Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
První grow s ph metrem :) - Klikni zde pro originální téma
anon8791313
OSAZENSTVO:

7x Cannalope Haze, 7x Super Skunk, 6x Grape Puff, 6x Cherrygasm, 3x Critical, 4x Sour Diesel a 5x Eagle Bill

Holky jsem nepořizoval v jeden den, tedy jsou momentálně ve stavu, kdy některé koření už týden a některé jsem přinesl a přesadil dnes. Fotky zatím nemám, byl jsem líný a nebyl čas fotit. Svítím na prostoru 120x120 cm sodíkem 400W na růst i květ a přemýšlím, jestli výbojku nezměním na týden za 250W. Klesla by mi teplota v boxu (momentálně přes den 27-28 stupňů, bo mi odešel odtah a čekám na nový - holky mají jen ofuk 2x klipsňák v kombinaci s pootevřenou skříní). V boxu je zapnutá zvlhčovačka s ionizérem, vlhkost se drží kolem 70-75 %.

HNOJKY:

Canna - Coco A+B, Cannazym
Biobizz - Root juice, Bio grow, Bio bloom, Bio haeven, Top max

Úprava ph - AH ph-, ph metr obyčejný nějaký žlutý ATC (použitý od místního člena, ale měří super :))

K výživě prozatím nevím, co konkrétně holkám dopřeju. Pro začátek jsem zvolil kombinaci Root juice (na 1 l vody cca 2 ml Rj), Bio haeven (1 ml na 1 l vody) a Canna Coco A+B (1 ml na 1 l vody)

Box - 1x 120x120 cm a později přidám 1x 90x90 cm

Bude boj všechny kousky do těch dvou skříní dostat a ukočírovat přibližně stejnou výšku a aby nepřerostly, ale už se celkem těším :).

Jde o můj první pěst zde na groweru, pár jsem jich už odjel, ale pokaždé celkem mizérie. Důvodem byla absence ph metru, používám kohoutkovou vodu a ta má ph něco málo přes 7. Nyní si ph ohlídám a uvidím rozdíl. Předchozí sklizně mi vycházely na cca 0,5 g/W, cílem této je alespoň 0,75. Určitě uvítám připomínky a kritiku zkušenějších zahradníků :).

Hough
anon8791313
A ještě pro doplnění jedu v kokosu ;)
Váchy 55
Ta teplota je v pohodě. Prckové to bez odtahu první dny bez problemu vydrzi. Co ale nechapu je to, že kombinujes cannu a biobizz. Dit ty doplnky od biobizzu muzes nahradit krasne cannou ;-) uvidis jak ti to bude fungovat.treba to bude cajk. Kazdopadne přeju zdarny pest ;-)
Just
Ten pH metr dvakrát do měsíce kalibruj, může být mimo o větší nebo menší desetiny, zjistil jsem to až podle kytek.
anon8791313
Jj budu, ted je to asi 10 dni, co ho mam a puvodni majitel ho zkalibroval, tak asi jeste tyden pockam
BRooT
Blbost dělat kalibraci v časový jednotce . Jestli chceš jistotu tak většina výrobců udává , že máš kalibrovat po 10 měřeních
Just
Hodnotu pH musí (u hydroponie) kontrolovat denně.
BRooT
Nemusí a nebavím se o kontrole hodnoty ale o kalibraci měřáku
anon8791313
Jo BRootova rada zní logicky, obvzlášť když jde o levný ph metr
anon8791313
Pár aktuálních fotek z dnešního večera.

Cn Haze a SS 7 dní 18/6
GP a Ch 5 dní 18/6
C+, EB a SD 1 den 18/6
anon8791313
tady je to foto...snad
anon8791313
ještě jedna

Cn Haze trochu žloutnou listy, musím sehnat ec metr
anon8791313
Přemýšlím, že bych změnil 400W HPS (růst i květ) na 250W MH? Momentálně kyti zabírají prostor cca 120x100cm, ale zase jsou celkem nízké. Co vy na to? Bez toho odtahu by teplota trochu klesla, teď je cca 27-27,5 stupňů.
anon8791313
To Vachy 55 - uz jsem to trochu zmenil, davam holkam zakladni hnojky na rust od Canny a k nim jsem Bio haeven vymenil za Cannazym, od Biobizzou ut davam jen korenak (za novy od Canny se mi nechce utracet)

To Cobee - no kdybych jim do stonkunzapichl hrebik, tak je prepulim vejpul, jsou zatim malicke :)
anon8791313
Dnes jsem si všiml, že holky začíná něco trápit, napadá někoho něco? Dřívě jsem podobné fleky na listech míval, když jsem neřešil ph, teď ale hlídám a kytkám dávám hodnotu 5,9-6,0.

Navíc bojuju ze sviluškama. Zatím jsem použil Rockefekt, ale přijde mi, že moc nepomohl...
anon8791313
A další...
anon8791313
poslední 2
Tr&NLL
Cau, ph by se mělo pohybovat okolo 6.5 a na ty svilušky ti rozhodně pomůže VERTIMEC 1,8 EC, ja mel třasněnky a během jednoho dne byly ko... Svilušky dělají takove pavučiny takže pokud tam mas pavučiny jsou to oni. A ty fleky me přijde ze je to od toho postřiku... Ja zkoušel původně postrik BIOOL uz podle názvu se tváří jako bio ale spálilo to místy listy a vůbec to nic nezabilo... Vertimec zabral ihned a bez poškození....
anon8791313
Není ph 6,5 na kokos horní hranice? To mi doporučil matkař, pokud bych jel hlínu. Za chvíli zkalibruju ph metr a pořádně proměřím i to, co vyteče po zalití. Jinak stejné flíčky (a postupně se zvětšovaly a následně uschly) jsem měl i předchozí kola a kytky jsem ničím nestříkal. Svilušky to jsou určitě a asi zkusím přitvrdit Vertimecem :)
Tr&NLL
Tak to se omlouvám, nevšiml jsem si ze je to kokos. Tim padem nevím jaký ph ma bejt u kokosu. Ja ph nikdy nemeril. Zkus ten list vyfotit ze spod detailně. Měl jsem svilušky ve skleníku a popravdě talhle to nevypadalo
luubaan
Okolo 6ph je kokos
anon8791313
Problém bude asi opravdu v ph. Bohužel mám doma jen nějaký prášek ke kalibraci (naředí se s 250ml destilky o teplotě 25 stupňů) a nemám destilku, tak mě napadlo, že když jsem si ph metr přinesl domů a byl čerstvě po kalibraci, tak měla voda z kohoutku 7,1 ph. Teď ukazuje 6,6, tedy rozdíl 0,5 připočtu k dnešnímu měření...a rázem jsem na 6,8 u výtoku po zalití.

Budu teda kyti za kyti prolívat, až ph klesne a snad to ustojí bez větší škody.
BRooT
PH v Kokosu:

Růst 6,2-6,5 ideální
Květ 5.8-6.2

Kokos má výhodu, že má poměrně velké rozmezí v PH pro optimální vstřebání látek.

Na svilušky/trásněnky vertimec, 3x postřik vždy s odstupem tří dnů. Protože vše vždy zabije jen živé dospěle jedince ale ne nakladené vajíčka, odstup tři dny, aby se vyklubali z vajíček a zklividoval jsi tu novou generaci a poslední postřik pro jistotu.

Nicméně jen v růstu, žádnou chemii nepoužívej v květu i když si zrovna přepnul...Nikdy... Pokud chceš dojet kolo když máš svilušky tak jedině Biool,BAC Plant Vitality plus nebo Rock Effect, nezbavíš se toho, ale zabrzdíš je a je to biologické, takže nešklodivý na výsledný produkt v plicích
anon8791313
Po vcerejsim proplachovani spadlo ph vytoku na cca 6,3 az 6,4, tak snad to holkam pomuze. Vecer po praci bude dalsi mereni a zitra uz snad i kalibracni roztok a take novy ec metr ;)
anon8791313
Malý up - dnes jsem se rozloučil s některýma kytkama a nechal si nejhezčích 20. Zbytek pustil přátelům na zahrady, až bude stabilnější počasí. Přijde mi, že by se tento počet mohl vejít do jednoho boxu 120x120 cm a nemusel bych řešit druhý/odtah/světlo a tak. Stávající osazenstvo je složeno z 3x Cn Haze, 3x SS, 3x GP, 3x Ch, 3x EB, 3x SD a 2x C+.

Co se týká ph, tak ty flíčky se trochu zvětšily a přibylo jich několik (to už ale podle mě jen usychá odumřelá část listů ze včerejška). Ph se mi podařilo stabilizovat na výtoku na 6,3-6,4 (ten blbej kalibrační roztok včetně ec metru mi přijede nakonec až zítra :(). Příjemné zjištění bylo, že jsou všechny kořeny krásně bílé, ty to nepoškodilo..a dál rostou. Grape Puff a Cherrygasm jsou trochu světlejší, ale zatím se jim bez ec metru bojím přidat více hnojek...po výkyvu ph jim dávám 1,5 ml Canny Coco A+B na litr vody a k tomu pořád ještě kořeňák (2 ml na litr) a Cannazym změněn na Biohaeven (1ml na l H2O). No a to je asi vše :)
anon8791313
Tak už mám kalibrační roztok a odchylka na ph metru byla 0,4. Teď už budu na základě BRootovi rady kalibrovat pravidelně po deseti měřeních (zkusím i po pěti a uvidím).

Ovšem poslat ženu do gs pro ec metr byla chyba, bo místo toho přinesla další ph metr. To je fakt k nasr..., chtěl jsem holkám přidat živiny, ale zatím si to bez změření netroufnu. Snad mi ho v pondělí vymění za ec metr, ph metr je vč. obalu neporušený a mám i účtenku. Každopádně poučení pro příště, nejlepší je si zařídit vše sám :)
anon8791313
Ještě bych na zkušenější zahradníky měl jeden dotaz. Cannazym mám už dlouho a už jen zbytek, ale když jsem ho nasál do pipety, tak je koukám nějaký zakalený a jsou v něm něco jako sraženiny? Kdo ho máte doma "čerstvý", neměl by být průhledný? Teda nažloutlý, ale jinak bez zákalu a sraženin? díky
BRooT
Někdy je i nový zakalený , záleží jestli byl na světle a ničemu to nevadí ani ty sraženiny
anon8791313
Konečně jsem domů přinesl ec metr a mám problém - u odstáté kohoutkovky jsem naměřil 0,8. Vše by asi vyřešilo, kdybych v našem starším domku nechal udělat nové rozvody vody (někde jsem to v příspěvku četl, že jinému zahradníkovi tak kleslo ec řádově o desetiny), na to ale teď není čas ani peníze. RO jsem taky zamítl, tak mě napadla ještě jedna varianta. Co kdybych si nakoupil nějakou kojeneckou nebo destilovanou vodu a při míchání zálivky ji v určitém poměru řadil s kohoutkovkou? Pomohlo by to??

Jinak k vodě s vyšším ec mám ještě dotaz - pokud s ní ve finále před kosou proplachuju kytky, tak asi na průplach nechat raději více dní? Resp. má ec čisté vody (bez final solution) nějaký vliv na flushing??

Díky za radu
MatesMaty
Máš 36 kytek a ke každé dáš tak 2 dcl roztoku denně. To máš 7 litrů každej den !!!!! Destilka stojí 5 L kolem 60 kč= 1L destilky 12 kč. Celkovej cyklus může být 75 dní cca, to máš 525 litrů cca za celou dobu= 6300 kč za destilku ( bez ředění ), s ředěním 3150 kč. A tohle je už cena za obyč RO. Já mám EC kolem 1,0 !!! Do hydra vodu co ti teče z kohoutku stejně nedáš, takže se RO myslím stejně nevyhneš.
anon8791313
Teď už mám jen 20 kousků, což by byly cca poloviční náklady. Zkusím zatím to ředění a uvidím. Z dlouhodobého hlediska se RO nebo výměně trubek stejně nevyhnu, jen chci na domě řešit zatím jiné věci... Každopádně dík za radu, s tvým výpočtem mám aspoň nějakou představu o množství a nákladech.
anon383596
Nic nered, radši si srovnej pH a drž se tabulek s hnojenim místo posrany osmozy která je stejně k hovnu voda je z toho nestabilní litá v tom pH atd. Okem je viditelný že máš ty kytky dojebany už teď na to kolik jim je, viz ty fialový rapiky a listí s různými problémy. Res podstatný věci a to je rozhozeny pH který chce dolů ať meris co meris dobře jim není to je vidět
A drž se prosimte rad zkušenějších než je broot, jako růst 6,2-6,5 a květ 5,8-6,2 si z tebe asi dělá prdel plus ten vertimec kterej je insekticidni fungicid účinkující docela dlouhou dobu a po jednom dobrým postřiku máš po sviluskach žádný opakování netřeba a kdyby náhodou třeba bylo máš ochranou lhůtu který se drž a ne toho že jedna teta povídala v klidu s tím můžeš cakat do půlky květu.
A co se týče toho pH růst je 5,5-5,8;květ 6-6,4 aspoň co se půdy a substrátu týče, hydro 5, 8 furt
dávat vyšší pH v růstu než v květu je holej nesmysl
anon8791313
Vemenex - dík za rady, ph jsem měl při dnešním zalití 6,2 do a 6,3 ven (průplach docela pomohl), tak ho ještě snížím na 5,8. Aspoň na pár dní, ale brzy je přepnu na květ, tak ho teda zase zvýším nad 6.
Štve mě to ec, před dnešním průplachem jsem naměřil na výtoku cca 2,5 i více až přes 3 (se divím, že mají stále bílé kořeny a že nechcíply)...ihned dostala každá cca 4 litry čisté vody s upraveným ph, tak jsem ec snížil na cca 1,3 na výtoku a ještě jsem jim dal asi 2 decky s hnojkama každé (ec 1,3 - na litr vody 1 ml canna coco a+b, 1,5 ml cannazymu a 1 ml kořeňáku). Ještěže jedu kokos, bo by kořeny po tom všem proplachování už hnily..
Nicméně pokud nepořeším vodu, nemůžu čekat nějaký rozumný výsledek. Zajedu teda někam koupit klapku a venku budu chytat dešťovku do barelu. Už jste ji někdo do té roury od okapu instaloval? Stačí flexa a nýtovací kleště?? Nebo raději volat klempíře? :)
BRooT
Když se má řídit rady od zkušenějších tak mu sem prosimtě nepiš ty vemenex 😁

Mě už celkem omrzelo učit neandrtalce tak si prosím sám nastuduj co se v hydro médiu skoro nevstřebává do kytky v období růstu při PH pod 6,2 .

Potom ještě prosím zavolej do agrofertu ať si prepisou manuál a nepíšou tam intervaly mezi aplikacemi při aplikaci vertimecu , nejspíš nevědí co dělají tak jim to prosím vysvětli .
https://www.agromanual.cz/cz/pripra...vertimec-1-8-ec

Ec výtoku neřeš
anon8791313
No tak se pánové nehádejte, každému se třeba osvědčilo vzhledem k individuálním podmínkám trochu něco jiného. ;) Já jsem rád a vděčný za každou radu.

Jinak mám novinku, ec se mi pomocí jednoduché filtrace podařilo snížit z 0,8 na 0,5, což teda taky není ideální, ale aspoň můžu holkám dopřát více živin. Než teda pořeším tu dešťovku. Pokud bych dešťovku neřešil, vyšly by mi náklady na filtraci během celého pěstu na cca 1000 kč, což je oproti RO méně. Na druhou stranu je přefiltrování vody na jednu zálivku trochu zdlouhavější.

Btw. nějaký klempíř mezi místními by se nenašel?? :)

Edit - když jsem jednou přefiltrovanou vodu prohnal filtrem ještě jednou, tak ec kleslo na 0,38 :):)
BRooT
Zajímavé , co je to za filtr ?

Taky můžeš přejít na hnojky GHE HardWater , mám pocit že to mají dělané na vodu s ec 0,4+, respektive 200ppm , nebo pokud tam máš víc jak 70ppm (přibližně 0,1-0,2 ec čisté ve vápníku ) ... A šlape jim to pěkně , ale samozřejmě nejlepší je mít vodu měkkou
anon8791313
Koupil jsem si filtrační konvici Brita, ale jak jsem z ní byl na začátku nadšený, tak už otáčím názor. Myslel jsem, že filtr vydrží mnohem více dle výrobce, nicméně s každým dalším přefiltrovaným litrem je ec o nějakou tu setinku vyšší. Holt chtěllo by to pořádnou konvici s kvalitnějším filtrem :) Ale pro někoho, kdo jede jednu dvě kyti by to mohlo být řešení...

Jo a taky filtrace přes tuto konvici snižuje ph...po jednom přefiltrování klesne hodnota z 7,1 na cca 6,2. Druhou filtraci dělat nemohu, bo pak už se dostanu někam k 5,4 a to se ještě nepatrně sníží po přidání hnojek. No a v shopu jsem si pořídil jen ph-...
anon8791313
Malý up ohledně filtrační konvice - po 24 hodinách jsem naměřil po dvojí filtraci opět ec kolem 0,38 (stejné jako včerejší vůbec první měření od pořízení konvice). Budu jí nadále držet palce a otestuju, jak dlouho bude jeden filtr "použitelný".
anon8791313
Pro odlehčení jedna zahradnická

https://www.youtube.com/watch?v=OMM...XKABVrI&index=9
anon8791313
CnH druhý den 12/12
anon8791313
SS druhý den 12/12 (2x v malém květináči cca 3-3,5l, ale už ji asi nebudu přesazovat)
anon8791313
Měl bych dotaz ohledně hnojek. Chápu správně, že Biohaeven od Biobizz je alternativou pro Cannaboost? Má Biobizz něco jako Canna Cannazym?

Chtěl bych pro srovnání některé kytky hnojit Cannou a některé Biobizzem. Resp. základní hnojky budou od Canny (Canna coco a+b) pro všechny, bo dobře drží ph, ale několika bych pak na květ dal Biohaeven (+ můžu na fosfor přidat Biobloom od Biobizzu). No a zbytku dám klasicky dle tabulky Canny (Cannaboost a pk 13/14). Nebude se některé z hnojiv vyloženě kopat s jiným? Dík
BRooT
Není to alternativa CannaBoost, Bio-Heaven a CannaBoost jsou uplně odlišné hnojiva.

BioBizz čistě nepotřebuje enzymy, jelikož to jsou organické hnojiva. Nicméně BioBizz dělá Alcti-Vera, což funguje jako enzymy (mimo jiné)
anon8791313
Ok, tak se budu držet Canny. Příště vyzkouším jet půjku Cannu a půlku čistě Biobizz, ale musím ještě dokoupit Alcti-Vera....ať mám celou řadu. Jinak poradíte, jestli by byl vhodný ještě nějaký doplněk na květ?? Něco jiného než od Canny a Biobizzu...
BRooT
Hele za mě je to zbytečný (čistě moje rada). Většinou ty Bloom Stimulátory/Boostery/Excellátory potřebuješ ve chvíli, kdy máš špatně nějaké věci jako vzduch, světlo, nebo jsi špatný ty :D :) ... Samozřejmě to ber trochu s nadsázkou.

Asi takhle, 80% tvýho výsledku má na svědomí hlavně správná cirkulace vzduchu a jeho výměna. Pokud máš dobře vyřešený vzduch, tak jsi v pohodě. Samozřejmě tím Boosterem/Stimulátorem tomu můžeš ještě přilepšit a díky tomu hodit pár g na víc na výsledné váze, ale to se bavíme třeba o 10-20g pod 600W lampou.

Pak jsou doplňky, který fungují jako Booster, ale zároveň jako výživa a taky díky enzymům dokáží zlepšovat chuť / vůni výsledného produktu.

A pokud bys doopravdy chtěl koupit nějaký booster a zkusit to, tak do Canny bych určitě dával Boost, pokud jedeš hlínu/kokos tak Bio-Boost (Mě osobně Bio-Boost šlapal o dost lépe než nomrální CannaBoost v kokosu, Peter z Canny mi řikal, že je to dost možné kvůli určitým hormonům který BioBoost obsahuje)

K Biobizzu bych dal s klidem v duši BloomBastic od Atami (Nikoli Bio-Bloombastic, to je jen naředení originál) , je sice trochu drazší, ale myslím, že asi nejlepší organický stimulátor na trhu. Nedává se tam toho moc, myslím, že max dávka je 1ml na 1l, takže 100ml lahvička někdy i stačí. A tam ten výsledek vidět celkem jde ;) Ale taky, dělá to spíš vůni a pryskyřici než že by ti to přidalo nějakou extra váhu
anon8791313
Škoda toho CannaBoostru, před pár dny jsem bral litrovku, tak jsem mohl vzít tu Bio verzi...no co už, příště.... Na BloomBastic se ještě blíže kouknu, ten tvůj popis vypadá zajímavě :)

Trochu mě u asi tří kytek trápí ph. Liju jim 6,0-6,1 a teče z nich 7,0-7,1. Nevíte, co by to ph v květníku mohlo tak zvýšit?
BRooT
Keramzit/bakterie, mě tak napadá
anon8791313
Keramzit mám jen na dvou kytkách, bo čistý kokos mi už došel, ale ty jsou s výtokem vpoho. Možná bakterie, ale snažím se udržovat čistotu a box i okolí (obyvák) pravidelně uklízím a dezinfikuju. No možná kočka, už mi pár nájezdů na kyti podnikla...okusuje listy. Tak zase průplach...
BRooT
citace:
Původní příspěvek od Zbyněk1
Keramzit mám jen na dvou kytkách, bo čistý kokos mi už došel, ale ty jsou s výtokem vpoho. Možná bakterie, ale snažím se udržovat čistotu a box i okolí (obyvák) pravidelně uklízím a dezinfikuju. No možná kočka, už mi pár nájezdů na kyti podnikla...okusuje listy. Tak zase průplach...


Já to spíš myslel, že pokud máš špatný PH tam kde jedeš BioBizz, tak je možné, že je to způsobeno "životem" v substrátu, protože organické procesy mohou zvyšovat/snižovat PH
anon8791313
Od Biobizzu dávám už jen kořeňák a naprosté minimum cca 0,5 ml na l vody. Dnes jsem poprvé dal pk13/14 a to v poměru 1,5 ml/l a k tomu 1,5 ml coco A+B, 2,5 ml/l cannazymu, 2 ml/l cannaboost a pak ten kořeňák. Ec bylo někde v rozmezí 1,45-1,5 a ph 6,1. Průplachem jsem ph snížil u těch třech "problémových" na 6,2 na výtoku. Jo a dnes jsem srovnal konečně všem kytkám režim na 12/12 (i poslední várce z 25/3). Zítra hodím nějaké aktuální foto.
M@gicWeeD
Cau, neco malo k te canne coco. Nechci Cannu nejak poskozovat, ale me osobne nefunguje. Prvni kolo na techto hnojkach bylo super, u dalsiho baleni se s nima nejsem schopnej domluvit. I nizke EC okolo 1 me odpaluje koreny, prcky nejsem schopen rozjet vubec. Po trech tydnech mi zacnou kytky na rustu chcipat, kvet je i s nizkym EC predusenej a dusiku se nejsem schopnej zbavit, ve finale totalne dojebany palky. Pritom teplota, EC, Ph i na vytoku v norme a vzdy prolivam kvetnik, nic neni zasoleny a kytky umiraji. Namichal jsem JidB a nalil k polomrtvym kytkam a do tri dnu neskutecne zlepseni. Neco delam spatne, ale nejsem schopnej urcit co, proto jsem se vratil k JidB i pres to, ze je nekteri nemaji radi, ale nedelaji mi problemy.
anon8791313
Up z dnešního dne (ty hodnoty na žlutých lístcích jsou na výtoku, zálivka má 6-6,1)

SS 6 den 12/12 a zatím po květu ani stopy, pravda že ten první den byl atyp 14/10. Bohužel už jen 2 kusy, jeden navrácen na žádost matkáři.
anon8791313
SD 2 den 12/12, zatím se jim moc nedaří
anon8791313
Ch 4 den 12/12 rostou hezky
BRooT
citace:
Původní příspěvek od M@gicWeeD
Cau, neco malo k te canne coco. Nechci Cannu nejak poskozovat, ale me osobne nefunguje. Prvni kolo na techto hnojkach bylo super, u dalsiho baleni se s nima nejsem schopnej domluvit. I nizke EC okolo 1 me odpaluje koreny, prcky nejsem schopen rozjet vubec. Po trech tydnech mi zacnou kytky na rustu chcipat, kvet je i s nizkym EC predusenej a dusiku se nejsem schopnej zbavit, ve finale totalne dojebany palky. Pritom teplota, EC, Ph i na vytoku v norme a vzdy prolivam kvetnik, nic neni zasoleny a kytky umiraji. Namichal jsem JidB a nalil k polomrtvym kytkam a do tri dnu neskutecne zlepseni. Neco delam spatne, ale nejsem schopnej urcit co, proto jsem se vratil k JidB i pres to, ze je nekteri nemaji radi, ale nedelaji mi problemy.


Zajímavé , nejvíce hnojky ovlivňuje vstupní voda , můžou ti tam přebývat nebo chybět určitě mikroprvky. A to pak tohle většinou způsobuje . Ono ve finále všechny hnojky jsou podobný nehledě na výrobce . Já JiDB nemusím kvůli nedostatku mikroprvků , ale znám lidi co si je chválí a neměnili by
anon8791313
C+ 2 den 12/12 vůně asi nejvýraznější a to jsou ještě prcci, hodně kladně mě tahle odrůda překvapila
anon8791313
CnH 6 den 12/12 a zatím po květu ani stopy, mrzí mě ty trojáky, ale začíná se trochu probouzet. Bohužel už jen 2 kusy, jeden navrácen na žádost matkáři.
anon8791313
GP 4 den květu, daří se jim oproti předchozímu kolu lépe
anon8791313
EB 2 den 12/12, roste celkem rychle
anon8791313
Tak a tady ještě celkové foto
anon8791313
Mrzí mě, že nejsou všechny ve stejném odstínu, holt každá odrůda asi jinak chlemtá :)
anon8791313
Panové (či dámy) prosím o pomoc se zapojením kabelu k odtahu (ventilátor TT). Do zdířky N zapojit modrý a do L1/L2 ten hnědý nebo naopak? Díky

Tak nic, už jsem našel:
L=fáze=hnědá (ten co kope)
N=nulový vodič=modrá (ten, co by kopat neměl)
Zemnění, neboli správně PE=žlutozelená (ten, co v žádném případě nikdy kopat nesmí)
BRooT
U TT je to jedno, můžeš to zapojit tak či onak
anon8791313
UP (foceno včera)

CnH 19 den 12/12
anon8791313
Celá skříň
anon8791313
SS 19 den 12/12
anon8791313
C+ 15 den 12/12
anon8791313
Zitra doplnim foto zbylych odrud, nejak me to prerusta a v boxu je celken jungle. Musim je nejak prostrihat, myslite ze hned nebo jeste cekat?

Zalivka 1,6 ml pk13/4 na l vody, 2,5 ml canna coco ab na l vody, 3 ml cannaboost a 2,5 ml cannazymu na l vody
anon8791313
EB 15 den 12/12
anon8791313
GP 17 den 12/12
anon8791313
SD 15 den 12/12
anon8791313
Ch 17 den 12/12 - oproti GP pomalejší nástup na květ
anon8791313
Ještě pro představu přidám 2 fotky z předchozího kola, kde jsem měl pouze Grape Puff. Na listech je vidět, že jsem ph metr neměl a ph ani ec neřešil. Toto kolo bude snad lepší a nad 0,5 g/watt se dostanu ;).
Pítr90
Čau, podle mě jsou to spíš následky přehnojení než špatného pH 😉
Trisuli
Ahoj, taky myslím- podle fotek to vypadá spíše na přehnojení...moc dusíku podle mě
anon8791313
Zdravím a prosím o malou radu s hnojením. Momentálně mi dochází základní Canna coco A+B a než se dostanu pro nové, musím kytky alespoň jednou zalít. O co mi jde - posledně dostaly ec 1,9 (3 ml Canna coco A+B, 2,5 ml Cannazymu, 3 ml Cannaboostu a skoro 1,5 ml PK 13/14 na litr vody). Teď bych ale mohl dát jen asi 1 ml Canna coco A+B na litr vody. Mohu dorovnat ec na cca 1,9 přidáním pk 13/14? Musel bych ho dát počítám kolem 2,5 ml na litr vody, neuškodí to kytkám?
Jinak se mi zdají kytky celkem zelené a s dostatkem dusíku, dá se takto postupně snižovat přísun dusíku kytkám? Že bych postupně nahrazoval Canna coco A+B přidáváním pk 13/14.
anon8791313
Up - 30-34 den 12/12
Zdají se mě holky trochu přehnojené dusíkem a ty největší trochu spálené vršky. Hrozně se vytáhly a nestihl jsem zavčasu zvednout světlo. Ubral jsem canna coco ab z 3 ml na litr na 2 ml. Ec zálivky původně 1,9 a nyní cca 1,75 (+-). Snad se to nedosere ještě více :/
anon8791313
Další 2 fotky. Na druhé je přismahnutý vršek od lampy.
anon8791313
A jeětě jedna poslední
anon8791313
Nezkoušel jste někdo tyto tablety? Resp. myslíte, že budou vhodné i pro kokos a hnojky Canna, nebo jsou vhodné jen pro hlínu? Zkusil bych příští kolo.

https://www.sanniesshop.com/buffertablets-nl-en.html
anon8791313
Up - zase jsem to posr..
anon8791313
další 2
AladinXXX
jak to???
anon8791313
Dovolil jsem si na 3 dny odjet a o kytky se starala žena :). Když jsem přijel, byly totálně vyschlé květníky, spodní listy žluté a opadaly. Tak půlka kytek dostala takové divné diesel aroma, když si v prstech promnu pryskyřici z listů. A navíc jsem nestihl včas zvednout lampu a trochu se spálily některé vršky. Ale už to dojedu :)

Třeba ta kytka v rohu na první fotce u druhého příspěvku se mi vyloženě nelíbí...
anon8791313
Zde SS v podepření C+. Paldy na SS nabývají na hmotnosti a po vyndání ze skříně se větve ohnuly až skoro k zemi. Vůně C+ je prostě nádherná...nějaké sladké ovoce mi připomíná.

Dnešní zálivka ec 0,65, ph 6,1
anon8791313
Pánové prosím poradte, co by mohlo být příčinou špatné vůně kytek? Viz. třeba tyhle 3 kytky. Takové diesel ostré aroma. Jsem myslel, že přehnojení, ale ec jsem nikdy neměl více ne 1,95...a ted už dostaly 2x průplach čistou vodou jen s boosterem a žádná změna.
anon8791313
Zdravím, měl bych dotaz, jak nejlépe uchovat semena, aby byla v budoucnu ještě použitelná? Stačí je dát do igelitového pytlíku a hodit do mrazáku?
anon8791313
Grrr na SS jsem na vrcholove palde nasel plisen, tak hned odstrihnuto a po rychlem pruplachu je budu muset zacit kosit.
anon8791313
Cherrygasm - foceno včera...strukturou paldy připomínaji Galactic Jacka
anon8791313
Zdravim zahradici, mel bych dotaz, na ktery se mi nedari najit odpoved. Muze se na aroma palic nejak podepsat:

- prehnojeni dusikem ci naopak jeho deficit
- prehnojeni pk-ckem nebo jejich deficit
M@gicWeeD
Seminka do lednice, ne do mrazaku a co se dusiku tyce je vetsinou deficit mensi zlo nez toxicita. Prebytek N muze zpusobit pozdejsi nakvet, deformaci kvetu, foxtails, negativne ovlivnuje i vuni a hlavne chut. Prehnojeni PKckem netusim, rekl bych ze je to spis ojedinely a bude mit spis vliv na listy formou popaleni. Deficit u fosforu se projevuje rozsahlyma sedyma flekama, nizsim vynosem a pomalym rustem korenu. U drasliku nevim presne, ale ma neco do cineni s odolnosti rostliny vuci intenzite svetla, mam ten dojem. Kdyz si to zadas do vyhledavace, urcite to najdes ;) .
anon8791313
Diky chlape, dost jsem toho tady procetl, ale konkretne k aroma toho moc nebylo.
M@gicWeeD
Jinak radim ti se vykaslat na cannu, nevim proc, ale proste se to na ni v kokosu sere. Vim ze zde ted nekdo napise ze to neni mozny, ale presne takto me skoncily posledni dve kola. Moc dusiku i pres nizky hodnoty EC, nepomohl ani 14 denni flush. Kytky zeleny jak brcal az do finise, palky maly a chut spatna.
anon8791313
Asi na tom neco bude. Na rust jsem s ni problem nemel, ale kvet nic moc...minule kolo na Biobizzu jsem byl spokojenejsi. Mam od nich skoro cele nove baleni Canna coco ab, tak ho v dalsim kole pojedu jen behem rustu a na kvet poridim neco jineho.

Tohle kolo se mi s Cannou povedl jen Super Skunk a Critical+, ostatni odrudy maji divnou vuni.
anon8791313
Neco malo z vcerejsiho proplachovani...blizi se kosa
anon8791313
Na SS nalezena plisen...ihned odstraneno
anon8791313
Uz jsem nevydrzel a MNAM. Trochu po tak rychlem ususeni kope, ale uhlikovy filtr to spravil. R.I.P. Grape Puff
anon8791313
Tohle kolo bych uzavrel, vysledek radeji ani nebudu vazit. Tak pulka nejak divne smrdi. Zkusim tedy vodni curing a neco upecu (ne ze by mel extra vliv na chut/aroma, ale aspon se matros procisti). Nemate nekdo dobry recept na nejake lahodne zakusky vhodne na svatbu? Aby hezky vypadaly ...a samozrejme chutnaly.

Dalsi kolo chystam zmenu. Na nekolik tydnu se musim zbavit boxu, tak vyuziju alespon zahradu a rizky vymenim za reg semena od mistniho mistra (alespon nebudu svitit na samce..). Na vyber jsou F13, P75 x Blueberry, GSC x Cocoa Kush, Tom Hill Haze x Cocoa Kush nebo Gorilla Glue x Cocoa Kush. Mam chut na dobry haze a k nemu jeste jeden strain. K dispozici mam cca 12-13 semen od kazde, nepujde tedy o selekci nejake dobre a kvalitni matky, ale aspon oddelim samce od samic a z nich si udelam i par rizku pro zachovani genetiky. Pocitam, ze F1 generace a samice uz pujdou do boxu nekdy hned po narezani, snad se na jejich "kvalite" nepodepise slunce (primy slun. svit je na nasi pidi zahradce jen asi 10-11 hodin...ma to vlastne cenu mit na zahrade? :)). Kazdopadne nez se doberu neceho dobreho do papirku to bude celkem trvat, zkusim tedy jeste pridat i nejakou samonakvetacku.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma