Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Zatemnování-pomoc - Klikni zde pro originální téma
gyzmo
Ahoj,letos bych rád zatemnoval.Bohužel se mi nějak nepovedlo sehnat řezy tak jsem musel použít svá semena,jedná se o křížence Sensi star s Passionem1.Zatím mám 18 sazenic a najíždí jim třetí patro.Nikdy jsem si nekupoval žádné spec. substráty z growshopů tak namíchám svůj s perlitem,kompostem a černozemí.Sázet chci 4 kytky do kýblů od primalexu,kam vyvrtám zezspodu díry a dolů dám místo keramzitu malé říční oblázky ,aby mohla přebytečná voda dobře odtékat a kořeny nezahnívaly.Zbytek kytek dám do 6l květináčů a pár na záhon.
Rostliny mám v plánu zatemnovat od začátku července aby dozráli do konce srpna.
Rostliny na záhoně chci zatemnovat způsobem,že na ně dám plastový 600L barel,velikostí sudu v 18h večer jakmile začne tma tak bych ho sundal a rozbřesk začíná zhruba okolo 6 té ráno tak by byly pod sudem max 3-4 hodiny,ty v květníkách chci přemístovat během dne na slunečná místa a v 18h je dát do garáže.
Chci se hlavně zeptat jestli rostliny při zatemnování potřebujou 100% tmu nebo stačí třeba 85% tma(v přírodě také svítí hvezdy,měsíc,občas je osvítí projíždějící auto atd..) ?? Jak by měli být rostliny zhruba vysoké než se začnou zatemnovat?A co když třeba dva dny budu pryč a rostliny nezatemním,bude to znát nebo to kytka rozchodí a bude dál nakvétat?Mám nějak ochlazovat či stínovat květináče před sluncem?,přijde mi,že to kořenům moc neprospívá když j květináč rozpálenej od sluníčka.Díky všem za rady a pomoc.
Johnny Blaze
Ahoj,zatemnovat mozes hned od zaciatku ale rastlina zo semianka zacne kvitnut az po nadobudnuti pohlavnej dospelosti. Urcite 100% tma. Ak aj je nejaka tolerancia tak to nemas asi ako zistit a riskujes hermafroditov.
Ak niekedy zabudnes/nestihnes tak hned pohroma nebude ale cim viac takych dni tym viac to bude poznat.
Kvetinace ochladzovat urcite nemusis staci ked je vnich dostatok vlahy. Pre pokoj na dusi ich ale mozes namalovat na inu farbu nez ciernu ak su cierne teda. Nech ti to vyjde.
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od gyzmo
.
Rostliny na záhoně chci zatemnovat způsobem,že na ně dám plastový 600L barel,velikostí sudu v 18h večer jakmile začne tma tak bych ho sundal a rozbřesk začíná zhruba okolo 6 té ráno tak by byly pod sudem max 3-4 hodiny,ty v květníkách chci přemístovat během dne na slunečná místa a v 18h je dát do garáže.

Tak jednoduché to není,rostlina potřebuje dýchat a když ji přikryješ tím barelem,tak jí prakticky udusíš.
citace:
Původní příspěvek od gyzmo
Chci se hlavně zeptat jestli rostliny při zatemnování potřebujou 100% tmu nebo stačí třeba 85%


100% tmu 12hodin


Nejednoduší bude dát si do hledání zatemnovani a vyskočí ti témata,kde se to řešilo,takže je to třeba pročíst,veškeré informace na toto téma tady jsou!
např:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=494


Edit:https://cse.google.com/cse?cx=00044...vani&gsc.page=1

gyzmo
Ok,díky za rady.To je jasný s tím dýcháním,ty barely jsou celkem objemné a rostliny tím zatemnované budou jen na záhoně,tzn. barel dám na kytku v 18h a sundám cca v 21(podle západu slunce) a těch pár hodin doufám vydrží.V nejhorším můžu do těch barelů vyvrtat pár otvorů na profuk a něčím to zastínit aby tam nešlo světlo.Časem hodím fotky jak to dopadlo.Spíš mě fakt děsí ta teplota,venku jsem pěstoval většinou jen přímo v zemi a když jsem zkoušel květináče tak ta teplota byla znát i když byl květník pravidelně zaléván,rostlina měla žluté listy a v růstu se téměř zastavila.Pomohlo většinou jen přesazení na záhon nebo do většího květináče,ale po 14 dnech to bylo to samé.
M@gic
citace:
Původní příspěvek od gyzmo
Spíš mě fakt děsí ta teplota,venku jsem pěstoval většinou jen přímo v zemi a když jsem zkoušel květináče tak ta teplota byla znát i když byl květník pravidelně zaléván,rostlina měla žluté listy a v růstu se téměř zastavila.Pomohlo většinou jen přesazení na záhon nebo do většího květináče,ale po 14 dnech to bylo to samé.

Nehledal bych problém právě u teploty květináče, spíš bych tipoval nedostatek živin, popřípadě přehnojení, to se v květináčích stane dost snadno. Nemáš fotky?
Stejně tak bych neměl strach z "udušení" kytek během čtyř hodin v 600l barelu, větší strach bych měl z vlhkosti v těch barelech a možná že ti potáhnou do výšky a budou dřít o strop toho barelu, ale tolik snad v kýbli nevyrostou. :)
Mr.Sordo
Tak hlavně je si uvědomit,že když zatemňujeme,tak ještě pořád svítí slunce.
Dovedeš si představit tu"výheň"v tom barelu?
Kéž by to bylo tak jednoduché!
Johnny Blaze
citace:
Původní příspěvek od M@gic


Stejně tak bych neměl strach z "udušení" kytek během čtyř hodin v 600l barelu, větší strach bych měl z vlhkosti v těch barelech

Presne tak,skor by som sa bal plesne ako udusenia.

citace:
Původní příspěvek od Mr.Sordo
Tak hlavně je si uvědomit,že když zatemňujeme,tak ještě pořád svítí slunce.
Dovedeš si představit tu"výheň"v tom barelu?
Kéž by to bylo tak jednoduché!


Mozno by pomohlo natret barel na bielo alebo davat kytky aj s barelmi do stinu.
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Mr.Sordo

100% tmu 12hodin



Seš si jistej? Projdi se někdy v noci za úplňku když je jasno... v přírodě 100% tma nikdy neni a stejně kvetou. No zase na druhou stranu je to uplně jiný světlo než přímo odražený sluneční paprsky... takže to bude asi trochu složitější, ale uplně 100% tmu ke květu nepotřebujou. Na balkoně mi taky kvetly krásně ikdyž se v pokoji svítilo denně do 24h a bez hermáče. Ale rizika sou to neříkám že ne...
gyzmo
Díky všem za příspěvky,největší strach mám všeobecně z teploty jak v rozpálenejch květináčích tak rostlin pod barelem i když v 18h už na ně nepůjde přímé slunko,ale jedná se jen o několik hodin než bude tma,pak je sundám a ráno by měl být rozbřesk okolo 6h takže by to +/- těch 12 hodin mohlo být.Co se týká plísní,tak z toho obavy tolik nemám.Většina kytek mi začla hnít nejdřív od řapíků a taky tím,že jsem je málo odlistil a po dešti se voda nestihla tak rychle odpařovat,ale stávalo se mi to až na podzim kdy klesaly teploty,ranní mlhy a slunce už nemělo tolik síly ,aby rostliny vysušil.Zatím není co fotit,začnu s tím až rostlinky trošku povyrostou,zatím je mám na noc za oknem a během dne je přenáším různě po zahradě aby na ně co nejvíce svítilo.
M@gic:
Já moc nehnojím,raději namíchám živnější substrát a pravidelně přesazuju,akorát co dávám je ekowerm v kapalné podobě,jak postřik tak zálivku.Uvidím podle stavu rostlin,kdyžtak přihnojím..Myslím,že to žloutnutí listů a zabržděný růst je právě díky kořenům,kteří v černém 6L květináči na černém úhoru kde je v létě i okolo 45stupnů není zrovna ideál,zkusím to nějak vychytat a květníky zastínuju,pár kytek narvu do kýblů od primalexu,které jsem v minulosti používal na in. jako bubláky,mají víko někteří i s 3mi otvory tak když se mi povede sehnat nějaké řezy tak je dám po třech,jinak svoje osivo budu dávat po jednom a počítat,že z půlky budou samci.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma