Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Cocos, Jungle in da box, dost kleslo PH - Klikni zde pro originální téma
Saaho
Čao,
tak k problému: vidím na kytkách že jim něco je, tak zjištuju co se děje, a přijdu na to že když liju zalivku PH-6.2 tak na výtoku je 5.2.

Jen bych chtěl říct že v kokosu pěstuji už delší dobu, i s hnojky JIDB. Nikdy se mi tohle nestalo. Snad jen že sem ted přikoupil jejich květový booster.

Změny nastaly po použití květového boosteru od JIDB. Zalivka byla A,M,B,X 10ml,20ml,30ml,10ml. Ph této zállivky byla 6.1 a EC - 2.2. Po asi 2 dnech už to šlo ny kytkách vidět a přišel sem na to že je ph extra nizké, na to že sem pořád lil vstup Ph-6.2.

neska sem zalil čistou vodou Ph- 6.5 EC- 0.1 ----> výtok Ph- (5.2-5.7) EC - (0.8-1.4) u každé kytky trochu jinak ale v tomhle rozmezí.

muže mi někdo říct čím to je ? nějak mi nejde do hlavy že by to způsobil květový booster .... ale co jiného ? když předtím byly kytky v pohodě ?

jak to spravně prolít aby ph narostlo ? mužu to prolít vodou která není 24h odstátá ?a s ph třeba 7 ?dík za rady

fotky přidávat nebudu, vím že je problém s Ph ..
spachal
Ahoj, asi by bylo nejlepsi upravit pH zalivky smerem nahoru nejakou zasadou .. Vim, ze JIDB nabizi i pH UP, bez popisu z ceho je to michane, ale osobni odhad je hydroxid draselny. Jak sodny, tak draselny se da levne koupit (drogerie, pripadne Fichema).

Pokud nechas vodu odstat delsi dobu (par dni) s pristupem vzduchu, pH take o neco stoupne.
Saaho
ph vody z kohoutku má 7.2, takže nepotřebuju ph UP, spíš by mě zajímalo jestli to mužu prolívat vodou třeba kolem 7 aniž by to mělo špatnej dopad na kytky, a nebo to rači prolívat větším množstvím vody která má ph třeba 6.5
Samulele
ph 7 už je dost, ale tých 6,8 tam môžeš valiť zvesela, pravdepodobne to ten booster zasolil. ćo je divné pretože Jidb tento neduh nemávajú.
Ešte k tomu preplachu ti doporučím jemne nadávkovať rastovku, cca ec 0,5-0,6. Pomáha to rozpustiť soli a zároveň dorovnáš potrebné minerály.
bcbud23
Nejsem profík ale řekl bych že máš zasoleno když to propláchneš doporučuji aspon 11litrů upravený vody PH 5.9 na jeden květináč v pondělí jsem to taky aplikoval a tradááá měl jsem podobný problém taky jedu JIDB kytkám to jen prospělo . A to že se to nedá zasolit ha ha jedu podle bárta vypsal to tam dost dobře nebo dej růstovej poměr aspon jednou. Koukni tu možná ti to pomůže http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=65817 hned druhý příspěvek .
Saaho
No prolil sem to celé asi 50l čisté vody s EC-0.3 a Ph-6.7. Výtoky byly v rozmezí Ph 5.8-6.0 a EC- 0.5. Po-té jsem to zalil 10l s hnojivy ředěné na růst. Tak pak dám vědět co to udělalo. Až se kytky viditelně zlepší, tak zase zkusím použít kvěťák a uvidím jestli to bylo tím nebo ne.
Efendy
X se dava na kvet tak proč ho dáváš při růstu?
Saaho
kdo říkal že mám kytky na růstu ? booster sem začal používat od 2 týdne na květu tak jak to JIDB udáva v letáku k X složce.
Saaho
no, tak neska zas změřím výtok kterej má vstup Ph-6,7 a vyteče z toho 5,5. Je to možný když sem to včera prolil a výtok pak byl 5.9 aby to zas tak kleslo za jeden den ? no jdu zas asi prolívat ... snad se to zvedne.

jestli s tím má někdo zkušenost, prosím o informace.
spachal
Pridej tam trochu drceneho vapence, je levny a na zvyseni pH najisto pomuze. Pripadne pracna cesta: vymena substratu. Tim jsem uz take prosel, je to pracne a je to pro kytky sok, ale v rustove fazi jsem s tim mel velky uspech, do par dnu uz zase zvesela rostly (mix hlina + kokos, zvoleny naprosto zasoleny kokos a bez pruplachu - moje blbost).
krobak
Uff, tak to máš obrovské skoky v pH. Možno pre niekoho triviálna záležitosť ale skús prečistiť sondu pH metra a kalibrovať ho. Tiež je dobré dávať pozor na čistotu podmisiek (ak ich teda používaš) sám som sa na tom nachytal, vedia výrazne skresliť výsledok merania. Zopár ľudí tu na G. testovalo booster od JiDB a upustilo od neho. Tuším Kvakoš, možno on by vedel poradiť. Držím palec.
Saaho
no myslím si že kokos určitě zasolenej nemám, protože sem to dvakrát prolil čistou vodou a Ec výtoku hned bylo 0,4 (vstupní hodnota).
přidat trochu drceného vápence ? jak přesně ? a kolik ?

Ph metr kalibruju každé dva týdny. Když ho kalibruju na sedmičku tak mi při kalibraci ukazuje Ph roztoku 7. Baterky skoro nové.

Neska sem zalil 10l zálivky na květ (10,20,30) s Ph- 7,0 a a EC- 2,2. Výtok byl Ph-5,8 a EC-0,4.

Zítra sem dodám fotky ... Stále nechápu co se tak mohlo stát.
Samulele
Teraz už neplaš s vápencom, vyzerá že si to trošku zrovnal, Pokračoval by som v normálnom hnojení ale to ph drž trošku vyššie, ja bežne zalievam kokos s ph 6,5. Navyše za chvílu pojde čistá voda, či?
Keen
Jedu JiDB v Amazonech a měl sem přesně opačnej problém - namíchal sem, pH 6,1 a za pár hodin vyskočilo i na 7,2. Výsledkem je špatná voda z vodovodu - respektive moc tvrdá. Vyřešil sem to reverzní osmózou za 1300,-, sice mi natočit 10l trvá cca 40 minut, ale pH už je stabilní.
Jungle X přimíchávám taky a žádnej problém s pH nemam.

Je zvláštní ale, že ti to začalo jebat takhle z ničeho nic, nepředělávali někde na vodovodnim řádu nějaký trubky nebo něco? :)) Vápenec bych tam určitě nedával, budeš je pak mít přehnojený vápníkem (nečekaně).

Jinak kdyby byl zájem o osmózu, mam přesně tuhle (filtry a membránu sem měnil po půl roce - odhadem 2500l) http://www.profiplants.cz/produkt/r...ust-m-ro3-75gpd
Saaho
vodou z kohoutku to nebude. zalívám tim i jiné a to je v pohodě.

přidávám fotky jak se to vyvíjelo.

první fotka je ještě před použitím složky X od JIDB.

druhá fotka je asi dva dny po použití složky X.
Saaho
už znatelnější změny.

první fotka před začátkem průplachu co sem dělal.

druhá kdy se pomalu ( opravdu pomalu ) srovnávalo Ph
Saaho
takhle nějak to vypadá ted plus foto kořenu abych se podíval jestli nejsou plesnivé.
Saaho
a dvě fotky s detailem na deformaci lístku. přikládám to k tomu Ph, ale když už mám ted Ph výtoku víceméně 6, tak proč furt vypadají tak zvláštně ? a špičky lístku stoupajících nahoru značí co ?

každopádně hnojím na květ. Zálivka: EC- 2,1 Ph-7,0 Výtok: EC- 0,4 Ph-6,0

hnojit bych měl určitě pořád když ve výtoku je EC-0,4 ne ?

dik za rady..
Chikoo
ty zaleješ EC 2,1 a na výtoku je 0,4 ? to se mi ještě nepodařilo :)
jaký máš ec čistě vody ?
crazyben
-0,4
tzn 0,4 odečíst od 2,1 což je 1,7... nebo se pletu?

PH sniž, 7 je tak na hlínu ale v kokosu bych lil o něco míň (kolem 6 - 6,5max) jinak jim solíš dost se mi zdá. Když vyteče 5,7 - 5,8 pořád je to ok... je to v podstate hydro medium.
Chikoo
asi jo no o 0,4 míň
mě to podle fotek příde pravě že přehnojený a řekl bych že to bude právě tím že leješ PH7
bude přehnojený fosforem - nevstřebává o to žere dusík tím bych vysvětloval ten pokles ec

( jen se domnívám )
Samulele
Hoši je to po preplachu kôli ph , preto tak vysoké vstupné hodnoty, ale už by si sa mal vrátiť na normál 6,5+-, no a stým ec pomaly, možno by som už sťahoval dolu. 1,6-1,8 by mohlo stačiť , za chvilku sa to vráti do normálu.Môžeš malinko prisoliť Mko, na spravenie.
a vôbec, neriešte furt tie výtoky :D
ale reakcia správna a včas :) nech sa to zelená!
Saaho
jak říká Samulele, tak vysoké vstupní hodnoty jsou kvůli tomu aby se srovnalo Ph kokosu. To už se tak nějak srovnalo na 6-6,2 záleží u jaké kytky.

Neska sem zalil zálivkou Ph-6,7 EC-2,0. Výtok Ph-viz řádek nahoře EC- 0,5. (výtoky musím řešit, protože furt nemužu přijít na to co se tu stalo :D )
Je možný že ty kytky žerou ted tak moc že furt vytýká EC-0,5 (voda z kohoutku má 0,4) ????? Neměl bych to nějak VÍCE dokrmit? :D furt mi přijdou takové jaksy bez života...
Chikoo
to je hodně divný , není snad ani možný že by sežrali 1,5 ec to je hrozně moc .
vlastně uplně všechno co naleješ to je nemožný , bude problem jinde a to v ec metru ...
Saaho
jak muže být problém v EC metru když namíchám hnojky podle tabulek a odpovídá tomu hodnota EC kterou změřím tím EC metrem ?

změřím čistou vodu a hodnota je 0,4, naliju tam hnojky podle tabulky a je tam 2,2, změřím výtok a je to 0,4. EC metr měří spravně ..
Chikoo
ok ok jestli si seš jistej. Pořád nemuhu pochopit jak je možný že ti dokažou všechno sežrat.
Píšeš že zalíváš hodnotou ph7 kolik přidáváš ph+ ?
Saaho
Ph plus mám od junglu a na hodnotu 7 přidávám 6ml na 10l. Včera sem dal 4ml na 10l, a neska dám jen 2ml/10l a uvidím jestli kokos bude mít furt stabilní Ph.když jo tak už budu zalívat normálně s Ph-6,0
Saaho
příští týden zkusím zalit jednu kytku s tím boostrem a uvidím co to udělá.
Saaho
neska sem zkusil zalit jednu kytku s tím boostrem, tak uvidím co to udělá.

jinak se mi takhle kroutí lístky, ví někdo čím to je? (viz. foto)
Samulele
Začína sa to páliť, tie pilky to už je moc. Prelej to vodou.
crazyben
mě se takhle kroutily když sem měl horko a zároveň sucho
Saaho
pod lampou mám 27 u kořenu 21 stupnu. květináče neustále vlhké.

výtok EC-1,2, takže mi to nepřide spalené.

možná furt následek toho výkyvu předtím..

každopádně pomalu ubírám na hnojkách.
dmtart
..nechápu ty voe proč furt v hlíně měříte ph výtoku?vysvětlí mi to někdo? ...mě to hází vždycky tak nesmyslný čísla že sem to vzdal mam kytky zdravý a sem v klidu..hnojim s rozvahou,nedržím!se tabulek výrobce ale pocitem z kytek..
..každýmu!!!výrobci hnojiv jde jen o to abys sis přišel co nejdřív pro další flašku...a né aby ti kytky prospívsly..to je každumu u pr....to mi věř..asi tak


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma