psyweed |
jj to je asi naj co je - je na tie huste Bio hnojiva to bude asi problem , ma uz niekto testnute? :) |
|
|
garnier |
Já to teda netestoval osobně, ale co jsem viděl tak přez peristaltiku jdou vždy už naředěné... |
|
|
spachal |
citace: |
Původní příspěvek od psyweed
jj to je asi naj co je - je na tie huste Bio hnojiva to bude asi problem , ma uz niekto testnute? :) |
Zkusenosti s automatizaci mas, neni problem ta samostatna cerpadla koupit (cca 5-7USD), hodit to na jedno ESP8266 s pripojenym relay boardem a nejakou PWM regulaci a uvidis sam :]. Cenove budes na necele polovine .. |
|
|
psyweed |
problem nie je to rozbehat, ale problem je ze tie hustejsie Grow/FishMix to na 100% po par tyzdnoch zalepia....
ale asi s tym budem musiet zit a raz za mesiac to precistit - je to asi menej prace ako to robit rucne kazde 3d
BTW keby som to uz bral tak asi co najviac cerpadiel v tej krabicke rovno nech to aj nejako kompaktne vyzera, lebo u tychto custom veci je vzdy problem nejaky vhodny box nato, potom to upravit... |
|
|
garnier |
třeba takhle nějak :) |
|
|
spachal |
Pekne reseni :] .. Jen trochu zkulturnit tu kabelaz, doplnit pojistku a pokud by nekdo pouzival stejny zdroj na tom breadboardu, DURAZNE doporucuji si pred zapojenim promerit, co z nej leze za napeti, uz se mi stalo, ze presne tahle verze mela na vystupu USB i na pinech 12V (resp. presne stejne napeti, co bylo na pripojenem trafu). Znicilo to tehda docela dost veci .. ;] |
|
|
spachal |
Původní příspěvek od psyweed
problem nie je to rozbehat, ale problem je ze tie hustejsie Grow/FishMix to na 100% po par tyzdnoch zalepia....
ale asi s tym budem musiet zit a raz za mesiac to precistit - je to asi menej prace ako to robit rucne kazde 3d
BTW keby som to uz bral tak asi co najviac cerpadiel v tej krabicke rovno nech to aj nejako kompaktne vyzera, lebo u tychto custom veci je vzdy problem nejaky vhodny box nato, potom to upravit... |
Ano, na tohle maggi to bude problem ;] .. Ale uprimne, ciste biohnojiva asi nebudou pro automatizaci obecne vhodna, kazi se uz po dvou dnech po namichani.
Tohle by bylo fajn reseni treba pro JIDB a poradny zasobnik bud pro hydro/aero, nebo nejaky DTW. Vice cerpadel je samozrejme rozumne, treba v pripade JIDB na kazdou slozku jedno plus neco na korekci pH, pokud by byla nevhodna voda. K tomu jeden solenoid na doplneni vody v zasobniku napojeny na řád (spolu s merenim vysky hladiny), dokazu si to cele v pohode predstavit, jak by to mohlo vypadat :]. |
|
|
Archi |
Taky jsem nad tím uvažoval, ale hnojiva je potřeba protřepat ne? Vy netřepete s láhvi před tím, než odlijete do zálivky? |
|
|
garnier |
spachal:
ten DC - DC ani není zapojený, do breadboardu jde pouze 5V ze zdroje co je na fotce v pravo. Jo a celé to je v podstatě jen pracovní zapojení, jinak by ti šlo do krabičky.
Archi:
zamíchat je fajn, ale určitě se i toto dá zautomatizovat. Například projet vzduchovým kamenem |
|
|
Archi |
Původní příspěvek od garnier
spachal:
ten DC - DC ani není zapojený, do breadboardu jde pouze 5V ze zdroje co je na fotce v pravo. Jo a celé to je v podstatě jen pracovní zapojení, jinak by ti šlo do krabičky.
Archi:
zamíchat je fajn, ale určitě se i toto dá zautomatizovat. Například projet vzduchovým kamenem |
Jako, že budeš mít vzduchovací kámen v láhvi kde budeš mít hnojky? |
|
|
psyweed |
@garnier: to oranzove vpredu na board kde davas kable je co?
@spachal: no biohnojky nechcem predmiesat a nechat, nato by malo sluzit to mini cerpadlo co z kazdej flasky natiahne co treba do nadoby a z nej cez venturiho trubicu mozes tahat pri zavlazovani. S chemo hnojkami to bude urcite lahsia operacia...
@Just: to co si nasiel je to iste co na ebay/aliexpress az na to ze tam zato mas 4x v sete ;)
@Archi: ako pise garnier, do kazdej flase s hnojivom das hadicku + maly vzduchovy kamen , povedzme ze ich mas 4 a cca 10min pred natiahnutim hnojiva motorcek pustis. ale fungovat to bude len na chemky/mineralne |
|
|
Just |
Cena o dost lepší, možná to objednám. |
|
|
garnier |
Jasný, vzduchováním se dá alespoň částečně promíchat.
Deset minut před použitím ideálos.
To oranžové je DIN držák klasických wago svorek.
Já mám tady ty wago nejraději |
|
|
|