Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Foliovník- Komplet Semínka, Hlína, Hnojivo - Klikni zde pro originální téma
Shock168
Zdravím borci,
Jelikož už je konec sezony a snažím se pořádně připravit na další a mám konečně nějaky větší obnos peněz tak bych se vás chtěl zeptat na pár informací:
Ještě před tím zvolím o co se jedná chci doporučit do foliovníku:
Foliovník už mám postávěný délka je 4 metry šírka 2,5 metru a výška 2m.
Můj rozpočet je 3 500 Kč.
Co bych chtěl doporučit ?
1, Vhodná Semínka
2, Substrát
3, Hnojiva
4, Další věc co by mi v tom pomohla .. Odvětrávání apod.
Všem moc děkuji za odpovědi a rady můžete připnout foto jestli někdo nějake má
Huleni zdar
Hvězdář
Čau 2m není moc vysoko, takže určitě nesázet moc brzy, klíčit stačí někdy na konci června. Co se týče genetiky, tak do foliáku se hodí lecos. Dobré zkušenosti mám s kříženci Skunku, jsou odolné proti plísním (Sweet Skunk, Orange bud (ovšem vyhnul bych se tomu od DP), Agent orange, Critical,..). Nějaký ten ofuk by byl samozřejmě fajn, nebo minimálně několik větracích otvorů na různých stranách at může vzduch cirkulovat. Jinak určitě to nepřepal s množstvím kytek, maximálně tak 6 kusů do takového prostoru, i tak tam bude džungle ( což není moc dobré, protože pak to narušuje cirkulaci vzduchu a hrozí plísně. Největší průser je, když kytky přerostou a palice se připlácnou na stěnu foliáku - pak ti to pravděpodobně shnije. Stejně na prd je to tehdy, když ti uvnitř kondenzuje voda a pak kape shora do palic. Je potřeba na začátku září začít snižovat zálivku, popřípadě ji úplně vysadit. Suchý substrát pomáhá uchovat ve foliáku sucho a kytky se díky němu víc osypávají - smysl pryskyřice je ten, že představuje zádržnou vrstvu proti vypařování vody z rostliny. V říjnu už není třeba zalévat vůbec (pokud teda zrovna nepříjde nějaká vlna veder, ale i tak s citem), bývá už dost vlhko a kytka si vezme potřebnou vlhkost přímo ze vzduchu.

Co se týče substrátu, tak fakt dobrý je Forestina Rajče a paprika, 40L za nějakých 110kč. Je dostatečně vzdušný a není v něm moc rašeliny, pojme docela dost vody a i po přeschnutí je schopen přijímat vodu. Klasické ,,béčko" ti udělá tvrdý blok, který rozmočit zpátky je docela kumšt.
Hnojiva, pokud bude toho substrátu dostatek (hádám že tak 10 pytlů to bude chtít), stačí jen na květ. Na růst si můžeš nechat zakvasit kopřivy. Na výběr je toho hromada, já používám na květ třeba Biobizz BioBloom za nějaké bratru 3 stovky za litr.

Jo a ještě se docela vyplatí nakoupit zelené a žluté lepové desky na zavěšení, stojí pár korun a dokážou solidně snižovat stavy skleníkových skůdců - molice a svilušky jsou každoroční evergreen. Pro prevenci je výborný Rock Effect, není zdravotně závadný a hmyzáci ho nemají rádi. :) Stojí cca 100kč.

Jinak si můžeš projet tento thread

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=62072
Shock168
Hvězdář Super díky moc !
Ještě bych se chtěl zeptat na ten substrát.
Jak působí na kytky kokosový sub. a kokosové hnojivo ?
Je to lepší jak to co jsi doporučil ?
a další otázka mohla by jsme mi povést AK-47 Auto ? ve foliovníku ? :)
Hvězdář
citace:
Původní příspěvek od Shock168
Hvězdář Super díky moc !
Ještě bych se chtěl zeptat na ten substrát.
Jak působí na kytky kokosový sub. a kokosové hnojivo ?
Je to lepší jak to co jsi doporučil ?
a další otázka mohla by jsme mi povést AK-47 Auto ? ve foliovníku ? :)



Kokos ve foliovníku nezní jako dobrý nápad. Nikdy jsem v něm teda nepěstoval, ale nikde v galerce jsem u nikoho neviděl že by měl kokos ve foliáku, a to sem ji projel tak 10 let dozadu. Problém je že kokos neobsahuje žádné živiny, všecko závisí na správném dávkování hnojiva. Substrát je spolehlivý, ze začátku první měsíc vůbec hnojit nemusíš a pak přihnojíš, dokonce kdyby ho bylo hodně, tak ani hnojit nemusíš. Ty automatky by určitě šly , ale chtělo by to větrák, protože rády plesniví. Ideální by bylo zjara nasadit automaty a po jejich sklizni na jejich místo šoupnout předpěstované fotoperiody a mít dvě sklizně :)
Shock168
Můžu ještě dotaz na e-shopy ? Teda pokud tady mužu dát názvy :)
Odkud bych nakupoval
Hvězdář
http://www.5semen.cz/
www.ganjaseeds.cz

Stačilo hledat, těch obchodů je celá kupa.
Shock168
Praave, ze tech eshopu je tolik tak člověk neví který.. Je dobrý..
Zefram Cochrane
Mám skvělé zkušenosti třeba s tímto http://www.medicalseeds.cz/
mohu ušetřit za poštovné a zaskočit si to vyzvednout osobně (nyní RQS a Top Tao Seeds).
Prcajz
Zdravim prosim o pomoc kdyz foliak co proti plisni?diky za rady
marko48952
Zdravím ak by si sa rozhodol pre autoflowering odrody keďže klasiky rasto prerastú a v skleníku to dosť plesnivie. Mozem odporučiť ak47 auto natural seeds, magnum budha seeds, Vertigo paradise seeds. Všetko krásne rastliny s nadpriemerným vynosom. Hodil by som to do kyblov 20-25 litrov. Lepšie sa prelievajú, preschynaju, flushuju, menšia vlhkosť dáš im koľko potrebujú, zároveň usetris na hline ako keby to tam máš celé vysypať zeminou. Hnojky biobizz Bloom , biobizz topmax, final solution na flush. Proti plesni prevencia peroxid vodíka 3% raz za týždeň vystriekat vse. Hlina buď biobizz All mix, na vrch trochu substrátu pre vysev a nemusíš kupovať hnojky na rast , alebo ja robím substrát sám, flora Uni substrát 65% agro perlit 30% a 5% granulovane guano a kostna a krvná múčka. GL


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma