Milosx |
Zdravím,
už delší dobu mi vrtá hlavou, že hořkost konopného extraktu nemůže pocházet jak se často tvrdí z chlorofylu. Podle mě to je jen další mýtus.Chlorofyl sám o sobě sice hořký je, ale ne tolik. Podle mě za hořkostí stojí hlavně terpeny, seskviterpeny , na které je konopí bohaté a lidi se často připravují ( např. při qwiso ) o část léčebných vlastností. |
|
|
jojoba |
Zdravím,
nemám velkou praxi, ale zatím sem si něco ochutnal a myslím, že původcem hořkosti by mohl být propylenglykol ! Mě to na šmak připadá jako vono, navíc PK jsem dělal jen proplachem, takže chlorofylu a spol. by tam tolik být nemělo... oproti přídavku x-ml PG..... |
|
|
otoxy |
Pg.je relativně sladkéj... |
|
|
jojoba |
citace: |
Původní příspěvek od otoxy
Pg.je relativně sladkéj... |
.... nevím-nevím..... jsem koštoval to moje PG ( z lékárny ) a nějak mi to připadá spíše hořké. No zkusím pořídit čerstvé, ale neumím si představit, že by se zkazilo - původní obal, v chladu a temnu..... |
|
|
Bernard |
moje PG taky nejsou nějaká chuťovka,nejlepší se pokusit skpolknout aniž by se to moc rozmázlo v puse,pak docela pachuť no |
|
|
ZOO68 |
Tak konopí je stejně jako chmel z čeledi Cannabaceae.
Rostliny z této čeledi vytváří pryskyřice obsahující mj. hořčiny, silice, monoterpeny, fytoncidy, flavonoidy aj. Hořkost jejich extraktů je tudíž běžná.
Chlorofyl hořkost určitě "nenese", jeho chuť je spíše neutrální.
Oproti chmelovému extraktu jsou PG výrazně méně hořké. Taky bych řekl, že spíše nasládlé.
Pokud někdo špatně snáší PG nebo nezvládá odhadnout přesnou dávku, je lepší si z něj udělat kapky. |
|
|
|