Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
podzimní mrazíky - Klikni zde pro originální téma
profiplantaznik
Zdar borci.

Něco jsem tady už přečetl,tak doufám ze to tu ještě není.

Chci se zeptat,jake mate zkusenosti z podzimnim mrazem pres noc?
Minuly rok jsem si nad kompostem udelal konstrukci a pres ni pretahl
textilku na rostliny (2 spojené k sobě plocha 3x3m).Facku mrazem nedostali,ale kamos se stejnými kytkami to měl na haku a kuřivo lepsi.

Celkove víc lidi mi říkalo,ze to nechali oslehnout mrazem a ze jim přišlo jako by ta kytka šokem ještě více pumpovala do palic.

Mě teda přijde logicky ze zima jim asi radost nedělá ale terapie šokem v posledních 2-3 týdnech nemusí být taky špatná.
Co si o tom myslíte?
Dain
ahoj,
osobne si myslim ze mraz proste kytkam neprospiva a ze to pouze v poslednich fazich kvetu muze rostlinu donutit jak ty rikas sokove ze sebe vymacknout zbyle rezervy, osobne odzkouseno nemam ale rek bych, ze pokavad uz je v te posledni fazi, neni treba to resit, pokavad ji zbyvaji k dozrani 2-3 tydny+ a mas nejakou moznost tomu pomoct, tak bych do toho sel, ale zas ne na ukor proudeni vzduchu a mnozeni plisni....cele to samozrejme taky dost zalezi na genetice, nektere odrudy sou odolne, jine nachylne
HVR
Mam zkusenost velkou,je to dobry a urcite to kytku vice napali a nastresuje..horsi je,ze pri takovym pocasi je zridka kdy nizka vlhkost(to uz by musel byt mega mraz) a musis davat bacha na plisen... ;-) Ja mam treba jeste ted venku 1 kytku a hodlam ji sekat tak kolem 20rijna ;-) Je celkem resistentni na plisen..predevcirem jsem byl zkontrolovat a vse cajk ;-)

Váchy 55
Díky tomu, že je chladno a pod mrakem naopak plíseň moc nehrozí. Problém nastává když se oteplí. Mráz možná může nakopnout to nevyvracim, ale podle mě už pak rostlina neudělá žádnou hmotu a když jo tak ne tak jako kdyby bylo teplo.
HVR
Ja to nedelam kvuli hmoty...ta uz tam celkem je,ale neni to jeste hotovy jak bych chtel;-) Venku nepestuju na hmotu;-) To davam skoro vse do masti a dalsich veci;-)
Austenit
že je to blbost stejně jako píchání hřebíků do stonku v kombinaci s urinoterapii
Váchy 55
citace:
Původní příspěvek od HVR
Ja to nedelam kvuli hmoty...ta uz tam celkem je,ale neni to jeste hotovy jak bych chtel;-) Venku nepestuju na hmotu;-) To davam skoro vse do masti a dalsich veci;-)


Díky za info, ale řeší se, co způsobuje mráz.
profiplantaznik
Diky moc
Ja tam prave hmotu jeste moc nemam.Potrebovalo by to tak mesic jeste,takze uzitecne informace.:)
Dain
Váchy: souhlasim, nicmene s tou plisni je to dvojsecne...sice pri vyssich teplotach se v idealnich podminkach plisen mnozi kurevsky vice, ale pri nizsich teplotach se rapidne snizi odpar vody a poranu casto pada rosa ci je vlhky stojaty vzduch a voda kondenzuje na nizke vegetaci, coz muze snadno zadelat na problem
dounták
spíše řeším otázku pokud byla rostlina zasažena mrazem změní barvu z fialový ? Je potom dobré (lepší výnos)ji nechávat dozrat ? nebo už prostě už nedoroste? Mám dva druhy jeden je fialový a druhy typ nic
Jay-jay
mráz kytkám neublíží ;-)

a to, že Ti zfialoví, kytku taky nevytuní. je to přirozená reakce některých phehotypů
Piskor1
Záleží na odrůdě- např.ty s převahou thaiských genů jdou po prvním mrazíku/ ani nemusí být mrazík/ rovnou do prdele. listy zvadnou a je téměř šmitec. Logicky ti co mají v sobě afgán a jsou odolné vůči nižším teplotám z mateřské domoviny můžeš sklízet i za sněhu.. Osobně sem to letos viděl na myslím že to byl MOB / nejsem si zcela jist/od Natural seeds/ - zfialověl do temna a skoro zdechl-rychle nastupuje plíseň- ty šišky co jakž takž přežily byly o ničem.
marack666
to su zvedavej, jak bude vypadat letošní rok, když vidim tuhle zimu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma