Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím,
už delší dobu mi vrtá hlavou, že hořkost konopného extraktu nemůže pocházet jak se často tvrdí z chlorofylu. Podle mě to je jen další mýtus.Chlorofyl sám o sobě sice hořký je, ale ne tolik. Podle mě za hořkostí stojí hlavně terpeny, seskviterpeny , na které je konopí bohaté a lidi se často připravují ( např. při qwiso ) o část léčebných vlastností.
Zdravím,
nemám velkou praxi, ale zatím sem si něco ochutnal a myslím, že původcem hořkosti by mohl být propylenglykol ! Mě to na šmak připadá jako vono, navíc PK jsem dělal jen proplachem, takže chlorofylu a spol. by tam tolik být nemělo... oproti přídavku x-ml PG.....
Původní příspěvek od otoxy Pg.je relativně sladkéj...
.... nevím-nevím..... jsem koštoval to moje PG ( z lékárny ) a nějak mi to připadá spíše hořké. No zkusím pořídit čerstvé, ale neumím si představit, že by se zkazilo - původní obal, v chladu a temnu.....
Tak konopí je stejně jako chmel z čeledi Cannabaceae.
Rostliny z této čeledi vytváří pryskyřice obsahující mj. hořčiny, silice, monoterpeny, fytoncidy, flavonoidy aj. Hořkost jejich extraktů je tudíž běžná.
Chlorofyl hořkost určitě "nenese", jeho chuť je spíše neutrální.
Oproti chmelovému extraktu jsou PG výrazně méně hořké. Taky bych řekl, že spíše nasládlé.
Pokud někdo špatně snáší PG nebo nezvládá odhadnout přesnou dávku, je lepší si z něj udělat kapky.