Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
První zkušenost - Klikni zde pro originální téma
pipespints
Zdravím,
hned na začátek bych chtěl říct, že jsem ještě nikdy nepěstoval :D a tohle je moje poprvé. Pročítal jsem grower, FAQ, návody, ale nikde jsem nenašel ucelenou odpověď na to co potřebuju vědět. Pokud je někde odpověď, budu jenom rád za odkazy.

Jde o to, že bydlím v bytě se spolubydlící, která o tom ví a toleruje to, ale sama to moc v lásce nemá. Koupil jsem si na netu feminizovane samonakvetaci Jack Herrery a jednoho zkušebně zasadil pod lampu, abych vychytal případné mouchy.
Začínal jsem to klíčit asi měsíc zpátky (už vůbec nevim v čem), ale přesadil jsem to do "AGRO Výsev a setí" spolu s perlitem a Symbivitem, co používám na chilli (hlínu i perlit jsem propekl v troubě). Dost se to vytáhlo, ale kytka už vypadá celkem k světu. Dokud to bylo pod spořivkou, tak bylo všechno v pohodě.
Jenže když už začalo být pěkně, dal jsem to s paprikama na parapet, kde 2 dny nic a pak najednou začaly usychat spodní listy (okno směr jihovýchod). Ty první lístky jsem otrhal, ale schne to odspodu nahoru. Na tohle téma jsem našel opravdu hodně vláken, ale v jednom tvrdí, že to je přelité, v druhém, že to je zase moc suché, v třetím, že to je přehnojené... Tak já nevím. Zalívám to normálně odstátou vodou, jenom jednou jsem to zalil Kristalonem na rajčata a papriky, přičemž to byla dávka jenom s vápníkem a dusíkem. Každé ráno kropím rozprašovačem listy.

Taky by mě zajímalo, jak to v bytě vyřešit s tím zápachem. Kytka je ještě malá, ale nevím co s tím, až začne smrdět. Dá se to nějak odvětrat? Sousedi by mohli něco zavětřit a nechci to pěstovat ve velkém, takže nějaky growbox pro mě je drahý a ani v bytě nemáme komín, abych tam ten smrad vedl.

Za každou radu budu moc vděčný a předem děkuju :P
murmur
Čau, nepíšeš, jak velkej je květináč, každopádně substrát pro výsev má jen minimum živin, takže bych doporučil nějakej kvalitní nejlépe z growshopu. Při pročítání FAQ jsi určitě narazil na info o pH a vlivu na rostliny, to bych taky nepodceňoval. S Kristalonem zkušenost nemám, ale slušný hnojivo stojí asi jak slušný semínko :beer:
Kalli
Zdravím tě,

když tak dodej foto, aby se to dalo lépe zhodnotit. Jakou dávku Kristalonu si dal? Zalévat určitě méně a postupně zvyšovat.

Kalli
krobak
Ahoj, nahoď foto. To musím vidieť :).

Edit: slovo "Symbivit" som si musel gúúúgliť
Kalli
Taky jsem Googlil. :)

Myslel jsem, že je to z hvězdné brány. :D

Kalli
pipespints
Nene :D ja si nejsem uplně jisty, jeslti je to symbivit, ale nějaka houba, co se dava ke kořenům a pomáhá vstřebávat látky. Ale Hvezdná brána mě rozesmála :D

Foto nahodím asi až zítra, teď už je tma a nebylo by to vidět. Navíc jsem včera kytku přesadil z toho klíčícího substrátu do toho nejlepšího co jsem ve městě sehnal. Aspoň tak mi to tvrdila známá prodavačka - je to nějaký zahradnický substrát PRIMAFLORA. PH jsem neměřil, ale po cestě do školy se stavím v growshopu, tam by papírky mohli mít, ne?
pipespints
Jo a co se velikosti květináče týče, to teď nevím přesně na litry, ale je to 18x14 cm (šiřka x vyška). Kristalon jsem daval 2 litry vody a necelou čtvrtinu naběrky, tak jak dávám na papriky. Ale kytka dostala jenom malou davku, tak jak bych ji normalně zalil vodou. Navíc jsem si pak uvědomil, že hnojit trávu hnojivem na papriky by asi nemuselo dopadnout dobře :D takže už zalivam zase jenom vodou.
Kalli
Tak co ty víš možná ti vyroste nějaký Goauld. :D

Primafloru mám taky, a jsem spokojenej. Nechce se mi kupovat drahá zemina, když i v Growshopu mi doporučili Primu na Windoor.

Kor, když to tak pěkně roste. Mrkni. :)

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=76769

Ono je možná ještě brzo je hnojit, ale to uvidíme podle fotky. :)

Co jsem tak pochopil, tak budeš pěstit na okně (že by mi přibil kolega)? :D
pipespints
Jojo, rád bych za oknem :D Pokud to bude možné ... Nemůžu přijti na to, jak tady uploadovat obrázky, tak hodím jenom odkazy

edit: už jsem na to přišel
pipespints
Ještě jedna ... A PH papírky jsem zatím nesehnal :/
Kalli
Koukam prez mobil, ale rek bych(mam shitku :D), ze prelito.
To usmikni, a smitec. Jinak to vypada dobre. :)
Kalli
Hele možná bych místo toho kristalonu na rajčata a papriky, dal kristalon start.
pipespints
Tak nevím jestli tráva je jako kaktus a potřebuje minimum vody nebo jestli ji voda škodí :D Kytku jsem nechal 3 dny bez vody a už nevypadala tak špatně. Teď jsem ji předevčirem jednou zalil čistě bez hnojiva do misky a ustřihl spodni listy, co jsou na fotce. Během jednoho dne začly schnout listy o patro výš, které byly do té doby uplně v pohodě a kytka zase vypada nemocně.

Navíc se strašně vytáhla. Teď už má asi 10cm stonek, na kterém jsou jenom 2 sušky zralé na odstřihnutí. Taky se ji nějak nedaří vyrůstat další listy. Už asi 2 týdny jsou na tom pořád stejně... :(
gremlin101
. smazat dík


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma