Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Zajdovo Gró 2016, Louka, Durban Poison/Shaman/Passion 1 - Klikni zde pro originální téma
nadrzajda
Chtěl bych se s mistnim vox populi podělit o sve pestebni zazitky v roce 2016.

Pestoval jsem uz nekolikrat, ale velmi neumě a lajdacky, bez spetky znalosti hlubsi problematiky. Po par pokusech pres zimu indoor a načtení mnoha pismenek o tematu, jsem se natěšeně pustil do pěstovaní pod sluncem, neb priroda je mocna carodejka a je to krasa sledovat.

Mame chajdu se zahradkou v lese 80 na jih od Prahy, tam kde začína Česká sibiř - plodiny jako třešně, jablka a vše další dozrává o 14 dní později. Loucka je vcelku rovna a tak nejsem uplne moc na svahu a krom par hodin kdy mi to stini stromy mam plnou palbu slunce.
nadrzajda
uprava terenu - vykopal jsem 3 hroby a na dno navozil zhruba pul tuny konskyho hnoje - tak se delo ve slunnych dnech prvni poloviny dubna. Krom konske mrvy jsem nenechal nic nahode a do ruznych vrstev dal dalsi hnojení koupene v bauhausu - rohovina, dolomitove vapno, guano. Na vrch jsem pak dal zahradnicky substrat, aby male rostlinky mely pré
nadrzajda
Zde jak jsem vozil :)
nadrzajda
Mezitím jsem si doma naklíčil a předrostl pod usporkou feminizovany seminka od dutch passionu - mam díky znamosti dobre ceny a navic jsem hlavne vybiral odrudy, jez lide nejcasteji blahorecili. Temi jsou Durban Poison, Shaman a Passion #1. Z 30 seminek mi vzeslo 22, mnoho jich zahnilo aniz by pustilo korinek, coz byla pravdepodobne ma chyba s premirou vlhkosti - mam se co zlepsovat. Pak se mi ale stalo neco nemileho. Jiffove valecky peclive vyrovnane na podtacku hodily salto a tak se mi vsechny strainy promichaly. Dost me to mrzelo a tak 14 dni jsem byl vylozene nastvanej - dokonce jsem premyslel, ze je nekomu prenecham a este rozjedu nove - cas jsem mel, ale nakonec jsem si uvedomil, ze bych je mohl rozeznat behem rustu popripade v kvetu a urcite bych je mel rozlisit nakonec pri sklizni. Takze jsem se zaradoval ze mam pred sebou dalsi zkousku - poznavacku a vklidu nechal spat vedce, jez potrebuje pecive vedene zaznamy :)
alpine
A co se deje dal? Misto je krasny,priprava jak v Humboldt County...
nadrzajda
Mame tam krasne a me vzdycky hrozně uchvacuje ta příroda. Úplněk. Krávy. Nádhera. Jsme nekdy v druhé puly dubna. Z lesa jsem nanosil soušky - byla to dřina, pěknej kusanec neprijemnym terenem - pěkně na rameni. Jal jsem se s motorovkou vyrobit si konstrukci a muj puvodni zamer byl zhotovit foliovnicek (asi by byl krapet nadmernych rozmeru). Nasledne jsem si ale uvedomil ze zalevani destem by bylo slozite, neb se na misto dostavam zhruba v 14 dennich intervalech a soucasne by to mohlo zbytecne pritahovat pozornost nahodilych prichozich. Z vykopanych kamenu jsem pak po obvodu postavil zitku/ val a z jedne strany plutecek. Aby mi tam nelezla škodná.
nadrzajda
alpine vydrz - plním :)
nadrzajda
Byl jsem trosku priposranej z tech zmrzlejch, soucasne z ty nadmorsky vysky, cetl jsem ze by nemela teplota vnoci jit pod 7°C, nicmene to slo i po tom 12 kvetnu, kdy jsem dovez spunty, takze jsem moh ty vypiplanky zkusit otuzit trosku driv. Po prijezdu jsou znacne rozcuchany, vytazeny z vnitrni rutiny, prevoz, pekne se zmuchlaj. Hned druhy den po zasazení vsak uz natahujou listecky na slunicko a sapou se po kazdym paprsku.
alpine
Drzim palce a verim,ze se ti ta drina oplati.
nadrzajda
Jestli vas zajima, proč tam je spousta tech kybliku a kvetinacu, tak jsem se rozhodl expit i v pestovani zeleniny, takze konecne kdyz jsem dovalcil s maryhujánou, este jsem si doma rozjel okurky, racata, cukety. Dýně, mrdkve, kedluben, hrasek a kvetak se dava rovnou od seminka (díky mami :) . Este tedy pri sadbe dostaly spunti zalivku s korenakem a kdejakym hnojivem a kdečím co jsem našel vcetne fish emulze, hnojky na pokojovky atd. Pouze jedenkrát jsem změřil pH klasickym aquarijnim testrem - dle zabarveni - jak obyč dešťovku z barelu, tak pak i s přimíchánim hnojek a aditiv a vychazelo to neustale neco mezi 5,5 az 6, takze jsem byl velmi spokojen, protoze jsem nemusel upravovat - sedí maximalně.

No a nyní tedy k dalšímu skoku, přijet jsem mohl až skoro po měsíci, mamina dozorující vždy hlásila že není problém. Takže něco kolem 10.6. prijizdim vyplejt. Prisazuji zeleniny a davam jediny první a poslední záštip, aby se eště lépe rozvětvily a zakošatěly.

Poté jsem udělal nástřik Neem Oilem, Bioolem a Bioanem proti havětím všeho druhu, jako prevenci. A Vita Startem a Vita Racem od Plagronu - proste tak na boost trochu fitohormonu pro vetveni a stimul.
Vofce
tyjo hustý pustil si se do toho pěkně z vostra :D Jen bych asi nedávall na odiv ty fotky okolí byt jsou hezké s tou náloží hnoje co si tam nasypal bych řekl že už vubec nemusíš hnojit trochu bych se toho i bál nemít to hnojivo tak nějak pod kontrolou :) ale jako palba máš to super.

Ta ohrada kolem to je Scrog ? :D jestli jo tak je to teda masáž :D
nadrzajda
Vofce - díky, taky jsem si pak řikal že hnoj navrch možna zbytečno, ale tak mam to třeba na rok dopředu :) Prehnana duslednost zacatecnika a snaha nic nepodcenit. Nene, to mel bejt foliovnicek, ale nakonec nevyuzit, budu asi používat k přivazum a pne se mi tam hrasek atd :) Chapu, dlouho jsem premyslel se tady verejne obnazovat, ale snad dle fotek me nezamerej ;) A to by pak museli jit po vsech.
nadrzajda
Po dalších 14 dnech - 25.6. už bobtnají do krásy, proběhly silné bouřky - hlavní kmeny trochu polehaly, ale nevidím v tom nic škodného, naopak spodní větévky dostaly možnost více se vyšvihnout. Kyti podepírám, otrhávám spodní uschlé lístky, kontroluji zda nejsou nějací nezvaní hosté a vše v pořádku. Za zalití jsem rád a navíc po silném vichru se pěkně ztužili, aby nakonec mohly nest velke plody.
alpine
"Oni" te nezamerej,ale aby nejaky mistni "kurak loupeznik" si nenasel cesticku k policku. At se dari.
nadrzajda
Jako mala kuriozitka se mi tam vyloupla kvetina konopí, jejíž původ jest neznámý a jde o přežité semínko z dob davnych pokusů - řekl bych tak po 3 letech. Bohužel jsem mu herminatorovi ve vyšších patrech našel dva pylové váčky - chtěl jsem mu nějak pomoci, ale riskovat omrdani se mi nechtelo, vytah jsem jej za pačesy a odešel ho 10 km k rybnicku, lebedit si opodál :)

V pribehu se posunem o 14 dni dále k 11.7. Málem mě to posadilo na zadek, ale mam radost, přesně toho jsem chtěl dosáhnout pořádny bakule. Vzniká džungle hustá a skoro neprostupná. Sikovnejsi oko by asi dokázalo už říct, že se pár jedinců od ostatních odlišuje, ale ještě jsem si nedovolil určovat, myslíce na možnosti odlišností fenotypu stejného strainu. Jedne holce se vcelku krouti listy vzhuru, takze se bojim ze je prehnojen, ale nic krom zvysenyho zavlazovani pro vetsi diluci zivin me nenapada - zatim roste tak snad se da dohromady. Zaklad pro tvorbu palic máme.

Zminim zde taky drobné ztráty na kráse. Dvě kytky jsou fakt zmetci, rekl bych genetická vada. Jsou zakrsle, jedne jakoby zdrevnatel stonek. Ta druha se od posledne rozrostla, takze este neco asi zachrani. Treti se behem sadby pozlomila. Krasne mi ukazala jak je konopi zivelny, protoze po tom, co zustal hlavni stonek opravdu viset na vlasku je dneska krasny koleno, z pod zlomu se vysvihly dva dalsi hlavni stonky, takze je sice pozadu a nizsi, ale za to pekne trojmo rozjetá.

Tímto přidávám poslední aktuální záznam a o weekendu se už těšim až si mezi holky lehnu a budu s nima povídat a vymenovat energie. Nasledně nezapomenu ukrast nejake obrazky.
crazyben
hodně slušný... to muselo bejt sraní. K+ Tak držim palce ať je suchej podzim a bez čórek.

Co ty kyble a kvetniky, nevysychaj moc rychle kdyz sou horka? Ja je musel zakopavat do zeme kdyz sem jel out.
vv2
Pokud jsem nepřehlédl,to máš na volně přístupném pozemku bez oplocení?Nebojíš se,že tudy půjde např myslivec nebo pejskař a najdou to?Jinak držím palce,dokonalá příprava!K letí:-)
Váchy 55
Dávám K+ ... takhle má vypadat příprava fleku! Mám něco podobného, akorát autem se tam nedalo jezdit, tak jsem s kámošem několik dní vždycky večer vozil kotouče :-D nakonec jsme jich tam dovezli asi 16 + už jsem tam natahal za ty 3 roky asi 5 pytlů 70L substrátu + perlit a ještě tam každej rok na podzim zarejpu hnůj. Ještě bych ti doporučil to oplotit aspoň 1m vysokým pletivem (já mám to obyč plastový), protože zvěř ti může takovou džungli pěkně pokosit. Takže ti přeju ať nepřijde zvěř, čorky a na podzim lijáky! Samosebou to přeju každýmu! Hodně štěstí ;-)
nadrzajda
Crazyben - No zatim mi v tom rajcata a okurky neuschly, bohuzel jsem to prizakopat nestihl, priste radsi este zvetsim zahradu pro zeleninu a kyble nekomu daruju, to musi mit nekdo kdo ma zalejvani a bydli u toho. Jinak zatim prubezne prsi

vv2 & vachy55 - je to na pozemku kde jsou vetsinu leta 2 psi a proto moc lidí ani zvere nechodí ;) V zari se tam pojedu se stanem na mesic usadit a hlidat.

Dekuji panove
nadrzajda
Tak a ja jsem si privezl par cvaků, 23.7. už jsou vyšší než já. Otrhány spodní žluťáci a nemocňáci. Dvě spodní masivní větve vyvrácené a odlomené vahou. Ikdyž zapršelo a zahnojeno, při odjezdu jsem tam poslal ještě kořeňák, fish emulzi a alga grow od plagronu s notnou dávkou zavlažení. Prislo mi ze zacinaji vykukovat prvni blizničky.

Hodně mě baví ta dýně - dostala jméno Adéla a stále ještě nevečeřela.
alpine
Komu se neleni,tomu se zeleni...pekne a at se dari.
vv2
Tak snad to hafani uhlídaji,budu dál sledovat,fandím:-)
Vofce
Tak japak to vypadá ? 😀 Nejaky zmeny hlavne mě zajima jestli uz ti tokvete ja mam zatim tunu listí
nadrzajda
Shledal jsem se s mazlíky po měsíci. Byl jsem cestovat a tak mi zatim bujely opuštěně bez lásky. Prales zastínil veškerou zeleninu, jež zkomírá, takže napřesrok jsem poučen a vykopu jí ještě záhon opodál.

Naspod spousty uschlých spodních listů, čili zhruba hodinové plazení ve spodních etážích pralesa, abych nepoškodil košatiny. S tím se dalo počítat. U třech kyti však žloutnutí postupuje dost vysoko, až k začátkům pálek a s tím nejsem uplně spokojen. Ačkoli prý pršelo (důvod nezalévání dohlížitele) půda je vyprahlá a asi to nebylo dost - moje teorie, takže teď budu hodně prolívat. Pokud by měl někdo jiný předpoklad proč tomu tak je - sem s ním. Ostatně mě napadlo, jestli sativy nezahazují listí ve větším množství, ale přijde mi, že tohle je příliš a ovlivní to úrodu.

Několik stromků se pod tíhou svého těla uklonilo, takže byly podepřeni, či drátem přitaženi ke konstrukci. Kvetení prý začalo někdy ke konci srpna, takže teďka děj se vůle boží, koukejte kynout holky, budu se snažit vám dopřávat.

Se zálivkou jsem rovnou dodal zhruba třetinovou dávku z doporučeného množství PKčka, dle vývoje palic pak za 14 dní asi plnou. Ten kdo si zde dělal srandu, že by mohlo být SCRog, tak se skoro trefil :)

ještě tedy pardon za qalitu fotonů, je přesvětleno a je to hůře vidět, ale byl jsem jen na rychlou otočku, příště snad pobudu déle, tak až bude míň slunce
nadrzajda
14. 9. ještě více projevu žloutnutí, takže prolívám, dostávají každá dvě konve a otrhávám vše zvadlé, poničené a pár spodních nic vetví. Podpírám rozvidlenými klackya přivazuji drátem k rámům.
nadrzajda
Tak jsem zpět s nějakými informacemi, kterak to u nás roste. Během dešťů mezi 16.-18.9. přišlo nadělení v podobě velkého polehání keřů a odlomu asi 4 vcelku velkých větví - příroda je krutá. Následně jsem se tedy vynasnažil a minulý weekend strávil 2 dny taháním drátů všade nad konstrukcí a vyvazování větévky od větévky, podpírání celých květin, aby bylo co nejvíce vzdušné a bez plísní. Připadal jsem si jak jeden z těch pavouků, jež mi tam ochraňují bobiny před hmyzáky. :)

V zálivce jsem užil na radu místního jedince něco Alga Grow od plagronu, aby přece jen dostaly něco dusíku (prevence žloutnutí), ikdyž stále se přikláním, že problém byl v nedostatku vody. Do toho nějaké květové boostery, stimulátory apod od různých značek (zbytky co jsem dostal, někde nabyl) od Hessi, Biobizz, Humbolt County a mozna jsem prilil i neco FISH emulze :) zbytky zbytky a zas jen zbytky, co uz se neuzijou doma.

Na dvou kmeních se objevila plíseň - vubec jsem nevěděl co je to zač, uchytila se nejspíš v místě poranění a tak jsem to namatlal zubním kartáčkem koncentrovanym chemickym protiplísňákem, prach spór jen lítal :/ - krz kmen se dle mě systémově neprojeví.
nadrzajda
Tak a o svátek jsem byl opět plnit funkci dohližitele, pečovatele, radostníka, čichače, milence :) Vždy když zavane vítr by se člověk olíz přes nos :) Studoval jsem konečně rostlinstvo, abych určil co že to mam. Určo jsou dva šamani, paradně fialový paldy. Vim ze passion #1 je takova ježatější a Durban poison vic kompaktnejsi co se palic tyce, ale je to slozity - u nekterych vim, u jinych vaham. Dle čichu nelze soudit páč všechny po zmáčknutí voněj podobně. Samozřejmě průlitky vodou, trhání suchých, dovázání polehaných větévek, odházení pár housenic.

Jsem nastvanej - dalsi dva kmeni napadený tou plísní - pomatláno kartáčkem na zuby chemkou. Foto. 1 a 2. Zainvestoval jsem a udělal postřik bud rot stopem, ale asi je nerealný ho opakovat co týden - nákladné.

Přicházím do poslední fáze, některým holkám fialový listy, takže jdu vyzkoušet Ripen - všechny dostaly plnou dávku. Užiju ho za týden ještě jednou a pak už jen průplach a flushing.
nadrzajda
Ještě přidám detail fialky, porovnání s 185cm postavou a co mi ukáplo z adély :)
nadrzajda
A je to tu. 10.10. prijizdim na kontrolu a nelze jinak nez kosou. Je hotovo, lepsi to nebude, je lezavo, prsi a uz se zacinaji tvorit hojne prvni loziska plisne, neni nac cekat a ukoncit pulrocni cyklus. Plísně na kmenech jsou zpět, takže ani chemka nepomohla - nebyla správná.

První kyti jest obětí této plísně neb je schřadlá, povadlá, mrtvá - jest vytrhnuta, odlistěna a zavěšena, je večer, už zas musim jet. Ač byl plán sklízet 21.10., na rychlo svolávám komando přátel a vyrážíme v úterek 11.10. za misí. Rovnou předesílám, že bude ještě třeba další den a to bohužel až čtvrtek, neb středu mam již plnou. Optimisté oponují, že máknem a za den je hotovo.

Za 5 hodin jsme cirka ve 3/4 odlisťování velkých listů a ve 4 začíná pršet. Shováváme tedy vše pod střechu, musí se ještě ostříhat od menších (palicových listků), jež budou využity na výrobu hovénka, velké pujdou na masti a vaření. Zbylých 6 zůstává ještě v zemi.

Pár záběrů z místa činu.
alpine
Ale je to radost sklizet tak krasny holky. Gratuluji k uspesne sklizni.
nadrzajda
Musim priznat, ze to byla docela starost, 2 celodenni smikani 6-8 lidi a dobre ocistena je jen 1/3, zbytek hold neni cas. Ganzopadne uz visi, plisne uz doufam nebudou postupovat a samozrejme dam nakonec vystup a nejakej historky z pokourenicka :)
nadrzajda
Nasledovala 12ti denní odmlka. Vrátil jsem se k obesencum a oci pro plac. Nezbyvalo nez se smirit s realitou, ze jsem to posral, nemel jsem cas a nemoh se v zaverecne fázi venovat kyti tolik, kolik bych chtel. Nejkrutejsi je na tom ten fakt, ze proste clovek je nadsenej na zacatek, pak zlenivý a uz to bere jako takovou samozrejmost. Vsechny snad do jediny nejvetsi palky maji plíseň ve vetsim ci mensim stupni. Je to k breku, Salamy a sistice jak ruka a jde to do kopru. V zarmutku sedám a začínám šmikat a zbavovat stonku, samozrejme ususeno za 12 dni jen na 90%, v podstate stale mokre. Hermelíni jdou na jednu hromadu, zdravý spodní paldy = druhá jakkost na druhou. Suma sumarum jsem prisel asi o tretinu urody. Resim tedka otazku co s tim. Da se to dát na haš? Dá se z toho vařit - pokud by jste meli nejakej vhled, rad se priucim. Ten den jsem musel vse odvezt z mlžných výšin do sucha domova, celý se to v pytly tak splihlo do jedne obrovske koule. Nasledne pekne rozlozit u topeni at nepokracuje plesniveni a zachraní se co půjde.
nadrzajda
Zkousel jsem shamana, chut nic moc, ale mastil dost dobře. Co se tyce nejakyho curingu tak bohuzel, suseni probehlo pak na rychlovku, takze mam na troud uschly konecny produkt.Hodnocení - musel jsem dat mnoho energie a nemalo vydaju, ale byla to zábava. Skoda konce, ale chybama se clovek uci. Behem tydne pojedu na jiny misto, kde jsem tomu tolik nevenoval, vysadil pozdeji a mam tam neco, kde muzu nove nabyte zkusenosti zkusit uplatnit a chyb se vyvarovat. Tak to sem kdyztak pak jeste nasdilim. Pratele leciveho kvítí a stavu hluboke relaxace. Prozatim díky za sledování a uvidíme co dál. Při nejhoršim nashle napřesrok. Nadrzenej Zajda :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma