Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Prumyslove lampy - Klikni zde pro originální téma
Kalli
Zdar vsem,

Doufam ze me za tenhle dotaz neukamenujete.

Daji se na indoor pouzit prumyslove lampy? Jedna se mi tu vali, tak premyslim co s ni.

Kalli
Kalli
.
Kalli
,
Kalli
Tu bednu bych samozrejme vykuchal, aby tam nebyla. Ale to stinidlo je asi tvarove na prd co?
Mard
Klidně to použij ale obávám se že sodík v tom bude svítit slaběji, asi na 360W. Je to lampa na rtuťové a metalhalidové výbojky. Ten MTH je dobrý na růst, na květ už je to horší.
Nadbuh
Mám podobné 😁
Kalli
Takze se ten predradnik neda pouzit na HPS? Nikd jsem tohle neresil protoze mi tu vystacilo okno, ale rekl jsem si ze bych to vyzkousel pod lampou.
Mitch Buchannon
Jestli se dá předřadník použít na HPS to ti neporadím, protože to nevím. Je ta lampa nová? Jestli pár let svítila, tak už může být předřadník dost použitej a nebude svítit tak jak by sis představoval. Za stejnýho příkonu (400W) ti může do výbojky téct klidně polovina a lampa pak vydá uplně blbý spektrum, nehledě na to, že nebudeš svítit 400W, ale budeš je platit. Ale to stínidlo je fakt pecka :D do nějakýho vysokýho boxu by mohlo bejt dobrý.
Kalli
No jde o to, ze ta vybojka je vertikalne tak nevim jak by to zozptylovalo svetlo. Je cca rok stary. A svitila jen v telocvicne takze nejela durch.
Jablko
Pouzit ji mužes ale musel bys najit HPS idealně se stejnou Wattaží jako má ten předradnik a to bude asi problem protože 360w HPS podle mě nedělají.
Kalli
A proc by do toho melo jit jen 360? Jde dotoho min stavy? Vubec se v tom nevyznam elektrikar by ze me nikdy nebyl :D
Mard
citace:
Původní příspěvek od Kalli
Takze se ten predradnik neda pouzit na HPS? Nikd jsem tohle neresil protoze mi tu vystacilo okno, ale rekl jsem si ze bych to vyzkousel pod lampou.


Ach jo, lidi čtěte FAQ. Předřadník, který je na rtuť+MHL je spočítán tak, aby při daném úbytku napětí na výbojce, propustil z přicházejících 230V přesně proud odpovídající příkonu 400W na výbojce. Ale protože HPS výbojka má větší úbytek napětí, tak se přes danou tlumivku (to je součást předřadníku) neprotlačí tolik proudu, kolik by bylo potřeba na 400W, ale méně. Tudíž HPS výbojka 400W v tom svítí méně, ale použít se to dá. Takže pokud je možné mávnout rukou nad tím že 400W výbojka nebude provozována na maximální možný příkon, tak je vše OK. HPS výbojka v tomto provozu se méně opotřebovává a déle vydrží se stejným svitem (tj. její svit neklesá tak rychle jako když se provozuje na možných 400W).
Kalli
Rikam, ze me ukamenujete :D dekuju za vysvetleni.
Zah222
Zdravím existuju nějake lampy ktere se nepřipojuji na elektrinu ? třeba na baterky atd díky za odpověd


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma