Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
poprve v kokosu - extrémní EC z výtoku, kytky zdraví? - Klikni zde pro originální téma
lebanner
zdravim místní osazenstvo,

tohle kolo jsem se rozhodl poprvé zkusit kokos (s trochou obav) a už se mi vyskytl první problém s kterym bych se rád poradil.

Dneska jsem proplachoval pouze čistou vodou se sníženym pH a výstup mi ukazoval uplně extrémní hodnoty EC přitom se kytky zdají být zdraví. Z celkem 25ti jsem výstup měřil u šesti ->

VSTUP: EC 0,7 - pH 6,0

VÝSTUP:

1. EC 6,2 - pH 5,7
2. EC 6 - pH 5,7
3. EC 4 - pH 5,9
4. EC 3,1 - pH 5,9
5. EC 2,6 - pH 6
6. EC 2,8 - pH 5,9

Hnojim Jungle in da box EC normální zálivky držim zatim na 1,6 - pH na 6,0. Aktuálně jsou v 13. dni 12/12 a dneska měli zatim v pořádí druhou zálivku pouze čistou vodou, jinak dostávali jen hnojky. Co se týče četnosti zálivky tak nějak podle pocitu a času, někdy 3x do týdne někdy každý den, vždycky aby trochu proteklo.

Jinak podmisky jsem vyčistil, aby to nezkreslovalo hodnoty výtoku.

Otázka jasná co teď dál? Prolejt vodou ještě? Neřešit?

Předem díky za názory, jsem z toho trošku v rozpacích
masuro
jestli nejsou přehnojený což píšeš že ne ,tak jed stylem 2+1. tj dva krat zálivka po třetí čistá voda ev enzymy k tomu.
Samulele
Preštuduj totok http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=65817

A meranie kokosu...

Způsoby měření kokosového substrátu

Nejspolehlivější metodou měření úrovně živin v substrátu je metoda extrakce 1:1,5. Díky této metodě snadno stanovíte EC a pH kořenového prostředí. Hodnoty pH a EC odčerpané vody se běžně odchylují od momentálního stavu kořenů, protože kokos je schopen prvky jak zadržovat tak uvolňovat.

Odeberte vzorek substrátu CANNA COCO (obr.1). Odběr můžete provést buď naběračem půdních vzorků nebo lopatkou. K získání dostatečně representativního vzorku musí být substrát odebrán z co největšího možného počtu míst.
Odebrané vzorky umístěte do misky a zjistěte, zda má substrát správnou vlhkost. Kokos je správně vlhký, když vám při stisknutí mezi prsty vlhkost proniká (obr.2). V případě potřeby přidejte demineralizovanou vodu a smíchejte s kokosem.
250mililitrovou odměrku naplňte do 150 ml demineralizovanou vodou. Přidejte kokos až doplníte odměrku do 250 ml (obr.3). Důkladně promíchejte a nechte směs alespoň dvě hodiny ustát.
Opět zamíchejte a změřte pH.
Přefiltrujte směs a změřte EC.



Tato analýzy by měla být prováděna ideálně po 3 až 4 týdnech. Požadovaná hodnota EC by měla být mezi 1,1 a 1,3 a kyselost pH mezi 5,5 až 6,2. Příliš vysoké hodnoty EC zvyšují nebezpečí projevů spálení. Ke snížení tohoto nebezpečí lze kokos proprat okyselenou vodou (pH 5,8: okyselte přípravkem CANNA pH- growth).


Takže za mna neriešiť a sleduj kytiz a listy a podla toho jednaj
karlitos
Jedu poduhý kokos a ec sem zatim nikdy neměřil. Sledovat kytky a za mě taky neřešit .
lebanner
Díky za info. Dnes jsem po dvou zálivkách s hnojkama opět lil pouze čistou vodu s upravenym pH pouze s tim rozdílem, že kytky byly naposled zalitý před dvěma dny, takže ještě nebyly úplně vyschlý a výtok prakticky podobnej - EC se opět pohybovalo mezi 2,5 - 6 nejčastěji okolo 4. PH víceméně taky od 5,9 až 6,3 (Vstup 6,2). Jenom mi přijde, že začínaj bejt pomalu přehnojený jsou celkem dost tmavý viz. foto. Čím to může být? Hnojím max EC 1,8 + každá třetí zálivka čistá voda (s EC 0,6 - je celkem tvrdá)
Keen
To je jasný, kytky nestíhaj vyžrat hnojky co jim tam leješ a tak se tam hromaděj. Nejrychlejší budeš mít je vzít do sprchy a prolejt vodou dokud ti nebude vytejkat nějaký normální EC, třeba 1. Pak je zalejt klasickou hnojící zálivkou a krotit se s hnojením :) Dal bych každou druhou zálivku čistou vodou.

Nemyslim si, že v tuhle chvíli je dobrý řešení čekat až se projeví příznaky přehnojení, který už nevrátíš. Naopak si zpozoroval problém v zárodku a můžeš ho vyřešit včas bez újmy kytek.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma