Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
7x Amnesia Jack Natural Seeds 70W HPS - Klikni zde pro originální téma
Sezam
Ahoj spolupěstitelé. Rok se s rokem sešel a já se opět pochlubím svým, již méně, ale stále přeci jen do značné míry, skromným boxíkem, ve kterém se mi uchytilo 7 feminizovaných slečen odrůdy Amnesia Jack od Natural Seeds. Celkem dorazilo 6 semínek s tím, že jsem měl v plánu vyzkoušet a do jisté míry se zdokonalit v procesu klonování, kterého je tento pěst, který jsem bohužel opět začal fotit až ve fázi květu, výsledkem. Začal jsem zlehka s dvěma semínky s tím, že žádná selekce probíhat nebude, nemám v plánu vytřídit nejsilnější samici ze stovky dětiček, nýbrž vyzkoušet, co všechno je kytka při zakořenění schopna snést (a můžu konstatovat, že v mých rukách toho opravdu moc není). Ze zhruba deseti klonů jsem po cca 3 týdenním strádání a klonním umírání konečně spatřil z rockwoolu trčící bílé minikořínky, které mi opět daly kapku naděje a po odsouzení prcků ke smrti jsem jim ještě šanci dal. Přesadil jsem tehdy zubožené a téměř celé seschlé klony do substrátu a začaly se dít věci. Bohužel z původních deseti klonů ze dvou různých matek mi z již zapomenutého důvodu přežilo jen 5 s tím, že jsem je doplnil jedním ze zbylých semínek z balení a jednou z matek, která mi stavbou rostlinky nevyhovovala (krom toho byla na mojí skromnou matkárničku již moc velká).

Skříň
Tentokrát jsem se rozhodl, oproti minulému světelně lehce předimenzovaném mini boxíku, že zvolím přesně opačnou techniku: „Postavím boxík, který bude větší, než se na danou lampu doporučuje. A proč? … Proč ne?“. Rozměry jsem musel přizpůsobit rozměru kumbálku, nerad bych měl prostor u uličce na procházení 10cm, a rozměru plánovaného stínítka. Rozměry boxu jsou tedy 65x30x120 šxhxv.

Výbava skříně
Světlo
Kytičky mi opět osvětluje má oblíbená 70W HPS a zatím nemám v plánu ji čímkoli nahrazovat. HPSka je usměrněná obyčejným hobby stínidlem, protože se mi konečně do boxu (po lehkém, ehm, kosmetickém zásahu) vejde. HURÁ! O odraz světla od stěn se stará klasická diamantová folie (řekl bych, že kvůli jejím skvělým vlastnostem, ale po pravdě jsem jí použil, protože prostě skvěle vypadá :P )
Vzduch
O výměnu vzduchu se mi stará v harampádí nalezený 10cm PC ventilátor, na jehož vnitří straně jej následuje aluflexová rourka o délce cca 20cm. Proč aluflex uvnitř boxu, který nikam nevede? Já vlastně ani nevím, měl jsem původně s vnitřkem boxu malinko jiný záměr a roura zůstala pravděpodobně kvůli zabránění vniku světla přes ventilátor (což je stejně díky stínidlu pasé).

Substrát
Tentokrát jsem investoval do 20l Lightmixu od Biobizzu a rozhodně nelituji.

Výživa a podmínky
Hnojivo: Biobizz tripack, tedy Fishmix, BioGrow a BioBloom
PH: Zálivku pro hotové rostlinky neměřím, měřím jen PH vody, ve které připravuji RW pro pokusy o klony, případně vody, kterou klonům dolévám.
EC: Stále se snažím posoudit rostlinný hlad pouhou intuicí.
Teplota: Netuším, ale sleduji, jestli není u vrcholků moc vedro, zatím si holky nestěžují.

Závěrem bych rád upozornil na fakt, že toto je pouze výsledek nezdokumentovaného pokusu o klonování, může tedy toto vlákno působit dosti lajdáckým dojmem a může hodně lidí dokonce i, nedej bože, pohoršit. Ano, mohl jsem použít efektivní metodu pěstování, jako je například SCROG. Mohl jsem investovat do kvalitního ventilátoru, nebo snad i ofuku uvnitř boxu. Na mém boxu se najde tuna možností k vylepšení, ale mně se takhle líbí a přesně takhle jsem si řekl, že můj box bude vypadat.

Mějte se všichni moc hezky
Sezam
AkatronChronic
Taky jedu naturalka akorát Rosenthal bud a critical+ :) určitě budu sledovat! :)
Sezam
Dobré ráno,
Vzhledem k tomu, že na fotce celého boxu jsou holky zrovna po čtyřdenním půstu, kdy jsem cestoval po rodině, vypadají dosti zuboženě. Nemůžu tedy jinak, než Vám je předvést v plné kráse s charakteristickými výbojkovými černými čarami :) Tyto fotky jsou foceny 16. března, coz nám při přepnutí 27.2. dělá krásných 17 dní 12/12.
Sezam
"Duplicitní"
Sezam
Konečně se dostáváme k aktuálnímu stavu, foceno předevčírem 2. dubna, jsme tedy v 36. dnu 12/12. Už se nám začínají pěkně paličatět, dokonce, při bližším počuchání, je zjevný náznak konopného závanu, i když jen lehce, tak aspoň přeci :) BTW: omlouvám se za duplicitní příspěvek, nejdřív se vůbec nezveřejnil a pak dvakrát :(
Sezam
Ahoj,
dnes ráno mě čekalo menší překvapení. Holky začínají pojídat samy sebe, což se nám projevuje žloutnoucími listy. My se tím samozřejmě nenecháme zastrašit, upravíme PH zálivky a zvýšíme dávku hnojiv. Dnes zalito Fish mix 1,5ml/l, Bio grow 1,5 ml/l a Bio bloom 3ml/l s PH 6,0 v 39. dnu 12/12.
Přeji hezký den všem pěstitelům.
Madical-Strains
Tak to je fakt nahoda, jsem prave dnes taky presne ve 39.dni kvetu
V tehle fazi ja hnojim Bio-grow 4ml,/l , Bio-blomm-4ml/l, Top-max-4ml/l

Urcite jim pridej, krmis je fakt dost malo , ty moje si chrochtaji blahem.
CCa 12.4 zahajim flushing na poslednich 14-17 dnu.
PH zalivky uz neresim protoze vim ze si to Biobizz sam stahne automatcky na 6,5.

At se dari !
Sezam
Ahoj,
děkuju za reakci. Můj problém je, že jsem jednou postupně přidával a přidával, až mi kytičky cca v půlce květu najednou hromadně zdechly, od té doby jsem s hnojivy opatrný. Vzhledem k tomu, tak je láduješ ty, jim hned jak to půjde přidám aspoň na 3ml/l.
Měj se hezky a ještě jednou děkuju.
Madical-Strains
Jo , dej jim hned pristi zalivku 3ml/1l dalsi zvedni az na 4ml/1l .
Biobizz uvadi 7 dni flush ale je udajne lepsi tech 14.
A to jim jeste do toho pridavam nesirenou bio-Melasu , tak se vubec nemusis bat ze bys prehnojil.


Podivej na ne :)

http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=8
Sezam
Před chvilkou jsem koukal, máš je opravdu nádherný :) Udělám to přesně tak, jak řikáš, děkuju.
Sezam
Hezký den,
dnes máme 43. den 12/12, je tedy čas pochlubit se mými kráskami. Děkuji Madimu za upozornění na nedostatek živin, opravdu pomohlo zvýšit koncentraci hnojiv na 4/4/4 ml/l, ihned další žloutnutí ustalo a květinkám se očividně daří :) bohužel musím oznámit, že dodělání veškerých zbytků z minulého kola mělo za výsledek neodkladnou potřebu po otrhání nejslabších spodků i přes jejich nezralost, už teď musím říci, že efekt z těchto jedinců je už takhle dostatečně uspokojující, už se moc těším na výsledek :)
Madical-Strains
Hlavne neudelej tu chybu ze to seknes prilis brzy.
Dej tomu cas to nechat poradne dozrat a naboptnat.
Zcekuj to kapesnim mikroskopem, ten se vyplati koupit stoji cca 120 kc.
Kontroluj trichomy vzdy na dennim svetle, ne pod lampou, to zkresluje , 80-90% mlecnych trichomu a 10-20% jantarovych , nejvyssi uroven THC.

Na 70w to mas vic nez skvely ! Ja bych tohle nedokazal se 70W, klobouk dolu.
Drzim palce at udelas mnohem vic nez v prvnim kole.

Na kdy planujes kosu?
Sezam
Toho se neboj, dám si pořádně záležet, abych sekl správně. Kapesní mikroskop mám, ale zatím ho nepoužívám, až se bude chýlit ke konci, tak přidám fotky 100x zvětšený :) mimochodem, moc toho toto kolo nebude, jde přeci jen pouze o vykvetlé testy z klonování, na příští kolo už mám objednana semínka a pořádně naplním box, to jde teprv ouroda :) seknu je podle stavu trichomů, ale počítám okolo 65. dne :)
Sezam
Přeji hezký den,
Přidávám fotky z dnešního rána pár hodin před zapnutím lampy. I když jsou fotky za tmy lehce zkreslené a kytí vypadají mnohem lákavěji, tak mi to nedá a musím Vám je ukázat. Máme tedy 51. den 12/12 a začínám už přemýšlet, kdy bude ideální čas na flush, asi ještě jednou pohnojím a pak začneme :) Bohužel musím oznámit smrt téměř všech spodních palic, které padly za totální absenci trávy z minulého kola, což mělo za následek potřebu po vykouření nezralého. Až tolik mě to neštve, protože přeci jen jde pouze o zbytky ze zkoušení klonování, ostatně podle toho i tenhle pěst vypadá. Zálivka zůstává stále 4/4/4 ml/l cca každé 3 dny těsně před vyschnutím.
Mějte se hezky,
Sezam
Sezam
Hezký den,
53. den 12/12. Situace se od predvčerejška moc nezměnila, ale přemýšlím, že už bude čas začít flushovat, co myslíte? (Pokud mě někdo sleduje :) ). Bohužel jsem si nepoznačil dobu květu udávanou seedbankou, takže musím soudit jen podle vzhledu, což by samozřejmě neměl být problém :) Až budu doma, pořídím fotky se zapnutým světlem, aby nebyly zkreslené :)
Madical-Strains
Prave zapnute svetlo zkresluje.
Domnivam se ze uz urcite muzes Flushovat.
Ja uz mam tyden na Flushi , ja vim tys potreboval dohnat to hnojeni, to je mi jasny. :)

Flushuj.

Na 70w , to mas ... bomba nad bomby , alespon podle me. :)
Sezam
Děkuji, Madi, začínám tedy proplachovat. Poslední hnojení proběhlo 17.4. v 51. dnu 12/12, od teď jen čistá voda :)
Witcher
Ahoj, přestal jsi, jak kdyby si jel v hydru. Já jedu také hlínu a proplachuju 20 dní, ted jsem zvýšil na 30. Jsem pár dní před koncem a kytky jsou pořád krásně zelené... nemyslíš, že to budeš mít plné hnojek???
Sezam
Ahoj, toho se vůbec nebojím. Biobizz udává dobu flushe jeden týden a já budu flushovat zhruba 14 dní podle toho, jak budou kytky vypadat. Jinak, možná se pletu, ale někteří výrobci hydro hnojiv se chvástají flushem něco mezi 3-7 dny, protože v Hydru ti nic zbytek hnojek v sobě nedrží tak jako v hlíně, nebo ne? :)
Witcher
Tak to joo, ja myslel, ze cas smrti bude 60 den. Od biobizzu sem ustoupil, vzdy byly kytky takove svetle, jako by jim neco cjybelo...hodne zdaru
Madical-Strains
Jo Biobizz , ten je skvelej kdyz krmis dostatecne a je hlavne levnej .
Staci jen Bio-Grow, Bio-Bloom a Top-max a odjedes uspesne cele kolo.
Sezam
Přesně tak, já jsem s Biobizzem stoprocentně spokojenej, kytky žloutnou, tak přihnojím a vše je okamžitě v cajku, plus mám hezkej pocit, že kytičkám leju přírodní papání :) Jinak kosa bude nejdřív v 65. dnu, ale samozřejmě záleží jak se na flush budou holky tvářit. Já nemám Top-max, zvolil jsem variantu tri-packu s Fish-mixem a zatím spokojenost, někdy ale určitě vyzkouším až budu objednávat další hnojky :)
Witcher
No mne levnej a skvelej prijde JiB, pouze ABM a kytky tak tmavy nikdy nebyly... Biobizzu tu mam hromadu, vcetne topmaxu, ale ten vyleju k rajcatum ;D pouzival jsem ho tri roky a uz bych ho do in nedal. Zvlast pokud nekdo jede hydro, krssny cisty hnojky, oproti te melase od biobizz, kazdej rad neco jineho ;)
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Witcher
No mne levnej a skvelej prijde JiB, pouze ABM a kytky tak tmavy nikdy nebyly... Biobizzu tu mam hromadu, vcetne topmaxu, ale ten vyleju k rajcatum ;D pouzival jsem ho tri roky a uz bych ho do in nedal. Zvlast pokud nekdo jede hydro, krssny cisty hnojky, oproti te melase od biobizz, kazdej rad neco jineho ;)


Do hydra bych ho taky nedaval :D
Sezam
No tak obyč Biobizz do Hydra je hodně blbej nápad, za tři dny bude víc cítit hniloba, než konopí :D
Pítr90
Zdravím, do hydra by měl být použitelný od Biobizz biobloom a top max 😉

Jo a Madi, nechápu tvůj posměšek, kdybys radši normálně poradil. Rád bych ti připomněl, že tu !nedávno! byl někdo, kdo proléval kytky hypermanganen 😉
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Pítr90


Jo a Madi, nechápu tvůj posměšek, kdybys radši normálně poradil. Rád bych ti připomněl, že tu !nedávno! byl někdo, kdo proléval kytky hypermanganen 😉


Proboha uz zase nekdo. To nemas nic jineho na praci nez delat recenze vseho co napisu ?
JAKY POSMESEK , uved konkretne .Na koho...konkretne...
Zadny posmesek jsem nenapsal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ktrery posmesek mas prosim namysli ? Oznac ho prosim. A podle ceho vubec usuzujes ze se jedna o posmesek. Nejsem ty abych delal na ostatni posmesky !
(jako ty v mem vlakne v prispevku 142.)
Jak se da ropoznat z jedne vety co clovek zrovna ve svem nitru citi ???
Se zamysli chlape, ses vedle a trosicku mimo.
Druha vec ,ja jsem o tom nejmene dva dni ve vlakne psal o prolevani Hypermanganem a tys me mohl zastavit a rict ze je to picovina ale tos neudelal tak ted ze sebe nedelej chytryho.

A co se tyce Biobizzu do hydra, tak ano na cast pestu se da podle Biobizzu pouzit , k cemu jsou ale do Hydra hnojiva ke kterym musim doupovat jinou znacku?
To uz si odpovez sam.
Co se tyce Hypermanganu , tak az budes mit smutnice , ktere nejdou nicim zlikvidovat , tak budes zkouset vse co najdes na netu do te doby nez neco zabere.
A kdyz si tak chytry a me se posmivas ze jsem prolival susbstrat hypermanganem tak si byl preci u toho a vubec si se k tomu nevyjadril , protoze si asi taky nic nevedel, kdyz si me v jinych vecech radil bezne.

Tak si dej prosim pohov a nenavazej se do me.
Nejsi taky dokonalej. Zklamal si me, myslel jsem si o tobe ze si slusnej chlap.

Tohle je vse ,co k tomu reknu, dal se k tve odobe a k tvym ustepacnym narakam uz nebudu vyjadrovat, zadny psmesek z me starny neprobehl a na tom si trvam.
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains


Do hydra bych ho taky nedaval :D


Co třeba místo tohoto napsat: Biobizz se do hydra nepoužívá?
Hele slusnej chlap jsem. Jen bych od tebe čekal odpověď v jiném znění.
Myslel jsem, že rád poradíš, co víš, stejně jako já, ne že takto.
Nic víc.
S hypermanganem jsem o tom opravdu nevěděl, ale představ si ted, kdyby ti tam tenkrát někdo napsal místo: hypermangan tam nelij, protože...... ,ale: já bych to tam nelil 😁 Slyšíš ten rozdíl?
fikus37
Pokud někdo pozná rozdíl ve výsledné chuti, když je kytka hnojena biobizzem nebo např Plagronem, tak musí být velký degustator. Nikdy jsem rozdíl v chuti nepoznal, pokud máš flash udělan alespoň týden. Jedná výjimka byla při outu, kdy bylo hnojeno kristalonem. Chemikálie šli cítit v každém prdu.
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Pítr90


Co třeba místo tohoto napsat: Biobizz se do hydra nepoužívá?
Hele slusnej chlap jsem. Jen bych od tebe čekal odpověď v jiném znění.
Myslel jsem, že rád poradíš, co víš, stejně jako já, ne že takto.
Nic víc.
S hypermanganem jsem o tom opravdu nevěděl, ale představ si ted, kdyby ti tam tenkrát někdo napsal místo: hypermangan tam nelij, protože...... ,ale: já bych to tam nelil 😁 Slyšíš ten rozdíl?



Jelikoz si odpovedel slusne, tak si jeste odpoved zaslouzis.
Ok, slusny chlap jsi... tak do me teda uz nedelej.
Ja poradim , pokud to vim , vzdycky rad a ochotne .
Nemuzu ale psat ze Biobizz se do Hydra nepouziva kdyz na Biobizz strankach uvadeji ze neco s Biobizzu se skutecne pouzit da.

Ja odpovedel ze ja bych to tam taky nelil ....smisek .....tot vse a to z duvodu ze bych to pak musel vymenovat kazdy den aby se to nezkazilo , menit, byt i kazdy druhy den vodu v nadrzi to je opruz, to jiste uznas.

Pokud by vsak vzesla od nekoho otazka " Muzu nalit Biobizz do Hydra ??? " Tak bych pak odpovedel celou vetou ,vcene duvodu. Ale ta otazka od nikoho pokud vim ,nezaznela, nekdo jen napsal ze do hydra by to nedal a ja se jen pripojil a napsal ja bych ho tam taky nedaval.

Ale rozhodne jsem tu vetu nepsal v ironickym nebo posmesnym duchu.
To me asi malo znas.

Me proste pripada ze par jedincu si me tady bere stale dokola do huby a jdou po me jako slepice po flusu. :D (Nedavno jsem si vsiml ze uz i ty ) a to jsem si vsiml ze i Fikuse , ten neco napise a hned se do nej nekdo pusti , hned urazej atd.
At napiseme co napiseme vzdy je to spatny a vzdy se nekdo ozve. :D


Sezame- Omlouvam se ze te to tu zasiram ale musim se branit :D uz budu psat jen k veci.
fikus37
Jj, jen urážet umí. Já už na ně nereaguji a mám klid. To je tak, když někomu řekneš co si myslíš. Přitom vše jsem napsal po pravdě, ale je tady skupina co si myslí, že tento web je jejich a umí jen urážet. Se ani nedivím, že kluci tady mají strach psát pravdu. Hned jsi nejhorší a máš IQ 0,jsi kokot atd.
Ale já se nikdy nevzdam a vždy budu psát vše podle toho jak jsem to vyzkoušel a budu dále předávat své zkušenosti.
Sezam
Madi, v pořádku :)
Včera poprvé zalito čistou vodou, máme tedy 2. den flushe a 56. den 12/12. Při bližším přivonění je cítit krásná nasládle citrusová vůně, už se nemůžu dočkat, jen škoda, že nemůžu očekávat nějaký oslnivý množstevní výsledek, když z nich vytáhnu 10g, budu rád :D naštěstí mi od začátku o množství nešlo, tak nemůžu být zklamaný :)
Sezam
Hezký den, komunito,
shrneme si, co se za poslední týden událo. První foto z 60. den 12/12 tedy 6. den flushe. Holky už nám pěkně finishujou spolu s krásnou citrusovou vůní :) Už brzo půjdou pod kosu
Sezam
28.4. 62. den 12/12 tedy 8. den flushe.
Sezam
Pěkně zdravím,
Všem se v první řadě moc omlouvám, ale budu muset toto téma ledabyle uzavřít bohužel bez fotodokumentace. 5.5. proběhla kosa v 15. dni flushe. Kytky byly sušeny boxu kvůli udržování vyšší vlhkosti a tmy.

Vzhledem k tomu, že běhěm týdenního sušení bylo několikrát ochutnáno a výsledného materiálu stejně moc nebylo, tak jsem celkové množství ani nevážil. Sečteno a podtrženo (stále ledabyle) nám s přítelkyní kytičky posloužily na 14 dní kvalitního každovečerního pohulení. Stavy byly nádherně lehké, jak se na sativu patří, s tím, že každý druhý potah člověk téměř okamžitě buď vyzdvihl na nohy, nebo naopak položil hlouběji do gauče. Mezi těmito naprosto opačnými stavy se dalo libovolně přepínat stylem zrovna poslouchané hudby. Prostě nádhera, pro mě naprosto úžasná odrůda. Jsem moc spokojený už jen proto, že se jednalo pouze o dokvět zkoušky z klonování, ve kterém se mám ještě strašně moc učit, přestože je to jedna ze základních technik pěstování konopí.

Všem, kteří mě sledovali moc děkuji za podporu a zároveň se moc omlouvám za odfláknuté zakončení, v druhém tématu se už pokusím své chyby napravit :)
Tímto toto téma uzavírám a přeji všem hodně štěstí při pěstování.
Sezam


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma