a treba i domacky recepty.

Kazdopadne o vikendu zalozim vlakno, jendriv na pruzkum co je v mich moznostech koupit a pak teprve nejaky test. Kazdopadne to vypada ze fungovat bude cokoli a zalezet bude uz jen na trvanlivosti. gl

Ahoj a díky že jsi nezapomněl.. mě ten pytlík ani nenabehnul. Vše dle pokynů. Po týdnu znovu z více vody.. nic
Mám vyhlídnutou CO² 5l bombu sestavu za 3000,- a je klid. Ale tu ruční nálož když to jemně bublá bych doporučil do minipareniste na klony (ideální na objem vzduchu a odtah ventilačními otvory..

Má to někdo radost .. já bych měřil vše. Proto v místnosti s holkama občas prespim bo jde o vzájemnou symbiózu (já jim CO² a oni na oplátku O²

To: Luise
Prosím tě udělej pro mne jedno měření.sem. normální místnost kde se topí (teplo jde nahoru, a zařizuje cirkulaci vzduchu v místnosti) jako topí box v místnosti.
Chtěl bych vědět rozdíly obsahu CO² výškově.
10cm 20cm 30 cm 40cm 50cm 100cm
Aby jsi mi a ostatní rozuměl. Mám vstup do boxu 40cm nad podlahou a jestli má cenu tahat to těsně nad podlahou.

Díky a moc na tu sondu nedychej ať je to objektivní ;-)
Chronik Duck
Už to pomalu bude....
Pár fotografií pro nápovědu hmotnosti...
Top palice jsou suché, co mě překvapilo je že ty spodky jsou ještě trochu gumové ( čekal bych to opačně)

poslední dny na tipovačku, čekal jsem tedy větší účast ale o to větší šanci mají ti co již tipovali ;-)
Váchy 55
Vidim to na 420. Ať šmakuje
Chronik Duck
citace:
Tak dneska konečně dorazila, sice 5 dní zpoždění ale co už..
Dal jsem jí na spodek boxu a jsem zvědav jestli něco nachytá.

https://www.pohodovydum.cz/odvlhcov...c-vzduchu-7992/
1400,-

Trafo made in China
Zarucak nikde
Návod formát A5 v AJ (lepší jak čínsky)
On 18.2.2020 v 11:00 SEČ obsah H²O v nádrži 0ml

Data za posledních 24h
t°C min\max = 17,3\19,6
RV % min\max = 44\58

Reset dat k 18.2.2020 v 11:00 SEČ
[/B]

takže pár dat k 22.2.2020 22:22:22 SEČ
Humidita stejná i teploty.. jen jsem pochytal 400ml H²O
Verdikt:
Pomocí flexi potrubí udělat uzavřený okruh, nechat kolovat množství vzduchu, který dokáže stroj odvlhcit. Respektive snížit % RV
Box - flexi - krabice - flexi - box

Do krabice bych dal ionizator a odvlhčovač.

Provedu přepojení a hodím sem výsledky měření ještě v tomto vláknu..
Teď už jedno čím ten konec threadu bude zasekaný....
GrowPlace
445g
C.1
Chronik Duck
Jen pro představu co by se mi líbilo a budu mít na sestavení celý rok, protože Grow využívám jako topení do garáže respektive jeho odpadní teplo... Ovšem zkušenosti jsou letos takové že uchladit ok ale při zhasnutí musím dotapet..

Takže v noci 600w přes den 400w a 3-4 měsíce teploty pro garáž ok. A celý rok zajištěný úsměv.. menší počet holek pro snažší zálivku a delší dobu svícení (topení)

Nejsem elektrikář ale rád kutím a co nevím se učím.
Takový nástřel... Neberte to uložení přesně (je to jen schéma)
Zdroj 12 V z kompu... Jde mi primárně o teplotu!! Zálivku a ostatní mi nevadí ale taky budou upgrade. Možností je nekonečná řada,ale každý má individuální parametry a je třeba první zjistit co vlastně chcete respektive CO A KDY MA SEPNOUT VYPNOUT
Chci využít odpadní teplo z jednoho boxu k optimalizaci teploty druhého bez drahých výkonných ventilátorů.

Spousta užitečných věcí je zde: (on\off mixu vzduchu pro mě)
https://www.hadex.cz/m452-digitalni...c-napajeni-12v/

Časovač na dva nezávislé okruhy (třeba zálivka\vzduchovadlo)
https://www.hadex.cz/m482b-casovy-s...-se-dvema-casy/

Pro mě je to ráj na netu...
Jako proč kupovat kabel za 300,- z GROW shopu když koupím jen zástrčku za 15,-
Jistě, zaprvé kdo neví ať raději nekuti, a něco má smysl a něco je ztráta času ..

Tohle vyzkouším už jen pro vzdělání a rozšíření obzoru:
https://www.hadex.cz/h996-chladice-...erovemu-clanku/

O tom článku jsem četl již dávno... A funguje i naopak, pokud jednu stranu vystavíte teplu a druhou chladnu ( třeba do zdi boxu kde je teplo uvnitř a vně je chlad) vlivem opačné teploty dokáže peltierovy článek generovat el.energii.

Ale dost budoucnosti... jen jsem chtěl inspirovat kutily..
Pro mne je nej varianta mix fyzikální vlastnosti a možnosti elektrifikace ovládání ( ochlazení skleníku)

Čidlo sepne (elektrifikace) a spustí elektromagnetické otevření klapky přívodu vzduchu. (Komínový efekt, ohřátý vzduch stoupá vzhůru) ovšem chce to přípravu předem a do země zakopat potrubí se spádem (kondenzát vyteče) kde se vzduch ochladí...

A takových kokotin mám plnou hlavu!!

foto 2
Vím že si můžeš koupit zásuvku s vypínačem, ale když se v zimě nudíš a už tě nebaví furt něco tahat že zasuvek tak volba je upgrade ;-) dle potřeby a na míru

Takže tak.....
fiste
Čau, podle mě nebudeš mít dost kondenzátu, abys odvedl přebytečnou vlhkost ze systému, tj. musíš mít odtah i přítah otevřenej, minimlně když běží 600W HPS..
Chronik Duck
citace:
Původní příspěvek od fiste
Čau, podle mě nebudeš mít dost kondenzátu, abys odvedl přebytečnou vlhkost ze systému, tj. musíš mít odtah i přítah otevřenej, minimlně když běží 600W HPS..

Ahoj
Asi to není nejlepší schéma, ale bude otevřené vše, prostě jen při nízké teplotě přítahu do boxu co nesvítí tak termostat zapne ventilátor, který přivede do přítahu teplý vzduch z odtahu boxu který svítí. Jen bych to svedl do takových komor ať to můžu vzájemně mixovat. Ty komory mají otvor ať to jde pryč. Jen bych to dostal blíž k sobě...
Nevím zda jsem to popsal trochu jasněji..

Pokud jsem nesvítil tak to tahalo 15°C od země a to je málo, tak jsem musel mít zapnutý přímotop. Takhle využiju elektřinu efektivně než na výrobu tepla ...

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma