Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Svetlo - Klikni zde pro originální téma
Womitor
2 davidasis: presne tak ako vravi Realist. Najskor ako zacnes nieco podnikat poriadne si precitaj FAQ a trosku to tu presurfuj a urcite najdes vsetko co potrebujes.

Keby si pestoval iba pod usporkou tak by kvetina nemala dost svetla, tahala by sa do vysky, potom by sa pod vlastnou vahou zlomila a potom by chcipla...
Marihuana potrebuje VELA svetla!
Tak zatim!
Womitor
davidasis: skus si pozriet tieto thready a urcite budes mudrejsi ake svetlo mas kupit nad svoje kytky. Na vsetky tvoje otazky tu su odpovede iba treba HLADAT!
takze: http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=7244
alebo http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=7008
alebo http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=6997
A to je vsetko! Mas tam ceny, vyhody, nevyhody proste vsetko...
Keby si trosku viac pozeral, tak tieto linky su o tri thready vyssie nad tvojim, v sekcii Indoor.

sewas
vsvadlenka
Pod úsporkama se dá a ne že ne. Bude o něco menší výnos než pod sodíkem, ale na začátek to má svoje výhody. Míň topí, bezpečnější práce, kytky můžeš dát 5cm pod úsporky. Musí nad nima být stínidlo vylepený odraznou foliíí. Pokud Ti stačí 2 kytky, tak já už mám pod 4 úsporkama už třetí úrodu a super (23W, obyč. warmwhite z buamaxu nebo z hypernovy za cca 80kč jedna).
vsvadlenka
Promin, ja jsem vetu "Daly by se maximalne pouzit na zakorenovani klonu" pochopil, jako že to vůbec nejde.
Jinak mas samozrejme pravdu, ze sodik je lepsi a ze jedna usporka je naprosto na nic.
Na kvet mam 4 usporky, maximum pod nima jsou 2 kytky a opravdu se musi hlídat, aby byly max. 5-10 cm nad kytkama a nad usporkama a kolem reflexni folie, aby se světlo max. využilo.
vsvadlenka
Jeste obrazek - tohle mam pro matky
WHITEMAN
Ja pouzivam na zakoreneni a pocatecni rust OSRAM 23W, ale neni to tepla bila ani studena bila, ale ta zarovka se jmenuje denni svetlo (pry je to s nejvetsim podilem modreho svetla)Dela to jen OSRAM-volal jsem i na Philips a ty uz je nedelaji.Jedna stoji asi 325Kc a maji je v OSRAMU na Konevovce.WM
pakor
Ja som si teraz kupil na zakorenovanie odrezkov 20W usporky Rendl maju 4700K co je celkom slusne na usporku.A jedna stala len 100SK :) -v Baumaxe.
vsvadlenka
Prestante zboznovat jen modrou - vsechny usporky maji ve spektru modrou - naopak výrobci meli spoustu starosti, aby tam nacpali aspon trochu cerveny. Podivejte se na usporky spektrometrem. Ja jsem zcela zbytecne vyhodil spoustu penez za 4700K, a moje zkusenost je, ze pod uplne obyc 2700K to roste lepsi, jak matky, tak kvet. A kdyz prectete trochu teorie, tak zjistite ze sice na listi je potreba modra, ale v cervena je nutna taky, zalezi na denni fazi.
Sroubek
Dík bylo mi to tak nějak jasný...
vsvadlenka
Obyč zářivky mají mizerný spektrum, modrá je OK, ale je v nich i zelená, která je úplně na nic a nemaji červenou, takže na květ určitě ne. Na růst trochu, ale pokud tam máš sodík, tak nanejvýš v poměru watáže.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma