Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Jak nejlépe dlouhodobě skladovat svojí úrodu? - Klikni zde pro originální téma
DaB7
Zdravim growers, :goldcup:

Paličky po klasickejch 3 až 14 dnech sušení totiž dále zrají ještě několik měsíců. Na vrcholu síly jsou asi po půl roce od sklizení a nejlepší chuť nastupuje přibližně po jednom roce. To samozřejmě počítá s bezchybným postupem a odvíjí se i od konkrétní odrůdy. Obecně platí, že rostliny ze sativního konce spektra dosahují vrcholu později než ty indikovější. Osobně si myslim, že mikro klima (vzniklé v uzavřené neprodyšné nádobě),tma a chlad jsou nejpodstatnější, protože pokud by teplota byla příliš vysoká docházelo by k degradaci THC na méně účinné cannabinoidy. A vzhledem ktomu, že THC v palicích, když je vystaveno působení kyslíku oxiduje na CBN,což zpusobuje otupělost a ne vysmatost..

A proto přicházim s otázkou na kterou jsem tu nikde nenašel uspokojivou odpověď ani žádné založené téma a při tom je to podle mě dost podstatný téma. A tedy jak skladujete svoje zásoby? Jak udržet co nejlepší chuť a účinek? Dáváte palice do sklenic nebo do plastových sáčků se zipem a dáváte je na chladný a temný místa jako lednice nebo jenom někam do skříně či na půdu atd? Jsem zvědavej na každej názor a zkušenost.

Peace
kubok
najlepšie skladovať to v mrazáku, v sklenenej nádobe
DaB7
Takže po týdenním nebo dvou týdenním sušení :leaf: to hned hodíš do sklneic a na mrazák s tim? A je to ready k zapálení hned po tom co to vytáhneš? :rasta:
kubok
To robí množstvo growerov. Avšak curing je ovela viac ako len nechať rastlinu vysušiť. Po kose sušenie (techniku ako sušiť má každý inú, no vzdy je najlepšie ak skosená rastliny zavesíš dole hlavou).
Po týždni idú do sklenenej vzduchotesnej nádoby a do mrazáku. Kde budú nasledujúcich pár týždňov kontrolované tak raz za dva dni (tzv prevetranie). V priebehu troch mesiacov sa dostávajú rastliny do štádia kedy je možné si ich vychutnať v plnej chuti.
crazyben
vetsinou tri tejdny az mesic susim... (v chladu, poveseny vzhuru nohama, nahusteny u sebe - obacs prohrabnout). Pak do sklenic, ktery je treba jeste hlidat a obacas otevrit a vyvetrat. Az mam jistotu ze sou dokonale suchy (po dvou az trech mesicich) tak jdou do mrazaku. Vazne musi bejt spravne ususeny jinak hrozi podivna pachut modelu nebo jeste hur plisne. A melo by se to tam jednou dat a nechat... zadny vyndavani, otvirani abych ochutnal palicku atd... to pak nema smysl takovy skladovani vubec.

kubok... pri tom provetravani by jeste nemely bejt v mrazaku... to se ma delat predtim. Ze zmrzly travy moc vlhkosti nevyvetras, spis bych rekl ze ji takhle muzes jeste nechytat.
DaB7
A nějakej konkrétní důvod proč to dávat spíš do skla než do plastu?Prodávaj se nějaký spešl sklenice? A dá se to hned ubalit po tom co to vytáhneš z mrazáku..?
crazyben
Teoreticky stačí jakákoliv vzduchotěsná dóza... ale je to jak s pivkem, to si taky vychutnáš víc ze skla. Vyndáš, nadrolíš, ubalíš...
celek
Co znamená dlouhodobé skladování? Aspoň 1 rok? Nebo víc? Kolik z nás má nějaký vzorky starší aspoň dvou let? A to nemyslím zapomenutý a pak zázračně nalezený, ale cíleně uschovaný. Kdo zkoušel např. zakopání pod zem? Nebo v trezoru a zahodit klíč... :-) Co změny po čase?
Ale ať nejsem OT, po roce a půl od sklizně automatů, který moc nemusím, jsem byl mile překvapen. Konečně to šlo...
DOCtom
Blue berry pěstěná před rokem a půl také mile překvapila. Jak chutí, tak účinkem. Skladováno ve sklenici ve tmě při teplotě cca 20°C. Nemyslím si, že při skladování v lednici by byl výsledek výrazně lepší. podle mně je důležitá tma a teploty kolem 20° jsou v pohodě.
DaB7
Dlouhodobé v mém případě většinou znamená 3-4 měsíce (tedy do další sklizně :D) v množství pár set g (hodně hulim.. :frog: ) . Ale cpát to na mrazák, když si tam budu pravidelně chodit pro příděly asi neni zrovna optimální..:smash:

Nemáte někdo vytipovanej shop na ideální skleněný dózy na to dlouhodobý skladování?

btw: kdysi jsem měl možnost ochutnat skoro 3 roky zakopanej venkáč a chutnal hodně zajímavě..podstatně líp než pár týdnů po sklizni.. :rasta:
DaB7
http://www.kuchynskepotreby.cz/cz-d...uper-value.html
HerrOttoFlick
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50213546/ nebo mají ještě 1,8l
DaB7
http://www.kuchynskepotreby.cz/cz-d...uper-value.html
Lesapan
Kamo jakýkoli zavařovačky, nic bych nekupoval, prostě vymeješ sklenici od tatarky nebo marmelády a je to :) Kouřil jsem teď ochutnávky z automatů ze sezóny 2013 a byla to fakt pohoda, úplná nostalgie :) Jak pomalu sušit už tu kluci popsali, mně se nejvíc osvědčilo velmi zvolna, ideálně chladný a suchý půdy atd. (ale bacha na plísně samosebou) ... a pak ten mrazák. Hele i když si jdeš jen pro paličku na brko tak stojí za to vyndat jí z toho mrazáku, ta vůně co se na tebe vyvalí z tý omrzlý sklenice stojí za to. Je to trochu jako s kávou, to víš že funguje jak má ten půl roku namletej turek, ale gurmán si to stejně radši namele těsně před zalitím ve french pressu. To vše jen kvůli vůni a chuti :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma