LeeLoo |
Ahoj,
předně se omlouvám, jestli píšu do špatné sekce, ale ještě se tu moc neorientuji. S konopím nemám skoro žádné zkušenosti, sklidila jsem první "várku" a možná jsem při sklizni udělala hodně chyb, ale už se stalo. Co mě zajímá a proč se na vás obracím s dotazem - asi polovinu kytek jsem dala do sklenic, ale tu druhou jsem nechala jentak volně a v místnosti, kde se na střídačku topí nebo je tam zima. Chtěla bych vědět, jestli tímto zacházením konopí nějak zdegenerovalo ... jestli má méně léčivých látek a jestli je vůbec v tomto stavu použitelné. Zkouším hlavně masti a konopné máslo. Zatím jsem použila konopí ze sklenic, ale chystám se i na toto, tak mě zajímá, co mohu čekat. |
|
|
Madical-Strains |
Urcite to ztraci vsechny uzitecne latky a ty se degraduji napr. na cbn ktere moc nechceme.
Po dukladnem nekolikatydennim Curingu konopi uzavrit nejlepe do vakuovych doz nebo sacku , ja mam treba sklednice s tesnenim s tim preklopnym uzaviratelnym systemem a vlozit do mrazaku.
Aby byly maste silne a kvalitni , nechat nejlepe 2 mes. macerovat a pred maceraci jeste dekarboxylovat na 30 min v troube na 105C. |
|
|
LeeLoo |
Aha. Díky za rychlou odpověď. Teď čtu, že CBN je dobré na úlevu od bolestí, takže si říkám, že možná to není taková škoda, když mám v plánu dělat mast na bolest kloubů ... nebo myslíš, že z rostlin, kde je více THC a méně CBN by to bylo lepší?
Zatím mám vyzkoušený jen jeden recept, kde se budoucí mast (nebo máslo) peče 3 x 3 hodiny v troubě a mezitím vždy jeden den maceruje. Jestli to chápu dobře, tak dekarboxylovat předem se nemusí, protože se to děje přímo při tom pečení. Jak ale "udělat" tu 2 měsíční maceraci? Když bych chtěla jet podle tohoto receptu, mám to udělat třeba tak, že místo jednoho dne to nechám odležet/macerovat například 14 dní a potom dám zase péct? Jenomže maceruje se to asi jen když je tuk rozpuštěný, takže ho mám každý den znovu zahřívat a potom nechat ztuhnout a pořád dokola? Jsem z toho trochu zmatená.
Ještě by mě zajímalo - zatím jsem našla jen jeden recept (v různých obměnách) na konopné máslo, kde se máslo vaří ve vodě. Já ale zkoušela ten výše uvedený recept 3 x 3h v troubě. Je ve výsledku nějaký zásadní rozdíl? |
|
|
crazyben |
citace: |
Původní příspěvek od Madical-Strains
Urcite to ztraci vsechny uzitecne latky a ty se degraduji napr. na cbn ktere moc nechceme. |
Kdyz ja mam ty gaucaky rad :D (ale jasny nesmi to bejt dva roky na vzduchu). Asi i proto sem si oblibil indiky ktery maj pri sklizni prirozene vetsi podil cbn |
|
|
crazyben |
LeeLoo cbn analgeticky ucinky jisty ma... ale thc vetsi
máslo v troubě... no fungovat to bude, ale máslo se dělá ve vodě v hrnci aby se nepřepálilo a nevznikaly zbytečně škodlivý látky. Vlastně vznikne ghí - přepuštěný máslo. 3x3 hodiny je taky blbost... stačí jednou a čim dýl tim líp. teda pokud jde o máslo. Mast a máslo moc dohromady nepleť... |
|
|
Scotty Cameron |
Ano ztrácí. Postupně degrague THC a zbyde jen CBD na konci. Stále to je aktivní - ale jinal. Nejlépe dlouho skladovat v mrazáku napěchované na max. |
|
|
odo |
Scotty Cameron - máš to popletené. THC degraduje a na koci je CBN. CBN má uspávací efekt a vraj působí protínádorovo
LeeLoo - CBN má efekt práve na to spanie, proti bolesti je THC a čiastočne aj CBD
Proti bolesti j |
|
|
HVR |
citace: |
Původní příspěvek od LeeLoo
Aha. Díky za rychlou odpověď. Teď čtu, že CBN je dobré na úlevu od bolestí, takže si říkám, že možná to není taková škoda, když mám v plánu dělat mast na bolest kloubů ... nebo myslíš, že z rostlin, kde je více THC a méně CBN by to bylo lepší?
Zatím mám vyzkoušený jen jeden recept, kde se budoucí mast (nebo máslo) peče 3 x 3 hodiny v troubě a mezitím vždy jeden den maceruje. Jestli to chápu dobře, tak dekarboxylovat předem se nemusí, protože se to děje přímo při tom pečení. Jak ale "udělat" tu 2 měsíční maceraci? Když bych chtěla jet podle tohoto receptu, mám to udělat třeba tak, že místo jednoho dne to nechám odležet/macerovat například 14 dní a potom dám zase péct? Jenomže maceruje se to asi jen když je tuk rozpuštěný, takže ho mám každý den znovu zahřívat a potom nechat ztuhnout a pořád dokola? Jsem z toho trochu zmatená.
Ještě by mě zajímalo - zatím jsem našla jen jeden recept (v různých obměnách) na konopné máslo, kde se máslo vaří ve vodě. Já ale zkoušela ten výše uvedený recept 3 x 3h v troubě. Je ve výsledku nějaký zásadní rozdíl? |
Ahoj,
nejlepsi je delat masti v bambuckem masle,alespon to se mi osvedcilo nejlepe(neni tak mastne jako kuprikladu vazelina a jine tuky) Ma velice nizky bod tani asi 35C a staci teplota kolem 70-85 stupnu a veskere latky z konopi se ti rozpusti v tucich jiz pri teto teplote...(trva to ale mnohem dele nez pri teplote kolem 110C) Zalezi jaky efekt kdo potrebuje a pokud nekdo vari zalezi zda chces zachovat chut a aroma nebo ne...pri vyssich teplotach se vice projevuji "psychedelicke" ucinky na ukor chute,vune a kvality...Pri vyrobe masti opakuji proces 4x a prodlevy mezi nimi minimalne 14 dni.Samotny proces vyroby je pak velice zdlouhavy.Delam masticky vzdy tak jednou za 3 roky,ale poradnej ranec toho vzdy je ;-) |
|
|
PeterJozef |
skladovanie ďalšia podstatná vec |
|
|
Daemonhide |
Ja to mam v zavarackach v miestnosti kde je cca 2-3 stupne a musim povedat ze chut a ucinok len graduju. Viem ze to nebude nafurt ale dovtedy sa to minie:) |
|
|
eňo ňůňo |
konopi degraduje-oxiduje rychle za pristupu vzduchu a svetla.takze do zavarovacek,ale spravne ususene a do lednicky.DO MRAZAKU ROZHODNE NE!
Takhle ti vydrzi kvalitni trava mnohem dele,nez kdybys to mela treba na policce a v pokojove teplote nebo vyssi a nedej boze na primym slunku
|
|
|
hightweek |
Můžu se zeptat, proč to není vhodné dávat do v zavařovačkách mrazáku?
Moc díky za info.
Ať se daří! |
|
|
centurion |
protože si to vycucal z prstu :D :D :D v mrazáku to můžeš mít klidně 20 let a nic se tomu nestane. akorát to teda musíš mít pořádně utěsněny, jinak to tahá vlhkost. |
|
|
eňo ňůňo |
ok,cetl jsem to na semena-marihuany.cz....pryskyrice zmrzne a muze opadavat...lednice je pro tohle proste nejlepsi.osobne mam vyzkousenou lednici a hulo vydrzi i rok a pul prakticky stejne kvality.,coz by mohlo stacit na to,aby se to do te doby zhulilo.
rozdil je se seminky,ty do mrazaku patri.tohle bezne dela kamos. |
|
|
hightweek |
Tak jsem zatím našel taky jen zmínky o tom, že ti opadá zmrzlá pryskyřice. Ale když to nacpeš do mrazáku ve vzduchotěsných sklenicích, tak by s tím zas až takový problém být neměl... |
|
|
crazyben |
nemusí opadat, ale když zmrzne tak zkřehne a jde dolu líp... proto se dává namrazit matroš na hash a ještě se používá led. Musíš tomu ale pomoct, sama od sebe fakt neopadá.
Základ je dávat tam dobře proschlej materiál aby v tom nemrzla voda a vzduchotěsnej obal. |
|
|
ShinDy |
Po ususeni na optimalni vlhkost vlozim do sklenice a pak min. 1 mesic probiha curing, kdy to 1 tydne otevru a vymenim vzduch a zase necham. Dulezite je zamezit pristupu vzduchu a svetla a zaroven mit stabilni optimalni teplotu. Po tomhle min. mesicnim procesu pokud chci uchovat na delsi dobu tak idealne vakuum a do lednice v čnecem co nepripousti svetlo. Jinak co se tyce masla tak se mi osvedcil zpusob delani ve vodni lazni, kdy rozpustim maslo vlozim podrcene bylinky idelne zabalene teba v obvazu a necham tak hodinku louhovat po tom pridam sklenici vody, necham jeste tak pul hodinky. Cca tedy po 1,5h louhovani vyzdimam obvaz a provedu precezeni, potom necham v chladu odstat do chvile kdy se maslo usadi nahore a lze ho vylopnout. |
|
|
Gunnar93 |
Vzdy kdyz nechám jen prez noc v krabicce plastove nebo kovove tak je to rano pomalu jak prach. Nejlepsi je mit ve skle a ve tmě a kdyz ti to vydrzi na dyl tak občas na chvilku otevrít aby procirkuloval vzduch.
Už dele se chystam pridat bovedu ale zatim bez ni sem nemel problemy tak nevim no |
|
|
|