Bitir |
Indoor pestovani. Jede pod ledkama cimru 2.5x2.8 metru ;). Vypada to ,ze bude zalivat rucne, ten se toho neboji :D |
|
|
Kalashnikova |
Ok kouknu :-D |
|
|
Bitir |
5.3 pred prepnutim
6.3 prvni den 12/12
10.3 chvilku pred roznutim takze pred 5dnem 12/12
Ph 5.6 az 5.8 . Ec 1.2 rustovy hnojky .
Vero pusteny na 388w
Soda je stale mh 600w
Zerou cca 10 litru kazdej den a ec se ani nehne. Kytky zdravy, krasne zeleny listy a svetly mlady vyhonky .
Rozhodl sem se pro pestebni metodu neco jako BOG . Puvodne sem chtel jet sog ,ale zacina se to vetvit ,takze vsechny kraje necham volne rust a prostredek zacnu pomalu ohybat tak at je cca 20 az 30 cm niz nez krajni kytky. Pocitam ze ohly budou mensi palice ,ale bude jich vic . Cus bus , dalsi up az to bude zajimavejsi :)
Edit. Ted muzu porovnat rust, jeden system stejny podminky jen jiny svetlo a ano, pod ledkama to roste docela o dost lip, nedelam reklamu ledkam je mi jedno pod cim kdo jede . Leju jim JIDB . Hesi powerzyme ,hesi boost.
Postrik plagron vita race . A prevence atami bio defence . |
|
|
Kalashnikova |
Šilený no co ti mam říct, pujdu do nft brzo :-D |
|
|
fikus37 |
Kurna, vy to všeci máte jak se škatulky. Krása na to pohledět.
NFT je pecka, už bych do ničeho jiného nešel. |
|
|
Bitir |
Diky, taky nehodlam menit. Pak pro zajimavost jeste hodim foto z malyho boxu , kde je 9 prebytku v substratu . Nafotim to cca v 10 dnu od prepnuti tam je nejvic videt vyhoda hydra. Momentalne vypadaji neco mezi prvni a druhou fotkou a maji o cca 4 patra mene, takze to mluvi samo za sebe.
Navic neskutecna uspora sviceni 18/18 a hlavne penez. V podstate jen ze 2 az 3 dny az se chytnou koreny a to jeste svitim mh400w a led 280. Pak vse naplno a zdarec :D sklizis do 60 dnu podle odrudy. 3 mesice bych palil max na nejakou cisou haze a ta by u me ani nezazila 18/6 . |
|
|
Bitir |
Led day 18.
Hnojiva advanced nutrient . Conoiserum A+B bloom. Big bud,b52,overdrive,bud candy,sensizym a rhino skinn. Vse polovicni davky nez udava vyrobce , ec 1.6-1.7. Podle myho oka to vypada celkem dobre a kytky po AN krasne jdou do kvetu. |
|
|
BRooT |
Čau, čau. Právě jsem pořídil 2x NFT GO 205, tak už si to valím a pecička.
A ty tvoje fotky a pěsty jsou taky super, rád sleduju... K+ letí |
|
|
Bitir |
Dik , nft je paradni vec , nemenil bych . Mam pro porovnani jeste kytky v substratu a muzu rict ze tak jak kvet vypada v kvetinaci ted, tak vypadal pred tydnem v nft. Je to o dost rychlejsi , velka uspora casu.. |
|
|
BRooT |
Jojo, to už jsem si všimnul i u růstu... V kokosu jsem přepínal podle strainu ale průměr tak 14-18 dní... v NFT po týdnu letím :D :) Fakt super |
|
|
Bitir |
Cus fikusy, diky za odkaz. Porad to zvazuju , pac potrebuju aby ty krajni cipy svitily docela radsky , nebude to doplnek barvy ,ale hlavni zdroj svetla. A jak se divam ,tak 2700 k ma lepsi pomer . napada me misto tech ctyr cipu 4000k pouzit ty 1750 kvuli cervenymu spektru na doplneni barev a ten zbytek namichat 2700 a 4000k.
Nebo pak 4000k stred 4x 3500k a 5x 2700k s cervenyma diodama. Moznosti je hodne a nez utratim uspory, tak chci mit pro me tu nejlepsi kombinaci. Byl bych rad i za tvuj nazor. Diky. |
|
|
fikus37 |
Zdar,díval jsem se na tvůj návrh světla.Vypadá to zajímavě.Ale nebude to moc.Kolik to bude mít wattů?
Hele,někde tady byl článek kolik kytka spotřebuje světla a zbytek jde do řiti.Jel jsem kdysi vedle sebe 1000W hps a 600W hps v boxu 100x100.
Stejné geny,stejné podmínky atd a výnos byl ten samý.
Škoda ,že nemůžu najít ten článek kolik kytka potřebuje světla k 100% fotosynteze.Bylo to někde o sklenicích.Kdyby někdo věděl ,tak to tady nahoď te.
Hodně lidi si myslí,že čím větší wattáž ,tím větší sklizeň.Bohužel to tak není a světlo dělá jen asi 30% s celkového pěstu.
Já osobně si myslím,že nejdůležitější je síla fotonu na cm2 (na list) a pak až barevné spektrum.
Každopádně si myslím ,že jpokud to namícháš ,tak či tak bude to hodně světla a kytky dostanou pořádnou dávku fotonu a to to jde.
Ať to roste. |
|
|
Bitir |
Je mi to jasny ze vice wataze za me nic nevypestuje , ale svym zpusobem je intenzita svetla dulezita a pokud david ma stejny vysledky jak s 1750 tak s tema diodama a 2700 k sviti vic tak se nejak nemuzu rozhodnout co zvolit . bude to regulovatelny a max vykon bude nekde kolem 1250 w . je to staveny na plochu 2x2 metry s tim ze to klidne stahnu na 800w nebo vypnu rustovy cipy . beru to tak ze na plochu 4m2 potrebuju aspon 3x 600w hps. Pokud budu palit i tech 1250w porad je to efektivnejsi nez soda. Ale jde mi spis o to svitit s tim v boxu 150x150 na cca 450w . coz je tak akorat. A radej budu mit panel o vice watu a nebudu je potrebovat, nez naopak ;). Uz jsi druhej co mi to rika ze je to zbytecne moc :D ale libi se mi sestaveni tech cipu a variabilita panelu. Kdyz si spocitam ze vero spider na 1m2 je akorat o spotrebe 320w tak na mou plochu potrebuju 4 spidery o vykonu 1280w . takze si nemyslim ze na 4m2 je to hodne svetla. Chci se stim pohrat a zistit efektivitu svetla a docilit 1.8 g/w . je to vysokej cil ale ne nerealnej. |
|
|
fikus37 |
Tak to je jiná.Já myslel ,že to máš na 150x150.
1250W na tuto plochu je tak akorát.(myslím tím Vero 29 generace 7)
U HPS jsem svítil 240x240 4xHPS tj 2600Watt. |
|
|
odo |
Caf! Máš to parádne! Tvoj pest jednoznačne ukazuje výhody NFT v kombinácii s modernými Led COB čipmi. Ďalšou možnosťou zvýšenia efektivity a výnosu by mohlo byť zaradenie CO2 hnojenia z tlakovej fľaše s riadeným spínaním a synchronizáciou vetrania. Možno by to stálo za pokus pred tým, než sa definitívne rozhodneš nad konfiguráciou nových led čipov. Myslím, že to množstvo umelo pridávaného CO2 by mohlo zvýšiť šance využitia intenzívnejšieho ožiarenia fotonmi v súvislosti s tým, čo spomínal Fikus - teda, že po určitej hranici je svetelný výkon nevyužitý. Takto by bola šanca to skóre ešte vylepšiť. Neuvažoval si nad tým? Pri submerznom /pod vodou/ pestovaní vodných rastlín mi prihnojovanie CO2 zvýšilo rýchlosť a objem nárastu hmoty rádovo. To množstvo CO2 je podľa mňa tým limitujúcim faktorom rastu pod intenzívnym svetelným zdrojom.
|
|
|
Bitir |
Premyslel sem nad tim ,ale bylo mi rozmluveno ze oxid uhlicity je u korenu k nicemu ,ze koreny potrebuji kyslik . Co2 se pry pousti ke kytkam za svetla si ho vstrebaji a za tmy vylucuji kyslik. Snad sem to napsal dobre :D .
Jde mi o to ze rusim velkej stan a budu si delat jen plochu 150x150cm na jeden panel a spider co mam je na to uz slabej. Tak ho vyuziju v matkarne a do novyho boxu, respektive to bude v cimre jen zaves a konstrukce polepena orca folii pujde novy svetlo .
Tato plocha pul ledkama pro me bude dostacujici na 2 kola za rok a jen v lete , primotop zere jako prase ,tak bych se tomu rad vyhnul.
Ale myslim si ze kombinace nft , silnyho led panelu a kvalitnich hnojiv s trochou zkusenosti bude vice nez dostacujici. Nepotrebuju se vylozene honit za maximalnim vynosem , jen bych aspon jednou rad dosahnul 1.8g/w ale neni to priorita ,takze pokud na te plose udelam blbych 600g pri odberu do 500w tak budu spokojenej. |
|
|
odo |
Si mi nerozumel.
Fotosyntéza mi je jasná....:)
CO2 som myslel púštať do stanu pri vypnutom odvetrávaní v pravidelných intervaloch počas svetelnej periódy./jasne, že nie ku koreňom/ Nechať ho tam spotrebovať rastlinami /listami/ cca 45minut pri vypnutom odvetrávani, potom pustiť odťah na 15 min - po odvetraní znova napustiť CO2, nechať působiť, zase vyvetrať a takto celý čas svetelnej periody. Počas noci CO2 nepúšťať a odťah púšťať, ako normálne. V kombinácii s NFT a intenzívneho ožiarenia moderným panelom by to mohlo podstatne zvýšiť fotosyntetickú aktivitu, žrať rýchlo prístupné hnojky koreňmi a tým pádom ešte lepšie rásť a raketovo bobtnať. :drools: |
|
|
BRooT |
CO2 v tomhle případě urychlí lehce růst... Výnos ti to nezvýší. Vzhledem k podmínkám jakým jim dáváš. |
|
|
Bitir |
No nemam na to staveny podminky , mozna by se to trochu projevilo na vynosu , ale ja sem se svym vynosem spokojenej , ty dve predchozi kola byly ciste ze semen a z nouze, ted si mozna napravim reputaci kdyz se nic neposere .
Me bezi odtah nonstop kvuli vlhkosti , kdybych ho na hodinu vypnul , stoupne to az nekam k 80% a to se mi vubec nelibi, takze nejspis zustanu u klasickyho pestovani ,nac to menit kdyz to funguje :)
Edit. Big buda jedu poprve a zatim je to docela zajimavy, i kdyz mnozi tvrdi ze obycejny , ale mam za sebou 21 den a kytky zacinaj krasne vonet po citrusech . a k tomu krasna stavba rostlin ,pomer list /kvet a v neposledni rade den ode dne to krasne kyne. At si tvrdi kdo chce co chce , je to zajimava, nenarocna odruda s rychlym nakvetem, minimem listu a prijemnou vuni.
Zatim se mi libi vic nez super skunk.
Au rewoir , dalsi uz bude az ve finale :), ted je to porad stejny . ec 1.6-1.7 . ph 5.6-5.9
Ps. Pod ledkama se mi to libi vic a i palice sou trosku vetsi, ale spoleham na hps a druhou fazy kvetu, tam se to ukaze. |
|
|
Bitir |
Dneska sem nasel decentni deficity, zitra jedu koupit cal mag x. Od AN.
Nechci nic podcenovat a tento pripravek mi byl doporucenej ,tak ho zkusim.
Edit. Led day 22 |
|
|
BRooT |
Jasný !!! Našel jsem to :D Tak snad se to povede a bude to ok :) |
|
|
Bitir |
At nezeru, tak jeste foto za tmy .
1 ledky
2 hps
3 nijak neohybana kytka
4 detail pod ledkama, zacina to krasne vonet , sem docela prekvapenej. |
|
|
Kalashnikova |
Hodne dobrý, připadá mi jako bys je sadil vcera :-D to fakt vali to nft |
|
|
Bitir |
Pro porovnani mam i kytky v substratu, oproti nft sou cca o 15cm mensi a tak tyden pozadu s nakvetem. Nejsou to cice zadny rozvetveny kere, ale i tak maji kolem 30cm . Kdo nekdy ukoncil povedenej grow v hydru tak se moc nechce vracet k substratu, ale i tak to neni na skodu se to obcas prubnout , ma to taky svoje vyhody.
Edit, tak sem se dozvedel ze sensi cal mag xtra se neda kombinovat s ph formuli . Budou si muset vystacit s hesi boost. Nebo pak jedine zkusit vzit revive ,jestli to teda jde kombinovat. A nebo pridat vic connoiserum bloom A . Tam je konkretne CA .
a nebo dojedu tak jako vzdy ,pac mam vzdy flekaty listy v nft a nikdy jim to nevadilo. ne i nic hroznyho, tyka se t celkem cca 4 kytek . Drzte aspon palce at me to neshnije :D |
|
|
Bitir |
Pro ty co cumily i ty co mi fandi , vsiml sem si ze nemam foto celku , pro predstavu jak to tam vubec roste , vcera foceno , coz je noc po 24dnu v kvetu. Napocital sem celkove 180 az 190 vetvi s potencialem ,tak se necham prekvapit co z toho vzejde, zatim to vypada hodne nadejne . Vse si zapisuju , ec, ph kdy ve kterym dnu bylo a pokud se to osvedci tak budu delat podrobnej "radoby navod" jak docilit aspon trochu prumerne sklizne. Dik vsem co sleduji a podporuji.
Hps uz se konecne vytahuje nad ledky a zacina to dost bujne kynout. Vse posoudim az uvidim cisla na vaze. Good luck. |
|
|
odo |
Paráda! Vzrastovo krásne vyrovnané! |
|
|
Bitir |
V shopu mi bylo sdeleno ze sensi cal-mag se smi pouzivat s advanced nutrient . Az potize ustanou,tak se jako prevence dava revive a to 1ml/l , da se i polovicni davka.
Caal mag zveda ec , revive pri prevenci minimalne .
Takze od pondeli nasadim cal-mag a uvidim co se stane , prinejhorsim koupim i revive.
Edit, plna davka cal mag, ted pokracuju s revive.
Pred tim den na vode , vse vycisteno , vydesinfikovano. Dnes sem zkousel desinfikovat i vodu ,tak uvidim co to udela.dost mozna ze tam sou nejaky bakterie ,prece jen je to stara studna.
Jinak ph porad pada dolu ,nechteji moc zrat ,ale deficit se prinejmensim zastavil, poskozeny listy sou otrhany , hlavni je ze vidim kazdej den zmenu na kvetu ,pomalu ale jiste to kyne. Ikdyz mohlo by to valit lip nebyt tech deficitu.
Obe foto Ledky day 29 |
|
|
Madical-Strains |
Ty jo, ty uz mas zase v boxu peknou dzungli.
Misto Bitir sis mel dat prezdivku Jungel-Man, ;) bylo by to vice vistiznejsi.
Krasa ,nadhera ,nenapadaji me jna slova.;) |
|
|
MaLdeSs |
Cauvec , mas to pěkný , já mám taky bigbuda od vision , teprve zacne masivní kynutí , já ho zpozoroval az cca po 35.dnu květu . Přát at se daři nemá cenu , ať se nic nezkur** . HF |
|
|
Bitir |
Medi, ted uz je to skoro podle mych predstav ,az na ty deficity cal, mag. Takze bude na chvili pauzicka.
Maldess , dik ,s tim pocitam ze to zacne jak ma po 30 dnu a vic. Ted se jim moc nechce papat ,ale pocitam ze to zase zacne az bude poradnej nakvet :) .snad se do te doby nic neposere a hlavne dam do kupy to ph. Ale myslim ze je to tim ze zerou vic vodu a ph jde dolu. Diky za podporu ;) |
|
|
Bitir |
Jedna fotka ze vcerejska pod ledkama, coz je 32 den . Jeste sem nic nechtel upnout ,ale me se proste libi tak se podelim :D
Druha fotka ,big bud v substratu, taky nevypada spatne :) |
|
|
Kalashnikova |
To bude palka jako svině :-D si nezastřihoval? |
|
|
Bitir |
Nene ,jen ohybal . To je zrovna kytka se 4 vetvama.
Nic neni strihly, nektery sem neohybal a ostatni jen prez sit a kolinka. Nektera ma 2 vetve ,jina 6 . Slo mi o to srovnat vysku v plose , kraje mam trochu vyssi ,tam sem neohybal. |
|
|
Kalashnikova |
Kolik si dal kytek do jednoho systemu? |
|
|
Bitir |
Tyjo myslim ze 30 nebo 36, ale jistej si ted nejsu. |
|
|
fikus37 |
To je dost dobré,je vidět ,že nejsi tlučhuba,co tady mele sračky. |
|
|
Wiccini |
Nádherná zahrádka Mistře :-) |
|
|
Bitir |
No do krasy to ma daleko :) momentalne to mam rezavy jak pomerance , delam co muzu aby to vypadalo aspon trochu dobre, i kdyz palice krasne jedou, na 33 den vypadaji hodne dobre ,ale nejspis se to trochu podepise na vynosu. Celej cal mag sem hodil do kopriv , studnicni voda s ec3 je idealni reseni ,takze je to namichany s destovkou.
Jinak ted hnojim minimalne , zerou stejne vim vody ,tak vice mene jen dolival , ph se uz drzi na 5.8 ,coz znaci aspon jeden uspech , ted uz to ukaze jen cas , citam ze maj tak 2 tydny na kynuti . necham se prekvapit , dalsi up bude nekdy v tydnu kolem 40 dne kvetu.
Diky vsem za podporu :) |
|
|
Madical-Strains |
Nebud tak skromny.:) |
|
|
Bitir |
Jako me je nejakej vynos u pr..le . Ted sem chtel sice jet na vynos ,ale uz to bude znacne ovlivneny. I kdyz to na 34 den vypada dobre , foceno pred rozsvicenim :) kazdej den vidim zmenu na palicich a to je dulezity. |
|
|
Bitir |
40 den, sleduju ze se zacinaj zakalovat trichomy.
Kazdopadne se mi ten deficit nedari zastavit, s kamosem sme se shodli ze se muze jednat o nejakej druh listove plisne. Prve zacne flekatet, pak se od spicky smerem ke stonku zacne kroutit nahoru a hnednout , tim mam na mysli ze se ho dotknu a rozsype se na prach. Ma na sobe nejaky puchyrky , siri se to jen na listy . Podle me nachylnejsi genetika , jedu i v substratu s jidb a tam maji stejny deficit , jen v trosku mensi mire.
Uz je toho na.me moc , dalsi kolo pojedu az koncem roku, ted se zamerim na selekci mamin.
Byl mi doporucen strain designer og. Docela nad tim premyslim . Ale to necham az si dam veci do kupy. |
|
|
odo |
kks, to je smola, ale moc tomu neverím, že pleseň. Chcelo by to strčiť pod mikroskop.
Koncom roka???? Humooor Bitir? |
|
|
Bitir |
Ja uz nevim co to muze byt , docela je me to ale uz jedno :D . Palice sou aspon trochu dobry ,tak na to seru.
Jo ,koncem roku ,ne li dyl. Ted se zamerim na selekci kushy haze , chci to odkvest aspon 3x nez budu vyhazovat . Takze tak sem to myslel , ze ani nepojedu celej box , budu experimentovat s velikosti a dobou rustu kdy bude nejlepsi prepnout . Ted pojedu jen ledky ,ma mam jen 1 panel a chci at se nijak nemackaji abych videl potenci , takze pojedu treba jen 5 kytek a bude se experimentovat. Tohle me bavi vic nez cucet na rizky jak kvetou ;) |
|
|
Bitir |
Kdyby nekdo vedel at napise , uz na to seru ,ale zajima me co jim chybi. |
|
|
BRooT |
Buď deficit bóru, ale spíše to vypadá na plíseň bramborovu |
|
|
Bitir |
Bor me taky napadl , z pocatku to byl zcela jiste deficit cal mag , t se zastavilo ,ale ted to vypada jinak. No kazdopadne na nejaky zastavovani kaslu , budu to jen hlidat ,popripade to seknu. Diky za nazor. |
|
|
Kalashnikova |
Jáj Bitire to me sere, ty listy jsou fakt na hovno ale na 34 den to vypada dobre, vzpomen si na moje lsd jak vypada v 5 tydnu a co z toho nakonec bylo. Na selekci si počkam protoze vim ze udelas prdu. A pro me udelej maminu jednu krasne svetle zelenou a smradlavou na 100 metrů :-D |
|
|
BRooT |
Jasný, kdybys někdy řešil deficit boru, tak to myslím obsahují určité oční kapky |
|
|
Bitir |
No ja doufam ze to nakyne trochu ,jeste maj cas , porad lepsi podprumer nez aby mi to slozila plisen ,takze budu rad i kdybych to mel setnout zitra :D .
Pro tebe uz mam vybranyho favorita ;)
Jj dik za radu. Nejspis bych pouzil borovou vodu , ale nevim v jaky koncentraci. Musim pohledat , tohle asi jeste vyzkousim az se dostanu do lekarny. |
|
|
Kalashnikova |
Jakyho favorita co to bude?az to bude prijedu si neni problem :-D |
|
|
Bitir |
Info.
1. U big buda nepozoruju zadny postuoy deficitu, nevim cim to bylo , od zacatku delam vse stejne , pod hps je to horsi jak pod led , listy byly zasazeny vic , uvidim jak se to sebere,zazraky uz necekam.
2. Veci se maj tak ze mi brutalne zacly zloutnout a chcipat kushy haze ktery sem mel tyden preply , veci se maj tak ze sem se bavil se sousedem a ten likvidoval postrikem travu kolem dvora ,mezi dlazbou ,kolem plotu atd. Problem je v tom ze to splichal konvou na vinohrad a aby toho nebylo malo ,tak mam cimru asi 3 metry od plotu kde to splichal. Postrik delal uz po treti . Takze je dost mozny ze to mam z toho ,jediny kytky co nemaj problem sou big diesel a ten je ve druhym stanu kterej je zavrenej a na druhe strane od pritahu. Problemy nastaly u kushy haze pred 4 dnama ,jen z lehka a ted je to v hajzlu , shodou okolnosti soused pred peti dnama strikal travu zejo.
Nevim jestli ty deficity u big buda byly kvuli tomu ,ale kushy haze v podasate vsechna zezloutla a povadla . Postup sem mel stejnej jako vzdy ,problem na me strane nejspis nebude aby mi napul chciplo 16 kytek.
Good luck, vzalo mi to vitr z plachet. |
|
|
fikus37 |
Tak tomu se říká Pešek!
Některé druhy jsou dost náchylné a některé odolnější.
Můžu ti jen napsat: VYDRŽ!!!!
Sleduji a určitě dost groweru taky. |
|
|
Bitir |
Dik za podporu , nejak to uz dotlucu ,jeste to vidim na dva tydny max a jdou dolu, trichomy se zacinaji pomalicku zakalovat ,ale prijde mi ze big bud to jeste nevzdal, teda aspon pod ledkama a par rostiln v zadu pod sodou :D .
Me uz je to asi jedno ,az soused vytahne zas postrik ,tak mu ho asi narvu do prde** sirsim napred.
Kazdopadne sem udelak rizky z te zubozene kushy haze ,ale nemyslim si ze se chytnou. |
|
|
Bitir |
Probehla kosa asi ve 42 dnu . Vse je suchy , dohromady je tam 860g z toho necelych 420 pod ledkama. Nejspis sem nasel pricinu problemu a spolecne se sousedovym postrikem to vzalo za svy. Docela zajimavy ze prestal splichat a kushy haze zas pomalu jede. I kdyz je to bida.
Problem byl v prelivani nft , kraj v pohode ,prostredek a druha strana porad prelita. Jak koreny prorostli kanalkama ,tak se voda zacla prelivat z vrchu a v podstate tam vznikaly jezirka s malou vymenou vody. Coz vedlo k "preliti" ,naslednymu oslabeni korenu , mel sem je posledni tyden trochu nahnedly, myslel sem ze to je hnojkama ,ale koren se doslova rozpadal. Takze pokud nekdo pojede system nft podle hodinare ala vana ebb& flow ,doporucim skrtici ventil na cerpadle a ladit to tak at je zaplaveno 3/4 korenu .
Ja udelal chybu ze sem menil hadice a dal sem na kazdou stranu o 3 diry navic a pak tam bylo moc vody.
Dalsi problem jak uz mi psal metracek , nejspis malo rouztoku na tolik kytek. A pri tom poctu kytek i velky rw kostky.
Za me uz jedine kolem 5l na 1 kytku v nft.
Takze je to pouceni snad i pro ostatni co jedou nft , sam sem se presvedcil ze pokud si to clovek stavi sam ,tam nft jde prelit ;) .
Jinak se stim rostliny popraly dobre , i kdyz na ukor vynosu . Big bud mi nechutna , mozna je to tim ze se to posralo, ale i tak ,slaba vune susiny a kour je z pocatku chutnej , pri vydechu trochu ovocnej a zustava mi v hube jakoby mata ,nebo neco podobnyho.
Hydromani, at se dari , aspon sem ukazal jak se to nedela :D . |
|
|
fikus37 |
Nezadupal jsi to ty ,takže si nemáš co vyčítat.
Já jsem měl taky postavený systém NFT podle hodinaře a do každého kanálku my tekl proud vody,takže v pohodě.Až na to ,že my kořeny ucpaly ten odtok a já musel pořád kontrolovat jestli se mi to nevylívá přes okraje. |
|
|
Bitir |
No podle me mohl byt problem s tim ze sem tam mel moc kytek a diky jezirkum kde stala voda se to malo okyslicovalo. Kazdopadne je to za mnou a diky za podporu :) |
|
|
L1st3r |
I můj BB má nic moc vůni, CJ je na tom o moc líp. Naopak chuťově je big o dost lepší. Je škoda, že se ti to tak posralo, ale na druhou stranu váhově to zas taková hrůza není. Předpokládám, že další pokus bude TOP. Držím palce ;) |
|
|
Madical-Strains |
Nebude ten bubbler bezpecnejsi a jednosdusii nez to NFT , nema se tam co ucpat? Roste to v NFT lepe? Nebo je to zhruba stejne? |
|
|
fikus37 |
Bitir, to se mi stalo druhé kolo. Měl jsem tu vanu prohnutou pod tíhou rostlin. Dal jsem uprostřed další dva hranoly a bylo to v pohodě. Dal jsem i větší náklon.
Nevím jak bubler, ale pokud to nft člověk vychyta, tak je to super. Jel jsem celý život hlínu a byl jsem zaslepen a nedal na hlínu dopustit, ale jakmile jsem vyzkoušel par kol nft, tak už bych neměnil. |
|
|
Bitir |
Medi, bubler muze byt asi na stejne urovni , ale kdyz chces jet vic kytek tak nft je lepsi.
Jako ja taky nebudu nijak menit zejo, metracek me ale naockoval na organiku ,tak se to budu pomalu v koute ucit snad k dokonalosti :D .
Fikus, ja mel ram ze stresnich lati, vse vyvazeny a spad 2cm na 1m ,pozdeji sem dal vetsi spad, ale mel sem ubrat na cerpadle ,coz me bohuzel nenapadlo. Klidne at to tece pomalu, ale nesmi tam tect moc vody. Pak je to spatne.
Pro priste , 16 kytek na 120x120 a 100l nadrz . |
|
|
fikus37 |
Souhlasím, já měl vanu 200x110 a 32 kytek. Kalfas 90 litrů a v květu jsem musel co 3-4 den dopouštět a měřit ph a EC.
Za pár týdnů tady něco nahodim. Pracuji na světle a i systému. Jestli mi alesh potvrdí moje domenky, tak bych se měl dostat na nějakých 195-197 lm na watt + různé kombinace červené a IR. |
|
|
Bitir |
Tak na to se tesim , ja budu tez delat par zmen ,ale zabere mi to moc casu.
Urcite budu sledovat |
|
|
|