Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, je to můj úplně první pěst v životě, čerpám z rad tady na fóru i jinde z internetu. Celé je to brané spíš jako takový projekt pro radost, vlastně ani skoro nehulím Budu ale rád za každé rady a za co nejlepší výsledek Díky moc
Skříň - stará skříňka z bazaru - šířka 60 X hloubka 40 X výška 90
Osvětlení - zatím CFL úsporka 200 W grow na rustovou fázi
- na květ zatím nejsem pevně rozhodnut, jestli dám nějakou red úsporku nebo nějaký slabší sodík
Medium - Plagron Cocos premium
Vzduchotechnika- pasivní přítah
- odtah ventilátorem VKO 125
- uvnitř ještě klipsnový ventilátor 15 Cm
Kytky - koupil jsem 6 semen Jack 47 s tím, že se chytnou snad tak 4, což mi přišlo do mé malé skříně jako ideál...nakonec se jich uchytilo 5, tak jsem tam dal zatím všechny
Hnojím zatím Plagron Coco A a B plus Plagron Start Up
A teď budu rád za každou radu nebo postřeh od vás. Zároveň se to tu budu snažit pravidelně aktualizovat. Pro začátek poprosím o názor:
1) dát na květ taky 200 W CFL nebo nějaký sodík? Uchladím to v takové skříni?
2) kdy tak přepnout na květ? Skříň je vysoká 90 cm, tak se bojím, aby to nepřerostlo...Chci to zkusit různě zastrihávat a tak, trochu si s tím vyhrát...jak jsem říkal, jedu to spíš pro radost a poznání
3) mám mít už pořád puštěný ten vnitřní větrák na ofuk? I při takhle malých rostlinkách? Zdá se mi, že se v tom větru celkem třepou, tak aby jim to spíš neuškodilo.
4) kdy tak kytky přesadit do větších kvetináčů? Nemám vůbec představu o to, jaké teď tak mohou mít kořeny
Původní příspěvek od Levon 1) dát na květ taky 200 W CFL nebo nějaký sodík? Uchladím to v takové skříni?
2) kdy tak přepnout na květ? Skříň je vysoká 90 cm, tak se bojím, aby to nepřerostlo...Chci to zkusit různě zastrihávat a tak, trochu si s tím vyhrát...jak jsem říkal, jedu to spíš pro radost a poznání
3) mám mít už pořád puštěný ten vnitřní větrák na ofuk? I při takhle malých rostlinkách? Zdá se mi, že se v tom větru celkem třepou, tak aby jim to spíš neuškodilo.
4) kdy tak kytky přesadit do větších kvetináčů? Nemám vůbec představu o to, jaké teď tak mohou mít kořeny
1 - raději jen CFL, sodík je na tak malou skříň asi moc.
2 - přepínej, když máš holky v cca 40% maximální vzdálenosti mezi květníky a světlem. Některé genetiky se po přepnutí hodně vytáhnou, tak abys měl rezervu.
3 - ofuk měj puštěný stále. U malých rostli pomáhá na zesílení stonku a u větších proti plísni. Pochopitelně že nesmíš mít vichr, který ty kytky poláme. Kytky se mají mírně vlnit a listy třepat.
4 - raději moc nepřesazuj, každé přesazování zabrzdí růst kytek. Takže já přesazuji jednou. Naklíčené semínko jde do jiffu, až vylezou kořeny (kytka má obvykle 4-6 listů a je cca 10-12 cm vysoká) tak jde jiff už do finálního květníku.
4 - raději moc nepřesazuj, každé přesazování zabrzdí růst kytek. Takže já přesazuji jednou. Naklíčené semínko jde do jiffu, až vylezou kořeny (kytka má obvykle 4-6 listů a je cca 10-12 cm vysoká) tak jde jiff už do finálního květníku.
u bodu 4 bych polemizoval s tak odvážným tvrzením,že každé přesazení zabrzdí. Mám naprosto opačnou zkušenost. To jen jako malej poznatek :-)
Náhoda je příjemný polštář k odpočinku pro všechny,kteří by chtěli vše to božské,naplněné smyslem a ukazující cíl,z kosmu vyloučit,a to ve prospěch jalové myšlenky,že vesmír postrádá účelné uspořádání a že vznikl sám ze sebe. H.FRITSCHE
určitě, CFL moc neprosvítí a kousek dál od lampy už to stojí zaprd... mrkni na mý vlákno microgrow... taky 200w CFL a taky sem se nakonec rozhodl pro scrog.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik