Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
chinese LED PC grow - Klikni zde pro originální téma
Funny420
Jah rastafari selassie groweři, rozhodl jsem se s vámi podělit o můj první PC Microgrow pod čínskou 54W LED. Osazenstvem je 1x Orange hill special od DP. Pěstební prostor - PC case VŠH=42cm, 45cm, 19cm. Vzduchotechnika - odtah 1x 10cm Pc větrák napojený na 12V zdroj, přítah a ofuk - 8cm Pc větrák napojený na 7V(přítah), 12V(ofuk). Odrazová fólie mylar. Hnojím hoštickými slepičincemi. Přikládám první foto kde můžete vidět můj neůspěšný pokus o FIM. Kytka byla za oknem pod 5W LED, jelikož PC setup ještě nebyl připraven.
Funny420
Vykašlal jsem se na FIM a o pár dní později jsem udělal klasický záštip.
Funny420
17.3.2018 byl konečně box provizorně připraven. Kytičku jsem umístil dovnitř a ohnul podél květníku.
Funny420
24.3 jsem přidal na okraje boxu kus kartonu kvůli úniku světla a později k připevnění mylaru. Kytička pěkně houstne a ukazuje nové vrcholky.
Funny420
29.3 konečně dorazil mylar. Kytičce se dál daří skvěle.
Funny420
1.4 jsem se rozhodl přepnout na květ.
Funny420
10.4 Začínají být vidět první známky květu.
Funny420
14.4 pokračujem v květu, blizny už jsou vidět i na fotce.
Funny420
20.4 1 foto kytička v boxíku, 2 a 3 foto detaily kytky mimo box. 4 foto detail ohnutí stonku podél květníku.
Funny420
1
Funny420
2,3
Funny420
4
Funny420
29.4 Takto kytička vypadá dnes, dostala letní sestřih některých listů a menších větviček. Žlutí mužíčci byli tak hodní, že mi nedopatřením poslali 1 žárovku zdarma navíc. Budu rád za věškeré komentáře, rady a popřípadě karmu! :)
Funny420
Byl bych opravdu velmi rád za jakékoliv komentáře,připomínky a rady. Jak jsem psal,je to můj první pěst,takže názory zkušenějších growerů by se mi jistě hodily :) :D
marcusant
Dobrej punk. Box by byl asi lepší. Těch 108W by na kytku mělo stačit, ale je otázka, jakou mají použité LEDky účinnost. Pokud dobrou (CREE, Philips LUXEON) tak by se možná vyplatilo dát tam dvě kytky, protože využití prostoru je jaksi slabina tvého projektu. Na druhou stranu existují pěkné mikroboxy od 30x30x60cm. Doporučoval bych spíš standardní hnojiva (HESI by by mělo úplně stačit), slepičák bývá z kytek cítit. Cítit bude ovšem i ta tvoje kytka. Jedna taková malá kytí dokáže zamořit docela velkou místnost, když se pořádně rozjede. Uvažoval bych o nějakém improvizovaném pacháči, dá se tu najít ledacos. Květu zdar.
AkatronChronic
Zdareccc :))) pěkný pěkný ALE !! :) Na tomto bych se to jemně naučil :) "jak svítit jak hnojit jak phčkovat vodu atd atd :) "" a příští kolo toto vyhodit a pořídit raději když už něco malého tak 70-150 HPSko které ti krásně hodí voňavé hulo až pod nos :) v množství okolo 50-80 g jak budeš šikovnej i vic!!! ":) :) Jinak hezký ! :) Kdyby jsi tam měl okolo 15 gramofonů ? Kolik počítáš? :) Přece jenom už pražíš pres 100 wattapaweru :D :) 1W/1G a jsi tu rázem za borce :))) :) ať to roste příteli! :)
Funny420
.
Funny420
Zdravím pánové,moc děkuji za vaše poznámky,oběma posîlám K+ :) A teď k vysvětlení :D
Marcusant-bohužel se obávám,že ledky mají reálně dohromady tak 50w max,ale i přes to mám v plánu ty dvě kytkx tam dát (budu objednávat od ministry of cannabis dvě balení po dvou semínkách a to bílou vdovu a polární záři) . Tohle je jenom pokus abych zjistil,jestli to v tomhle vůbec jde :D a semínko mám od kamaráda z hermáče(takže feminizované,jelikož samičí rostliny mají mají pouze chromozomy XX,takže i když kytka zhermí,tak z výsledných semínek bude buďto další hermáč a nebo samice). A moc děkuji za radu ohledně hnojiv,pokud jsou ty slepičáky tak moc cítit,dám kytce raději 2 týdny flush a na příští kolo pořídím asi biobiz (chci pěstovat pokud možno bio). A ohledně pacháče,boxík se nachází v rodinném domku,jehož obyvatelé si rádi zapálí,takže vůně z boxíku nikomu nevadí a stejně se domnívám,že by na pacháč nebylo místo a že by na něj byl PC větrák příliš slabý. Ještě jednou díky za tvůj komentář :)
AkatronChronic-Taky že přesně na tomhle se učím,je mi jedno kolik tosklidím (i když teda doufám v 10-15g),protože moje potřeby snad pokryje outdoor,který taky letos zkouším poprvé. Ale do budoucna opravdu uvažuji o boxku se 150w lampou,jen nevím,jestli v podobě cfl,led napr. ViparspectraV300 a nebo hps,u kterého se přiznám,že mu moc nerozumím(nevím jak často měnit lampu a přeřadník a vůbec jak to zapojit a jak o to pečovat). To je asi vše,takže naviděnou příteli :)
L1st3r
Na vipar se vykasli, nejlevnější je hps, na zapojeni není nic složitého. Dražší ale mnohem lepší než čínský ledky jsou ty od zdejších členů. Jestli chceš pestovat, aby to melo nejakej smysl nepremyslej nad svetlama z ebaye a podobně. Investice se ti vrátí v kvalitě vyslednyho produktu.
Funny420
Díky za radu :) a jak často se teda má co měnit? Nerad bych pak vyhořel nebo tak něco :D
marcusant
Zdar, když to trochu umíš nebo jsi šikovný, tak DIY Vero29 ubastlíš na koleně jako nic. Postup jsem a mnozí jiní líp už tady někde rozepisoval. Pod jedním světlem o dejme tomu 100W dvě kytky v pohodě nakrmíš (technicky tři) a když to trochu ohulíš tak i čtyři v menších květináčích. Má to velmi dobré spektrum, energetickou účinnost v mW okolo 34% pro oblast 400-800nm. Zdroj, čip a chladič bys měl do 3K pořídit nebo to nabízí FrYnK jako komplet, Alucraft taky, ale to už něco stojí. A požáru se neboj, když to napojíš přes Wago svorky, nestalo se mi, že by byl problém. Molexy taky fungují, ale pokud se mění koncovky drátků, je dobré je připájet. Když tak se ozvi PM
Funny420
Bohužel,to co jsi napsal,je pro mne jako španělská vesnice,takže si můžu maximálně tak koupit komplet a nebo si najít někoho v mém okolí kdo tomu rozumí,to je asi tak vše :D
Pítr90
Ahoj, Hps-ka je asi nejjednodušší. Jestli jsi někdy doma připojoval třeba lustr, tak to není o nic těžší. Co se týká výměn, tak pokud pojedeš celý rok, tak cca jednou ročně. Předřadník se snad ani nemění. Stínidlo se časem vypálí, ale to je opět za dlouho. A nakonec pořizovací náklady- nejlevněji vyjde obyc elektromagnetický předřadník, nějaké to stínidlo za 3 stovky, výbojka třeba od Gip a jede se
marcusant
Pro dobro lidstva a větší slávu LED budiž. Koupíš na stránkách Alucraftu čip Bridgelux Vero 29 3000K Gen 7 CRI90 BXRC-30G10KO-C-7X (u HPS odpovídá lampě) á 1000kč, k němu zdroj ELG 240-C1400B (odpovídá předřadníku) á 1500kč a Chladič PIN heatsink kulatý – 120mm (těleso) á 1000kč. Domluv se s nimi, ať ti na zdroj napájejí rezistor/potenciometr á 100kč (navíc díl oproti HPS)Pujč si/kup si teplovodnou pastu na PC procesory, spotřeba je minimální. V Obi si kup šňůru dvoužílovou vhodné délky (stejně i k HPS) a přestřihni na dvě části zeď-zdroj a zdroj-světlo podle potřeby, zapojovací zástrčku na 220V (stejně i k HPS) a 4 Wago svorky nebo čokoládu (u HPS integrováno na předřadníku). Jo a čtyři šroubky tuším 2,5 mm. Sežeň někoho s páječkou ať ti napájí šňůru zdroj-světlo na čip, černý (hnědý)na + modrý na -. Pak přidělej svorkami/čokoládou opačné konce šňůry k výstupu zdroje (output) podle barev. To samé udělej na druhém konci zdroje (input) se šňůrou zdroj-zeď. Na její začátek potom umísti zapojovací zástrčku, je to jenom vidlička, takže je jedno jak. Rozpatlej na zadní plechové straně čipu trošku teplovodné pasty (návody na youtube) a zmíněnými šroubky čip přišroubuj na chladič. Dá se ušetřit na chladiči, aktiv + 12V trafo vyjde na třetinu tím se dostaneš na zmiňované 3k, existuje i teplovodné lepidlo, dá se dokoupit optika, ale není to nutný.
Funny420
Tak tohle už chápu malinko víc a dokáu si i představit,jak a s kým bych to zvládl. Jen by mě ještě zajímalo,jaká je u tohodle čipu efektivní plocha osvitu a ideální vzdálenost od kytek? Jo a posílám ti K+ za parádní rady :)
marcusant
Vzdálenost od kytek mám okolo 30cm, někdy drobet přerostou. Mám to ale na 1750mA 122-4W na čip. Ty bys měl jen 95W na 1400mA (doporučoval bych to trochu stáhnout na potenciometru během růstu a až na květ naplno) tak myslím 20-25 cm je OK. S vhodnou optikou to jde možná i blíž, podle prostoru. Informace o osvitu máš tady https://alucraft.cz/mereni-svitivos...ovani-predpest/ je to stejný čip jen puštěný na 1750mA, tak si zkus tu pětinu odečíst.
Funny420
Na předpěst bych stejně nejspíš používal ty dvě čínské LED a nebo bych pořídil 150cfl blue :) Díky moc.
AkatronChronic
Kolik teda reálně stojí LED co nahradí 250hpsko ? Co já hledál tak se těžko vejde pod 10 taců nebo se pletu? O led hodně přemýšlím .. Protože příští kola chci dělat up na 400W a sam nevím co .. :)


Funny - když led jedese většinou celou dobu pěstu :) kdyz hps můžeš kombinovat cfl hps nebl mh hps nebo jen hps je to na tobě :) mh a hps nejlepší volba asi ale na malé řízky nebo semena klidně cfl nebo zářivky :) na Čínu fakt prď pro příští kola :) :) 150-250 sodu poridis za 1500 jak prd i se stínidlem :) GROWEPLACE by ti určitě rád poradil i by ti to možná zapojil a poslal :):bravo: :bravo: :bravo:
marcusant
to AkatronChronic: 2x1000kč čipy, driver něco přes 2000kč, chladiče pode výběru, max 2000kč, ale může být i za 600kč, 350 instalace. Takže 5-6000kč komplet bez optiky.
Funny420
Tyhle pořádné LEDky jsou pro mne stejně dalekou budoucností :) Teď mě čeká vysoká a na box nebude čas ani peníze, potom si ale chci z toho alucraftu pořídit hotové 150w světlo za 7 táců,udělat box 50x50x120 a jet bomby v tom :) Do té doby se musím spokojit s mojím počítačem a fóliákem :D
Funny420
Takže kdyby jste někdo měl nějaký nápad,jak vylepšit tenhle mikropěst,jsem jedno ucho :) mě už napadá jen přidání sítěk na větráky,aby mi nestříhaly listy,až tam budou dvě kytky a LED pásky za pár stovek,které bych nalepil na mylar,aby na paličky svítily z boku a byl by to pásek s poměrem červených diod s modrými 4:1
AkatronChronic
Jako ono na pc grow to máš pěkný :) možná malá rada když dáš třeba silonku na větrák jako filtr tak zmenšis průtok vzduchu :) "jakoby ho pridusíš " ale myslím, že teplota nebude tvuj problém :) možná nějaký nový fota nalož :) ať vime jak jsi na tom :) :) growpic
Funny420
Teplota je možná až moc nízká,takže silonku klidně dát můžu :D a máš na mysli natáhnout ji zevnitř? A nějakou tu fotečku nahodím v pátek,myslím,že nemá smysl fotit to každej den :D ať je vidět nějaký ten rozdíl
Funny420
Je čas na menší up :) máme 4.5 a kytička krásně zraje :) kosa vychází na přelom května a června
Funny420
.
Funny420
Tady ještě detail jedné paličky :) krásně lepí a voní po citrusech
Funny420
A jak tak koukám,už jsem stálý člen 😈😂 :D
LinChi
ahoj.. kamráde... klidně tam nech co tam máš pro tebe to stejně podle čtení bude nejideálnější .. dám ti pár rad co bych udělal já :)

sežeň si květináč nebo dva tak abys vyplnil celou plochu spodní části PC.. ( šířka a hloubka pc = Součet květináčů nebo jednoho květináče... :)
jak píšeš zrob ty sítka na větráky at´ ti nesekaj lístečky..

duležité je jestli ti muže nějak uškodit zápach protože některý modýlky dost smějrdží tak ať nemáš problém .. :D i za tak malou pěstírničku :D

pokud nic nehrozí tak neřeš ale pokud jo udělej si na větráčky z pc improvizovaný pachový filtr... ( větrák/uhlí/větrák z pc )
pohledej tady na G. už jsem viděl borce co to tak udělali na koleni za pár kč..

kup si v Growshopu Půlměsíčky ( menší ) takové bíle plastové C kterým mužeš ohýbat kytku ...
vhoď do hlíny dvě semínka.... počkej až vyrostou k třetímu patru... jednou zastřihni
a manikůrně a rovnoměrně do všech stran rozvětvi každou kytku tak at má třeba 8 vrcholků :) nezapomeň že kytka se po přepnutí na květ cca 2x zvětší z velikosti než kterou právě má .. tzn.. máš li kytky 20cm vysoký přibyde ti dalších 40 což je asi dost takže těma půlměsíčkama nutíš kytku růst spíš do prostoru než do výšky.. = lepší zaplnění prostoru .. když každou větvičku uděláš osově souměrnou s tou protější .. :)
dej tam pořádné větráčky.. něco ve stylu Noctuna / jsou větší a dělaj vítr pořádný
Tady ODkaz : https://www.alza.cz/noctua-nf-a4x10-flx-d407726.htm

dej světla pěkně vodorovně ve stejné vzdálenosti od sebe i od stěn ...( rovnoměrné osvícení boxu )... Prostě si udělej víc času na to ten box dotáhnout do konce !
je to takový nedomyšlený projekt... i pod tou čínou rázem sklidíš lepší a víc urody...
jestli chceš jet bio pěst .. pořiď si BIOCANNA... nejlepší bio hnojivo na čem sem kdy jel .. a dokonce se nemusíš bát že to přehnojíš. drž se plánku na hnojení ( papírovém nebo na netu ) a myslím že budeš koukat co vyčaruješ.. hlavně přidej zem at využiješ spodní patro boxu naplno :)

ideální je k fotce psát kolik dní je od vyklíčení ( např 14 dni 18/6 < je perioda světlo/tma v hodinách potom od přepnutí tzn 20 dní 12/12 )

trošku tomu věnuj lásky :)

pokud bys mohl tak dej odtah z boxu na strop a přítah do boxu do urovně květináče nebo kusek nad :)
Funny420
Ahoj,díky za reakci :)
Lepší květináč určitě sehnat zkusím,přemýšlel jsem třeba o malém truhlíku nebo tak něčem :) A jen ještě jednou upozorňuji-tohle kolo je jenom pokus,abych zjistil,jestli to vůbec půjde :D proto není vyplněný prostor,proto je jen jedna kytka a ještě k tomu tak zvláštně ohnutá atd. :D a zápach vůbec nevadí,možná v případě nějakého extrémně smradlavého modelu bych nějaký na koleni udělal.
Ty kolínka jsou zajímavý nápad,ohýbání řeším tak,že mám kolem vrchu květináče udělané dírky,do kterých přichytàvám drátky,kterými ohýbám. Pokud to ale nebudd v kole,které už bude “naostro” stačit,tak ty kolínka určitě koupím. Ohledně ohýbàní to zkusím udělat souměrně,tak jak říkáš.
Ale větráky určitě měnit nebudu. Nejlepší mám na odtah,ten je cca uprostřed boxu,nejslabší je na přítah,ten fouká na květináč a pak tam je jeden lepší na ofuk,ten fouká na vrcholky kytky a na lampy zároveň. Lampy jsem naklonil proto,že prý je světlo ze strany lepší(nevím jestli to je pravda) a taky aby plnou palbou svítily na tu jednu kytku. Až tam budou dvě kytky,dám je vodorovně jak radíš :) Od stěn jsou cca stejně,takže box je +- osvětlen rovnoměrně. Na to hnojivo určitě kouknu,pokud nebude šíleně drahé,tak ho i pořídím a otestuju 👌
A v tom případě,dnes je to 36 den od přepnutí na 12/12 :D
A lásky tomu věnuji víc než se zdá,toho se neboj :D
A odtah nahoru nevleze :x mám tam uprostřed díru navíc,do které dávám lampu,když tu druhou potřebuju na předpěst(tu lampu jsem původně bral právě na ten předpěst,pak jsem ale našel starý pc a v hlavě se mi vyklubal nápad 😈 )
toketoy
ten system ohybani co pouzivas je ok. mam kamose co to delaji takto i kamose co koliknkujou, je to spis o tom jak moc se s tim chces patlat, prece jen nasadit kolinko trva mnohem kratsi dobu nez privazovat ke kvetinaci, ale zas mi to privazovani prijde takovy min nasilny a vmestnavanim do kolinka muzes nekdy vetev i zlomit (pripadne doporucuju pred aplikaci kolinka namackat stonek mezi prstama, rozdrtis ten vnitrek a pak neni co zlomit). na led pasek na svit ze stran se vyprdni, ma to stejne hrozne malej vykon a je to jen zbytecna patlacka. pokud to chces mit co nejsnazsi tak kup nejaky postaveny led svetlo, to je vetsinou jen na zastrceni do zasuvky. koukni taky na ruzny techniky trenovani kytek at uz jde o to drceni stonku, defoliace, supercroppping, zastrihavani atd. pak muzes zvolit vhodnou kombinaci pro vyplneni prostoru. byt tebou jedu dve kytky a mainlining. tj zastipnes, vyjedou dve vetve, ty obe zastrihnes, mas 4 vetve, zastirhnes vsechy 4 a mas 8 vetvi. na tech bych asi skoncil. dobre se to tvaruje do obdelniku coz ty potrebujes a na dvou kytkach bys mohl mit 16 vrcholu, na kazdym 2g i v tomhle prostoru. svetlo nedokazu posoudit, bylo by fajn si namerit na zasuvce jeho prikon at vis kolik wattu to realne zere. byt tebou si koupim to svetlo klidne hned, nejakej zdroj s regulatorem a stahnu to na minimum. pak az bys to dal do vetsiho boxu, tak bys to dal naopak na maximum. ono by ti to pak stejne nedalo a svitil bys i v tom kompu na nejvic :D. ale zda se mi ze by do toho kompu bylo 60w oukej v ledkach (myslim cree apod) a pokud bys koupil takovy co mam ja, tak ty jsou pak rozhulit az na 105w. coz by stacilo i do tho prostoru 50x50.
Funny420
Diky moc za rady :)
A k tomu svetlu,jsem bohuzel jen student,takze penez je opravdu poskromnu,takze se do vera29 zatim poustet nemuzu :D
Aleuvazoval jsem,ze bych k temhle ledkam pridal cfl 40w 2600lm 2700k a nebo je na kvetu nahradil 50w hps 4400lm 2000k. U te hps se ale bojim,ze by kytky spalila drive nez ja :D
Pítr90
Ahoj, s tou 50hps nevím, nevím. Musel by sis předřadník poskládat sám. Na pěst pod slabým cfl se koukni tady na kola uživatelky sWei 😉
Funny420
A to by byl pro mne pořádný problém :DD
Kvůli swei jsem se rozhodl začít s micro pěsty a zaregistrovat se na groweru :) :D
Pítr90
Jj, jeden čas jsem sledoval každej její příspěvek. Dobře si to dává
Funny420
A co bys teda doporučil? To cfl nebo hps? U toho hps bych sle asi musel z vrchu do boxu říznout pořádnou díru a nad ní udělat dřevěnou nadstavbu s větrákem na odtah,aby mi to hpsko nespálilo kytky
Funny420
38 den 12/12,rozhodl jsem se kytku malinko znásilnit drátkem,abych odtáhl palice dál od lampy a aby měly všechny palice +- stejně světla
Funny420
.
Funny420
Už to začíná nějak vypadat :P
Funny420
.
AkatronChronic
Ahoj :) než dělat nástavbu na pc by bylo lepší udělat skříňku :)
Máš vícero možnosti :)

První : koukni po okolí třeba u vašich na půdě starší skříňka něco jako botník nebo část stěny do obýváku a uděláš si za pár ká s hps pěknou urodičku :)

Druhá : investovat do stanu ( či kompletu za 7 - xxx tisíc ) což asi možná nechceš nebo nemáš love :) " pohodka "

Třetí : než levný led tak radši cfl :) nevim 125w už docela hřeje ale spíše ji uchladiš než hps v tomto prostoru :) jestli u možnosti tři mluvíme o tomto prostoru :) každopádně vícero kvalitních Philips cfl po třeba 30-40 watech tě taky něco bude stát :)

Pak určitě lepší květináč třeba truhlík co se ti přesně vejde do toho pc ( viděl jsem tu borce co si je udělal z krabic od mléka jako by na placku a vyřízl díry :) rozumíš :) ideální levný pak vemeš vyhodiš )

Tu máš par mých poznatků :) každopádně na par bree tam máš a jestli uvažuješ o dalším kole určitě ti tu rádi poradíme 👌 micro mě vždycky bavilo už od mala když jsem ještě nemohl mít nic většího :D když jsem si svítil lampičkou na kytku :D taková nostalgie se mi tím vrací :) :) ať to roste !! A měj se :)
Funny420
Sice jsem si rikal,ze vydrzim u pc,ale fakt me laka udelat skrinku 30x30x60 treba a naprat tam 70w hps a tyhle lampionky nechat na rust.
Kazdopadne ale v pc odjedu dalsi kolo,uz mam objednane dve bile vdovy od ministry of cannabis a podle vysledku se rozhodnu,jestli stavet skrinku nebo ne. K druhe moznosti,jak rikas,nemam love a ani nejaky velky stan se 400w a vic nechci,netusim,co bych se vsi tou travou delal :D
A k treti,do pc nic silnejsiho davat nebudu,maximalne bych pridal 40w cfl na kvet,stejne by se to asi nevyplatilo davat tam tu 125w.
Jinak ty krabice od mlika zni jako hodne dobry napad :D
Pítr90
Výška 60 je dost málo. Když budeš počítat cca 20cm květník + aspoň 15cm stínidlo s lampou, tak ti zbývá 25 cm na kytku. Musel bys pak hodně ohýbat, možná by byla dobrá volba síť a Scrog 😉
Funny420
Tak 80 a hotovo :D a stínidlo se tam nevleze,udělal bych tam “posuvny” strop a cely box by byl stinidlo :D
Funny420
Jinak mě napadlo,že bych tu bílou vdovu nařízkoval,řízky nechal lehce porůst a pak je postříkal koloidním stříbrem 50ppm třeba. Odrůda by už měla být stabilní díky práce ministry of cannabis,takže bych měl mít celkem pěkné semínka ne?
Funny420
42(0) den květu,paličky dozrávají rychleji,než jsem si myslel,tak jsem vzal kytku ven a pořádně ji propláchl :) Někde jsem četl,že to pod “diskotékou” dozrává dříve a asi na tom i něco bude. Posoudit můžete sami
Funny420
Z nějakého důvodu mi blbne přidávàní fotek z mobilu,tak to tu asi budu házet postupně
Funny420
Z nějakého důvodu mi blbne přidávání fotek z mobilu,takže hezky po jednom :)
Funny420
Detail paliček :)
Funny420
A nakonec fotka z proplachu
Funny420
Povedlo se mi najít celkem slušný truhlík,musel jsem ho sice snížit a poopravit,ale myslím,že dobrý :)
Funny420
Asi už to budu moderovat jen pro sebe,ale to nevadí :) :D
Včera jsem narazil na tohle fajné cfl značky philips,která má 23w,1570lm a barvu 2700k a nemohl jsem ji tam nechat :P
Funny420
46 den 12/12. Krásně to zraje a nabývá na objemu,kosa možná příjde už příští týden. Nemám bohužel jak zkontrolovat trichomy,tak se budu řídit podle chloupků :) 1)kytička v boxíku 2)detail palice 3)nějaké divné flîčky na listech,jestli víte,co to je,povídejte
Funny420
Právě jsem načapal svilušku na jednom z listů,myslíte,že má smysl ještě aplikovat bio postřik?
Funny420
Ahoj,dnes to je rovný 50 den květu,tento týden už budu sklízet :) LEDky ukázaly,že umí taky kytku hezky popálit,uvolnil se mi drátek a nejhezčí palice se opřela přímo o jedno z mých 54w děl,takže její špička úplně zhnědla a musel jsem ji kus odtrhnout.Od zítřka dám 3 dny tmy a pak kosa.
Funny420
53 den 12/12,sklizeno :) sice trochu předčasně,ale už před týdnem seknuté ochutnávky měly fajn účinky,tak jsem nečekal.
Pokud se o můj pc grow ještě někdo zajímá,tak prosím,ať se ozve :) Jen abych věděl,jestli se mám s vámi podělit i o druhé kolo. Samozřejmě nesmí chybět typovačka za karmu :) tak hádejte
AkatronChronic
Zdravím :) pěkný na par masitých brk tam mas :) :) hele mas skoro 2tisice zobrazení takže lidé sledují :) a nezapomeň když "postuješ " zůstane to tu roky takže se někdo může přiučit třeba až za rok :) :) určitě pokračuj !! :) At se daří :)

Můj tip je 6,2 g :)
drago101
7,7g 😀
borecshot
9.9
poolys
8,5g
HVR
4,6
DrGrinspoon
6.5
Funny420
Tak,stonek už hezky praská,takže zpracováni,zváženo a je to tramtadadá rovných 6.5g,takže karma maže k DrGrinspoon
Funny420
A takové malé ohlédnutí se za mým v podstatě prvním pěstem,teda prvním dokončeným pěstem. Loni jsem se pokoušel o outdoorek,ale to jsem ještě neznal grower a horší podmínky pro pěstování jsem ani nemohl mít a udělal jsem snad všechny chyby,které jsem udělat mohl. Kdybych to tu měl popsat,bylo by tohle vlákno okamžitě přesunuto do síně zmaru. Takže už k tomuto pěstu,šel jsem do toho bez praktických zkušeností a pouze se znalostmi z groweru. S nějakou sklizní jsem ani moc nepočítal,chtěl jsem se jen naučit,jak s kytkou zacházet a zjistit,jestli to pod tou čínskou bludičkou vůbec pokvete. A ono to opravdu jde,i když to není hps nebo vero29. Množství trávy není nijak ohromující,ale za to musím říct,že je to opravdu kvalitka. Stačilo mi pár prásků a už se dostavil příjemný,poměrně dlouhý stav s vyrovnaným high/stoned. V krku to vůbec neškrábe a vůně je příjemná s nádechem ovoce. Na příští kolo už mám připravený truhlík,aby bylo víc místa pro kořeny a do něj příjdou dvě white widow original od sumo seeds,na které budu od začátku pařit oběma LED lampama.Semínka by měly dorazit každým dnem,takže možná už příští týden začnu s novým vláknem.
Funny420
Tady ještě dodatečná fotka některých paliček :) hulení je to opravdu parádní :P Jinak už mi přímo v hlîně klíčí 2 white widow original od sumo seeds,tak snad obě vyklíčí a já budu zakládat nové téma. Ještě k mým lampám,začínal jsem si tu čínu fakt oblibovat a najednou zjisím,že jedna svítí už jen polovičně. No co,zkusím ji nechat,na fázi růstu to snad bude stačit a na květ ji nahradím dalším cflkem. A příští kolo bude v počítači asi i kolem posledním,jen co našetřím pár korunek tak postavím box 40x40x80 a do něj dám 70w nebo 100w hps,nejsem ještě úplně rozhodnutý.
Funny420
.
Funny420
Bohužel mi nejdou přidat fotky,zkusím to později znovu
Funny420
.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma