Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj vsem! Jsem si jistej ze je tu spousta threadu o rizkovani, skoro vsechny jsem je samozrejme prolustroval ale asi mi to nedalo co bych potreboval, proto vas zkusenejsi chci poprosit o rady.
Pomalu se blizi jaro, tak si rikam ze bych neco pripravil na out, ale vzhledem k tomu ze jsem guerellista tak sazim na vice mist, s nejistym vysledkem, proto bych nechtel kupovat semena... Dost tedy k uvodu tedka predstaveni cele problematiky:
Je to muj druhy pokus o rizkovani, prvni probehl loni spise jako experiment kdy jsem potreboval ostrihat kytky tak jsem si rekl ale proc ne koupil jsem klonex, smocil, pichnul do kvetinacku s hlinou a zalejval, uspesnost cca 25% po cca mesici mozna i dele pod 125W CFL, podminky jako vlhkost a teplota nezname, pouze zalevano odstatou neupravenou vodou z kohoutku=Ph cca 7, EC 0.5!
Letos jsem si rekl ze na to pujdu poradne, mel jsem doma mlhovac/fogger/mlhovatko jak kdo chce a vzduchovaci cerpadylko s kaminkem oboje ze zverimexu takze plan byl jasnej, kybl, viko, diry v nem a tradaaa.
Dal jsem to nejak dohromady, jako cloveka nepolibenyho hydrem nebo aero nebo cimkoli jinym nez hlinou se mi to samozrejme strasne libi vypada to desne krutoprisne profi...
FOTO meho Cloneru:
I am not complete idiot....some parts are missing:-D
Když jsi to nakousl v mém vlákně tak se tě zeptám, jak je to s úspěšností, v amazonu jsem měl 100%, proč to máš v těch kostkách a do čeho to poté přesazuješ? Já to v tom amazonu jen testoval, poté jsem ty řízky zlikvidoval, takže netuším jak reagují na přesazení do něčeho jinýho.
No neviem,podla mna,pokial este odrezok nema korene tak aj tak nema cim prijmat ziviny zo zalivky. Vzdy som pouzival vodu bez hnojek a castokrat aj bez upravy PH a nikdy nebol ziadny problem.
Pokud je klon z dobře živené matky, ma dostatek živin v listech a není třeba dodávat pomoci postřiku. Čím lepší kondice matky, tím větší úspěšnost klonovani, samozřejmě částečně zakořenění ovlivňuje samotná genetika, proto při selekci je na místě sledovat i jak dané pheno koření. Jakýkoliv postřik na listy pouze oddaluje zakořenění, stejně tak je to i s vlhkosti vzduchu. Nižší vlhkost nutí klony rychleji korenit a tím si zachránit kejhak. Žloutnutí listu od spodních pater nasvědčuje, ze kytka spotřebovává uložené živiny a chystá se zakorenit. Je to normální a není třeba se děsit. Pokud bereme klony z matky, která je podvizivena (lepší prihnojit a počkat) je na místě postřik klonu, jenž jim živiny dodá, aby měly z čeho budovat kořenový systém.