Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Pěstování v trubce - Klikni zde pro originální téma
Pixxel
Ahoj po dlouhé době,

letos pěstuji zatím jenom na balkoně a zase možná budu mít problém s výškou rostlin. Celkem hezky se táhnout nahoru i když jsem je hezky po roztahoval do šířky. Téměř každý balkonář se s tím jistě setkal. Velký květináč sebere na výšku hodně místa a na samotnou kytku, aby nebyla vidět, už moc nezbude. Napadl mě však malý experiment a trochu zvláštní styl pěstování.
Plánuji koupit tři kanalizační trubky 500x160mm a do těch zasadit tři klony jako je zobrazeno na obrázku.
Smysl je ten že ze začátku bude trubka ležet a kytka poroste dírou v boku trubky nahoru. Jak bude růst, tak kořeny se budou snad prorůstat celou trubkou. Jakmile kytka dosáhne požadované výšky, tak se trubka postaví a hlavní kmen bude při zemi a boční větve budou růst vzhůru a stanou se tak hlavními větvemi. Hlavní stonek bude přichycen k tyčce. Tímhle stylem grower ušetří výšku a může zkusit vypěstovat salámky:).
Já to letos na balkoně už nevyzkouším vzhledem k tomu, že už se zkracuje den. Zkusím z balkonových medicínských odrud udělat tři řízky a hodim je s novým světlem do skříně a zkusím udělat jedno experimentální kolo. Trubky se mi vlezou do HappyBoxu.
Pro zalévání v leže udělám pár dírek v boku, budou fungovat i jako přísun kysliku ke kořenum. V postavené pozici budu lít vodu normálně skrz diru.

Myslite, že to bude fungovat?
Keen
Ne nebude, ta kytka se ti stejně zvedne za světlem, musel bys jí jedině nějak přidělat k zemi u vrcholku nebo něco podobnýho
Madical-Strains
Ja sem neco podobneho uz videl u kamose ale bylo to normalne v zemi na zahrade.
Kamos mel tenkrat jen jedno seminko, tak ho naklicil a dal na zahradu do zeme , kdyz mela kyti skoro dva metry tak se ji snazil ohnout nakonec ji musel zlomil a takovejma 4-5 kramlema ji pribil k zemi , ve finale mu z toho vyrostlo cela rada cca 10-12 metr a pul dlouhych slahounu s topovkama.

Ale co se tyce vyteznosti tak nepocitej ze kazdy slahoun ti da urodu jako normalne jedna rostlina, to urcite ne.
Ale napad je to na ten balkon urcite skvelej !!!!
Pixxel
to Keen:
citace:
Původní příspěvek od Pixxel
...Hlavní stonek bude přichycen k tyčce....


to Madical-Strains: Vím o tom že celkový výnos z té jedné kytky se rozdělí do počtu hlavních větví;). Každopádně se výnos zvětší než kdybych nechal růst jenom jeden hlavní stonek.

Už mám trubky vytvořené a už mi v nich koření klony Royal Medic. Už před nějakým týdnem jsem udělal prototyp ve dvoulitrové petflaše a už jdou vidět konečně kořeny. Všechny směřují tím správným směrem, tedy za vetší masou zeminy. Pokud se trubka podloží pod kytkou, tak kořeny porostou stopro tím správným směrem. Řekl bych, že tohle pěstování bude velmi reálné. Uvidíme za pár týdnů, co to udělá v těch velkých trubkách.
Jinak jsem použil nakonec průměr 125mm, 160ka se mi zdála už moc velká na jednu kytku. Těch nynějších 6litrů bude na jednu kytku stačit. Výhoda může být i ta, že když se to dá do boxu, tak skříň pak nemusí být tak velká zbytečně. Klidně bude stačit širší skříňka s výškou něco málo přes pul metru. Uvidíme:)
Archi
Zdar mozna jsem to prehledl, na stojaka to planujes zalivat vrchem? Nemas strach ze se tomu prehreji koreny az to otocis? Moc pekne k+
Pixxel
Ahoj,
ohledně té teploty by mohl být problém. Zkusím to dneska proměřit jehlovým teploměrem kolik stupní to má teď v těch hycech ve stínu. V HappyBoxu to bude ok ale na slunku to už problém být může. Teoreticky trubka může být postavenavá ve stínu zábradlí.
Na stojáka to budu prolívat tím místem kde teď je alobal.
Archi
jsem moc zvědavej, doufám, že tu odfotíš celé kolo...
GL
Pixxel
Taky jsem zvědav jak to dopadne. Průběžně budu informovat. Díky:)
Pixxel
Ahoj,

Tak jsem změřil teplotu v trubce a je +-stená jako v airpotu. Teplota dosahuje až 35°C v obou květináčích. Sice to asi není košér ale kytky rostou velmi hezky.
Teď ale trochu z jiného soudku. Mám dvě klonice royal medic na balkóně v 3l airpotech. Obě holky kořenily stejně a první měsíc a půl byly identicky stejné ve všech směrech. Jak byly dostatečně velké a boční větve už projevovaly chuť růst za sluníčkem, tak jsem zkusil jednu metodu, která nevím jak se jmenuje ale funguje perfektně. U jedné kytky, ta v levo, jsem u každé boční větvičky silně zmáčknul stonek kousek od hlavního stonku. Nyní tahle stresovaná kytka vypadá mnohem hustěji, je skoro o půlku mohutnější a celkově vypadá zdravěji i vitalněji. Asi to od teď už budu praktikovat na všech holkách.

Hezký zbytek víkendu všem:)
fikus37
Teplota 35 stupňů? Za chvíli se ti projeví sliz na kořenech. Kytky přijímají ve vyšších teplotách více živin, ale budeš mít nedostatek kyslíku a při tak velké teplotě ti během 14 dnů nastoupí patogeny co ti zničí kompletní kořenový systém.
Pixxel
Máš asi pravdu že něco takového může přijít ale předpokládám, že když ta hlína přeschne, tak se sliz nevytvoří. Pěstuji na balkóně už hodně let a předchozí kytky neměly žádný problém a to byly uzavřené celé v koši. Možná je to tím mým stylem pěstování. Zalívám, až kytka dá signál tím, že trochu svěsí listy během dne.
DrGrinspoon
35 stupňov nie je až taký masaker pokial nejdeš hydro či aero.

Aby som poopravil fikusa- kvety prijímajú viac živín pri vyššej teplote ,vyššej intenzite svetla- podmienkou je suplementacia CO2 na 1200-1400ppm, to na balkóne dosiahneš len ťažko, v skleníkoch na to používajú plynové co2 generátory.
fikus37
Pixel, sory jsem si nevšiml, že tam máš substrát. Jsem myslel, že jedeš hydro. Zmatlo mě, že jsi napsal teplotu roztoku v trubce.
odo
Ahoj! Samozrejme sledujem, Myslím, že to fungovať bude. Každopádne k+ za ochotu k ďalším pokusom, ktoré môžu posunúť.

"U jedné kytky, ta v levo, jsem u každé boční větvičky silně zmáčknul stonek kousek od hlavního stonku"
- som z toho jeleň, lebo podľa toho, že ako som to "pochopil" mi ten rozvoj nedáva zmysel. Môžeš prosím nakresliť tem postup???

Ja bežne mačkám hlavnú stonku kúsok od vrchu v prípade, že to moc prerastá. V tom prípade sa hlavná stonka prestane tak ťahať hore a posilní sa vačšina vetiev pod miestom zásahu. Diky!
Myslím, že sa tej teploty v substráte obávať nemusíš, akurát si ustráž, aby to úplne nevyschlo.
Pixxel
Ahoj Odo,

myšleno a praktikováno to bylo tak, že když se podíváš na skicu tak vidíš hlavní vodorovný stonek ze kterého leze 5 bočních větví. Každá tato boční větev výchází z hlavního stonku. U každé této boční větve jsem prsty zmáčknul stonek boční větve těsně u hlavního stonku, červeně označeno. Tak jsem to udělal u všech těchto bočních větví.
Mačkal jsem to jak stonek nebyl ještě dřevnatý a zároveň už větve byly dostatečně velké. Je to podobné jako supercropping jen stím, že jsem to neohýbal, pouze silně zmáčknul až jsem cítil jak se vevnitř stonku ta struktura bortí. Stonek v místě zmáčknutí je nyní silnější a dřevnatý. Tím stresem kytka asi vytvoří více cest kudy můžou téct živiny a celkově k tomu přizpůsobí celý stonek.

Jinak mi jeden kloník v trubce asi umřel, takže budu muset dneska udělat nový.
odo
:-) jj, diky! Teraz sa mi rozjasnilo!
otoxy
To je super nápad. :)
Pixxel
Ahoj, včera jsem ty tři trubky už konečně dal z balkónu do skříně. Rekonstruji byt a nebyl na skříň nikde místo. Už se mi jeden rožek v obýváku uvolnil tak jsem tam hned skříň dal a trubky do ní hodil. Dal jsem tam i nově udělané světlo s jinýma brutálníma ledkama z automobilového průmyslu tak uvidím jak to bude fungovat. Jinak dvě holky se chytly hned na poprvé (ty větší a dál) ale v té nejbližší trubce je to už třetí klon. Asi je ta trubka prokletá:). Teď vypadají všechny tři jakštakš. Začly už na balkóně trošku kvést, tak snad je donutím ještě k růstu.
Pixxel
Pro Zedyho:
Vypadá to nyní nějak takto. Potvory se nechtěly moc táhnout do výšky a šly spíše do šířky. Včera jsem už ty trubky postavil a budu tu hromadu větviček nějak roztahovat.
Jinak kořeny prorostly až nakonec trubky, takže principialně to fungovat bude. Jen škoda, že holky nerostly více do výšky. Je to možná i moje vina, protože jsem tak 14dnů zpět odřezal větve z té strany od dna a tím možná holky stoply růst do výšky.
Třetí trubka není protože se ten klon opět nechytl.
Pixxel
Ahoj,

menší report s menším zpožděním. Holky se mají čile k světu i když jsem jim dva týdny zpátky prostříhal většinu listů a větývek, které by neměly šanci. Obě byly husté a obě jsem brutálně prostříhal. Vzhledem k tomu, že by dvěma kytkám trvalo mnoho času, než by vyplnili celou skříň, tak jsem se rozhodl, že jim tam dám další kamarádky. Přibyli tam na nějaký čas dva řízci šalvěje od místího člena a pěkně zaplnily prázdné místa.
Konopné holky nechám vyrůst směrem vzhůru nějakých pár desítek centimetrů a pak to přepnu na 12/12.
Foto z 1.12.
Pixxel
Ahoj,

po dlouhé době zase nějaký ten report ohledně holek.
Holky už jsou asi od Vánoc přepnuté v květu a nevypadá to s něma dobře. Mají nějaké breberky, se kterýma jsem bojoval a myslel, že jsem zvítězil. Nějakou dobu jsem kytky nemohl hlídat a ty potvůrky se zase rozjely. Teď už potvory nemá moc smysl likvidovat v téhle fázi květu. Nechám situaci tak jak je a uvidím co se bude dít. Paličky pomalu a jistě rostou, jen ty listy vypadají velmi nezdravě.
Jinak vedle konopek mám dvě krásně rozjeté šalvěje divotvorné, na které ty breberky naštěstí nelezou. Fotky jsou už po sběru velkých čerstvých listů, které hned mrazím. Zatím mám nasbírano asi 23g mražených listů. Až jich budu mít aspoň 100g, tak udělám extrakt acetonem a pak extrakt hodím do medovice a bude se kloktat:).
Pixxel
Ahoj,

po dlouhé době zase nějaký ten report ohledně holek.
Holky už jsou asi od Vánoc přepnuté v květu a nevypadá to s něma dobře. Mají nějaké breberky, se kterýma jsem bojoval a myslel, že jsem zvítězil. Nějakou dobu jsem kytky nemohl hlídat a ty potvůrky se zase rozjely. Teď už potvory nemá moc smysl likvidovat v téhle fázi květu. Nechám situaci tak jak je a uvidím co se bude dít. Paličky pomalu a jistě rostou, jen ty listy vypadají velmi nezdravě.
Jinak vedle konopek mám dvě krásně rozjeté šalvěje divotvorné, na které ty breberky naštěstí nelezou. Fotky jsou už po sběru velkých čerstvých listů, které hned mrazím. Zatím mám nasbírano asi 23g mražených listů. Až jich budu mít aspoň 100g, tak udělám extrakt acetonem a pak extrakt hodím do medovice a bude se kloktat:).
...
Pixxel
...
Pixxel
Ahoj,

tak včera 4.3. jsem holky konečně, po třech dnech tmy, štípl. Kdybych nepodcenil ty breberky a měl na ně více času, tak by to bylo mnohem lepší. Tak či onak jsou paličky sice malé ale hodně tvrdé. Očekávám tak okolo 15g dohromady. Jsou teď zavěšené ve skříni a až dojedu v pátek ze služebky, tak je oberu. O víkendu se zkusím podívat jak vypadá kořenový systém a pak dám vědět. Podle mého kdo nemá moc místa ve vertikále, tak je to dobrá metoda. Určitě letos trubky využiju buď znova ve skříni nebo na balkóně.
Buďte dobří;)
Pixxel
Tak za čtyři dny co jsem to nechal v HappyBoxu, tak se palice strašně přesušily z čehož jsem byl velmi smutný po příjezdu ze služebky. Nicméně jsem sklidil jenom vrcholky, které alespoň trochu připomínaly paličky a zbytek jsem jenom rukama z větví strhal a to použiju na nějaké masti, másla, oleje..... I když to bylo přesušené až běda, tak z vrchních paliček bylo přesně 20g a ta zbylý drťka vážila okolo 18g. Je toho skoro 40g v což jsem ani nedoufal. Nicméně je to smutné kolo vzhledem k tomu, jak jsem se o to nestaral. Na kořenový bal jsem se ještě nekoukal, protože jsem demoloval jádro a kuchyň, takže až bude čas, tak na to juknu a postnu fotky.
Pixxel
Táák, konečně jsem se v neděli dostal k otevření trubek abych se koukl jak rostly kořeny. Musím říci, že jsem velmi spokojen a experiment ohledně růstu kořenů vyšel velmi dobře. Trubky letos využiju na balkón a dam si stím trochu záležet. Trochu jsem jsem se poučil a všechny chybky zkusím napravit. Popíšu u obrázků.

Obr.1 - Zde jde vidět jak kmínek kytky už skoro narazil na limit díry. Pro nové kytky udělám o něco málo větší díru aby kytka měla větší prostor se rozšířit.

Obr.2 - Odhalena spodní část trubky. Jde vidět, že kořeny tu jsou avšak se tu nenacházejí hlavní kořeny.
Pixxel
Obr.3 - Fotka horní části trubky. Zde je vidět, že kořeny měly tendenci prorůst až na samý konec trubky, což je parádní zjištění.

Obr.4 - Fotka horní části trubky. Zde je hlína ještě trochu více odhrabaná do hloubky a objevují se i silné kořeny.
Pixxel
Obr.5 - Fotka dolní části trubky. Jde vidět samotný stonek a hlavní kořeny, které směřovaly všechny tím správným směrem

Obr.6 - Kousek části hlíny a komplexu kořenů z prostředka trubky. Kořeny pěkně prorostlé avšak je tu jedno ale. Všechny hlavní velké kořeny i ty sekundární se táhly podél stěn a k ose trubky se to jenom tak trochu zakořeňovalo. Tehle problém dávám za vinu tomu, že tam uvnitř neměly moc prostoru (hutná mokrá hlína) a kořeny se táhly tím nejmenším odporem okolo stěny trubky. Na další kolo mám nachystáno plno perlitu, který by tu hustotu hlíny měl narušit a prokysličit..
Pixxel
Obr.7 - Tohle je trochu větší kus hlíny s komplexem kořenů, který se mi podařil získat z druhé trubky/kytky. Obě kytky měly velmi podobný růst kořenového komplexu.

Obr.8 - Fotka většího kusu hlíny s kořeny z druhé trubky/kytky pohledu z vrchu. Jde vidět, že kořeny se táhly spíše po krajích než prostředkem. Tak či onak ale i uprostřed byly malé kořínky. Doufám, že perlit lepšímu stylu kořenění pomůže.

Tak to je asi vše k tomuto experimentu. Letos na balkóně v trubkách pojedu Dutch Kush a Amnesia Nr. 7. Pokud to shrnu tak rust kořenů dopadl velmi pozitivně. Bohužel s ohledem na pracovní vytížení a domácí rekonstrukci jsem na holky neměl čas a svilušky mi to trochu zkazili. Nakonec ale bylo celkem dosti fungujícího sušeného a jsem holkám vděčný, že se mnou měly strpení. Doufám, že letošní balkóvé trubkování bude mnohem lepší:)

EDIT: jo a ještě určitě nebudu kytky zastřihovat dokud nedorostou požadované délky/výšky. Když jsem tyto holky zastřihl, tak strašně košatěly a nechtěly růst do výšky. Pak bylo problematické dosáhnout takového výsledku jako jsem v malování nastínil v prvním příspěvku:)
Stan43
Tschus!
Brutálny experiment! V živote by ma to nenapadlo :D keď skončím toto kolo skúsim to :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma