Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
řeším dilema, jako každýho mě otravuje stříhání listů ručně a tak řeším a koukám na trimmery. Sice to nedělám často a neni toho tolik, ale těch pár hodin to zabere a je to hrozný, co si budem..
Někdo používá trimmer (ať už kupovaný nebo domádo dělaný) na čerstvý, mokrý listy, někdo naháže neostříhanou sušinu do bubnu nebo válce a třepe s tím a listy se pohybem lámou.
Někdo to dokonce kombinuje.
Palice za mokra stříhaný vypadají hůř, než za sucha, asi ještě i hůř, než když to člověk bere nůžkama (dostaneš se tam pod lepšíma úhlama a vidíš, co by ještě chtělo šmiknout), ale podle mě tam zůstane maximum pryskyřice.
Trimmerování za sucha udělá luxusní palice prakticky bez listů, že zůstanou fakt jen paličky, ale nemůžu si pomoct, já si prostě myslim, že se tim vyklepe i hromada pryskyřice z palic...
Potřebuju tedy poradit - ale nechci lajcký názory, rád bych někoho, kdo to má odzkoušený/ověřený. Trimmerování za sucha je nejrychlejší a udělá nejhezčí paldy, dokonce to používají i komerční společnosti, ale nemůžu si pomoct pocitu, že se vyklepe hromada pryskyřice a tráva je pak podstatně slabší... Na druhou stranu chuťově asi lepší...
Může mi to prosím někdo potvrdit/vyvrátit/něco doporučit?
Ja vzdy vysusim a az potom trimming. Dva dovodu. Buchty su tak elegantnejsie, bonus cislo dva je praktickost - lahsie sa podla mna cisti suchy material. Bonus cislo tri ze nedojebem troje noznicky
Buchty mam na tacke nad ktorou cistim buchty, popadane krystale po konci cinnosti zhrniem so stetcom na malovanie do jedneho rohu, si nalozim do bublacky tak ze je plny kotel cize v konecnom dosledku som nic nestratil .. ale uprimne nemusis sa bat o stratu krystalov z kytky... Ten ubytok ne tak minimalny ze by ta vobec nemalntrapit Ziaden stres
Pocas susenia moc krystalov nestratis a pri cisteni ich mozes zachytit. Dokonca ja par gramov aj preosejem cez jemne sito a dostanes velmi kvalitny "kief"... Laicky v slangu ulice krystale
Blaze it
-------------------------------------------------------------------------
Piko je cesta.
Neviem, či správna, ale určite rýchlejšia.
-------------------------------------------------------------------------
In memory of Sergey Chaplygin. /Чаплы́гин/
Zdar, dobre tema...ja bych asi trimmeru neveril, v tom mnozstvi co kazdorocne smikam by to bylo nadbytecne, ne ze bych se s tim nemrdal prakticky desitky hodin, ale smikani je pro me takove horkosladke zakonceni celeho pestu, kazda dalsi palka kerou musim ostrihat v ruce me sice vubec nebavi, ale kyticka se s ni napracovala mnohem vic a nadilku shrabnu ja...z hlediska curingu a cleho procesu suseni je lepsi kvety nechat dele na stoncich a schnouci listy zaroven slouzi jako ochrana pred prachem a poskozenim kvetu, ale souhlasim ze mokre listy se proste strihaji lepe, je to dvojsecne a pravdu bys tezko pohledal...pokud vsak strihas hodne suche tak je dobre to delat nad plochou ze ktere potom krasne shrnes cukr a zmacknes ho
Co jsem viděl v prezentacích komerčních pěstitelů v USA. Tak nejprve to projde lidskýma rukama- rozstříhaní na jednotlivé paldy a ty pak trimmujou "nahrubo" mokré . Sušené potom trimmujou takovým způsobem,že všechen "odpad" padá do obřích (typuju objem 100 -200 litrů) pytlů na separaci pylu.
Osobně to tak dělám také -na hrubo mokré a finálně suché, ale ručně nůžkami nad nádobou s povrchem, ze kterého lze pryskyřice setřít.
Výhody: vše si pečlivě projdu ještě čerstvé , takže okamžitě odstraním to,co tam nechci (plíseň , hniloba, různí hmyzáci,.....). Pryskyřice sice trošku opadá ale zužitkuji ji.
Tak ja porad nevim... Nazory jsou rozporuplne... Ale asi zustanu u rucniho strihani, i kdyz je to hrozny teda... Pozoruje nekdo vyrazne lepsi chut, kdyz je otrimrovano za sucha? (tzn zbaveni drtivy vetsiny listu)? (za mokra to nejde)...
clinic: na youtubu jsou nejaky videal, ale mne se nelibi...
Mě se líp trimuje za mokra. Než dám kytky do tmy tak je zaliju a po dvou dnech jsou celkem čerstvé. Využívám toho, že velké listy jdou dobře ulomit přímo od stonku. Stačí za ně rozumně zatáhnout směrem dolů. Jde to i v hustých palicích, spíš záleží na aktuální vláze v kytce. Aktivní listí pak vezmu na hulváta nůžkama a je to "rychlovka". Na pomalé sušení tam zbyde zelené hmoty i tak dost takže to stejně trvá několik týdnů.
Trimování za sucha sem dělal dřív když nebyl čas při zabíjačce. Asi sem nikdy netrefil dobrý okamžik, protože listy byly pro trhání moc suché a řapíky stejně zůstávaly v paldách. Nebo byly kytky takové vláčně gumové a nůžkama to nebyla žádná hitparáda. Jediná výhoda je asi to, že se to tolik nelepí při práci.
Koupili by jste to z číny. Nebudou celníci čmuchat?
Riziko asi je, ale úplně minimální. Jestli chceš být v klidu, tak to nech poslat ke kamarádovi/ rodinnému příslušníkovi/.....
Znám lidi, co si třeba semínka nechávají posílat do firmy, ve které pracují
Spíš by mohl být problém s celnicí kvůli clu/DPH . Na to je řešení jednoduché a to nechat si to poslat ze státu EU (ne z číny). Někteří chytří číňani mají sklady třeba v Holandu, takže pak je to v pohodě.
Jestli budeš kupovat, tak se prosím ozvi s výsledkem, jestli byl nějaký problém. Díky
Semínka mimo EU jsem ještě nekupoval, ale na toto mi dopočtou DPH a CLO určitě, a k tomu musím dát výpis z účtu a plnou moc poště. Toto jsem v minulosti u negrow věci absolvoval.
Osobně za mokra ostriham ručně velké listy. Pqlds rozstříhám na menší a všechno to pak hážu do ručního trimeru a jen točím kličkou. Ušetří to tak 60-70% procent času :-)
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
1. Tie klasika manualne "bowl" sa mi zda nic moc na obsluhu sice pisu priemer 40cm treba to teda nastrihat aby sa tam vosli a tocit tocit, nie som si isty ako je to efektivne takto. Niekto priama skusenost s tymto?