Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Klidně to použij ale obávám se že sodík v tom bude svítit slaběji, asi na 360W. Je to lampa na rtuťové a metalhalidové výbojky. Ten MTH je dobrý na růst, na květ už je to horší.
Jestli se dá předřadník použít na HPS to ti neporadím, protože to nevím. Je ta lampa nová? Jestli pár let svítila, tak už může být předřadník dost použitej a nebude svítit tak jak by sis představoval. Za stejnýho příkonu (400W) ti může do výbojky téct klidně polovina a lampa pak vydá uplně blbý spektrum, nehledě na to, že nebudeš svítit 400W, ale budeš je platit. Ale to stínidlo je fakt pecka do nějakýho vysokýho boxu by mohlo bejt dobrý.
Původní příspěvek od Kalli Takze se ten predradnik neda pouzit na HPS? Nikd jsem tohle neresil protoze mi tu vystacilo okno, ale rekl jsem si ze bych to vyzkousel pod lampou.
Ach jo, lidi čtěte FAQ. Předřadník, který je na rtuť+MHL je spočítán tak, aby při daném úbytku napětí na výbojce, propustil z přicházejících 230V přesně proud odpovídající příkonu 400W na výbojce. Ale protože HPS výbojka má větší úbytek napětí, tak se přes danou tlumivku (to je součást předřadníku) neprotlačí tolik proudu, kolik by bylo potřeba na 400W, ale méně. Tudíž HPS výbojka 400W v tom svítí méně, ale použít se to dá. Takže pokud je možné mávnout rukou nad tím že 400W výbojka nebude provozována na maximální možný příkon, tak je vše OK. HPS výbojka v tomto provozu se méně opotřebovává a déle vydrží se stejným svitem (tj. její svit neklesá tak rychle jako když se provozuje na možných 400W).