Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
Okurkova wilma (runda 3) predstavuje SharkShock - Klikni zde pro originální téma
MocnyOkurek
Zdravim pratele drobneho pestovani,

mame tu dalsi rundu ve wilme. Tentokrate uz cislo 3. Porad se neco vyviji a nevychazi dle predstav tak snad toto kolo uz bude tak nejak vyladene a nebudou se dit velke preslapy. KOnkretne mam na mysli zimu vecer (17), hodne dusiku (hodne tmavy listy), bordel z hydrotonu ve vane (ucpavani zalivani), zpusob zalevani (kruhy misto tycek), lepsi prostrihani a nakonec, prepnuti po par dnech, tedka to zkusim jako to ma kcb pres kopirak. Dam tomu do novyho roku a pak to hnedka prepnu tzn zhruba 4 dny. Vybaveni je +- jako minule ale pro jisotut jej vypisu

Genetika : 8x SharkShock + 2 nahradnici od mistniho matkare jmenem Bart, dozrat by mel kolem 50 dnu
Box: Homebox evolution 100x100x200
System: Wilma 8XL = 8x 11L rozmery 90x90, nadrz +-70litru
Svetlo: 400W GIB rust, 600W sylvanas superred
Elektricky vybaeni: Lumatek az 600w, zvlcovacka na 6litru, dva ofuky huricane (vratil sem se k nim pac ten minulej vetrak jede hrozne moc jednak huci a pak je tam jako by tam byla vichrice :) ), odtah Prima klima 125 a 400m3 s regulaci otacek a regulatorem teploty, teplomer z vlkhomerem, cerpadlo 1000L za minutku
Meridla: Ec metr adwa, PH meter Martini s teplomerem
Hnojiva: Bcuzz AB hydr, Bcuzz root stimulator a nakonec muj oblibnece Bloombastic. Zbytek sem se rozhodl toto kolo nepouzivat jeslti v tom treba neni problem. Tzn vyradil sem hydrobooster a blooomstimulator. Samo nechal sem jeste ATA clena proti srackam ve vode ten je dulezity nemusim pak pouzivat peroxid pac se tam nic netvori a voda je pruzracna a cista i po mesici.

Momentalni roztok mam pripraven z 0.6 AB a root slozky. Hodnota toho lektvaru je EC 1.0, PH drzim jako jiz standartne na 5.5-5.7. Foto prilozim odpoledne az dorazim do barta a prcky zasadim :). Jedine co me trosku trapi ze zacalo daleko vice hucet cerpadlo na tech kruzich. Muze mit na to vliv nejaky vyssi tlak v hadiciiich? Jako ze to cerpadlo to musi strasne tlacit? To by se dalo pak vyresit ze bych proste dirky pridelal ze jo :). Pac kdyz sem zkousel na wilme pustit takovej ventil kterym se da zaridit castecnou pruchodnost hlasitost se nesnizila. A v noci to jde hrozne slyset. Rekl bych ze ta rezonance se blizi k urovni lednice.

PS: foto nahodim odpo az dorazim s prcky domu :)

Tenhle roztok bych tam chtel drzet az do naskoceni prvnich palic. Samo pokud bude treba pridat ec a kytkam bude chutnat tak pridame. Ale bloomovou slozku pridam az po 14 deni vymene cely vody. Melo by to akorat vyjit 4 dny na rustu a pak zhruba 10 dni v kvetu.

Tak jinak drzte palce a snad tedka se vse povede jak ma! :) Vsem predem dekuji za rady sledovani a ruzny tipy v nejlepsim pripade karmy
kcb
Nemyslim ze 4 dny jsou na wilmu ok, nejvice zalezi na velikosti korenoveho balu pri prepnuti a nemyslim, ze ve wilme to hned ze startu udela takovy boom s koreny, ale rad se mrknu na pest ala KCB )) doufam ze se konecne dockas pekneho vysledku !
MocnyOkurek
Aha tak s timhle zkusenost nemam. Navic v ty wilme to nescekujes leda jestli se objevi korinek dole. Ale to uz taky diky ty latce neuvidim. No nic dobra dam tomu tyden ale pak to prepnu :). Minule to bylo uz prerostly 14 dni je moc (mysleno do sire). Jinak me strasne mile prekvapil bart. Cekal sem nejakyho 30letyho hejzka a on je starsi nez ja! :) Rezy sou celkem velky takze tohle za me super. Vypadaj vitalne a vsude couhaly bily klacky korinku... Takze sem je zabydlel pustil jim zvlcovacku + tam chodim jeste cakat bo zatim mi meridlo ukazuje 45% coz je shit, tak nez se to stabilizuje tomu poradne dame at to ma krasny tlusty vetve a velky listy! :)
Efendy
Držím palce, koukám že jedeš ty kroužky, jaký průměr mají hadičky u Wilmy 12?16?
MocnyOkurek
Na radu sem kupoval 5x3mm a nemam s nima problem. Koupil sem k tomu i nejaky tecka z konkurecniho hydrosystemu a vse slo nasadit, myslim ze to sou tecka na autopot. Typek v minulem threadu psal ze snad wilma ma 4x2mm ale ty nesehnal. Tuto upravu mohu doporucit. Co se tyka rpumeru samotneho oka to zalezi na kvetinaci. Ja na ty sve 11litry strihal zruba 38cm.
Efendy
Perfekt, hodlám Wilmu kupovat tak koupím rovnou i kolena a hadičku.
MocnyOkurek
Zacaly nam trosku svetlat tak sem pridal z EC 1 na EC 1.2. PH, no :) mi trosku rano ujela ruka s kyselinou tak je 5.2 snad to chvili vydrzej nez to zase vyleze na 5.5-5.7. Jinak 5 se jich chytlo dobre a 3 tak nejako bojuji. Nejak se mi nedari poradne zvednout vlkhost a to tam porad chodim cakat a jede ta zvlhcovacka. Jednu kytku sem uz musel premistit, byla uplna v zadu v rohu. Tam je to nejaky peklo misto. Tedka je na fotce vlevo dole. ZKusil sem jeste prehodit ofuky a nastavit je tak aby tam foukali jakoby do kola a vytvorili vzduchovy vir. Tak uvidime jak se to projevi. Jinak vsem preju krasnej novej rok a hodne paradnich palic! :)
MocnyOkurek
Tak uz se rozjely secky krom 1. Z toho zase bude nejaky zebrak. Na ty spolecny fotce je to ten nalevo dole. Presunul jsem ho napravo jestli se to nezlepsi. Je to jeho uz 3ti posunuti. Doufam ze nechcipne to by byla skoda :). Jeste detail toho klonu ktery se mi nejvice libi. Moc se netahne, pekne se vetvi a celkove je nejdale ve vetveni. Teploty jsou pres den 25-27 stupnu. V noci je to kolem 19 - 20 stupnu. EC drzim porad 1.2 a PH kolem 5.6-5.8. Zalevani sem nakonec z nonstop vraitl na 15-15 s tim ze uz z vicero stran jsem slysel o 15-30 tak to asi vyzkousim pristi kolo ted uz v tom bordel delat nebudu. Taky je naprd to pocasi pac clovek nesmi vecir zapomenout zavrit okno ale zatim se mi dari. Taky sem si poridil takovej gel na absorbci smradu a chlacpi to za noc uplne vycisti mistnost jednak od smradu z brk a pak i od smradu z toho pouziteho vzduchu a voni to lehce do citronku za me super. Muzu doporucit ikdyz docela stoji.

Edited: tak jeste udelam dneska zastrih. Ted uvidime jak to poroste kdy se bude prepinat.
MocnyOkurek
Zdravim priznivci drobnyho pestovani,

takze tu mam osmej den rustu a situace se ma takhle. Zalivku sem uz vytahl na 1.3 kytky vypadaj ze porad je to akorat, pac ani pres mizeni vody se EC nezvysuje coz je dobre. PH drzime na 5,5 - 5,8. Teploty jsou vevnitr u lampy 29 u kvetin 26 stupnu. Lampu drzim zhruba 30cm.

Mam taky otazku za karmu kdo mi vysvetli jak se muze stat to ze se takhle kytka sekne. Udelal sem solo fotecku. Uz se mi to parkrat stalo v kokose ale tam sem to taky nepobral. Kytak se proste uplne zastavi listky se jakoby z miniaturni a pak najednou zacne rust znova. Neco z korenama? Ja totiz vsem kytkam dal to stejny :). tak sem z toho jelen bo mitem to asi nebude kdzy se tam te jine dari suprove.
MethodMan
Určitě problém s kořenama, měl jsem to samé. Kytka se sekne než se jí nepodaří udělat nové kořeny a potom (tedy pokud přežije), se pustí do růstu :)

PS: Asi bych jí nějakym způsobem zkusil přiškrtit závlahu, ať se netopí :chef:
MocnyOkurek
Takze to mohla zpusobit ta nonstop zalivka. To sou ty experimenty :)) Myslis ze se jeste tedka topi? ja misto nonstop ted uz par dni jedu 15-15 jeste to muzu prenastavit na tech 15-30. Rockwol nevypada vylozene napite. Navic ty kruhy ve vetsine pripadu nestrikaj primo na rockwool kocku ale kolem ni.
MethodMan
No popravdě vypadá, že dostala fakt zabrat, zkus těch 15-30, uvidíš, co se bude dít :)
MocnyOkurek
Tak sem to teda nastaivl na 15-30. Diky :)

Taky sem tam zahlidl cernyho "kamose" tak sem to tam vystrikal bioolem s 3% roztokem. Za tyden pro jistotu zaopakneme at mi to zase nezree listi.
Efendy
Držím palce až mě bolí, co zlepšovák na Wilmě, je to znát hodně, málo?
MocnyOkurek
Kytky vypadaji fajn, hadicky jeste nejsou ucpany takze v tomhle ok. Poznat rozdil pujde az se to sekne a pak budu vytahovat koreny s kulicek. Spis si rikam co dela dole ta latka jestli moc nedrzi vodu sem si nevyzkousel propustnost. Ale kdyz je to tedka tech 15-30 tak snad nic nehrozi az budou koreny poradne prorostly a na dne omotany.
Nefakcenko
Zdar, já měl čerpadlo na 3x15 min/den když jsem vysazoval klony a postupně jsem přidával, byly teda ve větších kostkách a zvládly to v pohodě.
MocnyOkurek
Dneska dolito 15 litru vody se zalivkou EC 0.9 bo sem mel uz v nadrzi 1.4 finalni calamada ma 1.2-1.3. PH 5.6-6.0 uz at je kvet bo s tou kyselinou na rust to je sileny jak to lita. Jinak prepnuti vypada v radu dnu. Asi nejpozdeji v nedeli. Jedna uz vypada ze bych to mohl prepnout je moc krasne navetvena. Trosku ale nechapu jak muzou kcbckovi tak rust me prijde ze toto je hc indika a mcoo se ji nahoru nechce. Kytky maj teprve 20-25cm. a jen se vetvi a vetvi a vetvi :)
geda
vieš prečo ? po prvé vie velmi dobré čo robí, po druhé ide aero a po tretie tieto dve stačia :-)
krobak
citace:
Původní příspěvek od geda
vieš prečo ? po prvé vie velmi dobré čo robí, po druhé ide aero a po tretie tieto dve stačia :-)

OT: štvrtý príspevok opäť šupa... . Išlo skôr o úvahu a porovnanie rovnakej genetiky. To že kcb ide amazon a že to má zmáknuté väčšina z nás veľmi dobre vie. Peace.
MocnyOkurek
Gedo dik za tip. Bez tebe bych na to neprisel.

Abych nebyl jizlivy a vysvetlil proc sem se ptal tak mi slo presne o to ze ma stejnou genetiku, jestli sem cetl spravne take zastipoval. Me po zastipnuti ty kytky vubec nerostou do vysky, takze je mi zahadou jak ty jeho muzou mit metr a to sem resil. Jinak ja mam hydro drip to neni zas az tak brutalni rozdil jako oproti kokosu/soilu. Ja jinak samozrejme uz vim ze wilme to da zabrat dele nez vytvori hezkou kytku oproti amazonu. Me slo proste o ty vysku ja se nedostanu ani na 70cm. Leda bych to nechal narust na 40cm.
kcb
Jak uz jsem psal, nemyslim ze jakykoliv drip system muze konkurovat v rychlosti rustu aeru. Mozna je to i hnojivama, jejich pomery, koncentraci, vlhkosti a ja nevim cim jeste.
Kdyz se podivas jak u me roste Ednik, ktery je vice sativa a jak Shark, ktery je prevazne indika, tak mi to taky hlava nebere, jsou ve stejne mistnosti, se stejnou vodou, vlhkosti atd a proste roste jinak , ale minule kolo na stejnem miste jako ted Ed se mi Shark netahnul a vypadal podobne jako ted ED, toz ted babo rad !
Jedine "smysluplne" vysvetleni vidim v tom, ze pod temi dvema Amazony museli nekdy v minulosti upalit nejakeho svetce ci co.
Hehe, nebo je to karma a Ty mas par drobnych charakterovych vad, co my vime )))

Hlavne pri 18/6 mi to neroste vubec, vicemene to stoji, blaznit to zacne pri prepnuti na 12/12.
Za me Ti to roste prozatim dost pekne, takze bych nehledal chyby a jel v klidu dal.
MocnyOkurek
Aby to nevyznelo ze si zoufam tak ja se spise pidim potom proc mi nevysel muj plan s rychlym prepnutim. Vzdycky me hrozne sere kdyz si neco nejak namaluju a je to uplne k hovnu jako ted :). Tak timpadem uvidime po prepnuti jak moc to poskoci. Add karma no neco na ni urcite bude kytky maj radsi kdyz si s nima povidas a mas je rad nez kdyz k nim pristupujes jako k nejakymu nutnymu zlu abys mel co kurit :) ale ja sem ta prvni varianta. Byly doby kdy sem je i hladil :P tak snad karma neni tim vinikem.
ten_hodnej
podle me ti to roste pekne a kytky vypadaj zdrave, takze bych tebou nejakejch par dni navic na rustu neresil... nejak nevim proc za kazdou cenu chces mit nejkratsi dobu rustu? navic nemuzes vubec srovnavat rychlost rustu s kcb i kdyz mate stejnou genetiku, jelikoz to je jedine co maji ty vase growy spolecneho... no preju hodne uspechu a budu sledovat :)
MocnyOkurek
No to souvisi s tim co sem minulou rundu sklidil. Uz se zacina zasoba nebezpecne tencit a jeste nejsem ani na kvetu a uz sem si zvykl za to neutracet.
krobak
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek
No to souvisi s tim co sem minulou rundu sklidil. Uz se zacina zasoba nebezpecne tencit a jeste nejsem ani na kvetu a uz sem si zvykl za to neutracet.

Pekne Ti to rastie, nechám sa prekvapiť čo tam budeš mať v 20. dni kvetu a potom vo výsledku. Vidím to na slušne rozbehnutý, pohodový pest. Spokojne si hovejú, nič im nechýba. Mňa by hlavne zaujímal rozdiel v kvalite a stavbe sušiny rovnakej genetiky pri rôznych spôsoboch pestovania a médiu. Sledujem a držím palec.

PS:O zmarenom peste a kvantite na pár dní by som vedel lamentovať najviac, ja už teraz suším hubu. :bandit:.
MocnyOkurek
Pokud mas dobry hnojiva a samotnou kytku tak vsude budou pekny tvrdy palice. Chutove pry neni nad bio kytky to je asi pravda pod biobizem a 14ti denni vodni kurou fakt smakovaly dobre ale i na tom mineralu mi to prijde chutove dobry. Ikdyz sem kalidoga sklidil velmi malo tak kdo jej zkousel mu hrozne vonel a chutove byl vytecny. Nekdy bych se rad k tomu modelu vratil. Stejne jako apple jack ci white widow. Tady jde spise asi o to najit si postup ktery tobe nejvice sedi vymakat jej a pak si uzivat jako to dela treba kcb nebo bohem:)
Mard
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek
No to souvisi s tim co sem minulou rundu sklidil. Uz se zacina zasoba nebezpecne tencit a jeste nejsem ani na kvetu a uz sem si zvykl za to neutracet.


Muka pekelná :D Držím palce aby nedošlo k deficitu sušiny :-)
kubok
ahoj, ked vidím, že ti tam lieta PH- v sieni slávy som narazil na tento príspevok:
"Pro druhý pokusu z bubblerem přišla trocha tuningu. Především jsem potřeboval stabilizovat kolísání pH které kalilo vodu
úvodní kosmikovy myse. Při úpravě vody jsem "kalibroval" na doporučených (AH) 5,8 a poslíze udržoval v toleranci 5,4-5,8
Zdroj vody byl pro oba,vlastně všechny tři stejný, co bylo ovšem podstatné jedná se o vodu měkkou
Pokud jsem chtěl zachovat obsah nádoby a zvětšit celkové množství roztoku na maximální únosnou hranici z původních16L na konečných 23L ve 25L nádobě bylo nutné odstranit keramzit který se nedá považovat za materiál se zrovna extra pufrační schopností. Klony byly fixovány pomocí mirelonu který jsem již několikrát prubnul při svých pokusech, jak v malých květináčcích 50mm tak větších 120mm.
Mirelon neovlivňuje pH, krom toho velmi šetrně fixuje samotnou rostlinku. Všem stejně posedlým fandům laboratorního provedení mohu směle doporučit
Pokud jest snad sémě pochybnosti stran již zmiňované stability rostliny v pozdějším stádiu květu kořeny zaplnily květník a něco mě říká že jsou na tom minimálně stejně jako v keramzitu, ovšem oproštěny o negativní výdobytky jeho působení.
Při samotném srovnání měli AH daleko lepší nástup než GH." http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=23020 - konkrétne príspevok č. 6 , tak to snáď pomôže :)
MocnyOkurek
Ahoj kuboku dik za odkaz ten pest je fakt moc pekny takovy usata monstra ale on pouziva aero kosicky. Myslim ze dava do toho jen hrst toho keramzitu. Tak to nahradil tou penou mirelon. To ja nemuzu uplne pouzit pac ja mam v kazdem kvetinaci zhruba 10litru keramzitu a ta pena jeslti sem videl dobre se prodava jako platno. To pokud zmenit medium tak popremyslet jestli nezkusit perlit. Kazdoadpne je vzdy problem jen v tom rustu tech 14 dni to zvladnu tam kazdy den neco nakapat.

By me zajimalo sem se tak zamyslel :)) muze to souviset z obsahem slozek ve vode? O co jde. A slozka ma pro jednoduchost "6" dusiku. B slozka ma "6" fosforu, Bloombastic ma "15" fosforu a bloomstim ma "1" fosfor z npk. Kdyz to sectu mam "6" dusiku proti "22" fosforu na 1ml od kazdeho. Samorejme kdybychom zapocitali pomer hnojiva dostali bychom se na zacatku klidne na 6-8 dusik a 12-15 fosfor ale i tak je tam rozdil velky. No a tedka dusik je hodne dulezitej prvek. Tim ze je ho tam jen "6-8" z hnojiv tak ho ve velkem zere i z ty kyseliny. Tim ji neutralizuje a ph skace nahoru. kdezto jak uz kytky maj kvet tak tam toho fosforu je tolik ze ta kytka nestihne tak rychle tu kyselinu neutralizovat a ph je stabilnejsi. Tomu odpovida i ta vec ze cim vesti nadrz tim vetsi stabilita protoze tam je jednoduse tech prvku jeste vetsi kotel a ty kytky nemaji sanci to vyzrat a rozhodit. Takze vlastne reseni toho kolisani by melo byt pridat vice dusiku. Zamyslel sem se spravne nebo je to uplna kravina?

Jinak pridavam fotecky good bad and ugly. Ta druha splnuje bad i ugly :))
MethodMan
Koukám holčina to rozdejchala :)
MocnyOkurek
Zdravim pratele domaciho pestovani, tak v nedlei sem uz holky prepnul. Necekal sem tentokrate az zaplni prostor ale zkuisl to jak sou jeste mensi. Ph drzim na zhruba 5.6 - 5.8. EC te calamady je 1.4. Teplota vody 21 stupnu, teplota u kytek 26 u lampy 30.:) Do konce tydne tam necham jeste tu rustovou vodu a v sobotu nebo ndeli pripravim prvni light bloom zalivku.
Samulele
pekné, ale tu chudinu by som vyvalil, nech nezaberá priestor.*To sa zaplní..
MocnyOkurek
No mas recht ale kdyz bojovala tak dlouho nemam silu ji takhle terminovat :) Prave je na stredu at dovoli tem kolem nich narust do jejicho. Myslim ze by z toho mohla byt takova srandovni mala palicka :)
Samulele
To jo no :D asi veľa škody nenarobí..

ozaj čo ten keramzit? už je to pH trochu stabilné? Tiež bojujem a zrovnávam na čo najmenšiu možnú mez, okolo 5,3-5,4 aj tak to letí na 5,8-6 za den..
MocnyOkurek
Ano tak to odpovida tomu co to dela me. Rano nalijes na 5.5 a vecer uz se to blizi k 6 a kdyz to necham do rana i 6.1 - 6.2. To se zlepsi az v tom kvetu jak zacnes pouzivat fosforecnou. Ale kytky toho zase hodne vypijou tak tam oprad neco lejes tak je to zase jedno. Porad spekuluju ze bych ten ph regulator poridil. Ale 5k je 5k je spousta peknych veci co se da za to poridit :).

Kdyz sme u toho zjistil sem ze ten PK ( Prima Klima 125 mm TEMP CTRL (400m3/h)) co mam je na me moc silnej. Pokud by nekdo chtel sem ochoten jej vymenit za ten dvoustupnovy 220/360 (Prima Klima 125 mm MES II (360m3/h)) s tim ze mi staci 220 bo ted mi to PK jede temer celou dobu na minimum a sere me ten bzucivy zvuk motoru jak je zbrzdeny regulatorem a jde slyset pres filtr :(
LonGermaX
Pic, jestli si tu kytku utopil tak proč si dával nonstop už od začátku, mě to ted pride jako bych ti špatně poradil. Já jsem ti psal, že až to udělá dostatečný bal. To jest když ty kytky začínají fest tahat do výšky. Jinak je pravda, že čím větší nádrž tím stabilnější hodnoty to drží PH, EC. Ale je pravidlo, že by ti neměla jít hladiny pod půlku objemu a včas doplňovat palivo. Dá se to srazit vodu, ale je lepší když to doliješ poloviční hodnotou roztoku v nádrži. když už pak EC nejde nikterak srazit vyměnit komplet roztok. Jinak já od jak živa jedu v růstu kyselinu PH- na květ. Nic to nedělá a máš pravdu je mnohem stabilnější.

edit. jo to dělají ty nepovedený regulátory huči to víc jak samotný větrák. NA ten růst těch 220 stačí těch 360 na květ pohoda. Buď ho prodej a kup nový, čí si kup lepší regulátor který nebude hučet cca. 1000kč
MocnyOkurek
No vidis tu podstatnou cast az bude bal sem si nezapamatoval:)) ani sem nevedel od koho sem to cetl jen sem to chtel zkusit. Sak to sere pes ostatni sou krasny pouceni pro priste. Navic sem to ve finale nastavil na 15-30 jak ma vetsina wilmaru a jebat. Neni treba experimentovat tam kde neco funguje dobre a maj to leta vyzkouseny.

add regulatory) mel sem regulator i za 1300 a hucel stejne jen ta hranice od kdy to huci byla trosku lepsi u TT160 to tusim bylo kolem 60%, kdy to zacinalo brucet. Spise jej tedy prodam po runde a koupim novej ten 220/360. Ta vymena by mi ulehcila zivot navic nekdo muze hledat z termostatem atd.. ale asi mala pravdepodonost. Tusim ze skonci schovany vedle torina
LonGermaX
Ano nebál bych se toho jak varianty A tak B. Jen s tím, že si závislý na hodinách, který se můžou a nemusí vysrat. Apropo jestli z toho uděláš drip či recirkulační systém je na tobě hlavně je pravidlo aby bylo dostatek vzduchu pro kořeny. A co pak je lepší se musí vyzkoušet.

nejlepší volba by byla větrák s termostatem a regulací otáček v jednom ale to bude raketa tak 3K. S toho ph- na květ si jed i v růstu mohu vřele doporučit. Ted´se dám poslední kolo v NFT plánuju. že udělám foto příběh a pak bych chtěl zkusit multi flow záplavu abych u toho nemusel smrdět každý den. Tak uvidíme
MocnyOkurek
Ty hodiny nejsouj problem ja to mam doma u sebe ve sve podstate denne kontroluju kdyz je chut i rano a vecer. Takze s tim nemam problem

Prave ta prima klima co mam ma jak regulator tak mereni teploty (stal 3200). Ale mereni teploty nepotrebuji chtel sem to kvuli regulatoru (ale ocekaval sem podobny chovani jako u TT160 s tim externim jenze to se nekonalo) s tim ze se to nastavi na 60% nebude to bzucet a nepujde temer slyset chod vzduchu v trubkach.

Ja to samozrejme beznym provozem doma prervu nebo si u pc nasadim sluchatka ale mam pocit ze se nad muj obyvak sousedi nastahovali jako do loznice a ted tam spej. Uz parkrat tak zajimave delali bordel ze sem je podezrival ze to slysi a bouchaji na me. Ale nechci se v tom nijak hrabat akze delam ze nic a ze se me to netyka.

Jinak sem se domluvil z crazybenem on ten vetrak chtel poridit takze mu jej prodam se slevou a koupim si pak ten PK dvojpolohovej.
MocnyOkurek
Tak dneska se mi zase povedla frajerina. Micham calamadu merim EC. BUm metr zase ve vode. Rikam sakra no co se da delat vytrepem tu vodu :DD no vyletel cernej vrsek s baterkou a nejakym dratkama a EC metr je na sracku :(. Tak jelikoz sem videl u vemenexe ty adwy a maj krasny drzaky rozhodl sem se koupit tu adwu. Navic je i levnej. Doufam ze sem calamadu dal doboru daval sem od oka. 1.5ml AB a 0.5ml bloom stimulator (ten nema moc zivin je to jen booster). Kapl sem tam i trosku bloombasticu ale to bylo spise tak symbolicke jako ze uz zacal kvet... EC jinak v nadrzi porad bylo 1.4 tady ta calamada by mela mit dle zkusenosti co mam asi 1.2 nechtel sem to uz hrotit kdyz o vikendu menim komplet vodu.
MocnyOkurek
Zdravim pratele drobneho pestovani. Tak tu mame dalsi minireport. Kviti se dari celkem pekne. Stala se dneska ale neprijemna vec, spadl mi ofuk na kytku. Nevim kdy se to stalo ale nekdy v prubehu meho pobytu v praci. K memu prekvapeni je kytka jen mirne vyhla a poohybany vetvicky tak sem nasadil kolinka a zkusil ji nejak naohybat tak aby byla pred tou nehodou. EC drzim stale na 1,4. Novy EC metr je super pac konecne vidim az na 3 desettine mista. Ten starsi ukazoval prave jen jendo desetine misto. Coz bylo na chuja uz jen kvuli kalibrace ktera tusim je 1,314 nebo tak nejak. PH je momentalne na 5.7. Udelal sem i nejakou tu fotecku. Tu na kterou spadl ten vetrak muzete videt vlevo dole. Ten detail je na tu nejhezci, ma 7 vrcholku a jdou tam videt i uz dalsi a dalsi vetvicky ktere se tam prodiraj. Skoda ze nejsou secky tak pekny :). O vikendu uz planuju vymenit celou vodu a dat prvni cistou kvetovku. Tak drzte palce at to pekne roste
MocnyOkurek
Cest praci priznivci drobneho pestovani,

dneska sem provedl nasledujici veci

- nahodil novou zalivku 2ml AB slozky, 0.5ml bloom stimu a zhruba 0.2ml bloombasticu(ten je ted tak trosku zbytecnej ale ta troska nevadi je to pro pocit). Vysledne EC je 1.48, PH 5.7 . Pristi tyden bych to chtel jeste posunout na 1.6 jeslti kytky budou vypadat dobre a takhle kazdej tyden o 0.1EC, dokud holky nezacnou jevit znamky presyceni nebo se nebude blizit 10 dni do flushe.
- nahodil lampu na kvet. Tentokrat misto GIBu jsem nahodiln 600W sylvanas superred. Jestli uz ten gib nebyl vypalenej. Trosku me po te exkurzi u KCBho svrbi prsty ji tam naprasit rovnou na 600 ale na ten 1m2 je to asi k nicemu nebo? :P

Kytky maji jinak velikosti zhruba 35-40cm. Tak to vypda ze aspon toho pulmetra daji :))). Radsi by byl k 60cm ale proste to bych musel dat vyse lampu a natahnot ty internody a to si myslim ze neni dobra cesta. Uz ty 2 dny stacily co lampa byla 50cm aby se to "provzdusnilo".

Prikladam foto v novem spektru.

Diky za sledovani
LonGermaX
Pic, procitam sem si treed tak na oko a co se tyce toho rozjezdu.Mel sis to presadit do vetsich grodan kostek tech 80x80 by stacilo. Tvuj problem spociva ze to dam das s mensim balem korenu nevyvinutych
= delsi doba rustu+ moznost preliti tak slabeho klonecku. Tim ze si to predsadis ma malou wataz 20w az 250w ti staci na prokoreneni.tak
Tak ti to ve wilme krasne do dvou dnu zacne rust a do tydne max prepinas i po 5 dnech. Zeptam se jakou vlkost ted tam mas? Me se zda ze ty stonecky sou nitky ale asi subjektivni pocit ale nezda si mi to rustove na hydro.


Jinam m2 na 600w poho pokud uchladis
Efendy
Cítím, že tentokrát se ti zadaří. Jak máš teď vysoko lampu?
Samulele
Tiež sa mi to vidí trošku preliate. tie zvesené listy a je to pomalšie.. Možno ubrať na zal. cykloch..?
LonGermaX
Me se to zda taky tohove prilete a pomaly rust ale to muze byt ti
Zda si ti nefotil po nebo pred spankem. Kazdopadne bych popremyslel zda maji dost koreny kysliku.
MocnyOkurek
Vlkhkost mam prave malou no 40% tam byva. Bart rikal ze mam vypnout zvlhcovacku at kytky jedou pres koreny. Ale i z tou zvlcovackou sem se nedostal na zadny slavny hodonty. Mam tu tuhle zimu strasny sucho.

Rano zkontroluju ten casovac jestli sem to nahodou nenastavil na 30min zalivani a 15min pauzy.Pres noc ale cerpadlo vypinam take pokud je to prelite do rana si to odpocine. Jeste muze byt na vine ta hadra nezkusil sem jak moc rychle to propousti tak jestli se tam nedela nejaka kaluz.
LonGermaX
Kazdopadne vlkost je mala az stresujici mel sem to samy a udel to pak vyhubly duty stonky tvrdy, stavba pro krasny sisky aspon tech 55-60% kdybys tam mel aspom jeste tyden nez to prestane rust. Hele skrat cikly, nebo dej mensi prutok ale neco s tim udelej.
MocnyOkurek
Tak sem to zkontroloval a casovac byl spravne. Rano kytky vypadaly v poradku. Tak sem to nasteloval 15-60 a budu sledovat chovani.

Add vlhkost no problme je ze mam v celym byte 30% :( v tom boxu je lepe :). Ale tak vytahl sem jeste tu zvlcovacku a dal ji pred ten pritah aby porad tahala vlhky vzduch dovnitr tak snad to bude o cosi lepsi.

Add 600) v pohode to uchladim v tohle rocni obdobi. Lampu sem teda cvicne nastavil na 600W s tim ze sem ji posunul na zhruba 40-50cm teplota se zvysila o 2 stupne dole a o 1 stupen kde mam polozeny ten kablik. Takze to vypada v cajku mi slo spise jestli se to vyplati ale tak zkusime a uvidime.

Taky sem si vsiml to bych potreboval potvrdit od jinych majitelu tech prepinatelnych predradniku, kdyz nastavite hodnotu nize nez je lampa tzn treba 400W na 600W tak to svetlo ma dokonce trosku jinou barvu. Tmavsi. Tim to sviti i mene. Je to tak v poradku? Pac jak sem prepl tu sylvanas na 600 tak se ve srkini dost vyjasnilo. Abysme si rozumeli chapu ze nemuzou svitit stejne jako intenzitu ale barva mi prijde podivan. Dikky za odpoved
LonGermaX
Tak v tvem v pripade bych trosku jeste exerimentoval a vychytal to, neni to jeste ono. Zalevas vic kdyz to svitis a pres noc davas delsi pauzu? mozna tam bude zakopany ten pes. jinak urcu ji tam nech aspon do 20 dne květu kort kdyz je venku tak mala vlhkost. Ja ji taky oprasim jilikoz sou ty stonky pak zdrevnately a nejsou pruzny na ohyb.
MocnyOkurek
Tak jak sem to prenastavil na tech 15 - 60 to muzu nechat celou noc. Tam slo o to ze jak se to co 15 min zapinalo a vypinalo slo slyset nabeh cerpadla a nemel sem z toho dobrej pocit. Kdyz to tedka bude co 1 hodinu to uz nebudu na noc vypinat takze tohle by mohlo bejt posefovany. Ok zvlhcovackku necham do nejakych prvni rozumensjich palic popr pokud se venku nezvedne vlkhost a s tim i me. Jinak co sem zapl vzlhcovacku sla teplota tam kde je teplomer o 1.5 stupne dolu. Takze je teplota stejna jako se 400kilem. Tak to je fajn :) jeste se dostat naa tech 50+ vlhkosti.
LonGermaX
Hele noc je hodne dulezita co vim, melo by se tak 15-30 min pred noci naposed zalit a pres noc staci nastavit 2-3 cikly nejsem si presne jistej ale da se to najit. Na te noci zalezi urcite pres noc neni potreba zalivat casto jako pres den tak ti to bude delat ten bordel. Nebo si ho vypinal na noc?
MocnyOkurek
Ano ano uplne sem to vypinal. Zavlaha nejela zhruba 7-8 hodin. Jak jdu spat jej vypinam a jak vstanu zapinam. Tedka to pojede co tu hodku. Ono i bart jak sme si psali spekuloval ze by presel na 45 sucha 15 min zavlahy. Tak ja pujdu diky te hadre jeste dal. Dival sem se jak to z toho tece a ono to z toho kape po takovych velkych kapkach jak clovek zvedne kvetinac frekvence bych rekl 1-2 kapky vterina. Takze se tam imo mohla delat takova vetsi vlhka oblast a poradne dusit koreny.. Uvidime dneska vecer jestli je toto nastaveni v cajku. Jestli to bude nahouby buud muset asi prodiravet ty hadry pac je jasny ze to delaj ony. Do priste zkusim sehnat ty pot filtry primo od atami.
LonGermaX
Nebo zkusit tohle.
http://www.specialnizahradnictvi.cz...i-podlozka.html

Ja bych sel delsi cykli jelikoz je videt, ze tam dostava opravdu malo kysliku ke korenum proto taky Tak maly rust. Co jsem se bavil ohledne multiflow zaplavovani tak s hydrotonem jede parkrat za den po par minutach. Presne bych kecal kolik cyklu kazdopadne to je idividualni je potreba najit vhodnou rovnovahu. Pres noc urcite jednou -dvakrat zalit ale pres den klidne 4-6. Diry dole do toho udelej uz ted v ramci lepsiho odtoku.
anon383596
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek


Taky sem si vsiml to bych potreboval potvrdit od jinych majitelu tech prepinatelnych predradniku, kdyz nastavite hodnotu nize nez je lampa tzn treba 400W na 600W tak to svetlo ma dokonce trosku jinou barvu. Tmavsi. Tim to sviti i mene. Je to tak v poradku? Pac jak sem prepl tu sylvanas na 600 tak se ve srkini dost vyjasnilo. Abysme si rozumeli chapu ze nemuzou svitit stejne jako intenzitu ale barva mi prijde podivan. Dikky za odpoved
spravnej postreh u metly je to v celku jedno ale u sody je pri tlumeni barva jina okem postrehnutelny bez problemu me spis neprijde v poradku pokud je zeslabeno urcite bych dodrzoval vataz vybojky
MocnyOkurek
Diky za tip, ale ta textilie vypada podobne co mam http://www.growway-garden.cz/nft/ne...0-x-100-cm-1561 jen je jina barva. Tady taky pisou ze se to normalne pouziva na nft a tak. Takze u me by s tim nemel byt problem. Spise teda poladim tu zavlahu. Ve sve podstate pokud to pojede jeste mene tak to za me nevadi. Na noc to zkusim nastavit teda co 3 hodiny jendo spusteni a zalivani pres svetlo upravim podle toho jak budou kytky vypadat vecir. Zatim vypada ze se jim novy zpusob zalivani libi protoze listy sou zatim rovny. Pokud vecer listy budou zase viset pridam jeste 1 15min dilek pro sucho.

Teplota po celem dni na 600w je krasnych 26.1 a u awingu dokonce jen 27.5. Takze sem lampu jeste stahl na zhruba 35cm. Nize uz bych mel asi problem s chlazenim. EC se taky pohlo mirne dolu takze to vypada ze muzem pridava dobrot:). Zacina se mi to cim dal tim vice libit doufam ze vse pujde jak na dratkach :)

A jeste k tomu vlhku vytahl sem to na "HC 44%" a to uz zmizlo 3 litry vody :( je to proste tedka na pytel. Krasa to bude na jare z jahodnikem to nebude zas roblem ani 70 :)
LonGermaX
15 min cikly sou dosti velike ale tak proc ne. Pres den po dvo hodkach a v noci po 4 musi ted stacit . Jinak vsimej si nejlip pohledove jak vysycha ten hydroton a kdy bude potreba zavcas zavlaha.Tu vlkost Aspon pro ten pocit. Kdyby nahodou prez noc ubrat na otackach a zvlhcovat ve stanu a rosit.


600w na 35 cisel brutal moc bych to nehrotil
MocnyOkurek
No ja vim ze jsou velke. Puvodne jsem chtel nejaky casovac kde si nastavim co 15min 1min. :) Jenze jedine hodiny ktere sem tenkrat pri rozjezdu narychlo sehnal jsou takove ty stare co se pouzivaly v praveku, maji ten cvakaci kruh s ciselnikem hodin. Sipkou natocis kolike je hodin a pak se to uz toci a bud sepne po 15 min nebo ne. Kdyz sem se dival na nejake sofistikovanejsi zarizeni tak bylo docela drahe. Pokud byste meli nekdo tip na neco levnyho tak prosim o odkaz:)

Add lampa) mam za to ze lampa muze byt tak nizko jak to uchladis ale klido ji zase zvednu aspon bude rezerva
LonGermaX
Něco by se vybralo.

http://www.conrad.cz/digitalni-zasu...hodiny.c0817015

50-60cm cm, jiná je když už nemáš kam s lampou.
MocnyOkurek
Dik za tip. No projel sem tu anbidku a dobre vypada treba tohle http://www.conrad.cz/spinaci-zasuvk...tydenni.k469757 36 programu by melo stacit na cely zalivani. Jinak ja se drive dival na toto http://www.hotchilli.cz/casovani-za...-interval-1sec/ ale prislo mi to docela drahy. A ten z conrada stoji 1200 + je treba do koupit redukci na nasi zasuvku. Tak uz mozna stoji z azvaseni ten sofistikovanejsi kousek. Kazdopadne dival sem se poradne jak je to s tou morkou hadrou. A je to takhle. Je tam uplne tenka vrstva sotva 1mm ktera je na dotek opravdu vlhka. Ikdyz sem udelal do toho diry nepripadlo mi ze by se neco mohlo zlepsi, ale vpzomel sem si na to ze muzu podsadit kvetinace na vrsky od petek a tim to trsoku vice zespoda provzdusnit. Pac tedka mam zalevani zhruba 10x za den a 2x za noc a vecer maj kytky porad sveseny listy.

Jinak uz na me vykoukly palicky :) tak sem vam je vyfotil.
MethodMan
Jede ti to hezky :) zajima me, jak mas daleko lampu od vrcholku?
MocnyOkurek
Mam to zhruba 45-50cm. Zalezi jakou vezmes rostlinku :)
MocnyOkurek
Mel sem cas a vzpomle sem si ze nekdo po me chtel nafotit ten letak canny. Tak tady jej mate http://uloz.to/x9Cpas3E/canna-zip . Je to 20mb zip soubor kde sou fotky bez snizeni puvodniho rozliseni aby sel text dobre precist. Nekontroloval sem secky jen prvni kde bylo vse citelne kdyby neco napiste nafotim znova.

Add kytky) zvedl sem EC na 1.6 s tim ze dneska jeste pridam 10litru zalivky na EC 1.8. Pocitam ze se dostanu na neco jako 1.64 tohle necham chvili byt jak se jim bude na novym EC darit. Ve zkratce je to 2ml AB slozky a 1ml bloombasticu (asi by stacil pul ale.. :) ).

A jeste add fotka) Teplota je dneska silene nizka. Moc nerozumim cim to je pac vse je jako ostatni dny. (tak uz vim vetsina toho teplomeru je ve vstiu uz na to primo neviti lampa:))
MocnyOkurek
Zdravim pratele drobneho pestovani, muj thread uz upadl na druhou stranku bude proto treba malej update :)). Holkam se to vyssi EC libi, vody viditelne za ty 2 dny ubylo a EC je porad stejne zhruba to 1.65 . Pristi doliti proto zase o neco vytahneme hodnoty. Zkusim prida o zhruba to 0.1 a dostat se k 1.8. PH se celkem drzi a neni treba do nej prilis casto zasahovat to se mi libi. Priste zkusim rovnou i na tu rustovou fazi kyselinu na kvet jak tu nekdo radil a snad to ph pri rustu bude mnohem lepsi.

Taky sem uz vypl tu zvlcovacku teplota u vrcholku poskocila na 27.5, ale jelikoz je to porad dobra hodnota neni treba nic stelovat. Holt prima klima na 400m3 to v pohode protoci.

Palicky krasne nakvetaji a je jich strasna kopa, moc se mi ta genetika libi a tesim se jak to bude vypadat par dni pred sklizni. Snad to dotahnu do nejaky peknyho konce z poradnyma mikrofonama. Tak drzte palce at to pekne roste a prikladam nejaky fotky abyste se mohli pokochat se mnou:)
spachal
Zatim to vypada zdrave a vitalne, drzim pesti, at se dari i nadale! :]

Osobne bych uz ted prostrihal spodni palice, nechal jen ty 'topovky', ale na tohle se nazory lisi, beru to jen podle moji zkusenosti :)
LonGermaX
Nema to tak zaplneny, ze by to neprosvitil. Ja jsem zastance to nestrihat uz z principu.
kcb
Presne, nema to tak huste ani velke, s 600W je to strihani zbytecne, ted mu to prosviti velmi dobre az dolu.
MocnyOkurek
jj kytky sou 40cm taky si myslim ze to nema cenu. Kazdopadne bych neprostihraval ani pri vetsich kytkach pac sem to chtel zkusit bez. Ono nejlepsi je obecne kytku vubec nestresovat a tohle by byl defakto 3ti stres. Prvni je zasazeni, zastipnuti a tedka toto.
spachal
OK, jak rikam, kazdy na to mame jiny nazor, ja si uz nekolikrat prakticky vyzkousel, ze nechat na kytce max. 2-3 palice je ve vysledku vyhodnejsi, nez jich tam mit deset. A to jak venek, tak box :]
MocnyOkurek
Tak jeste mi nic nebrani jednu na zkousku oskubat jak slepici jak to bude vypadat. Mrknu na to o vikendu tedka pres tyden mam hrozny fofry. Asi vezmu tu prostredni vzadu. Stejne je takova mensi tak treba aspon trosku jeste poskoci.
MocnyOkurek
Zdraivm pratele drobneho pestovani, dneska sem dolival dalsi level zalivky. I po par dnech sem mel porad stejny hodnoty EC ikdyz voda mizela jako para pod hrncem. Tentokrate sem uz nalil docela bruntal :D 2ml A a 2.5ml B + 1ml bloombasticu. EC toho uz bylo uctyhodnych 1.88. Po naliti do nadrze tam mam tedka 1.74+- a toto necham az do pristiho tydne kdy pak vymenim komplet zalivku. Se uz trosku bojim jit jeste vyse sem nikdy takhle nehnojil :D. Ale kdyz maj hlad prijde mi skoda je nechat "trpet" :) Prikladam i aktualni foto holkam se dari skvele. Tohle kolo za me vypada moc dobre. Doufam ze to nijak uz nepokazim. Prostor se krati je dojebat! :satan: Tak drzte palce at to vsechno tak krasne dale roste.

LonGermaX
Pic okurku , bejt tebou tak bych nepridaval tak rychle, jestli tito ec leze dolu ok, ale zda hodnota je +\- stejna radsi si drz rezervu. Ono to pak popali korinky a zvytecne se ti to pak bude zasolovat. Jestli chces jit do extremu pockej si na cca.+ 30 den.

Jinak pekne uz to facha good priste zkus grodan kosky zkratis si rust a za kratsi dobu si zaplnis prostor a usettis na ele. At roste

LG
MocnyOkurek
No prave ze holky EC slusne drzej ikdyz zmizlo hodne vody. Ono kdyz sem tam mel treba drive toho edu. Tak ten z 1.6 klidne udelal 2.2 . Tady se to nedeje a dalo by se to oznacit za rock stable to same ph. PH rovnam jen dycky dolitim dalsi vody.

Kazdopadne diky za info vecer radsi premerim a kdyztak naredim zpatky na 1.65+-.
MocnyOkurek
No tak mel si pravdu tohle uz bylo trosku moc :). Takze sem to vratil zpet. EC poskocilo o 0.3 nahoru za celej den. Namichal sem zalivku 1.45 a stahl to na 1.68. To teda necham tedka necham aspon par dni.
MocnyOkurek
Chlapi technicka otazka vsiml sem si ze kytky ktere nejsou v prime linii ofuky sou svetlejsi. Muze to byt tim ofukem nebo je to hrosi varianta ze jsem je prekmril? Ale ty ostatni sou uplne krasne zelene zadna chyba proto mi prijde ze to je spise ze svetla a horka. Prikladam peklo narkes cirkulace zvduchu a diky za odpoved.
Samulele
Ak dobre vidím tak tie slabé sú presne na hluchých miestach wingu.. pred a za výbojkou.
Sorry testujem eda tak som primúdry :)

edit: ale ofuk zvyšuje odpar vody, takže neviem :D sry za spam

MocnyOkurek
Awing je am tak ze taha svetlo nalevo i napravo. A vybojka smreuje jakoby od spodni casti nahoru.
LonGermaX
Jak svetlejsi kazda kytka si vezme vic ci min hnijiv takze nemusi mit hned stejny odstin. Presviceni cili teplme by sli do zluta. Ale jinak mej vetraky od pritaha namireny k odtahu. Jeden a jeden do roku smer pres vybojku k odtahu.
MocnyOkurek
Udelal sem fotku kde to podle me jde videt krasne. Dal sem i vyvazeni bile at to potlaci tu zlutou z lampy a celkem to vyniklo.

Add vetraky) takze mam dat oba na stejnou stranu s tim ze jeden bude foukat pres vybojku nahoru? ja chci prave pridat jeste treti. Tak to bych spise tretim foukal na tu vybojku a ty dva nechal tak jak sou.

Jinak sem jeste zapomel dodat teploat 5cm nad vrcholky je nyni 27.7 stupnu. Vlkhost je tam nejakych 45%.
LonGermaX
Trebas takhle, a mam je naproti uhlikaci na druhe strane, plus mi tam chyby do pravahe roku 3. Prostredni na vybojku a ty dva na rohach nad vrsky do kytek.

Ale nevim zda ta barva je od toho? Co kontrola ph teplota roztoku?
MocnyOkurek
PH bylo 6.0 a teplota vody 20.4 takze to je v cajku. Jen sem PH stahl na 5.7. A ty vetraky tak zkusim prestavet. Ja mel za to ze maj foukat i na ktyky aby se trosku hybaly a mely hrubsi stonky.
LonGermaX
Zalezi jak to mas postaveny pokud se ti tam toci teplej vzduch od vybojky a fouka to do kytek na jedno misto meni moc dobry. Obecne do kytek ok ale lepsi kdyz se otaci a nefouka do jednoho mista

MocnyOkurek
Zdravim pratele drobneho pestovani,

takze jak sem psal vyse EC sme museli trosku zabrzdit. Nyni drzim kolem hodnoty 1.6 a cekam co se bude dit. PH se tedka pohybuje kolem 5.8. Kytkam se jinak dari fantasticky uz dlouho sem se netesil z prace domu jak ocihnu progres. A to jeste to nejlepsi teprve prijde zhruba za dva tydny :). Zalivku jsem naplanoval celou vymenit tento tyden. Chtle bych ve stredu ale pres tyden nemam moc cas tak asi az o vikendu. Ta nasledujici zalivka tam zustane az do cisty vody. Planuju tak nejak 40-42 nadasit FS a na par poslednich dni bych chtel dat jeste vodu. Prikladam i nejaky fotky at se muzete castecne kochat se mnou :). Tak vsem diky za rady, karmy a sledovani a s pristim foto updatem navidenou
MethodMan
Pěkně ti to jede pane! :) přeju!
MocnyOkurek
Dneska vymenane komplet voda. Ec dam trosku nizsi pac porad pribyva. Dal sem tedka 1.55 kytky sou tmavy takze urcite stradat nebudou. Dal sem jim 1.5ml A slozky, 2.5ml B slozky a 0.5ml bloombasticu. PH sem stahl na 5.8. Co je ale blby uz sem smikl 3 bananky(secky zavreny) a jde tam videt nejaky dalsi ale je jeste moc v palici:). tak snad se to neoprca jde videt ze na to 600kolo nemam fakt uplne dobry prostredi. Ale tak zkusil sem to ! :) davat dolu uz to nehodlam to by byla skoda proudu a nakvetu. Jinak vse vypada naprosto v poradku. Nemel sem ve skrini kytky z lepsi skladbou palic a vetvi takze mi bananky naladu nezkazi:)

Tak sem dneska vyzvedl casovac co mi doporucil long. Timto moc diky a po zapojeni musim rict ze je super. Jedna se o https://www.akva-exo.cz/detail/tera...ci-hodiny/3289/ . Nastaveno na 1min work a 30min pausa. Take sem pribral ohrivac vody do akvarka kdyz mam ted porad otevreny okna je teplota roztoku 19 stupnu a tak nejak si rikam ze za tech 21-22 budou stastnejsi:).
MocnyOkurek
Zdravim pratele drobneho pestovani,

dneska se hlasim s prvnimi cca 3mi zhnedlymi trichomy xD. Vcera sem dolival zalivku 20 litru > 2ml AB + 1ml Bloombasticu. Vysledny lektvar poskocil na 1.67. PH drzim tedka kolem 5.8. Vypada to ze duvod proc byly bananky uz je pryc protoze sem zadny novy neobjevil tak doufejme ze to treti ofuk poresil. Kazdopadne priste uz jedu jen 400, 600 leda v novem byte s lepsim proudenim vzduchu a pokud mozno v samostatne mistnosti jak je ta skrin se mnou a pocitacem tak ji to moc nesvedci uz kvuli vzduchu (ja hulim brka a pocitac odsusuje). Staci zavirt okno a za chvili je tu teplo ani nemusim zapinat topenicko :D. Novy casovac musim take pochvalit jede uz vlastne tri dny a kytky nejevi znamky preliti. Takze ta minutka co 30min je good. No nic pridavam fotky a v dalsim tydnu navidenou:)
Dirty86
pekny :)
LonGermaX
Jinak je videt kolego ze to svisti jak ma:) kytky se maji k svetu je to videt podle listi jak krasne stoji vztycene jak na povel. Jinak sem rad, ze si spokojen s casovacem. Ja si nakonec objednal od conrada s tou prechodkou a nastaveni sem zvladnul bez navidu tak si predstavuju radne vyrobeny kus a Zadny hovadiny.

Jinak proc myslis, ze 600w uz ne? Si ti to prehrejva? Palicky nevypadaji ze by teplem stradaly. Ty banany divny:)
MocnyOkurek
Tedka je zima takze to uchladim, ale jakmile to jde nad 15 stupnu tak se mi doma nestiha menit tak vzduch a proste je tam horko. Je to blbe polozenym bytem ma secky pokoje na jedne strane. + pocitac prida pri hrani s monitorem i 400w dalsiho odpadniho tepla. Takze mam doma vlastne 1000w primotop v pokoji. Kdybych mel spajzku jako kdyz sem bydlel na hlavni tride tak bych normalne natahl alu hadici do ty spajzky a pekne tahal vzduch z venku pres diru ve spajzu, ale v tom byte co sem tedka to neni a z okna nemuze cumet alu hadice :/ navic si myslim ze na ten 1m2 je to trosku OP a spise sem to zapl z inspirace po navsteve u kcbho :)
crazyben
ou mén pc sice topi ale 400w tepla fakt nee (leda bys mel masinu za 50k na kterym permanentne pustenej benchmark) ;) Ono ze zdroj u pc ma nejakou wattaz neznamena ze to papa furt... to sou jen milisekundy a jeste pri opravdu velky zatezi pc (nedavno sem resil novej zdroj na grafiku tak sem se neco dovedel).
MethodMan
Nechci se do toho vmesovat, ale Okurek psal 400w pri hrani, s cimz souhlasim, ze takovy output uz tam rozhodne je. Kamarad ted sestavoval masinku s 2000w zdrojem (90 tisic) a pri hrani/zatezi ma realnou cca 600w.

Na druhou stranu je fakt, ze jsou tyto hodnoty vysoce promenlive. :)
crazyben
Jasne, ale kolik lidi ma 2kw zdroj? Pri hrani to bude urcite vic, ale hodne zalezi na tom co je to za stroj a co na nem bezi... navic odber 600w neznamena 600w tepla (jaky sou tepelny ztraty netusim, ale spocitat by se dalo).
MocnyOkurek
No nevim co vis o pocitacich ale ja mam jeste strasi 27 palcovy lcd vod delu kde tusim 140w ma jen podsvetleni :). V pocitaci mam gtx 980, IB natoceny na 4.4ghz. Takze tech 400 by treba pri hrani novyho xcomu nemel bejt problem :). Samozrejme pokud se tu bavim o 2d kdyz hraje nejak hudba nebo cumim na film tak se vlezu urco do 150w. Jenze ja doma porad hraju takze je to nepodstatny. Jinak zdroj u pocitace mam 750w.
crazyben
jo s tim se na 400w asi dostanes. LCD co zere 140w jen na podsviceni je docela sila... ja taky nemam zrovna novinku 22" (acer) a sem cca na 30w (v eco módu, v létě musim přidat jas no).
MocnyOkurek
No to vis to je jeste stary podsviceni. Chvili na to co jsem to koupil vysla nova verze z daleko lepsimi parametry spotreby energie. Ja mam tenle 27" Dell U2711 a pak vysel U2713 a ten ma tu spotrebu papirove polovicni.
MocnyOkurek
Zdravim pratele usmevu na tvari :),

tak tu mame 35 den kvetu. Kytkam se dari dobre. Ted sem jim nalil trosku fatal zalivku bo si rikam ze je treba je poradne nahnojit na 14 dni pustu. Zalivku sem daval trosku pres 2ml AB slozky a 1ml Bloombasticu na 1l. EC toho bylo docela uz desivych 1.99 nicmene po narezeni tam bylo 1.8 a nejaky drobak. Za tech par dni to vylezlo na 1.86 takze to neni vylozene napaleny. Tedka ale jak budu dolivat posledni vodu uz pridam jen 1ml bloombasticu na 1l a nebudu davat AB slozky. Myslim ze EC je dost velky tak aby s tim uz nebylo trba nic delat. PH drzim kolem 5.8. Teploa je promenliva u vrsku byva 27-29.7 stupnu zalezi jak je venku. Jinak co se tyka vzhledu kytky mi delaji neuveritelnou radost jeste sem nic tak kvest nevidel. Vzdy jsem to jen hltal u ostatnicha doufal ze se mi casem neco takoveho podari. No zatim to vypada ze tohle bude moje super truper runda pac na to ze chybi jeste 19 dni to uz ted vypada impozatne. Hnojky jako takove planuji do patku. V patek si pripravim cistou vodu a nasledne v sobotu vymenim. Tyden tam budu mit cistou vodu z FS a pak jen cistou vodu samotnou. Tak drzte palce at uz se nic nepokazi. Objevili se mi taky skudci ti stejni co minule. Ale jsou tam dost malo(minule sem se poucil uz s tim nic nebudu delat ;) ). A priste dam vicekrat ten biol. Taky asi v tu dobu budu muset nastrikat pokojovky pac nejak podezrivam ze to dycky preleze z nich. No nic prikladam fotky a pristi tyden navidenou! :)
LonGermaX
Ja bych je okurku tak dlouho netrapil bez niceho a sel bych cestou pomaleho snizivani ec a pak pruplach s FS tyden. Kdyz bydes ten tyden snizivat z 1,8 na 1 a pak tyden voda bude mit stejny efekt ba lepsi. Ani jedno neni spatny ale tahle cesta mi pride prirozenejsi pro kytky budou se citit jako ze jdou na jatka:D a cisty to budes mit az az,-)
MocnyOkurek
Ja mam prave sovji teorii ze poslednich 14 dni nema cenu vubec hnojit. Listy sou tak naprany prvkama ze by to imo stacilo i na 3 tydny. Uvidis jak malo listu bude na konci zlutych. Aero ci ten tvuj tank na tom mozna budou lepe ale ta wilma se tak rychle dle me neprochlapuje a neni se cemu divit kdyz mam 80 litru kulicek pocakanych hnojkama, na nekterych krajnich se urcite tvori i zaschle soli z hnojiva takze je to takovy hodne light kokos. Ja mam dycky tu prvni cistou zalivku pak zhruba na urovni 0.5-0.6 to jim proste musi stacit. Delam to pro maximalni chut to ze tam bude o par g mene no co uz i tak toho bude tolik jak uz sem temer rok nevidel timpadem mi to ani nevadi, nemluve o tom ze prekonam asi i svuj rekord co sem mel (zhruba 320g). Kazdopadne diky za tip
MocnyOkurek
Dneska sem nameril v nadrzi 1.95, kytky vypadaj porad vice nez suprove si rikam ze sem jim jeste mohl naburit. Ale jelikoz sem spise posera sem to stahl cistou vodou na 1.85 :D. Navic me prijdou ze budou snad i drive nez tech 54 dni co jsem planoval. No posudte sami. :) Jinak to makro je palice u ktere sem vyfotil ten ph metr.
kcb
Zdrc, me to taky docela matlo, hromada hnedych pestiku, vydrz aspon do tech 53.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma