Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Názor na mojí první výbavu hydroponie - Klikni zde pro originální téma
Marly
Jsem úplný zacatecnik ale forum jsem prosel a řídím se podle toho. Ale i tak mám pocit nejistoty ze něco dělám špatně.

Ve stanu mám 25 kytek ( z důvodu ze počítám že mi nějaká umře) po dvou vanach a v každé vaně mám 35l vody. Používám hnojiva advanced hydroponics (celou řadu) v hodně málem množství.

Ph vody je 5.9 a EC 0.8.

Vlhkost 70 -83%

Teplota od 25 -28

Světlo 600w zarivka osram nyní na trafu nastavena na 420.

Pestebni medium je vata a keramzit

Do každého truhliku vedou kapilary poháněne čerpadly.

Světlo nastavene na 19hodin denně a cerpadla jedou hodinu pak 5min pauza a takhle stále dokola.

Používám zvlhcovac ktery je u vetraku aby to rozhanel po celém stanu.


Zalivku ve vanach chci menit 1 za 10dni.

Jediný problém mám tě obcas mi zloutne nějaký list.

Teď mám kytky šestý den ve stanu presunute z pařniku.

Chci se tedy zeptat.. dělám vše správně? Děkuji za odpověď

Po odpovědích příspěvek smažu
Bazito
Hodnoty zivneho roztoku jsou ok, vlhkost taky pro růst dobrá. Ty květináče by měly bejt naplněné alespoň z 90% keramzitem. Řízek v rw kostce by měl bejt danej v keramzitu aby nesvitilo na kořeny. Svítit by jsi měl 18/6. Odtah máš zapnutej stále?
Bazito
Ještě tu kapilaru nestrkej přímo do té rw kostky. Stačí zapichnou do keramzitu. Když jsem já jel drip tak jsem měl čerpadlo ze začátku zapnuté 15 minut a vypnuté 2 hodiny. Jak kytky pořádně zakorenily tak jsem ho měl 15/15 min
Marly
Díky za odpovědi, dobře přikoupím teda keramzit. odtah zatím nemám.. koupil jsem "turbínu" a po zapojení do zasuvky bouchla a začala divně smrdět (cena byla 1700kc)
zítra pojedu koupit novou a tu "starou" reklamuji a přikoupím teda keramzit.

Omlouvám se za svojí nevědomost ale fakt to dělám poprvé a chtěl jsem se zdržet otravných otázek ,,Green horna" :D

Výměna zalivky jednou za 10dní je teda ok?
a co ty nažloutlé listy? četl jsem o tom dost ale nevím čeho mají nedostatek.. symptomy jsou často velice podobné a pro lajka jako jsem já je to španělská vesnice a byl bych velice rád aby se mi to hned na první pokus povedlo.
Marly
a když ted snížím z 19hod na 18hod světla, nestane se mi to, že se přepnou do fáze květu?
Madical-Strains
Urcite se neprepnou do kvetu, nebo by nemely.

Mas to po technicke strance dobry, jen bych mozna casem zvolil jeden velkej tank (vanu) , lepe se to ohlida nez dva mensi. Preci jen , cim vetsi objem vody tim vetsi ph stabilita.
L1st3r
Čau, dle toho co pises by měly byt kytky ok, ale nejsou. Za 6 dni v hydru by měly byt trochu větší. Dle fotky to vypadá na problém s dusíkem. Měřil jsi EC použité vody? Pokud mas třeba vodu z kohoutku s hodnotou 0,6 bude tebou upravena na 0,8 chudá na živiny. Co strain to jiný požadavky na výživu, co jednu spali může byt pro druhou malo. Zmer vodu a dle toho se zarid, pokud je to možné mrkni jak vypadají kořeny, měly by mít bílou barvu, béžová je ještě OK, hnědé jsou pruser. Jinak růstová perioda je 18h svetlo, ubráním hodiny ti to nenakvete.
Marly
kořeny jsou čisté bíle a EC mojí vody z kohoutku odstaté 24hodin je 0.2
prysk
Zahrab ty kytky do keramzitu !!! a zasyp po okraj, kapiláru píchni těsně vedle kořínku. Máš to hydro z nádrže do odpadu, nebo ti to koluje?
Marly
Prysk: Koluje mi to dokola
Marly
citace:
Původní příspěvek od prysk
Zahrab ty kytky do keramzitu !!! a zasyp po okraj, kapiláru píchni těsně vedle kořínku. Máš to hydro z nádrže do odpadu, nebo ti to koluje?



Voda mi koluje stále dokola a chytám se zalivku měnit 1 za 10dní.
Mr.MEN
Mrkní na můj grow možná ti to pomůže. Mám tam i videa. :) > http://grower.cz/forum/showthread.p...379#post1119379 :)
Marly
citace:
Původní příspěvek od Mr.MEN
Mrkní na můj grow možná ti to pomůže. Mám tam i videa. :) > http://grower.cz/forum/showthread.p...379#post1119379 :)



Máš tam jen rady ohledně fáze květu ale bohužel já jsem ještě ve fázi růstu a jsem uplný amatér.. :-/
Mr.MEN
A jaký je rozdíl v růstu či květu kromě hnojiv či koncentrace hnojiv?
Mám tedy otázku. Dojel si někdy nějaké kolo ve hlíně. A dobře si sklidil? Prostě sis řekl super můžu zkusit hydro?
Nebo si rovnou šel po hlavě do hydra?

Také nějak nevím proč máš ve vaně 35l? Tam se myslím vejde až 50l možná 60l. Já sám to ani nějak neměřím. Tak že přesně nevím kolik l. :D Je pravda že ze začátku moc nechlastají. Tak že to zase tak nevadí. Jen 35l bude mírně nad čerpadlem ne?

Také je otázka kolik máš teplotu roztoku? 22 - 24? Pokud jé méně či víc dělá to bordel. Já osobně probublávám roztok vzduchovačem a ještě tam mám jedno čerpadlo navíc které mi prohání vanou roztok. Také je pak jednoduší odčerpat zbytek roztoku. Či proplachovat ke konci květináče.

Také mi voda neteče skoro non-stop. Ale jen asi 3x denně po 15min. Tedy ráno jak se zapne světlo potom uprostřed a na konci jejich dne. Podle velikosti rostlin to pak protáhnu i na 30min.

Také ten keramzit má být až nahoře u stonku a nikdy ti nemají trčet nikde kořeny. Dokonce bych řekl že nemají jít vidět ani ta kostka.

Máš normálně wilmu ne?
Marly
Ahoj, jak jsem již psal jsem uplný amatér a nevypěstoval jsem nikdy nic kromě 2 kytek ve skříni když mi bylo 16let což už bude pár let na zpátek ale předtím jsem neměl vůbec žádnou výbavu a za měsíc to chcíplo..
Jen jsem se do toho teď zabořil a i přes počáteční neuspěchy mě to celkem baví. :)

Teplotu roztoku neměřím ani zatím nemám čím ji měřit ale to teda napravím.

Vzduchovač jsem koupil ale skoro každý mi řekl že to je špatná věc protože mění PH vody.

Co se týče vody tak jsem to změnil na 20min vyplé a 20min zaplé protože to prý nejde přelít.

Jinak keramzit už jsem doplnil na popud jiného uživatele co mi vynadal tak jsem koupil 50L keramzitu proplachl ho dukladně studenou vodou ve vaně abych ho zbavil nečistot a vložil ho do květináčů.

A ano je to Wilma

Jsem velice rád za každou radu
prysk
Jo a tu vodu nech týct furt :)
Mr.MEN
Ano nejde přelít. :) Ale zase non-stop mi to přijde zbytečné. Ale to nechám na každém. :)
To že by vzduchovač měnil pH čtu poprvé. Alke pH mění hodně věcí. I u stojaté vody. Také proto se to má denně kontrolovat. :) Ale já většinou nemám problém do 10 dní udržet pH od 5,5 - 6,5. Když jsou větší většinou to vychlastají mnohem rychleji. Než začne velmi kolísat pH.

Já pravě jedu i bubbler. A tam je to primární probublávat. Jinak by to ani nešlo.

Probublávám hlavně proto že se roztok tak rychle nezkazí. A furt se promíchává. Tak že podle mě není od věci to třeba zkusit. :)

A si velmi odvážný začít hned s hydrem. To já jsem se k němu prokousával snad 5-6 let. Po X kolech v hlíně. Také bych ti doporučil knihu "Hydroponie pro každého". Hodně užitečných věci. :)
prysk
Heh, to je zvláštní, já jsem třeba byl přemluven k tomu, abych začal s hydrem, než zem nebo kokos, protože hydro je prostě "blbu" vzdorný. Dřív jsem měl somodomohydro a paráda, prostě naleješ vodu, hnojky a víc se nestaráš. Ted jsem zkoušel 2 kola hlínu a kokos a pro začátečníka je to mnohem složitější.teď mám zase wilmu a žádnej stres. Ten bubbler je v podstatě podobnej,ve wilmě jede čerpadlo furt a koluje to, takže roztok se furt hejbe a čerpadlo má menší šanci se rozbít,což se mi taky stalo, když jsem jel časovač. Vyýhody proti hlíně si myslim jsou : menší šance že něco poser**,v hlíně musíš míchat každou zálivku a když ti to ujede, musíš to napravovat, když dáš vodu se správným PH a hnojky, tejden nic neřešíš (ze začátku), pak chlastaj čim dál tim víc, to je jasný :) Netaháš pytle hlíny po paneláku :) , nemáš nikde žádnej bordel :) stojí tě to míň :) nemusíš u toho bejt každej den a klidně odjet na tejden pryč :)
crazyben
No já nevim... asi záleží na úhlu pohledu, já to třeba vidim jinak.

Jinak já namíchám hnojky, zaleju hlínu a tejden taky nic neřešim... když sou větší tak 2x tejdně. PH už taky neměřim a o EC sem se starat nemusel nikdy. Když špatně zaleješ nebo zapomeneš tak se v hlíně nic neděje pokud jim to nebudeš špatně lejt pořád... když špatně namícháš do hydra (rohozenej ph-metr třeba, stát se může cokoliv) nebo odejde čerpadlo a nevšimneš si hned, tak sou pak následky většinou mnohem horší jestli to rovnou nechcípne. Ale sám sem ještě nezkoušel takže mluvim spíš tak co sleduju u jinejch.

jen ten bordel a tahání hlíny mě sere :D Samozřejmě nebylo to ideální hned v tý hlíně... ale i u hydra si to člověk bude muset párkrát zažít sám.
Mr.MEN
No hele. :D Právě mám už nějak moc zkušeností, hlavně s lidma. :D

Už jsem radil skoro desítce lidí kteří si zakládali svoji skříň. Pomáhal jsem jim stavět stany atd. Radil jsem jim v začátcích detaily atd.
Ano, máš pravdu hydro mi také přejde "jednoduší". Ale my možná žijeme tak trošku v grower bublině. :D
Mám vyzkoušené že když člověk vypěstuje shit i v hlíně (prostě mu to nejde). Tak hydro je pro ně nadlidský úkol. Hlína si hodně věcí reguluje sama. Tak že skoro blbovzdorné.

Právě to stejné jsem říkal jednomu známému. Koupil si velkou willmu (cca 6tis). Všechny hnojiva po 5l jen zaklad a boostr + pH a EC. Říkám mu je to jednoduší jen musíš kontrolovat každý den pH a je to v cajku a 10dní máš klid. Přesně to stejné co píšeš.

Bohužel ani jednou nevypěstoval dobrý materiál ani v hlíně. Nikdy mi ho ani neukázal vdycky mi řekl to by se ti stejně nelíbilo. :D :D A já kkt sem ho přemluvil na hydro.

No jak myslíš že to dopadlo. :D No po prvním kole skoro horší než v hlíně. A ještě vytopil kus stropu. :D Tak že to zkusil ještě jednou s osvědčenýma genama (moje klony). O něco lepší. Ale pak se na to vysral. Teď mu tam někde leží snad 150l vana nebo kolik to mělo + kokos. A prt. A nedávno mi napsal hydro (pfff) z toho už jsem vyrostl. :D A zase to (asi) sere v hlíně protože to bylo "lepší". :D Už se s ním ani moc nevídám tak že nevím jak pokračuje. Nikdy jsem od něho nic neviděl tak že ani nevím jak vůbec pěstuje. :D A tak bych mohl pokračovat.

Tak že já vždycky radši říkám až vypěstuje luxusní sklizeň ve hlíně. Tak teprve potom skoč z té škodovky do sporťáku. Tak že tak. :D
prysk
heh, tak asi je to člověk od člověka :D . Já třeba PH nekontroluju vůbec, krom toho když to míchám, používám teda AHčka a ty to PH držej docela stabilně. A jestli je někdo schopnej vytopit byt i s wilmou, tak to už mluví samo za sebe :) Vzpomínám, když mi kamarád pomáhal stavět home hydro, za pomocí laťěk,polystyrénu a rybniční folie a prostě to fachalo jedna báseň a šance vytopit skoro nemožná, to by se ta skříň musela asi celá zbortit, nebo nevim :)
Betto Sulliven
V hydru si poctivě hlídej Ph a teplotu roztoku. Je hodně citlivý na změny hodnot.
Pine
jak píše MR.Men, já jedu už 6rok jen hlínu a není tam co pokazit, zezačátku jsem se snažil měřit ph, roztoky jsem míchal trochu podle tabulek trochu podle svého oka jak se rostliny k tomu stavěli a teď nepotřebuji k tomu nic a ani teploměr ve skříni na všechno mám čuch a cit. O hydru už přemýšlím delší dobu nebo spíš o pseudoaeru ale furt si na to moc netroufám. Je k tomu potřeba dost financí a potom i trochu zodpovědnosti protože jednou něco posereš a už se vezeš ve hlíně když jsem něco posral tak jsem to prolil znova zalil a vše bylo zase při normálu. Důležitý je si zkusit hlínu a hodně to očuchat. Každý vzor má svoje výjimečnosti a není to furt stejný.
Betto Sulliven
Pine,jak píšeš že když něco posereš v hlíně, tak to stačí prolejt a všechno se vrátí do normálu. Hydro ti nic neodpustí a daleko rychleji se ti projeví všechny hodnoty co posereš. Když jsem začal před hodně dávnem zahradničit, rozhodl jsem se rovnou pro hydro. Z mé zkušenosti se dá hydro rychleji opravit nez hlína. Pokud udeláš něco špatně, vyměníš zálivku a změny se ti hned projeví. Daleko důležitější je dodržovat vše co dodržovat máš a budeš mít klid.
fikus37
Pine, taky jsem jel x let hlínu a teď mám 110x100 vanu (už asi 2-3 roky) a řeknu ti, že hydro systémy mají něco do sebe. Konkrétně jedu nft, jiné systémy jsem nezkoušel, tak nemůžu posoudit.
Nebudu ti tady vypisovat klady a zápory,když nevyzkousis, neuveris
Já co nebrubnu na vlastní bulvy, tak ničemu nevěřím.
Takže ti doporučuji to prubnout.
Pine
Souhlasím s vámi, zkušenosti už na to trochu mám. Tento rok už to konečně prubnu nebojím se toho. Pomalu ale jistě dávám věci dohromady, abych to mohl dát dokupy a na podzim to zkusit. Už mě ta hlína nedává takovou motivaci jak dřív, ale zatím mě to přišlo jako nejlepší, já si stejně vypěstím jedno kolo za rok a to mi na celé léto stačí, víc toho nepotřebuji pro sebe a své okolí. Tak mě to zatím tolik nemotivovalo. Je potřeba se ale posouvat dál a zkoušet něco nového.
Betto Sulliven
Voda tě začne bavit Pine. Držím pěsti a věř mi že až to vychytáš a poroste to jako z vody, už to za hlínu nevyměníš. Ať se daří 🙋
zipzap
přesně tak, stačí hlídat pár zísad, sem tam se podívat a je to ok, clovek tomu musí věnovat trochu casu, nic nejde samo jen tak
Fujtajblus
Mam to vyzkouset od listopadu ? 🐌😑🚬
zipzap
Zame to určitě stojí za pokus, pokud ti jde hlína a chápeš zásady, tak budeš jedine spokojen. Po 1-2 holech uvidíš změnu
Fujtajblus
Asi jo 4 kolo skusim hydro pod 400w sodikem a po 250w neco vymyslim 😉
Chce to uz trosku zmenu, priucit se novym vecem
zipzap
Tak co? Co jsi vybral za systém ?
Fujtajblus
Byl mi od kamoša co dělá v Grow shopu nabídnut od GHE Ecogrower hydro drip na 6 rostlin nový, se sadou hnojiv, hydro médiem. Komplet za 3.5 K a nový stojí 6 K. Tak přemýšlím nad tím. Co myslíš ty ?
zipzap
Myslím si, ze je to dobra volba, také jsem ji predtim chtěl. Akorát si myslím, ze nebudes moct nechat nárůst kytky, je to vhodně na zelené more. Dat klony a do týdne přepnout na květ. Pokud porodíš zajímali by mě pak výsledky
zipzap
Myslím si, ze je to dobra volba, také jsem ji predtim chtěl. Akorát si myslím, ze nebudes moct nechat nárůst kytky, je to vhodně na zelené more. Dat klony a do týdne přepnout na květ. Pokud porodíš zajímali by mě pak výsledky
zipzap
Čau fuktajblus tak co už se Chystas na start ?
Fujtajblus
To jeste bude trvat synku, mam teprve cca 16 dni prepnuto na kvet, takze to vychazi az na prosinec 😉
Ale mam uz vybrano, Wilma 8x11l ktera ma 90x90 a pujde do metr boxu pod 4 kilo MH a pak HPS 😉
Osazenstvo uz mam taky vybrany ale to prozrazovat nebudu 🙂
larwa
Marty kam jsi se ztratil? Jak to vypada. Vidim ze jsi zacal tread a mas tu dva prispevky 😀


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma