Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
100w HPS - 4xAuto, levněji to nejde - Klikni zde pro originální téma
Broskvin
Ahoj Groweři,
po několika měsících pročítání Groweru jsem se rozhodl se též registrovat, přestat dotovat drahé dealery a vypěstovat si svou vlastní kytičku.

Omezující prvky projektu:
-Velmi nízký rozpočet (Jsem chudý student)
-Velmi malý prostor (Jsem chudý student v malém bytě)
-Nutnost minimálního odběru energií (Jsem chudý student v malém bytě v podnájmu)
-Maximální utajení!

Growbox
Postaven z kartonu ŠxHxV 40x40x130
zevnitř vylepen alobalem tak aby se vlhkost nedostala ke kartonu

Slunce:
100W HPS Son-t pia plus 2000K (10700lm)
Tlumivka HSI-SAPI 100W
Startér Layrton 60-400W
Spínací hodiny - nastaveny 18/6
Reflektor z kartonu a alobalu

Vzduch:
Přitah - Pasivní
Odtah - PC fan 90m3/h, později budou dva za sebou aby protáhly pachový filtr,
který uplácám na koleni podle návodu zde na Groweru.
Ofuk - PC fan 120m3/h na zdroji od autodráhy s regulovatelnými otáčkami,
momentálně fouká na výbojku, později bude ofukovat kytičky.

Osazenstvo:
4x Random Autoflower, v 4,5l květináčích
Už teď se bojím, že každá kytka bude jiná a budu s tím mít problémy, výběr automatu do boxu asi taky nebyl úplně skvělý nápad avšak chybami se člověk učí.

Celkově mě stavba boxu vyšla prozatím na 1900,- budu ještě ale dokupovat hnojky, nejspíš Biobizz trypack za 300,- zdá se mi cenově dostupný a aspoň nějaká kvalita to je!
SubFocus
Ahoj,

určitě fandím, ale mám i pár postřehů.

Karton jako box je už tak riziko požáru, ale stínidlo z kartonu u 100w výbojky je doslova průser na spadnutí. U zářivek a ledek bych to snad pochopil.
Prosím, ještě to zvaž, jestli se ti takto velké riziko pro trošku výpěstku vyplatí. Zvaž, že zajisté kolem tebe bydlí rodiny s dětmi, babičky a lidé jejiž zdraví ohrožuješ.

Raději zvol alespoň mammoth-lite box za pár kaček nebo minimálně jiné stínidlo. Možná bude lepší třeba kalfas, starý rozvaděč a podobně ... Stínidlo kámoš kdysi dělal z malého 5l soudku od piva a super výsledek zadačo.

A jen doufám, že nemáš tlumivku položenou na boxu :(

Prosím, neber toto jako rýpání :rejp: ale spíše jako radu ze selského rozumu.

Automat taky asi nebyla nejlepší volba, ale na poprvé proč ne. Asi lepší než no name semena z pytlíku jako já v roce 2000 :)

Přeji hodně štěstí

SF
Touma
Ahoj, teplota hpska muze byt klidnei 300 stupnu. Ses si jistej, ze chces nechat doma neco s teplotou 300stupnu bez dozoru v kartonovy krabici, navic s kartonovym stinidlem ktery je na tom tesne nalepeny? Ja mel stejne pitomej napad, ale mam CFL, ktery je teply tak, ze na nem temer udrzim ruku a stejne jsem si nakonec netroufl to nechat doma. Jak rekl SF, urcite to jeste zvaz.
Funny420
Ten karton ihned vyhoď. Sežeň si někde odřezky z osb desek (kdesi v galerii mikropěstu je boxík od sezama,který si postavil box 60x33x33 za 60kč). Ten zevnitř natři alespoň bílou barvou,alobal je na nic. Jsem taky chudý student a na box z osb desek jsem taky našetřil :D Velikost boxu je tak akorát. Já mám 100x45x45 a měl jsem problém s výškou.Jinak světlo ouk,stínidlo by ti stačilo hobby za 200kc,odtah a ofuk bych prohodil,na květ rozhodně pachàč. Najdeš tu návody i na pacháč z pc větráků :) Automaty příště neber,kup si klasické fotoperiody a jeď SCROG. Hnojiva dobrý,mám ty samé (trypack indoor-bloom,grow,topmax) a spokojenost.
Touma
citace:
Původní příspěvek od Funny420
Ten karton ihned vyhoď. Sežeň si někde odřezky z osb desek (kdesi v galerii mikropěstu je boxík od sezama,který si postavil box 60x33x33 za 60kč). Ten zevnitř natři alespoň bílou barvou,alobal je na nic. Jsem taky chudý student a na box z osb desek jsem taky našetřil :D Velikost boxu je tak akorát. Já mám 100x45x45 a měl jsem problém s výškou.Jinak světlo ouk,stínidlo by ti stačilo hobby za 200kc,odtah a ofuk bych prohodil,na květ rozhodně pachàč. Najdeš tu návody i na pacháč z pc větráků :) Automaty příště neber,kup si klasické fotoperiody a jeď SCROG. Hnojiva dobrý,mám ty samé (trypack indoor-bloom,grow,topmax) a spokojenost.


Prosimte, nikde jsem nenasel ten navod na pachac k pc vetraku. Nemel bys primo odkaz? Muj vyvod vzduchu totiz tvorej prave 2 pc vetracky a v pokoji to uz zacina po 4 tydnech docela byt citit, tak bych to nainstaloval :) dekuju
Funny420
Ahoj,promiň,ale musíš trochu hledat,nevzpomenu si,kde jsem to viděl :D zkus projet receptář,elektroniku a techniku a nebo nějaké micro pěsty,jestli to nezahlédneš v nich. Myslím,že Swei měla kdysi v nějakém tématu zajímavý pacháč. Jinak tyhle věci mi piš do PM,zdá se mi,že máš trochu problém s OT :D
Broskvin
Moc děkuji za názory!

V tomto boxu z kartonu mám kyti už asi týden, ze začátku jsem se bál, že by se něco mohlo stát, ale vše fungovalo tak jak má a tak jsem se strachovat přestal.

Přesto myslím, že jste mi docela otevřeli oči. Ještě dnes zkusím zajít do Bauhausu a zjistím jestli tam mají desky 1250x2500, koukal jsem na cenu a je to okolo 300,- což není tolik peněz, problém je v tom, že tu nemám moc nářadí. šroubováky, nožík a vrtačku na manuální pohon. Ale to nějak vyřeším.

Přeci jen za to riziko požáru to určitě nestojí..

každopádně menší update.
Teplota přes noc 22°C
Teplota přes den 28-31°C

Už teď vidím hlavní nedostatek a to ve volbě Autoflowerů a ještě k tomu každá kytka zřejmě jiný druh. Do klonů jsem nechtěl investovat, přeci jen je to dalších 500,- a semínka jsem sehnal velmi levně.
Kytičky ale rostou každá jinou rychlostí, ikdybych měl ale sklidit jen 15g tak budu spokojený na můj první grow. přecijen s přítelkyní jsme jen ,,víkendoví huliči" a tak by 15g na dva měsíce úplně stačilo.

Ještě jednou díky za rady! připojuji fotku kytiček a jdu sehnat OSB desky!
crazyben
To stínítko je dobrej punk :punk:

nějakej karton obalenej alobalem? :D

jo už to čtu, je to tak :D já bych měl trochu strach ikdyž 100w by nemělo topit zas nějak extra moc.
Pítr90
Ahoj, malý postřeh, OSB desky se prodávají i 250*62.5. na menší box včetně dna a stropu stačí pár desek. Kup tzv. klavírový pant, obyč západku, nějaké elka. Bez vrtačky se neobejdeš 😉 kup někde v obi za 600 a máš klid 😉

Kdybys chtěl vědět víc, napiš 😉
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Touma


Prosimte, nikde jsem nenasel ten navod na pachac k pc vetraku. Nemel bys primo odkaz? Muj vyvod vzduchu totiz tvorej prave 2 pc vetracky a v pokoji to uz zacina po 4 tydnech docela byt citit, tak bych to nainstaloval :) dekuju


http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=30000

tenhle mi pripada rozumnej, ale bal bych se ze pc vetraky budou malo... nejsou staveny na nejakej odpor.
Broskvin
Upgrade!
Ještě jednou vám děkuji za rady!
koupil jsem nakonec odřezky různých desek v Baumaxxu, (cena 75kč) koupil jsem šroubky panty, váleček, bílou barvu a půjčil si od kamaráda přímočarku, vrtačku a Aku šroubovák.

Dál jsem si koupil hobby stínidlo 40x50cm a hnojky Biogrow, Biobloom a Topmax od biobizz.

Dnes jsem se k tomu konečně dostal a všechno nařezal a stloukl do sebe.
Výsledkem je box 50x80x44 (ŠxVxH) uvnitř natřen bílou barvou. Odtah jsem umístil docela takticky tak, že tahá teplo rovnou od výbojky a teplota se tak uvnitř boxu snížila na krásných 27°C!

Co kyti-miti?
Současný stav je takový, že už také začínám zjišťovat, proč všichni pěstují Fotoperiody a ne mix autoflowerů!
Kazda kytka je úplně jiná, jedná sahá až ke stínidlu, přitom nemá žádné postranní větve. Mám pocit, že jsem ji zasekl když jsem jí přesadil, protože skoro týden vůbec nerostla, další dvě jsem docela ohnul a tak jsou nižší a mají docela dost vedlejších větví. Čtvrtou jsem bohužel ulomil a tak byla nahrazena úplným prvkem z okna, který je ale stejně starý jako ostatní. I přes to, že za oknem nedostal přes únor skoro žádné světlo, vytáhl se, ale přesto má malé lístky, je to autoflower a tak už se mu dělá malinký květ. Asi z něj bude max tak na jedno brko, ale přesto jsem ho dal do boxů. Nejdivnejsi je, že ikdyz jsou všechny čtyři kytky stejně staré, je ta co vyrůstala za oknem jediná co začala dělat malinký květ.

Dnes jsem se rozhodl a koupil od fair seeds (hlavně kvůli ceně) indoor mix. Cena s poštovným 400,- také se mi ale líbí, že bych vypěstovat 4 různé druhy na jednou a konečně bych mohl porovnat nějaké nové strainy! Už rok kupuju jen nějakej unknown balkon a tohle by bylo skvělé!

Mix obsahuje:
2x White Widow
1x Ak47/Northen lights
1x Black Domina
1x Great White shark
Všechno indiky, což je skvělé kvůli nízkému boxu, ale hlavně to nejsou žádný autoflowery!

Rozhodnutí
I přes děsný stav současných kytek. Není vůbec vyplněný prostor, každá kytka je jinak vysoká a jedna kytka je úplně roztomilé košťátko.
Rozhodl jsem se, že ještě nevysadím objednaná semínka, ale že dojedu první kolo těchto Autoflowerů.

1. Za prvé dělám chybu za chybou, takže dojedu tohle už marně kolo do konce, když udělám ještě nějakou chybu tak ji můžu vyřešit a nebude mě to mrzet tak, jako by mrzelo kdybych ji udělal s těmi fotoperiodami. A pro další kolo už budu o dost zkušenější a box bude přizpůsoben ideálně k pěstování.

2. Za druhé mi ani nejde o to mít extra výnos, jelikož moje spotreba je i s přítelkyní tak 4g/měsíc. Budu tedy rád i za úplně minimum a myslím, že na těch dvouch kytkáchbych mohl udělat aspoň 15g. A to by mi krásně stačilo, než bych dokončil i další kolo!

Doufám tedy, že autoflowery už začnou pořádně kvést a že koncem dubna bych třeba i mohl sklidit a začít na novo!

Jinak Teda hnojim už 1ml/1ml/1ml (grow/Bloom/topmax) do 1,5l balené neperlive vody co kupují za 4kč v Albertu.

Závěrem
Ještě jednou děkuji všem co mi psali, teď už se nemusím bát, že by něco mohlo chytit, box navíc vypadá úplně skvělé a cítím se jak profík. S tímhle musím dokázat vypěstovat nějaký tvrdý šutry a to bude sakra změna oproti těm balkónovkám který kupuju!
Extra diky Pitr90 za skvělé rady ohledně stavby boxu!
Touma
Ahoj, jsem rad ze jsi se k tomu dokopal. Nebyla to nejaka extra palka a trn rozdil mezi boxama 100% poznas, navic (podle me) muzes mit klidny soani kdyz nebudes 2 dny doma. Jinak ja ted dojizdim sve prvni kolo a dam ti radu co se mi osvecilo - na vsecko se ptej. Ja vim, ze jsem vr svem vlaknu vypadal jako totalni 13 lety nobrain, ale tim, ze jsem se opravdu n vsecko ptal, otravoval spoustu lidi v PM pokud mi neco nebylo 100% jasne jsem docilil toho, ze i na prvni kolo budu mit pomerne slusnou urodu - tedy aspon se to tak jevi. Takze otravuj ptravuj ptej se!! At se dari chlape, verim ze i na tomhle budes par gecek mit :)
Broskvin
Průběžné info

1. Foto - Momentální osazenstvo boxu. Bída a další bída. Snad tam aspoň těch pár g nadju. Taky snad už začnou kvést všechny a ne jen Okenka.



2. Foto - Stínidlo a umístění odtahového větráčku. Teplota přes noc byla max krásných 26°C! Takže problém s teplotou je už finálně vyřešen.

Prosba o radu

Jak jsem psal výš tak mám v plánu udělat si doma pachový filtr z pc větráčků.
Mám v plánu použít 2x PC fan (98m3/h) dohromady tedy skoro 200m3/h
A pachový filtr chci udělat tak, že udělám díry do uřízlé petflašky, přetáhnu ji silonkou a vložím do větši pet flašky také s dírami a se silonkou. Do prostoru mezi nimi bych nasypal aktivní uhlí. Doufám, že na to větráčky budou stačit.
Každopádně nemám místo v boxu, nato abych pachový filtr umístil tam a tak jsem vymyslel dvě možná řešení. Oba spočívají ve vyvedení vzduchu aluflexem do druhého menšího boxu kde se už nachází pachový filtr.
Potřebuji však poradit, jestli to větráčky zvládnou a jestli bude lepší
Řešení N°1 viz Foto č. 3 nebo
Řešení N°2 viz Foto č. 4

Každému budu moc vděčný za názor a jakýkoliv další nápad!
Funny420
Ahoj,obávám se,že na tohle ti ty větráčky nebudou stačit. Ono se to nezdá,ale ten záhyb v tom potrubí tomu dá hezky zahulit. Raději to připevni rovnou z boku.
Touma
citace:
Původní příspěvek od Funny420
Ahoj,obávám se,že na tohle ti ty větráčky nebudou stačit. Ono se to nezdá,ale ten záhyb v tom potrubí tomu dá hezky zahulit. Raději to připevni rovnou z boku.


Já se obávám, že i bez ohybu mu to PC větráčky neprofouknou. Sám mám dva a zkoušel jsem, ejstli profouknout blbej filtr do digestoře, 90% vzduchu se odrazí a jen tak 10%projde, teplota mi letěla nahoru šílenym tempem.. podle mě jsou PC větráčky dobrý tak na to, když nepotřebuješ pacháč
Broskvin
To pro mě není zrovna šťastná zpráva..
Bohužel jelikož bydlím na bytě, závan trávy si vážně nemůžu dovolit.
Každopádně jelikož spím asi 2m od boxu, tak větráček o 40db také nepřipadá v úvahu.

Zřejmě to bude trochu risk, ale zkusím zajít koupit aktivní uhlí a nějakou síťku a budu se snažit udělat filtr o co největších rozměrech aby to ty větráčky zvládly profouknout.
Možná to nebude fungovat, ale možná tím pomůžu mnoho mikrogrowerům kteří se potýkají se stejným problémem.
Broskvin
Tak dnes jsem zkusil na jeden PC větráček 130m3/h dát silonku abych zjistil, jak hodně se sníží průtok vzduchu a výsledek?
Bída a bída! Jsem si docela jist že z PC větráku pacháč rozhodně vyrobit nepůjde.

Na ventilátory jako UFO nebo TT vážně nemám love a asi by to bylo trošku moc na můj mikrogrow.

Chci se tedy zeptat co by jste mi poradili. Protáhl by takový pacháč třeba Euro 2? Nebo mi doporučíte nějaký jiný?
Chtěl bych investovat max 500,- a spím asi 2m od boxu, takže čím míň Db tím lepší.

Dik za rady!
Funny420
Za 500 tichý a silný větrák nekoupîš. Leda tyk VKO 100 nebo 125,ale to je celkem randál. Leda,že by to VKO fičelo jen přes den a na noc bys nechal jen pc větrák na ofuk. Není to ideální,ale mělo by to stačit,než našetříš na něco pořádného.
SubFocus
Hola amigos!

No, tvůj nejzásadnější problém budou finance. Asi na tohle neexistuje univerzální rada, protože nedokáži vymyslet tiché a efektivní odsávání do tvého rozpočtu.

Je velice subjektivní hodnota decibelů protože záleží jestli to výrobce udává - měřeno 1m od nebo 3m od - na to není standardizace. Mě třeba vadí i ten 12v větrák a spát bych u něho nemohl.

Varianty máš asi následující:
1. naspoř/investuj - kup TD Silent 250 + sonoflexy na každou stranu (můžeš zkusit třeba bazarový - mě na něm odešlo po 4 letech ložisko a výměna stála asi 250kč). Spolu s vhodným pacháčem je to nejlepší a nejjistější řešení.

Taky pak možná ještě prima klima ufo se sonem a trafem 220v na 110v pro snížení otáček na polovinu - já to tak měl a super, pěkně tiché. Triaková regulace, tt, aluflexy, euro2 a jiné srandy na to bych se já rovnou vysral - mám se rád a chci v klidu spát.

2. koupíš ten Euro 2, ale nevyspíš se, protože to je kravál jako větráček co se dává na WC. Plus k němu nejlevnější pacháč. Pak tě nasere hlučnost a zaboxuješ a připojíš sona na každou stranu, pak tě nasere výkon a stejně koupíš něco jiného - jen bude trvat než k tomu dojdeš.

3. použiješ co máš - pokud máš dva pc větráky, které budou mít trable s pacháčem, tak neorigo zbastlený podle návodu zde na groweru použiješ a dáš jeden pc 12v před něho a druhý hned za něho - tím ho mnohem lépe profoukneš - musí tento okruh být ale celkem dobře zaizolovaný (aby před pacháčem byl přetlak který se tlačí do filtru a za pacháčem podtlak který tomu pacháči pomáhá). Vím, psal jsi že jsi zkoušel silonku ale neprofouklo jí to nejspíše protože vzduch měl možnost proudit kolem nebo jinde, pokud to bude někde v rouře a pacháč bude za ním a před pacháčem další vent, tak si myslím, že by to mohlo fungovat.Možná tomu pomoci dalším venťasem na 12V. Toto vše ještě nejlépe nasázet do sonoflexy, nebo nějak hlukově zaizolovat nějakou zvukovou izolací.
Jenže je to nejisté, experimentální, ale zase úplně low-cost. Výhoda je 12v je regulace - je fakt simply a když tě bude večer srát hluk tak to regulací na ledky nebo jakoukoliv regulací na 12v snížíš, protože když je vyplá výbojka, tak snížený průtok tolik nevadí kvůli teploty a ty se v pohodě vyspíš. Meztím, co tohle řešení použiješ zjistíš, jestli chceš dál pěstovat a na základě toho zhodnotíš zda by nepřicházel v úvahu bod 1.

Toť pouze můj názor a nějaké ukázání směrů. Já sice ganju prakticky vůbec nepěstuji - pěstuji jiné rostliny a byliny pro můj žaludek a mlsný jazyk protože mě to baví a k tomu pacháč netřeba a pokud jednou za x let jedu CBD model, tak smradek nijak neřeším protože i sousedi znají moje onemocnění a ví, že si nějak pomoc potřebuji, abych přežil. To kdyby to cítili - což je možné. Jen jsem jel jen dvě kyti a pak už je stejně dal na okno a jedu zase eukalyptovníky,rajčata, chilli,koření, byliny, které pak dávám na zahradu.

Jinak je velice pozitivní, že jsi si dal říci a vzal jsi grow dobrým - protipožárním směrem :)

Ať se daří!

SF
Broskvin
Moc děkuji za názor Funny420 a posílám K+
A vážně děkuji za sáhodlouhou radu od SubFocus a posílám K+

Pacháč!

Dnes jsem nakoupil pletivo, 500g aktivního uhlí a jdu se dát do stavby pacháče.
Filtr bude mít 15cm v průměru a bude cca 30cm dlouhý. Tím pádem bude mít vážně velkou plochu kde bude moct vzduch procházet a snad ho dva PC větráčky protáhnou! Celý bude uzavřený v krabici kam jeden větráček bude hnát vzduch a druhý z krabice bude vzduch sát.

Nápad?
Jelikož na automaty svítím 18/6, ještě nejméně 6 týdnů pokvetou a včera mi konečně přisel Indoor mix semen od Fair seeds.
Napadlo mě.. co kdybych semínka šoupnul do Rašelinových tablet. dal je do boxu k automatům a za měsíc z každé z pěti kytek odřízl půlku a zkusil zasadit. Tím pádem bych mohl mít teoreticky 10kytek což by vzhledem k výšce mé skříně byl ideál!

Myslíte, že by to šlo? (Semínka jsou feminizovaná)
Funny420
Takhle velký filtr ti to asi neprofoukne :D
A ten tvůj nápad nepůjde. Můžeš si z toho nadělat klony,ale rozhodně nemůžeš počítat s tím,že fikneš půl kytky a pak to zasadíš.
jablickar
To je výhoda automatu ze v jednom boxu můžeš mít různé staré automaty protože neprepinas na květ...na ig co sleduji typky mají napr 5 automatu a nad každým mají lampu a hotovy vždy vezmou a daji nový...taky jsem to zkoušel neměl jsem sice nad každým lampu ale vždy jsem je necim vypodlozil kvůli světlu ať jsou ve výšce...z automatu bych klony nedělal...jo a v růstu se řeší vlhkost ale já to nějak neresil na ty malé jsem dal zezacatku kelímek ať jsou jak kdyby v parenisti samozřejmě průhledný a fungovalo to :)
jablickar
Jo a k odtahu já mám v boxu tenhle 150 https://b2b.haco.cz/56-av-jet
A ventilátory na veru jdou více slyšet než ten odtah...a stojí par Kč a mi funguje už skoro rok bez problému...tak ze ty menší budou ještě tizsi...a nebo jak pise funny přes den zaple jak jdeš spát zapnout pc vetraky...já to tak mám řešené v predpestu protože kousek od toho spím ale tam jsem dal úplně jiný odtah a ten je celkem hlučný 😂😂
Jálo
a co to je za semínka Random Autoflower? nebo spíš od koho? to je nějaký seno z bazaru ne? ten stonek na tý ohnutý kytce vypadá ďábelsky :D nějakej mutant ne?
Broskvin
Pacháč
Tak pacháč jsem konečně postavil.
Velká úleva přišla, když jsem zjistil, že ty dva PC větráčky ho protáhnou! Odzkoušel jsem i zapálit trochu tabáku v boxu, pach to úplně nevychytalo, zřejmě mám někde nějakou skulinu, ale pach byl oslaben asi o 80% a to by stačilo.
Problém je, že jelikož jsem dal pc větráček před i za filtr. Musel být celý zabudován v krabici a ta fungovala jak zesilovač. Takže nehorázně hluk. Sundal jsem ho a pokusím se to ještě nějak upravit.

Co kytky?
Abych odpověděl.. Tak tím že to jsou Random autoflower myslím to. Že jsou koupená z bazaru. Prý to jsou kříženci různých autoflower odrůd a je to mix. Poslal mi asi 100 semínek za 500,-
Takže si nejsem jist ani jestli to jsou autoflower, ani jestli to bude hulitelný a už vůbec jestli to není klidně seté konopí

Každopádně.. Dvě kytky mi prerostly takže jsem je vyhodil z boxu, s tím že dojedu jen ty dvě které mají hodně postranních větví a celou dobu jsem je dost ohybal.

Pár otázek

Za prvé, začaly se mi dělat skvrny na listech jedné kytky a zloutnou ji listy. Žilky jsou stále zelené. Přidávám fotku, snad mi někdo pořadí čím by to mohlo být. Teplota v boxu je 22-29°C a vlhkost okolo 40% hnojim Biogrow/Biobloom/topmax od biobizz jednou momentálně po 6 dnech 1ml od každého na litr vody. Voda je kupovana balená z albertu. Přikládám obrázky

Za druhé, kytky byly vysazeny před měsícem a půl. Přesně 8.3 a já očekávám že už by měly začít kvést. Už na nich něco pozoruji ale nejsem si jistý jestli to vzniká květ. Naopak jednu kytku kterou mám jin za oknem asi dva týdny tak má už taky takové chloupky, které jsem myslel že značí květ (připojím fotky) trošku to ve mě vyvolává otázku, jestli to jsou vážně autoflowery..

Měl jsme ještě jednu otázku ale vypadla mi.. Takže když si vzpomenu tak ji sem hodím.

Ještě jednou děkuji za odpovědi a názory všem. 🙂

Foto 1 - momentální stav skříně
Foto 2 - problém s listy
Foto 3 - Kytička na okně stará 14dní
Foto 4 - kytka v boxu stará 45 dní
Jálo
hele kámo, nic ve zlím, ale ty kytky jsou děs. chápu že nejsou love, ale právě si přílišným šetřením vyhodil 500 Kč. kup si aspoň od fair seeds 5ks za 300,- nebo to zkus tady na bazaru. podle mě zázrak, že to vůbec kvete.
Broskvin
Ahoj Jálo,
Už mám koupený indoor mix od fair seeds, chtěl jsem ale dojet ty automaty.. Když už jsme jim dal tolik času. A navíc je to prostě můj první grow.. Ikdyby to mělo být jen 10g tak budu rád.
Nebo myslíš že to mám vycházet a zasadit ty fair seeds? Co na to vy ostatní?
Jálo
Čau, no je to tvoje věc a první grow, ale já bych to asi kouřit nechtěl a těch 10g bude asi taky malej zázrak. za mě vyhodit a rozjet nový kolo. i když to dojedeš, tak ani nevíš co z toho bude...
AladinXXX
jak jsou stary ty kytky?
jakou jedes periodu svetla?
mas jen hps nebo i neco na rust?
Broskvin
Kytky jsou stazené 8.3 takže teď jsou staré 6 týdnů.
Týden byly za oknem a pak jsem postavil box a jsou dalších 5 týdnů pod HPS 100w
Celou dobu jedu periodu 18/6
AladinXXX
rozjed hned druhy kolo v prvnim
bejt tebou udalem kompromis,zacnu klicit novy semena,periodu mas dobrou,rustovku nemas,neni na co cekat,jen udelat misto,bo newim jak tam mas misto....:winner:
Jálo
citace:
Původní příspěvek od AladinXXX
rozjed hned druhy kolo v prvnim


pravda, včera jsem mu to chtěl taky napsat, ale nebyl jsem si jistej

místa je dost hoď to k tomu a jedeš 2v1
Broskvin
Tak koukal jsem na jiné growy autoflowerů a většina začíná klidně už po 3 týdnech kvést a u mých to tak stále Teda nevypadá. Nechám tam Teda prozatím obě autoflowery, ale včera jsem hodil semínka od Fair seeds do Jiffů a hned jak se vyklubou na svět tak jdou do boxu! Až trošku povyrostou tak uvidím jestli vůbec má smysl to první kolo dojet. Byla by škoda to vyhodit, ale precijen vypadá to že jestli z toho vůbec něco bude, tak to nebude za moc stát.

Diky za rady všem :)
Keir
Ja by som sa na tie rastliny asi vykašľal tiež mi prídu naozaj nejaké "nedorobené" na to ako dlho ich máš.

Fair seeds ? Moja osobná skúsenosť konkrétne s White Widow je, že tie semienka sú naozaj FÉR. Ich výnos a kvalita zodpovedá cene. Čiže ten názov je naozaj výstižný :D Ale keď nemáš veľké nároky a stačí ti taký stredný až malý výnos a kvalita, tak je to pre teba výborná voľba aj z hľadiska ceny, aj z hľadiska ostatných vecí :)

A automaty sa dajú vypestovať pekné aj v indoore, len to chce nejaký šikovný model :) Samozrejme že fotoperiody sa hodia viac, o tom žiadna. Ja momentálne skúšam Royal Cookie Auto od RQS a darí sa jej oveľa lepšie ako fotoperiodam, a to má 12/12 :D Ale pripisujem to tomu že má kratší čas kvitnutia takže rychlejšie naberá na objeme. Áno chalani mám automat pod 12/12 a nie je to preto že som hlúpy, ale chcem to jednoducho vyskúšať a porovnať, tak nehádžte kamene ani paradajky :D :D

Mám posledné 2 White Widow od Fair seeds práve zasadené tak som zvedavý že čo s nimi bude, skúšam prvý krát scrog, tak uvidím porovnám oproti bežnému ohýbaniu čo som robil v minulom kole. Boli tam 4x spomínané WW, sklízeň bola naozaj prepadák. Ale bojoval som s vysokými teplotami, mohlo to byť aj tým. Ale ja osobne už od FS nebudem kupovať nič.

Inak neplánuješ SCRoG ? V takomto boxe podľa mňa ideálna voľba. Udržíš ich presne v takej výške v akej chceš.
Broskvin
Ahoj Keire!

Zatím je tam nechám dokud se mi tam vejdou i s novými fotoperiodami, jestli se nerozjedou tak je vyhodím.

Dik za recenzi na Fair seeds, nikde jsem o té značce skoro nic nenašel, rozhodoval jsem se mezi ní a Natural seeds, které mi radil Pítr90, zvítězilo ale Fair seeds, kvůli indoor mixu, které obsahuje 5 semen a z toho jsou 4 různé druhy a všechny malé vzrůstem! To že bych mohl ochutnat různé modely mě premluvilo.

Každopádně o výnos mi nejde, mám 100w HPS, 5g na měsíc mi stačí, a kdybych pod tím světlem udělal třeba 40g což je podle mě snad reálná představa na začátečníka tak budu Mega rád. Samozřejmě čím víc tím líp, ale precijen takové množství už bych nezvládl konzumovat takže bych to stejně rozdal po kámoších.

A Teda kvalita.. Osobně doufám, že ikdyz to je Fair seeds, tak přecijen to bude kvalitnější stávek, jelikož je to indoor a budu hnojit Biobizzem. Bohužel v Pardubicích neznám tolik lidí a dlouho jsem nemohl sehnat nikoho co by něco měl. Jediný co jsem sehnal je nějaká balkónovka, kterou hulim už delší dobu a myslím že i to Fair seeds by Teda mohlo být v indoor výsledně o dost kvalitnější!
Keir
Áno je super mať viac modelov, huliť vkuse ten istý model je hrozné, takže aspoň to budete mať s holčinou pestrejšie :D Keby si toho mal moc veľa, stále je možnosť urobiť si nejaké chutné jedlo, alebo nejaku tinktúru, ktorú neskôr možeš použiť na všeličo možné. Chce to len kreativitu :)

Ja zvyknem z listov urobiť čokoládu, a som bol naozaj prekvapený, ale bombovalo to asi tak 6-7 hodín. Aspoň nemusíš páliť, šetríš pľúca, a stačí naozaj kúsok tej čokolády :D No ale joint je pre mňa taký rituál, určite to všetci poznáte.

Ja by som sa neodvážil odhadnúť že je to FS, môže to byť naozaj čokoľvek, ale ty vieš.
O tom Natural seeds som nikdy nepočul, takže neviem. Nemaj strach aj FS bude oukej, len im musíš urobiť dobré podmienky, ako vždy základ. Je jasné že trochu sa treba prebojovať k tým ideálnym podmienkam. Obzvlášť teplota musí byť fajn inak sa ti to poserie ako mne, že budú riedke ako hovno :D A mohol by si skúsiť ten scrog, nie je to nič zložité, a zvyšuje to výnos, a hlavne budeš mať pekne vyplnenú plochu a neprerastie ti to do lampy, čo by bolo ideálne :D Ale to ako to budeš pestovať nechajme na teba, ale určite si o tom prečítaj :)

Ako hlavné je aby si to pestoval s láskou, a ver mi že hneď to bude krajší stav ako keď si to od niekoho len tak vybavíš :) Aspoň u mňa je to tak.
Broskvin
Tímto uzavírám toto kolo..
Tak Autoflowery jsem vyházel, stále nekvetly.
Box je ale připraven na nové kolo, které dneškem rozjíždím!
Pokud by jste chtěli, můžete nové téma sledovat zde:
Studentův box -100w HPS, Scrog
marko48952
Ako nič v zlom ale moja rada je ako začiatočník voliť 1 strain do boxu, približne rovnaká výška aj keď podľa phena sa to môže líšiť, hlavne rovnaké nároky na svetlo, živiny. Tým indoor mixom si to moc sťažíš. Od fairu je super White widow fem za 300 5 semien a v Micro som to tu už videl aj pod sodov aj ledkou a bez nejakého extra ofuku výnos pri 100w sode a 96w ledke 40g/rastlinu. Radšej jednu poriadnu, alebo hodiť tam ideálne 4 a ísť toping. Tak by som to urobil ja a verím, že aj ako začiatočník by sa dalo na tých 4 topoch priblížiť ku g/w ta vdova je na to úplne stvorená, alebo nejaký big bud tiež tuším ma fair alebo natural seeds. Ale držím palce ukocirovat 4 rôzne strainy v micro


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma