Levon |
Dobře. Jdu to orvat trochu :) |
|
|
Luboshek |
hned je vidět že tam svítí víc světla :) ale dole máš stejně spoustu zbytečných listů.. |
|
|
Bandita |
ja si zas myslim ze listy robia fotosyntezu a ze strihat zdrave listy aby na sisky palilo svetlo je nezmysel a nakolko mas len CFL tak mozes nechat aj kludne o 2 tyzdne dlhsie na kvete |
|
|
Wiccini |
Strihať zdravé listy aby šišky mali priame svetlo? :-D v listoch prebieha fotosyntéza pri ktorej vznikajú cukry potrebné pre tvorbu thc, šiška je pohlavný orgán, produkt... |
|
|
sWei |
co všichni máte? děláte jak kdyby to oholil celý, listů tam má aj tak dost :D |
|
|
Levon |
Jako je pravda,že než jsem to takhle trochu prostřihal,tak už pár cm pod lampou byla prakticky tma. Světlo se skrz tu hustou džungli skoro nedostalo |
|
|
Luboshek |
přesně to jsem myslel jen aby se to líp prosvítilo a ne to drasticky oholit.. já mám zkušenost když na paličku nesvítí ,tak není tak velká a ani orosená..ja sundávám na hlavním stonku všechny velký listy a pak i ty u kterých roste palička malá jako nehet..aspoň rostlina dá sílu do těch větších palic |
|
|
Levon |
Achjo...zrovna jsem zjistil, proč to nejde asit tak rychle, jak by mělo. Úplnou náhodou jsem si teď všiml, že mi opět svítí jen polovina trubic v CFL :-/ A to je už druhá :-/ |
|
|
sWei |
u těhlech lamp je to celkem častej jev, stalo se mi to 2x stačí do ní nechtěně někde klepnout, nebo když při špoubovaní do objímky trochu zbereš, ted používám spirálovou a ještě se mi to nestalo, jen netuším jak velký dělaj u těch spirálových vatáže, příští kolo se chystám na ledky |
|
|
Levon |
Už jsem fakt nasranej... nejdřív mi přišla růstovka už rovnou tak, že svítidla jen polovina. Reklamace, výměna za novou. Pak jsem koupil květovou a teď opět svítí půlka :-/ |
|
|
Levon |
A to už asi kdoví jak dlouho :-/ |
|
|
sWei |
100w sodík by ti tam udělal větší parádu jak 200w cfl ;) |
|
|
Levon |
Jo,pristi kolo odjedu uz asi na sodik...Možná to zkusim i trochu zvednout celé na výšku. |
|
|
Levon |
Myslíte, že to má teď ještě cenu snažit se to zachránit a dojet to třeba tím sodíkem? Nebo tam mám nechat už tuhle rozbitou a dojet to s ní? |
|
|
sWei |
dojed to s touhle, určitě nemá cenu to ted řešit, nech to na příští kolo ;) |
|
|
Levon |
Tak každopádně zkusim uz sodik na další kolo...tak ho koupim uz rovnou ted a treba ho tam na par dni jeste dám. Myslíte,ze do tohohle prostoru 100 nebo muzu i 150W? |
|
|
Bandita |
zase by to bolo odveci, pod 250w nechod ked chces mat vysledky |
|
|
Pítr90 |
Zdary. Se 100w nebo se 150w sodou nic moc parády nenaděláš. 150w je parametrama jako 200w cfl, které může být pár cm nad kytkama, což jí dělá ještě efektivnější. |
|
|
Heckerko |
Ale náhodou videl som všelijaké pekné pesty pod CFL. Sám idem teraz 300W tak uvidíme :D ale hlavne treba v rastovej fáze to roztiahut a tak aby to bolo na celú plochu kde svieti. A myslím, že je určite dôležité aj strihať ale všetko s mierou. Dúfam že mne sa to podarí a chcel by som to nejak takto. |
|
|
Levon |
Další CFL už jsem nechtěl..odešly mi za tenhle jeden pěst 3... takže jsem nahradil 150W sodíkem. Pod tím dojedu těch pár dnů, co zbývá. A na další kolo uvidím... ale asi to nechám. Na takhle malou pěstírnu víc asi ani nejde. |
|
|
Levon |
Jinak nějakej malej foto update |
|
|
sWei |
gratuluji k sodíku, co teploty? dobrý? :) vypadá to lákavě :) |
|
|
Levon |
Teploty mi přijdou úplně stejné jako u té 200 W CFL... Takže pohoda. Jen to světlo ze sodíku dělá na fotkách takové divné tmavé pruhy :) |
|
|
Levon |
Dokázal by někdo odhadnout, jak dlouho to ještě nechat kvést? |
|
|
Levon |
Už je to 12. týden od přepnutí...Ale trvalo docela dlouho, než to začalo po přepnutí aspoň náznakově kvést. Nijak na to vůbec nechvatám...Jen abych něco neprošvihnul naopak :) |
|
|
Levon |
Je to už na seknutí? |
|
|
Levon |
Tak končím...poslední cca týden při zalévání jen vodou a seknu to. |
|
|
Levon |
Myslím, že snad na první pokus celkem povedené...a na to, ze je to pod CFL. Sodík jsem dal až na úplný konec. Jen nechápu tu extrémně dlouhou dobu kvetení. A to stejně nevím, jestli už je to zralé...bohužel se mi tu nikdo nesvěřil se svým názorem :( |
|
|
Wiccini |
Tak máš to hodne pekné aspoň porovnám svoj výnos s tvojím :-) u mňa to kvitne zase prekvapivo rýchlo, flushing u dvoch zahajim už v 9 týždni |
|
|
sWei |
Levone z fotek se těžko pozná jak to je nebo neni zralé :) to chce mikroskop a vyfotit to přes něj když chceš aby ti někdo poradil :) |
|
|
Levon |
Mikroskop bohužel opravdu nemám...Mel jsem za to,ze to lze poznat i podle zhnědnutí květů nějak. Ale je to můj první pěst,tak jsem myslel,ze to spíše posoudí lépe někdo zkušenější..
Každopádně je to na květu uz 16 (!) týden... Což opravdu nechápu. Oficiálně kvete 9 a půl týdne. Ale v té době urcite zralá nebyla ani náhodou. A ani teď po těch 16 týdnech si tim nejsem úplně jistý.cim to muze byt? |
|
|
sWei |
já bych s tím takovou trpělivost jako ty neměla, já už bych to sekla :D ale jestli je to zralé nepoznám :) třeba ti ještě někdo poradí |
|
|
Heckerko |
Síce si tk presne nepísal ale ako som pozeral dátumy prvých príspevkov a a približne keď si prepinal a nasadzoval sieť tak mi vyšlo, že si bol na raste menej ako 30 dní bolo asi málo a preto aj dlho trvalo po prepnuti na 12/12 lebo to podľa mňa stále rástlo ale chýbao tam tych 6 hodín svetla. A aj sieť bolo asi treba lepšie využiť. Ale chápem prvý pest. Ja tiež robím prvý a tiež sa učím a aj z tvojho treadu takže je super že to tu píšeš. |
|
|
Levon |
Na růstu to bylo určitě víc jak 30 dní...Ale uz mam sklizeno a usušeno a dopadlo to dobře :) az bude vic casu,tak sem hodim nejaky výsledky |
|
|
Heckerko |
No pozri si to poriadne. +/- bol prvý deň 18.09. a z príspevkov neskôr som si vypočítal, že si to prepol +/- 10.10. takže na 30 dní mi to ani zďaleka nevychádza. Vieš mi teda povedať ako to bolo presne? A myslím že skoré prepnutie zodpovedalo aj fotkám čo si dával vtedy aj tomu dlhému začiatku kvetenia. |
|
|
Wiccini |
Heckerko má pravdu, 4.10 uvádzaš "18 dní" od vyklicenia, 24.10 píšeš "2 týždne po prepnuti, čiže si prepol 10 eho, keď mali rastliny len 24 dní od vyklicenia čili ca. 21/22 dní odkedy vyšli nad zem... A to je tiež dôvod pomalého kvetu.
P.s. Ako to nakoniec dopadlo? 100ka bola? |
|
|
Levon |
Asi to tak bude, máte pravdu :) každopádně výsledek je cca 120 g suchého materiálu z palic...účinky super, chuťově žádná sláva.. každopádně už mi klíčí na další kolo - tentokrat Mazar:) |
|
|
Levon |
Jinak sušil jsem pomocí silikagelu a totální spokojenost |
|
|
Heckerko |
No tak som si to vyratal podľa tvojich príspevkov :) takže asi fakt preto to trvalo dlhšie. Ja som bol na raste 35 dní a po 9.dnoch už vidno prvé náznaky kvetu :)
Ale inak pekný pest a 120g pod 200W CFL je podľa mňa super číslo. S tým bx som bol spokojný aj pod mojou 300W ale dúfam že dám viac tak som zvedavý. |
|
|
Levon |
Ja to pak dojížděl pod sodíkem...ale fakt až ke úplně,takže to uz nemelo moc vliv asi. Druhý kolo uz mam naklíčený,dneska zasazeno do malých kvetinacku.
Růst tentokrát pod metal halidovou výbojkou, květ sodík - oboje 150 W. Tak jsem zvědav na rozdíly. Genetika - Mazar, od Dutch seeds |
|
|
youngsoban |
dej pozor na přehnojení, klidně chvíli vůbec nehnoj ať se kytky trochu proberou. Nevím jestli se mi to zdá ale přijde mi, že máš kytky přelité, zalejvej jedině potom, až ti skončí denní cyklus světla. Při scrogu bych doporučil ostřihávat spodní listy na které nejde světlo, kytku jen vysilujou. GOOD LUCK! |
|
|
Levon |
Už jsem po sklizni a dopadlo to dobře... ale druhé kolo se mi teď vůbec nedaří... nevíte někdo v čem může být problém? |
|
|
drago101 |
Ja idem tiež Mazar od DP.. Tak som zvedavy ako sa to bude vyvíjať.. Je to môj prvý grow tak skúsenosti moc nemma.. Môžeš kľudne poradiť zo svojich skúseností ak budeš mať čím.. Idem rast 105w a kvet bude 125w.. |
|
|
youngsoban |
Jaký máš substrát? nevídím žádnej perlit :/ |
|
|
|