Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: 1 [2] 3 4 
12x Kush BOMB/GQ120, 600W, RW, 2x TOPSPIN, METROP - Klikni zde pro originální téma
Gauss
citace:
[i]
Nechci chytracit, ale jak jsem pochopil osmotickej tlak a jeho reakci bych to na kytky ani nestrikal, ta voda se snazi vyrovnat osmotickej tlak s vodou v kytkych a vytahne z ni cokoli aby se to srovnalo. To je moje teroie. [/B]

hele a vis o tom, ze to co pada z nebe je osmoticky vode dost podobny? a je po teorii :D
Luise
Gausi to urcite neni. Ve vzduchu je treba prach, pyl a jiny chemky. Dest to na sebe vsechno vaze. Proto jsou nekde treba kysely deste. Vidis za pokus by to stalo zmerit hodnoty snehu nebo destovky. Myslim ze tam bude v pohode i EC 0,2 a spoustu nemeritelnejch hodnot jako u biohnojiv treba.
Ale nechci mu tady resit osmozu. Jen rada a nazor. Rekl bych ze nikde v prirode nenajdes takle cistou vodu.
Gauss
ne tak urcite teda neni, dobre :D nema smysl o tomhle ani debatovat, je to ofc cely nesmysl, uz jenom kvuli tomu, ze ta voda je oddelena bunecnou stenou. nekontaminovana nebude mit nez 0.1
tak cistou ne, ale rozdil je minimalni.
JetiX
Vtedy konkrétne som mal na mysli bubbler, ale aspoň som dostal vysvetlenie, že prečo má rootit také vysoké ec :D

Luis - Metre sú super, mám ich rok a mám ich rád, nemôžem povedať ani jedno slovo, okrem toho, že potrebuješ dve zariadenia, takže samozrejme už chcem bluelab :D Jedenkrát som musel vymieňať ph sondu, ktorá stojí 20€.

S tou osmózou neviem, ja by som chcel používať čistú RO a nemiešať ju.

Je tu 12. deň od prepnutia, vyzerá to zase lepšie, ale moc sa teda neťahajú.
Ph je 5,6 ec 1,2 na výtoku bolo ph 5,0 a ec 1,4. Ráno mi tá GSE krabica proste nepolieva,
skúsil som to nastaviť aby to polievalo 5 minút každých 7 hodín, možno to začne polievať pri zapnutí svetla, len musí byť interval kratší než denny cyklus, alebo ja neviem jak sa s tou chujovinou robí.
Gauss
hele neco se jim fakt nelibi :( zkus dalsi kolo naredit tu vodu, v hydru to neni potreba ale tady to evidentne nejak picuje, ty listy jsou zcvrkle a vykazujii nedostatek horciku:faq:
JetiX
Vodu môžem nariediť aj teraz ne? :D

V popise pri canna horčíku píšu toto:
CANNA Hořčík může být okamžitě absorbován rostlinou a produkovat rychlý, viditelný efekt. Hořčík v koncentrované formě nelze míchat s hnojivy obsahujícími vápník.

Tu píšu, že treba flushnúť s ph 6,0 a potom dať normálnu dávku hnojív + s dávkou horčíku.

Edit: aha takže to asi znamená nemám miešať nenariedené hnojivaá :D
Luise
Gausy taky myslim. A tu tvrdost vody nejcasteji dela prave vapnik a horcik. Takze je to vlastne kontraproduktivni.. kdyz ji naredi na krasnych 0,3 usetri tim i spoustu vody. Pac na jeden listr osmoticky vycisteny vody spotrebuje 3 az 5 litru, zbytek jde do kanalu... Budte k ty prirode ohleduplny kluci.
Luise
Urcite neflushuj vodou z osmozy s jen upravenym pH.
JetiX
Používal som florakleen a ph5,5 RO
Skúsim to vypustiť, flushnúť a nariedim pol suda žbrndy a nariedim studňovú vodu a RO na 0,3 a hnoje dám potom na 1,5 môže byť?
Luise
Kolik mas vstupni vodu ze studny a nakolik to srazis osmozou? Jestli teda mam radit at nereknu nakou uplnou hloupost 😁 0,3 je vyborna mekka voda.
JetiX
Práve som nameral 0,71 :)
Luise
Nejsem botanik, ale co me rozum rika. Naredil na 0,3 a hnojky podle tabulek. Mrknul co z toho vyleze a pak sel treba trochu vis. Nevim jestli 1,5 zalezi na modelu. Ja pridavam nad tabulky jen kdyz vidim ze jedou jak zbesili.
Hlavne bych to nechal nejakou dobu poradne promichat. Jeste pro zajimavost kolik ti to hodi z ty osmozy?
Gauss
jo urcite jim nikdy nelej cistou RO ani s florakleenem, to az na posledni flush, ale ted je tim megastresujes, flushuj normalne vodou s hnojkama EC kolem 1.0 ale rekl bych ze to ted neni potreba, proste namichej novou zbrndu s naredenou vodou a hnojkama a prozen jim to tam az dokud to nepotece a nech neco malo odtect, to bude stacit.

citace:
Původní příspěvek od JetiX
nariedim pol suda žbrndy a nariedim studňovú vodu a RO na 0,3 a hnoje dám potom na 1,5 môže byť?

jop, ale do bublaku bych to nedaval, takze si nejakou RO urcite schovej.

citace:
Původní příspěvek od Luise
Ja pridavam nad tabulky jen kdyz vidim ze jedou jak zbesili.

nesmysl.
Luise
Proc nesmysl? Driv ec metr nikdo nemel a vsichni jeli podle tabulek a jaky sklizne byli. Dneska to kazdej soli jak das a sklizi se stejne mi prijde. Jen ty ledky to ted trochu meni mozna.

Jeste pridam. Vyrobci hnojiv nam davaj uz takovy moznosti ze by jsme mohli konkurovat farmam s rajcatama. Ale tam sedi chemici a botanici ktery delaj rozbory ty vody a davkujou presne chemky. Kdo znas ma takovy moznosti, my se tady muzem dohadovat protoze tonda ma studnicni vodu s ec 1,2 a franta vodu z krkonos z 0,17 jako ja trebas. Ja tahle problemy co mate nikdy nemusel resit, ale kamos o 30 km dal se z toho mohl podelat. Chtel abych mu vozil vodu blazinek. Od nej taky ty zkusenosti stimhle.
Gauss
pac tim niceho nedosahnes... pokud jedou tak jedou, kdyz jim das vic tak dojely.

uz jsem tu videl borce co mi tvrdili ze kdyz mas v nadrzi 1.0 tak jedou vic nez kdyz tam maj 0.7 ridiculous
Luise
Stim souhlasim, ale stejne pridam 😁
Gauss
Just do it! ja to nehulim :D hlavne mi tu neco mel o setreni prirody :D

tak taky v hline zejo, tam si muzes dovolit ruzny blbosti..
Luise
Nene NFT jedu. Z hliny je vyborna treba mrkev 😁
Luise
K tomu pufrovani. Priste bych zkusil otocit odtokovy vyvody nahoru a napustit ty truhliky upravenou vodou na ph 5,2 a nechal na 24 hodin v ty vode... klidne rozrizl na konci ten pytel a vyndal to z toho pri pufrovani at to ma vetsi plochu kterou to reaguje. Po napufrovani strcil zpatky do pytle a zalepil ten konec ducktapou. Ja si delam rockwoolovy kostky sam z rohoze ze si je narezu. A na jednu rohoz mi staci 30 l upraveny vody. O ten cas tam jde prave hodne.... kdyz jsem jel kokosovy rohoze tak jsem to timhle zpusobem proplachoval. Nechal odmocit a rozpustit soli, pak vypustil a jeste lehce proplachl konvi a hned zalil hnojkou.
Kdybych mel potrebovat na par rohozi takovy kvanta vody jen na pufr, asi bych presel na kokos i stim ze tam se uz muzou objevit smutnice trebas. Cena je stejna a kokos blbuvzdornej, drip ti zustane. 4 kytky na rohoz ideal, navic se da kokos po vypeceni v troube pouzit opakovane. Jen tip, nic ti nevnucuju.
JetiX
Tomu pufrovaniu vôbec nerozumiem, ja nechápem, prečo to nepredávajú už pripravené, že plug an play, nasereš to tam a je to nastavené proste ph 5,5 a keď s tým chceš robiť niečo iné, tak si to napufruj podľa seba.... o rw kockách som už počul niekde, že netreba pufrovať. Ale napustiť ich a nechať cez noc odležať asi vychádza rozumnejšie ako cez ne nechať tiecť kvantá vody, to sa mi páči :)

Ohľadom toho horčíka
To čo je na nete nasvedčuje tomu, že ide o deficit horčíka, ale tu hneď v tretej zarážke na fľaši MR1 píšu, že to tam je všetko v poriadku dosť.
Calgreen - iba horčík
Ako, začínal som mať dojem, že tomu ako tak chápem, ale som úplne v riti mimo :D už nerozumiem ničomu :(
Luise
Vsechen rockwool pufrujes. Jen ze ty kostky jsou asi mensi tak to rychlejs zreaguje. Ale ja je nechavam taky 24 hodin mam za to, je to jistota. Ted je mam na rizky nalozeny uz asi 3 den, porad se k tomu nemuzu dostat.

No pisou tam ty jejich reklamni zvasty zase z kterych clovek nic nevycte. Jak to ctu tak jsem uz myslel ze to je biobooster nakej vitaminy a amino slozky a tady ctu slozeni https://www.growgarden.cz/hnojiva/8...een-metrop.html
Je to dusikata hnojka a pridavek mikroprvku hlavne Vapniku a horciku. Nevim jak dobre funguje zaklad od Metropu MR1a2 ale rekl bych ze tohle je pridavek pro hodne mekou vodu, tskze nekoho kdo jede z povrchovky. A nebo pri problemech s microprvky...Kouksl jsem ted na tabulky a MR1 je rust MR2 je kvet. A zbytek by meli byt doplnky. Amino asi bio doplnky. Bio by se melo po zredeni vodou do 24 hodin pouzit. Jinak to muze delat ten zakal kuli kterymu to porad vylivas. Ten zskal nemusi znacit nic spatnyho, ale ani dobryho 😁 Hlavne zadnou paniku 🤘
JetiX
O metrope keď počujem, tak mi je do plaču už. Ja si nedokážem predstaviť, že na čo to je, keď sa to kazí :D ten smiech je zo zúfalstva. Píšu tam, že je to na všetky pestebné média a treba to pridávať do zálievky každý deň (... Keď mám každý deň miešať novú žbrndu, tak serem Metrop.

Urobil som novú žbrndu, nariedil som RO vodu s vodou zo studne na 0,3.
(Tie zasrané) hnoje som dal podľa tabuľky MR1 a Calgreen (ostatné mi je samozrejme nakkt) a vyšlo ec 1,4
Dobre som to tým prelial, ale výtok mal ph 4,4 a ec 1,4 čo tiež nechápem.
Ajtaktak
ten vytok 4,4 je dost zly. Ja by som nespal kludne kym nespravim preplach a upravi sa PH.
Inak dufam, že sa ti to uz nebude srat a dotiahnes to, riešiš tu tolko problemov, že neskutocne :D
Nabuduce urcite lepsie vypln priestor, mas tam minimalne 1/3tinu stanu nevyuzitu. Ale to asi vies aj sam. Nech sa dari ! :)
JetiX
Neviem si predstaviť, že akým právom odtiaľ môže vytekať také číslo :D stan je nevyplnený preto, lebo tie rastliny narástli za 14 dní od prepnutia dokopy asi 7 centimetrov... Nerastie to proste, už som tam nakýbloval studničnú vodu, zajtra sa tomu povenujem lepšie ako dnes, poriadne prepláchnem. Keď to nepomôže, tak skúsim iné hnoje a ak nepomôže ani to, tak neviem. Ale naozaj si cením podporu, ďakujem.
AladinXXX
To Dáš!
Gauss
FYI: calgreen maji proto, protoze MR1 ani MR2 neobsahuji zadny vapnik, takze v "hydru" se bez nej neobejdes.

Hlavu vzhuru :] to se poresi vsechno, jinak by to bylo moc jednoduchy a nezazivny ne?

citace:

Ohľadom toho horčíka
To čo je na nete nasvedčuje tomu, že ide o deficit horčíka, ale tu hneď v tretej zarážke na fľaši MR1 píšu, že to tam je všetko v poriadku dosť.
Calgreen - iba horčík
Ako, začínal som mať dojem, že tomu ako tak chápem, ale som úplne v riti mimo :D už nerozumiem ničomu :(

hele tohle je daleko slozitejsi, kdyz do toho trochu "zabrousis" tak zjistis ze tam je milion ruznejch pravidel a zavislosti a vsechno je mezi sebou propojeny a je to proste dost slozity, taky tomu vubec nerozumim :|
Luise
No tak to me poser ted to tam taky ctu.
https://www.hotchilli.cz/metrop/metrop-mr2-1l/
Tak oni napisou ze obsahuje vsechny makro i mikroprvky a Vapnik je co. Pomer Vapniku a horciku by mel byt 3:1 a funguje to za pomoci dusiku co jsem se docetl. A pokud tam nepridaj Vapnik, nemuze fungovat ani Horcik. K tomu napisou ze je to zakladni hnojivo.
Jediny vysvetleni by bylo ze nepocitaj s reversni osmozou. Protoze Vapniku neboli hydrogenuhlicitanu vapenateho je vsude dost. To by tam meli ale napsat.
Tak ted kdyz das to pH dohromady, nebudes pridavat bioslozky do sudu a vodu budes redit na 0,3. Tak uz to musi ficet. Skoda ze nejsi o 14 dni driv.
K tomu pH cku kdyby lezlo i vysoky EC tak to chapu, takle je to tedy zahada... Ale to das sisky jeste budou 🤘
Gauss
to rozdeleni ma dva duvody:

za 1. kdyz jedes v hline tak vapnik v hnojkach moc nepotrebujes [vetsina "normalni" vody ma dostatek vapniku pro pestovani v pude a pudni procesy ho zpristupni pro rostliny]

2. neni technickky mozne mit v jedne lahvi koncentrovany vapnik i horcik [srazi se to] udela se z toho nejaka jina nepouzitelna picovina, nazev uz si nepamatuju ale da se to vygooglit.
Luise
Ano v tom pripade vubec nepocitaji s tim ze by nekdo pouzival reversni osmozu a vodu v takovy cistote. Ten calgreen je tedy vlastne 3 slozkou zakladniho hnojiva.
Jetixi sice ti to az tak dobre neroste, ale dali jsme hlavy dohromady a ted uz by jsi o metropu mel vedet vse, vic komplikovany hnojky to snad uz nebudou. A pro pristi pest budes chytrej jak radio. Vim ze z toho nemas radost, ze zrovna ty, ale neco pozitivniho v tom je. 🙊
Gauss
praveze moc chytri jeste nejsme, jelikoz tam leje i ten calgreen a melo by to slapat i s RO, coz se zde nedeje. Jeste je tu ten problem ze se mu kazila zbrdna [treba to mohlo mit vliv] a jak se to tim zalilo tak se tam neco dojebalo... kdo vi.

je prave na pikacu, ze se nevi jiste jestli je to hnojkama nebo tim ze se mu to kazilo.

Luise
Jestli pridaval do sudu i Root a Aminoxtreem, tak se to kazilo. Jeste to provzdusnoval, takze ty hnojky jen kvetly a tim to uspisil. Na mineralnim hnojivu se nema co kazit. To bych videl jako prvni moznej problem, jako druhej a zasadni spatny pH. Proc to ph takle kleslo, kdyz rockwool ma opacnou tendenci a pritom podle EC to zasoleny neni je mi zahadou. Jestli ty zkazeny hnojky tam neco spustili, tezko radit. Potrebuji ted jen srovnat pH, hnojky a cas. Mrknul bych jeste na koreny jak vypadaji a vocuchal to.

Taky to zedituju tedy..
Myslis to pH? Nevim, nemam takovou zkusenost s dripem a rockwoolem. Me je osobne tenhle druh pestu dost nesympatickej. Kapat takle malo vody do neceho v igeltu. Ja bych z toho mel bobky ze to presolim, ze to nebude okysliceny, proto bych tam cpal peroxid vodiku uz. Na bio srajdy bych se uplne vyprd, ty v tom igelitu berou jen kyslik korenum tim jak zijou a ve vysledku jsem nepoznal rozdil. Nevim. Muzou plesnivet koreny, to meni pH.
Gauss
nemyslim zadny ph, ph neni zas az tak velkej problem ted, tam se posralo neco na zacatku [ty doplnky uz tam nakou dobu neleje] a od zacatku uz to proste je dojebany a nejede to. tak prave rikam, ze je taky dost mozny ze hnojky jsou ok ale zesralo se to tim jak se to na zacatku zkazilo, ale treba taky ne.. a to je prave napikacu, ze ted tu resime neco ani nevime co¿

podle me neni nutne tu vodu redit resp. neni mi znam zadny nutny duvod.
Luise
Zase tolik zahad v tom pestovsni neni.
Spatny pH co psal naposled.Zastavil se prisun zivin, kytky se zastavili. To tak vypada ze mu to tam litalo dyl, bud moc nahore nebo nakonec dole. To proc dole je zahada. A trochu ty microprvky. Nic vic bych v tom nehledal.
Muze byt problem i v tom jak ma nahle truhliky, jestli mu pri tak malem pritoku i dostatecne odteka. Ja kdyz jel kokos v truhlikach, tak jsem to prolil aby mi i odteklo neco a tam mi nevadilo ze tam dva dny stoji voda. Tady jestli dole stoji voda s tak malym pritokem, kdy ani nic neodtece, muze taky delat problem, navic s biohnojkama. Je toho spousta, jede to poprve jestli se nepletu, tak ty detajly musi vychytat, to je uplne jasny. Ale ted uz se to musi rozjet.
Gauss
ty koreny by me zajimali, ale to ted nezjisti... pac to prave vypada dost podobne jako ta gorila kterou jel minuly kolo v bublaku a chcipla pac ji uplne uhnili koreny, zpomaleny rust, celkova zakrslost, a listy zcvrkle uplne stejne.

Jetixi vim ze to neuslysis rad, ale ja bych to zlikvidoval a resetnul :{
JetiX
No teda Páni nestačím KUKAŤ :D ste boli na nočnej? Ty koky toto je taká pekná diskusia, že až :)

citace:
Hlavu vzhuru :] to se poresi vsechno, jinak by to bylo moc jednoduchy a nezazivny ne?

Áno presne tak, takto ma to aspoň drží v napätí a v strehu :D

Chcelo by to nejaké vzdelanie, kurz, rád by som chodil na nejaké prednášky, ale tu nesmieš nahlas povedať ani "tráva" lebo si drogový feťák :D

Teraz som kontroloval výtok a bol ph 4,9 a ec 1,5. Možno je ozaj v tej "normálnej" vode niečo, čo tie kvety potrebujú aby vedeli žrať to, čo doteraz nevedeli. Vyskúšame, možno to bude ono :D
Mám toho 100 litrov tak ich môžem preplachovať ajajaj

citace:
Jetixi sice ti to az tak dobre neroste, ale dali jsme hlavy dohromady a ted uz by jsi o metropu mel vedet vse, vic komplikovany hnojky to snad uz nebudou. A pro pristi pest budes chytrej jak radio. Vim ze z toho nemas radost, ze zrovna ty, ale neco pozitivniho v tom je.

Rastie to úplne, že vôbec :D, ja som zvyknutý (za tieých pár pestov), že sa to ťahá a dá sa s tým pracovať, ale teraz nič :D za dva týždne som nezahol pod sieť nič :D
Z jednej strany z toho radosť nemám, ale z druhej sa mi páči, že sa to rieši a objavujú sa tu veľmi zaujímavé informácie a neposúva ma to nikam, než dopredu :)

Rohože odtekajú dobre,ja som ich dobodal odspodu po celej dĺžke a aj keď pretekajú tak pretekajú po celej dĺžke :) Prítok síce tečie pomaly ale polieva dvakrát za deň a až kým nepretečú (takto je to nastavené od nedávna).

citace:
Jetixi vim ze to neuslysis rad, ale ja bych to zlikvidoval a resetnul :{

Áno to slyším fakt nerád :D :( Tak takto, Narobím si klony koľko sa bude dať, kým poriadne zakorenia, tak tie bomby ešte nechám (možno tá studničná voda vyrieši tieto problémy). Spravím ich 24 a dám tam 6 rohoží.
Gauss
citace:
Teraz som kontroloval výtok a bol ph 4,9 a ec 1,5. Možno je ozaj v tej "normálnej" vode niečo, čo tie kvety potrebujú aby vedeli žrať to, čo doteraz nevedeli. Vyskúšame, možno to bude ono
Mám toho 100 litrov tak ich môžem preplachovať ajajaj

tak si videl, ze v bublaku tomu tak neni.. [a ze by na to mel RW tak moc vliv se mi nechce verit]

citace:
Spravím ich 24 a dám tam 6 rohoží.

to bude slusnej narez :D kdyby to jelo tak ten stan mas krasne plnej...

Luise
To pH srovnej a pojede to, uz musi. Sem koukal ze mas v nadrzi 5,4 to by chtelo zvednout na 6,2 ted klidne at se zvednou i ty rohoze. A mrkni na koreny urcite, jestli budou v cajku tak par dnu a povali to. Jinak me uz fakt nic nenapada.

Mrkni jeste na ty koreny jak vypadaj.

Gausi ty jses tak nemilosrdnej, ty jsi mu to uz odpiskal? 😁
Gauss
citace:

Gausi ty jses tak nemilosrdnej, ty jsi mu to uz odpiskal? 😁

hele ja je mam doma pro radost a doslova me deprimuje kdyz musim cumet na chcipaky [cumim na ne casto a dlouho] a kdyz tam jsou chcipaci tak nemam radost. prozivam to dost, ted tu mam treba mix modelu [nesnasim mix] grape puff a chocolate rain a jsem fakt nasranej a jsem jen kousek od toho abych to pokosil, pac me to mrda. Ja jsem v tomhle nemilosrdnej

citace:
Sem koukal ze mas v nadrzi 5,4 to by chtelo zvednout na 6,2 ted klidne at se zvednou i ty rohoze.

jo to bych taky udelal, to dava smysl, aspon dokud nepotece ven nejaky privetivejsi cislo
Luise
S tou studnicni vodou
1. Uspora zredit to
2. Tu tvrdost dela nejvic calcium a horcik. Oboje potrebujes a je to tu nejcastejsi problem s mikroprvkama
3. Ta voda obsahuje taky nejaky bakterie vetsinou pozitivni, jinak by nebyla pitna a je tam nejakej pomer tech bakterii. A ty tou osmozou prefiltrujes nejspis i ten zivot ve vode. A v ty prefiltrovany vode kdo driv prijde ten se premnozi. Treba akvarium se taky nevypousti cely, ale kuli bakteriim se jen dopousti.

Asi tri duvody ktery me ted napadli. Ten treti bod si myslim ze je ten nejhlavnejsi. Ale nikde jsem ho nevycetl.
JetiX
citace:
Tak si videl, ze v bublaku tomu tak neni.. [a ze by na to mel RW tak moc vliv se mi nechce verit]

Nebolo to tak, ale vtedy som tam lial aj root+ aj amino a ešte aj enzýmy, lebo sa to nekazilo :( alebo myslíš že by som to do bublaku mal naliať na skúšku? Alebo môžem do bublaku doliať studnicnu vodu na 0,7 a upravím pH?

Luis ta trojka znie dobre, nemám s tým síce žiadne skúsenosti, ale pocitovo to je aj pre mna sympaticky argument.

Doma nastavím pH na tých 6 a poriadne preplachnem a ako mám kuknúť na tie Korene? Môžem tie rohoze odbalit od spodu niekde a tak?

Inak to funghi na tých rw kockách nevadi??
kcb
U Calgreenu je psano ze ho mas pridavat v hydru denne, stejne jako zaklad, v jinych mediich pisou stejne jako u mr 2-3 tydne. To znamena, ze calgreen se musi pouzivat soubezne se zakladem. Pokud mas malo horciku, nebo vapniku - je teda takovy problem se vysrat na jakoze tabulky, zmenit pomery a pridavat vice calgreenu? V MR je horciku 1,5% v Calgreenu 3%. Vapnik je pouze v Calgreenu.
Amino a root me nikdy ani nenapadlo pouzit. Jen MR a Calgreen, ted cca rok pridavam i enzymy.
Jak se jede Metrop bez Calgreenu vam muze poreferovat treba mr. Krobak)
Nic z Metropu se nekazi, nic nezakaluje, do hydra jedno z nejlepsich hnojiv.
S Metropem jedu pres 10 let, na vysledky se muzete podivat sami.
Luise
Tys me pobavil Gausi, kurva nemam rad zmetky a krizence, jeste ze nemaj rozum by byli furt ve stresu kde muzou vypustit listek abys je nesejmul 😁

6,2 cajk ne, ja se jen bojim kam mu to vylitne uz

KCB jak pises jen mineraly vid, ty biosrajdy do probublavanyho rezervoaru kde to stoji par dni udelaj akorad bordel.
Gauss
nic se nekazi jo.. tak proc se mu ta sracka zakaluje? co se tyce tech pomeru, myslim, ze nema smysl zvedat pomer calgreenu, pocital jsem to a ta tabulka sedi, je dobre nastavena. podle me tam nebude problem s nedostatkem.

citace:

Nebolo to tak, ale vtedy som tam lial aj root+ aj amino a ešte aj enzýmy, lebo sa to nekazilo :( alebo myslíš že by som to do bublaku mal naliať na skúšku? Alebo môžem do bublaku doliať studnicnu vodu na 0,7 a upravím pH?

urcite ne, ne a jeste jednou ne, ten korenak ani tu aminopicovinu bych tam nelil. ani tu vodu ze studne. funguje to u me, musi to fungovat i u tebe.

a taky ty plky o nejlepsim hnojivu porad :D:D je to sracka jako kazda jina, bez rozdilu bez pardonu.
Luise
Jetixi asi to budes muset zespoda nejak sikovne riznout. Nebo to jeste neprorostlo do truhliku?
JetiX
citace:
Původní příspěvek od kcb
U Calgreenu je psano ze ho mas pridavat v hydru denne, stejne jako zaklad, v jinych mediich pisou stejne jako u mr 2-3 tydne. To znamena, ze calgreen se musi pouzivat soubezne se zakladem. Pokud mas malo horciku, nebo vapniku - je teda takovy problem se vysrat na jakoze tabulky, zmenit pomery a pridavat vice calgreenu? V MR je horciku 1,5% v Calgreenu 3%. Vapnik je pouze v Calgreenu.
Amino a root me nikdy ani nenapadlo pouzit. Jen MR a Calgreen, ted cca rok pridavam i enzymy.
Jak se jede Metrop bez Calgreenu vam muze poreferovat treba mr. Krobak)
Nic z Metropu se nekazi, nic nezakaluje, do hydra jedno z nejlepsich hnojiv.
S Metropem jedu pres 10 let, na vysledky se muzete podivat sami.

No dpč, to čo je v tom stane??? To čo sú za stromy??? :D to si spravil s tými troma sajrajtami a bloombastikom? Neprečítal som úpne všetko, ale akú máš vstupnú vodu? Ja som tam na začiaktu lial do čistej RO vody MR1, calgreen a aj root+ a aminoxtrem a o pár dní bol roztok zakalený a smrdel, potom som začal dávať iba MR1,2 a calgreen, roztok je okej, ale rastliny vôbec nerastú. Včera som prvýkrát namiešal RO so studničnou vodou na 0,3 a pridal MR1 a calgreen podľa tabuľky. Už som dosť zúfalý.

Neviem v čom by mohol byť problém, už som na tom tak, že skúsim naozaj hocičo, len nech to nevyzerá takto. Prepláchol som to a vytekajú lepšie čísla, nechám to zatiaľ takto. Je nejaký 15. deň, o týždeň majú dostať už mr2. Rozříznul som to odspodu trochu a mne sa zdajú tie korene v pohode.

Edit: ešte fotka listov, tie úplne žlté su zo spodu a tie tmavšie sa objavujú aj vo vrchných častiach....
Gauss
ale jo, korinky jsou ok, hlidej to PH jak jen to jde, a to musi proste frcet uz, musi! uz se to nema na co vymluvit! :dance:
Luise
Jak pise Gauss. To ph by chtelo jeste trochu hore, ale to se zvedne trebas pri pristi zalivce, jestli davas uz 6,2.

Tak s tou vodou je to prej cely picovina. Beztek to neni na skodu naredit na 0,3 aspon neco usetris. A za me chloraci nezabijou vsechen zivot, jen to dost pribrzdi. To je muj osobni nazor.

Dal jsi tomu strasny bomby, jendriv pH strasne nahore, pak strasne dole, takze nezrali, do toho ty nakvaseny hnojky. Ale koreny zda se vsechno prezily. Ty kytky ted vypadaj nedozrany, brali vsechno z listu. Jsou vystresovany. Bude jim to chvili trvat ale kdyz budou ted uz dobry podminky meli by to dat jeste. Jestli se nepletu jses v nejaky 20 dni, takze uz skoro nepoporostou, ale na to co je vypustej vsechno co muzou a i spodky budou dost prosviceny nakonec 😁
JetiX
Teraz by to už malo no, vytekalo 5,7 tak uvidíme :) Nový systém nové veci, ja nemám zvládnuté základy a púšťam sa hneď do "väčších a komplikovanejších projektov" - to som ja :D preto tie patálie :)

Aby to zas nebolo také easy, tak som vytvoril podmienky na vznik nových problémov a narobil som klony :D Všetko je len Tutankhamon, Kryptonite nemal imho také dobré vetvy na klony, tak som ho len ostrihal aby bol ako Tut :)
Je ich 24 (úplnou náhodou to všetko vychádza presne - 24 miest, 24 klonov, 24 kapilár v stane), čo je škoda, bo neni rezerva a všetky sa nemusia chytiť.
Kazo
Nehol ty matky tak moc. Není to pro ně dobré.
JetiX
Úplne s tebou súhlasím :), vôbec mi to nebolo príjemné, ale mám dosť obmedzený priestor a už sa väčsina vrchov škvarila o žiarovku, tak som ich ostrihal tak drastickejšie.
Kazo
Sežeň vetší prostor. Budeš mít vystresované matky a klony na nic. Budou každý jinak silný. Taky jsem to tak ze začátku dělal a nakonec jsem jim pořídil vetší prostor a nechal ty matky více narůst a hlavně jsem přestal brát všechny klony co na ní byly na jednou a hned byly klony silnější a neměl jsem rozdíl v rostlinách.
JetiX
Že sežeň vetší prostor :D ty si fasa. Chcel by som väčší priestor, to bez debaty :) nemám bohužiaľ možnosť a pracujem s tým, čo mám :) klonujem asi tretíkrát, takže si to akurát len okrajovo osvojujem. V budúcnosti na to bude určite stan, možno izba a krááásne veľké maminy :)
Kazo
Já vím. Lehce se to řekne. Ale matky bohužel to místo potřebují. Je to o hubu držet to v malém prostoru. Ale zase si to člověk vyzkouší a zjistí zda to pro něj má smysl ty matky mít. Tak ať se jim daří ;-)
psyweed
jj skus vacsi :D lebo jak ich budes strihat tak pojdu hore a ked uz teraz nemaju kam ist , tak neviem ako to chces dalej riesit, do dola nove prirastky nejdu, mozes ich tahat troska na sirku ale to tiez nie je nekonecne
Luise
Podle Hlavy coz uz je nejakej matkar, kdyz dobre prerezes kvalita zustane.. a cim vetsi matky tim silnejsi svetlo potrebujes. Stejne by z toho byla za rok obluda a musels bys svitit 600w. Ale neni to zarucena informace..ja si to dam dolu do podpisu 😁
Gauss
citace:

Tak s tou vodou je to prej cely picovina. Beztek to neni na skodu naredit na 0,3 aspon neco usetris.

no ne asi.. k tomu redeni, zasira to systemy hlavne tyhle dripy si pocti nejakej zaklad, zalezi na vstupni vode co v ni je rozpusteno.

http://www.canna-cz.com/tvrda_voda_mekka_voda

tady se taky da najit spousta zajimavosti

http://www.cannagardening.com/grow_info

ja bych raci volil cestu: calgreenem udelat rucne 0.3 a pak hnojky dle tabulek [znova s calgreenem] to asi stoji za test.
Luise
Gausi a ty tri prdele soli co do toho lejes ty ti ten system nezasiraj? At stim uz proboha nic nedela, nic nevylejva. Jsem jen rad ze to upravil na pH 6 a neposlechl me na 6,2. Pac nevim kolik ma v bande a snizovat to po zvyseni z tech 5,4 je nesmyl. Tak kdyz se to zvedlo tak ideal 5,8 tam lejt. Co souhlas. Bo proc bys to menil jak je to ted. Ja mam pocatecni taky 0,24 a smakovina, deficit nevim co je pod sodikem.
To tam vylozene pisou ze je blbost pouzivat cistou vodu s osmozy 😁 ja to tu jetixovy nechci zasirat ale dej do googlu rozbor vody najed na obrazky a vyjedou ti rozbory z ruznejch koutu republiky. Nekde chlorujou asi fest, ale povetsinou tsm neco zustane a to se po odpareni chloru rozmnozi. A myslim ze dost rychle. Voda je veda, je to katalyzator vseho zivyho. Kdybys Jetixi namital, udelam z celyho prispevku tecku 😁
Gauss
ne, nezasiraj, ja mam flocko cisty jak detskou prdelku. tys to necet co?

"ro nás je velkou otázkou, jaký to vše má vliv na výživu rostlin. Jedním z největších vlivů na pěstební systémy, které používají tvrdou vodu, je potenciál pro budování uhličitanu vápenatého nebo uhličitanu hořečnatého, které jsou nerozpustné. Tvorba těchto usazenin je endotermická reakce, což znamená, že tento proces je rychlejší, kdyz je dodáváno do roztoku teplo. Během procesu čerpání vody z nádrže, a to prostřednictvím čerpadla, dále menších trubek, na vrch stolu a pomocí kořenového systému, se voda oteplí, a to způsobí, že usazeniny se tvoří přirozeně a trvale."

hlavne ted uz je burt co s tim udela, sou to mrzaci a uz tak zustanou i kdyby se stavel na hlavu a odrazel usima..

kdyz uz ji ma nafiltrovanou tak je imho lepsi jim tam dodat superdostupny mineraly nez nejaky nepouzitelny picoviny z vody ve ktery ani nevis co je... to je muj nazor.
Luise
Ale at si dela co chce... precti to do konce

Kapitola Zmírnění úrovně tvrdosti odst.2 😁

Odstavec pod tim ec 0,3-0,4 pohoda

To jo, priste dyl pufrovat aby mel jistotu ze to drzi a nepridavat ty biosracky do sudu, tak konvi.
Tak nez zskoreni ty pristi sampioni, ma cas na rozmyslenou. Jen bych uz nic nevylejval a nechal to.

Jeste dodam ze ten vapnik krystslizuje prave za tepla a prisunu CO3 jestli se nepletu. V jaky forma je tam predtim by me zejimalo.. ja nasel tenhle clanek a chtel bych ho vysvetlit. Jinak vsechny mikroprvky potrebuji chelatovy rozpoustedla a v ty forme to dodavaji v hnojivech, krom Vapniku a Horciku. Ja si myslim ze ten vylouhovanej a funkcni vapnik s draslikem je ve vode a prosakuje treba do studny, pac ta kytka venku v hline asi nepousti nic aby si ho zisksla z pudy. Ale je v ty vylouhovany vode. Ale to varim z vody vsechno. Tady ten clanek na me hodne odbornej.
http://web2.mendelu.cz/af_221_multi...udy/puda_ca.htm
Chtel jsem se na to zeptat ve vlakne voda, ale tam mam tipec. Jestli by se nenasel nekdo znalej, kdo jde zrovna kolem. A po testu v laborce za par stovaku by jsme to po Cesku ochcali.
Jen vznist ty otazky no.

Jetixi mam to smazat?
JetiX
Určite vyskúšam viacej možností a checkneme, čo bude najlepšie :)

Už je to lepšie, momentálne mám problém so skrútenými listami :D

klony a mamky zatiaľ okej.
Luise
Ty bejvaj z moc svetla, jsk to mas vysoko?
JetiX
Ježiš ja som mal vypnutý ofuk celý deň....:micro:
Luise
Nejvetsim nepritelem kytek nekdy nevedomky bejva sam grower 😁 uz tu byli mnohem horsi kytky cely zluty chcipli a nakonec pekny sisky... kolik ti zbejva do konce asi ?
Ajtaktak
Ale ake zasolovanie. Ak sa pravidelne robi preplach, co sa musi, nic nehrozi.
Upravit ec a zasolenie je milion krat jednoduchsie ako ph v tych rohoziach. Ak to nema nachuja narezane a ta rohoz sa mu pekne preplachuje cela tak to ma zachvilocku hotove.

A stale nechapem co riesis gaus. Hnojky evidentne niesu dokonale a mozno nejake mikroprvky su proste potrebne z klasickej vody. A nie cista ro voda.
Potom sa riesia rozne nedostatky vselijakymi doplnkami a pritom to staci nariedit. Si strasne tvrdohlavy nieco take pripustit :D

Mozno sa da vyskladat dokonala voda z ro plus vsetky mozne hnojky a doplnky, ale naco si to komplikovat a hlavne v pripade, ze je grower neskuseny. Je to jak skrabat si prave ucho lavou rukou cez hlavu a este za to zaplatis viac penazi (doplnky + spotreba vody).

Ro ma podla mna opostatnenie v pripade totalne katastrofalnej vody (u mna ec 0.9). Ludia bezne pestuju s ec 0.4 aj 0.5 a neriesia filtrovanie. Lebo to nie je zla voda s ktorou sa da uplne v pohode normalne fungovat.
Gauss
ja stale a dokola resim jen to, ze je uplne jedno jestli tu vodu redis nebo ne, uz na to mrdam kdyz nejste schopny pochopit ani to.

ja kdyz uz jsem koupil takovou picovinu jako je osmoza [vubec jsem ji nepotreboval] tak jsem chtel mit naprostou kontrolu nad tim co jim davam, thats all.

ted jsem treba objevil tohle a taky to vubec nepotrebuju ale kdyz budou hodny tak jim to koupim :popcorn:

https://growmarket.cz/apogee-instru...i-par-ppfd-metr
Luise
Ja to chapu, jestli mas studnu dost hlubokou, klidne se v ty vode koupej. Ale v lete nechtej abych ti z nasi nedrze vozil vodu 😁 ja bych ji privez za 500 😂 ne se domluvime kdyztak..

Ne chci tim rict ze jestli nekdo pouziva cokoli ledky, co2 ja nevim co, tsk je to porad v cajku nez kurvit osmozou pitnou vodu kuli tomu aby se scadil, mel by ji vyuzivat co nejmin.

Co delas stim co ti protece a kolik vody vyuzijes za pest. Protoze to znasob 3 az 5 krat

Jo to je pekna vec, na takovy veci me taky uzije. Hlsvne jsem pored neprisel na to jak nejlip nastavit winga uplne nejlip.

Uz to tu nebudu resit a delat mu v tom bramboracku tady.
JetiX
Moja voda má ec 0,7 bez RO by som sa v hydre asi neobišiel, minimálne v bubbleri to bolo nahovno a poraidil som RO :D. V bubbleri to nerobí problém chápeš to? Ja ani nie :D tam lejem IBA RO a mr1 s calgreenom v pomere podľa tabule a rastú mi v ňom moje vlastné klony (na tie klony som hrdý)
Tu v RW bude nejaký ten základ (z brucha) 0,3 asi nevyhnutný a dosť ma zaujíma, či sa to dá spraviť s calgreenom :)

Mám otázku, asi by si zaslúžili po tom všetkom preplach a teraz neviem ako by bolo vhodné to urobiť, keďže čistá RO s florakleenom nebude ono. Mám ich prepláchnuť studňovou vodou a florakleenom? Či to je blbosť? :D
Luise
Za me Jetixi bych zadnej proplach nedelal. Proplachnuty jsu az az a ted potrebujou zrat, kdyz maj konecne dobry pH. Nechal bych je jak jsou a dalsi hnojku zase na 0,3 plus hnojky s Calgreenem na ph 5,8. To je muj pocit z toho...

Ja jsem na ceste zrovna tak to zedituju
Dalsi hnojku az tuhle dojedes, tuhle mas uz dobrou.
O bubleru nic nevim, ale rekl bych ze 0,3 by taky schroupali v pohode.
Ty rezance jsou krasny jeden jako druhej. Proto rikam sampioni 😁
crazyben
citace:
Ne chci tim rict ze jestli nekdo pouziva cokoli ledky, co2 ja nevim co, tsk je to porad v cajku nez kurvit osmozou pitnou vodu kuli tomu aby se scadil, mel by ji vyuzivat co nejmin.

jakej je rozdil kdyz pitnou vodou zalejes kytky, nebo kdyz ji pouzijes na RO abys pak zase zalil kytky?? ano něco se odpustí před najetim RO, pak by ale měla odpadní voda činit udajne cca jen 3% u kvalitniho stroje (nevim RO nemam nepoužívam a v praxi ani neviděl)

vsadim boty že denně spláchneš víc pitný do hajzlíku... dneska sem si napustil asi 4l kýbl pitný vody abych vytřel podlahu, přitom sou místa kde lidi žizní... mám se kvůli tomu cejtit provinile? Svět je plnej paradoxů. Ano človek by měl přemejšlet nad souvislostma a vše používat z rozmyslem a šetrit pitnou vodu je jistě chvályhodné... ale takovýhle přehnaný moralizováni si myslim že neni na místě. I koule si meju pitnou vodou... neni to škoda kurvit pitnou vodu zpocenýma koulema? Ty se chodíš určo mejt do potoka, že?!

zvlášť když do stejný věty ve který moralizuješ RO píšeš CO2 dobry... to mi už přijde uplně na hlavu. Nebudu rozvádět teorie o oteplování o kterym beztak pořádně víme hovno... ale kolik toho co2 zbytečně profoukne pryč?? Kolik zbytečné energie propálíme abysme si naplnili lahve plynem kterým sme jinak neustále obklopeni a kterej obratem zase poustime do ovzdusi? Jen aby si se zhulil...
JetiX
Nechcem nikoho spochybňovať ale to RO u mňa teda to žere vodu jak hovado. Ako som spomínal miliónkrát mám vodu zo studne s ec 0,7 a keď som zapojil RO filter, tak do nádrže mi kvakala RO voda a odpadová tiekla. Naozaj je 3x aj 5x viac odpadovej vody ako tej prefiltrovanej. Alebo to mám ja zle zapojené :D :D :D Ale stále mi vyteká 0,02.
crazyben
ok beru, to je fakt hodne vody a rozmejslel bych se jestli to nejde i lepe... a nebo vyuzit tu odpadni vodu, treba s tim splachovat ten hajzlik misto toho aby v nem protejkala pitna jako to ma 99% domacnosti

zkratka se mi to moralizovani nelibi

Kdyby sme pokracovali tak sme zachvili v extremech... proc by sme vubec mely svitit kdyz je venku slunko?? Takovy propaleny energie... jen abysme se zhulili... protoze si nepockame na leto, nebo sme i v pres leto liny a misto vyjezdu na policko to mame vedle v pokoji...

kdyby to rekl bambusak co zije v harmonii s prirodou ani neceknu, ale takhle to neberu...
Luise
Odpovedel jsem ti do pm. Nebudu uz nikomu zasirat vlakno. A uz vubec moralizovat, sam jsem previt..
JetiX
citace:
Kdyby sme pokracovali tak sme zachvili v extremech... proc by sme vubec mely svitit kdyz je venku slunko?? Takovy propaleny energie... jen abysme se zhulili... protoze si nepockame na leto, nebo sme i v pres leto liny a misto vyjezdu na policko to mame vedle v pokoji...

Je to pravda, ľudia plýtvajú všetkým a aj tí, čo neplýtvajú, určite niečím nevedome plýtvajú :D
Ale má imho zmysel to aspoň trochu kontrolovať :)

A bavíme sa, nezasierame :D
Madical-Strains
citace:
Alebo to mám ja zle zapojené :D :D :D

Nevim jesli to byl vtip :) nebo se vazne ptas jesli to mas zapojeny spravne,:)

Z kazdy RO tece vice mene nekolikanasobne vic odpadni vody.
Mam to stejne kapicky prefiltrovane a curek vody odpad.

Ale jak jsem uz psal Luisovi, ja ji chytam do 20l kanystru a pouzivam na zalejvani hajzlu, cisteni zubu, prani a pod.

Crazyben- No, to sem nezral !!! To je hlaska s tema koulema :D , s kamosem sme se tu nasmali. :D
Naprosty souhlas !!!
Luise
Medi tak to mas doma vsude samej kandak ne. Hydroponie by mela byt navic drip jedna z nejuspornejsich zavlah. Zalejva se tim v africe v dubaii ty zeleny parky trapny. Ale u pestovani cudky jses uplne jinde. Pufrovani, jedna hnojka na rust, dalsi zacatek kvetu, kvet. Zsverecnej pruplach. Mezitim v dripu proplachy. Kdybys jel hadro, tak se doma nehnes.

K tobe Crazy. Osmoza je oproti co2 hodne levna zalezitost a nevim jestlis to zkousel, ale ta spotreba je 00prd, jen za svetla a dokonce snad jen v rustu. Proto to malo kdo poiziva...
Ale jak to tak vypada tak k lampe a hnojka dneska uz bezne patri uz i osmoza za prej 1300. Snad lidi aspon ta spotreba donuti nad tim premejslet kdyz uz nic. Ja proti ni nic nemam beru ze to je nekde potreba, ale uz znam par lidi co rekli ze ta voda neredena je celkem sracka a dela jim problemy... Koule si mej jak chces treba octem ty vole 😁 co mi je do tvejch kouli
Luise
Hadro nejezdi.. dohaje zase se to zvrhlo 🙈
crazyben
a proc je co2 drahy?? Nejen technika ale i samotnej plyn je drahej ze?? Premejslel si proc?

protoze je nakladny ho "vyrobit" a propali se spousta energie... uplne zbytecne kdyz ty to obratem poustis zase do vzduchu... zbytecnej kolobeh na kterym plytvame energii.
Proc vubec svitis? Dalsi kilowatty zbytecny energie... jen aby ses zhulil

Do mejch kouli doufam nic :D jen to melo na neco poukazat... cim si mejes ty svy? Chodis si je mejt do potoka? Ne doma pustis pitnou... zbytecne... tak nemoralizuj ze jinej zbytecne vyleje neco odpadni vody, nebo s tim splachne hovno ktery ty splachujes pitnou... hlavne ze se cejtis setrnejsi k prirode a upozornujes na nejaky plejtvani... jak pokrytecky.

Neobhajuju nějaký nezřízený plejtvání, ale fakt mi vadí když jeden co plejtvá upozorňuje druhýho co taky plejtvá jen na něčem jinym. Chapes na co sem narazel?? Neni potreba RO, neni potreba tvyho CO2, neni potreba ani blby lampy ve finale... zdar (btw. mel si to nechat v pm a tady uz nereagovat)
Luise
Ted nenarazim na tebe Crazybene, ale tohle je zajimavy. K tomu dotaci na destovku a jses s nakladama skoro na nule.

http://ledideal.cz/www/solarni-grow-systemy/
crazyben
rozhodne zajimavy reseni... ale spis ekonomicky nez ekologicky

nulovy naklady na energii to sou takovy reci... ikdyby si nemusel dat ani watt navic, je treba zapocitat zivotnost systemu a porovnat pocatecnim naklady... pak ti vyjde cena za energii. Nakonec to asi stejne vyjde to levnejc pro penezenku, ale pro prirodu? Myslim ze naopak draz...

Navic dat si to na barak kazdej, (z ruznych duvodu, setrit lidi chtej ikdyz nepestujou) zacne mit distribucni sit problemy... neni na to stavena.

Navic mam averzi k akumulatorum... jak si sam rikal, aby po nas jeste zbylo dalsim generacim taky neco jinyho nez bordel... stejne tak mi je proti srsti zeleny silenstvi okolo elektromobility, ktery je ve finale spis kontraproduktivni ve vztahu k nejaky ekologii. Ale to uz sem uplne jinde :D
crazyben
BTW. za koule mi karmy nedavejte :D ale sem rad ze sem aspon pobavil...
Madical-Strains
Ted me napadla takova myslenka kdyz uz te davaji za tvy koule tu karmu ale radsi budu mlcet. :D V mym vlakne "Jak se vylecit z kazde nemoci "jsem uvadel stav sve stolice :D a nekdo mel narazky ze kdyz uz o ni pisu , ze bych ji mel i nafotit :D :D :D
A to sem za ni nedostal ani jednu karmu :(

Puvodne jsem se chtel omluvit ze pisu mimo tema ale zas tak mino tema to neni :D
crazyben
jezisi... o to snad nikdo nestoji...

nebo jo?? :D
Madical-Strains
Teda tady se to fakt zvrhlo !!! :D
Sem moc rad ze je tady i s nekterymi sranda.
crazyben
a tak mam to blejskout zpoceny nebo az si je umeju v ty pitny vode?? :D :D
nee vazne, dost uz, takovy pekny vlakno nebudem zasirat koulema :D
JetiX
Ok to by už stačilo páni :D
GrowPlace
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
Ted me napadla takova myslenka kdyz uz te davaji za tvy koule tu karmu ale radsi budu mlcet. :D V mym vlakne "Jak se vylecit z kazde nemoci "jsem uvadel stav sve stolice :D a nekdo mel narazky ze kdyz uz o ni pisu , ze bych ji mel i nafotit :D :D :D
A to sem za ni nedostal ani jednu karmu :(

Puvodne jsem se chtel omluvit ze pisu mimo tema ale zas tak mino tema to neni :D

To jsem byl ja :)
Neboj, to k napravim, stejne jde o hovno :)
Madical-Strains
Ja vim dobre kdo :D ale nechtel jsem jmenovat :D no...

Ne , nedavej , to bylo jen povzdechnuti , samzrejme ze srandy ..nad tim ze koule Crazybena dostaly karmu a moje stolice nikoliv :D
Napsal jsem to jen kvuli srande ktera tu byla rozjeta. :)

Jinak co zalozit vlakno ktery by se jmenovalo imaginarni Hospoda abychom nemuseli zanaset vlakno odtatnim :)
???
Luise
Hospoda? To by dost matlo takovej nazev... jdu spat koule mam umyty zhresil jsem 🙈
JetiX
Je 19. deň kvetu.

Už to bolo super no zase je to nahovno, ph brutálne klesá, a to tade preteká riadne, keď polieva. Netuším prečo a to dostávajú ec 1,1 a pH 5,9 a výtok je 1,2 a 4,2!! :D
Nerobí to ten penicilín? Som sa celkom tešil, že sme to vyriešili :D Jak sa toho zbavím?
JetiX
ok poriadne som ich prepláchol a pripravil som kvetovú žbrndu, nechám ich preschnúť a potom zapnem plný výkon 660w a pustím kvetový nápoj. Už to nejako doklepeme a ďalšie kolo bude úplne o niečom inom :)
Luise
Ty pistalo... s timhle jsem odjel prvni NFT kdyz jsem pridaval biohnojky a zalivka byla hodne studena, tak jsem pridal topitko ktery tu vodu pro zmenu pretopilo, ale moc zkusenosti nemam... jestli mas 30% peroxid tak bych zacal pridavat do zalivky 1ml/2L a po 2 dnech 1ml/4l... mrknul na teplotu v rw a nadrzi. To jako prevenci
Primo do Rw nevim, trebas 2ml/1l a prolejt konvi...Nedokazu rict kolik, mozna i vic zase at to nespalis. Ale videl jsem tu couzka co stim bojoval a ten pripravek kterej koupil v GS byl taky na bazi peroxidu a zlikvidoval to.
Sere se ti to az moc dohaje.. ale to je prvnim problemem, kdyz se dyl neresi zacnou se nabalovat dalsi... Dej bacha at si to nerozneses i jinam, ale tak kde jsou dobry podminky by se snad nemela ta svine uchytit.
JetiX
Už teraz viem, že som mal tie rw kocky pozakrývať, ale čo s tým teraz? mám tu nejaký peroxid, mám tie kocky postriekať?
Luise
Nejlip cely prolejt, ale nevim ten pomer abys je neodpali... by bylo dobry zapatrat na forech. Takle budes zkouset a to je hromada casu.

Tohle je ono

http://www.growmania.cz/guardÂ’nÂ’a...-1l-p-5427.html

Pockej blbost oni davaj jeste min jak ja 1/2l to neni na lecbu...
Ajtaktak
wau, :) to je naozaj pleseň na tých RW kockách ? To sa mi ešte nestalo a RW nezakrivam. Max sa mi spravia riasi. Nedávaš im moc vela zálievky ?
A neviem či som to dobre pochopil, ale až teraz im ideš dať bloom hnojky ? Ak hej tak to davas neskoro. Možno si to iba zle sformuloval. A plný výkon si mal dať od začiatku 12/12 660W.
JetiX
To bude asi z tých pokazených hnojov čo som tam zo začiatku lial :) niekde som tu čítal, že by malo pomôcť zakryť to alobalom, či? :D

S tou zálievkou, ja by som chcel aby sa polievalo jedenkrát denne a vždy ráno, aby sa vystriedal suchý a mokrý cyklus, ale neviem to na tom zasranom timeri nastaviť, takže polieva minimálne dvakrát a neviem vychytať, že ako dlho to má polievať aby aj niečo vytieklo, ale zase neminulo veľa hnoja. Preto sem tam nepretečie nič, a potom v kombinácii s tou plesňou je výtok pH4,4 a je to celé na hovno. Na začiatku som proste urobil množstvo zásadných chýb a teraz sa prejavujú.
Kolkokrát denne polievaš u seba?
Hnoje:
V tabuľkách píšu, že od 4. týždňa majú ísť kvetové hnoje a mne to tak zatiaľ aj vychádzalo, že sa rastliny prvých cca 20 dní zameriavali na stavbu konštrukcie, a potom na tvorbu kvetov :) preto chcem ten "boom" zahájiť teraz (lepšie by to bolo, keby boli rastliny v úplnej kondícii, ale ajtak :D) Ešte ich nechám trochu "vyštaviť" po tom preplachu, a potom im to tam naperem nech ich jebne.
A buď budú bomby, alebo nebudú :D
Luise
Priste urcite dyl pufrovat klidne dva dny..otocit vytoky nahoru vyndat z igelitu a poradne vymachat. Ty hnojky, ty to asi nacali a v tom igelitu neni dobry kdyz neco zije, a ta organika je svym zpusobem ziva.. Nedejcha to tolik, je to zavreny... Priste zacni pridavat peroxid, je to jistej kyslik v zalivce..
Me odkryty kostky taky nedelaj problem, brzy je kytky zarostou ze na ne nesviti skoro nic...

Nasels neco o peroxidu? Ja bych rekl ze 1/2 30% je jistota do zalivky urcite s nejakou rezervou, proto na plisen 1/1 ale nemam to vyzkouseny..

Oni tu 12% srajdu s peknou samolepkou prodavaj za 250. Za 360 kupuju 10 litru 30% kurna pes takle se vydelava.
Ajtaktak
Luise on nema libra truhliky, ma to polozene na ebb and flow vani.
Samo da sa aj tam mocit, ale neponori sa cela rohoz.
Ja rohoz nrodporucam vyberat z igelitu.
Dve dieri na konci rohoze uplne stacia. Na druhej strane rohoze by sa mal nachadzat vzduchovaci otvor v hornej casti.
Cim viac dier - tym zlozitejsi a zdlhavejsi preplach.
Cim dlhsie pufrovanie, tym viac ti v rohozi stupne ph.
Viem si 2 dni predstacit tak, ze by sa po dni vymenila voda za cerstvu s upravenym ph. Keby to v tej vode stoji 2 dni tak je ph v rohozi vysoke.
Luise
Ajo, tak proc ja mam v hlave porad Libry £ 😁
Myslel jsem v ty zmuchlanine na konci je svar, tak v tom to riznou a vyndat... ze cim vetsi plocha, tim lip to bude reagovat s okolni vodou..vis jak..Pak to Ducktapou zase zalepit.
Dva dny proto aby byla jistota, prave ze myslim ze tou okolni vodou kdyz uz je na urovni jakou chces, poznas ze to je dobre napufrovany... hral bych to trochu na jistotu, proto ty dva dny. Ty uz mas urcite mouchy vychytany. Vis ze to vyndas, budes tam mit zhruba tolik a zalivkou s tolika to hodis tam kam chces 😁
Nevim jestli by to bylo jednodusi, ale mozna by nebylo spatny poridit na to nakej sud nebo kalfas. Dvakrat napustit vypustit. A mel bys dalsi nadobu na vodu.
Jak ti roste plisen 😁 sorry ale ta je ted dulezitejsi nez kytky.
JetiX
To pufrovanie asi spravím presne tak, ako mi poradí Ajtaktak (ak bude taký dobrý :)). To bude asi najväčšia istota :D

Je 21. deň od prepnutia.

Je tam bordel, je to aké to je, ale sú tam kvety a obsypávajú sa. Je to presvietené a ja verím tomu že tam budú super šišky :)
Od preplachu sú nasucho nedal som im nič, rohože sú ľahké, suché, takže ráno dostanú prvú dávku kvetovej žbrndy a plné svetlo. Ph je 6,1 a ec 1,57 trochu sa ale obávam vysokého ec...
Luise
Hrzky se to zazelenalo.. 👍 K tomu EC jsou ty konecky listu trochu uschly a i dost tmave voskova zelena, ale neznam tenhle model.. se mi zda ze jsou kazdy fotky uplne z jinyho pestu, jak rychle to raguje na kazdou zmenu..

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma