Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jelikož jsem začátečníkem v používání BOVEDA sáčku, tak zakládám téma, které by mě podobným pomohlo.
Pro neznalé - BOVEDA sáček je sáček naplněný jakousi solí, která umí udržovat určitou vlhkost. Při vysoké vlhkost nasaje, při nízké naopak. V současné době se vyrábí ve dvou vlhkostech - 57% a 62%
Chronologicky - sáček přišel, vložil jsem jo, tak jak byl, do velké sklenice s paličkama a ponechal tam až do jejího vyprázdnění. A co dál????
Dával jsem sáček do trošku vlhčího materiálu, tak předpokládám, že nyní je BOVADA " nasáklá" vlhkem. Jak docílit jejího opětovného vysušení pro další použití? Nebo už to snad nejde?
U Bovedy uvadeji ze vydrzi nekolik tydnu az mesicu , podle intenzity otevirani vika u sklenice , ja ji mam uz druhy rok a pouzil jsem sacek uz 3x a zatim maka jako nova.
Nejlepsi je do 3l sklenice dat k susine jeden 67g sacek coz je cca odhadem ja nevim , placnu.... 100-150g ? ( je urcen na 500 g susiny) abys me rezervu a vetsi kapacitu sacku nez susiny , samozrejme vyndany z plastveho ochranneho obalu. Jen ten hnedy papirovy pytlik bez toho ochranneho igelitu.
Kdyz te dojde susina ve sklenici tak ji v ty prazdny sklenici jednoduse nechas vzduchotesne uzavrenou .Pokud ji mas vic vlhkou nez by mela byt , jak pises tak mej ji nejaky krakty cas v otevrene sklenici at trosicku "upusti vlhkost" ale neprezen to .
Boveda funguje dokavad je uvnitr na omak gelova, jakmile ztvrdne po cele plose tak se musi vymenit...to pisou jelikoz chteji aby sis koupil od nich novou Bovedu , aby vydelavaly.
Od amika ale vim ze se da do mikrotenoveho sacku s vlhkymi uterkami a neprodysne uzavres tak opet zmekne a zacne zase pracovat.
Pokud ji budes dobre skladovat kdyz zrovna neplni svuj ucel viz.foto tak ti vydrzi docela dlouho . Ale i kdyby nevydzela , tak nova Boveda 67g - 62% stoji jen cca 120 kc.
Doufam ze jsem pomohl.
Pokud te jeste neco zajima a ja to budu vedet tak se ptej.
EDIT: Zapomel jsem jeste napsat ze kdyz provadis vytvrzovani- curring tak je dobry i poridit malinkaty vlhkomer co se vejde do sklenic a tim si ulehcis spravne vytvrzovani , poznas kdyz je tam moc vlhko , tak vis ze musis otevirat casteji....je to vyborna pomucka.
Nejdele te Boveda vydrzi kdyz ji pridas do sklenice se susinou az teprve kdyz pri vytvrzovani a castem Otevirani sklenic se susina vysusi cca na 62%, pak Bovedu teprve pridas ale tak muzes diky vetsi kapacite Bovedy jeste vytvrzovat dalsi mesic spolu s Bovedou 1x tydne na 5 min i kdyz je Boveda uvnitr sklenice , ona si tu vlhkost zase srovna.
A pak cca mesic nech Bovedu u susiny v lednici.
Do mrazaku by se Boveda udajne nemela davat.
Skladovat susinu v mrazaku bez Bovedy az po celem , cca 2 mesicnim curringu a mesic v lednici , pak bez obav plisne muzes uskladnit susinu v mrazaku.
Naposledy upravil Madical-Strains 19-07-2019 v 18:26 PM
Boveda je super. Ale v zahraničných diskusiách tvrdili, že pohlcuje terpény, ja som to však nespozoroval ani v porovnaní s integraboost (alternatíva k boveda bags- výhodou je že súčasťou balenia je aj malý vlhkomer, ktorý ukazuje životnosť)
Původní příspěvek od DrGrinspoon Ale v zahraničných diskusiách tvrdili, že pohlcuje terpény, ja som to však nespozoroval
Souhlasim s tebou.
Terpeny , naopak prave Boveda pomaha uchovavat .
Kdyz ve sklenici Boveda neni tak susina prubezne casem vysycha a ztraci na sve vlhkosti a kdy vysycha tak vysychaji zaroven i trichomy ve kterych jsou prave ty terpeny a kanabinoidy , takze oboje jak terpeny tak kanabinoidy nasledne degraduji.
Proto se pouziva prave Boveda aby te degradaci zabranila
Mně doslova vyžrala terpeny z dost aromatických vzorků, pak jsem se v zahraniční diskuzi dočetl že se nesmí používat na curing, ale pouze na "oživení" přesušené sušiny která je už aspoň mesíc a půl odleželá, divný ale je to tak