Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Péče o BOVEDA sáček - Klikni zde pro originální téma
Pítr90
Zdravím všechny zahradníky,

jelikož jsem začátečníkem v používání BOVEDA sáčku, tak zakládám téma, které by mě podobným pomohlo.

Pro neznalé - BOVEDA sáček je sáček naplněný jakousi solí, která umí udržovat určitou vlhkost. Při vysoké vlhkost nasaje, při nízké naopak. V současné době se vyrábí ve dvou vlhkostech - 57% a 62%

Chronologicky - sáček přišel, vložil jsem jo, tak jak byl, do velké sklenice s paličkama a ponechal tam až do jejího vyprázdnění. A co dál????

Dával jsem sáček do trošku vlhčího materiálu, tak předpokládám, že nyní je BOVADA " nasáklá" vlhkem. Jak docílit jejího opětovného vysušení pro další použití? Nebo už to snad nejde?
sakumprdum
Čus ,čus,sori v tvy otázce ti nepomůžu jen bych rad vedel kde se to da koupit boveda hledal jsem podle nazvu ale nic dik mej se snad ti poradi někdo :)
AladinXXX
GrowPlace ti to sezene....
Madical-Strains
Ahoj Pitre.

U Bovedy uvadeji ze vydrzi nekolik tydnu az mesicu , podle intenzity otevirani vika u sklenice , ja ji mam uz druhy rok a pouzil jsem sacek uz 3x a zatim maka jako nova.

Nejlepsi je do 3l sklenice dat k susine jeden 67g sacek coz je cca odhadem ja nevim , placnu.... 100-150g ? ( je urcen na 500 g susiny) abys me rezervu a vetsi kapacitu sacku nez susiny , samozrejme vyndany z plastveho ochranneho obalu. Jen ten hnedy papirovy pytlik bez toho ochranneho igelitu.

Kdyz te dojde susina ve sklenici tak ji v ty prazdny sklenici jednoduse nechas vzduchotesne uzavrenou .Pokud ji mas vic vlhkou nez by mela byt , jak pises tak mej ji nejaky krakty cas v otevrene sklenici at trosicku "upusti vlhkost" ale neprezen to .

Boveda funguje dokavad je uvnitr na omak gelova, jakmile ztvrdne po cele plose tak se musi vymenit...to pisou jelikoz chteji aby sis koupil od nich novou Bovedu , aby vydelavaly.
Od amika ale vim ze se da do mikrotenoveho sacku s vlhkymi uterkami a neprodysne uzavres tak opet zmekne a zacne zase pracovat.

Pokud ji budes dobre skladovat kdyz zrovna neplni svuj ucel viz.foto tak ti vydrzi docela dlouho . Ale i kdyby nevydzela , tak nova Boveda 67g - 62% stoji jen cca 120 kc.

Doufam ze jsem pomohl. :)
Pokud te jeste neco zajima a ja to budu vedet tak se ptej.

EDIT: Zapomel jsem jeste napsat ze kdyz provadis vytvrzovani- curring tak je dobry i poridit malinkaty vlhkomer co se vejde do sklenic a tim si ulehcis spravne vytvrzovani , poznas kdyz je tam moc vlhko , tak vis ze musis otevirat casteji....je to vyborna pomucka.
Nejdele te Boveda vydrzi kdyz ji pridas do sklenice se susinou az teprve kdyz pri vytvrzovani a castem Otevirani sklenic se susina vysusi cca na 62%, pak Bovedu teprve pridas ale tak muzes diky vetsi kapacite Bovedy jeste vytvrzovat dalsi mesic spolu s Bovedou 1x tydne na 5 min i kdyz je Boveda uvnitr sklenice , ona si tu vlhkost zase srovna.

A pak cca mesic nech Bovedu u susiny v lednici.
Do mrazaku by se Boveda udajne nemela davat.
Skladovat susinu v mrazaku bez Bovedy az po celem , cca 2 mesicnim curringu a mesic v lednici , pak bez obav plisne muzes uskladnit susinu v mrazaku.
DrGrinspoon
Boveda je super. Ale v zahraničných diskusiách tvrdili, že pohlcuje terpény, ja som to však nespozoroval ani v porovnaní s integraboost (alternatíva k boveda bags- výhodou je že súčasťou balenia je aj malý vlhkomer, ktorý ukazuje životnosť)
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od DrGrinspoon
Ale v zahraničných diskusiách tvrdili, že pohlcuje terpény, ja som to však nespozoroval


Souhlasim s tebou.
Terpeny , naopak prave Boveda pomaha uchovavat .
Kdyz ve sklenici Boveda neni tak susina prubezne casem vysycha a ztraci na sve vlhkosti a kdy vysycha tak vysychaji zaroven i trichomy ve kterych jsou prave ty terpeny a kanabinoidy , takze oboje jak terpeny tak kanabinoidy nasledne degraduji.
Proto se pouziva prave Boveda aby te degradaci zabranila :)
BýeLzÝBLZ
Mně doslova vyžrala terpeny z dost aromatických vzorků, pak jsem se v zahraniční diskuzi dočetl že se nesmí používat na curing, ale pouze na "oživení" přesušené sušiny která je už aspoň mesíc a půl odleželá, divný ale je to tak :D
šulko
BýeLzÝBLZ mozes uviest aj zdroj tvrdenia ? Pretoze mas dost protichodny nazor a stoji za zvazenie pouzivania bovedy.... bez zdroja ti asi neuverim
BýeLzÝBLZ
ahoj, zdroj už nedohledám, ale schválně si to můžeš zkusit, je mi jedno jestli mi věříš nebo ne, za mě už boveda nikdy:-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma