Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
delate si čaras - Klikni zde pro originální téma
Dejva
tak se vas musim zeptat esli si vyrabite domaci čaras (a kdyz jo tak jakou mate techniku)
vcera sme zrovna jednu takovou domaci pracicku kourili a byl to mazecek este dneska f praci.:p:
RosSs
Jo caras je dobrej ale narocnej
Dejva
jo jo pracicku to da ale kdyz se to dela ve vice lidech tak se to da pac ta prace opravdu stoji za to
koles
nemoh by tu techniku někdo popsat trochu víc česky?

od Voslika jsem pochopil, že budu žmoulat lísky a pak o sebe třít prsty... stačí tedy prstem přejíždět po jednotlivejch orosenejch listech a pak z toho udělat mezi prsty kuličku nebo váleček? (zaměřte se pleazz hlavně na to sundavání pryskyřice z listů na prsty)

thanx
fak.gesho
parkrat kdyz se otrhavali listy sme taky z prstiku udali poradnou kouly, ale je docela humac si hulit kuzi :), ale co kdyz to zmasuje...
fak.gesho
No, zas tolik ne, ale stejne ji tam je dost...
Dejva
no je jasny ze čaras nemuze delat malomocnej :D
a kdyz si pred ti umyjes ruce zadnej hnus to nejni sou i horsi veci
Dejva
to :koles zadnou pryskyrici nesundavas ta se ti na ruce prilepi sama
musis jen ty listy a paldy hodne hladit
pokud mas hodne kytek a par pratel rozhodne doporucuju vyskouset
fasmos
já sem ho eště nedělal ale letos až sklidim a budu to nějak wobírat tag ho asi porobim:)
mňam mňam:D
Dejva
tak teda uz neprispivej :D:D
Dejva
no jasne ne hladit a ale trhat musis. Myslel sem to tak ze se stou kytkou musis proste pomazlit aby ti dala to nejlepsi co ma . je to prece zenska ne?:frog: ;)
koles
předně: nejsem tak natvrdlej, jak by se mohlo zdát z mý otázky - leccos jsem již slyšel a viděl - ale šlo mi o to získat co nejvíc informací... (thanx 4 info)

tak tedy... odzkošeno! dneska jsem sklízel mojí kytku (či spíš její horní polovinu) a skutečně se mi pak povedlo vyrobit kuličku čarasu o průměru cca 0,5cm... trvalo to asi hodinu: prsty přejíždět po palicích a lehce je mnout (na to jsem si vyhradil ty horší, ale stejně moc neutrpěly), pak mezi prsty uválet sebranou pryskyřici a tu lepit na kuličku a tak pořád dokola (dokud jsem nebyl spokojen s velikostí... :slizoun:

avšak co se nestalo! kulička byla dost plastická a tvarovatelná, usoudil jsem tedy, že se bude hodit k přípravě tkzv. sucháče. jenže nehořela, ba ani nedoutnala. málem jsem propadl panice a tento neúspěch byl s to zkazit mi odpoledne, leč má hlava zůstala chladná a svůj výtvor zozhodl jsem se otestovat ještě v dýmce, jak se posléze stalo. po třech mohutných práscích bylo již v otázce kvality této kuličky natolik jasno, že nebylo potřeba pokračovat v jakýchkoliv dalších experimentech.

vyvstáva už jenom otázka dosušení sesbíraného materiálu, jelikož z té mé hroudy toho při prvním kouření moc neubylo - byla jen trochu ožehlá - a palmen jí vyloženě svěčil, jelikož ztvrdla a zdá se mi sušší, takže bych se nebál jí příště hodit třeba do bongu

zkuste to taky ...a uvidíte!
Creed
Zkouseli jste nekdo neakou jinou techniku?Mam na mysli,treba ziskavani carasu,pomoci alkoholu.Slysel jsem ze je na to idealni
isopropil alkohol Bylo by dobry kdyby nekdo popsal svy zkusenosti. no uvidime.............. zatim.........................
Dejva
to: creed
jinou technikou se caras nedela caras je totiz ten nej jemnejsi hasis jakej muze existovat pokud pouzivas alkohol pak uz delas hasis horsi kvality a kdyby si vic hledal urcite to tady je napsany
jinak pokud te zajima vyroba hasise tak ji tady popisoval vallhala tak si to najdi menuje se to hasheni tusim teda zdar
PiosOne
nevím jak je to se sušením čarasu, ale řekl bych že to je bezpředmětné. určitě se na něm nebude tvořit plíseň. pokud se toho někdo obává, tak ať ho dá do mražáku a je to.
ja mám cca 1cm kuličku čarasu ve filmovce a v mražáku. je tam už asi 4roky a vypadá pořád stejně. po vytažení je tvrdá, po chvíli mnutí v prstech povolí a je měkká skoro jako platelína.
PiosOne
jako nejlepší konzumace mi přijde uválet hádka, zapálit, přilepit pod víčko a to položit na sklenici. po dohoření odsunou víčko a natáhnout.
PiosOne
bohour: no fakt, mám ho až pár let a když ho vyndám z mražáku, tak je tvrdý jak kámen. stačí chvíli mnout mezi prsty nebo dlaněmi a je jak plastelína. po vrácení do mražáku zase ztvrdne. asi nebude čaras jako čaras. záleží na tom jak silně kytí mneš pří sbírání pryskyřice. já si pamatuju, že jsem tehdy jenom otrhával z kytek listy a prostříhávál palice. takže žándé mnutí palic mezi prsty jsem neprováděl. třeba to bude tím. anebo odrůdou, fakt nevím.
koles
dávat to mražáku mi přijde zbytečný... stačí ta těsnící filmofka (kvůli oxidaci na vzduchu). na to sušení jsem se ptal, protože to samo nehořelo (ba ani nedoutnalo)... uvidíme za 14 dní (jsem teď na koleji, tak až pojedu domu)
PiosOne
nevím jestli to je nebo není zbytečný, ale travka se taky skladuje v mrazáku, tak proč by to mělo být jiné u čarasu. raději předcházím jakýmkoli ztrátám na THC :)
lSlUlPl
Me se osvecil recept od kamose po sklizni udela hadky asi asi 1.5 mm silny a 60mm dlouhy da je to takovy ty lahve jak se vni dela sifon fokne tam 3 bombicky CO2 da do vodni lazne a zahreje na bod varu a drzi to tak asi dve hodiny potom to vynda a necha volne schnout asi 3 dny.Konzumaci provadi tak ze udela malou kulicku tak 2 az 3 mm v prumeru mirne rozzhavi jeden nuz a na nej kulicku prilepi druhej nuz rozzhavi do sracek a pritiskne na tu kulicku ta se odpari,clovek ma hubu nad tim a vdechne to stavek je v pohode muzete zkusit.
Hulení,hulení,hulení....at žije hulení!!!
Jestli je teda čaras, ten nejjemnejssi hassissek, tak o tom bych trochu pochyboval. Rekl bych, ze rucne vyrabenej extrakvalitni hasis typu skuff (tagze vlaste pyl, jestli se nemylim) z Afghanu a nebo Indie je ponekud jemnejssi zalezitost, nez vetsina carasu, kterej se vyrabi mlacenim palic vo sutr a naslednym zeskrabanim nebo zmoulani pald mezi dlanema - mimo to se do nej casto pridavaj i vonave sracicky - to je origos postup, neni problem to zkouknout napr. v Pakosce, Indii, Iranu atd... Mno ten Carasek, kterej tu popisujete rozhodne kvalitnejsi bude, i kdyz se spolecne s pryskou na prstysamozrejmne prichyti veskerej bordel z listu a vseho, ceho se dotknete ( alespon tam nejsou sutry, jako sem tam v Indickym - i kdyz sutr nesutr je to mega*mazec). No ja to taghle jak to popisujete rozhodne delam taky ... mnam ...
Hellboy
Sakra, sem se prehmatl na tom debilnim ZZZZ...
PsYcHo84
Ja si delam doma has takovym zvlastnim zpusobem. Driv, kdyz jsem sklizel, tak, ze jsem vzdy obral palice od listku a nechal jen ciste kvety. Kvety jsem pak drtil/mixoval ve starem mixeru na hrubozrne kafe, aby se to dobre sypalo do speku a cehokoli jineho. Mel jsem nachystane igelitky palic a valil jsem tam jednu hrst za druhou. Casem se v mixeru utvorila silna vyrstva pryskyrice a nejjemejsich trichomu z listu. Byl od toho zaprany cely mixer, melo to hnedou b., lepivou konzistenci. Paxem vzal normalni kavovou lzicku a tu hmotu z toho vybral. Foukl jsem to do potravinove folie, udelal z toho kulicky a zakroutil to. Nejdriv to bylo moc mekke a rozpadalo se to, ale za par dni to ztvrdlo a bylo to jako sutr. Skladoval jsem je bez problemu v mrazaku a i po roce to byl nasup. Vytezil jsem z toho 5 kulicek o prumeru cca 15 mm, kdyz si vezmete, ze to vzniklo jako vedlejsi produkt, taxi myslim, ze dobry. Zkuste to taky
Bamboo
jj Vosliku presne tak
2piosone: ???? chapru proc v mrazaku ale nechapu proc 4 roky??
to si s tim hrajes a modelujes z toho zviratka??? :D
2hellboy: pyl???
PiosOne
bamboo: to ne, ale jaksi nebyl čas to celé zhulit. jednou jsme dali se známým každý jeden suchý drink a od té doby jsem na to nešáhl. nechávám to pro nějakou spešl příležitost.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma