Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
jeden velký nebo dva menší boxy - Klikni zde pro originální téma
Howdy
Ahoj,

Myslíte, že je lepší mít jeden větší box nebo dva menší ?

Rozhoduju se mezi homebox ambient nebo greencube.

Díky za názory.
Kalashnikova
Lepsi dva mensi, protoze muzes dobu pestu mít posunutou v druhym stanu a tim padem sklizet ve zkracenym časovym useku.. priklad velkej stan sklidis treba za 3 mesice. takhle kdyz mas dva tak jeden zasadis dnes a druhej za mesic a pul, tim padem budes mit prvni sklizen za 3 mesice a 2 sklizrn v druhym stanu za dalsi mesic a pul, od prvni sklizne
Howdy
Díky za odpověď. Zkušenosti s homebox vs greencube nemáš? Díky
Trisuli
Ahoj. A nezáleží taky na tom co, kolik a proč to chceš pěstovat?? Já bych řekl, že ano...
Zkušenosti s Homebox Ambient trochu mám- žádný problém sem s ním neměl, je stabilní, dobře zatemňuje...
GrowPlace
Taky se přikláním k těm dvěma. Navíc se ti bude lépe manipulovat v boxech, když tam budeš chtít něco udělat.
Jinak za mě HomeBox.
Pítr90
Čau, asi bych se nejdřív zeptal, jakou máš představu o světle/ech??? Jinak se taky přikláním ke dvěma.
Howdy
2x nft gn100 , 600w hps + 500w LED od Frynka
Kalashnikova
Stači ti homebox nebo DS, pokud nepotrebujes penize kup green. Ale rozdil bude fakt minimalni. Vem dva a neres, ja vim to jsou dva pachače,dva odtahu ale to asi neresis kdyz koukas po greenu. Navic odtah kup v elektru např elektro-Paloučka za třetinu ceny co v GS
Howdy
Ok diky. Myslel jsem ze je znatelnej rozdíl ve kvalitách stanů.
Johnny Blaze
Na homeboxe mi pride odolnejsi ten textil alebo co to je. Green qube ma viac technickych vychytavok a konstrukcia je ovela pevnejsia. Obidva su dobre a ucel splnia.
Ja osobne by som siel jeden stan. Jeden odtah, jeden ofuk, pachac. Lacnejsie prvotne naklady. Menej prace ci uz s udrzbou alebo pripadnou nevyhnutnou demontazou.
Vyhody 2 vidim asi len to ze v lete ich mozes ist na striedacku, to su len 2 mesiace kedy to moze byt kriticke. No a este to co pisal Kalashnikova, ale to zas neni take kriticke. Pokial nechces ist sucasne 60 dnove indiky a 100 dnove sativy tak zamna urcite jeden vacsi.
savy
Taky se přikláním k volbě jednoho většího boxu .
splafq
Já bych se přikláněl naopak 2 menší stany. Měl sem 240 krát 120 na 2 6tikule a nemůžu říct že by to nešlo ale při dvou menších mi přišlo že mám tak jako míň starostí včetně toho že sundavám trochu víc. Předně nemusíš permanentně ject v obou, když už se budeš muset starat, tak si můžeš obstarat jeden a druhej třeba až další den. Taky si v jednom můžeš předpěstovat zatímco v druhým sušíš apod. Máš zkrátka víc možností experimentovat. Nicméně pokud máš jasno, umíš nft a nechceš experimentovat ale držet si standartní sadbu za sadbou bez výkyvů tak si pořiď jeden větší, právě už v rámci úspor jakože jeden pacháč jeden odtah a tak.
Luise
Za me jeden kuli svetlu ktery se prekryva a sviti z dvou uhlu.. Jedinou vyhodu ve dvou vidim pri sklizni kterou si muzes rozlozit a v moznosti pestovani dvou strainu bez toho ze bys na nejakej cekal.. Jinak muzes ventilaci propojit a pouzit jen jeden ventak a pachac.. Sam mam dva ambienty R120 a jsem s nima spokojenej.
psyweed
mate niekto skusenost do 2 stanov dat filter a cez Y diel tahat odtahom z oboch stanov naraz? usetri sa jeden vetrak...

Btw stany Homebox Biely je fajn ale povedal by som ze BudBox White je este vychytanejsi
Luise
Ahoj jj mam to tak.. Je to vedeny jeste pres dva tlumice hluku, pred a za vetrakem. Jen filtr mam na konci jeden, ne na zacatku dva... Takze se asi vic zasira... Co potrebujes?

Ted to ctu znovu a mam to tedy jinak.. mam jen jeden filtr na konci
psyweed
planujem do kazdeho boxu dat filter (teda budu 2x) -> 2x Combiline -> Y diel -> odtah -> internier miestnosti

rozmyslal som to aj rovno pustat von, ale takto ten "nahriaty" vzduch ostava v miestnosti a von to necham len pasivny odtah (kominovy efekt)

Uvidime ako to pojde v praxi.

1. Tym ze mas len jedne filter na konci tak vlastne fukas vnutrom do filtra a tym padom tam latkova biela ochrana nefiltruje nic, chapem spravne?

2. aj nejako vetrak regulujes ci tahas stale konstantnou rychlostou?
Luise
1. jo foukam vnitrkem, urcite by se tam dal dat predfiltr ale v prumeru roury 150 mm by to byl trochu risk.. moc mala plocha rychle by se to mohlo zanaset. Tu filtrovou ochranu jsem sundal. Potrubi je dohromady skoro 3m dlouhe, jde pres Sonoflex 150mm - tlumic hluku 150mm 60cm - vetrak TD150 - tlumic hluku stejny - Pach filtr Can-Lite 800... Filtr jsem tedy predimenzoval, coz je par stovek ( zase mam jeden ne dva) a drzi v pohode pres rok.. Nejvetsi pruser filtru je vlhkost, na tu dej bacha kam to tedy foukas. A v rustu pri zvlhcovani sundavej... Jinak rozbocky mam z odpadovych rour.

2. K vetrahu mam regulator, ale vsechno je tak odizolovano ze jedu na 100% 5.stupen na regulatoru Elicent RVS a v mistnosti stojis a pres den to neslysis.
Otevrena ventilacka mi uplne staci v zime ani neni dobry delat pruvan. A taky by se vetrak pretlacoval s tlakem z venku kdyby sel na primo ven.

Takze mam vsechno jednou, ve finale bych radsi i jeden stan, a dve svetla, ktery je proste lepsi kdyz sviti z vice uhlu. Vsechno ma svy pro a proti.
psyweed
dik za vysvetlenie.

2 stany zvazujem aby bol konstantny odber a zaroven kazdy generoval teplo / ohrieval miestnost bez prestavky

ja mam 250 PK EC s RJ45 regulatorom, na ten planujem dat 250-> Y diel 2x 160 - kratke flexi a 2 filtre na redukcie 160mm, jeden mam 250mm PK a druhy 200mm PK oba velke kravy ale stali tolko co nejaka 125mm ;)

Tlmic mam tiez co som kupil 125mm ale nakonec nepouzil, lebo rury "PhonicTrap" tlmia tak dobre ze tlmic ani netreba ale 160mm a viac je uz celkom draha na meter.
Luise
A jak velky ze ty stany budou???😁 Koukam ze se stim kluci slovensky neserete 😂 Co tu vidim slovaka tak bomby...
Mas to luxusni 1450m3 vetrak v 250 prumeru roury. A dva filtry. Dej si majzla kam ten vzduch budes poustet, protoze jestli dve 600w ti to sfoukne jak nic. Takze do mistnosti a mit otevrenou ventilacku, jinak to nevytopis.
Vsechno je super, jen ty filtry budou asi kravy a zrepasovat je stoji nejakou kacku, navic asi jsem nemehlo, ale i kdyz jsem koupil lepsi uhli, nikdy mi to po repasi nevydrzelo uz tak dlouho. To asi jediny, jinak narez. Ja celou trasu zabalil jeste jednou do vaty a zadekloval 18dtd. takze slysim jen jeden starsi pc vetrak kterej jede na 17 misto 12V a neco vody kdyz nemam postelovany nft. Ten hluk byl u me dulezitej.
psyweed
Vetrak :
https://www.primaklima.com/en/venti...m/pk250-ecblue/ je tichy sam o sebe a cez RJ45 kabel zapojis regulator vykonu manual alebo podla teploty
Regulator:
https://www.primaklima.com/en/venti...an-controllers/

Filtre:
https://www.primaklima.com/en/filtr...ne/200mm/k2605/
https://www.primaklima.com/en/filtr...ne/250mm/k2607/

Box:
BudBox Pro White 150 XL plus - 150x150x200

Neplanujem na plny vykon ked pocitam ze na jeden box staci asi 400m3 tak na oba bude stacit 60-70% vykon.
Inac som kupil aj TORIN v Boxe drevennom tusim je to 1000m3 ale je to velka krabica cca 70x50x50 a celkom tazke 15kg+ takze ked som uvidil deal na ten PK EC kupil som aj ten :D Taktiez sa tie EC vetraky daju lepsie regulovat ako AC

Vetrak/regulator/filter som vychytal na ebay za fajn cenu, cize preto riesim tie redukcie, inac by som volil asi 160mm.

Uvidime ako sa to bude spravat, v zalohe mam aj normal kurenie (radiator voda). Sam som zvedavy

Repas filtrov som este neriesil tieto ma stali cca 40e kazdy a tym ze su vlastne preddimenzovane tak zivotnost mozno aj 2r+

Hluk riesit taktiez nemusim
Luise
Mas ty prumery zredukovany dobre myslim.. jen ty filtry mozna mohli byt stejny, ted se ti muze stat ze to bude brat z jednoho stanu o chlup min, ale to je detajl.. Jestli ti ty filtry nenavlhnou nejaky zvlhcovanim, rekl bych i 4+ toj ses na maximalu 3300 m3 😁 hezky to mas
Oba filtry maji tloustku filtru 3 cm, ty se prave v domacich podminkach spatne repasujou. 5 cm lepsi, ve vysledku v takovy vaze 8kg je cena toho plechu uz minimalni, platis za uhli vid, tak koupis novej...
A pestovat budes v cem, at je jeste nejaka sranda😁
psyweed
no 2 rovnake filtre zial neboli...takze sa musim prisposobit ;)

hlina plagron light mix, pridavam este extra perlit
Hnojky BioBizz , skusal som aj General Organics ale nebol som spokojny...

+ este mam kalifornske dazdovy tak caj z nich pridavam

a pod 6x LED QB panely lm301b ;)
Joshiiik
Zpět k původní otázce - mohu doporučit spíše 2 stany z několika důvodů.
Hlavní výhodu vidím v možnosti světla na střídačku - na růst kytky rozjet v 1 stanu, když si to vychytáš, jakmile se zaplní zelení rozdělíš slečny do obou dvou a v podstatě můžeš hned přepnout. A jet 12h světlo v jednom a v druhým tma a naopak. Což má několik výhod - stálý odběr elektřiny oproti skokům na 1,5kw na 12 hodin.
Podobně s teplotou, rovnoměrně se bude místnost ohřívat. Ale hlavně ta manipulace - když jsem jel drip v 240x120 některé úkony se stali pomalu neřešitelnými.. ( jsem navíc malej, takže došáhnout někam něco štelovat apod.)A nebo zdlouhavými :D teda pokud máš pomocnou sílu a spoustu času tak asi NP ale celkově jednodušší manipulace se vším a možnost si to rozdělit je pro mě velké +
Toť vše co mě mom. napadá, Peace


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma