Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Automatické zatmívání skleníku
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Může mít tento projekt šanci na úspěch?
Určitě ano
Pokud bude za rozumnou cenu tak ano
Nevím
Spíše ne, automaty to jistí
Není šance
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
L1st3r
Stálý Člen

Karma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 92% Pěstitelská

Registrován: Jun 2015
Příspěvků: 759  

Automatické zatmívání skleníku Příspěvek č. 1

Zdravím příznivce pěstování ve skleníku. Procházel jsem grower a i pár zahraničních stránek a krom pár výrobců co se zabývají touto technologií, ovšem jen pro komerční pěstitele, jsem nic kloudného nenašel. Zde na groweru jsem našel pouze jedno téma a tam se jedná o komplet skleníček. Mě se jedná o systém, který by byl aplikovatelný do jakkoliv velkého skleníku či fóliáku, s minimálním zásahem do stávající konstrukce, lehký na sestavení i provoz a za rozumnou cenu.
Mám takovou hrubou představu, ale pokud někdo ví o nějakém výrobci, dejte echo ať nevymýšlím něco co je již vymyšlené. V dnešní době je samozřejmě možnost automatů, ale ruku na srdce, člověk nikdy neví co z toho vyleze, jak to bude velký, kdy to začne kvést atd. Přece jen pěst z řízků a přepnutí kdy se nám to hodí, nic nenahradí.
Zásadní problém bude, aby se zatahovaly všechny strany, proto pokud se do toho budu pouštět, bude první varianta s trvale zatemněnou přední a zadní stěnou, neměl by to být problém, protože co jsem koukal i u některých profisystémů je to takto uděláno také. Celá konstrukce by měla být z hliníkových profilů, další otázkou zůstává co použít za materiál na plachtu. Zatím se mě jeví jako ideální silážní fólie, ale nemám s ní zkušenost. Je opravdu neprůsvitná? Jakákoliv látka je asi blbost, už jen kvůli čištění a hlavně vždy to bude někde smotané a nebo namačkané a je mnohem vyšší riziko plísně.
Primárně budu pracovat s velikostí skleníku 3x2x2m a zajímalo by mě jaká by měla být optimální cena. Když budete cenu psát, zamyslete se nad tím kolik může stát zhruba matroš a že ten kdo to dělá to nebude dělat zadara. Nerad bych tu viděl ceny 2000,- ,páč za to nekoupíte ani kvalitní fólii na fóliák.
Budu vděčný za jakékoliv návrhy, nápady, odkazy .

Moje PECKY aneb jak se to nedělá
Kokos 600W s pojezdem
Jak na miminka aneb selekce maminy

Old Post 12-06-2017 v 13:00 PM
L1st3r je offline   Profil uživatele L1st3r   Find more posts by L1st3r   Foto galerie člena L1st3r   Click here to Send L1st3r a Private Message   Add L1st3r to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:14 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2670690 seconds with 25 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív