Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
Kokos 600W s pojezdem - Klikni zde pro originální téma
L1st3r
Zdravím, všechny zdejší členy, tak jak jsem se zmiňoval v minulém vlákně, plánoval jsem upgrade boxu.Původní plán byl sfouknout to za max dva dny, realita bohužel byla jiná. K mé smůle mě řachly záda a ze mě je tak napůl mrzák a díky tomu se přestavba protáhla víc jak na čtyři dny. Jediná komplikace z toho plynoucí byla, že klony musely strávit dva dny pod zářivkou na kuchyňské lince. Klony to daly a já po zničujících bolestech taky a zde jsou výsledky mého snažení.
Na první fotce je vidět částečná demontáž původního boxu. K mému štěstí, šlo vše tak jak jsem plánoval a díky tomu šly všechny stěny nastavit 60cm nové osb desky bez závažných problémů. Díky tomu jsem stávající pěstební plochu 110x110cm zvětšil na velikost 196x110cm. Navíc jsem na boku udělal prostor pro malou matkárnu s předpěstem zhruba o rozměrech š100xv100xh52cm. Měla by v budoucnu stačit na 2 maminy a předpěst 24kousků v 1l květníčkách.

Setup:

Osvětlení: Awing M,600w Plantstar s pojezdem + digi předřadník 250-660w
Vzduchotechnika: Ufo Prima klima 420m3/h + pachový filtr 600m3/h
Médium: Kokos, část zrecyklovaná z minulého kola
Zavlažování: nádrž ikea cca.50l, čerpadlo 2000l/h, 2x Top spin 12
Hnojiva: Jungle in the box
Odrazová fólie Orca

Matkárna: 2x Vero29 5000k (celkem 85w), odtah 120m3/h PC ventilátor

Takže to by asi mělo být vše co se týče vybavení.

Osazenstvo: 7x Powerplant
6x Big bud
11x Senzi star

Plus od každého po jednou kousku v matkárně pro sichr. Jsou to ti největší mrzáci, dva kousky zlomený a o třetího jsem se při přesazování opřel, takže jak prolítl rw kostkou, tak jsem mu amputoval kořeny. Myslel jsem, že je s ním ámen, ale vypadá, že se nehodlá vzdávat a bude bojovat o své místo pod ledkou.

Dnes v 18:00h nastal druhý den 18/6 pod lampou, plánuju tak dva dny jim dát pokoj a pak přijdou o vršky. Zálivku jsem nastavil na 3x denně po 1 minutě, EC 1.3 a Ph 5,8. Vodu po předchozím kole jsem zvolil kombinaci RO s kohoutkovou EC cca. 0,4. Minulé kolo jsem používal pouze RO a byly pouze problémy, uvidím co to udělá. Teplota se pohybuje od 18-25 stupňů, což by mělo být OK.

Foto:

1. rozebraný původní box
2. konečná fáze boxu, bílá krabice na boku je matkárna obložená polyšem
3. vzduchotechnika
4. pojezd
5. nádrž a konečně poličky, takže se nemusím přehrabovat stále v plastové bedýnce
L1st3r
A zbývající fotečky:

1. osazenstvo z leva do prava Powerplant, Big bud, Senzi star
2. zavřená matkárna
3. otevřená matkárna
4. vnitřek matkárny
LinChi
Tichá závist a neuvěřitelná gratulace .... setup Snů :) Sleduji jak to bude vypadat ..
Nebojíš se v létě vysokých teplot.. ? + se zeptám jakou funkci plní pojezd... ? ptám se z pohledu květinky :)
L1st3r
No jestli je to setup snů nevím, pokud ano tak díky. Jinak co se týče teploty, sám jsem zvědavej, protože naposled ve vedrech jsem používal sputnika (mám ho jako zálohu), ale nevím jak to budu montovat dohromady s tím pojezdem. Zatím mám jako záložní plán silnější odtah cca. 800m3/h. V obytných prostorech je klima, která bude muset stejně běžet kvůli psovi, takže pořád tak nějak doufám že to uchladím. Jinak co se týče pojezdu? Nevím, nechám se překvapit. Jeden wing tu plochu nepokryje, nehledě na to, že má tu blbou vlastnost, že svítí víc do kraje než pod samotný světlo. Díky tomu pojezdu se tento efekt eliminuje, všechny kytky dostávají zhruba stejnou dávku světla, aspoň si myslím :D. Ještě uvažuji, že bych použil large místo medium. Tak nějak mě připadne, že je teď to stínítko na tom prostoru malý.
LinChi
pořád nechápu jak pojezd muže plnit ulohu pokrytí větší plochy světla... :D to jako pořád samo jezdí automaticky.. tam a zpátky po tom pojezdu ? :D nebo jako slunce.. že to za jednu periodu projede z jedné strany "oblohy" na druhou jako sluníčko .. v noci zpatky a pak zase východ ? :D

Btw Pokud se nebojíš modernizace.. vyměn Sodu za LED a nech si udělat na míru na plochu nějakej panel na míru .. DOst tím ulehčíš práci s teplotou a líp osvítíš celej prostor :) a možná ušetříš nějaký W ... popřípadě za stejnou nálož W uděláš s Led Opravdu mnohem větší parádu ... jedinej háček je asi vysoká pořizovací cena... :) :banana:
L1st3r
Ne pojezd jezdí sem a tam, ten metr udělá co já vim zhruba za minutu, s tím ze na každé straně zastaví a může zůstat stát 1-120s. Já to mám nastaveny cca. 9s. Ledka asi není špatná, byl bych schopen si to postavit, ale zatím me tady žádnej pěst nepřesvědčil o tom, ze ma cenu do toho investovat. Říkám, nevím co z toho vyleze, po předchozím kole, budu i nadále preferovat hps. Nějakých 680g se spodkama a dost preschlej materiál při vážení, v kombinaci s ne úplně vyuzitou plochou me přesvědčil o tom ze soda nepatří do starého železa. Minimálně se ukáže zda ma cenu do pojezdu investovat. Já věřím, ze ano a moje ambice jsou udělat na te ploše, za pomoci 6kila rovny kilo, zda je to reálné ukazi příští dva měsíce.
zahradnick
Prajem veľa šťastia jak s týmto pokusom, tak aj s týmto threadom, určite budem sledovať!
kcb
Je to +- realne, pocitej s tim ze udelas cca o 30% mene nez pod stacionarnim 600W, ale zase 2x plocha. 9s je podle me malo, na tu plochu bude lepsich 15-20s. S 9s se ti budou vytahovat kraje. Ale chce to zkouset. Navic ty mas vyhodu v tom, ze muzes prehazovat kytky.
L1st3r
No v podstatě jsem našel dvě vlákna s využitím pojezdu, xmalcolm ten tam má nastavených 8s a u tebe jsem se díval a nenašel jsem na kolik máš pauzy nastavený. Testnu a uvidím, spíš jsem si říkal, že zkrátím délku posunu, protože to jezdí možná až zbytečně ke kraji a poté je druhá strana dost šizená o světlo. Vzhledem k tomu, že je šestikilo na plochu 120x120cm, měl by stačit posun na každou stranu od středu 40cm. Výhodu květníků s kokosem vidím hlavně v tom, že lze kytky přesouvat a v případě výškových rozdílů podkládat, díky tomu odpadá hodně starostí oproti hydrosystémům.
BRooT
No, hlavně se snaž aby tam moc výškových rozdílu nebylo a koriguj to sám ;)
L1st3r
Jo to se samozřejmě snažím, problém je, že sem tam i přes veškerou snahu některá zakrní a nebo se moc vytáhne. V tu chvíly přicházejí na scénu, nařezané čtverce velikosti květníků z pětky polyše a začne se ladit výška podložkama. Účinný, jednoduchý a levný.
kilopaprik
pěknej setup, budu sledovat
L1st3r
4. den 18/6

Dnes jsem chtěl původně provést záštipy, ale ve finále jsem se rozhodl, že je nechám ještě jeden den. Všechny holky se drží, asi nejvitálnější jsou Powerplanty, v závěsu BB a SS je drobet pozadu. Domíchal jsem zálivku a zvedl EC na 1,4, Ph stále držím na 5,9. Kéž by jim to tempo a vitalita vydržela až do konce. Díky všem za podporu ;)
L1st3r
Včera jsem naběhl do boxu, že jim teda udělám menší manikůru. Rozhodl jsem se, že zkusím FIM, i přes to, že minulej pokus skončil pouze zmrzačenýma listama. Holky jsem vošmikal, slastně na ně hledím a co to nevidím. Jakejsi malej bílej flíček. Začal jsem prohlížet podrobně jednu po druhé a zjistil jsem, že to není jen na jedné, ale tak různě po celé ploše. Okamžitě jsem nastartoval gůgla a začal zjišťovat co za nezvanýho hosta mám v boxu. Podle veškerých dostupných informací i na základě vlákna zde na groweru jsem zjistil, že je to s nejvyšší pravděpodobností padlí. Pěkná sračka podle toho co jsem se dočetl. Dnešní plán byl jasnej, zahradnictví a koupit proti té svini něco co ji pošle do horoucích pekel.
Moje první volba padla na ROCK EFFECT a do zálohy jsem pro sichr koupil, nějakou řádnou chemickou sračku. Postříkal jsem vše důkladně REffectem a teď budu čekat jak to dopadne. Pokud máte s přípravkem, popřípadě s padlím zkušenosti budu vděčný za jakákoliv doporučení. To že je to extra hajz vím, spíš mě zajímá co s tím. Nerad bych o to co tam teď je přišel. Ještě mě zajímá kde se to mohlo vzít, mám sice podezření, ale nerad bych někoho osočoval. Díky za případné rady.
Kalashnikova
Z kokosu to bejt nemůže takže sis to prinesl s řezema. a pochybuju že za 4 dny by se vyklubali u tebe v boxu
L1st3r
No vzhledem k tomu, že jsem minulý kola měl max problém s třásněnkama, si myslím to samý. Ještě zjišťuju, jestli se to objevilo i na zbylých co si bral ode mě kámoš. Zase na druhou stranu je dobře, že se to objevilo tak brzo a né až v květu. Doufám, že ten postřik zabere. :(
L1st3r
Takže dnes se potvrdilo, že padlí jsem přivezl s klonama. Stejnej problém má i kolega. Připadám si jako totální idiot, protože jsem mu tvrdil, že by si tady nikdo nedovolil prodávat mrdky, ale očividně jsem se zmýlil. Dnes mi došly semínka od zdejšího člena, tak se vrhnu na selekci, abych už nemusel řešit takové problémy. Psal jsem i matkáři co klony dodal, tak jsem zvědavej, jak se k tomu postaví.
Bitir
Od koho mas klony mistre ? Klidne to zverejni at si lidi davaj bacha. Nebo to dej na cernou listinu kdyz se nebude vyjadrovat.
Konůpek
hoď ho na black list


EDIT:tak pokud je to,tak jak si myslíš...tak ber můj blaf za OT :) Ať to roste
L1st3r
7. den 18/6

Zatím veškeré příznaky zmizely a holkám se celkem daří.
Co se týče nákazy, ještě mě napadla jedna varianta. Minulé kolo jsem měl řezy od člena, který nyní skončil v černé listině, právě za padlí. Takže je možné, že jsem to na nynější řezy přenesl na sobě, během přestavby boxu. Nevím ovšem jak moc je to reálné a proč se to neprojevilo na minulém kole. Nynější matkář tvrdí, že má vše ošetřené a jsem pravděpodobně jediný kdo má s jeho řezy problém a já nemám důvod mu nevěřit. A pokud se neprokáže opak nebudu ho zveřejňovat, protože jinak jsou holky, pěkně vitální.
Bitir
Kde je ta cerna listina vubec , jakoze vim o ni ale ani google mi to nenasel.
Date nekdo odkaz ? Dik
L1st3r
http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=43
L1st3r
Tak to vypadá, že jsem se té srágory nezbavil. Dnes jsem tam objevil další napadené lístky, takže plán je jasný. Jdu namíchat tu chemku a znovu je pokropit, dnes bych udělal jeden a za 14 dní druhej a budu doufat, že to bude cajk. Poté už to bude na květu a do toho už chemii nechci používat, tak snad už to nebude třeba. Jinak došly mi semínka, takže začínám vlastní selekci, tak snad z toho něco vyjde. Jedná se o GrepfruitxBlueberry a Agent orangexF13, od každého cca.20 semen. Nahodím později, protože zatím probíhá klíčení a pufrování kostek, takže nic zajimavýho.
Hektorian
Zdravím, nechci Tě strašit, ale padlí je svinstvo , zkoušel jsem vše a zachránil jsem tak 30%..., Hodně štěstí.
OPTIMUS PRIME
ahoj kup discus -da se sehnat uplne vsude a mam nekolikrat odzkouseno ,staci jeden postrik a padli je pryc :-),a holky byly krasny
L1st3r
No já pevně doufám, ze toho zachranim víc. Použil jsem Zato 50 WG od Bayer garden. Snad to zabere, ani nevím proč jsem ten discus ne koupil, koukal jsem na něj.
L1st3r
11. den 18/6

Zatím to vypadá, že druhý postřik zabral. Co se zástřihu týče, zatím nevím jak zhodnotit, na většině je z toho takovej jakejsi chuchvalec, takže přehodnotím později. EC 1.9 Ph 5.8, dávkování jedu podle doporučení Bárta a vypadá to, že je to zatím bez problémů. Zálivka je 3x po 1minutě, vždy něco málo proteče a to jde do odpadu.
Reálně to vidím na 14 dní růstu a přepínám, zítra tam naběhnu s kolínkama a trochu jim poladím fazónu. S pojezdem zatím spokojenost, růst je stejnoměrný, pokud beru v potaz, že některé řezy byly již od začátku vitálnější.

Foto:
1. 9. den 18/6
2. aktuální stav
odo
Caf! Sledujem! Držím palce, aby si sa zbavil havede. Máš to pekne rozbehnuté. Preventívne postreky pri rozbehu a pred prepnutím považujem za absolutne samozrejmé. Som zvedavý na pest s pojazdom. Prajem bezporuchový chod a výsledky minimálne také, ako tu už boli prezentované úspechy pod "slunochodom"
L1st3r
Doteď jsem nikdy neměl problém s plísní a havěď pouze jednou a to jsem pořešil tabákovým výluhem. Bohužel jsem dospěl k názoru, že bude prevence asi nutná, už jen kvůli probíhající selekci.
L1st3r
Dneska opět super šok, vlezu do boxu a pojezd nejezdí. Absolutně bez reakce na dorazy. Vřelej jak sviňa a jenom bzučí. Samozřejmě doklad jsem nedohledal, tak jsem aspoň tu mrdku rozkuchal a zjistil jsem, že je spálená jedna z cívek v motoru. Takže pojezd v hajzlu a já jsem absolutně neschopnej cokoliv vymyslet. 5 litrů na novej bych asi dal do kupy, ale jak by se to dozvěděla žena, tak mě zabije. Fakt jsem bezradnej, koupit novej, kterej se vysere a budu ve stejný situaci, nebo koupit ještě jednu lampu, tu zase pro změnu neuchladím. Nejradší bych to zapálil :( . Pokud někoho něco napadne dejte mi vědět.
odo
KKs, to tam nebola ani tepelná poistka? Myslím, že si mal dosť veľké šťastie, že sa tam niečo nechytilo! Do podkrovia by som na leto doporučil LED. Pokiaľ nemůžeš zainvestovať do LEd technologie, tak budeš musieť zmenšiť plochu growu a dotiahnuť to do konca, kým tam nezačne riadny hic.
Motor dať rýchlo previnúť, alebo vymeniť za niečo spolahlivejšie a inštalovať tepelnú poistku.
Žene nič nehovoriť, inak skončíš na noc na povale pri kytkách.
Legy
Jako nejsem si jistej, že je to úplně ideální, ale vzhledem k tomu, že máš a-winga, tak se mrkni na tohle a tam píšou, že s 600W to dosvítíš docela dobře. http://www.adjustawings.com/ajw_layout_tips.htm Kdyby né úplně až na konec, tak holt ubereš jednu řadu kytek. (Aspoň budeš mít místo pro třeba stolní větráček nebo CO2 bag, to už je jedno. Osobně mám A-winga, ale large a mám tam taky jen 600W a myslím si, že je to horší, než kdybych měl medium, přece jen je to blíž výbojce a líp to odráží a teď mám relativně "tmu" mi přijde pod výbojkou, ale super nasvícení po stranách a zvládlo by to je ještě dál. (box mám 150x80). A nebo tam dát rovnou 1000W, ale už bys měl problém s chlazením stejně... Osobně bych to nechal, jen roztáhl křídla (pokud ještě nemáš) a ubral kraje. ;)

btw: pěkný kurvy s tim pojezdem!
L1st3r
Tak jsem se vyklidnil, díky za rady a odkaz je zajímavej, ale šel jsem do toho s tím, že chci vědět co se dá pod pojezdem vytvořit a i za cenu toho, že se možná budu muset jít pást, jedu ráno pro novej. Jsem idiot, že jsem jim tady ten neomlátil o hlavu hned jak mi došel. Už od pohledu byl jakejsi jetej a dnes jak jsem ho sundal tak jsem koukal, že byla poškozená plomba, takže se v něm asi někdo už vrtal. No nic, za blbost se platí a doufám, že druhý pokus už bude v pořádku. Tentokrát doklad řádně založím a zboží si pořádně prohlídnu, než to zacvakám. Dnes to hold musej holky vydržet bez pojezdu a zítra najedu na 12/12 s novým slunochodem. Asi zbytečně jsem to sem ventiloval, ale v tu chvíly jsem byl fakt bezradnej a musel jsem si ulevit.
Legy
Tak to je jasný, když děláš něco, co tě baví a naplňuje, těšíš se na to a ze svý práce máš radost. Taky bych byl zklamanej a nasranej zároveň. Já osobně bych jim ty hlavy o ten pojezd rozbil ale stejně, doklad si můžou dohledat ve svym účetnictví a tolik jich zase neprodaj, aby si tě nepamatovali. Sice to je prd platný, ale ulevíš si na tom nejlepšim možnym místě :D ;)
L1st3r
Tak jsem tam teďkom byl a jsem na rozpacích. Musel jsem zvednout světlo cca 50-60cm, ale plocha je krásně osvícená. Musím říct, že mnohem líp než když byla plocha poloviční a na stěnách diamantovka. Takže mám dilema, jestli to testnout bez toho pojezdu, ovšem budu limitovanej výškou, protože jsem schopen jít ještě tak max 30cm. Na jednu stranu nezjistím jak by to vypadalo s pojezdem, ale na druhou stranu ušetřím pětku a ukáže se co dokáže wing na takové ploše. Vzhledem k okolnoste jsem přepl na květ, s tím že ještě dokrmím tři dny růstovou zálivkou a poté vyčistím nádrž a hodím květovou. Ony holky stejně za poslední tři dny tak poskočily, že jsem stejně možná zaváhal a budu mít problémy s výškou, aspoň co jsem viděl v některých vláknech co děla powerplant. Omlouvám se tedy těm co čekali na výsledky pojezdem. Příští kolo do něj 100% půjdu a bude možné aspoň zhruba porovnat, zda se vyplatí.
Legy
Klidně. Hlavně 600W je cca těch 50cm nad vrcholkama nejideálnějš, jak může být!! ;)
L1st3r
Rovnou jsem jim tam napalil 600SL ;)
L1st3r
2. den 12/12

Vzhledem k tomu, že jsem přemisťoval do matkárny přesazený prcky, udělal jsem foto bez lampy. Ve finále to asi s pojezdem bude, snad během příštího týdne ho budu mít doma.
L1st3r
6. den 12/12

Holky pěkně rostou, krom dvou nehod, kdy jsem amputoval při ohýbání 2 vršky, se jim daří. Musím říct, že kombinace vody z kohoutku a RO (po smíchání EC 0,4), se neobjevují žádné deficity. Dokonce je to poprvé co se mi povedlo holky drobet předusit, věřím že to není vůbec na škodu, obvzláště nyní, kdy probíhá masivní růst. Předevčírem jsem jim už namíchal květový poměr A10-M20-B30ml/10l EC 1,9 PH 5,9 a doufám, že se nerozhodnou přerůst. Na toto kolo jsem dokoupil kolínka (celkem 110ks), ale zatím jsem nikdy nepoužil víc jak půlku. Každá z holek má na sobě v průměru 8 perpektivních větví což napovídá celkem slušné porci pálek, cirka 224ks. Jsem moc zvědavej jak to dopadne. Koncem týdne má dojít pojez, ale stále nejsem rozhodnutej, zda jej použiju. Tak nějak mi připadne nasvícení fakt v pohodě a ani na holkách není vidět, že by se některá tahala.
shivasambhu
Cau. Ja by som to nechal tak. Bez pojazdu. Sledujem. Nech to rastie
L1st3r
Taky to tak vidím, dnes jsem koukal že už nasazujou na paličky, takže uvidím jak to bude kynout. V případě, že by světlo nešlo už zvednout a nebyla pokryta plocha tak bych jej zapojil, zatím jsem ho tam jen nainstaloval. Nějak mě připadne, že mě začínají zase kvést nějak moc brzo, už nyní 8. den jsou náznaky paliček. Nevadí, aspoň mě to nepřeroste, plocha je vyplněná zatím asi nejlíp ze všech kol a zatím se mě daří jakž takž držet holky v rovině.
V neděli plánuju, že tam naběhnu a oholím spodky. Říkal jsem si, že toho využiju a nadělám si z nich prcky na další kolo. Litrových květníčků mám ještě dost a hodil bych je zatím do fóliáku, vím že to není úplně košér, ale co už :D .
L1st3r
9. den 12/12

Tak jsem to zase blejsk bez světla, jak už jsem psal začínají se tvořit paličky, takže jsme skoro ukonce s nějakým dalším extra růstem. Nyní mají holky něco přes 50cm, finiš vidím tak okolo 70cm, což by znamenalo, že to světlo pokryje i bez pojezdu. Vzhledem k tomu, že jsou zde pohromadě tři druhy, není nikde žádnej extra rozdíl, výška, barva, nákvět vše na pohled stejné.
odo
Mne sa to moc páči. 1 ako 2. Pekne rovnaké a vôbec nevidno rozdiel v genetikách. Pravdepodobne sa to prejaví neskôr. Aj robíš občas nejaké zaliatie, prípadne preplach čistou vodou?
L1st3r
Tak nějak jsem hledal a našel jsem návod od Barta na JidB a ten proplachy nedělá. Toto kolo ani nemerim výtok, minulé kolo jsem to měřil a stejně to bylo prd platný, i pres to ze vše nasvědčovalo tomu ze to je OK, měly porad nějaké problémy. Dnes nemerim výtok a zatím jsem proplach nedělal a pokud budou nadále vypadat zdrave ani jej dělat nebudu. Snažím se, aby během zalivani vždy něco vyteklo, údajně by to melo pomáhat proti zasolování. Samozřejmě flush proběhne minimálně 14 dni.
Konůpek
citace:
Původní příspěvek od L1st3r
Tak nějak jsem hledal a našel jsem návod od Barta na JidB a ten proplachy nedělá. Toto kolo ani nemerim výtok, minulé kolo jsem to měřil a stejně to bylo prd platný, i pres to ze vše nasvědčovalo tomu ze to je OK, měly porad nějaké problémy. Dnes nemerim výtok a zatím jsem proplach nedělal a pokud budou nadále vypadat zdrave ani jej dělat nebudu. Snažím se, aby během zalivani vždy něco vyteklo, údajně by to melo pomáhat proti zasolování. Samozřejmě flush proběhne minimálně 14 dni.


Ahoj.jedu v kokosu a průplach mě přijde zbytečný..já jsem se taky řídil podle Barta a spokojenost. Finální flush 14 dní mě přijde zbytečně moc. Podle mě stačí 7 dní. I kdyby jsi to prolil jen 2x, tak si myslím, že rozdíl v chuti bude minimální :)
P.S. doufám, že ti to nepřeletí jako mě.
L1st3r
Jak jsem již zvěstoval, dnes proběhla údržba fazóny. Ošmikal jsem veškerý spodky, na kterých by stejně nic nebylo a jen by zbytečně žraly živiny a energii hlavním větvím. V ramci toho jsem se rozhodl nasekat z těch spodků pár řízečků, pokud to vyjde odjel bych s nima další kolo. Díky tomu si vyzkouším jak bude fungovat mini boxík na řízky. Nakonec se mě povedlo udělat z každýho 10 kousků, zda přežijí ukáže čas. Použil jsem malé RW kostky, těch jsem koupil plato 100ks a asi naposled, jsou to takový fakt malý mrzáci, je mě líto to vyhodit, tak snad na řízky budou stačit. Škoda, že jsem se k tomu řezání nedostal dřív, protože už jsou celkem dost nakvetlý. Přikládám fotky prcků a homemade boxíku, velikost š45xv40xh40cm, vyloženo diamantovkou, odtah PC venťas a osvětlení se stará 2x Philips úsporka 6500k 14W cca 850lm.
L1st3r
13. den 12/12

Po osekání spodků se prostor nad květníky pěkně provzdušnil, během údržby jsem měl možnost všechny pěkně prohlídnout a nenašel jsem už žádné známky plísní, či nějaké deficity. Po přeskládání kytiček jsem trochu rozhodil původní pěkné zarovnání, tak se to ještě snažím trochu doladit kolínkama, nebude to asi dokonale srovnané, ale zatím jsem celkově spokojenej jak to vypadá. Se světlem jsem na maximu a jsem moc zvědavej jak se s takovým prostorem to šestikilo popere. Bohužel opět i toto kolo dělám kopance. Jeden den jsem šteloval spínačky a přepl jsem je tak, že světlo nezhaslo a svítilo tak o 5 hodin déle, než jsem na to náhodou přišel a dnes jsem zjistil, že jsem pro změnu nechal zaplou úsporku co mám jako nouzové osvětlení a nejsem si jistej jak dlouho jim tam svítila, možná den dva. Doufám, že to nebude mít na nic vliv, jsem prostě hovado a musím si dat zákaz hulit, když tam lezu :D .
Prcci co jsem našmikal se mají k světu a nevykazují žádné problémy, tož kéž by to všechno vydrželo.
odo
Stáva sa aj v iných rodínách...
Celkom by ma zaujímalo, že aké tam máš teploty a vlhkosť. Dnes už slušne pražilo.
L1st3r
Co se týče teploty a vlhkosti v boxu netusim, mám ted ten merak v matkarne a tam je vlhkost 65% a teplota v rozmezí 20-26°. Svitim pres noc, to je ještě relativně chladno. Víc jak 26°C tam zatím není a vlhkost bude nízká odhaduju cca 40%.
Vedra teprve přijdou, už ted z toho mám nervy. Toto kolo dojedu a na příští uvazuju silnější odtah, hen sa ukáže ;)
odo
:-) 26 je v systéme čo ideš ideál....podľa mňa silnejší odťah to nevyrieši, pokiaľ nebudeš nasávať chladnejší vzduch zo spodných miestností, prípadne z klímy. Rozpálená strecha v lete je docela nepríjemná. Aj ja mám nervy, keď vidím, že čo si rozbehol...:-)
L1st3r
Uvidim jak se to bude jevit, box ma 10cm izolaci, ustalo to zimu bez nutnosti dotapet, minimalni teplota byla 16°C a to jen díky tomu, ze máme kotel nastavenej na časový úseky, takže když nejsme doma tak se netopi. V létě je to horší, pac i pres celkem dobrou izolaci podkroví se po par dnech vedra celej byt nahraje a mivame tam někdy i 28 stupňů. Hold tento rok se klimatizace zapoti, což me připomíná, ze bych ji mel nechat doplnit.
Jinak mám objednán growmat, který je hotov a mel by co nevidět dorazit. Už se tesim az to tam nainstaluju, jsem strasnej technofil a z veškerých elektronických picovinek mám vždy strašnou radost. :D
L1st3r
18. den 12/12

Tak dneska dorazil growmat easy GSM. Hned po rozsvícení jsem tam naběhl a musel jsem ho nainstalovat. Vyčistil jsem zásuvky od časovaček a mám vše pěkně pohromadě a pod kontrolou i když nejsem doma. Konečně jsem trochu klidnější co se týče bezpečnosti, přece jen je to celý ze dřeva a než bych na to doma přišel byla by druhá půlka baráku v ohni. Growmat má na zálivku pouze cyklovač a to znamená, že lze pouze nastavit pauza mezi zálivkami na jeden interval a proto jsem nastavil vždy po 4hod. zálivku na 40s. Co myslíte, bude lepší víc krátkých zálivek a nebo míň delších. Ovládání odtahu je super, ale až bude silnější odtah bude to užitečnější.
Je nainstalována triaková regulace, nevíte někdo co je třeba za ventilátor, aby nevrčel při stažení výkonu?
Co se holek týče, trošku se rozhodly přerůst, nějak jsem to tentokrát neodhadl a asi budou problémy s výškou. Už jsem byl nucen zapnout pojez, teď jen doufám, že vydrží až do konce. Příště musím přepnout dřív :( . Co se roztoku týče, jedu pořád stejně EC 1,9 a Ph 5,9. Teploty max okolo 26st.

Foto:
1. zapojenej growmat
2. čidlo growmatu
3.-4. holky :D
Bitir
Krasna vec,i kdyz je to velkej prostor, myslim si ze budes spokojenej s vysledkem.
L1st3r
Proti minulému kolu, je květ poněkud opožděnej. V tuto dobu jsem měl minule již regulérní pálky. Je možné, že na tom má podíl, že měly během přepnutí mnohem více dusíku než minule a možná i to fópa se světlem. No uvidíme jak se to bude vyvíjet, na druhou stranu jsou o dost vyšší než minule.
Dneska jsem kontroloval prcky a vypadá to zatím na 100% úspěch, prokořeněná je většina, zítra je začnu pomalu přendávat do květníčků. Budu mít dostatek času na to abych si je pěkně připravil než půjdou pod sodu.
odo
Držím palce, nech nemáš moc horká. Aj klony sa Ti po 10 dňoch vydarili. Vyzerá to veľmi dobre. Do akého substrátu plánuješ strčiť tie klony a čím to chceš zaliať? Na aké EC? Zopakuješ si už rozbehnutý setup? Čím na ne budeš svietť, kým ich nedáš rovno pod HPS?
Madical-Strains
Ty jsi mistr , krasny klony !!! Zavidim.;)
L1st3r
odo: Klony půjdou do kokosu, klasika. Nějak se mě to médium zalíbilo a asi u něj zůstanu, dobrej kompromis mezi hlínou a hydrem. Dnes půjdou do kokosu, opět 1l květníčky. Kokos je rozpuštěnej ve vodě s namíchanýma hnojkama, minule to fungovalo EC cca.1,2 , ani jsem ho tentokrát neměřil. A půjdou do matkárny, když je tam nyní volno. Zde proběhne předpěst, až do doby než je bude možné šoupnout pod HPS. S boxem nyní už nemám v plánu cokoliv dělat, pojezdy mě zklamaly a tak to pojedu bez, 7 litrů v ha..lu.
kilopaprik
ahoj, pro upřesnění, pojezd máš nefunkční ?
L1st3r
Přesně tak, už druhej a je na hovno. Úplně stejnej problém, psal jsem to do jiného vlákna, ale zkusím to ještě zde. Jedná se o Starlight mover, problém je v tom, že po pár cestách se zasekne na levé straně o doraz a tím jeho cestování končí. Vzhledem k tomu, že nejsem elektrikář, netuším v čem je přesně problém. Tipuju to na relé, které přehazuje směr.
Situace vznikne takto: pojezd jede do prava, dojede k magnetickýmu dorazu a změní se směr, ale dioda, která ukazuje směr pohybu zůstane aktivní na pravém směru. Díky tomu je aktivní pravý magnetický doraz, ale pojezd jede do leva, kde se natvrdo sekne.
Zkoušel jsem štelovat s kolečkem, které nastavuje pauzy, ale nemá to na nic vliv. Stejná situace vznikne po pár vypojení a zapojení ze sítě. Budu vděčný, pokud se najde někdo, kdo se v tom vyzná a věděl by co s tím. Přece jen je to 7táců. Prosím, aby jste se zdrželi poznámek typu, že jsem měl koupit kvalitnější, protože to vím, ale nyní je pro mě důležitější vyřešit vzniklej problém, díky. Připojuju foto tišťáku z prvního pojezdu.
L1st3r
Zde ještě fotečka dnes zasezených klonů. Jsou to sice takový mrzáčci, ale věřím, že se rozjedou. Nyní by měli strávit víc jak měsíc v matkárně a poté jít pod HPS.
odo
chcelo by to odmerať, či kontakty relátka spínajú, resp. či rozpínajú. Můžu mať prerušené, prípadne trvalo zlepené kontakty. Prípadne, či tam nie sú ešte nejaké dorazové mikrospínače. Sú to mechanické súčiastky.....podliehajú únave vo vlhku a teple....
L1st3r
Jen mě zaráží, že u dvou pojezdů je úplně stejnej problém. To musí mít dojebaný už ve výrobě. Magnetický dorazy budou cajk, ty reagují jak mají. Problém bude až někde na relátkách, ale na to já jsem krátkej.
Madical-Strains
Drzim palce at vse dopadne podle tvych predstav, mas to vse moc hezky !
L1st3r
23. den 12/12

Dnes se mě zase podařilo vyfotit něco za tmy. Při porovnávání s minulým kolem jsem s květem dost pozadu, ale při porovnávání se zdejšíma pěstama, jsem se celkem uklidnil. Předpokládám, že se holky ještě předvedou. Koukal jsem, že budu nucenej sundat, celej ten bazmek pojezdu, abych mohl jít se světlem v budoucnu ještě o drobet výš. K mé smůle zbývá tak posledních 10cm. Pevně věřím, že to bude stačit, pokud ne tak je to průser a nic záložního nemám. Díky problémům s technikou, jsem se již tak nějak rozloučil s metou 1kg, ale to zatím předbíhám a nechám se prostě překvapit jak to dopadne.
Díky tomu, jak holčiny vyrostly, nejsem již díky nedostatku prostoru schopen udělat celkovou fotku. Snažil jsem se to tak nějak nafotit, ale telefon to úplně nedává. Proto je nafocen celek z boku, ani výškově se mě to nepodařilo úplně ukočírovat, a z vrchu pouze levá strana, pravá byla rozmazaná. Levá strana je i o něco hustěji osázena paličkama. A poslední foto je detail z boku.
Pomalejší nákvět a následný nárůst přisuzuju, přebytku dusíku při přepnutí. Příště asi udělám menší průplach a změnu na květový poměr hned při přepnutí.
borecshot
Ono já bych to stou kritikou moc nepřeháněl ...
Máš to dobrý co by za to jiný dali ;)
L1st3r
Nejsem nijak zásadně kritickej. Jen mě sere, že ta technika stojí takový prachy, člověk se na to chce spolehnout a ve finále to stojí všechno za hovno. Kytky ty mě dělají radost, né že né, ale přepl jsem to pozdě a to jsem věděl hned od začátku, o tři dny dřív a nemusel jsem se stresovat s tou výškou. Snad se odvděčej většíma pálkama ;) . Minule byly kytky tak o třetinu menší.
Bitir
Tak ono uz by to nijak moc rust nemelo, mozna se jeste trosku vytahnou jakoby ty horni palice ,ale nebude to nic nad cim bys mel stresovat.
Skoda toho pojezdu, ale aspon ukazes na co ma 600w hps z pevnyho bodu.
KdBy se ti pak chtelo, tak muzes podle stavby kytek urcit kritickou hranici pro 600w kdy uz ty palice stoji za prd.
Mas to hezky , drzim palce.
L1st3r
Jak už jsem psal, tak orca na stěnách dělá fakt moc. Když to porovnam s diamantovkou, je to sakra rozdíl a na pohled to vypadá mnohem lépe nasvicene než minulé kolo, které bylo na polovičním prostoru.
Nejhůř osvícený je to pod objimkou, uvažují jestli to neotocim objimkou k zadní stene.
odo
"Pomalejší nákvět a následný nárůst přisuzuju, přebytku dusíku při přepnutí. Příště asi udělám menší průplach a změnu na květový poměr hned při přepnutí." - myslím, že si to presne trafil a je to celkom dobrý nápad. Ja pri prepnutí hneď lejem kvetovku, ale aj tak sa to dosť natiahne, takže nabudúce skúsim tento Tvoj nápad, ak pôjdem JIDB

Inak velmi pekné. Zbytočne sa stresuješ nejakými métami v g/w !
Bitir
To je velka nevyhoda vybojek , jestli chces upgradovat hps . Podivej se na vybojky 400V double ended .
Jinak i jidb bych nerekl ze to nakveta pomalu kvuli premire dusiku. To plati mozna kdyz mas hodne prehnojeny dusikem. Vetsi vliv na to maji podminky v pestirne nez rustovej ci kvetovej pomer.
L1st3r
No ona to bude kombinace preduseni a ty moje ulety se světlem. Myslím si, ze pokud před přepnutím omezis N tak nakvet bude o něco rychlejsi. Říkám co jsem koukal, tak je ten nakvet celkem v norme, jediná nevýhoda je, ze to prostě přerostlo. Tomu se chci příští kolo vyvarovat, pokud nebude pojezd cajk tak je potreba, aby byly o neco menší.
L1st3r
32. den 12/12

Menší UP

tak nějak to začíná konečně trošku kynout. V pátek jsem udělal průplach, protože mě úplně deptá ta sytě zelená barva. Tahání se snad už zastavilo, což bylo teda už na čase. Podle toho jak jsem na to koukal, tak bych řekl že bude kosa minimálně o tejden později, cirka 65 dní. I když, těžko říct minule critical vypadal proti big budovi v tuto dobu obdobně a nakonec jej výnosem předčil. Fotky jsou opět z mobilu, ale příště už vezmu normální foťák, z toho co vybleje ten mobil je problém něco vybrat.
fikus37
Nějak jsem nezaregistroval ten pojezd.Už jsi ho dal do kupy,nebo ses na to vysral?
L1st3r
Pojezd nefunguje, budu jej posílat člověku co od něj mám řídící jednotku, aby mrkl zda by se ta jejich nespolehlivá elektronika dala nahradit něčím funkčním. Takže cela plocha je nasvicena jedním 6kilem, o to víc jsem zvedavej co z toho vyleze. Snad to nebude pruser :D .
odo
Aké tam máš Ec a teplotu? V podmienkach, ktorých ideš pri stále zvyšujúcej sa teplote bachca na Ec, aby si to neprepálil!
fikus37
Máš to na půdě.Co ta teplota jak píše odo.Stíháš uchladit.I když ten prostor na 600W je dost velký,tak by neměl být problém.
borecshot
No jak by to asi mohlo dopadnout plocha která bude dobře osvícena dozraje zbytek bude potřebovat ještě tak měsíc...
Ale samozřejmě bych ti přál aby se ti povedla kosa najednou
L1st3r
Teplota je celkem v pohodě, max je 30°C a to je na místě kam svítí lampa. V tom kokosu bych to neviděl jako nejakej problém, EC jedu ještě stále 1,8-9 s tím, ze dávám větší poměr B složky. Na par místech jsou listy oschly, jakoby nedostatek P, ale v ploše vypadají kytky zdrave, jen se nejsem schopnej zbavit přebytku dusíku. Příští zálivku namicham ještě s nižší koncentraci A a M složky. To nasvícení plochy není az tak dramaticky rozdílny, nakvet je celkem rovnomerny , jak je to nasviceny se projeví az začnou tvrdnout.
L1st3r
38. den 12/12

Stále jsem celkem skeptickej ohledně výsledku. Čas letí a pálky ne a ne nabývat. Včera jsem jim šoupnul pouze dešťovku s Ph 6,1 na takovej mírnej průplach. Po vysosání nádrže mám v plánu ještě poslední nádrž s hnojivem, s tím, že jim opět dám vyšší dávku P a K, dusíku je stále víc než dost a poté už jen čistou vodu. Pokud někoho napadá, čím bobtnání víc nakopnout budu vděčný za radu. Stále zbývá do kosy minimálně 20 dní, takže čekám na zázrak.
Bitir
Na to ma vliv hodne veci , ted mas hlavne jiny podminky nez minule , holt kazdy kolo neni stejny at chcem nebo ne.
Muze jim vadit teplota, proudeni vzduchu , mozna jsi vic ohybal ,nebo strihal. Tezko rict.
Je mozny ze byly zasekly ze strati jak jsi psal ze je to pomalejsi , hodne veci ma dopad na velikost palic .
Ale jeste bych nezoufal, vzhledem k tomu zes dost zvetsil plochu ,nakvet se zda byt rovnomernej a vysledek bude urcite stat za to . Navic 38 den je dost brzo abys delal zavery :).
Edit . Hlavne bych nerekl ze to co sis vybral k selekci bude delat ultra mega palice , podle me to je spis o kvalite a umu vymlatit z toho co nejvic.
anon383596
Z toho pojezdu by mě asi jeblo , už ti s tím někdo něco proved aby to bylo použitelný?
L1st3r
Ještě jsem se nedostal k tomu, abych jej poslal. Toto kolo je stopro bez až do konce.
FrYnK
Cau...

V první rade je tvůj cil udelat pod 600W HPS 1kg suchyho je asi z rise snu...moznaaa v kombinaci idealnich podminek s kontrolovanou teplotou, vlhkosti, CO2, nejlepší HPS, ve verticalnim systemu bez pouziti stínítka a extra výnosnou genetikou se da tomu priblizit, ale v nasich ralnych podmínkách je to scifi...

Peknej pokus, ale problém s velikosti palic je proste a jednoduse v tom ze na ten prostor je toho svetla malo...
Na oko to sice muze vypadat v pohode, ale merenim by si zjistil ze ses s ppfd hodne nizko...
Nejvic vysledku za hranicí 700g jsem videl spis v boxech o mensich rozmerech...nez 120x120...nez naopak



K pojezdu..
Spousta lidi pouziva pojezd spatne... kazdej si mysli ze pojezd je primarne udelanej na zvetseni pestebni plochy, ale tak to není.
Je to prece logicky... dodany množství energie od výbojky se nemeni... meni se jen množství energie na plochu a to bohužel smerem dolu..
Zakladem je spatna myslenka.. cimv ic palic tim vic gramu...bohužel tak to nefunguje...většinou totiž min velkych palic udela vic hmoty nez hodne mensich palic..
Pokud pouzit pojezd, tak porad na plose na kterou je dana lampa delana...tzn u 600w výbojky cca 1,2 az 1,4 m2.. a vyuzito ho na to aby svetlo dopadalo na kytky z ruznych uhlu....a idealne třeba jen jeden prejezd za den...aby kytky stihly natocit listy za svetlem...
ono když jezdi pojezd sem a tam tak kytky nemaji téměř nikdy idealni sklon listu ke zdroji svetla a tim ve finále prijmou mnohem min svetla nez kytky kde je stacionarni svetlo..

zakze srhnuto pojezd vyuzit jen na prosviceni z vice stran a tim ziskat lepsi prosviceni do hloubky rostlin.

HPS samozrejmne nepatri do starého zeleza...dlouha leta to bylo to nejlepší co se dalo na kytky pouzit a pomer cena/vykon ještě urcite nejakou dobu nebude prekonanej...pokud se teda abvime o klasickym elektromagnetickym predradniku...

u dražších elektronických predradniku je to uz samozrejmne trosku jinde i s cenou... za 8 - 10 000 uz clovek dneska posklada LEDku na stejny urovni...jako 600w hps..


L1st3r
Dovolím si nesouhlasit, že nelze jít s pojezdem přes kilo a zde je důkaz http://grower.cz/forum/showthread.p...ht=%2Bslunochod . Jinak viděl jsem ještě jeden pěst a ten dopadl ještě o něco lépe, ale nejsem schopnej ho najít. Posun jednou za den je nesmysl, protože vždy 6 hodin dopřeješ kytkám na opačné straně hodně mizerný množství světla.
Toto je můj názor, netvrdím, že je to pravda. Díky přesunům lampy dopřeješ světlo i kytkám, které by při stacionárním světle mohly být stíněné. Díky pohybu nevznikají přesvícená místa a díky rychlosti posunu nemá důvod se kytka kamkoliv natáčet listy. To že dostanou o něco méně světla než, když lampa stojí je bez debaty, ale myslím si, že i tak to překoná 2x400w.
Problém s nákvětem, nebude primárně světlem, protože nákvět je zhruba stejný po celé ploše, říkám zhruba, poněvadž jsou tam 3 druhy.
Tak jak jsem již psal, dosud mě pěsty pod LED nepřesvědčily o tom, že je to lepší volba než HPS a že to musím mít. Tvoje panely jsou super, líbí se mi jejich variabilita, ale za 10t mě alternativu k 6kilu nepostavíš a sám se do toho vrhat, aspoň prozatím nebudu.
fikus37
Však ještě nejsi u konce.S tím výnosem to není o světlu.Světlo je jen součást celku.Já měl na takovým prostoru 1000W HPS a udělal jsem přes 600g.
Dost lidí si tady tahá triko a dělá se sebe borce kolik udělal g,ale to už je jiná kapitola.
Ten kdo to dělá pro radost a aby měl co do plic popř.na mastičky,f.slzy atd tak ten si nepotřebuje dokazovat nic.
Jsem zvědav jak to dopadne a doufám ,že nebudeš házet nesmyslná čísla jak někteří pitomci.
L1st3r
Nooo, kdybych udělal 600ge a méně budu samozřejmě zklamanej, ale 100pro výsledek co sem dodam bude skutečnost. Kdyby se přeci jen zadarilo a přiblížil bych se k tomu kilu, i když to nepredpokladam, budu osocovan ze lži. Jde mi jen o to vytáhnout z toho 6kila co to jde i pres to, ze se pojezd posral. Na druhou stranu budu mít radši 400g kvalitního matrose než kilo shitu.
kwb
Já se priklanim k tomu že tam bude 600 a víc,za mě to vypadá luxusně
Bitir
Avanger wing s 600w pustenych na superlumen je schopny kvalitne osvitit plochu cca 120x170cm
S double ended zarovkou to muze byt klidne 150x170 nebo 180cm . To vse pri vysce kolem 50cm. Mozna je mas trochu zasekly, nebo se jim neco nelibi, ale na vynos je jeste brzo ,vse se muze zmenit v druhe fazy kvetu , jandim ti a verim ze budes spokojenej.
L1st3r
42. den 12/12

Přestávám být tak skeptickej, den od dne se situace mění. Šišky začínají nabývat a celkový pohled začíná být mnohem veselejší. Sliboval jsem lepší fotky, ale zase jsem tam naběhl pro pár věcí a u sebe jsem měl pouze mobil, takže fotky žádná hitparáda. Včera jsem jim asi naposled namíchal hnojky, se zvýšeným podílem B složky (nádrž 45l A25ml M50ml B 150ml EC 1,8), poté už budou holky jen na čisté vodě. Díky za podporu ;)
shivasambhu
Nazdar. Tvoj pest sledujem od začiatku. Zaujíma ma ten výsledok, kedže zvažujem namiesto 2x400W dať 1x600W pod wegagreen XXL tienidlo na priestor 2x1m. Nech to rastie... S pozdravom shivasambhu
kilopaprik
čus nejake finale ?
L1st3r
Zdarec všem, tak jak to ze začátku vypadalo celkem dobře, finále stoji dost za hovno. Pálky zdaleka nesplňují to co bych si predstavoval, nekynou, jsou řídké a ještě ke všemu se mi tam nastehovaly svilusky a vesele to likvidují. Ještě tejden to nechám a pokosim, ale už ted je me jasné, ze pokud tam bude 5 stovek, budu moc rad. Světlo to dává i bez pojezdu celkem obstojně, chyba je někde jinde a sviluse jsem objevil asi taky dost pozdě, je možné ze na vysledku maji svůj podíl. Tak nějak jsem na to poslední dobou kaslal a celkem dost se to projeví na vysledku.
shivasambhu
Zdar. hm....nevadí no....stáva sa...sviluchy sú mrchy.....vedia obstojne zlikvidovať rastlinky až zoschnú.....závisí od situacie, ale jednoznačne narušia celý chod pestu....hlavne ak sa nezachytí ačiatok výskytu.....ja som teraz rušil kvoli nim celé kolo a aj matky...nejak sa mi nepodarilo ich zlikvidovať...na nich platí vysoká vlhkosť. Keď je už ale rozbehnutý kvet, tak vlhko nie je moc prianive na kvet, aj keď vo vysokej vlhkosti sa dá pekne vypestovať...šišky však majú etndenciu byť viac listnaté, čo môže niekomu vadiť....Tak nech to rastie.....
fikus37
Taky přidám trochu do mlýna: v každém pěstu mám velkou vlhkost a svilušky nikde.Takže na tom bude něco pravdy.Nedaří se mi vlkost srazit pod 70% a někdy vyletí i na 85.V květu jsem si už zvykl a ofuky běží na 100% a musím říct ,že palice jsou parádní(asi to bude odrůdou)
L1st3r,bude nějaké foto?
anon383596
U mně 85% vlhkost standardní a sviluchy si nestěžovali , za mě blbost špatný závěry
Btw: mě se zdá největší průser ta genetika dle fotografií
L1st3r
Nejhůř vypadá big bud, jsou to vytahany řídký palice, powerplant je o něco lepší a nejlíp vypadá sensi star. Minula kola jsem mel BB od azachyela a pálky vypadaly úplně jinak. Klony mel sice menší, ale výsledky super.
FrYnK
Svilisky muzou mit svuj podil. Ale urcite to nema vliv na ridky palice. Pochopte proste ze ten prostor je na to moc velkej...vahu delaj velky tvrdy palice.. ne ridky polopruhledny radobysisky...proto je vzdy lepsi mit min poradnejch vrsku nez tisic ridkych palicek..dobrej vrsek muze mit i 50g pak ti staci 12 peknych prosvicenych vrsku...dej tech 600w do stanu 100x100 a uvidis ten rozdil o kterym mluvim..
anon383596
Na to ale musíš mit genetiku a rozhodně ti nestačí do tejdne na růstu, způsobů je spousta jak dosáhnout slušného výsledku a rozhodně to nemusí být 12 vrchu po 50g ,holt každej to vidí jinak ,mě zas nepřijde ideální narvat hafec led chipů do malý plochy a přikrýt to optikou tim nechci rejt jen to vidim jinak a volil bych jiný způsob pro příklad
Bitir
Tak to me sere i za tebe, holt kazdy kolo se nezdari, me se taky nedari letos nic . Par zmen v pestirne a vedlo to k horsim vysledkum ,takze vse predelavam.
Neves hlavu, i to vedro tomu dava na prdel.
Frynk, vemenex. Oba mate pravdu , pri genetice co jel listr to jde udelat na topovku ,ale ma to par hacku , je treba peclive vybrat matecni rostlinu , nekolikrat si ji odjet a zkouset . Kamos jel kdysi davno chronika a tam bys udelal vic skody jak uzitku nejakym ohybanim.
Ja ted jel big diesela a kushy haze . KH na topovku potent ma, diesel ne. Vsechno ma svoje pro a proti a neni big bud jako big bud.
Ted se listere soustred na selekci a vyber to co ti nejvic sedi ,nauc se co se kytce libi nejvic ,teprv pak budes mit nejlepsi vysledky.
Edit. Frynku, mas nejakej tip na genetiku co dela 50g na topovce ?
FrYnK
citace:
Původní příspěvek od Vemenex
Na to ale musíš mit genetiku a rozhodně ti nestačí do tejdne na růstu, způsobů je spousta jak dosáhnout slušného výsledku a rozhodně to nemusí být 12 vrchu po 50g ,holt každej to vidí jinak ,mě zas nepřijde ideální narvat hafec led chipů do malý plochy a přikrýt to optikou tim nechci rejt jen to vidim jinak a volil bych jiný způsob pro příklad


To co jsem uvedl byl priklad a chtel jsem tim rict ze nekdy min znamena vic..a to se tyka plochy a dejme tomu i poctu...nemusime tady debatovat o konkretnim cisle 12 ktery jsem uvedl jako priklad...muze to byt 16 muze to byt 25...

Co chci hlavne rict je to, ze zvetseni prostoru neznamena zvyseni vynosu...a velky mnozstvi palic neznamena hodne gramu...

V growu je hodne promennych ktery je potreba brat v potaz a genetika je rozhodne jeden z nejdulezitejsich. Vubec tady neresim zpusob jakym je toho dosazeno ale hlavne prostor. To co jsem uvedl byl jen priklad. Tak mi prijde tvuj prispevek celkem mimo.

Ps: tvoje narazka na moje svetlo je mimo tema. Nicmene rad si od tebe necham poradit. Jak by si udelal rozmisteni cipu pri pouziti vice barev bez optik tak aby si svetlo od kazdy barvy zvlast rovnomerne rozprostrel po celym boxu? Mimochodem jestli sledujes moje prispevky tak jsem psal ze samozrejmne moje svetlo neni idealni, ale mel jsem nekolik duvodu k tomu zvolit tuhle konstrukci...

Pokud mas nejaky vecny rady tak mi posli pm at to tady nezasirame..

Edit..
To bitir... nema cenu konkretizovat.. ale sposta sativoidnich genetik tohle zvladne


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma