Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Oznámení

 
SKRZ PRSTY o všestranném využití KONOPÍ - Klikni zde pro originální téma
carlos
TISKOVÁ ZPRÁVA
25.1. 2018
SKRZ PRSTY ZNAJÍ JMÉNA PRVNÍCH ŘEČNÍKŮ
Přípravy na pátý ročník projektu Skrz Prsty jsou v plném proudu. Cílem letošního ročníku je informovat o všestranném využití KONOPÍ. Organizátoři proto do Zlína pozvali odborníky z různých odvětví. Slovo dostanou zástupci spolku Konopa, zakladatel Konopné dílny, přední specialista na drogovou epidemiologii u nás a mnozí další. Program vyvrcholí 7. března ve zlínském TIC a zahrne nejen přednášky s hosty, ale i workshopy a doprovodný program.
Konopí bylo v prastarých kulturách uznávaným léčivem, rituálním prostředkem i průmyslovým materiálem: „Rádi bychom prostřednictvím přednášek odborníků nejrůznějších odvětví připomenuli tuto rozmanitost využití konopí,“ říká manažer projektu Ondřej Beneš.
Odpolední blok přednášek proběhne pod taktovkou profesionálů z oboru. Mezi řečníky bude přední specialista na drogovou epidemiologii a léčebné konopí Tomáš ZÁBRANSKÝ, který dnes řídí několik výzkumných projektů Kliniky adiktologie. Posluchači budou moci diskutovat s Petrem HRADILEM, pěstitelem a zakladatelem Konopné dílny v Malenovicích, která se soustřeďuje na tradiční výrobu konopných tkanin. Řeč bude také o konopí ve stavebnictví, více než desetileté zkušenosti na poli přírodního stavitelství má Patrik MATRINGER. Své slovo dostanou také zástupci spolku KONOPA, jejichž cílem je připomínat využívání konopí setého. V neposlední řadě vystoupí Saša VIDOVIČ, který bude hovořit za společnost Calma Verde, jež se věnuje integrativní medicíně. Program uzavře panelová diskuze na téma legalizace a regulace konopných látek u nás: „Prostor dostanou nejen zastánaci využívání konopí, ale i adiktologové a kriminalisté, zastávající druhou stranu mince,“ uzavírá manažerka projektu Anastasija Žur.
Celý program je přístupný široké veřejnosti a vstup je zcela zdarma. Mimo přednášky a diskuze s odborníky si budou moci posluchači osahat nebo ochutnat výrobky z konopí.
O konopí jak ho mnozí neznají – takový bude pátý ročník projektu SKRZ PRSTY, který vytváří studenti FMK UTB ve Zlíně.

www.skrzprsty.cz


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma