Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Sestava k hydru poraďte - Klikni zde pro originální téma
Butchers
Čauec začínám vybavovat první hydroindoor prosím o rady.
LUMII DIGITA 600W
Osram NAV-T
Waveflector xl
Dark ROOm 120 rev 2,5
Ventilator TT 150 U
Rozvaděč 1+2
Atami Wilma 20x6,5L (použít větší květníky, menší množství )
Bude tam keramzit
Děkuji moc
P.S. Co by jste doporučily za kytky
Nefakcenko
Zdar, jestli to budeš mít ve stanu 120x120 tak podlě mě je ideál wilma čistě s keramzitem 16x 6,5l nebo 9 x 11l s tím že v 11 litrech přepneš trochu pozdějc kvůli zaplnění prostoru.
20 bych já osobně nedával, jenom víc práce okolo
Butchers
Můj první
Komplet sestaven
stan 12O
soda 600W
ventilator 150 TT
starší zewling super věcička
hydro: aeroflow 10

posádka: moby dick

ze startu ec 0.8
před 2mi dny osazeno.
vlkost 40%? (dnes zapnuta zvhcovačka) KOLIK MÁM DRŽET?

Bylo mi doporučeno držet EC kolem jedné?

hodlám na 18/6 držet 5dní v 2dnech štípnu,
potom přepnu na květ
foto později nemohu najít fotoaparát :D

Děkuji za každou radu
odo
caf!
tie prázdne miesta treba zakryť, aby tam na korene nepresvitalo svetlo a nerástla riasa, alebo tam pridej ďalší klon, nech to máš plné. Možeš tam presunúť niektorú rastlinu, nech to má neskôr viac miesta na rast.
Ty už svietiš kvetové spektrum? - podľa tej fotky to svieti dosť dočervena, ale to môže byť aj fotkou - radšej to prever.
Nepíšeš nič o teplote.
Ec je závislé od kvality vstupnej vody. Obecne v aero a NFT sa doporučuje tretina až polovica bežných hodnôt, ak je na vstupe EC 0-0,2 - zo začiatku určite. Neuvádzaš typ hnojiva-kukni čo doporučuje výrobca. Vlhkosť okolo 70, kým to nebude mať riadne korene, nezačne to poriadne žrať a asimilovať.
Celý setup budeš musieť čo najskôr upraviť, aby to mohlo riadne rásť a nepadalo to - nejaký stolík na systém, bude vhodná do budúcna aj sieť. Kvetiny budú mať tendenciu sa vyvrátiť a celé to spadne. Do zásobníka by nemalo dopadať svetlo kvôli riasam. Ak sa to zariasi bude problém s cirkuláciou. Celé to mechanicky uprav na nejaky stolík polož a upevny systém, aby sa dalo pohodlne manipulovať aj s tým zásobníkom živného roztoku. Myslím, že to máš takto originál systém - takto to ale nie je moc vhodné na pest kvetín - radšej to uprav! Jo, prever, či Ti nepresvitá ten biely plast! Ak náhodou áno, tak to musíš vhodne prekryť!
Držím palce!
Butchers
dikez za rady

okolo te sody dostal jsem ješte jednu a to HID 8 400W foto priložím(mohu použít na klasicky předřadnik 600W?)
PH mě pořád kolisá je to jak na houpačce, ale snažím se drzet kolem 5,5 občas to skočí až k 7 uff
snižuji kys. citron. v prášku muže být?
EC je 0.9-1 vodu používam z řadu EC 0,2
teplota jde do 25-30°
Hnojiva používam JiB 3:2:1
dnes přidána pořádná zvlhčovačka vhlkost nebyla přes 50% celé to jako schlo mel jsem nevýkoný kus.
Bitir
400w jde pripojit jen kdybys mel digitalni predradnik, 250,400,600 a superlumen. Na elektronickej to nepripojis.
Proc stahujes ph kyselinou citronovou?
Butchers
dočetl jsem se, že to jde tim zatím nemám nemám žadný PH(-)
U žarovky co tam ted mám je napsany flovering tzn nahovnajz
co se da v tomhle momentu posrat ?
musim zajet koupit novou mam jit do dual spektra nebo
koupit ta růst nemám záruku toho jak je stara tahle co tam je ted.
odo
Bitir - prečo nie kys. citronovú, veď tu používa aj JIDB v pH- ako hlavnú zložku, takže ak ju Butch nejak rozumne zriedi do roztoku, tak to použiť ide v pohode.
Butchers - na rast treba iné spektrum - takže si zožeň výbojku na rast a kvetovú použi, až to budeš prepínať, inak sa nedočkáš.
Ph by ti pri JIDB malo dosť dobre a stabilne sedieť, to hnojivo fakt slušne pufruje. Možno by si mohol použiť origoš pH- od JIDB, ktoré obsahuje aj ďalšie zložky a tak drahé to zas nie je. Kukni, či tam nemáš niečo, čo ti hýbe tým pH - npr nevhodný vzduchovací kameň, ktorý obsahuje Ca.
Butchers
dnešní tuning viz foto.
vstupni PH mam na 5,1 tak že to trošku zveda ten JIDB.
u aeroflow je potreba vzduch kámen myslim,
ze vzduchu tam je dost, pletu se?
zitra koupim sodu i ten snižovač PH
zaraží mě že porad neprostopily kořeny tím keramzitem.

P.S.mám jetě jeden menší box dual 400W90x90 s Amazonem 32 tam je to
lepší. Začnu v jiném tématu
Efendy
citace:
na rast treba iné spektrum - takže si zožeň výbojku na rast a kvetovú použi, až to budeš prepínať, inak sa nedočkáš.


Ale prd, uplně v klidu můžeš jet od začátku až do konce na květovou (jasné že je leppší použít na růst modrou, ale rozhodně se pod žlutou dočkáš taky).
Bitir
Odo. Proto taky mam kyselinu od AH . Protoze od jidb bych vypiplal na jednom pestu :D. Od AH mi staci cca 2ml na 20l a mam pozadovany ph
Butchers
a jde to kombinovat ? JIDB A AH?
Bitir
Jidb jde kombinovat s cim chces , ja tam leji hesi enzyme a hesi boost. Navic AH sem myslel jen kyselinu a to je uplne jedno od koho to pouzijes. AH je vic ahresivnejsi tak ji tam lejes v podstaze min nez od jidb a funkci plni stejnou a dyl ti vydrzi.
Ja budu treba casem zkouset zaklad jidb a doplnky od advanced nutritiens . Uvidim co to udela. Jidb sou dobry i bez nejakych serepeticek ,ale AN maji asi dobry doplnky pro zdravy a silny rostliny.
odo
Cafte! Asi mi to tak skoro ráno nezapína...
predsa len, asi starecká demencia!

:frog:
BUTCHERS - "vstupni PH mám na 5,1" - nechápem! Ak máš na vstupnej vode 5,1 čo sa mi nejak nezdát, tak pH by po pridaní koncentrátu JIDB malo klesnúť.
Ja za seba doporučujem, držať sa originál koncepcie jedného výrobcu pri miešaní základného živného roztoku. Koncipujú to fakt ľudia, čo tomu rozumejú a majú jednotlivé pomery látok naprosto a precízne spočítané.
zloženie pH- od JIDB : kyselina fosforečná 23 percent., kyselina citronová, síran amonny
zloženie AH pH- /rastová/: Kyselina dusičná 38 perc - jasné, že na úpravu toho stačí menej. nemá tam tie ostatné látky, ktoré bezpochyby vplývajú na pufračnú stabilitu roztoku - môj názor!
AH pH- je koncentrovanejšia a čím viac jej naleješ, tým viac meníš aj celkovú bilanciu dusíka v roztoku. AH na kvet používa pH- iného zloženia, predpokladám, že tam má kyselinu fosforečnú, ktorou zas zároveň ovplyvňuje bilanciu fosforu, ktorá má priamo vplyv na tvorbu kvetov
Obecne: čím je voda tvrdšia - tým je potrebné použiť viac roztoku na úpravu pH, alebo má byť pH- koncentrovanejšie.
Nechce sa mi tieto veci opakovať donekonečna, napokon je tu tých info všade plno a tieto veci sú na úrovni chémie na základnej škole /aspoň teda za mojich čias to tak bolo/. JIDB je koncipované na velmi makkú vodu, takže npr ja pri použití dažďovky a pridaní A+M+B pridávam cca 4 kvapky originál pH- na 6 litrov roztoku, čo považujem za nič.
......atď
Prvotný problém vidím v nestabilite pH. Ak Ti to tak lieta, ako si písal, tak tie rastliny neuveriteľne šokuješ. Toto rieš prvotne!
Myslím, že Ti to pH dvíha ten keramzit. Ja, čo som mal doteraz keramzit a nebol dostatočne a dlho pufrovaný, tak to robil vždy. Skús kvapnúť na kúsok toho keramzitu trochu kyseliny a uvidíš, či bude šumieť. Nemal by. Môžeš aj do nejakej nádoby s vodou nasypať keramzit a sledovať pH po 24 až viac hodinách - doporučujem.
Bitir
Muzem poskytovat navod a doporuceni jaky chcem, vsechno zalezi na vstupni vode , odo,nerekl bych ze po kyseline od ah neco v hnojivech , nebo aspon ne u me , ph 5.1 je celkem divny ,ja mam destovku a lita to od 6.5 az nekam k 7 . V rustu trochu hapruje ph , ale po namichani kvetovych hnojiv a pouziti kyseliny mi to docela drzi , snazil sem se to drzet na 5.6 -5.8 ,porad se mi zvedalo ph a mirne i hnojiva , roztok se ustalil naph 6.1 bez pouziti kyseliny tak sem to zkusil nechat a kytkam se to libi. Na muj vkus je to vysoky ,ale kytky pekne zerou a jde to i videt. Rikam to proto , ze u kazdyho se to odviji jinak ,takze zpracovat nazory a rady a dal je potreba i trochu vynalezavosti.
Butchers
Užití vice PH testeru ověřeno PH 6,9 u EC 0,88
teplota mi dělá, ale starost 24,5 . začinám chladit na 20-21.
navic začinám pozorovat bordel ve vode asi tim odkrytim
zítra vyměnim medium.
Butchers
5.den 18/6
vyměněn roztok Už jsem vyřešil-použil jsem komplet řadu od CANNA
PH které se ustalilo na 6,5
EC jsem zvedl na 1,1
mám už rustovou žarovku jen 400W
už je vidět pěkně prokořeněné
(některé kořeny co jsou ve vodě hnědnou) Je to problém?
Zkusim systém více naklonit ať tam voda nezůstavá.
Jak je na fotce vidět měl jsem řasu i v korýtkách to jsem odstranil je to možná způsobené odkrytím ze startu i vysokou teplotou vody (zkusim hodit normalni oběhovku jen tak do nádoby ať se to tam hýbe)
Teď to stípnu metodou FIM a nechám asi ještě 5dni na růstu potom přepnu na květ.
odo
kontroloval si pH neutralitu toho keramzitu? To si mal spraviť ako prvé, keď som Ti radil minule. Máš to stále vysoké. Jednotlivé živiny nebudu dostupné.
Ktorú Canna radu tam leješ?
Mohol si kľudne zostať pri JIDB.
Na stránkach faq. Canna nájdeš aj toto:
"pH má velký vliv na dostupnost různých živných prvků. Z tohoto důvodu se vždy přesvědčte, zda je hodnota pH vždy ve správném rozmezí. Nejlepší rozsah dostupnosti v substrátu je od 5,2 až do 6,2.

CANNA doporučuje jiný rozsah pro každý typ substrátu:

TERRA 5.8 – 6.2
COCO 5.5 – 6.2
Ostatní 5.2 – 6.2 "

nájdeš tam okrem iného aj kalkulačku živin na konkrétne hnojivo, systém a priame nastavenie na parametre vstupnej vody

Skús ešte zmerať aj teplotu vody. Pri týchto systémoch je teplota živného roztoku dosť dôležitá.






Bitir
Z mych zkusenosti se pri vysokym ph v roztoku mnozi sliz a jiny sracky , to ze koreny hnednou dobry neni pokid to neni od hnojiv, za sebe doporucim postupne stahovat ph az k 5.6 a sam uvidis co je nejlepsi. Ja ted jedu special queen a nejvic jim sedi ec1.8 a ph 6.1. Uz jsem na konci kvetu , ale kdyz sem mel ph 5.6 az 5.8 tak trochu do druhyho dne litalo ec a postupne se zvysovalo. Pri zbednuti ph je to stabilnejsi a kytky vic zerou, ale to nemusi byt tvuj pripad. Holandani jedou hydro ph 5.2 a co sem se dozvedel tak i kvuli tomu ze v kysele vode se hur dari havetim co ti kurvi kytky , ale jestli je to pravda nebo blud to nevim, nezkousel sem
Butchers
ad ceramzit je neutral kys nešuměla.
Ve vode jsem to netestoval jak si psal.
teplota vody je 23-24°C
ph jsem zkousel srazit dolu AH(-) to musi zvyšovat jak jsem sledoval EC.
Od CANNA jedu AQUA VEGA na růst dám tomu ještě 1den týden v růstu a 2 v květu potom změním hnojivo na květ

BI
citace:
Původní příspěvek od Bitir
Z mych zkusenosti se pri vysokym ph v roztoku mnozi sliz a jiny sracky , to ze koreny hnednou dobry neni pokid to neni od hnojiv, za sebe doporucim postupne stahovat ph az k 5.6 a sam uvidis co je nejlepsi. Ja ted jedu special queen a nejvic jim sedi ec1.8 a ph 6.1. Uz jsem na konci kvetu , ale kdyz sem mel ph 5.6 az 5.8 tak trochu do druhyho dne litalo ec a postupne se zvysovalo. Pri zbednuti ph je to stabilnejsi a kytky vic zerou, ale to nemusi byt tvuj pripad. Holandani jedou hydro ph 5.2 a co sem se dozvedel tak i kvuli tomu ze v kysele vode se hur dari havetim co ti kurvi kytky , ale jestli je to pravda nebo blud to nevim, nezkousel sem


ty tam leješ Až EC 1,8 to je v Aeru muže zabít nebo si to postupně zvyšoval?
Bitir
ja jedu nft a jsem tyden pred kosou, ale uz kdyz sem je daval do systemu tak dostavaly ec 1.2 , mel sem je hned na 12/12 kvuli nemoznosti to prepnout na rust, ale kytky byly staty ze semen 3 tydny . Druhej tyden po prepnuti dostaly kvetovou ec 1.2 a jeste ten tyden sem zvedal na 1.4 az se dostal na 1.8.
Podivej se na pesty KCB . Ten jede aero a na nejakym modelu udaval ze mu vadilo az ec 3.2 tusim, ale bezne odjizdi kytky kde je nekde na 2.2 az 2.5 ec. Ale to bych jim v aeru nelil pokud nebudes mit takovy stromy.
Me nekdy vyleti ec i na 3.5 ,ale pokud kytka chce vodu ,tak proste bere vodu a min hnojek, nepovedlo se mi to prehnojit tak aby horely listy, jen mam nasponovamy rapiky . Sleduj kytky ,ony ti reknou co jim mas dat,;)
L1st3r
S hnědnutím kořenů jsem měl problém u amazonu, po napálení EC na 1.2 se z krásně bílých kořenů staly hnědé kejdy. Měl jsem problém i s teplotou roztoku, takže v kombinaci s vyšším EC okamžitě popálené kořeny. Přešel jsem na kokos a je to pohoda. V aeru stačí málo a následky jsou katastrofální, na popálení pomůže čistá voda s peroxidem, ale zastaví se to tak na tejden než kořínky zase obrazej. Dle mých zkušeností se popálení nestihne projevit na listech, protože jak se přismahnou kořeny okamžitě přestanou přijímat živiny a začnou žloutnout listy. Poslední kolo co jsem jel amazon jsem to v půli květu pleskl i s těma kvytinačkama do hlíny a jakž takž to dojelo. Jinak jak je psáno výše pokud je Ph 5.1 a přidáš JiB tak Ph jde ještě dolů. Máme super vodu z kohoutku cca. EC 0,8-0,9 Ph přes 7, z toho namíchat živnej roztok je něco. Nestabilní Ph mraky kyseliny na sražení a člověk ani neví kolik tam těch hnojek může nalít. Koupil jsem RO a je to opět o 1000% lepší, EC 0,02 Ph 7 po přidání hnojiv sjede na 5,9 a drží.
Butchers
Hnědý byl jenom jeden kořenaček asi spíše tim, že část kořenů sahala až do vody v korytu kterém bylo i trochu řas.
EC bylo někde kolem0,8 což přehnojeny neni.
Ted jsem po dvou dnech zkoušel nahlednou a vzorek
EC 1,05 (pův 1,2) trochu jim přidám když berou
PH 5,6 drží se teplota roztoku v den 24.
vzduch 25-30°C
vhlkost 50-60%
noc teplota do 25°C
Bitir
Ve vode se ti koupat budou a budou stejne bily , neco se proste posralo. Nevim jestli kolega nade mnou naznacoval ze sem si popalil koreny a proto nedoslo k prehnoneni , tak to je blbost, mam koreny decentne nahnedly ,ale to je od hnojiv ,v kalfasu sou krasne bily a v plate taky . V aeropinii je to nachylnejsi o tom zadna, ale stara lytka v druhe fazy kvetu toho panove vydrzi opravdu hodne.
odo
L1st3r o tom stále točím
nechápem pri takej vode, ak sa namieša predpísaný živný roztok EC-1, tak tam v skutočnosti bude iba 0,2 aktívnych živin, ostatné je balast spôsobujúci presolenie a nevhodný pomer celkových prvkov. RO je super riešenie, ak nie je dostupný iný vhodný zdroj vody.
Butchers
7den 18/6
RO je jistě super řešení,
ale já mam vodu O,2 což není zase tak hrozná.
Cena za ni není veliká, ale zatím v fázi rozmyšlení
Potřebuji větší odtah, tak se na to určíte pokud fin. situace dovolí podívám.Další výměna media
Dnes zkouším cirkulaci media v nádobě kvůly teplotě.
ma to za dusledek množící se bordel a řasi vyšší teplota jim vyloženě sedi Zmrzlé láhve mě už nebaví.
foto doložím po instalaci.
RENE.2
Máš vstupní vodu ec 0,2 RO vůbec neřeš ideální voda na hydro .
Ještě k hnojivum Canna aqua jsou dělané na tvrdou vodu tak pozor v pozdější fázi na nedostatek vápníku a hořčiku.
Butchers
citace:
Původní příspěvek od RENE.2
Máš vstupní vodu ec 0,2 RO vůbec neřeš ideální voda na hydro .
Ještě k hnojivum Canna aqua jsou dělané na tvrdou vodu tak pozor v pozdější fázi na nedostatek vápníku a hořčiku.


Jak je možné prvky doplnit?
Zkoušel jsem tabulku nevim jestli mám vysokotlakou nebo nizkotlako sestavu( Aero) dost se tam liší to EC jak jsem nechal 1,8 kytkam se daří
Mám podle tabulky jětě míchat:
CANNAZYM, ale když nejedu žadnej substrat nemusim likvidovat přece staré kořeny?
RHIZOTONIC: Kořenák
PK 13/14 fosfor/ draslík
CANNABOOST květovka
Butchers
3.DEN 12/12
Tak jedem do květu dnes foceno
Trochu jsem je pohybal a snažím se doplnit plochu.
Měl jsem strach o velikost nemám jěště odhad nechci ať mě to přeroste. Jinak ty keřeny jsou pěkný chobotnice
Roztoku měnim každý 7den nechci se tady kvůly pár korunám za hnojiva, snížit potřebné složky.
EC 1,8 Ph 5,3
teplota den 25°-30°
Hu 45-50% používám 3membránu
(ani za boha nemohu mit větší mam odtah 355m3 a jede na 70%)
RENE.2
citace:
Původní příspěvek od Butchers


Jak je možné prvky doplnit?
Zkoušel jsem tabulku nevim jestli mám vysokotlakou nebo nizkotlako sestavu( Aero) dost se tam liší to EC jak jsem nechal 1,8 kytkam se daří
Mám podle tabulky jětě míchat:
CANNAZYM, ale když nejedu žadnej substrat nemusim likvidovat přece staré kořeny?
RHIZOTONIC: Kořenák
PK 13/14 fosfor/ draslík
CANNABOOST květovka

Čau máš nizkotlake aero tak zvané pseudo-aero to ec je moc v aeru spálilš kořeny jak nic uber.Jinak vápník a hořčik doplniš třeba Metrop Calgreenem nebo Advanced Nutrients Sensi Cal-Mag Xtra .
Tady máš kalkulator živin http://www.canna-cz.com/growguide je to jen orientační vždy se řiď vzhledem rostlin ještě jedna rada klesá ec ph přidej hnojiva stoupá ec a ph uber hnojiva dolej vodu.
Bitir
Pravda sefe, ec vysoky na to opatrne . To si muzee dovolit az budou kytky starsi a v kvetu. Driv ani prd . Dost mozna je to docela brzdi jak se divam na ty fotky. Pokud muzu poradit, podivej se na stary vlakna clena KCB . Ten jede aero ale trochu jinym stylem. Pak jeste sin slavy xmalcolm . Myslim ze to tam maj dobre popsany ,urcite poucny . :)
Butchers
AJ TA KRAJTA snad to není vše ztraceno včera večer na kořenech nic. Ráno
jsem to naředil na 1,3. včer jdou videt trochu opalený listy(viděno po tmě)
Mám to prohnat na chvilku tim FLUSHEM nebo počkat
Mám i jinej system amazon a ten si to jede v pohodě.
RENE.2
Nech to tak hlídej si kořeny a ec a samo vzhled rostlin si myslím že jsi to zbytečně moc solil proto ti to roste dost pomalu.
Protože v aeru to roste jak z vody he he samo když dáš holkám ty správné podmínky.
Butchers
Nikde jsem nedohledal to rozdělení systemu Nízko x Vysoko tlaké to byl celý kámen urazu koukal jsem na tabulky od CANNA.
Amazon i aeroflo měli EC 1,8 cca 3dny ještě před výměnou na klidek. Pak jedna noc.
Skoda, ze jsem to neředil hned večer.
Foto amazon


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma