Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
125/150W Bubbler 5xWW - Klikni zde pro originální téma
gAAngi
Nazdárek, začínam svoj prvý grow, bude to systém bubbler ala g_man.

Posádka: 5x White Widow z RQS
Svetlo na rast: 125W Elektrox
Svetlo na kvet: 150W Philips SON-T
Hnojivá: AH Grow/Bloom/Micro, Root stimulator, Enzymes+, Growth/Bloom Excellerator, Final solution + Phytamin
Vzduch- Atman 9500(dosť hlučný, ale to poriešim nejako)
Zatiaľ meriam s čínskym PH a EC metrom, v pondelok dôjde Essentials PH a EC od GrowPlace začo mu ďakujem ;)

Nejaké podrobnejšie info: http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=81223

Takže asi nejako takto, semienka som dal 5.12 do odstatej vody, upravil ph na 6, pridal som root stimulátor 1ml/1000ml, nechal som tam semienka zhruba 4hod, potom som ich hodil do rw kocky dopredu upravenej(24hod v ph 5,5).

Dva dni boli v teple zhruba 30°C a vysokou vlhkosťou(mini-parník), denne som ich ešte rosil odstatou vodou s upraveným ph 6.

Dnes ráno vyšli von prvé dva rastlinky a na ďalších už tiež vidno že sa niečo derie von, odkryl som parník a dal ho do boxu pod lampu zhruba 30cm od rastliniek. Samozrejme je to môj prvý pokus a tak nemôže ísť všetko po masle, na jednej rastlinke sa skrútili listy smerom dole,na druhej mierne takisto, hľadal som a môže to byť preliatím, vysokou teplotou alebo vlhkosťou. Teplotu som znížil na zhruba 26°C , vlhkosť 60% a nezalievam, rw vyzerá celkom vlhko. Nechal som to zatiaľ tak, uvidím ráno či sa niečo zmení, dúfam že nebude neskoro.
gAAngi
Nejaké foto
Tutoformuloputo
Jsem zvědav, časem chci taky přejít na bubblery.
Každopádně sleduju a očekávám že tohle vlákno hezký dojedeš do konce a kytičkám se bude dařit, hodně zdaru
gAAngi
Vďaka, uvidíme ako to pôjde, je okolo toho dosť roboty čo sa týka upravovania rw, keramzit atď atď, ale ak máš s čím merať ph a ec tak je to v pohode. Ešte to nie je v bubbleri takže to najťažšie ešte len príde :D . Ja som okolo toho hnojenia skeptický, ale nejako pozbieram informácie a pôjde to.
GrowPlace
Drzim palce a sleduju :)
odo
Caf! Na úvod si dovolím napísať, že vybrať si systém bubbler ako 1. pest sa mi javí ako dosť odvážne rozhodnutie pre neskúseného.


1. Tento systém má svoje špecifiká v prvom rade na kvalitu vody - 0,2 Ec ešte ujde, lepšie by bolo 0,1 V tejto súvislosti chcem podotknúť, že pri vysokom Ec na vstupe a pri celkovo nízkej Ec počas pestu/ tretina až polovica bežného EC/ sa Ti môžu objaviť problémy s nedostatkom niektorých prvkov, hlavne po prepnutí, ktoré nebudeš vedieť včas identifikovať a improvizácia s rôznymi doplnkami bude problematická

2. Čo sa týka výberu hnojiv, potrebuješ hydro hnojivo s vysokou pH stabilitou - ktorá v tomto systéme hrá prim. K AH sa v tomto smere nedokážem vyjadriť

3. Teplota - zo všetkých hydrosystémov práve bubbler a aero je najcitlivejší na teplotu živného roztoku. Obávam sa, že pokiaľ neudržíš teplotu v oblasti 22-25 st.C
tak budeš riešiť zastavený rast a koreňovú pleseň, prípadne zahnívanie koreňov

4. V Tvojom systéme je nutné myslieť na pohodlnú výmenu živného roztoku a možnosť manipulácie s rastlinami a pri tom zabezpečiť ich stabilitu, hlavne ak vyrastú na 70 a viac cm. Ideálne by bolo, keby mala každá rastlina vlastnú nádobu s obsahom 10 aj viac litrov s možnosťou napúšťania, vypúšťania a kontroly. Každá rastlina by mala mať možnosť pripnutia k pevnej podpornej tyčke, prípadne sieti - tu je ale nulová možnosť manipulácie.

Určite sa tu nájdu majstri, čo napíšu, že dá sa pestiť v bubbleri aj v menej ideálnych podmienkach, že zbytočne preháňam.... ja Ti to ale nedoporučujem, lebo načo pestiť komplikovane, keď sa dá aj jednoducho.

Doporučil by som ešte nejaké štúdium a 1. pest určite v nejakom kvalitnom plnom substráte, alebo light mixe, podľa možnosti organicky to hnojiť.

Ešte ma napadá - tie PC vetráky máš otočené správne? Mali by vytláčať teplý vzduch z okolia lampy smerom hore a odtiaľ by to mal odsávať výkonný vetrák cez pachový filter, pokiaľ je potrebný. Okrem toho treba zabezpečiť aj vhodný ofuk.
Tá lampa na rast ešte ujde, ale do kvetu doporučujem lacnejšie HPS /zase moc tepla/, alebo vhodné LED /tiež je nutné riešiť vhodný odvod tepla. Pri LED je ale vyššia cena/
Držím palce!
gAAngi
Čau, áno máš pravdu som si toho vedomý, že na začiatok som si vybral možno ťažký oriešok. Ale tak na fóre toho nájdem veľa a snáď mi niekto poradí ak niečo nebudem vedieť.

1) Áno, tu sa odrážam od toho, že niektorí groweri mali aj vyššie vstupné EC a nemali nejaké komplikácie. Myslel som nato a poviem Ti pravdu, že kvôli tomu som objednal aj druhý EC meter, ktorý akurát rozbaľujem, pretože tomu čínskemu veľmo neverím. Čiže EC môže byť kľudne vyššie, alebo nižšie čo musím čím skôr zistiť. A samozrejme ak EC nebude vhodné, buď kúpim destilku(mám dobré ceny) a zmiešam to. Alebo RO ktoré mám tiež vyhliadnuté.

2) Tu som skôr konal ako rozmýšľal(ako vždy) a kúpil overené hnojivá, čítal som že s PH býva problém takže hold budem musieť dávať pozor

3) Teplotu som v roztoku meral 20-21°C pri zapnutom svetle, keď som robil také merania aby som vychytal muchy. Neviem nakoľko sa to zmení, ak tam budú korene. Tu vraj pomáha fľaša s ľadom, ale to zistím až na bojisku :D

4) Keďže robím podľa hotového projektu(g_man a spol) tak to som ani neriešil, bolo tam že roztok je v jednom vedre a hotovo takže zmeny som nerobil

Áno, keby bolo času možno by som si to možno nejako premyslel pozmenil, ale ako som písal, išiel som podľa odskúšaného(úspešného) projektu, nemal som dôvod niečo meniť. Teraz už veľa meniť nemôžem, rastlinky sú v 5.dni takže veľa času nie je, a finančne som do toho už dal pomerne dosť, takže toto kolo už dobijem tak ako som mal v pláne. Možno to nebude dlho trvať :D

Vetráky sú otočené správne, ťahajú vzduch od lampy smerom hore. Ofuk bude v strede medzi kvetináčmi, to vidno aj na obrázku.

Neviem ako to myslíš s tým svetlom- 150W Master SON-T Pia, je do tohto boxu akurát, väčšiu tam dať nemôžem a menšiu nemá zmysel, od HPS sa veľmi nelíši 2000K a 17700lm.

Ďakujem Ti pekne za príspevok :punk:

UPDATE: Tak meral som s novým ph a ec metrom vodu priamo z vodovodu, ph: 8,0, ec:0,1 (Essentials)
gAAngi
5. deň

Teplota 28°C, Vlhkosť 50-60%

Fotím mobilom, lepšie to asi nebude.
gAAngi
Kúpil som aj zvlhčovačku, konkrétne Neptun M1. Ale neviem či je veľmi potrebné ju používať, tu sa to dosť rozchádza, niekto radí že 80% je už veľa a semená to nepotrebujú, niekto pravý opak. Rozmýšľal som aj ako ju napojiť keďže nemám nejakú reguláciu a momentálne ju ani riešiť nebudem, šlo by to zapojiť na spínačky a nechať ju bežať 15min a 30min vypnutá? Zvlhčovačka by bola priamo v boxe.
gAAngi
Dnes si pripravím vodu na bubbler upravím ph na 5,8, pridám hnojivá na EC 0,6(Bloom,Grow,Micro+root stimulator a enzymy?). Nechám to odstáť, zajtra ešte podľa potreby upravim hodnoty a šupnem rastlinky do nového domova.. Na postrek phytaminom je ešte skoro že?
odo
Najprv namiešaš hnojivo, potom až upravuješ pH
a ano, na takých drobcov nič nestriekaj!
Hnojiť začni až vtedy, keď to bude prekoreňené.
gAAngi
Jop, len som to blbo napísal. Ok tak nič nestriekam zatiaľ. Prekorenené to nie je, na jednej iba vidno korienok zospodu zvyšok zatiaľ ani stopa. Urobil som hlúposť že som nechal rw vyschnúť, riadil som sa tým že ak rastlinku nezalievaš hľadá vlhkosť a tým pádom vypustí viac koreňov. Asi to bolo skôr myslené v pôde.
SubFocus
V půdě se nechává vyschnout kvůli tomu, aby měly kořínky taky vzduch, ale to taky neznamená, že se nechají tak malé rostlinky dlouho bez vody - strašně rychle uschnou. RW má dost vzduchu takže ho udržuj stále vlhký.

Kořeny se táhnou za vlhkostí, to je pravda ,ale to spíše u velkých rostlin, které mohou brát sílu z nadzemní části rostliny. Takové malé mimčo na to nemá sílu - rostlinka má maličkaté lístky. Dříve než se kořínek dostane do vody tak rostlinka uhyne.

EDIT: Jinak zvlhčovačku používej v nějakých cyklech nenech jí jet stále. To pouze pokud máš ještě mimča - jinak to bude potom kontraproduktivní. Zauvažuj, když je rostlinka malá v přírodě tak je v trávě, kde je vlhko mezi ostatníma rostlinkama, které jí i trošku stíní. Když už je větší, tak je vlhká jen když na ní prší nebo padá rosa, jinak se vyhřívá na sluníčku - tím se řídím a funguje mi to. To střídání cyklů je důležité. Zvlhčovačka by byla nutnost pokud by jsi svítil HPS nebo MH s vysokou watáží.
gAAngi
6. deň- chudinky boli suché+vysoká teplota. Už sa to nestane..

Teplota bola dnes 30°C a vlhkosť 40-50%- dnes zapojím zvlhčovačku..
gAAngi
Vďaka za vysvetlenie, už to budem vedieť, je to zbytočný stres pre rastlinky, ale hádam to prežijú. Teraz ich budem zalievať pri začatí dňa a druhý krát podľa potreby neskôr.

Áno zvlhčovačku budem dávať po cykloch, a len na začiatok rastu(ktorý som už premeškal) . Musím to vychytať aký cyklus dám.

Pravdepodobne ešte skúsim to CO2 s kvasnicami.

EDIT: Nebude vadiť rastlinkám veľký výkyv vlhkosti a teploty? Pretože keď spustím v intervaloch 15min ON, 35min OFF zvlhčovačku tak vlhkosť klesne na 55%/28°C a za 15minút to vystúpi zhruba na 95%/23°C a tak sa to opakuje.

citace:
Původní příspěvek od SubFocus
V půdě se nechává vyschnout kvůli tomu, aby měly kořínky taky vzduch, ale to taky neznamená, že se nechají tak malé rostlinky dlouho bez vody - strašně rychle uschnou. RW má dost vzduchu takže ho udržuj stále vlhký.

Kořeny se táhnou za vlhkostí, to je pravda ,ale to spíše u velkých rostlin, které mohou brát sílu z nadzemní části rostliny. Takové malé mimčo na to nemá sílu - rostlinka má maličkaté lístky. Dříve než se kořínek dostane do vody tak rostlinka uhyne.

EDIT: Jinak zvlhčovačku používej v nějakých cyklech nenech jí jet stále. To pouze pokud máš ještě mimča - jinak to bude potom kontraproduktivní. Zauvažuj, když je rostlinka malá v přírodě tak je v trávě, kde je vlhko mezi ostatníma rostlinkama, které jí i trošku stíní. Když už je větší, tak je vlhká jen když na ní prší nebo padá rosa, jinak se vyhřívá na sluníčku - tím se řídím a funguje mi to. To střídání cyklů je důležité. Zvlhčovačka by byla nutnost pokud by jsi svítil HPS nebo MH s vysokou watáží.
gAAngi
7. deň- akosi pomaličky rastú, aspoň sa mi to zdá, nemôžem veľmi hodnotiť keďže je to prvý grow..

Teplota kolíše 24-29°C a vlhkosť 50-95% kvôli zvlhčovačke.
SubFocus
Vypadjí pěkně jen jim dej čas, teď rostlinka potřebuje sílu na tvorbu kořínků ... však mrkni ke mě ... Vypadá to +- stejně.
gAAngi
Áno, pred chvíľou som tak pozeral, že treba mi pripraviť roztok na zalievanie voda+root stimulátor, tak že reku zmeriam ph čo som dolieval. Skoro mi vypľulo oči, 6.7ph. S touto vodou som zalieval viacmenej od vykličenia. Nechápem to, nejakou nedbanlivosťou som to ja blbec buď neupravil alebo inač si to neviem vysvetliť. Čiže za dva dni dva šoky, WAU...

Budem sledovať tvoj thread, máš to pekné. Ďalšie kolo chcem ísť určite aj ja CBD, ak už máš skúsenosť s nejakou odrodou budem veľmi rád za nejaké info.
gAAngi
8. deň- Ide to zatiaľ pomaličky, ale začínajú sa vynárať korienky, čiže fičí to.

Teplota- 23-29°C, vlhkosť 50-95%

EDIT: Na druhej foto lepšie vidno, že klíčne listy na dvoch rastlinkách sú svetlo zelené. Nie som si akurát istý či to je tým, že ešte nie sú hnojené a niečo(dusík) im už chýba. Alebo to je len zbavovanie sa listov, neviem ako skoro to rastlinka robí.

Keď tak nad tým viac rozmýšľam ako to píšem, tak som si spomenul, že som včera vymenil vodu s ktorou zalievam z odstatej na destilovanú(Nedopatrením sa stalo, že som zalieval s ph 6,7 tak som im chcel dať čím skôr dobrú vodu a dal som im destilovanú 5,8 ktorú mám do zvlhčovačky+root stim. Takže som si zrejme aj sám odpovedal..
gAAngi
9.deň- čím ďalej tým viac sa meni farba na niektorých klíčnych listoch, až sa mi chce hnojiť. Zalievam ph 5,8 destilkou+root stimulátor

Teplota 23-29°C, vlhkosť 50-95%
gAAngi
Od včera som vypol zvlhčovačku, myslím si že im veľmi dobre nerobí to striedanie teplôt a vlhkosti. Rastlinky vyzerajú dosť biedne, robím čo môžem momentálne tam držím teplotu 25-26°C vlhkosť 40%.
gAAngi
Tak hlásim sa po odmlke, bohužiaľ z 5 rastliniek moje týranie prežili len 2 rastlinky, tretia je taká neistá. Kde som urobil chybu sa môžem len domnievať, ale že to bola moja chyba je jasné, prežili pravdepodobne najsilnejšie aj to mali čo robiť.

Keďže ale žijú a nehodlám to vzdať, tak by som vás chcel poprosiť čo ďalej s tým? Má zmysel ísť V-Scrog s dvoma rastlinkami? Viko urobím nové na dva kvetináče. Ide už teraz vlastne len o to aby som vychytal nejaké tie chyby, vyskúšal si hnojenie PH a EC a všeobecne spoznal bližšie pestovanie. Rastlinky majú korienky už v roztoku, pekné biele.

PH udržiavam 5,8-5,9 a EC 0,6(vstup 0,1).
Teplota roztoku 21-23°C, teplota 27°C, vlhkosť 30-40%, snažím sa aspoň rozprašovať, ale dlho sa tam vlhkosť neudrží.
Tutoformuloputo
Genocida :D ale stane se,...to chce stálý klima, žádný velký šoky. Máš na tu zvlhčovačku časovač? Stojí 250, digi, nastavíš na každou hodinu defacto. Jinak držím palce ;)
odo
Už keď si nedal na moju radu a snažíš sa v tom systéme naďalej pokračovať, tak by som poradil po odrastení týchto prckov z nich narezať klony a tie kultivovať ďalej.
Možeš nechať aj tieto 2 rastlinky podrásť, rozťahať a formovať.
gAAngi
citace:
Původní příspěvek od Tutoformuloputo
Genocida :D ale stane se,...to chce stálý klima, žádný velký šoky. Máš na tu zvlhčovačku časovač? Stojí 250, digi, nastavíš na každou hodinu defacto. Jinak držím palce ;)


ÁÁle, ani mi nehovor, chudák rastlinky.. Stane sa, až by som sa divil, keby išlo všetko ako chcem :D. Práve to, že keď nechcem robiť veľké šoky, tak tu zvlhčovačku musím vypnúť, pretože mi teplota aj vlhkosť veľmi skáče, nemám hygrostat a časovač nepomáha, malý box a rýchlo tu vlhkosť vyfúkne von.
gAAngi
citace:
Původní příspěvek od odo
Už keď si nedal na moju radu a snažíš sa v tom systéme naďalej pokračovať, tak by som poradil po odrastení týchto prckov z nich narezať klony a tie kultivovať ďalej.
Možeš nechať aj tieto 2 rastlinky podrásť, rozťahať a formovať.


Odo, ak by som nedal na radu od niekoho ako si ty, tak potom by som sa tu zbytočne registroval. Ide o to, že som mal nejakú predstavu a predlohu a k tomu som prispôsobil hnojivá na hydropóniu + bubbler. Druhá vec je, že som nemal veľmi čas, teda myslel som si to, že už je neskoro na poslednú chvíľu meniť "plán". Absolútne som sa nejako neinformoval o tom ako sa pestuje v hline/kokose a pod, aj keď to možno veľký rozdiel nie je.. Ako som Ti už písal, ak by bolo času tak by som to premyslel a pozmenil to. Hold teraz už je neskoro a poučil som sa(to je hlavné).. Chcel by som pestovať samozrejme len pre seba a preto by som sa chcel zamerať na pestovanie čo najviac zamerané na kvalitu. Toto je skôr taký pokus(drahý), pretože ma vždy fascinoval g_manov projekt a hydropónia tak som si to chcel vyskúšať. Neviem nakoľko je rozdiel v kvalite hydro/hlina a názory sa líšia, ak máš skúsenosť tak by som rád počul aj tvoj názor..

S tým klonovaním máš pravdu, bolo by to asi ideálne riešenie, ale zase tu je ale :D , nemám iný box, trebalo by zase investovať a to už momentálne nechcem+každé kolo chcem vyskúšať iný model(ideálne viac modelov v jednom kole). Čiže tá druhá možnosť vyhrala, využijem ten v-scrog a porozťahujem to ako sa bude dať, urobím len menšie úpravy na viku aby boli rastlinky oproti sebe kvôli rozťahovaniu do pletiva.
gAAngi
Nejaké foto ako to momentálne vyzerá, zvyšné dve rastlinky, korienky sú pekné biele a rozrástajú sa veľmi pekne, neskôr ich odfotim. Hnojil som zatiaľ len základ AH+root stimulátor. Roztok tam je 8dní, ec0,7 a ph5,7. Dnes tam prilejem enzými + dám prvý postrek Vita race a v stredu vymením celý roztok, namiešam ho na ph5,8 a ec0,7, základ+root.

Prajem všetkým príjemne prežitie sviatkov.
gAAngi
Dnes som vymenil roztok, hodnoty ph5,8 a ec0,7. Tak 1 a pol hodiny boli v roztoku 6,2, meral som ho mal 5,8 prelial som, neskontroloval a vyletelo na 6,2, trochu nechápem ale zase som sa niečomu priučil.

Urobil som nejaké úpravy, vymenil vedro na bubbler na 30L, doteraz bol 20l. Vodu dolievam aby boli košíky 1-2cm ponorené, RW je vyššie.

Neskoro, ale vyriešil som aj zvlhčovačku, je zapnutá so svetlom a vlhkosť sa tam drží 60% a teplota 26-27°C. Upravujete vodu aj do zvlhčovačky? Ja som pre istotu upravil na 5,8 destilovanú vodu.
gAAngi
Dnes som prezeral listy a na páru listoch sa objavili malé hnedé bodky, čo som pozeral tak to môže byť viac problémov, počkám do zajtra či sa niečo zmení. Ph sa drží 5,8(včera akurát 1-2hod 6,2), kontrolujem asi 3x denne a EC je momentálne 0,7(vstup 0,1). Teplota v boxe 26-27°C a 60% vlhkosť, teplota roztoku sa drží 21-22°C.
SubFocus
Kámo, já bych se té zvlhčovačce nonstop se světlem vyhnul. V přírodě taky není pouze vlhko, ale počasí se střídá v cyklech. Mi se na listech vždy, když jsem používal zvlhčovačku tvořily fleky nebo bílé jako by konečky listů - z usazených minerálů.

Zvlhčovačka je dobrá, když jedeš HPS s vysokou wattáží - přecejen to topí a vysušuje vzduch jako prase. Led, cfl nebo klasické zářivky - tam bych byl se zvlhčovačkou opatrný. Abys pak neměl plíseň ...
gAAngi
Tak teda ok, som myslel, že 60% je v pohode, odfuk mám na plno a hmla ide zo zásobníka PVC trubkou kde ju rozfúkavá ventilátor. Úprimne, som z tej zvlhčovačky na blázinec :D . Myslíš že 30/60- On/Off by mohlo byť? Vďaka

Btw: tie hnedé bodky, nemáš skúsenosť? Neviem či to nebolo tým ph keď mali chvíľu 6.2, keď im vadí výkyv.
Madical-Strains
gAAngi - asi sem slepej ale ja zadny hnedy tecky nevidim. :) jen krasny zdravy kytky.

Zvlhovacky se vubec neboj !!! Ja mam pod ledkou az do konce prvniho tydne kvetu 60% tak jak to ma byt. Klidne by nebyl problem ted v tve fazi ani 70-80%.
Hlavne ofuk i odtah bezi non-stop :)

Vlhkost je pro optimalni stav kytek dulezita ! Ale ne zcela nezbyna ale proc jim neposkytnout ty nejlepsi podminky, ze?

SubFocus - Ja pridavam pokazde kdyz naplnuji do vody zvlhcovacky kys. citronovou a zadny mineraly se na listech ani nikde jinde neusazuji a ani se zvlhcovacka nezanasi vodnim kamenem a tim se zaroven nesnizuje jeji ucinnost.

EDIT:
Zajimaly by me ty fotky tech kyticek co to neprezily ,jak pises , kdyz tady na tech vidis deficity a kazy , treba sly zachranit a treba nevypadaly na to abys je mel odstranit.
Proc si je nenafotil? To by me zajimalo. :)
Nejakejma dvouma malejma teckama ktere ani nejsou videt bych se vubec nezabyval , pozoruj jesli se to nerozsiruje.

Vkhost v rustu nemuze kytkam v zadnym pripade uskodit !
gAAngi
Nič moc fotky, budem musieť poriešiť nejaký dobrý digitál. Ale ver mi, sú tam :D .

Tak teda dobre, nastavím to rozumne aby som sa vyhol plesniam. Ofuk a odťah idú non-stop, aj keď odťah nie som si istý či nie je slabý, urobím ešte nejaké pasívne otvory. Ako som dal filtračnú vatu na otvory, tak to má väčší odpor a je trochu vyššia teplota, bojím sa že keď to povyrastie a ešte tam dám sodík bude problém s teplotou.

Fotky nemám, ale rastlinky sa vôbec nezmenili od tých posledných fotiek kde sú všetky, iba tieto dve rastlinky rástli. Ako keby sa zosušili, jedná mala úplne vysušené korene keď som rozrezal RW, a ďalšie podľa mňa neprežili hnojivá, boli vzrastovo menšie a bohužiaľ som im tam dal rovnakú dávku hnojív ako tým väčším a nerozdýchali to, skúšal som ich preliať čistou vodou, potom aj s enzýmom, ale tým prelievaním som ich zabil nakoľko asi nemali kyslík. Moja chyba, ale už si na to dám pozor.
Madical-Strains
Snad dojedes alespon tyhle dve, no...:)
Docela verim, kdybys byval jel v hline tak bys je mozna mel jeste vsechny.
Chtel sem taky uz davno prejit na hydro ale organika me to nedovolila.
gAAngi
Asi tak, je to môj prvý grow takže mám sa čo učiť, odnesú si to chudák rastlinky :D .

Sú aj organické hnojivá do hydra nie? Aký máš názor na hydro/hlina čo sa týka kvality? Totižto chcel by som pestovať v prvom rade na kvalitu, ako som už písal skôr v threade, rád by som vyskúšal všetko možné, veľa modelov aj CBD a keďže to je iba pre moju spotrebu, tak fakt si chcem dať záležať na kvalite. Diky
Madical-Strains
Hydro-Organicky hnojiva sice uz nejaka jsou ale nejsou na takove urovni aby vydrzely v nadrzi nekazit po par dnech.
Tak hlina je jasna :) je to nejprirozenejsi medium.
Rozdily v kvalite nemuzu posoudit.

Jesli chces kvalitu , tak priste substrat od Biobizzu + Biobiz hnojiva.
Jinak jsou i dalsi spickovy organicky hnojiva.
Nebo jeste lepe namichat svoji super-pudu.
gAAngi
Určite viem kam budem smerovať svoje ďalšie kroky, je pravda, že hydro sa mi veľmi páči, ale keď kvalitu tak poriadne. Nejaké to kolo ešte v aktuálnom boxe odbijem, nech nazbieram groše. Chcel by som kúpiť box poprípade skriňu, nech to je na nejakej úrovni :D .

Pridávam aj foto kde trochu lepšie vidieť tie bodky.
Madical-Strains
Ty kytky nevypadaji vubec zle.
S hydrem nemam zkusenosti ale deficity by mely byt stejne v kazdem mediu.
Ja myslim ze to nic neni , pozoruj to jesli se za tyden nerozsiri ale takhle od boku bych tipoval ze z toho by se probem nemel vyklubat.

Mel bys hlavne udrzovat stabilni PH a udrzovat hlavne stabilni spravnou teplotu roztoku topnym telesem do akvarka+ regulator teploty , popripade ho okyslycovat vzduchovym motorkem ale to asi delas.
Gauss
citace:
Původní příspěvek od gAAngi
Určite viem kam budem smerovať svoje ďalšie kroky, je pravda, že hydro sa mi veľmi páči, ale keď kvalitu tak poriadne. Nejaké to kolo ešte v aktuálnom boxe odbijem, nech nazbieram groše. Chcel by som kúpiť box poprípade skriňu, nech to je na nejakej úrovni :D .

Pridávam aj foto kde trochu lepšie vidieť tie bodky.


vypada to trosicku jako nejaka plisňa (jestli myslis ty bile tecky na foto 1, ale na ostatnich je nevidim), vetrej a ten kousek bych pro jistotu amputoval.

a prosimte to s tou kvalitou jsou to ofc plky, sam ti priznal, ze nema sajnu.. a taky ze nema, pac kdyby mel, takhle by nemluvil. nic proti hline
gAAngi
Vďaka, pozorujem to neustále. PH sa mi celkom pekne drží posledne dni na 5,7-5,8. Teplotu roztoku mám stabilnú až sa divím 21-22°C. Okysličujem to je jasné, hoci sa mi zdá, že motorček je nejaký slabý ale píšu tam 2x270l/h čo bohate stačí na 30L... Rozmýšľam akurát, že kedy tam dám pletivo, neviem či nebude problém s tým ohýbaním keď sú ešte také malé..
gAAngi
citace:
Původní příspěvek od Gauss


vypada to trosicku jako nejaka plisňa (jestli myslis ty bile tecky na foto 1, ale na ostatnich je nevidim), vetrej a ten kousek bych pro jistotu amputoval.

a prosimte to s tou kvalitou jsou to ofc plky, sam ti priznal, ze nema sajnu.. a taky ze nema, pac kdyby mel, takhle by nemluvil. nic proti hline


Nie tie som si popravde voľným okom nevšimol, skôr tie hnedé bodky som mal na mysli.

Vďaka za názor, je mi jasné, že v tomto sa nezhodnú všetci. Najlepšie asi bude keď si to vyskúšam vypestiť aj takto, aj v hline.
Madical-Strains
Tak kdyz vse spravne dodrzujes tak by melo byt vse v cajku.

SCROG je urcite super vec , ja sem se k tomu zatim jeste nedostal kvuli horsi
manipulaci s kvetinaci.
Ale urcite byt tebou bych to zkusil i za cenu prodlouzeni rustu ale spravnemu zaplneni boxu prave z duvodu jen dvou kytek. Urcite tim zvysis vytezek.

Mas recht - Nevyzkousis...nevis... :) (hlina VS hydro)

Gauss
ty hnedy tecky bych rekl ze jsou od hnojek, kdyz jsou takhle male tak jsou dost citlive a to co tam mas ted je docela dost.

zatim to je ve stavu ok moc bych se jima nevzrusoval.
gAAngi
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
Tak kdyz vse spravne dodrzujes tak by melo byt vse v cajku.

SCROG je urcite super vec , ja sem se k tomu zatim jeste nedostal kvuli horsi
manipulaci s kvetinaci.
Ale urcite byt tebou bych to zkusil i za cenu prodlouzeni rustu ale spravnemu zaplneni boxu prave z duvodu jen dvou kytek. Urcite tim zvysis vytezek.

Mas recht - Nevyzkousis...nevis... :) (hlina VS hydro)



Áno dodržujem, akurát neviem aké EC udržiavať, nemám ešte nejaké skúsenosti s tým či im niečo chýba, čo som sa dočítal tak je jasne tá 33% koncentrácia a postupne zvyšovať, ale max 1,0 čo by malo stačiť, vzhľadom nato že sú korene nonstop v roztoku.

V-scrog mám v pláne od začiatku, len sa ho tam ešte bojím dať aby som nezlomil rastlinky, tiež som blbý že som nedal viac na kraj rw aby som ich nemusel tak ohnúť.. Jasne, budem sa snažiť o maximálne využitie pletiva ;)
gAAngi
citace:
Původní příspěvek od Gauss
ty hnedy tecky bych rekl ze jsou od hnojek, kdyz jsou takhle male tak jsou dost citlive a to co tam mas ted je docela dost.

zatim to je ve stavu ok moc bych se jima nevzrusoval.


Myslel som si, že im buď niečo chýba alebo majú toho priveľa+ to ph mi na chvíľu zakolísalo.. Spýtam sa ťa nakoľko asi máš skúsenosť s hydrom, mal som od včera poobedia zrejme namočený rw v roztoku, ráno som si to všimol tak som viko trochu pridvihol a pustil fúkanie nech ho trochu presuší, také chvíľkové namočenie by nemalo robiť problém nie? Lebo videl som, že keď je rw v roztoku začnú hniť korene.
Luise
Ty tecky by mohly byt i spalene kapkou vody od svetla. Mas to pekny a vubec se toho neboj. Maly kytky jsou citlivy, kolikrat ani nejde podchytit co se stalo. A z 20 stejnych rizku zacnou dva neco delat. Ale v ty rychlosti kterou brzo naberou 3-5 cm za den to nema cenu ani resit, pokud mas vsechno v pohode a to ty podle toho co pises mas. Nevim presne jak to je v bubleru, ale me v nft stoji kostky ve vode ktera protyka kolem. A pokud je dobre provzdusnena tak to vubec nevadi... Doporucil bych ti jeste peroxid vodiku. Koukni do FAQ je tam o tom neco... A organicky hnojiva do recirkulacniho hydra nejsou, nedoporucuju ti ani pouzivat enzymy a korenak. Vsechno to casem hnije. Tak at to fachci 🤘

Ted koukam ze jsis nakoupil celou radu od AH. Za me ti doporucuju pouzivej jen tri zakladni slozky. Ty organicky pridavky muzou zacit hnit. Mluvim ze sve zkusenosti, mozna na to ma nekdo jinej nazor.
gAAngi
citace:
Původní příspěvek od Luise
Ty tecky by mohly byt i spalene kapkou vody od svetla. Mas to pekny a vubec se toho neboj. Maly kytky jsou citlivy, kolikrat ani nejde podchytit co se stalo. A z 20 stejnych rizku zacnou dva neco delat. Ale v ty rychlosti kterou brzo naberou 3-5 cm za den to nema cenu ani resit, pokud mas vsechno v pohode a to ty podle toho co pises mas. Nevim presne jak to je v bubleru, ale me v nft stoji kostky ve vode ktera protyka kolem. A pokud je dobre provzdusnena tak to vubec nevadi... Doporucil bych ti jeste peroxid vodiku. Koukni do FAQ je tam o tom neco... A organicky hnojiva do recyrkulacniho hydra nejsou, nedoporucuju ti ani pouzivat enzymy a korenak. Vsechno to casem hnije. Tak at to fachci 🤘


Vďaka, no teoreticky to môže byť, myslel som,že CFL tak "nepáli". Vieš ako, všetko v poriadku a potom zrazu dačo :D .. Radšej to aj tak nechám presušiť nech mám istotu..
Peroxid nemám kvôli enzýmom, aj keď ich chcem používať tak že ich pridám do roztoku 24h pred výmenou roztoku. A koreňák používam takisto, už keď som ho kúpil, ale najbližšie už ho asi nemusím dávať.
Luise
Uvidis co grower to zkusenost... ja myslim ze to je zbytecny, staci proplachnout upravenou vodou. A popravde ani to ja nedelam 🤣 Drzim palec
Gauss
jo na brcko uz mi z toho vylezlo...

namocenej RW nevadi, ale ofc je lepsi kdyz tam vubec neni. vodou list opravdu nepropalis, dalsi z nesmyslnejch mytu co tu beha...

na rust jim staci max. 0.5 v kvetu 0.7
gAAngi
Len na jedno? :D . Srandujem..

Okey, radšej to nechám mimo roztok, nech mám istotu.. Nejako som si všimol ten biely povlak na niektorých listoch, musím sledovať či sa to nerozšíruje, dúfam že to je len z postreku.

Najbližšie im dolejem čistú vodu s upraveným ph, nech sa trochu zníži EC..
Luise
Trochu ti to tu spestrim, muzes zabit cas nez to poporoste 😁
https://shop.greenhouseseeds.nl/whi...-feminised.html
Dole u vetsiny modelu je Grow session video kde ten model jedou v hydru a hline. U nekterejch modelu je ten rozdil enormni.
gAAngi
Diky, dobré vedieť, je to zaujímave. Ešte som nedokončil úspešne jedno kolo a už rozmýšľam nad ďalším :D
gAAngi
Nejaké nové foto, rastlinky zatiaľ pekne rastú, hoc sa mi zdá akokeby ani narástli, ale to bude tým častým pozeraním a vetvením :D. Ph a Ec držím rovnaké, 5,7 a 0,6..

Viem že trochu blbá otázka, ale nenašiel som nejaké bližšie info ohľadom toho V-scrogu, len niečo a príde mi to veľmi jednoduché. Stačí vlastne len držať rastlinku nech sa ťahá po pletive? Alebo treba viesť listy, stonky cez pletivo, tzv. to tam preplietať. Lebo našiel som príspevok od g_mana a tam písal, že len vytiahol to, čo sa ťahalo za svetlom von. Rastlinky ešte neohýbam, bojím sa aby som ich nezlomil. Vďaka
Luise
Ahoj maji peknou barvu vypadaji ze si chrochtaj.. a urcite poporostly muzu te uklidnit 😁 Muzu se zeptat proc dalas vertikalni Scrog? Muzes se nahodit ten g_mana tread podlr kteryho jedes?
Ty budes tu vybojku strkat dovnitr? Ja videl vertikalni Scrog jen u typka co jel snad se 70w vybojkou kterou strcil doprostred. Ale jestli mas klasicky horizontalni stinidlo, tak to bude lepsi drzet v horizontalni rovine, abys to udrzel v jedny vejsce a osvitil jak vrsky tak spodky co prolezou nad sito.

Scrog jsem jel jednou kdysi davno a taky jsem neco polamal. Nejhorsi jsou takovy ty salatovy indiky, ty se hned lamou a to je pak lepsi ten stonek jako tlakem pomackat az zmekne a pak prihnout. Wdova by takova byt nemela co si pamatuju.

Budes zastrihovat nad tretim patrem?
EC bych ja v NFT sel uz i vys na 0,8 az 1 to ale neber jako radu o bubleru vim prd a nejsou jeste tak velky na nejaky pokusy.
Az budes koukat na koreny tak je taky vyfot, to byvaji zajimavy obrazky v bubleru
No kazdopadne kuraz ti neschazi na prvni pest 😁
gAAngi
Vďakaa, tie hnedé bodky sa akurát zväčšili, ale asi to bude tým vysokým EC čo mali zo začiatku. Pošlem foto, už sú väčšie dajú sa ľahšie odfotiť, a cvaknem aj tie korene keď zapne svetlo. Tu je odkaz na ten thread http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=11193 . Robím viacmenej to isté..

Zastrihávať asi nebudem, celkom sa to vetví asi to nie je viac potrebné, ale nechám si poradiť.. EC dám na radu Gaussa- 0,5-0,7
gAAngi
Pripájam foto tých hnedých miest a koreňov.. Tie hnedé škvrny vyzerá, že sú len na starších listoch, asi spálené od hnojív? Korene rastú, neviem či sú dobré na svoj "vek", ale sú pekné.

Ospravedlňujem sa za foto, ale blbo som to odfotil, neskôr nahodím lepšie. A neviem prečo, ale aj keď otočím foto a uložím tak sa tu na fóre fotka nahodí otočená..

Nejak mi zblblo foto a ukazuje iné ako som pridal.
Luise
Ten flek bych neresil, novy listy jsou uz dobry vid.
Ty koreny u prvni kytky jsou jak maji byt. U ty druhy vypadaji tmavsi. Meli by byt nepruhledny a pevny, jako ty bliz. Jakmile zpruhledni, zmeknout a spis hnednou nez cervenaj od hnojiv je to spatne. Oni casem zcervenaj od hnojiv, takze to je osemetny z tehle fotky a takle na dalku rict vic, ale ted myslim ze je jeste brzy. Mrkni na ne jak se ti zdaji.
Ted nevim, meris teplotu vody v tom bubleru?

A opravdu vynech vsechny bioslozky i ten enzym. Nebo budes resit zahady s korenama, jestli jsi tam neco zavlikl ty, nebo ono samo a podobne, je to takova pojistka. Casem muzes zkouset. Jestli chces neco na procisteni tak zkus Florakleen od general hydroponic. To by nemelo byt bio.

To co vyrobil g_man je takovej vrchol kutilstvi, to nemyslim zle 😁Je tam hodne veci ktery budes muset vyresit. Ty bys mel mit teplotu u vrsku idealni do 28 stupnu. Teplotu zalivky v sirsim rozmezi 18 az 25. Nejlepsi kolem 22. Oboji se bojim ze neuhlidas. Tu vodu snad, pac ji chladis vzduchem kterej tam pozenes, ale tu teplotu nahore nebude prdel. Jakej prumer ma ta sit? U 250w hps je idealni vzdalenost 30cm, takze minimalni prumer tech 70 cm u 150watt to neodhadnu, urcite vic jak polovicni.
Nevim ted jeste co jeste. No mrkni na to a popremejslej.

Jeste pro rejpaly, budu rad kdyz me nekdo kdo jede bubbler klidne opravi. Ja cerpam ze skusenosti z hydrem v nft.
Luise
Jo ted koukam ze meris a teplota je dobra..
A ma tam i rozmery tech kalfasu. Ja jsem hlava pomazana a moc hrrr. Tak ber ten predposledni odstavec jako takovej obecnej navod informaci ktery jsis urcite dopredu zjistil nez jsi sel do hydra... opakovani je matka moudrosti 😁
gAAngi
No akurát som pozeral a našiel som to aj na novom liste, takisto to vyzerá.. Vieš čo, tie korene budú fotkou, je pravda že sú trochu ako keby do hneda, ale nie až tak ako na foto. Teplotu držím stabilne 21-22 stupňov, a v boxe 27-28.. Priemer mám 40cm presvietiť to presvieti, akurát ta CFL má trochu problém, ako už sú také husté listy tak dosť problém so svetlom je tam. Rozmýšľam že tam dám už sodík nech sa trochu aj potiahnu vyššie..
gAAngi
Foto
Luise
Koreny jsou pekny..
S temi listy, zkusil bych zdvojnasobit davku microprvku to je ta tmava slozka c.3 a lehce ubrat bily slozky c.1 Ph je v poradku? A jak vysoko mas svetlo od vrsku? Jinak jsou pekny az na tuhle neplechu.

No 40 neni moc kdyz vezmes ze neco seberou jeste ty kytky, aby se ti to nepalilo. Ja bych to rozriril co to jde a od kraju nechal treba 5 cm. Zaviras to jeste druhym kalfasem?
On to taky ma celkem ouzky. Zkus zapnout tu vybojku nechat ji rozpalit a zmer teplotu 20 cm od vybojky. At vis zhruba jak topi.
gAAngi
Neviem či nemám nejakú pleseň, konce listov sa farbia do hneda a schnú, ale ide to akokeby zospodu. Ph okolo 5,8, chvíľu som skúšal 6,0. EC 0,6, dávam už iba Grow/Bloom/Micro, enzýmy splesniveli a root už nedávam. Pomer 2:1:1..

Luise, skúšal som zvýšiť micro a spálili sa konce listov tak asi nepomohlo.
Luise
Ahoj gangi tak to me mrzi.. hele a po pridani toho micra, pridal jsi i vodu aby ti nestouplo EC? Ja jsem s timEC v bubleru ztracenej, nemuzu rict kolik. Cekal jsem jestli ti poradi nekdo jinej a nikdo se k tomu nema, tak to zbyde na me...

Ten prvni list vypada ze se rozsirilo to co byl problem uz predtim. Ta druha fotka to jsou mozna ty tecky co jsi mel taky predtim. Ta druha by mohla byt i plisen, kdyz je ustrihnes a vyhodis tak nic nepokazis radsi.

Jinak vidim zdravy kytky, nevidim kolik listu je spatnych. Ale pridanim Micro nic nepokazis kdyz lehce uberes Grow.

Jinak muzes to preventivne striknout proti plisni, cim ti neporadim. Ver nebo ne ja mel za 16 let plisen jedinkrat a to v korenech.

Edit at nekecam v palde jo, ale to se nestrika vid.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma