Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
X tej pěst - Klikni zde pro originální téma
knakS956
Zdarec
Po spoustě pěstů a návštěv groweru, jsem se konečně rozhoupal zaregistrovat se.
Jde o to, že s kvalitou vcelku problém nemám, spíš s kvantitou. Za cca 10 let pěstování indoor jsem se nikam moc neposunul a proto rád uvítám dobré rady jak a co

Můj setup:
Homebox 120x120x200
Osram vialox 600w
Cooltuba ( stínidlo vlastní výroby s diamantovou folií )
Odtah 460 m3/h
Přítah pasiv, vnitřní ventilátor 33 cm
4.5 L květináče
Plagron light mix
Hnojky: Plagron grow, bloom, vita race
Advanced root, enzymes, PH-
Atami bloombastic
knakS956
foto
knakS956
Foto květu je 32.hý den květu
knakS956
Přijde mi, že začátek květu vždycky dobrý a pak se pálky vetšino zastaví a nějak moc se nezvětšují. Tak si říkám, jestli na to nemůže mít vliv, že holky cca dvakrát během růstu zaštípnu a pak ješte všelijak ohýbám, aby byly stejně vysoký a tudíž mám na jedné palic prostě moc ??
Hrdic
Ahoj. Zatím to vypadá hezky. Na můj vkus jsou až příliš oholené ale na to tu bude mít určitě každý jiný názor. Chtělo by to kvalitnější foky. Jaká je tvá představa o gramáži a kolik jsi sklízel minule? Jak jsou vysoké kytky? Buď jim dáváš málo fosforu a draslíku a nebo máš malé květináče a nebo je to kombinací obojího. V květové fázy se zvýší nároky na některé prvky v půdě. :cool: A pokud se mi to jen nezdá, tak se mi zdá, že na poslední fotce jsou stonky dost žluté. To by mohlo značit i málo dusíku.
knakS956
Jo a PS: ten výnos většinou mívám max 400 a to i se spodky.
Už jsem jel hafo vzorků, vždycky teda řizky, ale v podstatě furt stejný. Takže asi někde během květu dělám ZÁSADNÍ chybu. Prosím rady kde
Hrdic
Musíš se rozepsat... Jak hnojíš, jak často zaléváš, jaká teplota je uvnitř boxu den/noc? Atd... Zkus to, určitě to zvládneš. :D
kcb
Na to ze pouzivas Cooltubu tak mas svetlo hodne vysoko, s blbym hobby stinitkem to uchladis stejne a rozptyl svetla bude uplne nekde jinde. To harakiri s nalepenou jakoze odrazovou folii je usmevne )
knakS956
Čus
Holky jsou vysoké cca 60 cm. Světlo je od nich taky 60 cm, nejde ani tak o teplotu jakože když bylo níž tak sem tam spálenej list a podle fotek tady přesvícený. Tak jsem zvedl o deset čísel a dobrý. Květináče jsem už skoušel všelijaký a taky to nemělo žádný zásadní vliv. Hnojiva dávám jen podle doporučené tabulky :-( zalívám jednou denně odstátou vodou, kterou jim ještě dohřívám na 21, jednou týdně průplach
Nóó minule jsem sklízel obligátních 370 g a z toho cca 50 spodků. Takže proto jsem teď na ně byl takovej zlej :-D
No chtěl bych se alespoň přiblížit k 500
knakS956
Teplota pro holky v noci nejde pod dvacet, během svícení cca 27. Zvlhčovačku oddělávam jak přepínám na květ. PS jdu teda ješte zkusit udělat nějakou lepší fotku
Bitir
Zdar , kdyz to zastipujes tak palice se ti moc nenafoiknou, ma to jen vyhodunze si to nasmerujes kam chces . ja bych jel 6 litru kvetinac 25 kusu nebo 11 l 16 kusu . bezbzastipu, nebo stipat jen ty co moc prerustaji . k plagronu bych jel pk 13/14 . bez enzymu , ty jen na pruplach . jeste me napada jak starou mas vybojku ? Nebo zkus priste kokos ,nebo nft kdyz ti nejde hlina. A ve tricatym dnu byt tebou tak je krmim co to da , kontroluj si hlavne ph ,listy vypadaj dobre , tak urcite snesou vic hnojek.
Bitir
Cool tuba je beztak zbytecna , krasne to uchladis ,hlavne foukat na stinitko a mas klid.
Bitir
Jak to muze byt presviceny ? Plagron hnojky davej klidne vic , podle tabulek se nerid , kolikrat borci davaji i 2x vic . ale to musis poznat kdy je to potreba. Hele me na stinitko fuci 40 cm vetrak ,experimentoval sem a dostanu se na 30 cm nad kytky s teplotou 27° c . porad nevidim zminku o ph a ec , pokud nemas ec metr ,tak ti to klidne u me zmerim na destilce pri kolika ml je jaky ec.
Legy
- Nepřepínej tak brzo, nech je trochu narůst, jsou to malý píva a ty máš stan 2 metry vysokej! ;)
- Spodky se holej až ke konci, jsou moc oholený, bejt tebou, utrhám po zastavení růstu jen větve, ze kterých nic nebude a listy nechám. Ty se daj protrhávat pak průběžně a nebo až nakonec, jako se to děla na posledních pár dnů....
- Spočítal jsem 12 kytek, což na takovej prostor je akorát, ale určitě větší květníky, 4,5 litru na finální růst je strasně málo, ja kořením v 3,5 a pak mám 11l, jako většina growerů. 6,5 litu na růst je minimum, ale 9-11 je ideál ;)
Větší květníky jsou pro tebe základ, koukám, že už ti žloutnou listy a to 35 den květu je vážně brzo - to proto, že kytky mají málo hlíny, tím pádem i malý kořenový bal a malý přísun živin. Malý květníky taky dovolí kytce růst jen do omezený velikosti, pa kse zastaví a začne žloutnout...

Tímhle začni, pak uvidíš ;)
knakS956
Předem děkuji všem za info
PH už neměřím. Dávám od oka. Celou dobu míchám 10 litrů. EC škoda noo, nikdy jsem neměřil. To, že to bylo přesvícený jsem vydedukoval z to jak vypadal list a viz kapitola škůdci a nemoci. No a ty malý květníky jsem si říkal, že alespoň budu častěji zalévat tzn víc živin. nóó
Zepár snad lepších fotek.
PS jen takovej dotaz. Max velikost fotky 150 kB???
Bitir
Zloutnou listy pac nemaj zradlo. Pri 3ml na litr je ec 0.8 a jeste k tomu to ma dost blbej pomer pk. Proto plagron doporucuje pk 13/14 . Pri pouziti pk 2 ml na litr je ec 1.6 . Ale bacha ,to pk zveda docela dost ph. Z 6 na 6.8 . Podle me je to proste malyma kvetnikama, velkym protrhanim a spatnym davkovani hnojiv . Staci tam l power root, pure bloom a pk 13/14. Tot vse. A musi to valit.
knakS956
Jo a ješte teda doplnění k zálivce. Na těch deset litrů 30 ml alga bloom, 10 bloombastic a 10 enzymy
knakS956
Takže většina se shodujete na těch květináčích, ale to už ted předělávat nebudu. Další kolo. A ohledně toho hnojiva, nějakej tip kolik čeho mám teda dávat? Dávám plagron alga bloom a atami bloombastic PK14-15 . Abych si nemusel kupovat ten EC metr. Kdyžtak aji jaký mám dát PH (metr někde mám)
Bitir
S ph bychnpod 6 nechodil . To ec ti nekdo tezko rekne kdyz nevis jakou mas vodu . Ale s tim bloombastic se to bude motat stejne jak s pk od plagronu. To co sem ti poslal bylo mereny s ec 0. Tak hnojkama to nebude , urcite maky kvetinace a mensi protrhavani . Ty spodky sou az moc oholeny a 600w ti to prosviti ,pokud vyhodis to stinitko a koupis si awengera ,nebo defendera. Priste bych klidne volil kytky mensiho vzrustu bez zastipani ,jen to ohni a az se ti to bude zdat tak prepinej. Radej v kvetu ostriham par vetvi ,nez aby me tam pak chybely ,to uz se tezko dohani.
Hrdic
No nevím květináč bych viděl spíš až jako posldní možnost. Já teď jedu ve 4 litrech a žádný problém nemám.
metracek
citace:
Původní příspěvek od knakS956
Takže většina se shodujete na těch květináčích, ale to už ted předělávat nebudu. Další kolo. A ohledně toho hnojiva, nějakej tip kolik čeho mám teda dávat? Dávám plagron alga bloom a atami bloombastic PK14-15 . Abych si nemusel kupovat ten EC metr. Kdyžtak aji jaký mám dát PH (metr někde mám)


Na EC metr se uplne vykašli, alga je organická řada. Tam by si naměřil nesmyslné čísla. Doporučoval bych se řídit tabulkama. Akorat teda jedes ALGA řadu (organiku) a lejes jim k tomu PK coz je mineralni hnojivo. To pak ztraci smysl pouzivat organiku a mel sis teda radej koupit plagron terra...
knakS956
Jasan
Tak zkusim dat 5ml bloom a 2ml bloombastic a uvidí se jak to holky vezmou. Jináč právěže ty spodky mam vždycky hrozně řídký tak jsem si řek, že než řídký spodky radši míň, ale kvalitnější vršky. Další aktualizaci foto cca za týden, když bych dal zítřejší nejspíš by tam nebyl žádný patrný rozdíl a já pevně věřím tomu, že když jim dám víc papat tak za týden už to bude vidět.
PS už dlouhodobě přemýšlím, že se na tu cooltubu vyprdnu a asi fakt joo
Bitir
Metracek, samotnej plagron uvadi lit jejich pk13/14 k hnojivu alga . Nekomu to tak vyhovuje a proste misto mineralniho hnojiva ma organicky a neresi slovo bio. Ja si myslim ze neni na skodu vedet co jim tam leju i kdyz by to bylo bio. Je pravda ze sem jim sypal hodne prez dva ,ciste jen alga a power root a nebyl pripalenej jedinej list.
Bitir
To uz jim das nazrat moc hochu. Mel bys ec nekde na 2.6 . Ten bloombastic je zbytecky davat vic , ale 5ml algy bych jim klidne dal.
metracek
citace:
Původní příspěvek od Bitir
Metracek, samotnej plagron uvadi lit jejich pk13/14 k hnojivu alga . Nekomu to tak vyhovuje a proste misto mineralniho hnojiva ma organicky a neresi slovo bio. Ja si myslim ze neni na skodu vedet co jim tam leju i kdyz by to bylo bio. Je pravda ze sem jim sypal hodne prez dva ,ciste jen alga a power root a nebyl pripalenej jedinej list.


Organicke hnojiva se nedaji měřit EC metrem, pokud mu nejde o to pestovat organicky bylo by pro nej daleko pohodlnejsi jet terra radu nebo jinou mineralni řadu a mit všechno o moc jednodušší...a mohl by se řídit číslama na EC metru.
Nevim jak to vyjadřit abych tě neurazil Bitir, ale z rad které rozdáváš mám spíš pocit že by ses měl první sám soustředit na získání zkušeností a vědomostí, než radit ostatním... :)
Bitir
Metracek , clovek se uci celej zivot , organikou se jak pisu da snad jen tezko prehnojit , na to ec sem reagoval ohledne bloombastiku, to neni bio. Verim ze jsi odbornik prez bio pestovani , ale musis si uvedomit ze lidi si koupi bio hnojky a je jim to uplne jedno co tomje ,proste hnoji tim co jim kdysi nekdo doporucil . rady mozna ohledne toho bio pestu , ale jinak si nemyslim ze bych nekomu radil neco nesmyslnyho a pokud jo tak se omlouvam.
Bitir
Metracek .Zato tys mu poradil jen at se ridi tabulkama ,coz mimochodem pise ze dela , my se tady aspon snazime poradit a zistit co by mu zvedlo vynos. Hele a ty si co vubec zac ? Me by treba zajimalo proc by me melo ec hazez nesmysly ? Kdyz ti 100x zopakuju postup s namichanim tak to bude vzdycky stejny . nemluvim o vytoku ,ale o tom co jim micham.
Jáá
Hele kluci organický hnojivo nejde změřit ecH metrem vtom má pravdu já bych dal větší květináče 12 6,5l nebo 9x11l a nechal déle na růstu 6oo kilo prosvítí 8ocm to je 60cm bez lampy a tam nechat vše pálky listy spodky myslím tím větve i paličky spodní ve 14 dnů oholit samozřejmě v květů jo hnojil bych jen podle tabulek a místo pk lil bio bloom bastic a by to byla organika jinak to mas pěkný hele kdybys koupil celou řadu i z doplnkama jako je crompmax Repro forte atd staré názvu nové si nepamatuji oni je přejmenovali tak se ti výnos i kvalita rapidně zvisi mám odzkousene bez i s a ještě bych koupil lepší stinidlo ale vše už bylo řečeno tak ať to roste
metracek
citace:
Původní příspěvek od Bitir
Metracek .Zato tys mu poradil jen at se ridi tabulkama ,coz mimochodem pise ze dela , my se tady aspon snazime poradit a zistit co by mu zvedlo vynos. Hele a ty si co vubec zac ? Me by treba zajimalo proc by me melo ec hazez nesmysly ? Kdyz ti 100x zopakuju postup s namichanim tak to bude vzdycky stejny . nemluvim o vytoku ,ale o tom co jim micham.


Ach jo... ano napsal sem at se drzi tabulek, protože ty si mu tvrdil že lejem klidně 2x víc. Nikdy sem nešel nad 4ml/l, kolik si zvyklej alga řadou hnojit ty? Hadam ze zvyklej nejsi, nemas tu zkušenost.

Zjisti na jakem principu funguje EC metr pak to pochopis. Nebo vis co-EC metr haže nesmysly protože meříš elektrickou vodivost, vodive jsou mineraly . V organickem hnojivu jsou mineraly v "nejakych vazbach" ktere se rozapadaji až v půdě. Proto je číslo co vidíš na EC metru u organickych hnojiv nic neříkající.

On mu docela dobře poradil Legy, ja neznam zadnou dalsí zazracnou radu jak na počkani zvysit vynos, tak ho aspon nezahaluju blbostma. Vem si ze me příklad ;)

A nebo jo, jednu zazračnou radu bych mel. Pokud pouzivas jako PH- kyselinu dusicnou ci fosforecnou tak je vylej. Kup si kyselinu citronovou a uvidis zmenu.
Bitir
To nejde zmerit jen kvuli tomu ze organika zacina pracovat az v pude ? Jako fandim bio pestitelum,ale ucit bych se to nechtel a ani si nemyslkim ze autor chce jet nejaky bio . a polovina lidi co to leje tak nema tuseni jak stim pracovat , taky sem to jel ,ale presedlal sem na jidb mineral a mam betsi kontrolu . nejsem bio blazen a nevim kde bych ty potrebny veci mel brat. Ale mohl by tady nekdo polopaticky vysvetlit ?
Jáá
Vysvětlil sis to sám organika se rozkládá až v pude
crazyn
Též něco přidám.. Ono hnojit předhnojenou hlínu je celkem na piču,z mého pohledu,pamatuji si jak jsem jel to samé,začinal jsem na 20 kusech,5,7 kvetinace, hnojil to obyc. SLEPIČINCEMA ( Hoštické hnojivo ) z obi za 80kč, a sklizel jsem kolem 540g.Upravovat PH při hnojenem mixu je stejně k ničemu,ta hlína si to upraví sama.Nejhorší pro mě bylo,že jsem se chtěl učit a zlepšovat,tak jsem zkoušel nové hnojky , ruzné ohybačky,zastrihnutí FIM a i normálně atd.. od té doby jsem nesklidil vic jak 400g , ono i hodně udělá to že brzo přepneš... Ted jsem přešel na KOKOS,hnojky JIDB,koupil EC a PH meřiče a nemužu si stezovat,holky v rustu a už ted vidim že jsou kvalitnejší než v hlině.Uvidíme na konci.
crazyn
Kokos je stejně jednoduchy jak hlína,akorat musís víc kontrolovat ec a ph.Určitě se nesekej jenom u hlíny , třeba zkoušet , učit se nové věci,sbírat zkušenosti.
Váchy 55
Taky bych přihodil něco do mlýna. Zrovna substrát Plagron Light mix tuším je předhnojen jen na 1 týden růstu, tudíž obsahuje málo živin a dusík je hned v tahu. Je důležité sledovat jak kytky vypadají a né pořád koukat na tabulky. Měl jsem podobný problém a spočívá v množství živin. Tím, že kytka už má určitý deficit, ztrácí smysl veškerých hnojících tabulek, protože kytka už nebude vstřebávat živiny, tak jak by měla podle tabulek. Tzn., že když tam budu lejt při nedostatku dusíku alga bloom, tak se moc nevyřeší, i když bloom obsahuje dusík taky. Jen se nám v hlíně budou hromadit určité prvky a stane se to, že některých prvků je tam moc (přehnojeno) a některých je zas málo. Doporučoval bych pro příště větší květináče a hnojit alga grow klidně ještě první 2 týdny květu napůl s bloomem. Další věc je to stínítko a vzdálenost od vrcholků .. chce to aspoň těch 40cm nad vrcholkama ;-) Ať to roste. Ahoj
PS: To je úžasný, jak jste chytrý :-D :-D
knakS956
Cus
Tak jsem holkam zvedl to hnojení. Dávam 5ml bloom a 1.5ml bloombastic. PH v pohode.
Stínítko jsem snížil na cca 35 až 40 cm
Jináč mám ještě zepár dotazů
1. Jak je to se zvedáním toho stínítka? Mám dát prostě pevnou hranici, třeba těch 35 cm a jak to roste tak furt držet? Nebo ze startu to mít třeba metr nad vršky a ať si to dorůstá samo?
2. Máte-li někdo podobný setup a kolik cca sklízíte??? Jestli jsem fakt uplně lama s těma 400. Popr nějáky jiný hnojčo? Na biu fakt zásadně netrvám. A poslední týden stejně jen proplachuju
3. Náhodou někdo kvalitní řezy?? Nejlépe Brno. Termín vyzvednutí někde kolem půlky ledna. Chtěl bych opět 12ks nejlépe půl na půl. Samo, že v rámci bezpečnosti nejdřív sraz na prdíka a pokec :-D
PS nějáke nové foto. Dnes je to přesně 35. den od přepnutí
knakS956
Jo a sry za tu kvalitu fotek. Mám jen telefon 8Mpx a furt s tím bojuju. Když to chci vyfotit když lampa svítí, tak tam furt lítají pruhy, když fotím když je lampa zhaslá tak to vždycky přesvětlí ten blesk
knakS956
Jo a ještě k listům. Nažloutlý hned odstraňovat nebo čekat, až odpadnou samy?
Bitir
Ja svetlo drzim na cca 30 cm. Ale jel bych hlavne podle teploty u vrcholku. Hnojky jede hodle lidi vcetne me jungle in da box , spojenost. Jednoduchy davkovani . Hesi jede kamos,taky super. A to svetlo mizes na start dat klidne 60cm. At si zvyknou ty rezy a pak snizovat podle toho jak se to bude tahat, ja mam vybojku gib bloom extrem output a pod ni se mi to uplne zastavilo . Takze pristi kolo budu mit metlu na rust az do tretiho tydne v kvetu a pak prehodim za bloom a postupne budu menit hnojiva na kvetovy . Ale 400g je hezkych, co ja bych za ne ted pod sodou dal :-D
knakS956
No zkousel jsem to podle rad tady ( a to ze mam zkusit cca minutu držet ruku pod tim světlem a aby mi na ní nebylo vedro ) a to to mužu dát až uplně nad vršky. Jenže to už mi přijde že to nesvítí moc do krajů. Samo, že stejně kyti všelijak rotuju, aby každa aspon nějakej den byla pod největším světlem.
Jo a těch 400 je aji se spodkama :-(
No když tady koukam na jiny viz třeba kwakoš, tak si říkam: Sakra něco děláš špatne. Samozřejmě jsou tady i lidi co jsou na tom určo hůř jak já. Ale jak říkám. Za těch deset let už bych to chtěl mít fakt zmáklý a nemám
Bitir
Kvakos je jinej pan, hlavne mel dobrej model. Ale urcite nedela 800g kazdou sklizen. Kamos jel sody taky snad deset let a neudelal vic jak 500. Fikus to samy . Pak uz me napada ,jestli to dobre susis a nemas to moc preschly. Vyser se na ruku a dej tam teplomer ,tak muzes merit teplotu venku jestli si dat triko nebo mikinu. Kup si a wing se stitkem ,roztahni to uplne na max a ver ze kraje dosvitis i pri 20cm nad kytkou. Byt tebou tak na ten box co mas 16 rizku do nft , az se chytnou koreny tak to prepni a budes se divit jak bude praskat box. A nesetri na rizkach a genetice. Pokad se nic neposere ,tak musis udelat aspon pul kila.
knakS956
Dikec za odpověd. No asi se fakt v dalším kole na tu tubu vy....
Sušení je kapitola sama pro sebe. Jednou, nekdě v mých začátcích, se mi podarilo ususit namaděru za tři dny. Jooo a to teda fakt bylo přeschlý :-DDD . Teď suším cca 14 dní a myslím že dobrý.
No a ohledně řízků. Právě jak jsem psal. Vcelku bych uvítal nějáké dobré. Teď beru od borca kterej to má ještě přes někoho takže v podstatě ani nepřikládám důležitost tomu jaká jména mi nahlasí, sklizeň řeším přes USB mikroskop. A to ještě musím zmínit, že spolehlivost domluvy taky nic moc, proto se zkouším poptat tady už s předstihem.
PS Co znamená nft??
knakS956
Nejlepší by bylo Brno, ale mám auto, takže není problém kdyžtak nekam sfouknout po okolí. Na druhou stranu krz 12 schnitzlů se mi treba do Prahy nebo tak něco jezdit fakt nechce.
A těch 16. Není to moc? Popřípade asi néé tak velký květináče cooo??
Bitir
Hydro. Plastovy plato s nadobou prez ktery cirkuluje neustale voda, mas to polozeny jen na rw kostkach ,zakryty jejich plastovym deklem a prez to hozenou grow folii. Cely dno je vystlany netkanou textilii prez kerou ti prorustaji koreny a porad vali ta voda. Myslim ze grow tank 1x1 m stoji do 5tisic. Ale muzes si koupit jen vanu na ebb&flow ,kalfas cerpadlo ,nejaky hadicky a mas to za polovic. Snad jsi ne pochopil . Pust si video na youtube ,tam ke to krasne ukazany.
Bitir
Ja jedu 120x120. A mam tam 24 rostlin 6.5 litru kvetinace. Idealni ,klidne by jich tam mohlo byt min,ale prepinal sem ze seminka ve 3 tydnech. Neprijde mi ze je to prerostly. Tak akorat.
knakS956
Jedeš semena?? Prej je to taky lepší než řízky, ale taky jedno kolo trvá dýl néé??
PS Máš tady nějákou galerii?? Že bych skoukl??
Bitir
http://grower.cz/forum/showthread.php
Ani nevim jak se to dava na profil tyjo. Snad to pojede. Jojo ,jedu ze semena , na fotkach je to jeste v pohode,ted na kvetu uz ma jedna 40 a druha 50. A na strane kde svitila ta sodikovka tam se to zastavilo uplne, ale i ze semena jde udrzet krasne stejna vyska.
Bitir
Nerekl nych ze to trva dyl. Vem si ze 14 dni sou v malym kvetinaci, po presazeni tyden na rustu a pak prepinas. Vyhoda je ze ty semenace muzes mit kde chces ,nezere to zadny misto a svitis na to stejne usporkama nebo zarivkou. Ja osobne mam radej semena ,pac si muzu vybrat co zrovna chcu jet za odrudu a nemusim byt omezenej matkarem.
Váchy 55
S tou cooltubou si to teď knakSi potvrdil. Když říkáš, že holky točíš, aby si každá užila nejvíce světla, tak máš špatné stínítko. Když tam dáš ten A-wing, tak uvidíš jak bude všude stejně světla. Kvalitní stínítko ti světlo rozprostře rovnoměrně. Tobě to evidentně kraje blbě osvicuje. Jinak ten výnos na hlínu neni nejhorší, ale ani nejlepší. I v hlíně se dostaneš přes 500 když se budeš snažit a budeš mít dobrou genetiku. Já osobně bych ale řešil kvalitu než kvantitu..budu mít radši 400g dobrůtky než 600g tuctového kouře. Věř, že když přejdeš na hydro, tak s tim budeš mít ze začátku starosti než se to naučíš a výnos tomu bude odpovídat. Na jednu stranu, jestli o hydru začneš přemýšlet, tak někdy se začít musí :-)
Bitir
Podle me je nft uplne stupidni, jen se toho lidi proste boji. Nerikam, muze se posrat lecos, ale spociva to jen v tom aby sis hlidal ec a ph . Mel vychytanej spad a valis. Jen to proste musis hlidat,ale na oplatku mas naprostou kontrolu nad zivinama .
knakS956
No abych se přiznal, tak nad hydrem už jsem taky přemýšlel. Ale holt já jsem takovej staromilec a říkám si, že je to takový nepřirozený prostě a tak pořád jedu hlínu. Kokos je prej hrozně náchilnej k všemu možnýmu. Spíš jsem si bral k srdci, že asi malá sklizeń, tak že jsem nezaplnil správně prostor. Tak jsem začal FIMovat a ohýbat a zkoušet prostě to zaplnit ( a tím myslím zaplnit palicema a nee listím) a stejně se finální výnos něják zásadně nezměnil noo. Tak se snažím dopátrat, co bych si měl ještě víc hlídat, co zlepšit a co dělám úplně špatně. A zatím mi z příspěvků plyne toto:
1. Špatné stínítko
2. Špatné dávkování živin + zkusit jiné hnojky
3. Malé květináče
To jsou věci které bych měl být schopnej ovlivnit. Jóóó holt s genetikou bída.
PS: A taky mi nejde do hlavy, jak teda správně zaplnit prostor, když zastříhávat prej naprd. Tak mám zkusit jen ohýbat???
PPS: Nakonec si neodpustím přidat moudro, které jsem taky nastudoval tady a to, že vcelku se mi osvědčilo kyti zmáčknout (rozdrtit stonek) aby proudilo víc živin. Udělal jsem to cca u osmi holek a na tloušťce stonku je to hodně poznat oproti zbytku
Bitir
Hele jiz zminenej kvakos udelal 800g tusim v 6.5 litru kvetinaci a kokosu. Ja mam taky takovy kvetinace ,jedu hlinu a zalivam co druhej den litrem vody . zkus mineralni hnojky ,lepsi stinitko, novou vybojku a treba i ty kvetinace.
A jeste k tomu zaplnovani, me se proste zda ze to mas moc oskubany , kytka zije z listu ,ne z toho ze ji svitime na palice. Pokud toho mas protrhanyho moc ,tak se zalisti palice a ztracis trochu na vynosu. Zaplneny to mas prave dobre, delej to jak jsi delal do ted a nech tam spodky treba 80 cm od vybojky a co je niz to otrhej. Ja treba trham listy jen od stonku a na oplatku se mi posili vetve co sou pod nim a krasne se to prosviti.
Odtah a prisun vzduchu hraje tez velkou roli.
Za me ,novou vybojku
Novy stinitko
Jiny hnojiva
11l kvetinac pokud nechces jet 25 rostlin
Tim ze zastipnes tak nebude tak velka topovka ale vic mensich palicek . zkus sehnat nejakej mensi model ,bez zastipu ,dej ji trochu prostoru 600w ti to osviti krasne. Na 40 cm kytce kdyz je pekne rozvetvena a das ji co chce muzes udelat v pohode 40g .zalezi na tom jak moc plny to budes mit.
Bitir
Sorry za zasirani tema ,ale tak vypada 24 kytek na plose 120x120 pod ledkama.
Vyska prumer 50cm
Hnojky jidb
Svetlo vero 29.
A hlavne topovky a pod nima kam se podivas sou palicky,coz nejsou spodky ,ty beru co sou pod siti . Jedu sice prvni kolo s ledkama ,ale uz ted optimisticky vidim prez 400g pri odberu 320w .kdybych svitil 600w sodou tak netrham ani spodky.
knakS956
Tvl vubec se nemáš za co omlouvat. Ja děkuju za info. Jinak ta žárovka je úplně nová, na růst dávám 400w a až na květ to šestikilo a to jsem pořídil fungl nový na tady to kolo, páč jak říkam, už si prostě nevím rady jak to posunout dál, tak jsem rozjel aji nový světlo, hafo se jim věnuju, (dřív jsem to s péčí vyloženě nepřeháněl ) a hlavně registraci tady abych mohl nejenom číst, ale i se ptát
PS: Zalívám taky tak, jen na jednu cca 0.6 L zálivky ( to přikládám menšímu květináči :-DD )
Hnojky asi rozdíl na hydro a na hlínu?? Já jedu tu stejnou hlínu celou dobu, hnojky jsem měl aji jednou nějáky dvousložkový, ale moc mě nepřesvědčily, tak davám celou dobu ten plagron a evidentně dle názoru všech ho taky dávám celou dobu proklaťe málo
knakS956
Jo a ještě prosímtě to foto je kolikátej den květu??
Bitir
24 den, sli pomerne pomalu do kvetu pac sem prepinal ve tretim tydnu .
Pockej co myslis tim stejnou hlinu celou dobu ? Doufam ze stejnou znacku a ne ze ji pouzivas porad dokola uz tu pouzitou? Jidb sou trislozkovy jak na hlinu,kokos tak hydro.
Dava se to v pomeru 321 a v kvetu to otocis 123. Ale v hline doporucuji polovicni davky ,ja sem daval o neco vic a kytky to davaji , ted v kvetu jedu polovic +pk 13/14 ,ale myslim si ze to neni az tak potreba.
knakS956
:-DDDDDD joooo stejnou značku. jinak na každej pěst novou. Zkoušel jsem už i namíchat to s keramsitem, nebo dát ho jen na dno. Už nedávám vůbec. Taky jsem zkoušel jen zalívání zespoda a taky nic moc
Foto vše jedna kytka. Podobných je devět. Tři jsou evidentně jinej model a taky na nich bude míň :-((
knakS956
Foto 1 : Jak zhruba vypadají
Foto 2 : Jeden model (vypadá potentněji a mám jich víc)
Foto 3: To druhý ( v počtu 3ks)

Ps: Fakt škoda že nevím co přesně to je, ale mikroskop to jistí :-D
Bitir
Jako vypada luxusne , proster taky zaplnenej , tak tam snad bude problem v genetice nebo suseni , podle me na tomto pestu udelas prez 400 . jak sou ty palice velky ? Zatim to vypada potentne ,tak bych jim zvedal davku pk. Ta alga ma fakt spatnej pomer pk . tak dle me je treba to nakrmit , znam pripad u black russian a nekdy v sestym tydnu se jelo ec 3 a kytky zobaly :-D ani priznak prehnojeni a spalenych listu. U te organiky je to asi fakt jiny , jeden tvrdi 3x vic nez pisou, druhej to prihnojuje jen obcas atd atd. Ale ten bloombastic bych jim ted nedaval vic nez doporucuji, max to treba po tydnu zvedni na 1,5 x vic. Kdyz jim das moc pk zas je sidis na jinych zivinach . nekdo na organiku neda dopustit ,ale musi se to proste umet ,sam sem se na to radej vysral nez abych se ucil michat substrat ,tak radej hlinu z hornbachu a mineralni hnojky.
Bitir
Ted sem si vsim ze to mas trochu popaleny od hnojek . tak bych to nezvedal . nozna jen u tech kde nejsou prepaleny spicky. Ted uz jen zalezi jak se ti nafouknou palicky ,vypada to dobre .
knakS956
FOTO 1 až 4 vršky
5 Prťavý spodečky
knakS956
A ještě přidávám foto, vybral jsem dva nejškaredější listy
knakS956
Hnojivo jsem zvedl z 3 ml alga bloom na 5 ml, a bloombastic z 1 ml na 1.5ml
Neváhal jsem a stihl už 2krát zalít, dneska čeká holky opět závlaha, tak kdyžtak odpovědi pls co nedřív. Ale mužu je zalít i ráno. To jdou spinkat
Bitir
Tezko rict, pokud hodne prehnojis tak se ten kvet dovede zaseknout,ale popaleny listy mela ta jedna. Jen si nejsem jistej jestli se tou organikou zalejva pokazde. Zkus napsat metrackovi ten ti poradi. Ale asi bych v tom zalevani problem nevidel tyjo.

Zkus jak je na tom kvetinac hned druhej den po zaliti , pokud jsou 4.5 litru tak ty koreny sou uplne vsude a nebal bych se zalit kazdej den. Ja zalival vcera a dneska uz nektery byly celkem suchy . A to mam po ledkama ktery netopi.
knakS956
No ja právě vždycky zkouším každej květináč jak je na tom váhově a dle potřeby nějakou zaliju. Když spi tak tam samo nelezu tzn vidim je dvakrát denně. Když se to zapne a před tím než se slunce vypne. Takže vždycky naředím 10 litrů a během 24 hodin se to spotřebuje. Jakože nezalívám bezhlavě všechny, ale jen to co už se mi zdá, že by zasloužilo. A jak si každá chlastá jinak, tak některá dostane jenom 3deci, jiná 6dcl, některá když vstává, jiná když jde spát. To je taky haluz co by mě zajímaly zkušenosti jiných. Načetl jsem tady že na noc se miza či co z kytky stahuje do kořenů a se začátkem dne všechno zase putuje zpět nahoru. Tak kdy teda správně zalít?? Před tím než jdou spát, aby kořeny to mohly během spanku čerpat, nebo těsně potom co se jim rožne, aby ty živny rovnou putovaly nahoru??
Bitir
Ja zalivam hodinu pred vypnutim svetel pod ledkama topspinem takze kazda dostane vzdycky stejne, bez ohledu jestli ma hlad nebo ne , pokud nestiha je to jeji problem :-D. Ja sem jen cetl ze jenlepsi kosit chvilku po tom az se roznou svetla. Ale podle me je to uplne jedno .
Váchy 55
No jo..co jsem říkal. Najednou to neni nedokrmeny, ale prehnojeny.. Chtělo to tam dát růstové hnojivo..teď už bych to neřešil.
BRooT
Nemyslím si, že to bude nutně přehnojený. Vypadá to spíš jako nějaký deficit, možná i přesvícení ...

Jaký držíš PH ? Nekolísá ti ? Možná by stálo za to udělat PH test půdy
Bouřekk
Zkus si změřit kolik tam leješ a kolik Ti vyteče do misky..pak zjistíš jak na tom jsi a co sem koukal tak neměříš EC co si myslím že je taky chyba chtělo by si změřit co Ti vytejká ven a kolik má EC a Ph voda kterou tam leješ z kohoutku. :)
Hrdic
Ten list nevypadá, že by to mělo být přehnojené nebo přesvícené. Vypadá to jen na nějaký deficit prvku. Kdyby to bylo přehnojené, tak by začal žloutnout asi trochu jinak. Každopádně na mých kytkách dělaly tohle spodní listy taky a nikdy jsem to neřešil. Nahoru se to nikdy nepřeneslo a já si myslím, že to je spíš z toho důvodu, že na listy nesvítí dostatek světla, tak je kytka prostě vycucne a zahodí. :)
Bitir
Bourekk . ec se tu uz resilo a bylo vsechno vysvetleny clenem metracek . na organice nejde merit ec.

Hrdic. Listy proste odpadavaji,neceho maji asi malo ,ale kdyz se podivas pozorne na fotky tak na jedne kytce sou chyceny od hnojek vsechny spicky listu.
Váchy 55
Prostě jak jsem říkal..ten growmix chce po 2 týdnech růstu už přihnojovat..natož light mix. Jakmile holky začnou lehounce světlat, tak to chce dát růsťák - v tomto případě alga grow. Tim, že už tam byl evidentně deficit nějaký od dříve, tak se to dalšíma hnojkama jen zhoršovalo. Kytka už nevstřebává živiny na 100% neboť jí chybí nějaká živina. Ukáže se to na listech v podobě deficitu a nebo přehnojení a to je tento případ. Jedna kytka spálená a druhá fleky na listech. Pokud je to jinak..rád se nechám poučit. PS: Jel jsem též plagron - growmix a hnojky na květ a jelikož jsem jel ze semen tak růst trval měsíc tzn. že po 2 týdnech už holky teoreticky neměly živiny na růst a já jim růsťák nedal. jen kořeňák. Projevilo se to tak, že už mi pak alga bloom nepapali jak by měli a ačkoliv světle zelená nenapovídala přehnojení, byly špičky listů spálené. Proto si myslím, že v plagronu je třeba dobře používat růstové hnojivo a já osobně bych ho dával alespoň do té doby než se ukážou květy. Samozřejmě v závislosti na celkové barvě a koncici, jelikož kráskám nic nechybí a líbí se jim co jim dáváme pod rypáček ;-) Pěstu zdar
knakS956
Zdareček
Alga grow davám ještě 14 dní po přepnutí.

Věci které jsem změnil po rozjetí tématu:
1. Výška světla ( z 60cm na 45cm)
2. Dávkování hnojek ( z 3ml alga bloom na 5ml, bloombastic z 1ml na 1.5ml ) a tomu odpovídající množství PH minus (snažím se PH držet cca 6.2 - 6.1 )

FOTO 1 žlutý list
2 detail fleku
3 jiná kytka která je celá v pohodě
4 detail konečku listu
5 viz 4
knakS956
Jo tak došlo k mýlce
Foto 4 a 5 jsou kytka nedobré listy VS cela pěkná
Detail konečků až teď
knakS956
Jináč když už jsem teda vytáhl mikroskop tak jsem musel nakouknout jestli neživím i nějákou nechtěnou chásku a VŠE OKA
knakS956
Popřípadě rady co fčíl?? Žluté listy otrhat anebo nechat upadnout?
Dám preventivní průplach a jak dál? Víc hnojek míň hnojek?
PS kdyby čistě někdo úplně náhodou věděl EC Brněnské vody??? Tak by se snad aji možná nějak dalo dopočítat to hnojčo, néééé????
Bitir
Ja uplne zluty listy trham ,stejne sou tam na nic. Fciil je na miste abys nic neposral :-D .
Bouřekk
Bitir:a jóó sorry teď sem si projel celý to vlákno...
Váchy 55
Tak budeš mít špatný pH. Upravuješ až po namíchání? Alga upravuje pH sama. Ja mel pH vstupni vody 7,8 a po pridani bloomu bylo pH optimalni..tzn. kolem 6, takže se nemuselo upravovat. EC bych řešil jen jake je u vstupni vody jinak ne..to uz se tu řešilo.
knakS956
Čus
Tak mě to nedalo a vyrazil jsem do obchodu koupit novej PH metr a vzal jsem i EC
Holky jsou čerstvě zalitý, ještě bez měření takže čísla ze zálivky 10litrů příště. Jsem zvědavej jestli se ve větším množství něco změní.
Těžko říct, jestli se teda dá v té organice změřit EC, ale mě to ukazuje tohle

Takže udělal jsem cvičné měření na 1L
1. Vstupní voda PH - 7,6 EC - 0,5
2. Voda plus - 3ml alga bloom
- 1ml bloombastic PH - 6,2 EC - 1,5
- 1ml enzymy
3. Voda plus - 4ml alga bloom
- 1ml bloombastic PH - 6,1 EC - 1,8
- 1ml enzymy
4. voda + - 5ml alga bloom
- 1ml bloombastic PH - 6 EC - 2
- 1ml enzymy

Z toho plyne jediný a to že jsem holky špatně živil

Dnes je 38 den květu. Prvních deset dní po přepnutí jsem ještě hnojil alga grow (beztak taky málo), teď jsem je už dvakrát zalil variantou č.4 tzn takový 3 tejdny jsem zalíval pouze variantou č.2

Nu což. Teď už to zdárně doklepat do konce a těším se na další kolo, kdy už to budu mít podchycený vše od začátku

PS: To EC mám zkusit ještě zvedat? Nebo myslíte že dobrý. Nastudoval jsem tady, že EC v květu má být 1,4 - 1,8 a na to někdo jinej odepsal, že muže aji 2,6 tak co???? Má cenu riskovat ho zvedat s tím že se kyti spáli?? Nebo to radši šolíchat cca EC 2 ???
Jamés
Čau k tomu "PS" to Ec 1,4-1,8 je spíš pro kokos,v hlíně můžeš dát i víc,ale když už jsi v 38.dnu 12/12 tak nevím jestli to má nějaký význam,zachvíli začínáš stejně proplachovat ne?..nepostřehl jsem jak dlouho to má kvést,tak mě kdyžtak opravte.
knakS956
No vzhledem k tomu že úplně přesně nevím model tak se budu muset řídit pouze mikroskopem. Proplachuju poslední týden. Naposled jsem sklízel 60den a vypadalo to takhle
Bitir
Treba jungle uvadi v hline polovicni davky . Priste si kup mineralni hnoiiva a muzes se trochu ridit vytokem z kvetinace. Hodne lidi s jidb odjelo celej pest na ec 1.8 ,kratkodobe 2.1 bez nejakych boosteru. Nejsou hnojiva jako hnojiva , kazdy ma jinej pomer npk a podle toho se muzete ridit.
Organika se podle me nemusi prolejvat dva tydny.

James. By ses divil co udela tyden na hnojkach , ted to teprve zacne bobtnat tak bych je urcite neochuzoval pruplachem. Zdaleka to nevypada ze by to mel delat .

Knak. Po dlouhym studovani organiky ,i kdyz prolejes kvetinac a neco ti vytece ,tak cast nahradis novyma hnojkama ,ale vsechno ti to pracuje v pude ,kde maji jiny ziviny nez vidis na ec metru . Pomalu se to rozklada a tvori to v substratu potrebny prvky ktery kytka vstreba. To je prave ta nevyhoda ze si nemuzes urcovat pomer hnojiv sam oproti mineralnim hnojivum.
Nedivej se kolik kdo lije ec , s jidb se zacina fakt na mensi hodnote postupne zvysujes ,kytka na to reaguje prekvapive rychle a i kdyz see zda prehnojena ,tak pruplachem s enzimy vyplavis bordel , dvakrat zalejes cistou vodou a pak muzes vesele pokracovat v hnojeni.
Ps . Jen dodam ze vetsi ec neznamena vetsi vynos ,ale pouhy plytvani hnojivem.

Pic ,at to roste :-D
Bitir
Sakra to je sloh :-D .
No to je idealni pomer ke sklizeni ;-)
Bitir
A timto jeste dekuju metrackovi ze me donutil si nastudovat presou funkci organickych hnojiv. Uprimne,pokud bych to mel delat abych z toho vytezil maximum ,tak bych to musel mit trochu v ruce . Me uz od mineralnich hnojek nikdo nedostane :-D
Jamés
citace:
Původní příspěvek od Bitir

Organika se podle me nemusi prolejvat dva tydny.

James. By ses divil co udela tyden na hnojkach , ted to teprve zacne bobtnat tak bych je urcite neochuzoval pruplachem. Zdaleka to nevypada ze by to mel delat .

To je fakt.
knakS956
PRUSER JAK SVINA !!!!!!!!!

Ze dne na den na jedne kyti (naštěstí druhá nejmenší) zničeho nic uschlý malý lístky uplně nahoře u palic a to tak, že úplně death!!!
Jinak velký vypadají v pohodě a pálky taky

RADY????????

Kyti mi přišla hafo zalitá. Moc hnojča nebo přelití???? Popřípade co teď?? Se bojím, že když zkusím průplach tak jestli není přelitá tak už tuti bude.

Nechat proschnout a pak průplach??

To vypadá, že jsem to s tou péčí asi trošičku přehnal noo
Bouřekk
A nemáš tam plíseň?
Váchy 55
Kámo, jak velkej skok s tim pH si udelal? To by taky mohlo mit vliv.
knakS956
No poslední dostala EC 2, PH 6
A podle měření jsem jim predtím dělal to PH tipuju někde kolem 5,5
Asi ji nechám vyschnout a pak pruplach. Ale udivilo mě že jenom ty horní lístky, zbytek barva krásná, paldy taky v poho
Bitir
Neni to spaleny od svetla ? Hod sem fotky.
knakS956
Tak nějáký foto té nemocné

Jinak krom ní dneska holky dostaly zálivku EC 2,1 PH 6,1
Kazo
Neni to fakt plisen?
Bitir
Tak to bych tan uprimne uz nedaval kamo, podle me je to na 99% plisen. Mlady okvetni listky maji byt zdravy ,pokid tak tomu neni ,zadelavas si na problem . Zkus nezalivat, snizit vkhkost na cca 35 . Poradne vetrat s ofukem na plno. Mas mikroskop,tak se podivej , lehce to jde poznat jestli je list suchej ,nebo plesnivej.
Pic at to roste.
knakS956
Ještě nějáký foto pro lepší identifikaci problému

Tak jsem ji teda vyndal ze stanu a co fčííl?? Zabít??? nebo nechat žít???
crazyn
Já bych to seknul.
knakS956
Ještě foto umírajícího chudáčka
knakS956
Zbytek holek

Ani není poznat že jeden ks chybí
Bitir
Snad uz te nic nepotka tyjo. Jinak bych to taky seknul, oskubal a povesil.
knakS956
Tak nějáký další foto.
Jedná se o 45 den květu

PS EC mám ještě davat full (2.1) nebo už mám dávat míň????
Bitir
Jak dlouho delas pruplach ? Palicka se nafoukne i kdyz ji budes davat posledni tyden vodu. Ale me prijde ze uz je to zraly.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma