Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
předně se omlouvám, jestli píšu do špatné sekce, ale ještě se tu moc neorientuji. S konopím nemám skoro žádné zkušenosti, sklidila jsem první "várku" a možná jsem při sklizni udělala hodně chyb, ale už se stalo. Co mě zajímá a proč se na vás obracím s dotazem - asi polovinu kytek jsem dala do sklenic, ale tu druhou jsem nechala jentak volně a v místnosti, kde se na střídačku topí nebo je tam zima. Chtěla bych vědět, jestli tímto zacházením konopí nějak zdegenerovalo ... jestli má méně léčivých látek a jestli je vůbec v tomto stavu použitelné. Zkouším hlavně masti a konopné máslo. Zatím jsem použila konopí ze sklenic, ale chystám se i na toto, tak mě zajímá, co mohu čekat.
Urcite to ztraci vsechny uzitecne latky a ty se degraduji napr. na cbn ktere moc nechceme.
Po dukladnem nekolikatydennim Curingu konopi uzavrit nejlepe do vakuovych doz nebo sacku , ja mam treba sklednice s tesnenim s tim preklopnym uzaviratelnym systemem a vlozit do mrazaku.
Aby byly maste silne a kvalitni , nechat nejlepe 2 mes. macerovat a pred maceraci jeste dekarboxylovat na 30 min v troube na 105C.
Aha. Díky za rychlou odpověď. Teď čtu, že CBN je dobré na úlevu od bolestí, takže si říkám, že možná to není taková škoda, když mám v plánu dělat mast na bolest kloubů ... nebo myslíš, že z rostlin, kde je více THC a méně CBN by to bylo lepší?
Zatím mám vyzkoušený jen jeden recept, kde se budoucí mast (nebo máslo) peče 3 x 3 hodiny v troubě a mezitím vždy jeden den maceruje. Jestli to chápu dobře, tak dekarboxylovat předem se nemusí, protože se to děje přímo při tom pečení. Jak ale "udělat" tu 2 měsíční maceraci? Když bych chtěla jet podle tohoto receptu, mám to udělat třeba tak, že místo jednoho dne to nechám odležet/macerovat například 14 dní a potom dám zase péct? Jenomže maceruje se to asi jen když je tuk rozpuštěný, takže ho mám každý den znovu zahřívat a potom nechat ztuhnout a pořád dokola? Jsem z toho trochu zmatená.
Ještě by mě zajímalo - zatím jsem našla jen jeden recept (v různých obměnách) na konopné máslo, kde se máslo vaří ve vodě. Já ale zkoušela ten výše uvedený recept 3 x 3h v troubě. Je ve výsledku nějaký zásadní rozdíl?
Původní příspěvek od Madical-Strains Urcite to ztraci vsechny uzitecne latky a ty se degraduji napr. na cbn ktere moc nechceme.
Kdyz ja mam ty gaucaky rad (ale jasny nesmi to bejt dva roky na vzduchu). Asi i proto sem si oblibil indiky ktery maj pri sklizni prirozene vetsi podil cbn
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
LeeLoo cbn analgeticky ucinky jisty ma... ale thc vetsi
máslo v troubě... no fungovat to bude, ale máslo se dělá ve vodě v hrnci aby se nepřepálilo a nevznikaly zbytečně škodlivý látky. Vlastně vznikne ghí - přepuštěný máslo. 3x3 hodiny je taky blbost... stačí jednou a čim dýl tim líp. teda pokud jde o máslo. Mast a máslo moc dohromady nepleť...
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Původní příspěvek od LeeLoo Aha. Díky za rychlou odpověď. Teď čtu, že CBN je dobré na úlevu od bolestí, takže si říkám, že možná to není taková škoda, když mám v plánu dělat mast na bolest kloubů ... nebo myslíš, že z rostlin, kde je více THC a méně CBN by to bylo lepší?
Zatím mám vyzkoušený jen jeden recept, kde se budoucí mast (nebo máslo) peče 3 x 3 hodiny v troubě a mezitím vždy jeden den maceruje. Jestli to chápu dobře, tak dekarboxylovat předem se nemusí, protože se to děje přímo při tom pečení. Jak ale "udělat" tu 2 měsíční maceraci? Když bych chtěla jet podle tohoto receptu, mám to udělat třeba tak, že místo jednoho dne to nechám odležet/macerovat například 14 dní a potom dám zase péct? Jenomže maceruje se to asi jen když je tuk rozpuštěný, takže ho mám každý den znovu zahřívat a potom nechat ztuhnout a pořád dokola? Jsem z toho trochu zmatená.
Ještě by mě zajímalo - zatím jsem našla jen jeden recept (v různých obměnách) na konopné máslo, kde se máslo vaří ve vodě. Já ale zkoušela ten výše uvedený recept 3 x 3h v troubě. Je ve výsledku nějaký zásadní rozdíl?
Ahoj,
nejlepsi je delat masti v bambuckem masle,alespon to se mi osvedcilo nejlepe(neni tak mastne jako kuprikladu vazelina a jine tuky) Ma velice nizky bod tani asi 35C a staci teplota kolem 70-85 stupnu a veskere latky z konopi se ti rozpusti v tucich jiz pri teto teplote...(trva to ale mnohem dele nez pri teplote kolem 110C) Zalezi jaky efekt kdo potrebuje a pokud nekdo vari zalezi zda chces zachovat chut a aroma nebo ne...pri vyssich teplotach se vice projevuji "psychedelicke" ucinky na ukor chute,vune a kvality...Pri vyrobe masti opakuji proces 4x a prodlevy mezi nimi minimalne 14 dni.Samotny proces vyroby je pak velice zdlouhavy.Delam masticky vzdy tak jednou za 3 roky,ale poradnej ranec toho vzdy je ;-)
Ja to mam v zavarackach v miestnosti kde je cca 2-3 stupne a musim povedat ze chut a ucinok len graduju. Viem ze to nebude nafurt ale dovtedy sa to minie
konopi degraduje-oxiduje rychle za pristupu vzduchu a svetla.takze do zavarovacek,ale spravne ususene a do lednicky.DO MRAZAKU ROZHODNE NE!
Takhle ti vydrzi kvalitni trava mnohem dele,nez kdybys to mela treba na policce a v pokojove teplote nebo vyssi a nedej boze na primym slunku
protože si to vycucal z prstu v mrazáku to můžeš mít klidně 20 let a nic se tomu nestane. akorát to teda musíš mít pořádně utěsněny, jinak to tahá vlhkost.
ok,cetl jsem to na semena-marihuany.cz....pryskyrice zmrzne a muze opadavat...lednice je pro tohle proste nejlepsi.osobne mam vyzkousenou lednici a hulo vydrzi i rok a pul prakticky stejne kvality.,coz by mohlo stacit na to,aby se to do te doby zhulilo.
rozdil je se seminky,ty do mrazaku patri.tohle bezne dela kamos.
Tak jsem zatím našel taky jen zmínky o tom, že ti opadá zmrzlá pryskyřice. Ale když to nacpeš do mrazáku ve vzduchotěsných sklenicích, tak by s tím zas až takový problém být neměl...
nemusí opadat, ale když zmrzne tak zkřehne a jde dolu líp... proto se dává namrazit matroš na hash a ještě se používá led. Musíš tomu ale pomoct, sama od sebe fakt neopadá.
Základ je dávat tam dobře proschlej materiál aby v tom nemrzla voda a vzduchotěsnej obal.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik