Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, toto je můj první grow, takže ocením jakoukoliv radu, budu přidávat postupně fotky. Teplota se mi zatím drží okolo 29°C při svícení, ráno půl hodiny před zapnutím mi to ukazovalo 18°C. Starosti mi dělá vlhkost, která se drží pod 40%, zkoušel jsem tam dávat sklenice s vodou, ani to s tím nehlo, stáhnul jsem odtah, ale tomu taky moc šanci nedávám. Zvlhčovačka mi kdyžtak přijde s trouchou štěstí úterý-středa, jediné co mě napadlo je, jak tu někdo psal udělat kytkám takovej menší "stan" z fólie, aby to drželo vlhkost. Taky bych se chtěl zeptat, kdy bych tam měl začít dávat první hnojení, zatím to zalívám přes injekční stříkačku, abych to nepřelil. Kytky jsou v hlíně od včerejška, 2 jsem přidal teďkon a 2 tam dám ještě dnes večer/zítra ráno, až bude silnější klíček. Díky za radu a kdyby něco nebylo jasný, ptejte se
STAN: diamond box 80x80x180
SVĚTLO: 250W MH, 250W HPS
ODTAH: TT100, 145/187m3, 100mm
PŘEDŘAD.: lumii 600w
MEDIUM: plagron light mix
FILTR: Prima Klima mini 240m3
KVĚTINÁČE: 6,5l
HNOJIVA: Biobizz- Alg-A-Mic, Bio Bloom, Fish, mix, Bio Heaven, Top Max a Canna
Rhitonic
KYTKY: 4x White widow a 5x Black D.O.G.
Presne tak, pachac je tedka uplne zbytecny.
Vhkost v boxu te ho rychle znici, uhli zhrudkovati a nebude zadrzovat pachy.
Pachac davam az cca po tydnu kvetu, jakmile vyndam z boxu zvlhcovacku.
29C VS 18 C jsou mi pripada jako velky vykyv teploty.
V noci 18C OK , a za svetla 23-25 C je ideal , asi bych zvysil tu nocni teplotu aby tam nebyl tak veky rozdil klidne muzes na 20-22C,
Nepises jakou mas hlinu ale predpokladam ze ji mas predhnojenou, na nejakou dobu, tak mas jeste s hnojenim cas. Prvnich 14 dni vubec nehnojit!
Pouzivas Biobizz coz je moje parketa , bylo by pro tebe uzitecne abys sis precetl me vlakno o Organice abys nedelal zbytecne chyby.
Misto Canna Rhitonic bych ja dal prednost Biobizz root-juice, je vzdy lespi mit vse od jedne znacky. Michani znacek dela nekdy neplechu ale predpokladam ze konkretne tohle bude snad ok, je to tez organicky tak by snad nemel byt problem.
Misto Fish-mixu bych ja pouzil Biobizz grow.
S tim fish-mixem jsem mival problem.
PH se snizuje kys. citronovou ne dusicnou.
Mas tam i jak spravne a jednoduse zalevat.
Na vsechno na co se tady ptas tak je popsano ve vlakne , strucne a jasne.
At se dari.
Naposledy upravil Madical-Strains 15-12-2018 v 11:21 AM
Hlínu mám plagron lightmix, předhnojená minimálně. Zvlhčovačku asi budu objednávat, protože se mi drží vlhost okolo těch 40%, spíše méně. Nějaká doporučení za dobrou cenu? . Nad sklednicema jsem uvažoval, ale dost se bojím, aby jim tam nebylo moc teplo, přeci jen v boxu mám vyšší teplotu než bych měl a nešel by na ně ofuk. Otevřel jsem tam teda okno a oddělal pácháč, tak uvidíme, jak klesne teplota.
Původní příspěvek od Witcher Ahoj, pokud nepoužíváš skleníček a nepoužíváš zvlhčovačku ( já ne), pak se mi osvedčilo na takhle malé kytičky dát na začátku skleničky.
Ne sklenicky ale urizle pet-lahve s dirkama kvuli vymene vzduchu.
No nevím, dělám to jak říkám, výměna vzduchu 1x denně odkrýt. Ale Madi ty používáš zvlhčovačku, já mám podobnej problem, jako on - vlhkost kolem 40ti procent, mám dřevostavbu. Dokud jsou maličké, řeším to těmi skleničkami, jakmile se kytí chytnou, odendám a pravidelně postřikuji, když se rozrostou, udrží si sami kolem 60ti procent, pak jim jen občas udělám rosu
Čau, na zvlhčovačku se můžeš zatím vyprdnout, já ji třeba vůbec nepoužívám 😉
Jinak mi není jasný, jak můžeš mít takové rozdíly v teplotách. Pokud máš 18 °C v noci, tak by to 250 nemělo na 30°C vytopit, pokud máš v pohodě ventilaci.
Jinak podle mě není nejlepší volba sázet rovnou do velkého květináče, blbě se hlídá zálivka, lepší je postupně přesazovat. Začít třeba v půllitrovém, pak 3.5l, pak až 6l.
Pro Mediho: psal jsem ti pm s připomínkama k tomu organickému pěstování, ale zřejmě nedošla 😉
Těm výkyvum taky nerozumím, teďka s otevřenou ventilačkou v místnosti se mi drží teplota okolo 26°C (bez otevřené klidně lehce přes 30°C) a ráno 10 minut před zapnutím lampy mi to ukazovalo 17°C a to se světlem vypínám ještě ofuk, což taky asi není úplně nejlepší. Jinak dneksa ráno mi už všechny vylezly na světlo
V místnosti se netopí, sonda je jak na obrázku výš, teď jsem jí nalepil na stěnu a ukazuje to přibližně stejně, pomáhá tam teď to otevřené okno a odtah na max už je
Tak do boxu budu muset dát přes noc asi nějaké topítko, nějake nápdy, co použít? přes den s otevřenou ventilačkou v místnosti jsem držel krásných 24 stupňů, asi 4 hodiny před vypnutím světla jsem ji zavřel, aby se místnosti stihla prohřát, ale ráno před zapnutím světla v boxu 16 stupňů ( v místnosti 17, nechápu 😀 )