Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: 1 2 [3] 4 
12x Kush BOMB/GQ120, 600W, RW, 2x TOPSPIN, METROP - Klikni zde pro originální téma
JetiX
TO je výtok :D
Luise
To jsou luxusni hodnoty i teplota je perfektni.. Nebo se ti to nezda? EC bych rekl ze s tou vodou 0,3 je na tabulkovy hodnote. Me AH pridaj taky 1. A 1,3 v tyhle fazi taky dobry, muze to jit az do EC 2 zalezi na odrude, svetlu, prisunu cerstvyho vzduchu.
A plisen se uz taky uracila chcipnout?
JetiX
Neviem, toto robim prvýkrát :D aj to tak vyzerá. Nemôžem sa dočkať na druhé kolo, to bude o inom.

Svetlo aj vzduch všetko je super, s tou plesňou som nič nerobil, ani neviem, čo by som s tým mal robiť. Inak to ph klesalo podľa mňa preto, lebo sa to polievalo často a nestíhali schnúť tie rohože, stále neviem pochopiť ako mám nastaviť ten zasraný timer aby to polieval jedenkrát denne a vždy ráno, teraz som zmeral výtok (lebo teraz niekedy polieval druhýkrát), ph bolo 6,1 a ec 1,78 proste to nakkt polieva.
Ak to niekto ovláda tak mi to kľudne môže dať do pm súkromne za karmu.

Mám tu ten 3% peroxid, ale čo s tým? :D do žbrndy to asi liať nemôžem, možno lokálny postrek?
Luise
Rano EC 1,3 a odpoledne 1,8 ? Ze by ty kytky zrali tak malo ve 20 dnu? Odpar pokud nejakej je nemuze tohle udelat. No tak prilej do bandy vodu a uprav to na EC 1 mozna 0,9.
S tim 3% peroxidem. Normalne do zalivky ho davam. 1ml na 2 litry. Ja mam 30% takze ty 10ml
Na tu plisen jsi to mel udelat pri tom pruplachu. Ale ted do konve a zkus 15ml na 10 litru, urcite by to sneslo i vic, ale nemam to vyzkouseny a nejsou to moje kytky. To si musis zkusit sam treba na jedny kytce kolik snese a nebo nekde zapatrat. Ten kluk tady rikal ze za den zmizela, ale koreny se musi jeste zregenerovat potom.
Luise
Jetixi ja bych uz ztratil nervy stim..hodil bych pod odtok kalfas do nej cerpadlo, napustil a jel recirkulaci. Bo porad vychytavat hnojky aby se to nezasolovalo neskutecny... Me v NFT i kdyz kytky nezerou tak v tom objemu vody co tam cirkuluje plus to ze mam hladinomer a samo se to dopousti, tohle resim az po nekolika dnech... ze doleju vodu a ono se to automiticky tou recirkulaci naredi a proplachne.. Prijde mi ten drip bez recirkulace slozitej. Nechat takle bezet treba hodinu a vypnout, nechat proschnout jak chces a zase rano hodinu. Ten sud vyvysit, dole navrtat diru natahnout do kalfasu hadici a tam dat zachodovej hladinomer. A mel bys to jak ja v podstate. Recirkulacni drip a s pridavnou doplnovaci nadrzi...
Ajtaktak
Ten drip nie je vobec zlozity :D

A kde pre krista pana si vzal ze na drip sa polieva raz denne ? :D Ako.. mozno to funguje, ale toto som nikde nevidel :D Ved este aj pri ebb and flow sa zaplavuje niekoľko krát denne.

Vobec ti z rohoze nemusi vytekat.
Mne ako je tyzden dlhy pri zalievani nevytecie nic, iba to na konci tyzdna preplachnem, alebo pri kontrole pustim kontrolovane cerpadlo kym nepretecie nieco. Ved si prejdi stare navody co tu ludia este pestovali v libra truhlikoch dripy ako mali nastavenú zálievku ?
A pre boha časovač - čerpadlo. Čo sa na tom nedá nastaviť ? Ak mas nejaky specialny system na polievanie počas svetla, tak to neviem načo si ho kupoval :D keď pri indoore vies presny cas kedy sa ti zažne.

Kym som sa nezacal venovat pestovaniu som nevypestoval ani mrkvu u dedka v zahrade a iba z poznatkov co su tu na fore som dotiahol uz par uspesnych kol.
Mne to pride tak ze si nakupil vybavu za XY penazi a cakas ze sa to naucis za behu. Ale pre boha studuj a hlavne kazdy problem si skus vygooglit alebo pouzi hladať tu na fore. Tu najdes naozaj vsetko a duplom ak sa jedna o drip. :)

EDIT: Ospravedlnujem sa ze som v tomto prispevku pouzil par krat bozie meno nadarmo, ale Jetix naozaj tu ludi uz zacinas presviedcat ze DRIP je zlozita zalezitost, pričom je to uplne primitivne :)
Luise
😁 Ajtatak na tebe jsem cekal co mu poradis.. to myslim v dobrem.
Tak chapes to, rano 1,3 odpoledne 1,8? 1,8 by se dalo jeste, ale proc, jak nevim uz... co mu udela pristi zalivka, jestli pijou jen vodu... chtel jsem mu to zjednodusit 😁
Ja jedu recirkulacni drip v kokosu kde mam maticky a neresim zalivku tyden. Vubec se nestarsm jen o vrsek.

Edit:
Je pravda ze u matek mi nejde o vynos, tam ty hnojky nehrotim.Ale tady to chce pocitat stim ze se to trochu zasoli a pridavat radsi min, nebo nechapu ten princip... a to mam odjeto 7 let v kokosovych rohozich zalejvanych rucne, presto nechapu 😁 Nic ve zlem ale Jetix ma vazne zazracnej dar 😁 sranda poprve je poprve...
Madical-Strains
Luisi , prosim a muzes vlozit aspon nejakou fotku z tveho aktualniho pestu ?
Moc me to zajima a urcite i ostatni :)
Ja sem mohl jit do Hydra , mel sem ho uz dokonce ale nakonec sem ho nerozjel z duvodu
ze sem nenasel oraganicky hnojky do hydra ktere by se nekazily uz po par dnech a taky sem mel respekt k hydru, PH , EC , teplota , ubytek vody z nadrze, vyrovnavani PH apod.
Veky respekt , je to moc slozity :D
Nehlelde na to ze u nas nejmene 2x do mesice vypadne v baraku elektrina.
Luise
Medicale nic ve zlem ale nemuzu.. Neber si to osobne, ale nemam potrebu neco ukazovat. Poslal jsem par fotek napadu, nebo vychytavek. Muzes se podivat ke me do galerie. Ale pestuju kytky jako kazdej jinej, jsou zeleny a nehore paldy. Radit myslim ze nepotrebuju.. Az ted doufam zdarne vyselektim, pak bych chtel treba napsat neco o nft z praxe kterou jsem nasbiral. Co delam pred rozjetim rundy, jak si zjednodusit starostlivost u nft. Jinak pestuju pod 400w v nft celkem bezne odrudy. Takze v podstate neni co ukazovat. Jel jsem i stan 3x3m, mam kamarada co si potrpi na picovinky typu CO2 a reversni osmozu. Myslim ze tu nedelam na nikoho ramena, abych musel neco dokazovat. Nebo jo?
Ajtaktak
Hmm necital som to cele, ale ak to rano napustil po presuseni a meral vytok aktualny, tak tie kvetinky ani nemohli zareagovat na novo namiesane EC, samo ze vytekalo to co tam pustal, mozno menej, nakoľko boli rohoze vycistene, resp. nasiaknute este vodou s mensim EC.

To sa prejavi az po case, ci zeru alebo nie. Ak to meral tak, ze preplachol (vycistil rohoz) nechal preschnut, spravil novu zálievku ktorou na fulku prelial rohoz tak aby vytekalo a ihneď zmeral, tak jasne ze sa hneď neukáže ci to budu žrať alebo nie. Ak polial znovu neskor už mohol zistiť, že im dal veľa, alebo má zle niečo iné.

Tažko sa mi vyjadruje k zálievke, ktorú nechá zakaždým pretiecť, lebo s tým nemám skúsenosti.
Takto to je ťažko, môže mať dojebaný prísun, skrz predošlé problémy s PH, plesňou, vidím troškú spálené končeky listov tak asi aj problém s EC a kombinácia PH.
Neviem ako robí preplach, neviem akou vodou, nevieme koncové hodnoty po preplachu, ako dlho schli. Velmi vela faktorov.
Luise
Takze tipujes ze v tech suchejch rohozich byli jeste hnojky. Ty se po prvni zaliti nemeli sanci hned rozpustit a pri druhym zaliti uz byli rozpusteny a ukazalo se to...
Tak uvidi jestli to bude stoupat nebo klesat. To rozhodne co se deje.
Ale katky jsou evidentne v dobry kondici na to co dali... az teda na ty spaleny konce.

Kazdopadne ta recirkulace by tohle podchytila z moji zkusenosti.. ted je akorad v tomhle stadiu zly ze by jsis mohl tu plisen roznest vsude...
Ajtaktak
Myslel som to prave naopak.
Ak tie rohoze boli preplachnute a zcasti vyschnute a pustil tam ec 1.6 tak sa to v rohozi nariedilo so zbytkovou bodou z preplachu a mal vytok 1.3.
To bol vytok asi po preplachnuti cerstvimi hnojkami.

Evidentne asi dostali vela, a pri dalsej zalievke sa to na vytoku uz prejavilo.
Ak to bola ro voda s hnojkami 1.5 tak to je dost pre kvietky co doteraz dostavali napicu :)
Ak to daval s neriedenou ro vodou tak dajme tomu ze ja by som s jeho pomerom hnojek mal ec 1.9, co davam na vrchole kvetu. A idem max na 2.2 podla strainu a phena.
Luise
Me to v hlave preskocilo a myslel jsem ze tam lil hnojku 1,3 ktera i protejkala. I jsem mu na to reagoval ze to bude EC podle tabulek. No jsem nepozornej... ted to ctu zpetne a lil tam 1,6 jestli se nepletu. I tak to skocilo na 1,8.... za dopoledne. Takze tech 1,6 je hodne. Coz i Jetix rikal ze se boji ted prehnojeni.. to je dedukce zakladni rocnik. Prehlid jsem se, mas pravdu Ajtaktak.
To tam chtel naprat a akorat to sabotuje 😁 ze mam tu drzost to takle rict...
JetiX
citace:
Mne to pride tak ze si nakupil vybavu za XY penazi a cakas ze sa to naucis za behu.

Presne tak to aj je :D

Peoblém bol v tom, že som tam llial hnoje, ktoré sa kazili, miesto toho aby som sa venoval štelovaniu systému, tak som riešil mesiac pokazenú zálievku. Nakúpil som si veci áno, lebo som to chcel a počkaj, čo ešte všetko nakúpim :D
Prvé kolo v novom systéme nejde podľa predstáv, noa? Naučil som sa dosť a ešte sa popritom aj zabávam, ja nepotrebujem ťahať kilá ganji, ja s tým biznis nerobím :)
A systém si postavím tak, aby som sa tam len chodil pozerať, keď budem mať na to chuť a čas, lebo robím toľko, že nestíham ani spať a toto je môj jediný relax ešte okrem sexu. Ale ja viem, že to nemyslíš zle :)

Teraz tam 1,6 a riedil som RO na 0,3 dobre to bude. No neni to na fotku týždňa no.... :D

Ja som nemohol vedieť vychytať nastavenie polievania, lebo na nich nebolo vidno čo im vyhovuje, kvôli tomu, že vyzerali furt napiXu kvôli tej pokazenej žbrnde. A kto mohol tušiť, že hnojivá špeciálne na hydro sa budú v hydre kaziť.
JetiX
duplic
Luise
Na druhou stranu chce to cit a premejslet o nich jako o zive rostline, ne jet striktne podle prirucky..i kdyz tu prirucku si aspon precist😁 Tohle v sobe nekdo ma a nekdo nema a nepochopi to i kdyz si to petkrat precte. To si urcite osvojis pri dalsim kole. Ted to ty hnojky zamotali a stim asi trochu panika 😁 a mozna na tom pufrovani trochu zapracovat..resils tam i spojky kovovy no vychytaval to.. I kdyz se neco nevede hlavni je se z toho ponaucit.... Prej jasne tatko smoulo 😁

Muj nazor je, ze ten kalfas se sudem a misto presnyho davkovani hodinka (pulhodinka nevim) cirkulace by to ulehcila. Dalo by se to lip kontrolovat co je v rohozich a i pruplachy by se oddalili. Byl by to trochu hybrid no a co...ale to je moje reseni, rikam to po nekolikaty, ale nevnucuju ti to 😁 Ajtak mozna souhlasit nebude, ale to je muj pohled zvenci do Dripu

Jestli se muzu zeptat kolik mas ted na vytoku jestli nakej je.
Luise
Jsem tam napocital 46 vrsku, neni to tak zaplneny ale to by nemuselo bejt spatny jestli se poradne nalejou.
JetiX
No tak som práve zmeral výtok a Ph je 6,0 a ec bolo niekde 1,88.
Luise
To uz je docela dost, co na to kytky.. mozna radsi uber trochu.
JetiX
Budem meniť žbrndu, tak im nariedim to čo ostalo aj s florakleenom a urobím preplach :)
Luise
Ten Florakleen, koupil jsem ho taky a i pouzil, ale opet vyhrala lenost a nepouzivam ho pravidelne, jako mineral magic a vlastne i peroxid 😁 Ale mel by se pouzivat tak ze to tim proplachnes a pak do toho pridas hnuj. Nepisou k tomu nic moc krom toho ze to je uplne jinej pripravek, proto nevim co to dela kdyz se to nalije primo do hnojek... Predelej si tu vanu na nft a prestanes resit florakleen 😁 stejne te do toho zlanarim 😂 Delam zrovna taky pruplach zrovna tak me ber s rezervou 🤘
JetiX
V pohode nová žbrnda má ph 6,0 a ec 1,3 riedená ro na 0,25 a skúsim polievať častejšie.
Plus dostali takúto hračku, bo ten termostat v ohrievači stojí za hovno a teploty klesajú na 16 stupňov a potom to vypečie na 32 :D, večer to otestujem.

Edit: tú pleseň na kockách som včera postriekal peroxidom a vyzerá, že to pomohlo.
odo
JetiX-
poteším Ťa, nemáš tam pleseń ale modrozelenú riasu. Rohože si nemal zakryté pred svetlom - opať Tvoja chyba, lebo si sa pustil ako začiatočník do náročného systému bez elementárnych znalostí a sorry za výraz, - ale si lenivý veci riadne študovať!
Peroxid vodíka na povrch a zatemnenie povrchu rohoží pomôže. Miešanie do hnojky doporučujem iba v prípade, že sú na to hnojky stavané. Hnijú korene? JUNGLE INB npr v návode vyslovene uvádza, že peroxid hnojku degraduje a nedoporučuje žiadne iné doplnky. Tvoje hnojky nepoznám a nemám čas to ani študovať. Doporučil by som ale dodržiavať pokyny výrobcu čo sa týka miešania, postupu a kvality vstupnej vody.
Niektoré hnoje sú citlivé dokonca aj na poradie miešania komponentov-to je taký detail. Pri biomineráloch môže npr nastať znehodnotenie ak sa nemieša v poradí - ale toto sú fakt základy - taktiež som sa stretol s úpravou pH ešte pred miešaním živného roztoku...potom po namiešaní zas úpravou smerom hore, lebo bolo pH po pridaní koncentrátov nízke. Výsledkom bolo, že mal borec vysoké Ec a kytky vykazovali deficit, čo ďalsí odborník vyhodnotil ako nedostatok Cal Mg a naprali tam doplnok. :-)
nebudem ani pokračovať...

Žasnem nad Ajtaktakom a Luisom, že to tu trpezlivo riešia. Obom dávam + Žiaľ podobných prípadov tu je stále viac a problémy sa neustále opakujú a kopírujú.
Nehádž flintu do žita! Cannabis znesie naozaj veľa! :bravo: Vôbec to nevyzerá bezdnádejne. Recirkulačný systém nedoporučujem.:titanic: U Teba je lepšie krmenie čerstvým roztokom. Nevieš ako majú tie rastliny vyzerať. Si neskúsený a sleduješ každú kravinu. Kukni Ajtaktakov pest,´ako rieši preplach, keď už Ti tu prispieva a si sa rozhodol pre tento systém.
Kolísanie pH a Ec na výtoku je v podstate normálne, samozrejme to nemá byť extrém. Záleží od toho kedy sa zalieva a kedy to testuješ. Doporučujem to testovať ak sa dá v rovnakom čase. Príjem živín a následné kolísanie pH sa mení aj podľa veku rastlín a vegetatívneho obdobia. Taktiež zalievanie rieš v rovnakom čase. Ja som šiel drip, ale v kokose a zalieval iba 1x a to cca v čase zapnutia svetiel. V lete, počas horúčav a v plnom raste som mal drip spustený aj 2.x a to cca hod. pred vypnutím svetiel.
Luise
Hoj ani nevim kde zacit kolik se toho reklo.. 😊
Kazdopadne spatne se radi na dalku, vse vzdy zalezi na informacich ktery prichazeji a clovek se musi nekdy zeptat i na pro nej celkem samozrejme veci.. uz jsem se tu pri takovych radach spalil kdyz jsem predpokladal ze typek jede podle tabulek zatim co on byl chytrejsi nez kluci v Plagronu a vubec nepouzival grow a dusik v nem... byla to ale hlina a biohnojky ktery jsem nikdy nejel proto jsem vsazel jen na svuj instinkt...Jetixovi radim zrovna tak, pac ja mam drip v kokose kterej jede nonstop pro matky. Ale prijde mi uz ze pestovani je vsechno podobne. Dobra hnojka, vzduch, nechat koreny at si jedou pH svym zivotem jak pises a hlidat jen mezni hodnoty a teplotu. Dobre vetrat a nepretapet a nepresvicovat vrsky a uspech musi bejt. Ganja je tak dobra kytka ze da vzdycky, jen zalezi na tech par podminka a genetice ze kolik a jak dobry to bude..
Ted treba Jetix nerekl ze tam ma takovou podivnou teplotu 😁 a me se zdalo ze se ty listky ohybaji nahoru.. zmer jeste zalivku kolik ta ma.
S tou plisni, nevim jestli me display neklame, ale ja tam vidim hnedou a ta barva tam nema co delat. A jestli v tech dirach to je zelena tak je tam i rasa. Plisen korenu byva bila ktera prechazi do hnedy az cerny houby. Takovy ty bili krystalky na rw to bejvaj srazeny hnojky.
Jinak me prave recirkulace prijde mnohem jednodusi, ale to je muj nazor zase.
Vas by kluci urcite sledovat mel a to ne jen kuli dripu, delate dost zajimavy vlakna 👍
Jinak jak rika Jetix posralo se to na zacatku a taky toho rozjizdi celkem dost, tady drip vedle bubler a matky v hline, vsechno mu ale nejak jede, tak jeste spetku tech zkusenosti. Mam za to ze vlastne riksl ze ho ty problemy bavi 😁
Luise
Jeste jsem chtel, ja psal ze to je uz dost 1,9 skoro.. ale zkus cist ty kytky, mozna jim to nevadilo ja je nemam pred sebou. Nechci ti plist hlavu, ale jestli byli dobry, tak klidne zase 1,6. A kdyz to do pruplachu stoupne na 1,9 a v pohode, tak to mas vychytany.. ono se to bude vzdycky zasolovat, protoze nebudou zrat vsechno v tom pomeru v jakym to namichali..vys uz to asi nema cenu jit.
JetiX
Študovanie mi nešlo nikdy :D ja si to musím proste vyskúšať aby som to pochopil a niekedy viackrát. Ako spomínal odo, ganja je burina a znesie veľa a vydrží to aj tá, čo mi práve rastie v stane. Nikdy nebudú problémy také zlé, aby nemohli byť ešte horšie, takže to dokončíme :)
Vďaka GrowPlace už mám aj additíva od metropu, prišiel aj zhizotonic na klony (už dostali aj v zálievke aj v postreku).
Dnes výtok 1,2 a 6,4 žbrna mala 1,47 (enzýmy trochu zodvihli) a ph bolo 6,0 tak som stiahol na 5,7.

Maminy som pridal včera, takže dnes majú prvý deň, prečo by mali byť pod 125w cfl dual, keď môžu byť pod 660w hps nie? :D Na to sa teším tiež, niekde to tam pozahýbam :D Odchované budú na plagrone alga a v kvete bude aj green sensation :)

Keby náhodou niekto vedel, kde sa dá zohnať toto:
https://www.google.com/search?q=flo...ps9ZME4Tpp8WcM:

tak to chcem!! :D
crazyben
v UK jsou dva shopy který jejich věci prodávaj tak by nemusel bejt problém poslat to sem.

https://progrow.co.uk/product/flora...p-hard-plastic/

jinak třeba přes amazon?

JetiX
24 kusov vychádza na dosť veľa :D ale díky k+

Je 28. deň v kvete.

Už sa to nejako ustálilo, výtok je 6,3 a 1,78 ale stále to rastie, tvoria sa kvety, ajkeby som to mal všetko pomleť do hashu, tak z toho určite bude dosť materiálu a na nejaký čas mi to vydrží :D. A strašne túžim vyskúšať dab.

Manky v poho, ťahajú sa.
psyweed
citace:
Původní příspěvek od crazyben
v UK jsou dva shopy který jejich věci prodávaj tak by nemusel bejt problém poslat to sem.

https://progrow.co.uk/product/flora...p-hard-plastic/

jinak třeba přes amazon?

toto myslim Mau5 pouziva.

Z UK napr http://dolphi-transport.com
JetiX
Ahoj,

30. deň v kvete zo 64, takže zhruba v polovici.
No na to ako to vyzeralo pred nedávnom, to teraz vyzerá celkom sľubne. Výtok je stále 6,3 a 1,6 takže je to lepšie.
Nafukujú sa, obsypávajú sa a ja som spokojný. Určite z tej buriny niečo bude :D.

Mamky žijú.

Klony zakorenili všetky :D sám som prekvapený, trvalo to 13 dní, kým posledný klon vypustil korene cez kocku.
Treba im dať žrať, mám v pláne im dať miešanú RO vodu na 0,2, mr1 a calgreen dokopy na nejakých 0,7? je to veľa? málo?

Ďakujem zapodporu a karmy ľudia. :hug:
Luise
Uz jsem se chtel zeptat dyl co rezani, pac jsem to tipoval ze tohle skubnes.. ted se situace zmenila a co snima, dalsi stan a v nem NFT aby toho nebylo malo? 😁

Ec 0,7 by dat meli, ale proc to pokouset, prvni 0,5 a druhou trebas 0,7, zalezi v cem byli kostky napusteny. Ja mam pravidlo u vseho ze lepsi min nez vic. A nehodis je do vetsich kostek, at ty koreny potom nepolames, byla by to skoda..
JetiX
Ďalší stan si už nemôžem dovoliť bohužiaľ :) kocky boli namočené v rootit firat feed a potom dostali rhizotonic, veľké kocky sú už objednané, keď prídu, tak ich presadím a ostanú pod trubicami. Neviem ako to dopadne, lebo musia počkať ešte mesiac :D
psyweed
trubice ok, len ti to spomali rast ;)
JetiX
Ak to spomaľuje rast, tak mi to presne vyhovuje :D budú pod nimi musieť vydržať ešte minimálne mesiac, ak sa chcú dostať do stanu :)
Ale, keď to to takto z brucha odhadujem, tak by to mohlo aj vychádzať, kým ich presadím a pod... či? :D
Luise
Bych rekl ze porostou i vic a daji vic do stonku nez do vetvi. Kytka dava nejvic sily kde ma svetlo, kdyz jim ho das tolik aby ho vnimali i postrani vetve, porostou i ty. Kdyz jen na vrsek bude delat kratsi internody, ale jakmile poporoste a svetlo je na vetve uz slaby, zakrni. A roste zase jen vsek, kterej muze poustet vetve co dva centimetry, ale jakmile zvednes lampu, tak ty vetve zase neporostou.. nakonec je to spejle s hodne vetvema ktery stoji za prd.

Mesic je ranec, udelal bych to tak ze bych je nechal narust 5-6 pater a pak ustrihl celej vrsek a nechal jen 3 a 2 patro od spodu. Zacnes s peknou vejskou od znova. Potom na 3 patre hned zastrihni spicku. Az to povyroste, uplne odstran i to 2 patro.. zbyde ti stonek a 3 patro z kteryho pujdou 4 vetve. Kytka by mela vsem 4 dat uplne stejnou silu... muzu ti to nafotit u matky, ktera teda skomira, pac jsem ji uz prerizkoval a nevenuju se ji uz..

Edit pocitej mesic rust a dni 20 kvet jeste, to bys mel dobry housti 😁
JetiX
citace:
Mesic je ranec, udelal bych to tak ze bych je nechal narust 5-6 pater a pak ustrihl celej vrsek a nechal jen 3 a 2 patro od spodu. Zacnes s peknou vejskou od znova. Potom na 3 patre hned zastrihni spicku. Az to povyroste, uplne odstran i to 2 patro.. zbyde ti stonek a 3 patro z kteryho pujdou 4 vetve. Kytka by mela vsem 4 dat uplne stejnou silu...

Kua to by som si rovno mohol narobiť 24 nových klonov :D ale chcem si spraviť maminu z Gorilli a tú ísť po Tutankhamonovi.

Nepochopil som celkom prene, že ako to myslíš, som zamotaný v tých patrách, ale to je dobrý nápad ich strihať, ale 24 rastlín na 120x120 je dosť a rozmýšľal som, že by sa to celé nieslo v takej sogovej náladičke :D

Je tu problém, mal som zlé výtoky (rastliny, nie ja:D) 6,3 a 2,0 ostalo mi asi 20 litrov žbrndy, tak som do toho nalial RO vodu na 80 litrov dal tam florakleen, zrovnal ph na 5,8 a pustil im to.
Už keď ostávalo v sude len 40 litrov a ph výtoku sa ani nepohlo, tak som v nádrži znížil na 5,3 a tá kurva výtok nič stále drží ale už 6,2.
Chcem im namiešať novú žbrndu s nižším EC asi na 1,2 asi sa im to nepáčilo.
Luise
Hori mi termin tak nemam ted moc cas.. dneska 17 hodin v rachote 😩
Mas 4 rohoze vid, to je 20 litru na rohoz..6,2 je jeste dobry, zkus premerit dneska. Treba se to hne, jinac nechapu, napufrovsny by to melo bejt radne za tu dobu. A roste EC a i PH, to jde taky proti sobe..divny. A konce listu cajk? Ted by meli zrat nejvic.

Z tema rezama si hrat muzes a treba rovnou nadelat z nejaky vetve novy rezy, treba z vrchu topovky. Kdyz ti to preroste, budes mit do foroty. Ale pockej stim aby ti to vyslo na dalsi rundu, pak se rozhodnes. Hele a ty mas 26 kapilar? To si muzu ja v NFT takle hrat a nic novyho neporizovat 😁
JetiX
Konce listov sa skrúcajú a schnú, preto som aj prepláchol a dal ec na 1,23 a ph 5,8

Už teraz by to ozaj mohlo byť v pohode, nie? :D dpč

Kapilár mám 24 (dva topspiny), tie rezy nechám v takých chladnejších podmienkach pod trubicami zatiaľ, možno to niečo pomôže a spomalí ich. Potom prídu kocky.

Je 33. deň v kvete, ale nafukujú sa v pohode, tie listy nič moc.

Mamky podrástli, trochu som im pridal, boli bledé, ale teraz počkám so zálievkou, zdajú sa mi preliate.

Nejak sa mi tie fotky dnes divno odrážali, pardon. :)
JetiX
Akurát som pozeral, že na 33. deň a po tom všetkom to nevyzerá vôbec zle :D
Celkom sa to spája a tučnie, zrovna som aj vystihol polievanie a výtok ukazuje 0,8 a 6,3 to je zatiaľ asi najlepší stav ever :D
Luise
Ted jsem si vsiml toho zapiku na posledni fotce 👍
Ty listy jsou chyceny tedy. Zda se mi to nebo maj takovej zlutej odstin? Jak vysoko mas lampu a teplotu u vrsku?
JetiX
Sú imho spálené od zasolenia, lampa je 40cm od vrchov, je tam heat shield a hneď pod lampou pri vrchoch je sonda od ufa, ktoré je nastavené na 24-26 stupňov.
Táto nová žbrnda im bude 100% chutiť a zbytok kvetu bude už v pohode a budú bomby :)
Luise
Ja bych to svetlo trochu zvedl na 50cm. Kde mas vetsi paldy, uprostred, nebo spis na krajich? Roztahnul bych stinidlo na max, tu bedynku s vybojkou zvedl az skoro nahoru aby vybojka necouhala ze stinidla az ho roztahnes a kouknes z boku.
Jeste to bejva presviceny na kraji hned po stinidlem kdyz je spatne roztahly.
Nevim z tech fotek se mi zda ze se ty listy krouti. Presviceny vrsky jsou nakonec ridky a houstnou az tam kde je to prijatejny pro ne.
JetiX
Všimol si si zapík hej?.... :D checkuj ph meter :D

34. deň v kvete

Podobne pripálené som mal aj LSD a Santa Mariu a narástli mi tam 30 cm palice :D (teda jedna mala 34cm)
Tuto je jasné, že narastú úplné kundy tiež, ak niečo príliž nedomrvím :). (Pardom, že niekedy tak škaredo na tie rastlinky hovorím, ale ja to beriem ako určitú formu LST, po psychickej stránke, podľa mňa sa im to aj trochu páči a dávajú väčšie kvety :D:D ako keď si dá auto na seba pretekárske pásy, aby išlo rýchlejšie )

To svetlo by sa zišlo poladiť to je pravda, povenujem s tomu :)
JetiX
Ahoooj,

36. deň v kvete,

Listy sú vysušené, pokrútené... ale to sa predsa fajčiť nebude :D
Kvety sú krásne, bobtnajú, bude dobre. Výtok je zlý, pH tečie stále 6,6 pri vstupe 5,9??
Skúsim dať na 5,6. EC tiež tak 1,5... nevadí, bude dlhší preplach, použijem Flawless Finish od Advenced Nutrients.

Mamky sú tiež v pohode, na ne som zvedavý, ten Kryptonite potrebuje asi viac žrať.
JetiX
Ahoj, tak dnes prišli nové vecičky od GrowPlace :) :) :),aj kocky pre klony. Pufrované pól hoďku v 5,5 RO, potom nasadil klony a aplikoval rhizotonic.
Bude im treba dať čoskoro aj jesť určite :) dnes dostali ešte do sadbovacích kociek 0,6.
Som zvedavý, či sa chytia. Zajtra ešte pridám jedno také isté svetlo, v budúcnosti to vymením za niečo lepšie. Zase som kúpil podmisku do ktorej sa zmestí presne 24 kusov... takže neni priestor na faily :)
Mamkám nalejem aj Sugar royal a na bomby použijem flawless finish na dozretie a finálny preplach (teda taký je plán :D, ale to sa môže hocikedy zmeniť)
JetiX
Ahoj :)

38. deň v kvete,

dnes som sa o5 snažil robiť preplach a konečne sa mi podarilo docieliť výtok, že 6,0 a 1,1. :bravo: :bounce::jumper::punk:
Namiešal som žbrndu na 1,15 a 6,0. Listy vyzerajú hrozne.... ale to ostatné je okej :)
Brutálne som zvedavý na ranný výtok.

Mamky vyzerajú dobre, tie pri ďalšej zálievke nafasujú aj Sugar royal (dikes Growe), inak majú 14. deň v kvete, čo je haluz, lebo vyzerajú popredu od Tutankhamona v malom stane, ktorý je v 16. dni kvetu.

Klony vyzerajú, že sa im páči :)
JetiX
Prúser... je to všade.... dá sa s tým ešte niečo robiť?

Aspoň skúsm opatrne vystrihať všetky napadnuté miesta a potom to vystríkam peroxidom. 1 diel 3% peroxidu a 3 diely RO vody.
DrGrinspoon
Pridaj calcium
JetiX
Ako to myslíš? Do postreku k tomu peroxidu? V akej forme to mám hľadať a ako to mám aplikovať?
Aj ty sa bavíš o tej plesni? :D
GrowPlace
Vypada to na deficit calmag.
JetiX
Listy sú v riti z niečoho iného, to ma nesere, mna sere tá pleseň na tých listoch :D
odo
Pleseň?
kks, aku tam máš aktuálnu vlhkosť????
JetiX
Vlhkosť je tam 30-40% zistil som, že v noci stále padá teplota aj na 18 stupňov a zvyšuje sa vlhkosť príťahom z vedľajšej miestnosti, takže to bude tým. Zariadim vyššie teploty v noci a možno som si aj nevšimol, že bol ofuk pár dní vypnutý hehe :(
GrowPlace
Mas pravdu, plisne jsem si vubec nevsiml. Hledim na skvrny na listech :)
Priste zkus pouzit tarantula od AN do zalivky a plisen by se nemela vubec objevit.
DrGrinspoon
Tiež som pozeral na tie škvrny na lístoch, ja že sa pýtaš na to :D
Ak tam máš pleseň tak všetko zasiahnuté ostrihať a vyhodiť a zvýšiť cirkuláciu vzduchu - aj keď niekedy to už nepomôže :-/
JetiX
A nejaký postrek na to? Už teraz keď to tam je. Vlastne môžem ich postriekať tým peroxidom a zapnúť ofuk naplno aj teraz cez noc? Či mám počkať, kým sa rozsvieti žiarovka?
DrGrinspoon
Môžeš ale aj tak všetko napadnuté je lepšie odstrániť ;)
odo
"možno som si aj nevšimol, že bol ofuk pár dní vypnutý hehe"
- mne to až tak hehe nepripadá...

KKs dostatočný ofuk a odťah v kvete je absolutne nevyhnutný. Okrem toho existuje súvis medzi teplotou a vlhkosťou. Skús si to tu nahľadať a držať grow v doporučených parametroch. Stále riešiš krawiny a základy nemáš poriešené.
JetiX
Jasné, hneď som všetko ostrihal, čo som videl, ono nebolo tam toho tak veľa, asi som zabudol zapnúť ofuk po fotení. Nebudem tam teraz po tme striekať vodu, ráno ich postriekam tým peroxidom.

Jo díky odo :)
Gauss
hele na padli bych pouzil neco sofistikovanejsiho nez peroxid... treba talent od agrobio opava. [jeste na to mas cas, ale musis jednat hned]
JetiX
Peroxid som použil ako pohotovosť, poriadne som to prezrel, napadnuté časti vyhadzoval a poriadne prestriekal peroxidom, toto všetko som spravil dvakrát a zatiaľ som nenašiel ďalšie známky plesne. Pozriem ten Talent a budem dbať na prevenciu.
GrowPlace
Jeste se mrkni i na Piranha od AN. Jen pro info.
Luise
Kdybys to mel venku tak ti to zver ozere na zaver jeste 🙈
To ty listy ze jsou tak jak jsou tyhle srajdy pritahujou. Nevim jestli je ted dobry poustet ofuk a rozprasit to do okoli. Uvidis tezko radit..drzim palec
pospa.m
citace:
Původní příspěvek od GrowPlace
Jeste se mrkni i na Piranha od AN. Jen pro info.

Tohle je rada jak z prdele, Piranha ti v žádným případě nemůže pomoc. To co máš na listech je padlí. Napadá rostliny hlavně při poklesu teplot, nepotřebuje vysokou vlhkost jako plísně. Je to nepřijemný a odolný svinstvo, jestli se s tím nechceš protrápit celý kolo (dost možná i více kol) tak na to co nejdřív aplikuj Discus, nebo jiný postřik s učinou látkou kresoxim-methyl. Je to jediný co na to ještě opravdu zabírá.
Ajtaktak
Len tak uvazujem, nemohli to chytit z rozfukanych sporov z rockwoolovych kociek ?
Tam si sa uz plesne zbavil ?
Ako kvetinka chyti plesen ? Nikdy som to nemusel riesit tak to nemam nastudovane.
Podla mna z vlhkosti 40% to urcite nebude. To je bezna vec v kvete vlhkost okolo 40%. Riesit plesen je pre teba priorita aj na ukor toho aby si vliezol do stanu a spravil postrek cez noc .
Mne napr. Ofuky idu aj cez noc na plno. Ty ich regulujes ? Alebo vypinas ?

Edit: az po prispevku som si vsimol dalsiu stranu vlakna :)
JetiX
Pohoda, toto bola samozrejme moja chyba, nechtiac som nechal vypnutý ofuk (inak beží samozrejme nonstop) a teploty v noci klesali na 16 stupňov. Okrem tohomám privedený pasívny príťah z takej nezateplenej kôlne a tam je dosť vlhko a pri vypnutom svetle je jasné, čo sa stalo. Už som to prerobil.
GrowPlace
citace:
Původní příspěvek od pospa.m

Tohle je rada jak z prdele, Piranha ti v žádným případě nemůže pomoc. To co máš na listech je padlí. Napadá rostliny hlavně při poklesu teplot, nepotřebuje vysokou vlhkost jako plísně. Je to nepřijemný a odolný svinstvo, jestli se s tím nechceš protrápit celý kolo (dost možná i více kol) tak na to co nejdřív aplikuj Discus, nebo jiný postřik s učinou látkou kresoxim-methyl. Je to jediný co na to ještě opravdu zabírá.

Mas pravdu, je lepsi doporucit pripravek, ke kteremu sam vyrobce uvadi toto, navic kdyz je uz par tydnu v kvetu.

Přípravek je klasifikovaný jako zdraví škodlivý a nebezpečný pro životní prostředí.

Signální slovo: Varování

Údaje o nebezpečnosti:Bezpečnostní pokyny:H351 Podezření na vyvolání rakoviny.
H410 Vysoce toxický pro vodní organismy, s dlouhodobými účinky.
JetiX
Skúsim pozrieť niečo zajtra v hornbachu, zatiaľ fasujú peroxid stále, porobil som pár fotiek mikroskopom za tmy.
Aspoň vidno, že špatné listy ešte nemusia znamenať špatné hulivo :)
Kokura
Přečti si dobře tohle téma:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1689

Kluci tady uvedli 2 přípravky, které by to měli totálně zlikvidovat. Jeden z nich je ten discus. V tom má pospa.m pravdu:
https://www.e-agro.cz/discus--3--2-...vrnitosti-ruzi/

Je jich víc druhů, tak si nech poradit... Když tam použiješ cokoliv jiného, co koupíš v growshopu, či Hornbachu, vrátí se ti to. Asi nejhorší potom je, když se ti to rozmnoží a ještě máš zapnutý ofuk. Padlí je fakt shit!!
Discus je chemka s ochrannou lhůtou, tak si spočítej, jestli to tím vůbec můžeš postříkat.
Jinak se doporučuje padlí otřít z listů jarovou vodou a pak provést postřik něčím, co není takový sajrajt, ale věz, že se to bude vracet. Akorát si to moc nedokážu představit, jak tohle dokonale setřeš ze všech listů v boxu.
Až ukončíš kolo, použij na stan savo (to ale nemá takovou sílu a je možné, že se ti to v příštím kole zase vrátí) a ideální věc je germicidní světlo. To ničí vše biologické, včetně i padlí!!!!!
S Piranhou od AN nemám zkušenosti, takže se k ní nemůžu vyjadřovat.
Opravte mě někdo, jestli to, co píšu, je blbost.
Kokura
citace:

Mas pravdu, je lepsi doporucit pripravek, ke kteremu sam vyrobce uvadi toto, navic kdyz je uz par tydnu v kvetu.

Přípravek je klasifikovaný jako zdraví škodlivý a nebezpečný pro životní prostředí.

Signální slovo: Varování

Údaje o nebezpečnosti:Bezpečnostní pokyny:H351 Podezření na vyvolání rakoviny.
H410 Vysoce toxický pro vodní organismy, s dlouhodobými účinky.

Nevím, co je v tomto případě lepší. Nevztahuje se to varování spíš na to, že když Discus pořádně nedostaneš z kytky, tak je podezření na vyvolání rakoviny? Myslím, že bys ten Discus musel do sebe rvát několik let, aby se to projevilo. Pokud ale nemá čas na odstranění Discusu z kytek, určitě bych to nekouřil!!!

Je lepší to kouřit s plísní při použití jiných přípravků???

Další varianta je ukončit tohle kolo, vyhodit to a vyznamně tím snížíš riziko účínků jedné, či druhé sračky. ;-)
GrowPlace
Ono je lepsi pouzivat ty prirodni pripravky uz preventivne a tyto problemy by vubec nemely nastat. Vyrobce uvadi u Piranhe toto:
Piranha je přírodní zahrádkářská metoda, která odrazuje choroby a patogeny, takže máte plodiny v bezpečí a dá vám hodnotnou a čistou úrodu.
Ve zdravé kořenové zóně jsou prospěšné mikorhizní houby, které obalí kořeny, prováže se s nimi a tím zvyšují schopnost absorbovat živiny a odolat nemoci. Pokud mikorhizní houby nejsou přítomny ve Vaší kořenové zóně, škodlivé plísně, bakterie, hlístice, kořenová hniloba a fusarium mohou získat nadvládu. Advance Nutrients Piranha - kořenový posilovač Vám dá obrovské dávky prospěšných hub do Vaší kořenové zóny.
Široká a silná škála trichodermy a dalších prospěšných hub v Piranhe může být také použita k ošetření listů, působí preventivně proti šedé plísni a dalším útočníkům, které jdou po Vaší rostlině nad zeminou.
Když ošetříte Vaše rostliny Piranhou od Advanced Nutrients, předejdete problémům bez použití toxinů, vysiřování a jiných krutých způsobů, jak se vypořádat s plísní.

Plisne jsou houby, padli jsou tez houby. Vzhledem k tomu, ze moc moznosti s prirodnimi postriky neni, tak tohle je jedna z mala vatiant, ktera by mohla pomoci, ale vis jak to je, co zabere jednomu nemusi druhemu.

Jeste si kluci chvali Agrobacterials.
Kokura
citace:
Ono je lepsi pouzivat ty prirodni pripravky uz preventivne a tyto problemy by vubec nemely nastat. Vyrobce uvadi u Piranhe toto:
Piranha je přírodní zahrádkářská metoda, která odrazuje choroby a patogeny, takže máte plodiny v bezpečí a dá vám hodnotnou a čistou úrodu.
Ve zdravé kořenové zóně jsou prospěšné mikorhizní houby, které obalí kořeny, prováže se s nimi a tím zvyšují schopnost absorbovat živiny a odolat nemoci. Pokud mikorhizní houby nejsou přítomny ve Vaší kořenové zóně, škodlivé plísně, bakterie, hlístice, kořenová hniloba a fusarium mohou získat nadvládu. Advance Nutrients Piranha - kořenový posilovač Vám dá obrovské dávky prospěšných hub do Vaší kořenové zóny.
Široká a silná škála trichodermy a dalších prospěšných hub v Piranhe může být také použita k ošetření listů, působí preventivně proti šedé plísni a dalším útočníkům, které jdou po Vaší rostlině nad zeminou.
Když ošetříte Vaše rostliny Piranhou od Advanced Nutrients, předejdete problémům bez použití toxinů, vysiřování a jiných krutých způsobů, jak se vypořádat s plísní.

Plisne jsou houby, padli jsou tez houby. Vzhledem k tomu, ze moc moznosti s prirodnimi postriky neni, tak tohle je jedna z mala vatiant, ktera by mohla pomoci, ale vis jak to je, co zabere jednomu nemusi druhemu.

Jeste si kluci chvali Agrobacterials.

Samozřejmě, že v tomhle máš pravdu. Prevence je vždy lepší, než pak řešit důsledek. To už je daleko horší.
carlos
citace:
Původní příspěvek od Kokura

Další varianta je ukončit tohle kolo, vyhodit to a vyznamně tím snížíš riziko účínků jedné, či druhé sračky. ;-)

To je asi nejlepsi moznost.. preci jen padli nebo chemie, to neni moc na vyber.
ZOO68
Za mě Diskus + pár kapek Jar.

BTW, teď je nějaká novinka - Purolyt.

Možná zkusit zainvestovat do germicidního světla. To by to padlí do konce sklizně mohlo udržet na uzdě.
JetiX
Jé díky chlapi :)

Myslel som si, že Discus nemá ochrannú dobu, ale má :D
Tu píšu, že na jablone je ochranná doba 28 a na bobuloviny 14 dní, do sklizne mi ostáva nejakých 20 dní, tak neviem.

Ak by som použil discus, tak by som ešte týždeň anvyše počkal so sklizňou a miesto toho preplachoval Flawless finishom, aby som dodržal 28 dňovú OL, ale zas na druhe strane to mám potom fajčiť? :D Bude to ok?
Neviem, či to chcem riskovať s tým Discusom, Niekoľkokrát som všetko poriadne vystriekal peroxidom a zatiaľ som nezbadal, že by sa to niekde objavovalo.
Možno to proste budem striekať peroxidom až dokonca a bude :) ten by nemal byť toxický.

Ja by som to tiež najradšej zrušil, mám nachystaných 24 (na moje pomery) krásnych klonov pripravených rovno ísť do stanu, ale ostáva mi asi 20g trávy a už by som nevyžil s tým čo mi ostalo :D Musím toto dokončiť a mať z ťoho aspoň 150g aby som mohol začať nové kolo.

Ešte raz díky :)

EDIT: po dôkladnejšej kontrole som našiel ďalšie napadnuté miesta... Aplikujem zajtra ten Discus a vystriekam všetko, všetko všetko.
Ajtaktak
Germicidne nespali aj rastlinky ?
Kokura
citace:
Původní příspěvek od Ajtaktak
Germicidne nespali aj rastlinky ?

No jasně, že to zničí i rostlinky. Ničí všechny biologické organismy. Je tam UVC záření. Nesmíš být v místnosti, pokud ano, tak zahalený + sluneční brýle, jinak riskuješ zánět spojivek, rakovinu kůže atd. Než to budeš používat, tak si o tom něco přečti. Tím myslím Jetixe a hlavně ZOO68!!
Germicidní světlo použij jako dezinfekci po skončení kola. Jestli máš 20 dní do sklizně, tak se na Discus vykašli. To už za to nestojí a raději ostříhej napadená místa a z nouze použij biofungicid, i když to nepomomůže a vrátí se to.
ZOO68
citace:
Původní příspěvek od Kokura

No jasně, že to zničí i rostlinky. Ničí všechny biologické organismy. Je tam UVC záření. Nesmíš být v místnosti, pokud ano, tak zahalený + sluneční brýle, jinak riskuješ zánět spojivek, rakovinu kůže atd. Než to budeš používat, tak si o tom něco přečti. Tím myslím Jetixe a hlavně ZOO68!!
Germicidní světlo použij jako dezinfekci po skončení kola. Jestli máš 20 dní do sklizně, tak se na Discus vykašli. To už za to nestojí a raději ostříhej napadená místa a z nouze použij biofungicid, i když to nepomomůže a vrátí se to.

Tak samozřejmě na to nemůžeš pálit v řádech minut. Stačí pár sekund.
JetiX
Tak máme 43. deň v kvete,

bol som pozerať nejakú chémiu... no... nepáčilo sa mi nič...
Tak som kúpil liter peroxidu a začal flushovať Flawless finishom. Taktitka je nasledovná:

Vystrihal som všetko čo som našiel napadnuté [nekompromisne som sekal celé palice :D (to je falošný smiech), kokos to bol pocit...],
vystriekal 3% peroxidom v pomere 1:1 a namiešal som RO vodu a Flawless finishom.
Budem preplachovať koľko bude treba, uvidíme čo sa bude diať a čím skôr to chcem pokosiť. Zatiaľ budem brzdiť to svinstvo peroxidom a sekať napadnuté časti, možno mi niečo ostane...
Zásoby sa míňajú a mňa už chytá panika, že budem musieť počkať na Tutankhamona v bubbleri, ten má ešte vyše mesaica pred sebou.

Potom to vyčistím a pôjdu tam klony. Tie sú okej zatiaľ...

Omg teraz ako pozerám tieto fotky, tak normálne nechápem, že ako som sa mohol dostať do tejto situácie :D úplná katastrofa
JetiX
Klony vyzerajú dobre, mám ich strihnúť už teraz? Alebo až keď budú v stane?

Ozaj to UVC, alebo germicídne svetlo na dezinfekciu (alebo to je to isté?) ma celkom zaujíma, ak by to fungovalo...
Ajtaktak
Asi by som tym.klonikom zvysil hnoje. Ci ee ?
Luise
Strikni si necim preventivne ty klony a bubler at jses v klidu..

Ty klony bych nechal rust a treba tyden pred presazenim do stanu ustrihl celou kytku nad tretim patrem. Kdyz je ted jen zastrihnes bude to rust cely dal a preroste to..
Mrkni tady https://www.growweedeasy.com/mainli...gbuckets#step-1

Sezen si nekde 30% 5 litrovy baleni, das 300 voci treba. Ten 3% z lekarny je ranec..
odo
JETIX: Tým postrekovaním H2O2 tam permanentne zvyšuješ vlhkosť. Myslím, že to na agresívne druhy plesne, či hubových nákaz moc nezaberie, akurát riskuješ objavenie ešte iného druhu, čo Ti napadne kvety a čas sa Ti kráti. Okrem toho si naštuduj aké koncentrácie tých postrekov sú dostatočne účinne. Obávam sa, že lekárenský peroxid bude asi na toto slabý, ale osobnú skúsenosť s tým nemám. Existuje aj 35 percentný technický H2O2 a ten je nutné namiešať na dostatočne účinný postrek. Už to tu ľudia skúsili, ale pokiaľ ma pamať neklame výsledok bol sklamaním.

Viem, že nerád študuješ, ale tu máš nejaké krátke info v kocke o UVC:
http://www.zols.sk/web/component/co...micidne-iarenie
Tu su nejaké UVC produkty:https://www.aquagarden.sk/obchod/ci...ky-tubusy.xhtml
Použiť UVC žiarenie proti plesňovým chorobám je zaujímavý nápad. Každopádne to stojí za vyskúšanie. Mne sa UVC osvedčilo v akvaristike, tam to na vačšinu siníc, rias a patogénnych organizmov účinkovalo dosť rýchlo a efektívne.
UVC sa používa aj pri priemyselnej dezinfekcii a úprave vody vo vodárenskej praxi.
Aplikáciu UVC v growe treba riešiť opatrne, krátkymi expozíciami týmto svetlom. Teoreticky, ak sa to nepreženie, tak by to mohlo stimulovať vačšiu tvorbu priskirice. Boli tu už nejaké pokusy, treba to vyhľadať. Snáď Ajtaktak by mohol poradiť kde je časová hranica expozície UVC žiarením, ktorá ešte nepoškodí pletivá kannabisu.
Každopádne, ak sa rozhodneš pre aplikáciu UVC, tak dodrž všetky bezpečnostné opatrenia, aby si neohrozil svoj zrak.

AJTAKTAK - čo sa týka Tvojej otázky v príspevku č. 265 - myslím, že to nevzniklo rozfúkaním spor z RW kociek, lebo pokiaľ myslíš povlak na povrchu kociek zo začiatku growu, - domievam sa, že ten povlak bol zelená, alebo modrozelená riasa:
https://sk.wikipedia.org/wiki/Sinice

Inak Luis radí dobre. Bolo by vhodné aplikovať preventívne opatrenia na klony, a matky, zároveň zvýšiť samotnú imunitu rastlín a celkovú hygienu v growe. Spory máš už poroznášané a pravdepodobne prítomné v celom okoli, kde čakajú na svoju príležitosť.
https://floraservis.sk/pripravky-pr...ym-chorobam.php
Ajtaktak
citace:
Původní příspěvek od JetiX

Prvé kolo v novom systéme nejde podľa predstáv, noa? Naučil som sa dosť a ešte sa popritom aj zabávam, ja nepotrebujem ťahať kilá ganji, ja s tým biznis nerobím :)
A systém si postavím tak, aby som sa tam len chodil pozerať, keď budem mať na to chuť a čas, lebo robím toľko, že nestíham ani spať a toto je môj jediný relax ešte okrem sexu. Ale ja viem, že to nemyslíš zle :)

Serus odo. K uvc sa nevyjadrim lebo s tym skusenosti nemam :)
Testujem iba uv-a,b ziarenia.
No.. testujem jak testujem, nemam ziadne merace, pristroje. Iba osobne skusenosti s vysledkami, nemam nic podlozene ziadnym meranim a testami :)

A co sa tyka tych rad. Ono to cloveka prestane bavit radit, respektive strati chut radit niekomu kto si nic nechce nastudovat a odbija ta tym, ze on si to ide pre radost a je mu to jedno, na tomto kole sa uci. Ked na tom moc tomu cloveku nezalezi samemu.. ja to pestovanie beriem inak, beriem ich ako moje deticky a citim s nimi, a jetix je lenivy :D a deticky trpia.
Tak urcite sa nauci aj preplachovat a vysporiadat sa s plesnami a pod :)
A ten jetixov pristup, ze nejde na biznis tak netreba studovat a tahat kila ganje, tak sa mu nevyplatil, lebo nakoniec hrozi ze nebude mat ani co hulit kvoli plesni. Nemam rad pristup spolahnem sa na ostatnych a vsetko za mna vyriesia a mne spadne ganja do narucia. Taktiez nerozumiem, tolko penazi investovanych a hlavne viem co to zabere casu a aj tak na to kaslat.
Ale nechcem tu spustit ziadny flame, sameho ma zaujima jak to dopadne cele a jak sa s tym vysporiada. Takze mier s vami.

Ked budem vediet prispejem sem a poradim ku konkretnej veci. V tomto vlakne sa radit odvazim, nakolko mam rohoze a drip zvladnuty, ale ako som uz vyssie napisal, stale coraz menej otvaram toto vlakno :)
JetiX
citace:
Asi by som tym.klonikom zvysil hnoje. Ci ee ?

Už by sa im zišlo, ja som im úmyselne dával 0,5 aby nerástli, lebo pôvodne sa mal veľký stan uvolniť až o nejaké tri týždne. Teraz už flushujem, takže pomaly nastáva ich čas :) môžem im pridať, nech sa pripravia na zástrich a potom na presadenie, ešte to nemám naplánované.

citace:
Strikni si necim preventivne ty klony a bubler at jses v klidu..

Toto mi radilo viacej ľudí, chcem to spraviť, ale nenašiel som ešte ani Discus ani Talent (talent sa vraj už nevyrába). Bába v kráme mi dala Thiovit Jet, granulovaný postrek, tak môžem zatiaľ použiť jedine to.

citace:
JETIX: Tým postrekovaním H2O2 tam permanentne zvyšuješ vlhkosť. Myslím, že to na agresívne druhy plesne, či hubových nákaz moc nezaberie, akurát riskuješ objavenie ešte iného druhu, čo Ti napadne kvety a čas sa Ti kráti. Okrem toho si naštuduj aké koncentrácie tých postrekov sú dostatočne účinne. Obávam sa, že lekárenský peroxid bude asi na toto slabý, ale osobnú skúsenosť s tým nemám. Existuje aj 35 percentný technický H2O2 a ten je nutné namiešať na dostatočne účinný postrek. Už to tu ľudia skúsili, ale pokiaľ ma pamať neklame výsledok bol sklamaním.

Niekde na zahraničnom cannabisovom fóre som čítal že postrek s 3% h2o2 v pomere 1:3 potláča/brzdí tú defku. Striekam to 2-3krát denne a naozaj mám pocit, že sa to neroznáša, dnes som odtrhol len dva listy, čo som našiel náznak múčnatky. Kým to prepláchnem to podľa mňa vydrží aj na tomto a potom to hneď pokosím.

To UVC budem študovať, lebo to vyzerá prakticko a fungujúco :) nejako to šikovne implementovať do systému, aby to svetlo pravidelne v určitých intervaloch killovalo tú kadeakú háveď v stane.
JetiX
Ako na to kašlem podľa teba? :D čo som mal podľa teba robiť, keď som používal hnojivá na hydro, ktoré sa kazili? Na to ako to máš všetko super zvládnuté si sa veľmi so skúsenosťami nepodelil :)

Už mám pocit, že si sem na mne chodíte s odom masturbovať egá, ale ja som za ten mier.
odo
Píšem ti sem len občas, nemyslím to zle a nepotrebujem ani masturbovať svoje ego. Píšem hlavne kvôli ostatným, čo to tu sledujú podľa tých spústy + bodov s ktorými ťa ohodnotili.

Čo sa týka Ajtaktaaaka, nepoznám ho, ale jeho vlákno som +- sledoval. Musím povedať, že to zvládal bravúrne. Dokázal veci, čo tu naštudoval bravúrne zúžitkovať na rozdiel od teba. Osobne som nadobudol dojem, že ty rady akosi nezúžitkovávaš a pokiaľ to myslíš vážne, čo si napísal, tak v tomto vlákne končím.
Ajtaktak
Ospravedlnujem sa ti jetix, ze som ti nenapisal navod ako na to :)
Nemam na to dost skusenosti a vedomosti, ale skusil som ti naznacit ze tu na fore tie znalosti a skusenosti su uz rozpisane. Vtedy si naznacil, ze to nepotrebujes. Thats all..
JetiX
Nemáš sa za čo ospravedlňovať, nič som nepýtal, nikdy som netvrdil, že nemáš dostatok vedomostí ani skúseností, ani si to nemyslím. Nechcem tvoriť dusnú atmosféru, tiež niesom dvakrát nadšený z toho čo sa mi deje a čítať rady typu nič nevieš, nakúpil si si drahé veci, naštuduj si to..... mi na chuti nepridáva.
Luise
No nenastudoval jsis to, na druhou stranu se te musim zastat. Jestli na hnojkach napisou ze jsou pro hydro a hnijou je to shit a zacatecnika coz v dripu jses to zaskoci a treba si ani nevsimne toho ceho si vsimne zkusenej. Je to jako mit kamen v bote a hledat neco na podrazce, jeste hur hledat neco na chodniku. Par veci jsi podcenil, par precenil. Ale to bejva ze zacatku. Hlavne aby jsis z toho neco odnesl do pristi rundy a verim ze jo.
Ne druhou stranu resils tu tolik problemu, ze je tohle vlakno dost vydatny i pro ostatni zacinajici dripery i diky Odovi, Ajtaktak a dalsich. A kolikrat ctu tyhle vlakna radsi nez ty perfektni vydareny. Chybama se clovek uci 😁 a koncim uz nebo zacnu a jak se do lesa vola tak se z lesa ozyva. Darovanymu konovi na zuby a nevadi ze to delam pomalu, protoze to mozna delam spatne... atd 😁
krobak
Bla bla blabla blabla blaaaaa :)

Ospravedlňujem sa za offtopic. Nevedel som si pomôcť. :banana::banana::banana:

Stačí si všimnúť históriu mojich pestov tu na G. Ich pluralita hovorí za všetko....

Mier

:)
JetiX
Pohoda chlapi, vyjasnili sa veci a ideme ďalej, ja to proste skúsim dobojovať, nech to dopadne ako chce.

Je 45. deň, dostávajú stále peroxid, neviem ako sa zvykne chovať táto pleseň, ale mne sa zdá, že sa to rozširuje veľmi pomaly a verím tomu, že ten peroxid pomáha.
Odtrhnem každý deň dva tri napadnuté lístky čo nájdem, niekedy radšej aj celý kvet. Odvčera preplachujem s flawless finish, uvidíme koľko bude treba preplachovať a či vôbec niečo ostane.

Všetko ostatné (mamky, klony, bubbler) vystriekam talentom, alebo discusom (ako niektorí poradili), ešte sa mi nepodarilo ich zohnať.

Mamky vyzerajú lepšie, už chytili farbu. Klonom zajtra dám 0,7-0,8 a môžu sa pripravovať na záštip.
Luise
Jakou mas teplotu a vlhkost v boxe?

Jinak cihni se na tenhle clanek

Na padlí pomáhá chemie, ale i domácí postřiky
Slabé a špatně živené rostliny jsou pro padlí vždy snadnou kořistí. Posilování rostlin pomocí hnojení nebo nejrůznějších postřiků je proto skvělou prevencí. Jednoduché postřiky vás nic nestojí a mohou zachránit vaše rostliny před napadením škůdcem, rozhodně tedy stojí za to je vyzkoušet. Výborný je například odvar z přesličky, kdy zhruba v 10 litrech vody vyluhujeme kilo čerstvé, nebo 150 g sušené přesličky a necháme přes noc odpočinout. Ráno směs povaříme, vychladlý roztok potom ředíme s vodou v poměru 1:5 a aplikujeme na rostlinu.

Druhou a neméně účinnou variantou je pak odvar z česneku. K jeho výrobě potřebujeme nadrobno nasekaný česnek, který spaříme. Na 10 litrů vody nám bohatě postačí 75 g česneku. Vše pak necháme vylouhovat a vychladnout. Zředěný roztok poté jednoduše aplikujeme pomocí rozstřikovače. Boj proti padlí révovému vám zase umožní roztok sody, kde smícháte 20 g kypřícího s litrem sody a ošetříte napadená místa.

Urcite jsem to tu uz v minulosti cetl, ale jsk to zabralo si nepamatuju.
Kazimír
To uz dojed a pak vydezinfikuj box a bude klid....
JetiX
Minimálna je 18°, 31% a max je 27°, 61%

Tá praslička sa mi páči, skúsim to pozrieť v lekárni.

Už len niekoľko dní preplach a pokosím to. Vyzerá, že tam niečo ostane :)
Luise
Jsi nejak prestal postovat, zrovna kdyz prichazi chvile na kterou se kazdej tesi.. jede to, bo jsou nejake ztraty?
JetiX
:) no čo ti poviem... tento boj som prehral... Všade, kde som našiel náznak múky som proste vydrbal preč a ostalo to čo vidno na sušiaku - nič... aj to je možno infikované a splesnivie aj to čo ostalo...

Pomaly každý deň sa budili a zaspávali pod mojím dohľadom a dopadlo to takto, je to veľká škoda a mne to trhá srdce. Narobil som chyby z ktorých sa dúfam poučím...
Ale beriem to ako lekciu a určite sa nevzdám :)
Objednal som talent (nevedel som zohnať), mám aj sírne knoty, ešte nejaké savo čiže všetko vydezinfikujem čo najlepšie budem vedieť a Growplace može štartovať rohože :)

Mamky sú v 25. dni kvetu a tie vyzerajú teda bombasticky :) dúfam, že stihne prísť ten talent (pojebaný valentín je totiž) aby som ich mohol vystriekať, ochrannú dobu rátam 30 dní. Tie sa obsypávajú viac ako v bubbleri (bubbler je v 27. dni) a porádne šmerdzia.
Dostávajú dvojité dávky, lebo boli bledé, ale pred každou zálievkou (čo je raz za 4-5 dní) dostanú preplach, takže substrát by sa nemal zasoľovať a vyzerajú dobre si myslím.

Klony som ráno strihol nad tretím poschodím, takže majú čas do budúceho týždňa.
Kým budú klony v stane na 18/6, mamky dám zatiaľ pod cfl aby mali 12/12, po zmene periódy sa k nim vrátia.

Dostal som (psychicky) dosť na piču, tak ma prosím nehejtujte :D. (pardon za vulgarizmus, ale perfektne to vystihuje situáciu)
Luise
Zamrzi to, uz to vypadlalo ze bude vsechno dobry...zimy bejvaj kruty, clovek nemuze poradne vetrat a pak se dejou takove veci. Jde videt ze ty matky nejsou tak vystresovany, ze taky neplesnivy. To svetlo jsi mel hodne nizko a jak tu nekdo psal kolisali ti hodne teploty, den a noc k tomu pak staci nejaka plisen ktery by jindy nemela sanci a tady uspeje. Tak bych to asi videl ja, asi vis sam.. Tak do pristiho kola nezapomen poradne napufrovat cim dyl tim lip, vyhodis ty bio hnojky, zkusenosti uz jsou a povede se to urcite...
JetiX
Ahoj,

týmto ukončujem toto vlákno, váha ukázala brutálnych 28g :D chuť to má mierne korenistú s náznakom nejakého ovocia, ale samozrejme to neni nič moc.
Je to ale prekvapivo silné, jedno fonečko a o 5-7 minút bomba do hlavy a kotva na gauč :D a silná únava, na spanie ideálne. Chce sa mi rozmýšľať, ale s telom sa mi nechce hýbať.
Nemôžem sa už dočkať na mamky, tie vyzerajú fakt super, obsypávajú sa a voňaju sladúúúčko.
Tie sú v 28. dni kvetu, dostali preplach, už presychajú a zajtra dostanú poriadne bomby aj s green sensationom. To budú 30 cm palice, keď sa spoja juhuuu :D Musím ich nejako rozprestrieť, nech ich presvieti, ale len do dvoch strán, pretože sa tam onedlho budú musieť tlačiť aj s Tutankhamonikmi, budúci týždeň by mali prísť rohože a ideme pokus číslo dva :)

Stan vydymený sirnými knotmi (to bolo fakt mňamky), ešte ho vydezinfikujem savom, vyčistím na ďalšie kolo, inak všetko som vystriekal talentom, aj klony aj bubbler.
Na mamkách sa dole niečo málo objavilo, to som dal preč a vystriekal, budem to sledovať ešte. Klonom sa zajtra povenujem.
anon383596
To budú 30 cm palice, keď sa spoja juhuuu
no to nebudou ani omylem chtěl bych mít tvůj optimismus
Spíš už to o moc lepší nebude

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma