Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
MATKA-Nesmrtelnost - Klikni zde pro originální téma
MABEL
Omlouvam se za založení nového tradu,myslím že se to už tady řešilo,ale pořád nad tím přemýšlím.Je to taková spíše fylosofická otázka.
Jak dlouho muže žít matka?
Myslím si že pokud se na ni svítí pořát 18/6 or 24/0 , tak by měla dosáhnout nesmrtelnosti:frog: . Někde sem četl že nejdíl někomu matka žila 30 let:rolleyes: . Ale proč by ne dýl?

A co si myslíte o tom že jeden Ruský vědec nedávno tvrdil že biologické hodiny člověka(stárnutí) ovládají měsíční cykly. Když je měsíc třeba v uplnku, tak to tělo pozná a vypustí se nejaké hormony a mi o něco zestárneme.
S tejně tak jako nás ovlivnuje mesíc tak kytky pochopilně délka dne,světellné periody. Myslíte si že na ni muže taky pusobit měsíc?(Nebo popřípadě planety-no to je už zase něco jiného. )
MABEL
Nezobrazil se mi tady avatar. ??????
...........HMM ještě si zahulim a skusim si stim pohrát
olo
to je zajimavy ja myslim ze matka by ti vydrzela tak let max 15ale stejne bych to resil tak po 3letecha a
MABEL
to Realist
ano máš pravdu,ale ty poruchy DNA něco třeba aktivuje.
Najdu něco o tom vědci atp,
bude mi to chvilku trvat.
Taker
Matka, že může žít věčně jo? Búúúú, proč jen já nejsem matkáááá, škyt :-)
Hlava
K věku matek bych napsal pouze to , že stále mám první matky zhruba asi 3 a půl roku a budou růst dokavaď budu svítit 18/6 :eek: jsou v poho , krom momentálního "drobného" problému svilušek :) .

Jo a to stárnutí je u všech živích bytostí závislé pouze na jedné věci , jak rychle stárnou jednotlivé buňky tak rychle stárne jejich nositel a to je dáno u každého/všeho genetikou :)

Mějte se Mudr Hlava CSc :smoker:
MABEL
Zatím se mi nepodařilo najít nic o tom Rusovi ale našel sem tady takovou zajímavost k tématu:

Mírný stres prodlužuje život

V lékařských kruzích se už dávno ví, že aktivita, doprovázená či vyvolaná mírným stresem, je pro zdraví (a snad i dlouhověkost) prospěšná...

Stárnutí je neadaptvní pochod, vyvolaný nahromaděním různých poškození buněk. Přitom geny, které regulují oxidační i jiná poškození, mohou ovlivňovat časový průběh stárnutí. Například insulin hraje v dlouhověkosti úlohu procesem zahrnujícím receptor pro insulin podobný receptoru pro růstový faktor 1 (IGF1-R), jehož homolog byl též popsán v pásnici Caenorhabditis elegans (DAF-2). Ve hře tu jsou i různé proteiny teplotního šoku (heat-shock proteins), případně jejich transklripční faktory. V detailní studii prokázali A.-L. Hsu a spolupracovníci, že geny aktivované například teplem byly silně potlačeny mutacemi genů podobných daf-2. Malé proteiny teplotního šoku mají řadu dalších funkcí a v souhrnu se ukazuje, že mírný šok (tady teplotní) vede k prodloužení života přinejmenším pásnice - per analogiam snad i člověka?
MABEL
To hlava:
myslím že mě nepřísluší řešit tyto věci, nemám na to vzdělání, pokud jsi skutečně Mudr tak ti budu zatim věřit a spokojím se s tvým vysvětlením, ikdyž mě spousta věcí nesedí, ale třeba kdybych vystudoval lékařskou fakultu tak bych v tom měl jasno.

A ještě něco:
Matky předávávají svuj genetický věk na své klony. ne?
Takže nebojíš se že se ti kloníky z matek starých tři roky začnou nějak blbnout?
gunman
MABEL, rezne sa berú zo zárodočného pletiva (rastové vrcholy) a to pletivo "nevie" o tom, že rastie na starej matke...
MABEL
Ale ví, to pletivo, má ve svém genetickém kodu přesné stáří jeho matky. Teorie se opírá o to, že mladá rostlinka ze semínka ti hned nezačne kvést, ale řízek ze staré matky kvést může okamžitě.
psilos
i mladá rostlinka ze semínka může okamžitě po vyklíčení přejít do qěru, to je dost neplatná teorie, MABELE. Záleží na světlu a živinách. Dal jsem do bubleru ke qetoucí rostlině semínko, to vyklíčilo, hrozně se vytáhlo a okamžitě přešlo do qětu. Byl to minisameček.
Hlava
To:MABEL

:sun: nevěř všemu co se kde píše :) Mudr nejsem , je to takovej vtípek k tematu buněk . Ale co jsem napsal je snad známo ...na to nemusím mít doktorát stačí se trochu zajímat o přírodní procesy, evoluci , Darwina atd , neni to nějak specializovaný téma . :eek: Domnívám se že jsou to nějak zakladní znalosti každeho kdo se o tu přírudu SKUTEČNE zajímá ?!? Nebo snad ne?

evo Hlava Bunkovič :cool:
No pokud jde o stari matek tak pokud nekdo pise ze ma matku 30 let tak to neznamena ze ma tu stejnou rostlinu .... ale jeji rizek......
matka vydrzi ve spickove kvalite tak 1-2 roky... pak zacne ztracet zivotni silu..... (pokud se matka potka s nejakym vyraznejsim napadeni brouckama ci plisni tak ji vyhodte...)
drtikol
2mabel: podle toho ruskyho vedce si koupim sodik 1000W a budu na sebe doma svitit 18/6 a doziju se nesmrtelnosti! ty rusaci strasne hulej...:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma