Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Automatické zatmívání skleníku - Klikni zde pro originální téma
L1st3r
Zdravím příznivce pěstování ve skleníku. Procházel jsem grower a i pár zahraničních stránek a krom pár výrobců co se zabývají touto technologií, ovšem jen pro komerční pěstitele, jsem nic kloudného nenašel. Zde na groweru jsem našel pouze jedno téma a tam se jedná o komplet skleníček. Mě se jedná o systém, který by byl aplikovatelný do jakkoliv velkého skleníku či fóliáku, s minimálním zásahem do stávající konstrukce, lehký na sestavení i provoz a za rozumnou cenu.
Mám takovou hrubou představu, ale pokud někdo ví o nějakém výrobci, dejte echo ať nevymýšlím něco co je již vymyšlené. V dnešní době je samozřejmě možnost automatů, ale ruku na srdce, člověk nikdy neví co z toho vyleze, jak to bude velký, kdy to začne kvést atd. Přece jen pěst z řízků a přepnutí kdy se nám to hodí, nic nenahradí.
Zásadní problém bude, aby se zatahovaly všechny strany, proto pokud se do toho budu pouštět, bude první varianta s trvale zatemněnou přední a zadní stěnou, neměl by to být problém, protože co jsem koukal i u některých profisystémů je to takto uděláno také. Celá konstrukce by měla být z hliníkových profilů, další otázkou zůstává co použít za materiál na plachtu. Zatím se mě jeví jako ideální silážní fólie, ale nemám s ní zkušenost. Je opravdu neprůsvitná? Jakákoliv látka je asi blbost, už jen kvůli čištění a hlavně vždy to bude někde smotané a nebo namačkané a je mnohem vyšší riziko plísně.
Primárně budu pracovat s velikostí skleníku 3x2x2m a zajímalo by mě jaká by měla být optimální cena. Když budete cenu psát, zamyslete se nad tím kolik může stát zhruba matroš a že ten kdo to dělá to nebude dělat zadara. Nerad bych tu viděl ceny 2000,- ,páč za to nekoupíte ani kvalitní fólii na fóliák.
Budu vděčný za jakékoliv návrhy, nápady, odkazy ;) .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma