Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Zařízení pěstirny pomůžete??? - Klikni zde pro originální téma
riskmc
Ahoj zařazují pro kamaráda pěstírnu dve mistosti 170x150 vedle sebe (340x150 rozděleny v pulce zeď na rozdělení prvni otázka nechat nebo zbourat) jediné co he vyřešeno je osvětlení bude to přímo u šité led svetlo na tento prostor. Místnost je v hospodářské budově v zime nebude tepelné soběstačná na vyhrev proto prvni otázka je jak zabezpečit teplo mistnist bude tepelné izolovaná ale jak tam vyrobit v zime teplo nejake nápady jak ? A cim? Max 1,5kwh.
Dale pak vzduchotechnika na tento prostor pach filtr atd vetraky piste odkazy na všechny veci co výše tam dali meze se nekladou rozpočet je cca 50 k českých proste takova laboratoř.
A ted druha vec je chci tam jet bud ručně zalivaniu hlinu ale spis bych dal přednost Kokos drip nápady jak to zrealizovat? Nechci po vas abyste to navrhovali proto aby ste to udělaly za me ale pomozte mi abych si z vašich nápadu vybral to co me nenapadlo vic hlav vic vi. Předem dekuji a tY co mi pomůžou ceka odměna po domluvě se dozví jaka.
Johnny Blaze
Zburat priecku,utesnit,dobre tepelne zaizolovat,kupit klimu a odvlhcovac. Ak by na vyhriatie nestacili samotne svetla tak kupit elektricky ohrievac.
Pokial budes mat dost casu tak ja osobne by som siel rucne hlinu a bio.
Ak chces silou mocou drip tak kupis 3 90L kalfasy,jeden nehas ako nadobu na roztok. Na zvysne dva polozis Nft vanu z growshopu tak ze bude odtekat do jedneho ztych kalfasov na ktorych bude polozena.
Kupis tie ihly co sa napichavaju na hadicu a cerpadlo na ktore natiahnes silonku. Jednoduchy drip co funguje relativne dobre za tu cenu. Do 3k by si sa mal zmestit so systemom pod 1 svetlo.
Trisuli
Příčku bych taky zboural a udělal jeden velký prostor. Nevím, co je to přesně za prostor, ale jaká je tam cca v zimě teplota?? Pokud klesne pod 15, určitě potřeba přitápět, LED by to nevytopily podle mě.
A co vlhkost? Nebudou se tam držet plísně??? Já svoji malou místnůstku před pěstem vymaloval barvou proti plísni a nemůžu si stěžovat. Předtím tam byla na zdi malá plíseň, oškrábal sem a tahle barva proti plísni je super- jmenuje se to Eternal In Steril.
Ať se daří!
Just
Do menšího prostoru stačí teplovzdušný ventilátor, napojený na termostat.
Pítr90
Co tahat teplo odněkud z obydlí? Už jsem viděl krbovou vložku, od které v cca 200mm trubce vedlo teplo půlkou baráku do stodoly, kde byl growroom 😉
riskmc
To bohuzel nejde a v zime cca 5 stupnu (pri zaplich 2x1000w tam bylo cca 14 stupnu a to litr topí jak svin)asi pořídíme olejové elektricky radiátor mozna dva
gantis
To teplo bude největší oříšek no,aby tě to nesežralo. Ty dva litry ti to vytopí na 14C,když to ještě není zaizolovaný?
Jaara
Tak asi záleží na míře větrání/topení. Tím myslím, že čím více se bude větrat, tím více topit a naopak. Jinak 2x 1000w v nevětrané místnosti zatopí slušně.Asi ideální kombinace topítko a termostat..
Trisuli
Tak větrat budeš muset určitě a dost- hlavně když kytky budou už velký a v květu, to budeš mít problém s vlhkostí a pokud budeš nonstop větrat, vlhkost se Ti podaří při troše štěstí srazit třeba i na 40.
Podle mě 5 stupňů je krutě málo i když budeš topit...
riskmc
Tak realizace je následující zeď bude zbořena místnost se zatrpli 5 cm polystyrenem ufo bude cca 800m3/h pachac sono reflexní folie olejové topení a vysousecka
Led 80ooo kc zateplení cca 5000 kc reflexní folie 2000 kc topení 4000kc vysousecka 5000kc ufo mam takze to platit nebudu
BRooT
Na zimu bych přehodil LED za HPS aby taky topily, a odtah snížil aby to nebralo tolik tepla
Pítr90
Čus, 5 cm polystyrenu moc izolovat nebude 😉 aspoň tu 5tku přes sebe, tzn. 10 cm 😉
RopakCZ
já mám 120*120*200 okolo 8 cm vata a 400 w to při -10 vytopí tak na 25, při 600W mi už musí běžet ventilator s tep. čidlem jinak to vyskočí na 35 při -10
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od RopakCZ
já mám 120*120*200 okolo 8 cm vata a 400 w to při -10 vytopí tak na 25, při 600W mi už musí běžet ventilator s tep. čidlem jinak to vyskočí na 35 při -10

To ti ale nejede odtah, ne. Pochybuji, že pokud bude v okolí -10, tak ti to udělá 25 😉
RopakCZ
Světe div se ale udělá, ta 600 W topí kraně. odvětrání mám zapojené na termozásuvku s neustálou upravou otaček a nastavením minimálního odtahu, takže odtah je podle teploty ale vždy jede minimalně na nastavené minimum. a i polystyren 5 cm izoluje krásně. Na box to stačí,
FlexInk
Ahoj! Take si myslím že 5cm bude málo pokud je to v hospodářské chladné části. Zkusil bych těch 10 a napenetrovat zdi proti plísni kord pokud je to starší objekt. :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma