Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: 1 [2] 
80x80x180, 250W, 4x WW, 5x Black dog, 1. pěst - Klikni zde pro originální téma
jablickar
citace:
Původní příspěvek od Adamina420
Nemám to přímo v pokoji, je to taková samostatńa místnost a je tam tak 16-17stupňů, ale v boxu mám tak 14 a teď mi to zvedlo na 15 to topení, takže to chce vymyslet nějako líp, jinak to topení nemá moc cenu

Proč netopis tu místnost ? Nekoupis ohřívač který bude mít termostat a bude ti držet v místnosti teolotu třeba 20 stupňů ? To topení malé ti nevytopi...pokud budeš chtit poslu odkaz to topení stojí asi 300-400
Pítr90
Ještě mě napadá zpomalit odtah. Beztak ti tahá všechno teplo pryč. V nouzi to jde i v noci bez odtahu, dát ho jen na 15 min každé 2h 😉 ofuk uvnitř 24/7 samozřejmě 😉
TommyH
Jak bylo řečeno, porid si nějaký regulátor (tryakovy seženeš za pár korun) a stáhni odtah na večer třeba o polovinu a topitko dej přímo před přitah vzduchu, pak samozřejmě poradny cirkulační větrák aby se teplí vzduch stihl pořádněv boxu promíchat a nešel ti přímo odtahem ven. Časovač NE, budeš je stresovat... Chvíli budou mít 18C chvíli 25C...
Samozřejmě že ti celou místnost nevytopi topitko s pár waty. Bez pH a ec metru, obrovská chyba. Já měl minimálně bez metrů vážně velké problémy. Přitom oba meraky se dají objednat z Aliexpress za tři stovky, předražený Milwaukee za litr který měří úplně stejně je vyhazování peněz. Používat kohoutkovou vodu když máš možnost dešťovky je taky blbost. Velká většina domácností má vodu naprosto nevhodnou a zadelavas si do budoucna opět na problémy. Moje kohoutková odstát voda má třeba ec astronomických 0,9, taky sem jel jako frajer bez Ec metrů a než jsem si jej pořídil, tři kola po sobě, pravidelně třetím týdnem od přepnutí mi kyti začli prestavat přijímat živiny a měl jsem problémy. Když pak konečně přišel měřák, Ec výtoku bylo 5,9 a to bio hnojiva mají malou vodivost a hnojil jsem poloviční tabulkové dávky...
Tak ty tři kila obětuj, jinak budeš řešit každé kolo nějaký problém.
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od TommyH
porid si nějaký regulátor (tryakovy seženeš za pár korun) a stáhni odtah na večer třeba o polovinu
Tak ty tři kila obětuj, jinak budeš řešit každé kolo nějaký problém.

Ten regulator bych nepouzival , na odtah to neni urcene !
Muzes si lehce odpalit odtah. :D

Regulator primo na otacky stoji par tisic.
Pítr90
Neodpálí 😉 mám ho na odtahu 2 roky 😉
TommyH
Madical: To máš pravdu, některé motory (hlavně Ufa) to nemají rády, a snizujes jim životnost cca o 50%, nehledě na to že pak příšerné bzučí. Každopádně, jak sám píšeš regulovat otáčky správne lze jedině regulačním autotransformátorem který nemění narozdíl od tryaku kmitočet ale přímo napětí, takže plynule měníš 0-100% (bez bzučení). Jenže nový stojí od 4,5tis nahoru a na to každej jaksi rozpočet nemá. Takže proto jej ani nezmiňují. Já sehnal z bazaru ruskej rv. 91 za 500,- a funguje bezvadně 😀.
Nebo je tu ještě varianta, napojit oddtah na 110V trafo... Ale pokud pan není elektrikář, tak to asi nemá smysl nějak rozvádět 😀.
Adamina420
Ahoj, tak teplota se vyřešila tak nějak sama, jak se oteplilo. Pomohl i stažený odtah. To topítko vrátim, představoval jsem si od toho moc a je mi tak nějak k ničemu doma. Jak jsem měl problém s nízkou vlhkostí, tak teď mám problém s vysokou vlhkostí :D (70%) snažím se místnost větrat, ale už tak 3 dny je to stejné. Hnojky dávám tak nějak podle tabulek akorát na fishmixu ubírám. Zálivka je 0,5l na kytku každý den, někdy když je to pořád hodně vlhký, tak je zaleju jen trochou děšťovky a pořádně zaleju zase druhý den. je to 13 dní od přepnutí a zatím mi nepřipadá, že by si jim chtělo přepnout, tak snad pohnou. :D
AladinXXX
trpelivost mlady padavane se musis naucit............(pak toho jodu smaznu)
Adamina420
Tak náznaky květu se už objevují :) Chtěl bych se zeptat. Jak dlouho si myslíte, že bude kvést ten zatoulaný automat? Teď mě tak napadlo, že mu dávám stejný hnojky jako ostatním holkám, měl bych mu dávat něco jinak? Hlavně nechci propásnout proplach, aby to koštilo. :D Ještě mě trápí ta vlhkost, nerad bych plíseň. Je nějaký způsob jsk snížit vlhkost krom odvlhčovačky? Místnost se snažím větrat, ofuk frčí, ventilátor taky...
Adamina420
Nikdo žádné rady ohledně vlhkosti? Když svítím tak 65% a když ne tak 100%, místnosti se mi dokonce začala dělat plíseň, bojim se o kytky, ale moc řešení jsem nenašel krom odvlahčivačů za 3000+. Když jsem v růstu chtěl 80% vlhkost, tak jsem musel koupit zvlhčovačku protože tam bylo 35%, teď když chci 35% tak tam mám úplný nesmysly...
GrowPlace
Jedine odvlhcovac.
Zkus mrknout tady, maly a jednoduchy. Neni drahy.
https://www.growcity.cz/produkty/od...c-mini-cornwall
Growoli
Ty mas odtah vyvedeny urcite do te stejne mistnosti ze?musis hodat aby to slo pryc,jinak krom silneho odtahu a nebo vykonne odvlhcovacka ktera zere 400w vejs ti asi nic nepomuze
Adamina420
Mám to do stejné místnosti no, když mám otevřený okno, tak to akorát dám do ventilačiky, aby to aspoň těch pár hodin šlo ven, snad se oteplí, abych mohl větrat víc. Groplace, máš na to nějaké reference? Koukal jsem na tyto levné a lidi psali, že jim to moc nepomohlo, ale zase je prqvda, že já to mám místost tak 2,5m x 4m a vylhksot fskt vysoko, tak by to něco mohlo vysát. Známej si jich kupoval pár do baráku, tak zkusim, jestli by mi to nepujčil aspoň než dokvetu, objednat si to můžu kdyžtak přímo u tebe?
AladinXXX
Topit a vetrat...
Taky bojuju,kdyz topim a nevetram ma 70-80%.kdyz vetram a topim dostanu se na 50%.koupil jsem ten zberac od ceresitu(stoji trikila)ten mi to srazi o deset procent.mam dva,tablety do toho jsou drahy a vydrzi tak 10dni.kdybych hned koupil odvlhcovacku za patnact kill udelal bych lip.....
Adamina420
No já si nekoupil přímo ceresit, ale něco trochu jinýho, prý to má fungovat úplně stejně, ale zatím to moc nepomohlo, ale není to tam ani den, známej mi pujčí nějakej elektrickej, tak ten snad pomůže :)
GrowPlace
citace:
Mám to do stejné místnosti no, když mám otevřený okno, tak to akorát dám do ventilačiky, aby to aspoň těch pár hodin šlo ven, snad se oteplí, abych mohl větrat víc. Groplace, máš na to nějaké reference? Koukal jsem na tyto levné a lidi psali, že jim to moc nepomohlo, ale zase je prqvda, že já to mám místost tak 2,5m x 4m a vylhksot fskt vysoko, tak by to něco mohlo vysát. Známej si jich kupoval pár do baráku, tak zkusim, jestli by mi to nepujčil aspoň než dokvetu, objednat si to můžu kdyžtak přímo u tebe?

Je to celkem nove zbozi u dodavatele, takze zatim zadne reference nemam. Pokud mas moznost, tak si tu odvlhcovacku pujc a vyzkousej. Vetsina kluku jde radeji uz do tech drazsich z elektra, uvidis sam jak bude vlhkost vypadat pri pouziti toho odvlhcovace a potom se muzes rozhodnout jestli ho budes chtit.
AladinXXX
Znama ma taky eletrickej,zere asi 250w a prej funguje suprove,ale ja jsem chtel usetrit eletriku.
Ja jsem jakoze v poho,ale ty byss to mel zacit resit hned,vcera bylo pozde...
Growoli
Mrkni na trotec24.cz maj to v nemecku ale posilaj to sem,maj aj cesky stranky,a luxus ceny...doporucuji od 1000kc vejs aspon....ja mam za 2500 a luxus vycucne to vlhkost ein zwei
AladinXXX
Growoli kolik ti zere wattu?
Adamina420
Tak zatím jsem tam dal tu malou elektrickou, zatím se zkusím poohlídnout po něčem lepším.
Growoli
Ja uz to mam vyvedeny ven tak uz tu super vykonou nepouzivam...ted ju ma bracha ve sklepe mel tam vlhko ale je to tahle...
Maximální odvlčovací kapacita: 10 litrů / 24h
Množství vzduchu: 110 m³/h
Ideální pro pokoje o rozloze do: 15 m² / 37 m³
Provozní teplota okolí: 5 - 32 °C
Provozní vlhkost okolí: 20 až 80 % r.v.
Napětí: 230 V / 50 Hz
Příkon: 0,25 kW
Zásobník na vodu: 2,3 litru
Hlučnost dB (A): 43
Rozměry (D x Š x V): 220 x 365 x 490 mm
Hmotnost: 11,1 kg
Growoli
Tamta ma vyhodu,ze se da dat vyvod ven do barelu treba,takze se nemusi furt vylivat....Jinak mam jeste tuhle slabsi a staci taky...ale je o dost slabsi
Zabraňte šíření vzdušné vlhkosti využitím odvlhčovače od společnosti Beper. Zařízení účinně zvládá redukovat vzdušnou vlhkost, a to až 600 ml vody za den. Vyjímatelný zásobník na vodu pojme 2 litry tekutiny, takže ho není potřeba vyměňovat každý den, ale pouze dvakrát či třikrát do týdne, jak si vzpomenete
Growoli
Prvni zere 250w a zvladne 10l denne a druha 60w a 600ml denne ale koukam ze uz se ten beper neprodava,ale na tom trotecu urcite bude neco podobneho
Adamina420
Zdravím, dnes je to 22 dní od přepnutí. Vlhkost se trochu zlepšila, víc větrám, bohužel na úkor tepla, teď je to 50% vlhkost při světle a zhruba 85% při tmě, snad to bude ještě lepší. Holky mi hrozně přerůstaj, bojim se, že se mi tam zachvilku nevejdou. Začínají mi žloutnout konečky listů. To bude přehnojení? příště jim dám čistou zálivku a uberu na hnojivech. Ten zatoulaný automat už tak 4 dny krmim jenom vodou, občas začínají i hnědnout trichomy.
Adamina420
Ahoj, hlásím se po delší době, bohužel s menším problémem. Na jednom Black D.O.G. se mi začly oběvovat takové hnědé skvrny, jen na jednom. A na WW mi žloutnou konečky listů, ale to si myslim může být přehnojení viz 2. a 3. foto. Je to 40 dní od přepnutí. Vlhkost mi kolísá od 40% po v extrémních případech k 70%, záleží jak větrám, teplota přes den 23-25°C a v noci 17-19°C. Prostříhal jsem spodní větve, byly hrozně žlutý, asi málo světla? a aspoň to není takový křovinec. Popadalo mi hodně listí, ale to je taky normální si myslim.
Adamina420
další fotky
Adamina420
Automat jsem dneska už pokostil, takže tam mají holky dost místa, sušit jsem to dal do skříně kde je tma a teplota okolo 19°C, zítra se pokusim najít nějaký malý ventilátor, aby tam proudil vzduch. Ostříhal jsem zatím jenom větší listy. Kdyby jste měli jakékoliv připomínky nebo rady, pište. je to moje první kolo, takže se může stát, že nevím něco co je úplný základ, díky :)
Growoli
Joo máš to lehce prehnojene, jinak Listy opadávají že spodu to je normální... Spodky jsou světlé přesně jak říkáš z nedostatku světla... Nemá cenu je tam nechávat... Max na Hash... Hnědé skvrny jsem nespozoroval ale dělá to nedostatek vápníku
atletico
Su ludia co tvrdia ze preplach by sa mal robit kazdy mesiac..Jedna zalievka bez hnojiv tu rastlinu nezabije..problem je aj to ph ktore davas naslepo..stale tie iste deficity
Adamina420
Je to na té první fotce, nedostátek vápníku a hořčíku se mi projevoval, když jsem hnojil dešťovkou, pak jsem začal z kohoutku a vše se spravilo, tak kdyžtak koupím calmag nebo něco
AladinXXX
calmax od groteku je dobrej za par šupů
BRooT
citace:
Původní příspěvek od AladinXXX
calmax od groteku je dobrej za par šupů

Souhlas , funguje i při velké teplotě
Adamina420
Tak jsem objednal ten Cal max, snad dorazí co nejdříve. Po 3 dnech vody jsem jim dal zase hnojky, ale už míň, dal jsem 2ml/l bloom, 2ml/l bioheaven, 2ml/l alg a mic a 3ml/l topmax. Taky jsem si všiml, že u jedné kytky mi už hodně zhnědly trichomy, zničeho nic. Přitom to je kytka na které je toho nejmíň, neměl bych jí dát už radši proplach, aby aspoň to něco málo co na ní je mělo dobrou chuť? Na dalších 2 je jen pár hnědých trichomů všechny 3 jsou Black D.O.G., jestli už fakt začínájí být hotové, tak to výnos nic moc, WW si zatím vesele kvetou :)
Jálo
Black DOG jsem jel minulé léto a nebylo to špatný. Já už jsem teda starej prohulenec, takže mě je tak něco neodrovná, ale není to špatný model. Je po něm takový čistý a docela vysoký HIGH, hodí se do společnosti. Chuť byla excelentní, něco jako ovocný bombóny. Sklízel jsem kolem 60 dne, přesně už si nepamatuju. Kytky byly cca od 40 dne hodně do tmava, taková černo fialová barva a nebylo to nízkou teplotou, je to zkrátka tmavá genetika. Palice byly jak kameny, nikdy jsem neměl tak tvrdý jako tady. Výnos nebyl špatný, ale nevážil jsem.

Je to tvůj první pěst, tak nevěš hlavu, zase tak špatný to není. Určitě si pořiď PH metr. Nečetl jsem to tady úplně všechno, ale ty PH papírky jsou na hovno. Já měl první PH metr z Aliexpressu za 150,- a vydržel mi 2 roky, takže věc peněz to snad není.
atletico
Tak nejak..staci ak na zaciatok kupis nejaky lacny ph meter..tiez kym sa s tym naucis robit(ako skladovat sondu,ako a kedy kalibrovat atd) Bola by skoda keby si kupil nejaky profi merak a za 3mesiace by si ho odjebal lebo nemas skusenost ako s tym zachadzat..su to citlive zariadenia..netreba sa toho bat
Adamina420
Tak odpoledne zkusím objednat z aliexpresu, při nejhoršim přijde aspoň na další kolo, večer holky vyndám z boxu a vyfotim vám ty co dorzrávají
BRooT
Nemusíš z ali expresu . Obyč Milwaukee vyjde na 900 z bazaru za 500
Jálo
Já ho kupoval nedávno v akci za 650,- na bio farm, teď je za 750,-. Z aliex ti to přijde až za měsíc, to je nevýhoda.

https://www.bio-farm.cz/ph-ec-metry...lwaukee_ph_600/
jablickar
Kup nový :) dá se koupit jak pisou kluci za 650-750 to není nějaká velká částka k tomu si vem zrovna kalibrační roztoky a mas klid :) z ali člověk musí čekat...
Growoli
Já mám z alli a nemůžu vynachválit... Ne ty tuzkovy, ty jsem měl dva a oba chcípli jeden Milwaukee za 1700 A sel srát... A to jsem ho udržoval v roztoku a čistil... Vše jak mělo bejt... Vydržel půl roku... Pak už se nedal zkalibrovat... Měl automatickou kalibraci... A druhej taky mrdat ,pak jsem koupil z alli něco na způsob bluelabu.. Prostě krabička a z toho kabely se sondama... Za 600 a náhradní sonda stojí 200...v Česku dáš za sondu jak za novej pomalu
Adamina420
Už jsme objednal z ali, tak si na něj počkám, snad se nic neposere. Tady vám dám fotky jak vypadá ten black dog, stejně vypadá ještě jeden a zbylé 2 kytky je max jen pár hnědých trichomů. Na kytce je všehovšudy snad 5g a už zraje, mám to zatím nechat nebo začít s proplachem, ať si užiju aspoň těch 5g? :D je to nějakých 43 dní od přepnutí
Growoli
Chtělo by to mikroskop, ale vypadá to tak na týden do konce... Hele prostě zalivej už jen vodou ...ono to v tom médiu bude mít dostatek živin a i v listech ještě,na výnos to mít vliv už nejspíš nebude... Nebyla zastíněná ostatníma?nebo to může být takový phenotyp...taky jsem měl něco podobného teď, byl to pineapple chunk od barneys farm
Growoli
Ale abych tě uklidnil tak to celou dobu vypadalo marně až snad ten poslední týden když se to proplachovalo tak se to nafouklo
Adamina420
Dneska když jsem je chtěl zalejt, tak i po dvou dnech u těch 2 black dogů byla dost mokrá hlína a to jsem je nezalíval nějako moc. Mám j zítra vyndat z boxu a dát jim proplach, i když je třeba medium pořád mokrý nebo počkat až doschne a pak až proplach? díky :)
AladinXXX
nechat proschnnout..........
Growoli
Jj souhlasím s Aladinem,zalevat až to proschne, intervaly zalévání taky můžeš prodloužit
Adamina420
Ok, díky moc. Pomalu už začínám přemýšlet co tam dám další kolo, máte nějaké seedbanky nebo i konkrétní strainy, které byste doporučili? Chtěl bych jich dát do boxu zase asi 9, spíš klasicky feminizovaný než auto a pokud možno ne nějak náročný, zas tak moc si ještě nevěřim. Auto bych chtěl zkusil outdoor, tak jestli mi taky doporučíte něco. Ven dám asi 4 kytky nebránil bych se kdyby každý strain byl jiný, abych toho zkusil co nejvíce :)
Growoli
Já dával dycky dva strainy treba,ale věř že je lepší mít jeden... Půlka třeba rostla min než druhá a pak z toho byl nízký výnos třeba... Ale jestli máš možnost pokládat kytky aby byli ty menší výš tak by to šlo.... Já zase takový možnosti nemám, jelikož mám autopoty.... Za mě určitě White widow od dutch passion nebo big bud či nějaký crosss s ním... Třeba caboose to je big bud x trainwreck, Chronic je taky pecka... Dále třeba shiva skunk ,northern Light, ice, Jack 47,critical +2.0,moby Dick...je toho dost a spousty co bych chtěl jet...Když pojedeš víc strainu, tak aspoň drž stejné nebo podobné parametry... Jako poměr indika /sativa... Délka květu atd... Abys nedal 80%indiku a 90% sativu k sobě
Adamina420
Do boxu chci dát určitě jeden strain, ven bych jich chtěl dát víc, tam budou mít místa dost :) zatím jsem koukal na NYC diesel, ten se hodně líbí, ale zase je dost drahý. Dále orange bud, nebula nebo ta shiva, klidně piště další možnosti/zkušenosti :)
EDIT: neměl bych na to založit zvlášť vlákno třeba v odrůdách a šlechtění?
nikolajmorozov
citace:
zatím jsem koukal na NYC diesel, ten se hodně líbí, ale zase je dost drahý
cena se ti vrati kvalitnim kourenim. :)
Adamina420
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Myslíte, že je blbost si s dalším kolem v boxu předpěstovat 2-3 týdny podle toho jak bude místo automaty, který bych pak na začátku dubna dal ven? Zajímá mě, jestli by přežily ten stres a jestli to má vůbec smysl. Díky :)
nikolajmorozov
na zacatku dubna urcite ne..:D koncem dubna je dej klicit a po 15. kvetnu je soupni ven. predpestovat automaty je myslim zbytecny, hlavne je i trochu potreba aby se kytka tahala za svetlem a mela diky tomu o trochu vetsi vynos.
BRooT
Za mě proč ne ;) Automaty rostou prostě 28 dní a pak začnou kvést ne ? Nebo tak nějak, když je v Indooru za 28 dní hodně vytáhneš tak pak můžeš sklidit hned v červnu. Já znám opačný postup, že si dávají na outdoor v květináčích předpěst a pak to dávají do indooru ... Ale je tam riziko plísně/breberek
jablickar
citace:
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Myslíte, že je blbost si s dalším kolem v boxu předpěstovat 2-3 týdny podle toho jak bude místo automaty, který bych pak na začátku dubna dal ven? Zajímá mě, jestli by přežily ten stres a jestli to má vůbec smysl. Díky :)

taky to budu delat ze dam do predpestu asi na 3 tydny automaty a pak pekne na balkon na slunce na kvet

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma