Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Klonovani - Klikni zde pro originální téma
Kundalf
Rizkovani/Klonovani- Zacatecnik - problemy

Ahoj vsem! Jsem si jistej ze je tu spousta threadu o rizkovani, skoro vsechny jsem je samozrejme prolustroval ale asi mi to nedalo co bych potreboval, proto vas zkusenejsi chci poprosit o rady.

Pomalu se blizi jaro, tak si rikam ze bych neco pripravil na out, ale vzhledem k tomu ze jsem guerellista tak sazim na vice mist, s nejistym vysledkem, proto bych nechtel kupovat semena... Dost tedy k uvodu tedka predstaveni cele problematiky:

Je to muj druhy pokus o rizkovani, prvni probehl loni spise jako experiment kdy jsem potreboval ostrihat kytky tak jsem si rekl ale proc ne koupil jsem klonex, smocil, pichnul do kvetinacku s hlinou a zalejval, uspesnost cca 25% po cca mesici mozna i dele pod 125W CFL, podminky jako vlhkost a teplota nezname, pouze zalevano odstatou neupravenou vodou z kohoutku=Ph cca 7, EC 0.5!

Letos jsem si rekl ze na to pujdu poradne, mel jsem doma mlhovac/fogger/mlhovatko jak kdo chce a vzduchovaci cerpadylko s kaminkem oboje ze zverimexu takze plan byl jasnej, kybl, viko, diry v nem a tradaaa.

Dal jsem to nejak dohromady, jako cloveka nepolibenyho hydrem nebo aero nebo cimkoli jinym nez hlinou se mi to samozrejme strasne libi vypada to desne krutoprisne profi...

FOTO meho Cloneru:
L1st3r
Když jsi to nakousl v mém vlákně tak se tě zeptám, jak je to s úspěšností, v amazonu jsem měl 100%, proč to máš v těch kostkách a do čeho to poté přesazuješ? Já to v tom amazonu jen testoval, poté jsem ty řízky zlikvidoval, takže netuším jak reagují na přesazení do něčeho jinýho.
Minus
Možná uspěšnost 25% kvůli tomu že jsi je zalejval pouze odstátou vodou

řízky jak fikneš dáš do klonexu a hned do RW a namočíš a nebo zaliješ vodou .


( nejlepší je hned co je dáš do RW je zalejvat už vodou s hnojkama = trochu hnojiva na růst a nebo pouze hnojivo na zakořenění pač potřebujou trochu živin . a procento uspěšnosti by jse ti určitě zvýšilo . )
blazini
No neviem,podla mna,pokial este odrezok nema korene tak aj tak nema cim prijmat ziviny zo zalivky. Vzdy som pouzival vodu bez hnojek a castokrat aj bez upravy PH a nikdy nebol ziadny problem.
zelenáč_tom
Čerstvě šimiknuté klony zalévám pouze odstátou vodou s upraveným ph.
PeterJozef
bohužiaĺ osobne sa mi klonovanie nepodarilo
Minus
Ono je pravda že klon nemá čim přímat živiny jenže když použiješ rozprašovač a aplikuješ zálivku na listy rozprašovačem tak rostlinka neboly kloník už hned vstřebává a absorbuje živiny i bez kořínku :-) Téměř 90% úspěšnost.
L1st3r
Pokud je klon z dobře živené matky, ma dostatek živin v listech a není třeba dodávat pomoci postřiku. Čím lepší kondice matky, tím větší úspěšnost klonovani, samozřejmě částečně zakořenění ovlivňuje samotná genetika, proto při selekci je na místě sledovat i jak dané pheno koření. Jakýkoliv postřik na listy pouze oddaluje zakořenění, stejně tak je to i s vlhkosti vzduchu. Nižší vlhkost nutí klony rychleji korenit a tím si zachránit kejhak. Žloutnutí listu od spodních pater nasvědčuje, ze kytka spotřebovává uložené živiny a chystá se zakorenit. Je to normální a není třeba se děsit. Pokud bereme klony z matky, která je podvizivena (lepší prihnojit a počkat) je na místě postřik klonu, jenž jim živiny dodá, aby měly z čeho budovat kořenový systém.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma