Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Trimmrování za sucha nebo za mokra? - Klikni zde pro originální téma
Legy
Zdar,

řeším dilema, jako každýho mě otravuje stříhání listů ručně a tak řeším a koukám na trimmery. Sice to nedělám často a neni toho tolik, ale těch pár hodin to zabere a je to hrozný, co si budem..

Někdo používá trimmer (ať už kupovaný nebo domádo dělaný) na čerstvý, mokrý listy, někdo naháže neostříhanou sušinu do bubnu nebo válce a třepe s tím a listy se pohybem lámou.

Někdo to dokonce kombinuje.

Palice za mokra stříhaný vypadají hůř, než za sucha, asi ještě i hůř, než když to člověk bere nůžkama (dostaneš se tam pod lepšíma úhlama a vidíš, co by ještě chtělo šmiknout), ale podle mě tam zůstane maximum pryskyřice.

Trimmerování za sucha udělá luxusní palice prakticky bez listů, že zůstanou fakt jen paličky, ale nemůžu si pomoct, já si prostě myslim, že se tim vyklepe i hromada pryskyřice z palic...

Potřebuju tedy poradit - ale nechci lajcký názory, rád bych někoho, kdo to má odzkoušený/ověřený. Trimmerování za sucha je nejrychlejší a udělá nejhezčí paldy, dokonce to používají i komerční společnosti, ale nemůžu si pomoct pocitu, že se vyklepe hromada pryskyřice a tráva je pak podstatně slabší... Na druhou stranu chuťově asi lepší...

Může mi to prosím někdo potvrdit/vyvrátit/něco doporučit? :)

Díkes!
Chaplygin
Ja vzdy vysusim a az potom trimming. Dva dovodu. Buchty su tak elegantnejsie, bonus cislo dva je praktickost - lahsie sa podla mna cisti suchy material. Bonus cislo tri ze nedojebem troje noznicky :D :D


Buchty mam na tacke nad ktorou cistim buchty, popadane krystale po konci cinnosti zhrniem so stetcom na malovanie do jedneho rohu, si nalozim do bublacky tak ze je plny kotel :D cize v konecnom dosledku som nic nestratil .. ale uprimne nemusis sa bat o stratu krystalov z kytky... Ten ubytok ne tak minimalny ze by ta vobec nemalntrapit Ziaden stres

Pocas susenia moc krystalov nestratis a pri cisteni ich mozes zachytit. Dokonca ja par gramov aj preosejem cez jemne sito a dostanes velmi kvalitny "kief"... Laicky v slangu ulice krystale :D




Blaze it
Dain
Zdar, dobre tema...ja bych asi trimmeru neveril, v tom mnozstvi co kazdorocne smikam by to bylo nadbytecne, ne ze bych se s tim nemrdal prakticky desitky hodin, ale smikani je pro me takove horkosladke zakonceni celeho pestu, kazda dalsi palka kerou musim ostrihat v ruce me sice vubec nebavi, ale kyticka se s ni napracovala mnohem vic a nadilku shrabnu ja...z hlediska curingu a cleho procesu suseni je lepsi kvety nechat dele na stoncich a schnouci listy zaroven slouzi jako ochrana pred prachem a poskozenim kvetu, ale souhlasim ze mokre listy se proste strihaji lepe, je to dvojsecne a pravdu bys tezko pohledal...pokud vsak strihas hodne suche tak je dobre to delat nad plochou ze ktere potom krasne shrnes cukr a zmacknes ho
Šmoulí Prd
Co jsem viděl v prezentacích komerčních pěstitelů v USA. Tak nejprve to projde lidskýma rukama- rozstříhaní na jednotlivé paldy a ty pak trimmujou "nahrubo" mokré . Sušené potom trimmujou takovým způsobem,že všechen "odpad" padá do obřích (typuju objem 100 -200 litrů) pytlů na separaci pylu.

Osobně to tak dělám také -na hrubo mokré a finálně suché, ale ručně nůžkami nad nádobou s povrchem, ze kterého lze pryskyřice setřít.
Výhody: vše si pečlivě projdu ještě čerstvé , takže okamžitě odstraním to,co tam nechci (plíseň , hniloba, různí hmyzáci,.....). Pryskyřice sice trošku opadá ale zužitkuji ji.
clinic
A co tento trimmer..
Má ho někdo doma, může někdo poskytnout info?
(Funkcnost,Ztráty, rychlost..)
Dík..
Legy
Tak ja porad nevim... :D Nazory jsou rozporuplne... Ale asi zustanu u rucniho strihani, i kdyz je to hrozny teda... Pozoruje nekdo vyrazne lepsi chut, kdyz je otrimrovano za sucha? (tzn zbaveni drtivy vetsiny listu)? (za mokra to nejde)...

clinic: na youtubu jsou nejaky videal, ale mne se nelibi...
chuck53
Mě se líp trimuje za mokra. Než dám kytky do tmy tak je zaliju a po dvou dnech jsou celkem čerstvé. Využívám toho, že velké listy jdou dobře ulomit přímo od stonku. Stačí za ně rozumně zatáhnout směrem dolů. Jde to i v hustých palicích, spíš záleží na aktuální vláze v kytce. Aktivní listí pak vezmu na hulváta nůžkama a je to "rychlovka". Na pomalé sušení tam zbyde zelené hmoty i tak dost takže to stejně trvá několik týdnů.

Trimování za sucha sem dělal dřív když nebyl čas při zabíjačce. Asi sem nikdy netrefil dobrý okamžik, protože listy byly pro trhání moc suché a řapíky stejně zůstávaly v paldách. Nebo byly kytky takové vláčně gumové a nůžkama to nebyla žádná hitparáda. Jediná výhoda je asi to, že se to tolik nelepí při práci.
El Dudelíno
Trimuje se za mokra a co nejdřív po očesání palic (než ti slehnou listky)
Když to tam hodíš suché, oklepe ti hafec pryskyřice

pic ...
Kalashnikova
a strihal si nekdy 2 a pul kila :-D Tak nepřeháněj :-D
Madical-Strains
Za me urcite trimovat jeste za syrova.
Jednou jsem byl linej a nechal jsem to ususit s listy a to byla chyba, jebal sem se s tim pak dvojnasobek casu.
El Dudelíno
citace:
Původní příspěvek od Kalashnikova
a strihal si nekdy 2 a pul kila :-D Tak nepřeháněj :-D

Bavíme se tady o trimovani v mašině, ne o ručním stříhání.
Archi
Ahoj vespolek
https://www.aliexpress.com/store/gr....38164413YqLkre

Koupili by jste to z číny. Nebudou celníci čmuchat?
Šmoulí Prd
citace:
Původní příspěvek od Archi
Ahoj vespolek
https://www.aliexpress.com/store/gr....38164413YqLkre

Koupili by jste to z číny. Nebudou celníci čmuchat?


Riziko asi je, ale úplně minimální. Jestli chceš být v klidu, tak to nech poslat ke kamarádovi/ rodinnému příslušníkovi/.....
Znám lidi, co si třeba semínka nechávají posílat do firmy, ve které pracují :D

Spíš by mohl být problém s celnicí kvůli clu/DPH . Na to je řešení jednoduché a to nechat si to poslat ze státu EU (ne z číny). Někteří chytří číňani mají sklady třeba v Holandu, takže pak je to v pohodě.

Jestli budeš kupovat, tak se prosím ozvi s výsledkem, jestli byl nějaký problém. Díky
Archi
Semínka mimo EU jsem ještě nekupoval, ale na toto mi dopočtou DPH a CLO určitě, a k tomu musím dát výpis z účtu a plnou moc poště. Toto jsem v minulosti u negrow věci absolvoval.
tuffgong1
Osobně za mokra ostriham ručně velké listy. Pqlds rozstříhám na menší a všechno to pak hážu do ručního trimeru a jen točím kličkou. Ušetří to tak 60-70% procent času :-)
psyweed
tie "cinske" kupis aj v DE takze to mas bez cla/dane:
https://www.ebay.de/sch/i.html?_fro...schine&_sacat=0

Tento dokonca z CZ priamo:
https://www.ebay.de/itm/Trimpro-Ern...IwAAOSwTt1c0KEG


1. Tie klasika manualne "bowl" sa mi zda nic moc na obsluhu sice pisu priemer 40cm treba to teda nastrihat aby sa tam vosli a tocit tocit, nie som si isty ako je to efektivne takto. Niekto priama skusenost s tymto?

2. Pripadne uz takyto, ze nasypem zapnem , pockam a je to? :)
https://www.ebay.de/itm/18-Automati...RO/253416076810
okolo 300e za automatiku neni zle, ci?
DrGrinspoon
Trimmer rozhodne ušetrí čas. Automatický sa mi zdá zbytočne predimenzovaný pre growera, ktorý pestuje pre svoju potrebu. Kilo trávy musíš zvládnuť aj s ručným, pol kila aj ručne :D
Hanskrtek
Několik kol jsem trimmoval hned za mokra ( šmiknu palici a hned ji hezky ostřihám a dam sušit). Tohle kolo jsem to zkusil za sucha, ostřihal jsem jen nejvetsi listy a povesil palice vzhuru nohama a necham je ususit. Vysledek budu znat za par dni tak se ti ozvu co je lepsi a co zase horsi pro mě. (Bavime se o rucnim strihani).
psyweed
@DrGrin - takze odporucas ten rucny tociaci?

Pripadne ma to tu niekto doma rucny vs automat aby vedel porovnat? Treba riesit aj znacku ci sa len plati za Logo?, predpokladam rotovacie noze v bowle nemoze byt problem ;)
DrGrinspoon
Tak ja neodporúčam ani ani :) je to skôr osobná preferencia v závislosti od tvojej lenivosti vs. množstva ktoré vypestuješ. V každom prípade automat je rozhodne výkonnejší (a nemyslím len rýchlosť) ale hlavne aj v tom koľko dokáže dané šišky očistiť. Do toho ručného to musíš mierne predprípraviť, do toho automatu len odstrániš naozaj veľké listy, ktoré trčia.
V každom prípade ručný trimming má niečo do seba :D pustíš si hudbu, otvoríš pivo a ideš týždeň vkuse :D
psyweed
no prave ze ten rucny potrebuje viac predpripravy a stale je tam ta manualna cinnost, tocit, vysypat , dalsia varka...

Cize ak by som to kupil aby by som potom vymyslal zase ten automat s motorom :D

rucny trimming ma mimo piva a zaseku na pol dna, chrbat boli, prsty, zlepene noznice... :D
Ak by mi to toto usetrilo a bolo by to v rozumnej kvalite ze to neoseka na totalku tak asi by som do toho siel. Ale na druhej strane su aj nejake spodky a tie nebyvaju najvacsie takze by to bud prepadlo alebo rozomlelo na nic...
Pítr90
Čau, pozvi kamaráda na pivko a trim, dej mu pak nějakou tu pálku domů a máš to 😉
Ikdyž teda lidem se věřit nedá 😉 ideální je rodinný příslušník, třeba bratr co sám kouří 😁😁😁
psyweed
tak dal som to sam :D White Russian a LEDky tak to slo celkom pekne, spodky tak 5% max vsetko pekne narastlo.

V tom Bowle ked som nad tym rozmyslal tak by som to musel dat aj zo stoniek dole a pri suseni by to slo cele asi rychlejsie a netahalo vlahu s tych stoniek, co moze byt minus.
psyweed
@Hanskrtek tak ako co je lepsie?
Luise
Ahoj ja to striham za mokra a necham na vetvich, diky stonku to nevyschne az tak rychle ale je to uz pripraveny na curing.. Pak kdyz se blizi konec obychazim to a co je uz suchy, ale ne preschli hazim do sklenic... Vetsinou se to tak i vlastne roztridi na spodky a vrsky... Ale premyslim o koupi Bowlu, uvidim jak je to moc pracny a vubec a kdyztak to predelam na motor.. Klasickej motor z uhlikama, ten neztraci tolik kroutak i v nizsich nez predepsanych otackach, treba z akusroubovaku..
El Dudelíno
Luise: ... ano my gurmáni si připravíme kvalitku :sm:

Kdo to má naŠmak a pěstuje si stan, nemá problém dopoledne strávit s nůžkami.
Kdo jede bomby na peněženku, tomu je jedno nějaký curing u piči a potřebuje hlavně otrimovat bude to dělat hned jak šišku ustřihne, jinak je celá pračka k prdu.

Mezi nama, házet šišky do trimru je zvěrstvo
Vesničan
ja mam trimer spin pro asi 10 let a reknu vam ze si to bez nej na venky nedokáži představit lampu samozdřejmě ručne a za mokra a pak jí davam do sušáku


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma